TEST: De Bedste Varmepumpe i test 2022

I denne artikel har vi samlet 46 af de bedste Varmepumper, du kan finde på markedet lige nu. Varmepumper her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 96 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Varmepumpe. Så er du på udkig efter den helt rigtige Varmepumpe til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Varmepumper her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Stine Mortensen
96 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
46 Produkter
Sidst opdateret: sep 21, 2022
76 timer Tid brugt
Stine Mortensen

Stine er vores sportsnørd, så hun har helt styr på alt, hvad der rører sig inden for træningsudstyr og sportsgear. Og så elsker hun at lave lækker og god mad – og der skal jo ordentlige køkkenmaskiner til, så dem ved hun selvfølgelig også en masse om.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Varmepumpe i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
Panasonic Etherea NZ35VKE
Panasonic Etherea NZ35VKE Læs mere om produktet
 • Høj kvalitet
 • brugervenligt design
 • Smartfunktion, Wifi
90
10545.60 kr 10348 kr

Bedste pris hos:

Wattoo.dk
BEDST I TEST
Panasonic Etherea NZ25VKE Udedel, Indedel
Panasonic Etherea NZ25VKE Udedel, Indedel Læs mere om produktet
 • Lavt støjniveau
 • Energiklasse A++
 • Fjernbetjening
94
8241.00 kr 7999 kr

Bedste pris hos:

Skousen
PREMIUM VALG
Panasonic VZ12SKE Udedel, Indedel
Panasonic VZ12SKE Udedel, Indedel Læs mere om produktet
 • Energiklasse A+++
 • God kvalitet
 • 3,5 kW varmeeffekt
94
24556.00 kr 21990 kr

Bedste pris hos:

Zavevarme.dk

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Panasonic Etherea NZ25VKE Udedel, Indedel 94
PREMIUM VALG
Panasonic VZ12SKE Udedel, Indedel 94
BEDST TIL PRISEN
Panasonic Etherea NZ35VKE 90
Tilføj Produkt
Pris7999 kr21990 kr10348 kr
Indendørs/UdendørsIndedel, UdedelIndedel, UdedelIndedel, Udedel
Vægt (udedel)37.0 kg-39.0 kg
Vægt (indedel)9.0 kg-10.0 kg
Støjniveau (udedel)---
Støjniveau (indedel)42.0 dB-44.0 dB
Energiklasse (v/køling)A++-A++
Energiklasse (v/opvarmning)A++-A++
SCOP4.6-4.7
SEER7.5-7.4
Varmeeffekt6.3 kW3.5 kW7.3 kW
Køleeffekt3.0 kW-4.0 kW
KølingJa-Ja
Luftstrøm726.0 m³/h-744.0 m³/h
FunktionerDisplay, Fjernbetjening-Fjernbetjening, Smartfunktion
PlaceringGulv, Væg-Gulv, Væg
Volumen---
COP, varme---
Højeste temperatur---
Vandvarmer---
Affugtning---
Strømforbrug---
Strømforbrug v/køling---
Materiale---
Udgivelsesår---
Dybde af indvendig del194.0 mm375.0 mm194.0 mm
Højde af indvendig del295.0 mm295.0 mm295.0 mm
Bredde af indvendig del919.0 mm798.0 mm919.0 mm
Højde af udvendig del622.0 mm630.0 mm622.0 mm
Bredde af udvendig del824.0 mm799.0 mm824.0 mm
Dybde af udvendig del299.0 mm299.0 mm299.0 mm

Bedste Varmepumper under 10000 kr. Top 3

Andersen-Electric 1242 Indedel Andersen-Electric 1242 Indedel4567 kr
0
Bedste pris hos: Wattoo.dk
Qlima WDH 129 Monoblock Indedel Qlima WDH 129 Monoblock Indedel9158 kr
0
Bedste pris hos: Føtex

Hvilket Varmepumpe mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Varmepumpe.

#1
Nibe
30
#2
Mitsubishi
19
#3
Panasonic
10
#4
Fujitsu
0
#5
Qlima
0

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan finder du den bedste varmepumpe

Er du på udkig efter en mere miljøvenlig og måske endda budgetvenlig varmekilde til hjemmet? Så er du ankommet til det helt rette sted. Med en varmpepumpe får du nemlig en væsentlig billigere måde, hvorpå du kan opvarme hjemmet uden at skade miljøet – så bliver det vist ikke bedre!

I dag findes der mange forskellige varmepumpere på markedet, og det kan derfor virke som en uoverskuelig proces, når man skal på udkig efter den rette varmepumpe – men bare rolig. I denne artikel har vi samlet nogle af de væsentligste overvejelser, som kan hjælpe dig på rette vej!

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som optager energi fra de naturlige omgivelser, som derefter omsætter denne energi til varme, som du kan bruge i hjemmet. Det betyder derfor, at en varmepumper er en billig varmekilde, da den primært benytter energien fra naturlige ressourcer såsom vand, luft og jord til at omsætte varme.

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe består af 3 komponenter: en ude-del, en inde-del samt isolerede rør, som forbinder de to dele. Varmepumpens ude-del har til formål at optage energi fra de ydre naturlige omgivelser, hvorefter den indre-del sørger for at sprede den omsatte varme ind i hjemmet.

Når varmepumpen optager energi, får den pumpens kølemiddel til at koge og dermed fordampes energien. Når dampen komprimeres i kompressoren, hæves trykket, hvilket får temperaturen til at stige. Når temperaturen stiger, begynder det varme kølemiddel at løbe mod varmepumpens inde-del, hvilket sker gennem de isolerede rør, hvorefter varmen afgives.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?

Der findes efterhånden mange gode grunde til, hvorfor du med fordel kan investere i en varmepumpe. Først og fremmest kan en varmepumpe reducere dine varmeudgifter, da de typisk bliver reduceret helt ned til det halve, når man benytter en varmepumpe, eftersom varmepumpen omdanner energien i enten luften eller jorden til varme i dine radiatorer.

Derudover er varmepumpen også væsentlig mere skånsom for miljøet, da den netop anvender den grønne energi til at skabe varme – og det betyder dermed, at boligens energiforbrug formindskes markant, hvilket skåner miljøet. Så er du på udkig efter en billigere og mere miljøvenlig måde at opvarme huset, så kan du roligt vælge en varmepumpe som hjemmets nye varmekilde.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Jagten på den rette varmepumpe er ikke altid lige let – der findes nemlig flere forskellige varmepumpere på markedet, hvilket kan gøre det svært at vurdere, hvilken model man bør købe. Før man går på udkig efter en varmepumpe, er det en god idé at overveje, hvilke ønsker, man egentlig har til varmepumpen. Skal det eksempelvis være en luft-til-luft varmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe? Skal den have fjernbetjening eller skal den have en nedkølingsfunktion?

Først og fremmest skal du afgøre, hvilken type varmepumpe, du ønsker. Som udgangspunkt findes der nemlig 3 forskellige typer i form af en jordvarmepumpe, en luft-til-vand varmepumpe samt en luft-til-luft varmepumpe. De 3 forskellige typer har naturligvis deres fordele og ulemper hver især.

Jordvarmepumpe

Når du vælger en jordvarmepumpe, vil det øverste lag af jorden blive brugt som energi, der skal omsættes til varme. Varmen ledes hen til jordvarmepumpen ved hjælp af en væskefyldt slange, som graves 1 meter ned i jorden. Denne type varmepumper er dog et anelse dyrere i modsætning til de andre varmepumpere på markedet, hvilket skyldes denne slange, som skal etableres ned i jorden. Derudover skal du bede om tilladelse fra din kommune, før du kan anvende en jordvarmepumpe.

Luft-til-vand varmepumpe

Denne type varmepumpe udnytter enten luften, som allerede befinder sig i rummet eller udenfor hjemmet til at producere mere varme. Luft-til-vand varmepumpen fungerer dog efter samme princip som jordvarmepumpen – den eneste forskel er, at du ikke er nødsaget til at etablere diverse kabler i jorden. Her får du en varmepumpe, som både kan producere varmt brugsvand og levere varme til dine radiatorer eller gulvvarme.

Luft-til-luft varmepumpe

Denne type varmepumpe udnytter udelukkende udeluften til at producere varme. Luft-til-luft varmepumpen kan bruges hele året rundt, da den typisk også har en nedkølingsfunktion i form af aircondition. Luft-til-luft varmepumpen er designet til at opvarme især de mindre boliger, hvorfor den er et særdeles populært valg til blandt andet sommerhuset. Derudover er dette et mere budgetvenligt valg i modsætning til de ovenstående varmepumpere.

Varmepumper med nedkøling

Det kan være en god idé at overveje, hvorvidt varmepumpen også skal have en nedkølingsfunktion. I dag er det nemlig muligt at købe en varmepumpe, som både kan opvarme hjemmet på de kolde vinterdage – men som også kan nedkøle hjemmet på de varme sommerdage.

SCOP-værdi

SCOP-værdien er muligvis en af de vigtigste elementer, som du skal være opmærksom på vedrørende en varmepumpe. Dette skyldes, at SCOP-værdien viser, hvor energieffektiv varmepumpen er – det vil sige, hvor meget energi varmepumpen producerer i forhold til, hvor meget energi den selv bruger på at producere. Har varmepumpen eksempelvis en SCOP-værdi på 4,59 betyder det, at varmepumpen leverer 4,59 kW per 1kW den bruger.

Energiklasse

Det er ikke kun SCOP-værdien, som spiller en stor rolle. Det er altid en god idé at vælge en varmepumpe med en god energiklasse – så sikrer du dig nemlig en energieffektiv varmepumpe, som stort set ikke kan mærkes på elregningen. Det anbefales at vælge en varmepumpe, som befinder sig så tæt på energiklasse A som muligt, da dette er den mest energieffektive energiklasse. Vil du spare el med din varmepumpe kan du se mere på elbesparelse.dk

Støjniveau

Man kan desværre ikke komme udenom, at alle varmepumpere afgiver støj – dog er det primært den udvendige del, som larmer. Støjniveauet varierer dog mellem de forskellige modeller, og derfor gælder det om at vælge en model med et lavt støjniveau. Støjniveauet måles i dB og du kan finde det på varmepumpens energimærkning. For at mindske støjniveauet kan det også være en god idé at overveje nøje, hvor varmepumpen skal placeres i hjemmet.

Fjernstyring

I dag er mange varmepumpere desuden udstyret med en fjernstyringsfunktion, hvilket gør varmepumpen væsentlig lettere og hurtigere at anvende. Så kan du nemlig styre varmepumpen fra en fjernebetjening, så du ikke behøver at rejse dig hver gang, den skal tændes, justeres eller slukkes. Derudover er det også muligt at tilkoble din smartphone til nogle varmepumpere – så kan du eksempelvis tænde varmepumpen lidt før ankomst, så hjemmet er varmet godt op.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Panasonic Etherea NZ25VKE Udedel, Indedel
94
Panasonic Etherea NZ25VKE Udedel, Indedel
8241.00 kr 7999 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.