Kontorstol test – Hvilken ergonomisk kontorstol er bedst i test?

Når du skal finde den bedste kontorstol, er der flere ting du skal tage højde for. En god kontorstol er nemlig ikke bare en almindelig kontorstol.

Det skal være en ergonomisk korrekt kontorstol, som giver optimal støtte alle de rigtige steder på kroppen.

En ergonomisk kontorstol kan justeres i højden, stolens sæde og ryglæn kan vippes og justeres, du kan justere armlænene og endelig skal der også være justerbar lændestøtte og nakkestøtte.

En klassisk kontorstol har ikke disse muligheder, men vil f.eks forebygge rygproblemer eller har du allerede en dårlig ryg, så er det ekstra vigtigt, at du har en ergonomisk kontorstol.

De bedste kontorstole er ergonomiske kontorstole

En god ergonomisk kontorstol er en alsidig stol, som giver ergonomisk støtte til din krop. Det vil sige, at den aflaster, giver en sund siddestilling, og er fleksibel alle de rigtige steder på din krop.

Udover at den skal give optimal støtte, skal den selvfølgelig også yde en god siddekomfort i en behagelig position, ellers kan det hurtigt blive en lang arbejdsdag.

Stole i denne ergonomisk kontorstol test

 • Haratech Nietzche Ergonomisk Kontorstol – Bedste ergonomiske kontorstol
 • Yoga M5+ Ergonomisk Kontorstol – Bedst til prisen
 • ErgoHuman Ergonomisk Kontorstol – Bedste kontorstol med flest funktioner

Nedenfor giver vi en kort beskrivelse af hver af kontorstolene. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik, over hvilken kontorstol der er bedst til dig.

Haratech Nietzche Ergonomisk Kontorstol – Bedst i test

Stolen adskiller sig af fra andre gode stole, ved at være 2-delt. Både sæde og ryglæn er delt i to.

Det ser noget anderledes ud, end man er vant til fra en klassisk kontorstol, og stolen tilpasser sig din krop, på en helt anden måde.

God ergonomisk kontorstol til dårlig ryg

Har du dårlig ryg, er denne stol formentlig perfekt til dig. Stolen har nemlig ry for især, at være god til folk med rygproblemer.

De mange indstillingsmuligheder, gør stolen rigtig god til dig, med et stillesiddende arbejde. Du kan justere stolen, så den giver god siddekomfort, næsten lige meget hvordan du sidder.

Med et ergonomisk design der byder på mange justeringsmuligheder, som f.eks justerbare armlæn, justerbar højde, høj ryg samt polstrede sæde og ryglæn i et åndbart stof, kan du være sikker på, at dette er en god stol.

Bedste kontorstol

Vi mener at dette er en af de bedste kontorstole, på markedet for ergonomiske kontorstole netop nu.

De mange indstillingsmuligheder, gør at denne ergonomiske stol, skiller sig fra mængden af de bedste kontorstole, i en kontorstol test.

Ergonomisk kontorstol, almindelig kontorstol eller gamerstol

Mange sværger til en gamer stol, men en gamer stol er, i de fleste tilfælde, ikke en ergonomisk stol.

Det er ikke nok, at der er mange indstillingsmuligheder. Den rigtige kontorstol besidder nemlig også, de rette muligheder for at indstille stolen. Og det er lige præcis hvad denne ergonomiske kontorstol har.

De fleste ergonomiske kontorstole er faktisk bedre end gamerstole. En gamer stol er en flot kontorstol, men den giver ikke god støtte de rigtige steder på kroppen, heller ikke selvom den har en høj ryg.

Yoga M5+ Ergonomisk Kontorstol – Bedst til prisen

Mange ergonomiske kontorstole lider under prisen, og det kan afholde folk fra at købe den rigtige stol, men ikke denne stol.

Denne ergonomiske kontorstol kan købes til en rimelig pris, faktisk koster den kun omkring det halve af den foregående stol.

Selvom det er en forholdsvis billig kontorstol, så har den stadig mange indstillingsmuligheder. Du kan tilpasse stolen ved f.eks, at justere sædedybden og justere armlænene, så den passer til din kropsbygning.

Det er ikke normalt for billige stole, at de yder sådan en god støtte til din krop. Mange kontorstole, hvis ikke næsten alle kontorstole, springer de justeringsmuligeder, da det normalt ikke er noget brugerne tænker over, før at de mangler det.

God kontorstol

Det er en smart kontorstol med et moderne design, og et komfortabelt sæde, der kan holde til mange timer.

Stolens ryg er i produceret i net, så den passer til de varmere dage. Luften kan nemlig passere igennem dette.

Det er absolut en af de bedste ergonomiske kontorstole til prisen. Du finder ikke mange andre ergonomiske stole til denne pris, med lige så mange indstillingsmuligheder, for at sidde ergonomisk korrekt.

Stolens sæde kan justeres i højden, som de fleste kontorstole kan, men denne følger også dine bevægelser.

ErgoHuman Ergonomisk Kontorstol – Bedste ergonomiske kontorstol med flest funktioner

Her får du endnu en god kontorstol, faktisk en af de bedste ergonomiske kontorstole i denne kontorstol test.

Med en høj ryg sidder du ergonomisk korrekt i den. Og både ryglæn og sæde kan justeres i højden.

Det er vigtigt at ryglænets højde altid er indstillet korrekt. Du kan betale nok så meget for kontorstolen, men hvis den ikke er indstillet korrekt, vil du sidde godt i den.

Derfor handler det meget om at lytte til din krop og dine bevægelser, så du ved hvordan stolen skal indstilles.

God ergonomisk kontorstol

Denne type kontorstol har et justerbart sæde og ryglæn, samt et moderne look. Det gør den perfekt som chef stol. Det er en stilren kontorstol til stillesiddende arbejde.

Hvis du skal have ny kontorstol, så er det absolut værd at overveje denne ergonomiske kontorstol.

Det er ikke en billig stol, men du får til gengæld en rigtig god stol, som kan holde i mange år. En almindelig kontorstol kan typisk holde i få år. Det er ikke tilfældet med denne ergonomiske stol.

Brændeovn test – De bedste brændeovne lige nu

Med energipriserne nu til dags, og den fortsatte usikkerhed om de vil blive ved med at stige, er det måske ikke en dårlig ide, med en brændeovn, til enten at supplere din nuværende varmekilde, eller som din primære varmekilde.

Med en brændeovn har du desuden også mulighed for, at være selvforsynende med træ. Der kan være mange penge at spare, ved selv at kløve brænde.

Det kan betyde, at det der i første omgang lignede en bekostelig investering, rent faktisk endte med at være en billig brændeovn. Og så giver det også bare en ekstra hyggelig stemning, når man selv har kløvet brændet.

Brændeovn test

Hvilken brændeovn skal jeg vælge? Først og fremmest handler det om dit behov, sekundært handler det om, at vælge den bedste brændeovn fra en brændeovn test, der matcher dit behov.

Hvor mange kvm skal din brændeovn kunne opvarme? Er det din primære varmekilde eller skal det være en sekundær varmekilde?

Hvor effektiv skal din brændeovn være, er du villig til at betale mere i indkøb, for at spare lidt på forbruget af træ efterfølgende?

Det handler i høj grad om, at finde den brændeovn, som passer bedst til dit forbrug og behov for varme. Det handler i mindre grad om, at finde de bedste brændeovne.

Brændeovnen skal kunne opvarme det rette antal kvm, hverken mere eller mindre. Og den skal gøre det effektivt, ved brug af så lidt brænde som muligt.

Moderne brændeovn eller billig brændeovn – Hvilken type brændeovn skal jeg vælge?

Skal det være en miljøvenlig brændeovn, som f.eks en Svanemærket brændeovn med optimal udnyttelse af brændet, eller er det mere vigtigt, at det er en stilren brændeovn, som en mere moderne brændeovn er.

Eller skal det måske være en smuk og rustik brændeovn, hvor brændet udnyttes i det ofte lidt mindre brændkammer. En smuk og rustik bærndeovn skaber altid god og hyggelig stemning, og det er det man forbinder med den rigtige brændeovn.

Hvilken type foretrækker du?

Din nye brændeovn kan også være en væghængt brændeovn. Der er nemlig rigtig mange muligheder, og alle ovnene har hver deres fordele.

Svanemærkede brændeovne, som f.eks Morsø brændeovne eller Varde brændeovne fås til fornuftige priser, selvom det er solide brændeovne. Men har du større krav til designet, så bliver det hurtigt dyrt.

Hvilken brændeovn er den bedste brændeovn

Det handler ikke om hvilken brændeovn der er bedst i test. Det handler om den brændeovn, der er den bedste brændeovn, til dit behov.

Skal du bruge en brændeovn til dit sommerhus, så er en lille brændeovn det mest fornuftige. Selvom det er en lille brændeovn, så kan den stadig godt være moderne, med f.eks en miljøvenlig forbrænding.

Gammel eller ny brændeovn

En ældre brændeovn besidder ikke de samme egenskaber, som de nye og miljøvenlige brændeovne fås med. Derfor er det vigtigere at det er en ny brændeovn, end at det er en smuk og rustik brændeovn.

Heldigvis bliver der stadig producerede brændeovne, som lever op til de strengeste miljøkrav, samtidig med at det er en smuk og rustik brændeovn.

Varde brændeovn

Brændeovne fra Varde er kendt som gode og solide brændeovne, til rimelige priser. De nyere brændeovne fra Varde er også miljøvenlige.

Det er primært en klassisk brændeovn de producerer, hvor selve brændeovnen fås med mulighed for, at tillsluttes den primære lufttilførsel, i den eksisterende skorsten.

Det giver optimal udnyttelse af brandkammeret, ved korrekt optænding.

Populære modeller

Populære brændeovne, som f.eks Varde samsø brændeovn, med den store glaslåge foran, har en høj virkningsgrad. Det betyder at du får mere ud af dit brænde.

Det er især godt om vinteren og på de kolde efterårs dage, hvor mange brændeovne ikke helt kan følge med, hvis det er den primære varmekilde i boligen.

Ny brændeovn med stilrent design

Varde samsø brændeovn er en af de nyere Varde ovne, og det er også en af de bedste brændeovne til prisen.

Der findes mange forskellige brændeovne, men du skal altid kigge på virkningsgraden og miljømærkninger. Hvis ikke den lever op til de nyeste regler for brændeovne, er det ulovligt at installere den.

Morsø brændeovn

En Morsø brændeovn er generelt lidt dyrere end end en Varde samsø brændeovn, men der er også gjort lidt mere ud af dem.

Selve brændeovnen har en høj virkningsgrad, og det enkle design sørger for, at selvom det er din første brændeovn, så er den nem at betjene.

Den rette brændeovn skal både skabe en hyggelig stemning, og give god god varme på de kolde efterårs- og vinterdage.

Brændeovne til alle typer og behov

De fleste brændeovne i dag, kan holde i mange år, og kan klare næsten alle typer brænde, så længe at det er et brændbart materiale. Men det er selvfølgelig stadig nemmere, at tænde op med tørt træ, også selvom det er en lille ovn du har.

Hvis du har et mindre varmebehov, er det måske ikke nødvendigt med den bedste brændeovn, men uanset hvor stort eller lille dit varmebehov er, så skal du sørge for at din næste brændeovn er en god brændeovn.

Det nytter ikke noget at købe en billig brændeovn i udlandet, som ikke lever op til reglerne herhjemme.

Din nye brændeovn skal være en god brændeovn

Det der er kendt som en almindelig brændeovn herhjemme, består af et stort glasparti og støbejern.

Det store glasparti giver dig mulighed for, at se den flotte ild og de smukke flammer, og støbejernet gør både at brændeovnen holder i mange år, samtidig med at det fordeler varmen godt.

Vælg det rigtige brænde

Der er selvfølgelig forskellige brændeovne, med forskellige størrelser, men alt efter hvilket brænde du fyrer med, så vil du få en god varmefordeling.

Der er mange fordele ved, at vælge en god brændeovn fra en brændeovn test, men husk at det handler om dit behov og budget.

Du kan altid spørge din lokale skorstensfejer til råds, både om valg af brændeovn og brænde. Miljøvenlig og effektivt vil formentlig være det foretrukne for skorstensfejeren, når han selv skal vælge en ovn og brænde.

Sankekort og selvskovning

I de offentlige skove har du mulighed for, at købe et sankekort eller mulighed for selvskovning.

Med et sankekort kan du opsamle, en på forhånd aftalt mængde løst brænde, der ligger i skovbunden.

Med selvskovning, kan du fælde aftalte træer, som du så selv kan kløve derhjemme.

Begge dele er væsentligt billigere end, at bestille en færdig palle brænde fra dit lokale byggemarked.

Beskyt dig selv: 6 måder at beskytte dit smart home mod hackere

I det hastigt fremadskridende teknologiske landskab er smart homes dukket op som et fyrtårn af bekvemmelighed og effektivitet. Med muligheden for at fjernstyre forskellige aspekter af dit hjem, fra justering af termostaten til overvågning af sikkerhedskameraer, tilbyder smart home-enheder uovertruffen bekvemmelighed. Men denne bekvemmelighed kommer med sit eget sæt af risici, hvoraf den vigtigste er truslen om hacking. Efterhånden som flere enheder bliver sammenkoblet, øges de potentielle sårbarheder, hvilket gør det vigtigt for husejere at træffe proaktive foranstaltninger for at beskytte deres smart home mod cybertrusler. I denne artikel vil vi udforske seks effektive måder at beskytte dit smart home mod hackere og sikre ro i sindet.

Brug et virtuelt privat netværk (VPN): Det første, men også et af de mest væsentlige tips når det kommer til at beskytte hjemmet, ikke mindst det smarte af slagsen: Et virtuelt privat netværk (VPN) krypterer din internetforbindelse og skaber en sikker tunnel mellem din enhed og VPN-serveren. Ved at dirigere din internettrafik gennem denne krypterede tunnel beskytter VPN-tjenester dine data mod aflytning og aflytning fra hackere og ondsindede aktører. Når du har fjernadgang til dine smart home-enheder, såsom via en app eller webgrænseflade, tilføjer brugen af en VPN et ekstra lag af sikkerhed, der beskytter dine følsomme oplysninger mod nysgerrige øjne. Vælg en velrenommeret VPN-udbyder, der prioriterer privatliv og sikkerhed, og sørg for, at din VPN er korrekt konfigureret på alle dine enheder for maksimal beskyttelse.

Sikr dit Wi-Fi-netværk: Dit Wi-Fi-netværk fungerer som grundlaget for dit smart home-økosystem, der giver forbindelse til alle dine enheder. Derfor er sikring af dit Wi-Fi-netværk altafgørende for at beskytte mod uautoriseret adgang. Start med at ændre din routers standard SSID (Service Set Identifier) og adgangskode til unikke, komplekse legitimationsoplysninger. Undgå at bruge oplysninger, det er nemme at gætte, såsom dit navn eller din adresse. Aktiver desuden WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2) eller WPA3 krypteringsprotokoller, som tilbyder robuste sikkerhedsforanstaltninger sammenlignet med forældede standarder som WEP (Wired Equivalent Privacy). Opdater regelmæssigt din routers firmware for at rette eventuelle kendte sårbarheder, og overvej at implementere MAC-adressefiltrering (Media Access Control) for kun at begrænse adgangen til autoriserede enheder.

Opdater firmware regelmæssigt: Ligesom softwareopdateringer er afgørende for din computers eller smartphones sikkerhed, er firmwareopdateringer afgørende for dine smart home-enheder. Producenter udgiver ofte firmwareopdateringer for at løse sårbarheder og forbedre ydeevnen. Nogle af disse sårbarheder kan være så kritiske, at det er så nemt som ingenting for hackere at få adgang. Derfor bør du altid holde dig helt opdateret på samtlige enheder, hvor selv opvaskemaskiner og vinduespersienner kan være relevante at opdatere. Gør det til en vane regelmæssigt at tjekke efter opdateringer til alle dine tilsluttede enheder og installere dem med det samme. De fleste enheder tilbyder automatiske opdateringsindstillinger, som du kan aktivere for ekstra bekvemmelighed og ro i sindet.

Brug stærke, unikke adgangskoder: Svage adgangskoder er et af de primære indgangspunkter for hackere, der søger at infiltrere dit smart home-netværk. Undgå at bruge adgangskoder, der er let at gætte, såsom ?kodeord123? eller ?123456?. Opret i stedet stærke og unikke adgangskoder til hver af dine smart-enheder, som består af en kombination af store og små bogstaver, tal og specialtegn. Overvej at bruge en adgangskodeadministrator til sikkert at opbevare og administrere dine adgangskoder, hvilket reducerer risikoen for uautoriseret adgang på grund af svage legitimationsoplysninger.

Implementér tofaktorgodkendelse (2FA): Tofaktorgodkendelse tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at kræve, at brugere angiver to former for identifikation, før de får adgang til en konto eller enhed. Mange smart home-enheder og tilhørende apps tilbyder 2FA som en mulighed, du bør aktivere, hvor det er muligt. Dette ekstra trin reducerer sandsynligheden for uautoriseret adgang markant, selvom din adgangskode er kompromitteret. Udnyt 2FA til at styrke sikkerheden i dit smart homes økosystem og beskytte dine værdifulde data.

Udvis forsigtighed med tredjepartsintegrationer: Tredjepartsintegrationer kan forbedre funktionaliteten og interoperabiliteten af dine smart home-enheder, men de introducerer også potentielle sikkerhedsrisici. Er én enhed blevet kompromitteret, kan det nemlig skabe en adgangsvej til resten af dit smart homes enheder. Før du giver adgang til tredjepartsapps eller -tjenester, skal du omhyggeligt gennemgå deres tilladelser og overveje, om de virkelig kræver adgang til dine enheder. Begræns antallet af integrationer, du bruger til væsentlige tjenester, og kontroller og tilbagekald regelmæssigt adgangen til unødvendige eller forældede integrationer. Ved at udvise forsigtighed og årvågenhed kan du mindske risikoen for uautoriseret adgang via tredjepartskanaler.

Sammenfatning

Afslutningsvis kræver sikring af dit smart home mod hackere en proaktiv tilgang og en kombination af sikkerhedsforanstaltninger. Ved at sikre dit Wi-Fi-netværk, regelmæssigt opdatere firmware, bruge stærke og unikke adgangskoder, implementere tofaktorgodkendelse, udvise forsigtighed med tredjeparts integrationer og bruge et virtuelt privat netværk (VPN), kan du reducere risikoen for cyberangreb markant. og beskytte dit hjem og dine personlige data mod uautoriseret adgang.

Opnå kvalitetssøvn: En guide til bedre hvile

God søvn spiller en vigtig rolle i vores liv ?? ikke blot fordi vi tilbringer omkring en tredjedel af vores tid i sengen, men også fordi kvaliteten af den søvn vi får har direkte betydning for vores fysiske og mentale helbred.

Fordelene ved god søvn strækker sig langt ud over den umiddelbare følelse af at være udhvilet. De dybe søvnfaser er essentielle for vores kognitive funktioner, vores hukommelse m.v.

Når vi taler om en søvn af høj kvalitet, refererer vi ikke kun til varigheden, men også dybden og kontinuiteten af vores søvn. Dette understreger, hvorfor det er så vigtigt at sikre, at vi får den bedst mulige hvile hver eneste nat.

Udfordringer og hindringer for kvalitetssøvn

Selvom vi alle ønsker den bedst mulige nattesøvn, er der mange faktorer, der kan forstyrre vores søvn. Koffein, især når det indtages sent på dagen, kan være en stor synder. Koffein er et stimulerende middel, der kan forstyrre vores naturlige søvnrytmer og forårsage afbrudt søvn.

Alkohol før sengetid kan også gøre det sværere at falde i en dybere søvn, hvilket fører til mindre effektiv nattesøvn.

Indretningen og miljøet i dit soveværelse spiller også en afgørende rolle i forhold til at opnå kvalitetssøvn. Elementer som lys, støj og temperatur kan alle forstyrre søvnkvaliteten.

Praktiske råd for bedre nattesøvn

For at forbedre din søvnkvalitet og opnå en bedre hvile hver nat, er der flere tiltag, du kan overveje. Du kan f.eks. forsøge dig med at fastsætte en rutine, hvor du går i seng og vågner op på samme tid hver dag. Dette kan gøre underværker for din søvnrytme.

At tage et varmt bad før sengetid kan ikke kun hjælpe med at reducere muskelspændinger men også signalere til din krop, at det er tid til hvile.

Hvis du stadig kæmper med at falde i søvn, kan tyngdedyner / kugledyner hjælpe med at skabe en beroligende effekt. De tunge dyner med glaskugler bidrager til en tryg og behagelig søvn.

Endelig er det vigtigt at prioritere din søvn via flere andre justeringer af dine vaner. Dette indebærer bl.a. at skabe et beroligende miljø i dit soveværelse, reducere skærmbrug før du går i seng og at sikre, at du får nok søvn hver nat for at vågne frisk og udhvilet.

Teknikker til at forbedre søvnen

?nsker du at forbedre din søvn, findes der en række teknikker, som du med fordel kan benytte dig af. Først og fremmest spiller afslapning en central rolle i forberedelsen til en god nats søvn.

Afslapningsteknikker som meditation eller dyb vejrtrækning kan bidrage til at berolige krop og sind, hvilket gør det lettere at falde i søvn.

Ligeledes kan motion i løbet af dagen forbedre søvnkvaliteten ved at hjælpe med at regulere kroppens indre ur og fremme en dybere søvn. Det er dog vigtigt at undgå intens motion tæt på sengetid, da dette kan gøre det sværere at falde i søvn.

Den mentale tilstand før sengetid er også et nøgleelement, som du bør fokusere på for at kunne falde i søvn og sove bedre. Dette kan omfatte at læse en bog eller lytte til beroligende musik. For dem, der vågner midt om natten og har svært ved at falde i søvn igen, kan det at fokusere på afslapningsteknikker eller skifte soveposition ligeledes hjælpe.

Søvnens betydning

Søvn er en afgørende del af vores liv, og den gode søvn spiller en central rolle for vores fysiske og mentale helbred. At prioritere god nattesøvn er ikke kun vigtigt for vores daglige ydeevne, men også for vores overordnede trivsel.

Gennem denne guide har vi udforsket forskellige metoder og teknikker, der kan forbedre vores søvnkvalitet, og hvorfor det er så vigtigt at tage disse skridt for at sikre, at vi får den bedst mulige søvn hver nat.

At vågne frisk og veludhvilet giver os den energi og klarhed, vi behøver for at tage hul på dagen med entusiasme og overskud. Derfor er det afgørende at investere tid og energi i at forbedre og prioritere vores søvn.

At være opmærksom på søvnens betydning og tage de nødvendige skridt til at opnå kvalitetssøvn er afgørende for vores generelle trivsel.

Invester i din søvn: Find de bedste senge på markedet

At sove godt er en grundpille for vores velbefindende, og derfor er det vigtigt at investere i en god seng. Med den rette seng får du de bedste forudsætninger for god søvn.

En god nats hvile handler ikke kun om at lukke øjnene og vågne op otte timer senere – det handler også om kvaliteten af den søvn, du får. Denne artikel vil gøre dig klogere på, hvorfor en god søvn ikke blot er en luksus men derimod en nødvendighed, og hvordan en solid seng kan gøre hele forskellen.

Hvordan vælger du den rigtige seng?

Når det kommer til at vælge en ny seng, kan beslutningen være overvældende. Der findes nemlig et utal af muligheder på markedet, og du kommer muligvis til at spørge dig selv: “Hvilken seng skal jeg vælge?”

Først og fremmest skal du overveje, hvilken type seng der passer bedst til dine behov. Leder du efter en blød seng, som du kan synke ned i, eller søger du mere støtte til ryggen? Er du på udkig efter en stor seng med plads til hele familien, eller har du begrænset plads i soveværelset?

For at guide dig gennem denne beslutning, er det vigtigt at overveje, hvad du specifikt ønsker fra din seng ?? både når det kommer til komfort, støtte og størrelse.

De bedste senge på markedet

I jagten på den perfekte seng, er det naturligvis essentielt at kigge på, hvilke senge der bliver bedømt som de bedste senge på markedet. Når du skal vælge seng, er det oplagt at tage udgangspunkt i forskellige tests og anmeldelser, så du kan vælge en af de modeller, som skiller sig ud fra mængden.

Uanset om du søger en elegant og luksuriøs kontinentalseng eller en simpel boxmadras med god støtte, så er der produkter derude, der topper listen.

Nogle af de bedste produkter kombinerer lækker æstetik med god komfort og støtte, hvilket sikrer dig en seng, som er behagelig og tager sig godt ud i soveværelset på én og samme tid. I de følgende afsnit vil vi dykke dybere ned i nogle af disse senge, så du kan træffe det bedste valg.

Pris vs. kvalitet: Hvordan får du mest værdi for pengene?

Når du står overfor at skulle købe en ny seng, kan det være fristende at vælge den billigste løsning. Men spørgsmålet er, om du virkelig får mest seng for pengene med denne strategi?

En dyrere seng er ikke nødvendigvis bedre end en billig model, men ofte hænger pris og kvalitet sammen. Når du investerer i en seng af høj kvalitet, kan den sandsynligvis holde i mange år og give dig den bedste støtte og komfort.

Når du skal sammenligne senge, er det vigtigt at se på sengens kvalitet og funktioner og ikke kun på prisen. Nogle gange kan du være heldig at finde gode tilbud, hvor du får meget seng for pengene ?? andre gange kan en dyrere model vise sig at være den bedste investering i det lange løb.

Tips til at finde den helt rigtige seng

At finde den helt rigtige seng kan virke som en udfordrende opgave med alle de muligheder, der er på markedet.

Tænk gerne over hvilke behov du har. Har du brug for en seng med en god, fast støtte, eller vil du hellere have en blødere madras? Og skal sengen eksempelvis være høj, så det er lettere at komme ind og ud af den?

Tænk også over madrassen. En god springmadras kan gøre en stor forskel for din søvnkvalitet. At finde lige præcis den seng, der passer til dig, kan tage tid, men med den rette research og ved at læse nærmere om forskellige modeller, vil du snart finde den nye seng, der giver dig den bedste nattesøvn.

En investering i din sundhed

At vælge den rigtige seng er ikke blot en investering i et nyt møbel men en investering i god søvn og dermed en investering i din sundhed.

En god seng kan gøre forskellen på at vågne op veludhvilet og klar til en ny dag eller at føle sig træt og uoplagt.

Og en seng af høj kvalitet ikke kun vil tjene dig i det korte løb men derimod give dig mange år med god nattesøvn. Uanset dit budget kan du finde den perfekte seng, der passer til dine behov. Gør dig selv den tjeneste at investere i din søvn ?? din krop vil takke dig.

Guide: Vælg det bedste cover til din iPhone 15 Pro

Er du på udkig efter det perfekte cover til din nye iPhone 15 Pro, men er i tvivl om, hvor du finder det bedste? Det helt rigtige cover er nemlig et vigtigt værn til at beskytte din mobil mod skader og ridser. Og så ser det samtidig godt ud. 

I denne guide får du en række tips til, hvordan du finder det helt rigtige cover til netop din mobil. Læs med og gør dig de første overvejelser på vejen mod dit iPhone 15 Pro.

Kompatibilitet og beskyttelse, der matcher din mobil og hverdag

Uanset om du leder efter et iphone 15 pro cover til din spritnye mobil, eller om det bare er tid til et nyt cover, er det vigtigt at det passer til din mobil. S åer du godt på vej mod at beskytte din mobil bedst muligt.

Overveje også, hvilken type beskyttelse du har brug for i din hverdag. Er du f.eks. bekymret for at tabe din telefon og ønsker maksimal beskyttelse, kan et cover i ekstra slidstærke og støddæmpende materialer være et godt valg. Mens et tyndt og enkelt cover er et bedre alternativ, hvis du ønsker et mere diskret og stilfuldt look i hverdagen. 

Vælg det rigtige mobilcover i 4 enkle steps

For at hjælpe dig med at vælge det rigtige cover til din iPhone 15 Pro, har vi udarbejdet en trin-for-trin guide med 4 tips, der hjælper dig godt på vej.

 1. Identificer din mobilmodel
  Find ud af, hvilken model din mobil er og sørg for at vælge et cover, der passer til netop den model.
   
 2. Vælg den ønskede beskyttelse
  Overvej hvor meget beskyttelse du har brug for, og vælg derefter et cover, der matcher dine behov. Husk at tænke over, hvordan du bruger din mobil i hverdagen.
   
 3. Vælg det rette materiale
  Der findes mobilcovers i plastik, silikone, læder og flere andre materialer. Vælg et materiale, der passer til din smag og stil, og vær opmærksom på, at materialerne har forskellige egenskaber.
   
 4. Vælg det ønskede design
  Mobilcovers fås i mange forskellige designs og farver. Vælg et design, der passer til din personlige stil og præferencer.

Husk: Et stærkt cover kan godt have personlighed

Et mobilcover behøver ikke være kedeligt og trist at se på. Heldigvis er der mange flotte og stilfulde covers, der kan give din mobil et personligt touch. Du kan f.eks. vælge et cover med et mønster, et cover i din yndlingsfarve eller et med et billede, der betyder noget særligt for dig.

Find det bedste kaninbur

Find de bedste kaninbure til de langørede venner

Et kaninbur er ikke bare et kaninbur. Har du planer om at anskaffe dig en kanin som kæledyr til dig selv eller børnene, skal den selvfølgelig have et godt sted at bo, nemlig et kaninbur. I et ordentligt kaninbur kan din kanin hygge sig, spise og sove og føle sig tryg og godt tilpas. Den kommer til at kende kaninburet som sin egen bukselomme – altså hvis nu kaniner havde bukser på, men det er vist kun ham der Peter Kanin, der har det.

Mindre snak om bukser, mere om kaninbure. Det er ikke nogen nem opgave at finde det bedste kaninbur til din kanin. Faktisk er der mange ting, du skal overveje, når du anskaffer dig en kanin. I denne artikel har vi derfor samlet de bedste kaninbure på markedet for at gøre det lidt nemmere for dig. Desuden kan du læse mere om, hvad du bør overveje, når du skal vælge et kaninbur, samt du kan finde en huskeliste over de ting, du skal have til din kanin, så den kan komme godt på plads.

De bedste kaninbure

Store kaninbure, små kaninbure. Kaninbure til indendørs eller kaninbure til udendørs. Der findes mange forskellige kaninbure. Her har vi samlet de bedste kaninbure til udendørs i forskellige størrelser og materialer.

VidaXL 170844 Kanin træhus

Skal din kanin have det bedste af det bedste? Hvorfor så ikke vælge dette overdådige træhus af et kaninbur fra vidaXL. Her får du den perfekte kombination med plads til at boltre sig, til at slappe af og sove.

Kaninburet her er inddelt i rum, der er forbundet af små trapper, så din kanin kan komme omkring. På øverste etage er et fint og mere aflukket rum, hvor kaninen kan sove om natten. I det store rum er der plads til leg, huler og rør, der giver kaninen god mulighed for at udforske og hygge sig.

Buret er bygget i massivt grantræ, som er malet med langtidsholdbar og sikker maling. Desuden er der et tag af asfalt, som sikrer buret mod de danske vejrforhold. I det øverste rum er kaninen beskyttet på de blæsende og kolde regnvejrsdage, og i udendørsområdet er der et robust trådnet for, som sikrer god luftgennemstrømning, men stadig beskytter kaninen fra rovdyr og andre kæledyr.

Fordele og ulemper ved VidaXL 170844 Kanin træhus

Fordele

 • Vejrbestandige og robuste materialer
 • God plads til både leg og hvil
 • Nemt at rengøre

Ulemper

 • Fylder meget

Trixie Natura

Med Trixie Natura får du det perfekte bur til din kanin eller marsvin. Det er lavet af flot specialbehandlet grantræ i en nydelig lysebrun farve. Desuden med et smart tag belagt med tagpap for ekstra holdbarhed. Træet og taget gør dermed kaninburet særligt holdbart i vinterhalvåret.

Kaninburet har et soverum med vindue med kunststofruder, samt en låge, der kan åbnes. Desuden kan taget ligeledes åbnes i den ene side, hvor du finder et lille rum til opbevaring af hø og halm, som ydermere giver ekstra isolering og varme til vinteren.

Under soverummet er der en løbegård, der har en bagside af træ, mens forside og siderne er af holdbart, men fint trådnet. Her finder du også låger i siderne, under rummet og foran, så du nemmere kan komme til kaninen, hvis du skal have den ud, samt når der skal gøres rent i buret. Desuden finder du også en smart bundskuffe under rummet med plast, der gør det ekstra holdbart og nemt at gøre rent.

Fordele og ulemper ved Trixie Natura

Fordele

 • Robust og vejrbestandigt bur
 • Egner sig til kaniner og marsvin
 • Mange låsbare låger

Ulemper

 • Høj pris

Trixie Natura XL med løbegård

Skal der være plads til flere kaniner med mulighed for adskillelse – eller skal du opdrætte kaninunger, så vil Trixie Natura XL være et godt bud på et kaninbur. Her får du et utroligt smart og multifunktionelt kaninbur med masser af muligheder.

Det er inddelt i to etager, hvor øverste etage består af to rum, der kan adskilles. Her egner det bagerste rum sig perfekt til de små kaninunger og moren, så de kan få ro. Og når de bliver lidt større, er der rigeligt med plads at boltre sig rundt på i underetagen, som består af en stor løbegård.

Det er nemt at komme til kaninerne i Trixie Natura XL kaninburet – der er nemlig masser af låger og åbninger, selvfølgelig med lås. Her kan taget åbnes i begge sider, samt der er to låger foran og nedenunder. Det gør også rengøringen ekstra nem – og endnu nemmere er det, da bundene på øverste etage har skuffer i plast, som kan trækkes ud for nem rengøring.

Fordele og ulemper ved Trixie Nature XL med løbegård

Fordele

 • Ekstra stort kaninbur med to etager
 • Kan bruges til flere kaniner
 • Velegnet til opdræt af unger

Ulemper

 • Høj pris

Ferplast Grand Lodge kaninbur

Med Ferplast Grand Lodge kaninbur får du et solidt og holdbart kaninbur i plast i et helt særligt patenteret design. Det holdbare materiale sikrer en lang levetid, og faktisk er det muligt både at have kaninburet stående inde, såvel som ude.

Inde i buret er øverste etage delt op af en trævæg, og her er det desuden muligt at åbne buret fra to sider, samt øverst, da taget kan åbnes op. I kombination med en smart udtrækkelig skuffe, er det dermed nemt at rengøre buret.

Ferplast Grand Lodge leveres med tilbehør i form af madskål, drikkeflaske, gnaverbræt samt en træstige, så din kanin selv kan kravle op og ned mellem etagerne.

Fordele og ulemper ved Ferplast Grand Lodge kaninbur

Fordele

 • Kan bruges både inde og ude
 • Indeholder madskål og drikkeflaske
 • Nemt at rengøre 

Ulemper

 • Høj pris

vidaXL kaninbur med tre etager

Skal din kanin flytte ind i et luksushotel? Det kan den med vidaXL’s nærmest overdådige kaninbur i tre etager. Her får du et stort kaninbur, hvor der er god plads til at boltre sig på.

Kaninburet er indrettet i tre etager, hvor du øverst finder et mere aflukket rum, med to låger, hvoraf den ene er med net. Her kan kaninen få ro og tage sig en lur og putte godt.

I næste etage finder du et mere åbent rum, stadig med to låger, samt holdbart trådnet omkring, og nederst en løbegård. Hver etage forbindes med stiger, så kaninen kan komme omkring.

Fordele og ulemper ved vidaXL kaninbur med tre etager

Fordele

 • God plads til én eller to kaniner
 • Nem rengøring med udtræksskuffer
 • Vejrbestandigt materiale

Ulemper

 • Fylder meget i højden

Vælg det bedste kaninbur – hvad skal du være opmærksom på?

Det kan være svært at finde ud af, hvilket kaninbur, du skal vælge. Det er ikke bare vigtigt at vælge et bur af en god størrelse, for der er mange andre ting, der er vigtige at tage højde for. Skal kaninen være inde eller ude? Hvad skal buret være lavet af? Det er blot nogle af de spørgsmål, du bør overveje, når du skal vælge det rigtige kaninbur til din kanin.

 

Hvor stort skal kaninburet være?

Din kanin har brug for masser af plads til at bevæge sig på. Den skal kunne hoppe rundt, lege, stå på bagbenene, og der skal være plads til dens legetøj, huler, rør og lignende. Størrelsen på buret afhænger desuden også af, hvor stor din kanin er, samt om det er én eller flere kaniner.

Til en stor kanin bør buret være mindst 120 cm langt, 80 cm i bredden og 65 cm i højden. Små kaniner som dværgkaniner kan klare sig med et bur på 80 cm i længden, 65 cm i bredden og 50 cm i højden. Uanset størrelsen bør kaninen dog stadig have daglig adgang til større område – det kan være en løbegård, hvis kaninen står ude, eller det kan være i dit hjem. Generelt anbefales det dog, at kaninburet står ude, fordi der er mulighed for mere plads.

Til to eller flere kaniner, bør du vælge et større bur eller udendørs anlæg på mindst 9 kvadratmeter.

 

Hvor skal kaninburet stå?

Som du kan læse ovenfor er det bedst, at kaninburet står udenfor – for så kan du have et større bur med mere plads. Placerer du kaninburet udenfor, er det dog vigtigt, at det bliver skærmet for sol og vind. Kaninburet må ikke stå i direkte sol, for det kan blive for varmt inde i buret på solrige dage. På samme måde kan det også være en god idé at placere kaninburet i læ for regn og vind, da det både slider på træet, men også kan gøre det meget koldt i buret om vinteren. Det bedste vil derfor være, at kaninburet placeres under et halvtag eller i en carport.

Er det ikke en mulighed, bør du alligevel være opmærksom på, hvornår solen rammer – og hvor lang tid der er sol på. En smule sol om dagen vil næppe gøre så meget, men er der direkte sol på i flere timer ad gangen, så kan det blive et problem om sommeren.

Det er desuden også en god idé, at kaninburet ikke står direkte på jorden uden fødder på. Både fordi fugt fra jorden kan trænge op i buret og gøre det køligt og fugtigt, men også fordi det med tiden vil forkorte materialernes levetid. Det behøver ikke være lange ben eller fødder på buret, men blot 5-10 cm vil gøre en væsentlig forskel.

Kan du ikke placere kaninburet udendørs? Hvis det skal stå inde, så er det selvfølgelig også vigtigt at placeret det et sted, hvor det ikke står i direkte sol hele dagen.

 

Skal kaninen have en løbegård?

Kaniner er meget aktive dyr, og de har brug for at bevæge sig meget. Derfor er det som regel ikke nok med et kaninbur, og det anbefales derfor, at de har en løbegård, de kan boltre sig i. På nogle kaninbure er der allerede en løbegård med til, om end de ikke altid er store nok – slet ikke hvis du har mere end én kanin.

Her kan du enten vælge at have et indhegnet område i haven, som kaninen kan løbe rundt i, eller en lav løbegård, som er lige tilpas høj nok til, at kaninen ikke kan hoppe ud. Her bør du dog altid holde kaninen under opsyn, både for at kaninen ikke graver sig selv ud, og for at beskytte den mod rovdyr. Vi ved godt, at Mikkel Ræv kan finde på at ligge på lur.

Du kan dog også overveje at investere i en lukket løbegård, som har et tag eller halvtag. Det er nemlig også med til at beskytte kaninen mod vind og vejr, samt fugle, katte og ræve.

 

Hvad skal der være i bunden af kaninburet?

Kaninbure har en hård bund, og det er ikke behageligt for kaninen at være på. Det er derfor vigtigt, at du har et ekstra underlag – foruden bundstrøelse i form af hø og halm. Her kan det være et gammelt håndklæde eller et gulvtæppe eller et fleecetæppe. Oven på underlaget kan du strø hø og halm ud på det, så kaninen har noget lækkert at putte sig i – og at spise. Her anbefales det ikke at lægge træspåner eller savsmuld, da det både støver og sviner meget, men heller ikke er så behageligt for kaninens små fusser.

Halm og hø er bedst, fordi kaninen kan grave i det, og så fungerer det godt til at holde på varmen om vinteren.

 

Hvad skal kaninburet være lavet af?

Udendørs kaninbure er lavet i træ. Men træ er ikke bare træ, for der findes mange forskellige træsorter og typer, og nogle egner sig mere end andre til kaninbure. Kaniner kan nemlig godt lide at gnave i ting – og heriblandt også træ. Nogle træsorter er bløde, og det er derfor både nemt og ret lækkert for kaninen af gnave i. Desuden er det ikke alle de bløde træsorter, der egner sig lige godt til de udendørs forhold. Se derfor gerne på, om du kan finde et kaninbur i solidt, hårdt træ.

De fleste kaninbure har et trådnet, så kaninen selvfølgelig kan se ud, og så vi kan se kaninen. Men her kan det være relevant at se på tykkelsen af trådnettet. Nogle bure har et tynd trådnet, som knapt kan holde til, at du hænger en drikkeflaske på – og så duer det altså ikke til så meget. Det er altså godt at gå efter et kaninbur med et kraftigt trådnet – det skal både være holdbart og kunne holde katte og ræve ude.

Se også gerne på, hvordan hængslerne på lågerne er lavet – de skal både kunne klare at blive åbnet og lukket flere gange om dagen, men også kunne klare de danske vejrforhold.

Der er altså mange ting, du bør kigge på, når du skal vælge det rette kaninbur til din kanin.

Hvad bør du overveje, inden du anskaffer en kanin?

At anskaffe sig et kæledyr kræver masser af omtanke og overvejelser, uanset hvilket kæledyr det er. Kaniner og andre kæledyr kræver nemlig tid og overskud. Det er ikke bare et dyr, du lige kan gå ud og købe, og så kan det passe sig selv. Kaninen har brug for din pasning, din omsorg og din tid. Du skal give kaninen mad og vand, du skal gøre rent i dens bur, og du skal sørge for at aktivere den.

Kaniner er et populært kæledyr for børn – og ofte er det en kanin eller hamster, som barnet får som sit første kæledyr. Men det er de færreste børn, der selv kan tage ansvaret for kaninen, og derfor har du som voksen også et ansvar for at hjælpe dit barn med at passe godt på kaninen. Og i det hele taget bør du også tænke over, om dit barn er klar til at tage ansvar for en kanin. Ind imellem sker det nemlig, at barnets interesse falder efter lidt tid, og så er det pludselig dig, der står og skal passe kaninen.

At anskaffe sig en kanin – og andre kæledyr for den sags skyld, kræver altså masser af omtanke og overvejelser:

 

 • Det kræver tid og overskud at have en kanin.
 • Kaninburet skal rengøres dagligt.
 • Kaninen skal have mad og aktiveres.
 • Kaninen skal have plads til sit kaninbur såvel som til at bevæge sig.
 • Der er mange udgifter forbundet med en kanin: Mad, hø og halm, legetøj, udstyr, dyrlæge mm.

 

16 ting du skal bruge til en kanin

Når du skal købe en kanin, er der mange ting, du skal have styr på først. Den har selvfølgelig brug for et godt hjem, men den har også brug for så meget mere end det. Her finder du en liste over de mest almindelige ting, du bør investere i til din kanin.

 1. Kaninbur
 2. Foder
 3. Toiletbakke
 4. Madskål
 5. Vandskål eller drikkeflaske
 6. Godbidder/snacks
 7. Gemmested
 8. Gnavemateriale
 9. Aktivitetslegetøj
 10. Høhæk
 11. Underlag/gulvtæppe
 12. Gravekasse
 13. Negleklipper
 14. Ledningsbeskytter
 15. Tisseunderlag

Enkelte af tingene på denne liste kan måske betegnes som unødvendige, hvis din kanin bor udendørs – såsom en toiletbakke. Du kan derfor overveje, hvad der er nødvendigt for dig og din kanin.

Skal det ikke være til en kanin? Find de bedste hundeseler her – eller tag et kig på transportkasse til katte her.

Byg dit eget kaninbur

Mange kaninejere vælger også den løsning at bygge kaninburet selv. Og er du lidt fiks på fingrene, kan det også sagtens være en mulighed. Det er ofte billigere at bygge kaninburet selv, og så kan du selv vælge, hvilke materialer du vil bruge, hvordan det skal se ud, og hvor stort det skal være. Det kræver selvfølgelig bare, at du har tid til det, og at du har hænderne skruet godt på.

Med en enkelt googlesøgning er det hurtigt og nemt at finde guides til, hvordan du bygger dit eget kaninbur. Der kan du også læse mere om, hvad du skal overveje, når du skal vælge materialer, finde ud af størrelsen og meget mere.

 

Hvor ofte skal et kaninbur rengøres?

Når du har en kanin i et kaninbur, skal du være opmærksom på, at det skal rengøres jævnligt. Faktisk er det vigtigt, at du skifter strøelse hver dag. Du skal fjerne det beskidte strøelse med afføring og urin og lægge nyt på. Har du et tæppe eller håndklæde i bunden, skal du også se på, om det skal skiftes ud – er det meget snavset, bør du også skifte det og rengøre bunden. Generelt bør du derfor skifte strøelse hver dag, samt gøre bunden ren en gang om ugen.

At holde kaninburet rent er meget vigtigt for din kanins sundhed. Mange kaniner bliver syge på grund af manglende rengøring i buret, så det er meget vigtigt, at du holder det pænt og rent i kaninburet. Uanset om du har en kanin, der bor ude eller inde.

Dog kan du faktisk gøre din kanin renlig, hvis den bor inde. Læs mere om det herunder.

 

Kan en kanin blive renlig?

Kan en kanin blive renlig? Og måske er det ikke din første tanke, for en kanin er jo ikke lige så nem at træne som en kat eller hund? Men du kan faktisk godt gøre din kanin mere eller mindre renlig. Så vil du gøre det nemt for dig selv – og for din kanin, så bør du helt sikkert give dig i kast med at gøre din kanin renlig.

Bor din kanin inde – og vil du gerne slippe den løs i hjemmet, er det en god grund i sig selv til at træne den til at blive renlig. Det er nemlig ikke sjovt at skulle rende rundt og tørre urin og samle kaninpøller op. De fleste kaniner kan blive renlige – mere eller mindre. Nogle kaniner kan nemmere lære det end andre. Uanset hvad kan det være godt at starte med det allerede første gang, din kanin er ude af dit bur. På den måde kan du lære den at komme godt fra start.

For at gøre din kanin renlig, har du brug for en toiletbakke – og faktisk gerne flere af dem. Du kan også fint have en toiletbakke i kaninens bur. Ligesom med en kattebakke bør du anskaffe dig noget strøelse, der kan opsuge urin. Det kan fint være kattegrus – find det bedste kattegrus her. Sørg for at der hver dag er rent kattegrus i toiletbakken – ellers kan du risikere at kaninen ikke vil bruge den.

Dernæst kan du gøre følgende:

 

 1. Sæt din kanin op i toiletbakken – allerede inden den må hoppe rundt i rummet. Så bliver den bekendt med bakken og ved, hvor den er.
 2. Ros og beløn kaninen – Husk at fortælle kaninen, at den gør det godt og giv den gerne en godbid. Så lærer den at forstå det.
 3. Gør grundigt rent ved uheld – Det er vigtigt at gøre grundigt rent ved uheld, så kaninen ikke kommer til at gå tilbage til det samme sted. Alternativt kan du også sætte bakken der, hvor den har haft uheld.

Husk også at der kommer til at ske uheld – det kan man ikke undgå. Det er en læringsproces for kaninen. Husk også at være positiv og give belønninger. Du må aldrig skælde din kanin ud. Vær også opmærksom på, at hankaniner ofte kan være sværere at gøre renlige, fordi de har tendens til at afmærke deres territorium ved at strinte. Her kan du med fordel stille toiletbakken et sted, hvor den har afmærket sit territorium.

Alt i alt er det altså muligt at gøre din kanin renlig – bare husk at have masser af tålmodighed, en positiv indstilling og godbidder klar.

Find den bedste hundesele

Guide til hundesele

Det er skønt at gå tur med hunden, men det må også gerne være skønt for hunden. Det kan det blive med en hundesele. En god hundesele gør ikke bare gåturen mere behagelig for din hund, men også nemmere for dig, fordi den er mere solid og støtter bedre end en almindelig hundesnor med hundehalsbånd. Hundeseler egner sig blandt andet særligt godt til hunde, der trækker meget på gåturen, men i princippet kan de bruges af alle.

Men hundeseler er ikke bare hundeseler – der findes forskellige typer og designs, og det er forskelligt hvordan de sidder på hunden. Derfor kan det være godt at undersøge og overveje, hvilken hundesele der passer bedst til din hund. I denne artikel kan du finde de bedste hundeseler på markedet lige nu, samt finde en guide til valg af hundesele.

Skal vovsen trimmes? Så se vores bedste bud på hundesakse og hundetrimmere.

 

Find den bedste hundesele

Der findes flere forskellige hundeseler på markedet i dag. Nogle egner sig bedst til hunde, der trækker, nogle egner sig til små hunde, store hunde mm. Læs mere om udvalgte hundeseler her.

Dog Copenhagen Comfort Walk Pro

Med Dog Copenhagen Comfort Walk Pro hundeselen finder du et populært valg inden for hundeseler. Ikke nok med at den er lavet i flotte farver, som er nemme at se i trafikken, er den lavet i et holdbart smuds- og vandafvisende materiale.

Du får dermed en hundesele, der egner sig perfekt til det danske vejr. Hundeselen kan desuden også vaskes i vaskemaskine, så den er nem at få vasket pæn igen, hvis den skulle blive helt mudret til.

Omkring på syningerne er den udstyret med lininger af reflekser, som gør det nemt at se hunden i mørket. Desuden er der forskellige muligheder for at spænde hundesnor fast til selen – både foran ved brystet og bagved på ryggen. På ryggen finder du desuden også et håndtag, der giver dig et godt greb, når du skal holde styr på din store hund.

Dog Copenhagen Comfort Walk Pro er lavet i et ergonomisk design, der passer godt til alle hundestørrelser. Den findes nemlig til forskellige størrelser, og så kan den med sine forskellige indstillingsmuligheder tilpasse alle hunderacer og kropsbygninger.

Fordele og ulemper ved Dog Copenhagen Comfort Walk Pro

Fordele

 • Ergonomisk og komfortabelt design
 • Med reflekser
 • Smuds- og vandafvisende + maskinvask mulig
 • Passer til alle hunderacer og størrelser

Ulemper

 • Kunne godt bruge flere reflekser

PetSafe Easy Walk anti-træk sele

Har du en hund, der har det med at trække meget, når I går tur, kan det være en god idé at vælge en anti-træk sele. Her har vi PetSafe Easy Walk, som gør turen nemmere og mere behagelig for jer begge.

Den smarte anti-træk funktion fungerer således, at placeringen af O-ringen til hundesnoren sidder i en rem, som gør at hunden bliver trukket til siden, når den forsøger at trække. På den måde vil den lære, at den skal gå mere roligt og ikke trække dig afsted, og derved får du mere kontrol over hunden, når I går tur.

Selvom hundeselen har tynde stropper, er den stadig lavet i et behageligt design, der egner sig fint til de fleste hunde.

Fordele og ulemper ved PetSafe Easy Walk anti-træk sele

Fordele

 • God til hunde der trækker meget
 • Lav pris
 • Vejrbestandige materialer

Ulemper

 • Ikke alle hunde vil bryde sig om selens konstruktion

Halti No Pull Anti-træk sele

Et andet godt bud på en hundesele, der egner sig godt til hunde, der trækker meget, når I går, er Halti No Pull anti-træk sele. Her får du den perfekte hundesele, der yder en god komfort og stabilitet, når I er ude at gå tur sammen.

For nogle vil hundeselen her egne sig bedst til træning, hvor hunden skal lære at gå pænt sammen med dig.

Halti No Pull anti-træk selen er lavet i et helt særligt design, der gør at når hunden trækker i snoren, så trækker remmene sig sammen og hjælper med at holde din hund på plads. Det kan måske lyde ubehageligt – men bare rolig, der er ikke noget der gnaver. Selens stropper er nemlig polstrede, så de sidder godt, uanset hvor meget hunden trækker i snoren.

Hundeselen her findes i forskellige størrelser, til både små og store hunde. Og til de store hunde kan det anbefales at montere en ekstra sele, så du har fuld kontrol over hunden, når I bevæger jer rundt på tur.

Fordele og ulemper ved Halti No Pull Anti-træk sele

Fordele

 • Yder god komfort og støtte
 • Gør det nemmere at holde styr på hunden
 • Sidder godt uden at stramme

Ulemper

 • Bedst til træning af hunden

Guide til valg af hundesele

Hundeseler er ikke bare hundeseler. Det gælder derfor om at finde den rigtige hundesele, der passer til din hund, og så skal den gerne være af god kvalitet. Heldigvis er hundeseler ikke det dyreste udstyr, og du kan derfor finde mange gode hundeseler til omkring 2-300 kroner, der er af god kvalitet. Men hvordan finder du nu lige den rigtige hundesele til din hund? Der er nemlig mange ting, du bør overveje, når du skal vælge hundesele. Du bør blandt andet overveje:

 • Størrelse og pasform
 • Komfort og polstring
 • Materiale og slidstyrke
 • Type af hundesele
 • Funktionalitet og brugervenlighed

Det vil vi tage et nærmere kig på i det følgende.

 

Vælg den rigtige størrelse og pasform

Når du skal vælge den rigtige hundesele til din hund, er det alfa omega at størrelsen og pasformen er god. Her bør du tage udgangspunkt i hundens race, alder og størrelse. Hundeselen skal sidde godt på hunden og passe dens kropsbygning. Den må ikke stramme, og den skal sidde godt og behageligt.

Hunderacer er forskellige – de findes i alle størrelser, og selv inden for de enkelte racer, kan hundene variere i størrelse og kropsbygning. Det er derfor vigtigt at tage højde for, når du vælger hundesele.

Hundens alder har også betydning. Er det en hundesele til en hvalp, kan det være godt at gå efter en model, der kan justeres i størrelsen, så den kan tilpasses til når hvalpen vokser. Hundehvalpe vokser nemlig hurtigt, og så er det irriterende at stå med en hundesele, der måske kun kan bruges to måneder – og så er den pludselig for lille.

I det hele taget kan det være en god idé at vælge en hundesele med mulighed for at justere størrelsen. Flere indstillingsmuligheder gør det nemlig nemmere at tilpasse hundeselen så den passer perfekt til din hund.

 

Vær opmærksom på komfort

Det skal være behageligt for hunden at have hundesele på, særligt hvis du har en hund, der trækker meget, når I går tur. En af grundene til at mange foretrækker hundeselen frem for halsbånd er nemlig, at den støtter bedre og sidder bedre på hunde, der trækker meget. Derfor er det også vigtigt at vælge en behagelig model.

Alt efter din hund størrelse mm. kan det være en idé at vælge en polstret model, der yder god komfort. Overvej dog også gerne årstiden. En polstret model kan være varm for hunden om sommeren, og her kan det altså derfor give mening at have to forskellige. En hundesele til vinterhalvåret og en til sommerhalvåret.

 

Hvilket materiale skal hundeselen være i?

Det kan også være en god idé at tage et kig på materialet. Her er det en god idé at vælge en hundesele i slidstærkt materiale – men også gerne noget, som er vaskbart. Hundeseler bliver beskidte, når I går rundt ude, og så er det rart, at den kan vaskes.

Det er også vigtigt, at hundeselen kan bruges i lang tid, gerne flere år. Derfor kan det være godt at vælge en hundesele af god kvalitet og som er mere slidstærk.

 

Hvilken type hundesele er bedst?

Måske gik du lige og troede, at det bare gjaldt om at finde den første og bedste hundesele, men så simpelt er det slet ikke. Der findes nemlig mange forskellige typer hundeseler, alt afhængigt af hvilken form de har, hvordan de sættes på, og hvordan de spændes, samt hvor justerbare de er. Desuden findes der også de såkaldte anti-træk hundeseler, som hjælper med at lære hunden på en skånsom og stressfri måde, at den ikke skal trække.

De forskellige typer hundeseler der findes er:

 • Step-in sele
 • Anti-træk sele (no pull sele)
 • Multispændesele
 • Y-sele
 • Klassisk sele

Alt efter hvilken sele du vælger, kan der være særlige funktioner, der gør det nemmere eller sværere at få hundeselen af eller på. Det er meget forskelligt, hvilken sele der er bedst.

Ikke alle hunde bryder sig om den klassiske sele, som trækkes over hovedet, om end det kan være hurtigt at få denne type på. Den sidder desuden også ofte ret godt, da den fylder mere og derved kan yde god støtte. Seler med spænder kan være smarte og yde god støtte, men de kan være sværere at få på den utålmodige hund. Her kan du vælge en step-in hundesele, en multispændesele eller y-sele.

Step-in selen er som navnet lyder en hundesele, som hunden kan træde ind i, og derefter lukkes selen på ryggen af hunden. Det kan være en fordel, hvis hunden ikke kan lide at få hundeselen over hovedet.

Y-selen er ligesom den klassiske hundesele en sele, som trækkes over hundens hoved, mens multispænde-selen er en hundesele, som har flere spænder og lukkemekanismer.

Der findes også særlige hundeseler med et lille håndtag over ryggen. Denne type sele er beregnet til, at du nemt kan løfte den lille hund op, hvis den skal i bilen eller lignende. Dog skal denne sele også yde særligt god støtte grundet løftet.

Hvilken type hundesele du skal vælge, afhænger altså af hundens størrelse, temperament, samt hvor meget hunden trækker.

Hvordan spændes hundeselen?

Når hundeselen skal spændes, er det også en god idé at tage et kig på, hvilken lukkemekanisme der er. Til de helt små hunde kan der findes hundeseler, som lukkes med velcro. Det er som regel ikke et problem, når hunden blot vejer få kilo, men det er ikke den mest sikre lukkemekanisme.

Det kan derfor være bedre at vælge en hundesele, der lukkes med spænder eller kliklås, og som ikke bare lige kan gå op under turen.

 

Hvordan skal en hundesele sidde?

Det vigtigste når du vælger hundesele til din hund er, at den sidder godt. Men hvordan er det nu lige den skal sidde?

Her er det vigtigt først at se på, hvor selens tryk ligger på hunden. Trykket skal nemlig ligge midt på hundens brystkasse. Det må ikke være omkring nakke eller hals – også af denne grund er hundeseler bedre end hundehalsbånd.

Det er også vigtigt at hundeselen sidder ordentligt – hverken for løst eller for stramt. Er den for løs, kan du risikere, at hunden slipper fri af hundeselen. Er den for stram er det heller ikke godt for hunden. Her er en god tommelfingerregel, at du sætter to fingre mellem selen og din hund. Er der plads til det, så sidder selen gerne fint.

Du bør dog også kigge på, hvordan selen sidder ved skuldrene og forbenene. Her må hundeselens kant ikke ramme skulderled og forben, da det både kan påvirke bevægelsesfriheden for din hund, men også risikere at komme til at gnave. Ligesom når vi køber sko til os selv, er det vigtigt at de sidder godt og støtter, at der er bevægelsesfrihed til tæerne, og at de ikke gnaver. Det gælder også for hundeseler til hunde.

Hundesele eller halsbånd – hvad er bedst?

Det bliver ofte diskuteret blandt hundeejere, om det er bedst at bruge hundesele eller halsbånd til hunden. Nogle hundeejere vil sværge til halsbåndet, mens andre foretrækker hundeselen.

Her er det helt væsentlige dog, om din hund går pænt ved siden af dig, eller om den har tendens til at trække i snoren. Hvis hunden går stille og roligt ved siden af dig uden at trække, vil et halsbånd være en fin løsning. Men har hunden det med at trække i snoren, er det ikke bare frustrerende for dig, der skal følge med, men det kan også være farligt for din hund.

En stram hundesnor, der altid trækkes i, kombineret med et hundehalsbånd kan nemlig lægge et tryk på din hunds nakke og hals. Desuden kan det også påvirke hundens strubehoved, luftrør og de blodkar, der løber under huden, og dermed udgøre en risiko for skader.

De seneste år er forskere og eksperter begyndt at undersøge hvilken virkning, hundehalsbånd kan have på hunden, og her har de desværre fundet et negativt mønster. Det ses i form at skader på rygsøjlen, samt betændelse i skjoldbruskkirtlen mm. Du kan nok også godt forestille dig, at det næppe er rart med et halsbånd om halsen, der hives og trækkes i.

Derfor vil hundeselen være et bedre alternativ for de fleste hundeejere. Med hundeselen fordeles trykket nemlig bredere omkring hundens brystkasse og skulderblade, og derved kommer der ikke det store pres på mere udsatte steder på kroppen. Hundeselen gør det også nemmere for dig at have kontrol over hundens bevægelser. Hunden vil mærke, at den ikke kan trække så meget, og dermed lærer den også, at det ikke gør noget godt for den at trække.

 

Gode grunde til at vælge en hundesele

For de fleste hundeejere vil hundeselen altså være det bedste valg. Ikke kun hvis din hund trækker i snoren, når I går tur, men også af andre flere gode grunde.

Hundeselen vil nemlig også være et godt valg til:

 • Hundehvalpe
 • Muskelhunde og andre stærke hunderacer
 • Hunde med vejrtrækningsproblemer
 • Hunde til løb og cykelture

Ligesom med spædbørn har hundehvalpe bløde knogler og led, og derfor er det vigtigt at være forsigtigt på gåture. Hundehvalpe er heller ikke så lydige endnu, og derfor er det ikke altid lige sådan, at de kan finde ud af at gå pænt ved din side uden at trække i snoren. Af den grund anbefales hundeseler til hundehvalpe, idet de støtter bedre end hundehalsbåndet, og du bedre kan passe på hvalpens krop. Til hundehvalpen er det også vigtigt, at du vælger en hundesele, som kan justeres i størrelsen, så den vokser med hundens krop.

Muskuløse og stærke hunderacer, som store hunde og muskelhunde har også godt af en hundesele. Her er det vigtigt at gå efter en model i ekstra kraftigt materiale og gerne brede remme, som kan klare, hvis hunden trækker. Her kan du eventuelt også vælge en hundesele med anti-træk, da det vil være nemmere for dig at styre hunden, og den vil lære ikke at trække så meget.

Nogle hunde døjer med vejrtrækningsproblemer, særligt bestemte hunderacer med kort snudeparti, som mopsen, den franske bulldog og engelsk bulldog. For ikke at besværliggøre deres vejrtrækning yderligere, bør du derfor altid vælge en hundesele frem for hundehalsbånd.

Til motionsformer som løb og cykling kan du sagtens have din hund med, men det er vigtigt at bruge en hundesele frem for halsbånd for ikke at risikere farlige, pludselig ryk i snoren.

 

Hundeseler og andre overvejelser

Som du læste ovenfor er der en del ting, du bør overveje, når du skal vælge den rette hundesele. Men størrelse, pasform, materialer, type og brugervenlighed er langt fra det eneste. Du bør nemlig også tænke over følgende.

 

Husk hundereflekser på hundeselen

Er der hundereflekser på hundeselen? Det er altid et godt spørgsmål, når du skal vælge hundesele. I Danmark har vi ofte gråt og mørkt vejr, særligt i vinterhalvåret. Og uanset årstiden kan det være, du skal ud at gå tur med din hund, når det er mørkt. Derfor er det vigtigt at have reflekser på din hund – og i princippet også lys, men her kan du som regel sætte en lille cykellygte på hundeselen.

Når det gælder reflekser er det dog en god idé at se på, om der allerede er reflekser integreret på hundeselen. Så slipper du nemlig for selv at skulle sætte dem på og tage dem af fra gang til gang.

 

Hundesele i vandafvisende materiale

Hunde skal luftes hver dag, uanset vind og vejr. Og en del hunde er i det hele taget også meget glade for vand, og for at boltre sig i græs, blade og mudder. Derfor er det en god idé at vælge en hundesele, der evt. er lavet af vandafvisende materiale, så den er nemmere at holde tør på regnvejrsdage. Det er dog også vigtigt, at hundeselen kan vaskes.

Hundeseler af læder kan tørres af med en fugtig klud, men disse kan desværre ikke gå i vaskemaskinen. Her skal du i stedet gå efter en hundesele i bomuld eller syntetiske materialer, som kan vaskes i vaskemaskinen.

 

Hundesnore – 1 eller 2, og hvordan sættes den fast?

Når du skal vælge hundesele, kan det også være en god idé at tage et kig på, hvordan hundesnoren sættes fast, samt om der er mulighed for at sætte mere end én hundesnor på.

Her skal du blandt andet kigge efter den såkaldte O-ring, som bruges til at sætte hundesnorens karabinhage fast på. Og her bør du kigge på, om enderne er svejset sammen og ikke bare klemt sammen. Er de kun klemt sammen, kan kraftige ryk nemlig få O-ringen til at gå op, og derfor er det ikke nogen sikker løsning. Vælg derfor en hundesele med en O-ring, som er svejset i metal, eller støbt i kraftig og hård plads og helt lukket sammen.

Desuden kan det i nogle tilfælde også være relevant at kigge på, om du kan sætte mere end én hundesnor fast på hundeselen. Det kan være du har en meget nervøs hund, som kan finde på at stikke af, når den bliver bange. Eller også har du en hvalp, der ikke helt har lært at gå ordentligt. Her kan det være en god idé med en ekstra snor på som en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

 

Hvorfor trækker min hund i snoren?

Mange synes, det er frustrerende, når hunden trækker i snoren. Nogle tænker sågar, at hunden ikke er opdraget ordentligt, eller at det er fordi den forsøger at udtrykke dominans. Men det handler ikke nødvendigvis om dårlig opdragelse, men nærmere om hvad der ligger i hundens natur.

Hunde trækker ikke i snoren, fordi de vil være flokleder og udtrykke dominans, eller fordi de ikke er opdraget ordentligt. For hunden er det skønt og spændende at gå tur, og utroligt stimulerende for dens krop og sanser. Hundens lugtesans er stærkere end menneskets, og den er af natur nysgerrig. Derfor kan den godt blive drevet af sine impulser til at søge og udforske, og derved kan den glemme, hvordan den skal gå i hundesnoren.

Derfor er det heller ikke en god idé at hive i snoren for at lære hunden ikke at trække. Hunden fornemmer, at du er sur på den, og det kan få den til at gøre mere modstand. I stedet kan du gøre to ting – enten stoppe op og stå stille, så hunden lærer, at den skal vente på dig. En anden metode er, at du kan skifte retning, når I går. På den måde finder hunden ud af, at den skal følge med dig og ikke gå efter det, der er spændende.

Uanset hvad vil det være mere skånsomt for hunden, at I bruger en hundesele frem for hundehalsbånd. Hundehalsbåndet er også lavet sådan, at hunden i højere grad vil blive holdt, så når den forsøger at trække fremad, bliver den trukket lidt op i luften, og det får den til at miste lidt af styrken til at trække. På den måde kan hunden også lære, at det ikke nytter noget at trække på livet løs for at komme frem, men at den skal vente på dig.

Efter en god gåtur er hunden sikkert træt, og så er det rart med en god hundekurv – se vores bedste bud på hundekurve her.

Find det bedste kattegrus til din kat

Sådan finder du det bedste kattegrus

Kattegrus findes der masser af – og af den grund kan det være en vanskelig opgave at finde det helt rigtige kattegrus til din kattebakke. For hvad skal du vælge? Hvilket kattegrus er bedst? Hvilket kattegrus er billigst? Og som om det ikke var nok, så skal du selvfølgelig også sikre dig, at det er noget kattegrus, din kat kan lide.

I denne artikel kan du læse mere om kattegrus, samt hvad du skal overveje, når du skal vælge kattegrus til din kat. Og så finder du selvfølgelig også vores bud på det bedste kattegrus på markedet.

Er du på udkig efter andre produkter til din kat? Se vores forslag til den bedste transporttaske til kat – eller måske er du på udkig efter en rygsæk til kat?

Og for at der skal ryge noget ud, skal der selvfølgelig også ryge noget ind. Find det bedste kattemad her.

Det bedste kattegrus

Det er vigtigt at vælge kattegrus af god kvalitet – både for din kats skyld, men også for din egen. Det skal være nemt at rengøre kattebakken, det må ikke lugte, og i det hele taget skal det helst heller ikke koste for meget. Her har vi samlet nogle af de bedste kattegrus på markedet lige nu.

Ever Clean Extra Strength kattegrus 10 L

Noget af det mest populære kattegrus på markedet er helt sikkert Ever Cleans kattegrus. Her finder du versionen, Extra Strength, som byder på kattegrus af rigtig god kvalitet. Ever Clean Extra Strength findes i to versioner: en parfumeret og en uparfumeret udgave.

Om der skal duft til eller ej er altid et godt spørgsmål – det parfumerede kattegrus vil uden tvivl bedre kunne skjule dårlige lugte. Til gengæld er det langt fra alle katte, der bryder sig om den duftende parfume. Dog indeholder kattegruset også kul, som har en lugtabsorberende evne, så duft eller ej, vil Extra Strength være et godt valg.

Men tilbage til Ever Clean Extra Strength’s evner. Her får du nemlig virkelig kvalitet for pengene. Kattegruset består af ler og naturlige mineraler, der har en utroligt høj absorberingsevne og klumper godt sammen. Dermed er det nemt at fjerne afføring og klumper, så du kan holde kattegruset rent. Det begrænser mængden af støv, der kan være ubehagelige for både dig og katten.

Ever Clean Extra Strength er en klar favorit blandt forbrugerne, og det forstår vi godt hvorfor.

Fordele og ulemper ved Ever Clean Extra Strength kattegrus 10 L

Fordele

 • Støvfrit
 • Neutraliserer lugt
 • God klumpende kattegrus

Ulemper

 • Kan være svært at få ud af posen

Vitakraft Compact Ultra Classic 8 L

Er billigt kattegrus godt? Det kan det sagtens være, hvis du spørger os. Du kan tage et kig på Vitakraft Compact Ultra Classic 8 L. Her får du en god omgang kattegrus til en billig pris. Og så er det faktisk super nemt at rengøre.

Kattegrus kan nemlig godt have tendens til at klistre fast i kattebakken, men med Vitakraft Compact Ultra Classic slipper du for det problem. Dette kattegrus danner fine store klumper, som er nemme at skovle op og sortere fra det rene grus. Det klistrer ikke fast til kattebakken, og du kan dermed nemt skovle det fra og holde kattebakken ren og perfekt til selv den mere kræsne kat.

Desuden kan kattegruset holde i op til 7-9 dage, så du behøver ikke skifte det så ofte. Så ikke nok med at kattegruset er billigt, så er det også drøjt i brug, så du kan spare endnu flere penge.

Duftmæssigt er Vitakraft Compact Ultra Classic bestemt også værd. Kattegruset har nemlig en god og naturlig duft, som ikke generer de mere sarte katte. Og selv uden parfume kan kattegruset fint absorbere de ubehagelige lugte fra kattens urin og afføring.

Fordele og ulemper ved Vitakraft Compact Ultra Classic 8 L

Fordele

 • Nem at rengøre
 • Naturlig duft
 • Lav pris

Ulemper

 • Lidt støvet når man hælder gruset i

Ever Clean Litterfree Paws 10 L

Det er svært at finde det rette kattegrus til Killinger – men Ever Clean Litterfree Paws 10 L vil uden tvivl være et godt bud. Her får du nemlig kattegrus der er specielt udviklet til killinger og langhårede katte.

Ever Clean Litterfree Paws er nemlig støvfri, så det er nemt at holde rent omkring kattebakken, både når du hælder grus op i, og når katten går ind og ud af kattebakken. Desuden er kattegruset lavet i et større og grovere granulat, som er med til at sikre renere poter og mindre skidt i hjemmet. De små killingepoter kommer altså ikke så nemt til at slæbe snavs, grus og afføring med rundt i hjemmet.

Desuden er Ever Clean Litterfree Paws udstyret med en smart duftteknologi, som frigiver duft, når de små poter betræder kattegruset. På den måde aktiveres duften efter behov, og hænger ikke konstant i luften.

Kattegruset har en god klumpningsevne, som sørger for at indfange og fjerne lugt fra afføring og urin, så det ikke generer i det daglige. Det kan dog være lidt svært at skovle klumperne op.

Fordele og ulemper ved Ever Clean Litterfree Paws 10 L

Fordele

 • God til at absorbere lugt
 • Indeholder naturlige mineraler og ler
 • Støvfrit

Ulemper

 • Svær at skovle

Cat’s Best Original Kattegrus 5L

Går du op i økologi og miljø, kan det være du skal tage et kig på Cat’s Best Original Kattegrus. Her får du nemlig den perfekte kombination af natur og teknologi i form af det økologiske kattegrus fra Cat’s Best.

Her får du lækkert kattegrus lavet af særlige træfibre, der med teknologi er raffineret, så de absorberer væske og lugte og indkapsler det. Det gør det muligt at holde kattegruset i kattebakken i længere tid, end hvad du normalt kan med kattegrus af træfibre, og dermed skal kattegruset ikke udskiftes helt så ofte. Du kan i det daglige blot tage de faste klumper, som kan smides ud med restaffald – eller i husets toilet. Kattegruset er utroligt drøjt i brug, og dermed kan en pose på 5 liter holde ganske længe.

Men skal der så fældes træer til at lave dette kattegrus? Nej, faktisk ikke. Cat’s Best Original er så bæredygtigt, at det er lavet af sekundære råmaterialer. Der er altså ikke fældet træer til dette kattegrus, men derimod er det lavet af restmaterialer. Af den grund er Cat’s Best Original også PEFC-certificeret.

Fordele og ulemper ved Cat’s Best Original Kattegrus 5L

Fordele

 • Økologisk kattegrus
 • God absorberingsevne
 • Klumper godt

Ulemper

 • Kan klistre fast til poterne

Intersand Classic Clumping Baby Powder Scented

Er du på udkig efter yderst effektivt kattegrus, kan du tage et kig på Intersand Classic Clumping – her med en duft af babypudder. Her får du et helt unikt kattegrus, som er udviklet med en patenteret effekt, såkaldt Triple Action, som fjerner de ubehagelige lugte effektivt.

Desuden er kattegruset udviklet sådan, at duften først kommer frem, når det kommer i berøring med urin. Dermed generer det din kat i mindre grad, da det ikke dufter hele tiden.

Desuden er kattegruset lavet med en utroligt god klumpningsevne og sugeevne på hele 350%. Du skal blot fjerne klumperne, og så er kattegruset klar til brug igen. Helt uden at det hænger fast i kattens poter eller klistrer til kattebakken. Og det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke nok med det er kattegruset lavet af rent naturprodukt fra Canada, så her er bare rene naturmaterialer.

Prisen for Intersand Classic Clumping Baby Powder Scented ligger i den lidt højere ende, men til gengæld kan du få poser med op til 14 kg, og da kattegruset er drøjt i brug, holder det længere og er dermed stadig forholdsvis budgetvenligt.

Fordele og ulemper ved Intersand Classic Clumping Baby Powder Scented

Fordele

 • 99,9% støvfrit
 • Hænger ikke i poterne
 • Drøjt i brug

Ulemper

 • Høj pris

Ever Clean Lavender 10 L

Er du på udkig efter velduftende kattegrus, kan Ever Clean Lavender være et godt bud. Her får du kattegrus med velduftende lavendel, som selvfølgelig kun frigives, når din kat bruger kattebakken.

Lavendel i kombination med kul er med til at neutralisere og sænke de ubehagelige lugte fra kattens urin og afføring, og dermed kommer det ikke til at genere så meget i rummet. Det er dog ikke alle katte, der bryder sig om lavendelduften.

Desuden får du også Ever Cleans helt fantastiske klumpningsevne – den er nemlig yderst stabil, så kattegruset klumper godt og jævnt. Dermed er det nemmere at rengøre kattebakken og tage de enkelte klumper op. På den måde er det mere drøjt i brug, da kattegruset kan bruges i længere tid, frem for at hele bakken skal tømmes flere gange om ugen.

Den behagelige lavendelduft er poteaktiveret, så den kommer altså kun frem, når katten har været i kattebakken. Det er med til at holde kattebakken frisk og mere velduftende – såfremt din kat er til den slags.

Fordele og ulemper ved Ever Clean Lavender 10 L

Fordele

 • Populær blandt forbrugerne
 • Lugtneutraliserende kul
 • Drøjt i brug

Ulemper

 • Nogle katte bryder sig ikke om duften af lavendel

MultiFit Ultra Comfort 15 L

Nogle gange skal det være lidt ekstra lækkert for din kat – og det kan det blive med lidt finere kattegrus. Her har vi MultiFit Ultra Comfort – og der er virkelig fokus på komforten. Dette kattegrus er nemlig utroligt fint og derved blødt og behageligt for din kat.

Helt perfekt til både store og små katte, der har sarte poter og bare skal have det ekstra godt.

Kattegruset føles som en blød og behagelig bund, så din kat vil nyde at bruge kattebakken. Men det er slet ikke det eneste – MultiFit Ultra Comfort har nemlig også en høj sugeevne – både til at absorbere fugt, såvel som lugt. Det er desuden med til at holde bakterier væk, og så mindskes risikoen for, at katten får slæbt grus og snavs med rundt i huset. Det er selvfølgelig også nemt at tømme kattebakken, da du bare kan skovle klumper og afføring op og smide ud med restaffaldet. Dermed slipper du for at tømme hele kattebakken for grus hver dag, men i stedet kan det holde i længere tid.

Fordele og ulemper ved MultiFit Ultra Comfort 15 L

Fordele

 • Fint og blødt for poterne
 • God sugeevne
 • Lugtabsorberende

Ulemper

 • Kan støve lidt

Guide til valg af kattegrus – hvad skal du være opmærksom på?

Vi ville ønske det var simpelt, men det er det desværre ikke. Kattegrus er ikke bare kattegrus. Det er nærmest en hel videnskab at finde det rette kattegrus, for der er mange ting, du bør overveje og være opmærksom på. Hvad skal kattegruset være lavet af? Skal det være klumpende, eller skal det være ikke-klumpende? Skal det være groft eller skal det være fint kattegrus? Perlegrus, silicagrus, lergrus. Det er lige til at miste pusten af. Og hvad nu hvis din kat slet ikke kan lide det kattegrus, du køber?

Bare rolig – vi hjælper dig godt på vej i denne kattegrus guide, så du kan komme et skridt i den rigtige retning til at finde det rette kattegrus.

Her kommer vi blandt andet ind på:

 • Forskellige typer kattegrus
 • Klumpende og ikke-klumpende kattegrus
 • Groft eller fint kattegrus
 • Og meget mere

Ofte kan det også være nødvendigt at prøve dig lidt frem, så du kan finde det helt rette kattegrus, som din kat vil være glad for at bruge. Måske kan det også være, at din kat havde en favorit, og nu pludselig ikke længere. Det er til at blive helt træt af. Så læs mere om de forskellige typer kattegrus i denne artikel.

 

Hvilke typer kattegrus findes der?

Der findes faktisk mange forskellige typer kattegrus, men helt overordnet er det nemmest at inddele kattegrus i tre typer:

 • Træ- og papirbaseret kattegrus
 • Silica kattegrus
 • Ler kattegrus (som findes i klumpende og ikke-klumpende typer)

Desuden findes der kattegrus med forskellige materialer som blandt andet kan indeholde majs, tofu, hvede og lignende naturmaterialer.

Men lad os tage et nærmere kig på de tre overordnede typer kattegrus:

 

Træ- og papirbaseret kattegrus

Kattegrus lavet af træ og papir betegnes ofte som mere miljøvenligt og bæredygtigt – såfremt det dyrkes bæredygtigt. Det er typisk billigere, og i mange tilfælde kan du finde træ- og papirbaseret kattegrus, som du blot kan skylle ud i toilettet. Det er på sin vis en nem løsning, men det er desværre ikke noget, der kan anbefales, fordi det ikke er særligt sundt, grundet risiko for spredning af sygdomme som toksoplasmose.

Desuden er det sådan, at den træ- og papirbaserede type kattegrus ikke kan klumpe, og derfor skal du skifte hele bakken, når den er snavset. Denne type kattegrus kommer nemlig nemt til at lugte. Hvor ofte du skal skifte denne type kattegrus, afhænger dog af kvaliteten. Nogle typer kan holde 1-2 uger, andre kortere tid.

 

Silica kattegrus

En anden type kattegrus er silica kattegrus. Silica er et absorberende materiale, faktisk kemikalie. Og måske kender du det allerede fra de små bitte pakker, der ligger i skotøjsæsker og lignende, når du køber nye sko. De er nemlig lavet til at absorbere fugt. Det kan i sig selv være meget smart – og det er dermed meget absorberende med silica kattegrus.

Silica kattegrus kaldes også for perlegrus. Det er i sig selv smart, fordi det er meget duftfrit og godt til at absorbere.

Ulempen ved denne type kattegrus er dog, at det for det første kan være temmelig dyrt. Og så er det bestemt ikke alle katte, der bryder sig om silica kattegrus, fordi det føles mere hårdt og knasende – ja nærmest knitrende – under poterne. Og så kan du stå med en kat, der nægter at bruge sin kattebakke.

Det er dog muligt at finde kattegrus med en kombination af silica støv og andre materialer, for derved at få den højt absorberende effekt med. Men det koster altså også.

 

Kattegrus af ler

Noget af den mest anvendte type kattegrus i dag er kattegrus af ler. Her er det oftest en type ler, som kaldes bentonit. Bentonit-ler stammer fra jorden og er dermed et naturligt materiale. Det er derfor mere blødt, og det er noget de fleste katte kan lide.

Bentonit-ler er utroligt effektivt til at absorbere og binde væske. Det gør det yderst smart som kattegrus, fordi det har tendens til at klumpe, og derved kan du bare fjerne klumperne, i stedet for at skulle udskifte hele kattegruset hver gang. Det er dermed en mere budgetvenlig løsning, fordi du derved kan spare på grus og spare på penge.

Kattegrus af ler må ikke skylles ud i toilettet, fordi det klumper. Dog er det nemt, for du kan bare smide det beskidte og klumpede grus ud sammen med husholdningsaffaldet.

Der findes også andre typer lergrus, som ikke klumper, og som derved skal skiftes oftere – mindst en gang om ugen.

 

Kattegrus af blandede materialer

En anden mulighed er at vælge kattegrus af blandede materialer. Faktisk er en stor del af de forskellige mærker af kattegrus på markedet i dag med blandede materialer. På den måde får du alle de gode egenskaber fra de forskellige materialer, såsom at fjerne lugt, absorbere fugt og lignende. Der er altså mange muligheder, når det gælder kattegrus.

 

Skal du vælge klumpende eller ikke-klumpende kattegrus?

Når spørgsmålet kommer til, om du skal vælge kattegrus der klumper eller ikke klumper, er det ikke noget nemt svar. Overordnet anbefales klumpende kattegrus, fordi det både er bedre til at indkapsle lugt, absorberer fugt bedre, samt er nemmere at skifte ud og derved mere billigt. Alt i alt er der dermed gode grunde til at vælge det klumpende kattegrus.

Men hvorfor findes der måske så kattegrus, som ikke klumper, hvis det klumpende er så meget bedre?

I nogle tilfælde kan det give mening at vælge det ikke-klumpende kattegrus. Kattegrus, der ikke klumper, egner sig faktisk godt til kattekillinger. Kattekillinger kan nemlig finde på at smage på kattegruset, og hvis det klumper, kan de risikere at sluge klumperne, som samler sig i maven og kan gøre dem meget syge. Derfor er det bedst at vælge den ikke-klumpende type kattegrus til killinger.

 

Skal du vælge groft kattegrus eller fint kattegrus?

En anden ting, du kan kigge på, er om du skal vælge groft eller fint kattegrus. Det grove kattegrus har den fordel, at det ikke sviner så meget. Det hænger ikke så nemt ved kattens poter og pels, og ryger dermed ikke med rundt i hjemmet på samme måde. Groft kattegrus egner sig derfor godt til langhårede katte. Ulempen ved groft kattegrus er dog, at det ikke klumper helt så godt.

Fint kattegrus er nemlig bedre til at klumpe. Det gør det nemmere at rengøre, fordi du bare kan skovle klumperne op, og dermed holde kattebakken og det resterende grus rent. Derfor behøver du ikke udskifte gruset så ofte, og det er altså billigere i brug. Desuden er det fine grus også godt til at absorbere lugt. Ulempen ved fint kattegrus er dog, at det nemmere hænger ved kattens poter og pels og kommer med rundt i hjemmet – og så kan det også have tendens til at støve mere end det grove kattegrus.

Støvende kattegrus sviner mere, og så kan det genere både din kat og dig selv.

Der er altså fordele og ulemper ved begge typer kattegrus. Tag disse fordele og ulemper med i tankerne, når du skal vælge det rette kattegrus, der passer til din kat og dit behov.

 

Kattegrus med duft eller ej?

Det helt store spørgsmål når det gælder kattegrus er også, om det skal være med duft eller ej. Og her bliver dig og din kat næppe enige.

Mange katte vil nemlig ikke være så glade for kattegrus med duft. Kattes lugtesans er nemlig stærkere end vores, og derfor kan den parfumerede duft af lavendel, babypudder eller blomster godt virke generende for de firbenede, hvor vi måske vil synes, at det dufter meget skønt.

Dog er det meste parfumerede kattegrus lavet på en sådan måde, at duften først aktiveres, når katten betræder gruset, eller hvis der kommer urin på. På den måde kan det være, at det generer katten i mindre grad.

Overvej derfor gerne, om det er en god idé at vælge kattegrus med duft. Parfumeret kattegrus er ikke for alle, så derfor kan det være bedre at vælge det uparfumerede kattegrus. Bemærker du, at din kat hellere vil lave afføring og tisse andre steder end i kattetoilettet, kan det være en idé at se på, om det er kattegrus med duft, du har hældt i kattebakken. Det kan være den første synder, i forhold til om katten fravælger sit kattetoilet.

Gode råd til rengøring af kattebakke

En kattebakke er kattens toilet, ligesom vi selv bruger et toilet. Og det er selvfølgelig vigtigt at holde rent. Langt de fleste katte foretrækker en ren kattebakke, så det er derfor en god idé at tjekke den efter og tømme den for afføring, klumper og snavs dagligt.

Katte foretrækker som regel rent kattegrus – hvis kattebakken derfor ikke er ren, kan du risikere, at din kat laver andre steder i hjemmet. Og der er bare ikke noget værre end katteafføring eller urin på gulvtæpper eller i sengen.

Sørg derfor for at tømme kattebakken jævnligt – mindst én gang om dagen. Nogle katte foretrækker sikkert, at du tømmer kattebakken to gange, så hold øje med din kat. Katte har som regel holdninger om tingene.

Alt afhængigt af hvilken type kattegrus, du vælger, kan det også være forskelligt, hvor ofte du blot bør tømme kattebakken for klumper og afføring, eller om du skal skifte al gruset ud. Længere oppe på siden var vi nemlig inde på de forskellige typer kattegrus, der findes, samt hvor ofte alt gruset skal skiftes ud. Det klumpende kattegrus behøver ikke blive skiftet ud så jævnligt, og her kan du som regel nøjes med at fjerne klumperne og lige røre gruset igennem. Men det ikke-klumpende kattegrus skal selvfølgelig udskiftes oftere.

Når du tømmer kattebakken, er det en god idé at bruge handsker – særligt hvis du er gravid. Ofte er det sådan at man siger, at gravide ikke bør tømme kattebakken grundet risiko for toksoplasmose, som er en farlig parasit, der kan være i katteafføring. Ikke alle gravide kan undgå at tømme kattebakke, så derfor er det vigtigt at bruge handsker, og efterfølgende vaske hænder grundigt med vand og sæbe. Sørg også for at rengøre kattebakken dagligt.

Og uanset om du er gravid eller ej, er det en god idé at bruge handsker – og altid bruge en skovl til at fjerne klumper og afføring. Derefter kan du smide det i en pose og sammen med husholdningsaffaldet.

Find det bedste kattemad

Find det bedste kattemad

At finde det rigtige kattemad til din kat er vigtigt. Kattemaden har nemlig stor betydning for din kats sundhed og velvære. Det er dog ikke nogen nem opgave at finde det rette kattefoder til din kat. Hvad der er bedst for din kat, kan ændre sig gennem kattens levetid. Og så har katte det med at være deres helt egen – og så sker det ind imellem, at de lige pludselig ikke kan lide det mad, de får.

I denne artikel kan du finde vores bud på det bedste kattemad på markedet lige nu, samt læse om hvad du bør overveje, når du skal vælge det rette kattemad til din kat.

Og hvad der ryger ind, skal også ud igen – find det bedste kattegrus her.

Den bedste kattemad

Uanset om din kat er ung eller gammel, er det vigtigt at den får det rette foder. Her har vi samlet noget af det bedste kattefoder på markedet til både killinger, voksne og ældre katte, samt katte med særlige behov.

Hill’s Science Plan Adult Kylling

Hill’s Science Plan byder på flere forskellige typer kattefoder, der er tilpasset alle aldre og behov. Her har vi Adult med kylling, der blandt andet også indeholder omega-3 og omega-6 fedtsyrer, samt E-vitamin, der er med til at give en flot og strålende pels og sundere hud.

Desuden er Hill’s Science Plan baseret på en særlig antioxidantformel, som er med til at understøtte og styrke immunforsvaret.

Hill’s Science Plan Adult Kylling indeholder alle de nødvendige næringsstofer, din kat har brug for. Den er udviklet til katte på 1-6 år, hvor du før bør vælge foderet til killinger, og efterfølgende til ældre katte.

Er din kat ikke så meget til kylling, kan du også finde Hill’s Plan Adult med tun, lam og ris eller and, eller hvis den døjer med urinvejsproblemer, kan du vælge Urinary Health.

Fordele og ulemper ved Hill’s Science Plan Adult Kylling

Fordele

 • Med antioxidantformel der støtter immunsystemet
 • Afbalanceret indhold af vitaminer og mineraler
 • Indeholder Omega3 for skinnende pels og sund hud 

Ulemper

 • Indeholder gluten

Royal Canin Kitten

Kattekillinger har brug for den bedste start på livet – og når de er klar til at spise tørfoder, er kun det bedste godt nok. Her har vi Royal Canin Kitten, som er særligt tilpasset killinger fra 4 til 12 måneder. Royal Canin Kitten er nemlig helt særligt udviklet med henblik på at opfylde kattekillingernes ernæringsbehov i denne fase.

Ikke nok med det er Royal Canin Kitten beriget med de nødvendige vitaminer og mineraler, din killing har brug for, samt omega-3 fedtsyrer, og desuden den rette kombination af letfordøjelige proteiner, samt præbiotika, der er med til at styrke mave-tarm-systemet og give en god fordøjelse.

Her er ingen kunstige smagsstoffer eller farvestoffer – bare lækker kattemad, der støtter din killings naturlige udvikling.

Fordele og ulemper ved Royal Canin Kitten

Fordele

 • Støtter killingens naturlige udvikling
 • Indeholder letfordøjelige proteiner
 • Præbiotika for at sikre en god mave-tarmflora

Ulemper

 • Indeholder gluten

Royal Canin Ageing

Royal Canin Ageing er lavet specifikt til de aldrende katte fra 12 år. De ældre katte har nemlig brug for kattemad, der både er nemmere at tygge og nemmere at fordøje, men på samme tid også sikrer et optimalt kalorie- samt proteinindhold.

Det får du med Royal Canin Ageing, som desuden også byder på et nøje tilpasset indhold af vitaminer og mineraler, samt fedtsyrer, der hjælper med at styrke kattens krop. Desuden er der heri et lavere indhold af fosfor og natrium, sammenlignet med andre typer kattemad, for at fremme sunde nyrer til den aldrende kat.

Med Royal Canin Ageing kan du bidrage til, at din kat får en god og sundere alderdom, og er sikret alle de gode vitaminer og mineraler, samt protein og kalorier, som katten har behov for.

Fordele og ulemper vedRoyal Canin Ageing

Fordele

 • God til ældre katte
 • Tilpasset katte med sarte tænder
 • Reduceret fosfor- og natriumindhold

Ulemper

 • Bedst til katte på over 12 år

Orijen Regional Red Kattemad

Med Orijen Regional Red får du helt særligt tilpasset kattemad med de bedste råvarer fra naturen. Her bliver din kat budt på kattemad der passer perfekt til dens behov. Orijen Regional Red indeholder et væld af grøntsager, frugt og kød, men ingen kornprodukter.

Desuden er der tilsat vitaminer og mineraler, nøje udvalgt for at give det bedste, din kat har brug for. I Orijen Regional Red kan din kat blandt andet nyde kød fra kalkun, vildsvin, okse, lam, bison og meget mere. Af grøntsager er der tilføjet linser, kikærter, græskar, gulerødder og meget mere. Desuden er der også et indhold af æbler, pærer, og forskellige krydderurter og planter. Det bedste fra naturen til din kat – som levede den i naturen.

Orijen Regional Red ligger i den høje ende af prisskalaen, men med det lækre indhold af kød, grøntsager og naturlige råvarer, er det også forståeligt nok, at prisen er derefter. Du får det bedste af det bedste til din kat.

Fordele og ulemper ved Orijen Regional Red Kattemad

Fordele

 • Højt indhold af kød og protein
 • Vitaminer og mineraler tilsat
 • Indeholder frugt og grøntsager

Ulemper

 • Høj pris

Orijen Six Fish

Er din kat ikke så meget til kød, men elsker duften og smagen af lækker fisk, så kan det være I skal prøve Orijen Six Fish. Her får din kat det bedste af det bedste inden for fiskens verden – det perfekte supplement til en god kost til din firbenede katteven.

Orijen Six Fish består – som navnet lyder – af primært fisk, og du finder vilde fisk som: makrel, kulmule, skrubbe, pilchard, stenfisk og sål. Fisk som kommer fra Canadas nordlige søger og det nordvestlige Stillehav.

Desuden er det lækre fisk suppleret med grøntsager, frugt og krydderurter til et overdådigt måltid til din kat. Her er gulerødder, courgette, græskar, æbler, kål og spinat. Smagt lækkert til med tang, tranebær, cikorierod, gurkemeje og meget mere. Et overdådigt festmåltid til din kat.

Orijen Six Fix er tilpasset den voksne kat, så den får alt det bedste i proteiner, vitaminer og mineraler. Et godt – men dyrt – valg til dig, der ønsker det bedste af det bedste til din kat. Dog egner Orijen Six Fish sig bedst som supplement, da de fleste katte også vil have behov for andre former for kød. Det kan dog være et godt bud på kattemad som supplement til når din kat skal forkæles lidt ekstra.

Fordele og ulemper ved Orijen Six Fish

Fordele

 • Rig på protein
 • Masser af fisk, frugt og grønt
 • Højt indhold af fedtsyrer

Ulemper

 • Høj pris

Hill’s Prescription Diet Metabolic Feline

Ind imellem døjer katte med overvægt, og det kan være skadeligt for dens helbred. Det er derfor en god idé at hjælpe din kat på vej til en bedre livskvalitet, sundhed og et længere liv – og det kan du gøre med det rette kattefoder.

Hill’s byder på en lang række produkter og kattefoder, og de har tilmed lavet denne serie af kliniske ernæringsprodukter, som er nøje tilpasset katte, der har behov for lidt ekstra opmærksomhed og anden mad.

Det kan din overvægtige kat få med Hill’s Prescription Diet Metabolic Feline, som er udviklet af ernæringseksperter og dyrelæger, helt særligt til at støtte din kat og få den ned på et mere stabilt vægtniveau.

Vær dog opmærksom på, at det anbefales at du får din dyrlæge med ind over, inden du køber dette produkt, da det betegnes som diætfoder, og det er bedst at der er en fagperson med inde over, og at din kat går til regelmæssig kontrol hos dyrlægen.

Fordele og ulemper ved Hill’s Prescription Diet Metabolic Feline

Fordele

 • Komplet diætfoder til den overvægtige kat
 • Anbefalet af dyrlæger
 • Indeholder vitaminer og mineraler

Ulemper

 • Bedst til overvægtige katte

Essential The Jaguar kattemad

Har du en lille tiger eller jaguar i hjemmet? Så fortjener den et varieret og solidt måltid i form af Essential The Jaguar kattemad. I den flotte og yderst eksklusive pose finder du et overdådigt måltid til din kat med både and, kylling, laks og ørred, samt æg og grøntsager.

Desuden har der været stort fokus på etik og dyrevelfærd under udviklingen af dette produkt. Ænderne og kyllingerne opdrættes etisk i Storbritannien, og her har Dyrenes Beskyttelse blandt andet anbefalet anden. Fiskene kommer ligeledes fra opdræt, så der er ingen bekymring for overfiskeri i havene ved dette produkt.

Essential The Jaguar har længe været en favorit inden for kattemad til den voksne kat, men faktisk egner den sig også fint til killinger. Du får dermed et lækkert alsidigt produkt, som din kat vil nyde at spise.

Fordele og ulemper ved Essential The Jaguar kattemad

Fordele

 • Naturlige ingredienser med fokus på dyrevelfærd
 • Har fået gode anmeldelser
 • Højt indhold af protein, fedtsyrer mm.

Ulemper

 • Lidt høj pris

Hill’s Science Plan Kitten med kylling

Det er vigtigt at give din killing den bedste start på livet. Og når den er stor nok til, at den skal have mere mad end blot sin mors hjælp, gælder det om at finde det helt rigtige kattemad. Her er Hill’s Science Plan Kitten et godt bud.

Med Hill’s Science Plan Kitten får du den optimale kattemad til killinger i vækst, men også drægtige og diegivende kattemødre. Det er nemlig fyldt med den helt rette sammensætning af proteiner, kalorier, mineraler, vitaminer og fedtsyrer.

Her får killingen de bedste næringsstoffer og energi til at udvikle sig og leve livet på bedste vis. Det lækre kyllingekød er let for killingen at fordøje, og derved mindskes problemer med afføringen. Desuden er der tilsat de nødvendige vitaminer og mineraler, der skal til for at killingen kan vokse som den skal.

Det er bare kræs for kattekillinger og andre katte, der har behov for ekstra meget energi.

Fordele og ulemper ved Hill’s Science Plan Kitten med kylling

Fordele

 • God til killinger og drægtige/diegivende katte
 • Indeholder DHA fra fiskeolie
 • Afbalanceret indhold af mineraler for stærke knogler og tænder

Ulemper

 • Indeholder cellulose

Hvordan vælger jeg kattemad til min kat?

At vælge det rigtige kattemad til din kat er sjældent nogen nem opgave. Nogle katte er meget kræsne, og ind imellem kan det være nødvendigt at skifte mærke, fordi katten enten ikke kan lide det, eller måske har bedre af en anden sammensætning, rent sundhedsmæssigt eller aldersmæssigt.

 

Der findes mange forskellige typer kattemad som er tilpasset efter kattens race, størrelse, alder og helbred. Det er derfor vigtigt, at du tager højde for dette, når du vælger kattemad, så du kan sikre dig, at din kat får dækket sine behov – især hvis der er særlige omstændigheder. Når det gælder kattemad kan det derfor være en god idé at se på:

 

 • Om kattemaden passer til din kat aldersmæssigt. Der findes kattemad til killinger, voksne og ældre katte.
 • Om kattemaden bidrager til en god mundhygiejne og tandpleje for katten?
 • Hvor højt er kalorieindholdet i kattemaden – sammenlign det med hvad din kat har behov for?
 • Hvordan er protein- og fedtindholdet i kattemaden?
 • Hvordan er indholdet af vitaminer i kattemaden? Sørg for at det passer med din kats behov.
 • Har du en indekat eller udekat?
 • Hvilken type kød og naturlige ingredienser er der i kattemaden?
 • Er kattemaden let at fordøje? Nogle katte har sarte maver og derfor brug for mere letfordøjelig kattemad.

 

Alt afhængigt af din kats alder, kan det være relevant at se på kalorieindholdet, proteinindholdet og fedtindholdet i kattemaden. Nogle katte har brug for mere, andre har brug for mindre. Det er også relevant at se på indholdet af vitaminer, samt hvilken type kød mm. der er i kattemaden.

 

Ældre katte kan have problemer med helbredet og dårligt immunforsvar – derfor er det for eksempel også relevant at se på, hvor nem kattemaden er at fordøje. Desuden kan der være ældre katte med tendens til nyre- og urinvejsproblemer, og her giver det også mening at se på, hvad kattemaden indeholder.

 

Skal katten med på tur? Hvorfor ikke tage din firbenede katteven med på tur i en rygsæk til katte eller transporttaske til katte?

 

Vådfoder eller tørfoder?

Skal du give din kat vådfoder eller tørfoder? Det er det evige spørgsmål. Og desværre er der ikke noget nemt svar. Der fordele og ulemper ved begge typer kattemad, og i det hele taget er katte så forskellige, at det hele afhænger af, hvad der er bedst for din kat – og hvad din kat kan lide.

Det vigtigste er, at ernæringsindholdet i kattemaden passer til din kats behov, uanset om det er tørfoder eller vådfoder. Derfor er der ikke de helt store forskelle – groft set. For der er faktisk fordele og ulemper ved begge dele.

Mange katte har det med ikke at drikke nok vand i løbet af dagen – og her er vådfoder en god idé. Der er nemlig i forvejen meget væske i vådfoder, og på den måde kan du sikre dig, at din kat får mere vand. Væske er nemlig yderst vigtigt for din kat – både fra mad og fra vandskålen – for at reducere problemer som urinvejsinfektioner og urinsten mm. Så har du en kat, der ikke er så god til at drikke vand, kan det våde foder gøre en væsentlig forskel. En anden detalje er, at vådfoder har en kraftigere lugt, og det kan ofte lokke din kat til, når det er spisetid.

Ulempen ved vådfoder er dog, at det ikke kan holde sig så længe. Har du en småtspisende kat, skal du altså være opmærksom på, hvor meget vådfoder du hælder i madskålen, så der ikke ender med at stå rester, som bliver dårlige. Du bør også være opmærksom på, hvor længe holdbarheden er på den åbne dåse kattemad, når du sætter det i køleskabet.

Tørfoder som kattemad er generelt nemmere at have med at gøre. Det er nemmere at opbevare, nemmere at hælde op og det lugter ikke så meget som vådfoder. Det kan også fint ligge i madskålen en hel dag uden at blive dårligt. Desuden har tørfoder gode egenskaber, særligt hvad angår din kats tænder og mundhygiejne, idet tørfoder bidrager til at rengøre tænderne for bakterier og tandsten.

Ulempen ved tørfoder er bare, at det ikke indeholder vand, og derfor kan det være et problem, hvis din kat ellers ikke drikker nok vand i løbet af dagen. Her kan du dog hælde lidt vand på tørfoderet, men her bør du være opmærksom på, om din kat så vil spise det – og at det ikke står fremme hele dagen og bliver til en smattet masse.

Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, og du kan find kombinere tørfoder og vådfoder i din kats kost. Måske kan du give den vådfoder én gang om dagen, og ellers have lidt tørfoder til rådighed. Har du vådfoder på et fast tidspunkt, og ellers tørfoder stående fremme, så kan din kat også selv styre sit behov. Fordelen ved at variere kosten lidt, er også med til at mindske problemer med kræsenhed. Katten kommer til at opleve forskellige teksturer og smage og dermed vænne sig til dem.

Skal du overgå fra tørfoder til vådfoder eller omvendt, kan det dog være en god idé at gøre det gradvist, så katten ikke får problemer med maven, såsom forstoppelse eller tynd mave. I det hele taget er det en god idé, at du tager det gradvist, når din kat skal gå fra én type kattemad til en anden – også når det gælder én slags tørfoder til en anden slags tørfoder.

 

Hvad skal katten spise?

Rent biologisk er katte kødædere. Det betyder, at de er skabt til og har behov for at spise kød. Fra kød får katte de vitaminer og proteiner, som de har brug for. Men med huskatte er det også vigtigt at være opmærksom på deres kost – du kan ikke bare fodre din kat med råt kød fra supermarkedet – for i det hele taget anbefales det ikke, at du giver katten råt kød, grundet risiko for bakterier mm.

Katte har et stort behov for protein, hvilket er grunden til, at de primært spiser kød. Faktisk er deres proteinbehov større end for mennesker og for hunde, for proteinet bruges blandt andet til at regenerere deres pels og kløer, samt danne antistoffer i kroppen. Desuden har katten behov for en forholdsvis fedtholdig og energitæt kost, alt afhængigt af dens alder, for at bidrage til et godt fordøjelsessystem og kattens energiniveau og aktivitetsniveau. Fedt i kattemaden bør dog være balanceret, så katten heller ikke får for meget og kommer til at døje med overvægt.

Kattemad er specielt udviklet til at opfylde kattens behov, og det er derfor god grund i sig selv til, at du giver din kat mad, som er beregnet til den. Og her er det ligeledes vigtigt at give katten mad, som er tilpasset dens alder og behov og eventuelt race.

Katte har brug for mad, der er tilpasset deres alder. Killinger skal have én type mad, voksne katte en anden type mad, og ældre katte en tredje type mad. Det hele er tilpasset i forhold til vitaminindhold, proteiner, fibre og meget mere. Kastrerede og steriliserede katte bør også få en bestemt type kattemad, idet deres aktivitetsniveau har tendens til at falde drastisk, og derved får de ikke så meget motion som før, hvorfor kattemaden bør ændres, så din kat ikke bliver overvægtig.

Har du en gravid eller diende kat, kan du med fordel give den killingefoder, som giver ekstra energi. Som med mennesker kræver det nemlig meget energi at være gravid eller at amme, så af den grund er det godt at være opmærksom på dette, hvis din kat er gravid eller har diende killinger.

 

Hvad må katte ikke spise?

Når du skal give din kat mad, er det ikke bare vigtigt at være opmærksom på, hvilken type kattemad du giver den. Det er også vigtigt at være opmærksom på, om du giver din kat anden mad som ellers er til mennesker. Du kan måske blive fristet til at give din kat lidt røget fisk eller tun, eller måske mælk, ligesom de gør i tegnefilmene. Men faktisk så er det langt fra alle ting, din kat kan tåle.

Katte må ikke få kulhydrater i deres kost. De får ikke noget ud af dem, og kulhydrater kan give problemer med blodsukkeret og vægten – i værste fald fedme og diabetes.

Som nævnt ovenfor bør du heller ikke give din kat råt kød fra supermarkedet, men du kan dog godt give den en smule af aftensmaden, hvis den skal forkæles lidt ekstra i ny og næ. Bare vær opmærksom på salt- og fedtindholdet.

Giver du den røget fisk, bør du være opmærksom på saltindholdet. Giver du katten tun, bør du være opmærksom på, at den ikke får for meget, grundet det høje indhold af kviksølv. Og du må absolut ikke give din kat mælk, for faktisk kan den slet ikke tåle det. Men der er også andre ting, som katten ikke kan tåle. Nogle af de ting, du ikke bør give din kat er:

 • Chokolade
 • Mælk og andre mejeriprodukter
 • Løg
 • Svampe
 • Rå kartofler
 • Avocado
 • Gær og dej
 • Hundemad

 

Hvordan skifter jeg fra én type kattemad til en anden?

Ind imellem kan det være nødvendigt at skifte typen af kattemad til din kat. Det gælder for eksempel når den skal overgå fra killingekost til voksenkost, eller når din kat er ved at være oppe i årene og har behov for en anden sammensætning eller mere skånsom kost. Det kan også være, at din kat absolut ikke bryder sig om maden, du serverer for den, og så kan det være, du skal prøve noget andet.

Men at skifte fra én type kattemad til en anden er ikke altid nogen nem opgave. Det kan være din kat afviser den nye mad, eller det kan være lidt hårdt for maven. For at vænne katten og dens mave til ændringen, bør du derfor gå mere langsomt frem. Det kan være gennem en periode på 7 dage eller lidt mere, alt efter hvad der passer jer bedst.

Du kan gå fra én type kattemad til en anden på følgende måde:

Dag 1 og 2: ¾ tidligere foder + ¼ nyt foder

Dag 3 og 4: ½ tidligere foder + ½ nyt foder

Dag 5 og 6: ¼ tidligere foder + ¾ nyt foder

Dag 7: Kun nyt foder

Undervejs kan du holde øje med katten og hvor meget den spiser, og hvordan dens mave klarer det. Vær opmærksom på kattens adfærd. Har du en mere forsigtig kat, der ikke er så god til ændringer i hverdagen, kan det være I skal gå langsommere frem. Sørg altid for, at din kat er tryg ved situationen.

Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.