Autoriseret forhandler

Finder du logoet ’Autoriseret forhandler’ på en butik her hos Toppricer, er du sikret en tryg oplevelse som forbruger.

Som autoriseret forhandler er butikken godkendt og anerkendt af producenten til at sælge deres produkter. Det er dermed et kvalitetsstempel, der ikke bare sikrer dig, at produktet er originalt, men også er omfattet af producentens garanti. Desuden er du også sikret, at forhandleren har ekspertise i produktet.

Hvorfor vælge en autoriseret forhandler?

Som autoriseret forhandler har butikken et tæt samarbejde med producenten. Du er sikret, at personalet er eksperter i de pågældende produkter og varemærker. Og det er ikke den eneste gode grund til at vælge en autoriseret forhandler. Køber du en vare hos en autoriseret forhandler, er du nemlig også sikret at:

  • Dit køb er omfattet af producentens garanti
  • Produktet er originalt
  • Varen er købt direkte fra producenten eller gennem en autoriseret grossist
  • Produktet er håndteret korrekt
  • Forhandleren har adgang til et autoriseret serviceværksted ved evt. reklamationer
  • Personalet er uddannet og certificeret i produkterne og kan yde den helt rette rådgivning

Vælger du en autoriseret forhandler, er du altså sikret en bedre købsoplevelse, et originalt produkt, samt en god service og vejledning med på vejen.

Hvordan autoriserer producenten en forhandler?

Det er forskelligt, hvordan producenterne vælger at autorisere deres forhandlere. Der kan være særlige krav til virksomhedens regnskab, kundesupport, fysiske butikslokaler og lignende. De kan også have krav til, at personalet i butikken deltager i kurser og uddanner sig inden for de bestemte varemærker.

Helt generelt er det dog sådan, at producentens krav er med til at sikre, at forhandleren og personalet har ekspertise i producentens varemærker, og det er med til at sikre en god service.

Hvordan er jeg stillet hvis jeg køber produktet hos andre forhandlere?

Vælger du at købe et produkt hos en ikke-autoriseret forhandler, er du ikke sikret på helt samme måde som hos en autoriseret forhandler, hvad angår producentgarantien. Her kan du nemlig risikere, at den officielle garanti fra producenten bortfalder, og derved kan det være sværere at få producenten til at tage ansvaret i tilfælde af reklamationer.

Køber du varen i en dansk butik, er du dog stadig omfattet af reklamationsretten og andre rettigheder, der gør sig gældende i forhold til forbrugerlovgivningen.

Nogle webshops og butikker importerer deres varer fra andre EU-lande, hvor varerne sælges billigere. Her går de uden om producenten eller en autoriseret grossist. Du kan også komme ud for at finde varer i de uautoriserede webshops, som er fra udgåede sortimenter eller kommer fra konkurslagre. Der kan være gode tilbud at finde, men du er dog ikke sikret den samme tryghed og serviceniveau, som hos en autoriseret forhandler.

Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.