TEST: De Bedste Opvaskemaskine i test 2024

Se alle Opvaskemaskiner i testen
2490 Anmeldelser
82 Produkter
78 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

94
Bosch SKS62E32EU Hvid Bosch SKS62E32EU Hvid Læs mere om produktet
 • Masser af egenskaber
 • Justerbar bestikkurv
 • TimeLight - infolys på gulvet
 • Bedst i test
2659 kr. 2662.00 kr.
94
Siemens SN65ZX56CS Integreret Siemens SN65ZX56CS Integreret Læs mere om produktet
 • Energiklasse C
 • Flot design
 • Tørreevne A
11999 kr.
90
Miele G5288SCVIXXL Integreret Miele G5288SCVIXXL Integreret Læs mere om produktet
 • Bedst i test
 • Energiklasse C
 • Automatisk dosering
13645 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Score
Pris

Vores test af
Opvaskemaskiner giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Opvaskemaskiner på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Opvaskemaskiner
 • Fordele og ulemper

Bedste Opvaskemaskiner
under 4000 kr.

Top 3

Hvilket opvaskemaskine mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor opvaskemaskiner.

#1
Beko
76
#2
Alle
42
#3
Electrolux
41
#4
Bosch
40
#5
Asko
33

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvilken opvaskemaskine skal du vælge?

I dag findes der efterhånden et større udvalg af opvaskemaskiner – de kommer både i forskellige størrelser, med forskellige design, forskellige funktioner og meget mere. Så der er bestemt ikke noget at sige til, at det hurtigt kan blive en større opgave at finde ud af, hvilken opvaskemaskine man bør købe.

Overordnet kan man inddele opvaskemaskinerne i 3 kategorier: underbyggede opvaskemaskiner, integrerbare opvaskemaskiner samt små opvaskemaskiner. Det, der afgør, hvorvidt du skal vælge den ene type fremfor den anden, er i store træk baseret på en præferencesag, og der findes derfor ikke en bestemt type af opvaskemaskine, som er den mest korrekte at vælge.

Se også vores test af opvaskemaskiner der er bedst i test ved mærkerne: BoschElectroluxSiemensAsko og Beko.

Underbyggede opvaskemaskiner

En underbygget opvaskemaskine er muligvis den mest almindelige type af opvaskemaskine, hvorfor der også findes et stort udvalg indenfor netop denne type opvaskemaskine. Det, der kendetegner denne opvaskemaskine er, at maskinen bliver leveret uden top- og sideplader, da den er udformet til at stå under køkkenbordpladen. Det vil altså sige, at det kun er fronten af opvaskemaskinen, som fremstår synlig.

Integrerbare opvaskemaskiner

Den integrerbare opvaskemaskine er efterhånden blevet et populært valg til især de moderne køkkener, som ønsker at gemme hårde hvidevarerne lidt væk. Det, der kendetegner de integrerbare opvaskemaskiner er, at maskinen leveres både uden top-, front- samt sideplader, da den er beregnet til at blive indbygget i dine køkkenelementer, hvorefter man placerer en køkkenlåge som frontdelen.

Små opvaskemaskiner

De små opvaskemaskiner er særlig ideelle til de mindre køkkener, som ikke har så meget plads at gøre godt med. De findes både som en bordopvaskemaskine, som du kan placere på køkkenbordet, da de typisk ikke fylder mere end 40 – 45 cm bred. De små opvaskemaskiner kan godt også integreres i køkkenelementerne ligeså de større og almindelige modeller.

Fordele ved at have en opvaskemaskine

Det er ikke alle mennesker, der elsker at vaske op i hænderne, hvorfor opfindelsen af opvaskemaskinen var og er en kærkommen ting i mange hjem. Opvaskemaskinen har gjort vores hverdag nemmere – vi sparer ikke bare tid, men også penge på sigt ved at bruge en opvaskemaskine frem for at vaske op i hånden. Og det er netop fordelene ved opvaskemaskinen.

At du sparer tid, giver lidt sig selv – du skal ikke stå og vaske tallerkner og skåle fra morgenmad, frokost og aften op, sammen med gryderne, bestik og glas for så bagefter at bruge tid på at tørre det hel og sætte på plads. Du skal blot putte det i opvaskemaskinen og sætte den i gang, og så bare tømme den, når den er færdig.

En anden fordel er, at du faktisk bruger mindre vand, når du vasker op i opvaskemaskinen. Kan det nu også passe? Ja, det kan det faktisk. De fleste opvaskemaskiner i dag bruger omkring 10-12 liter vand per opvask. Selvom det måske lyder af meget, så er mængden af vand ved opvask i hånden faktisk noget højere. Når du vasker op i hånden, skal du op omkring 20-30 liter vand for at fylde vasken, og du skal måske også skifte vandet ud, hvis det bliver for beskidt.

Du sparer altså både tid, vand og penge ved at bruge en opvaskemaskine. Hvis det lyder helt absurd, at en opvaskemaskine ikke bruger mere vand sammenlignet med håndopvaske, kan vi kigge lidt nærmere på, hvordan en opvaskemaskine fungerer.

Hvordan fungerer en opvaskemaskine overhovedet?

Du putter det snavsede service i opvaskemaskinen, og efter et par timer er det pludselig rent. Mens opvaskemaskinen brummer afsted, undrer du dig måske lidt over, hvordan den egentlig gør dine tallerkner, glas og bestik rent.

Når du sætter opvaskemaskinen i gang, fører maskinen koldt vand fra dit hus gennem tilløbsslangen i bunden af maskinen. Vandet bliver derpå varmet op via opvaskemaskinens varmelegeme, der sidder i bunden af maskinen under spulearmene. Når vandet er varmet op, åbner maskinen for beholderen til vaskemidlet, så det tilsættes vandet. Er det en opvasketabs, bliver den selvfølgelig opløst i vandet.

Med en pumpe bliver sæbevandet sendt op i spulearmene, og derpå fordeles det rundt i maskinen og på servicet, så det bliver vasket rent. Når servicet er vasket rent, bliver det beskidte opvaskevand drænet fra opvaskemaskinen igen, og herefter fyldes der rent vand i maskinen igen for at skylle servicet rent for sæbevand. Derpå drænes vandet igen, og så begynder opvaskemaskinen at tørre servicet ved hjælp af restvarmen.

Har du sørget for at fylde afspændingsmiddel på din opvaskemaskine, hjælper det med at fjerne overfladespændingen i vandet, så det kan glide af servicet, og dine glas og tallerkner bliver hurtigere tørre. Husk også endelig at påfylde salt i opvaskemaskinen. Det er med til at blødgøre vandet, hvilket især er vigtigt, hvis du bor et sted, hvor der er hårdt vand. Hårdt vand indeholder meget kalk, og det kan give pletter og kalkaflejringer på især glas og tallerkner.

Nogle opvaskemaskiner har også en tørrefunktion, hvor de eksempelvis åbner lågen på klem, så servicet hurtigere bliver tørt.

Sådan finder du den bedste opvaskemaskine for dig

Nu har du forhåbentlig blevet nogenlunde klar over, hvilken type af opvaskemaskine, du søger – og det er selvfølgelig en god start. Nu kan du derfor begynde at overveje nogle lidt mere praktiske elementer, som kan hjælpe dig endnu tættere på den rette opvaskemaskine for dig.

Omend du skal købe en ny opvaskemaskine, eller om det er din første opvaskemaskine, så er det godt at tænke lidt over, hvad du egentlig har brug for. Der findes nemlig mange forskellige opvaskemaskiner på markedet, så det kan være svært at vælge den helt rigtige.

Så hvordan finder du egentlig ud af, hvilken opvaskemaskine der passer til dit køkken og dit behov? Vi har opstillet en række gode overvejelser, som med garanti kan lede dig på rette spor.

Hvad skal opvaskemaskinen primært bruges til?

Hvad opvaskemaskinen skal bruges til, siger selvfølgelig sig selv – den skal vaske service og andre køkkenting op. Men det er også en god idé at tænke lidt over, hvor meget opvaskemaskinen skal bruges i løbet af ugen – skal den klare opvasken dagligt, eller blot når du har gæster? Hvis ikke du kun vil bruge opvaskemaskinen en gang imellem, er det måske ikke nødvendigt i det hele taget, for det kan være en dyr investering.

Du kan også tænke over, hvad der skal være i opvaskemaskinen. Skal opvaskemaskinen primært vaske tallerkner, glas og bestik, eller har du også planer om at vaske større ting som skåle og bøtter op? Så er det nemlig godt at overveje størrelsen, og om opvaskemaskinen skal have en tørrefunktion.

Lydniveau

Det er altid en god idé at have lydniveauet i mente, når man er på udkig efter en opvaskemaskine. Ligesom ved en vaskemaskine eller tørretumbler, er der stor forskel på de forskellige modeller, og der er derfor også stor forskel på lydniveauet. De fleste ville nok foretrække en opvaskemaskine med et lavt lydniveau, så den ikke fremgår som et forstyrrende element, når den er tændt.

Du tjekker lydniveauet ved at rette blikket mod opvaskemaskinens specifikationer, hvor lydniveauet er opgjort i decibel, som typisk er forkortet til blot dB. Lydniveauet på de fleste opvaskemaskiner er faktisk ganske fornuftigt, da de typisk befinder sig omkring 50 dB, men det er dog alligevel en god idé at tjekke efter, så du er sikker på at få en opvaskemaskine med et acceptabelt lydniveau.

Såfremt du foretrækker den mest lydsvage mulighed, så findes der faktisk også nogle modeller, som har et lydniveau på blot 37 dB, hvilket er utroligt lavt – men de kan dog også være en anelse sværere at spotte i mængden.

Størrelse og kapacitet

Størrelsen spiller naturligvis en stor rolle, hvad angår det rette valg af opvaskemaskine. Nogle har nemlig mere plads at gøre godt med i køkkenet, hvorimod andre har knapt så meget plads.

Når vi taler om størrelsen på en opvaskemaskine, taler man oftest i antal kuverter. De fleste opvaskemaskiner har en kapacitet på et sted mellem 12 – 16 kuverter. Er man eksempelvis en familie på 4 personer, anbefales det at vælge en opvaskemaskine, der har omkring 12 – 14 kuverter.

Er der eksempelvis kun 2 personer i husstanden, kan en mindre opvaskemaskine på 6 – 8 kuverter være en god løsning for jer. Dermed slipper i for at skulle bruge flere dage på at få fyldt maskinen op, hvilket kan få de gamle madrester til at sætte sig godt og grundigt fast på servicen.

Skal opvaskemaskinen være større end 13 – 14 kuverter, skal du også tænke over størrelsen på dit køkken. En opvaskemaskine med stor kapacitet kræver nemlig også en del mere plads. Med en stor opvaskemaskine har du dog også mulighed for at vaske en masse ekstra køkkenudstyr. Det kunne eksempelvis være de vaskbare dele fra køkkenmaskinen eller blenderen.

Energimærket

Det kan altid betale sig at være særligt opmærksom på opvaskemaskinens energimærke – der er nemlig ikke nogen grund til at bruge unødvendige penge, hvor det nemt kan spares. Energimærket hjælper dig nemlig med at finde en opvaskemaskine, der har et lavt elforbrug, så du kan spare penge på elregningen. Hvis du dermed er på udkig efter en opvaskemaskine, der er billig i drift, anbefales det at vælge en model med energimærke B eller C som minimum.

Du kan læse mere om energimærket til opvaskemaskiner lige her: https://sparenergi.dk/forbruger/el/madlavning/energimaerkning-af-opvaskemaskiner

Foretrækker du et bestemt design?

Det er selvfølgelig ikke os alle, der har en holdning til, hvordan opvaskemaskinen skal se ud. Måske er du bare på udkig efter den bedste opvaskemaskine til den bedste pris, og så gør det ikke så meget om opvaskemaskinen er i hvid plast eller rustfrit stål.

Det kan også være, at du har en idé om, at opvaskemaskinen skal se ud på en bestemt måde og passe ind i lige præcis dit køkken. Det er ikke sikkert, at en opvaskemaskine i rustfrit stål passer ind i et hvidt køkken.

Måske vil du gerne gemme opvaskemaskinen væk bag en skabslåge, og i så fald skal du gå efter en integrerbar model, hvor du selv kan montere lågen.

Det kan også være, du skal vælge at gå efter en underbygget opvaskemaskine, der skal stå under køkkenbordet. Denne opvaskemaskine er ofte billigere, da den ikke har sidder eller top, fordi de er gemt væk mellem skabene og køkkenbordet. Her er det også muligt at finde modeller med mere diskrete kontrolpaneler, både foran eller i toppen af lågen.

Du kan selvfølgelig også gå efter de små bordopvaskemaskiner, hvis du kun har brug for en lille opvaskemaskine, der lige er plads til på køkkenbordet.

Har du brug for særlige tilvalgsfunktioner?

Mange opvaskemaskiner i dag har særlige programmer eller funktioner, der kan forbedre vasken eller spare på energien. Der er efterhånden flere opvaskemaskiner på markedet, som har en tørrefunktion, der forlænger tørretiden. Det er især smart, hvis du tit vasker plastikbøtter og madkasser, da de har tendens til stadig at være våde, når opvaskemaskinen er færdig. Flere Bosch og Siemens opvaskemaskiner har denne funktion.

Vær dog opmærksom på, at ekstra tørring også forbruger mere energi. Tallerkner og glas bør som udgangspunkt altid blive helt tørre på et almindeligt vaskeprogram.

Nogle opvaskemaskiner har også muligheden for at vaske en halvfuld maskine. Her skruer maskinen ned for forbruget, og det kan være gavnligt, hvis du en gang imellem gerne vil sætte en vask i gang, før opvaskemaskinen er helt fuld. Her er det dog heller ikke den helt store besparelse på energiforbruget, men det kan variere fra model til model.

De fleste opvaskemaskiner har også en indbygget timerfunktion, der gør det muligt at udskyde programstart fra 1 til 24 timer. På den måde kan du planlægge hvornår opvaskemaskinen skal køre, hvilket kan være smart, hvis du generes af støj fra opvaskemaskinen. Du kan også time den til at køre om natten, hvor elprisen ofte er lidt billigere.

Opvaskemaskinerne i dag har også ofte et lynprogram, skylleprogram, glasprogram, og i nogle tilfælde på de fine og energivenlige maskiner kan du få et eco-program, der sparer på både vand og energi.

Hvad med prisen?

Prisen på opvaskemaskiner har selvfølgelig stor betydning, både for dig selv og for kvaliteten. Ofte følges kvalitet og pris nemlig ad, når det gælder opvaskemaskiner. Men med det sagt kan du også sagtens finde gode opvaskemaskiner i det lidt lavere prisleje omkring 3-4.000 kroner.

Ofte kan du også være heldig at få særlige tilbud, hvis du køber flere hvidevarer hos en forhandler. Så skal du have ny vaskemaskine eller tørretumbler i samme omgang, er der altså lidt penge at spare her.

Hvad så med det praktiske?

Når man køber en opvaskemaskine, medfølger der også en vis grad af ansvar. Selvom opvaskemaskinen naturligvis har til formål at klare opvasken for dig, så er det utroligt vigtigt, at du sørger for at passe ordenligt på den. Dermed sikrer du både, at opvaskemaskinen kan holde i mange år samtidig med at du er garanteret en 100% ren vask.

Vi har samlet nogle af de typiske spørgsmål, der ofte bliver stillet ifm. brug af en opvaskemaskine.

Hvor meget vand bruger en opvaskemaskine?

De fleste tror fejlagtigt, at det er dyrere at bruge en opvaskemaskine fremfor at klare opvasken i hånden – men det er faktisk ikke tilfældet. Opvaskemaskinen bruger slet ikke nær så meget vand, som de fleste tror. Selv de største opvaskemaskiner bruger kun omkring 12 liter vand pr. cyklus, og en opvaskemaskine bruger derfor kun omkring ⅙ af den mængde vand, som vi bruger, når vi vasker op i hånden.

Hvordan renser man en opvaskemaskine?

En opvaskemaskine kan holde i mange år, hvis man forstår at passe godt på den – og her spiller rengøring af opvaskemaskinen en stor rolle. Hvis du ikke sørger for at holde din opvaskemaskine ren, vil du kunne risikere at filtret og afløbet ender med at blive et ophobningssted for snavs, skidt og bakterier – og det vil du kunne se på dit service.

Tøm filteret

Når du skal rengøre din opvaskemaskinen, er det en god idé at starte med at tømme filteret for snavs og madrester. Det er i bund og grund ganske simpelt, da du blot skal skylle filteret rent med opvaskemiddel og varmt vand, og derefter kan du sætte filteret tilbage på sin plads.

Det er en god idé at sørge for at rense filteret jævnligt. Der kan nemlig hurtigt danne sig skidt og snavs, som forringer opvaskemaskinens effektivitet, og du kan dermed risikere, at den ikke vasker servicet ordenligt rent.

Vask med klor eller brun sæbe

Hvis din opvaskemaskine trænger til den helt store rengøringsstur, så kan du med fordel vaske igennem med et klorholdigt vaskemiddel. Når du kombinerer et klorholdigt vaskemiddel med en høj temperatur, er kloret nemlig i stand til at opløse fedtede belægninger samtidig med, at det dræber alle bakterierne i opvaskemaskinen, således den bliver fuldkommen ren som ny.

Du tilsætter blot det klorholdige vaskemiddel i opvaskemaskinens sæbebeholder, hvorefter du vasker igennem 3 gange ved 60 grader. Vask derefter en ekstra gang uden sæbe, så du er sikker på, at vaskemidlet er skyllet helt ud.

Afkalkning af opvaskemaskinen

En gang imellem har opvaskemaskinen også brug for at blive afkalket. Som udgangspunkt kan du blot benytte citronsyrepulver, da det har en særdeles effektiv effekt, hvad angår afkalkning. Du skal blot komme lidt citronsyrepulver i opvaskemaskinens sæbedispenser, hvorefter du starter en almindelig vask. Du bør dog køre en ekstra vask efterfølgende, således du er sikker på, at alt citronsyren er ude af maskinen igen.  

De 3 gyldne ingredienser

Der er 3 essentielle ingredienser, som er særdeles vigtigt, hvis du vil have en ren og velfungerende opvaskemaskine, og det er: sæbe, afspændingsmiddel og salt. Det er derfor vigtigt, at du altid sørger for, at netop disse 3 ingredienser er fyldt på opvaskemaskinen, før du starter den, da disse ingredienser optimerer sæbens effekt.

Hvis opvaskemaskinen ikke er fyldt up med disse ingredienser, kan du risikere, at der dannes sæbelus i opvaskemaskinen, og dermed vil sæben ikke have samme effekt, hvilket kan betyde, at dit service ikke bliver ordenligt rent.

Derudover anbefales det, at du altid lader opvaskemaskinen stå og køle lidt af efter en endt vask, før du lukker lågen i. Hvis du formår at holde din opvaskemaskine ordenligt rent ved brug af rådene ovenfor kombineret med disse 3 ingredienser, så vil du næsten ikke kunne få en renere opvaskemaskine.

Hvor meget salt skal der i en opvaskemaskine?

Som sagt er det utroligt vigtigt, at der altid er fyldt salt på opvaskemaskinen, da det minimerer kalkaflejringer ved at blødgøre vandet. Derudover sørger det også for, at du ikke behøver at afkalke så ofte.

Mange kan ofte være i tvivl om, hvor meget salt der egentlig skal fyldes i saltbeholderen – men det er faktisk slet ikke så bøvlet. Man skal nemlig bare sørge for at fylde beholderen helt op med salt. Under opfyldningen kan der dog løbe overskydende vand ud af saltbeholderen, men dette er ganske normalt, og du skal derfor bare fortsætte med at hælde salt på indtil beholderen er fyldt helt op.

Hvorfor vasker min opvaskemaskine ikke rent?

Mange døjer desværre med en opvaskemaskine, som ikke gider at vaske servicen ordenligt ren, og dette kan skyldes flere ting. Vi har samlet nogle af de typiske årsager til, hvorfor en opvaskemaskine ikke vasker ordenligt rent, så du ved, hvad du skal gøre, hvis du skulle stå overfor samme problem.

Er der vand i opvaskemaskinen?

Start med at undersøge, om der stadig er vand i opvaskemaskinen, når den er færdig med en vask. Hvis det er det, kan det nemlig tyde på, at vandet ikke kan pumpes ud af maskinen. Er der blot tale om et par centimeter af vand, er der ikke tale om en fejl, da dette er ganske normalt – men er der tale om større mængder af vand, så bør du reagere.

Hvis der er for meget vand i opvaskemaskinen, skal du afmontere afløbsslangen – typisk er afløbsslangen monteret til håndvasken. Læg derefter slangen fladt ned, så vandet kan løbe ud af sig selv. Den typiske årsag til vand i opvaskemaskinen skyldes at bundfilteret er tilstoppet. Dette kan du nemt fikse, da du blot skal tage bundfilteret op og rense med sæbe og varmt vand.

Er servicet varmt?

Hvis opvaskemaskinen ikke vasker ordenligt rent, kan du også tjekke, hvorvidt servicet er varmt, når opvaskemaskinen er færdig med en vask. Hvis servicet ikke er varmt, betyder det nemlig, at maskinen ikke har vasket med varmt vand, hvilket er en god grund til, hvorfor servicet ikke bliver ordenligt rent. 

Den typiske årsag til, at opvaskemaskinen ikke vasker med varmt vandet, skyldes at varmelegemet er defekt. Du kan dog sagtens købe et nyt varmelegeme, og det er relativt nemt at udskifte på egen hånd.

Skal filteret renses?

Som nævnt tidligere i artiklen, kan et snavset filter også være årsagen til, at din opvaskemaskine ikke vasker servicen ordenligt rent. Her skal du som sagt, bare tage filteret ud af maskinen, hvorefter det rensens med sæbe og varmt vand.

Er spulearmene blokeret?

Det kan muligvis også skyldes, at opvaskemaskinens spulearmene enten er defekte eller blokeret. Hvis spulearmene blot er blokeret, kan du tage dem ud og rense dem i varmt vand. Det kan dog også skyldes, at spulearmene er stået helt af, og derfor trænger til at blive udskiftet.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yhPnM7zNTug

94
Siemens SN65ZX56CS Integreret
90
Miele G5288SCVIXXL Integreret
94
Bosch SKS62E32EU Hvid
Tilføj Produkt
Pris11999 kr13645 kr2659 kr
EnergiklasseCCF
Årligt energiforbrug---
Årligt vandforbrug---
Vandforbrug/år2660 L2492 L2240 L
TørreevneAAB
Kapacitet---
Støjniveau---
Integrerbar---
Bestikbakke øverst---
Udskudt start---
Indvendig belysning---
Wifi-kompatibel---
Antal programmer---
Aquastop---
Eco-Program varighed---
Vægt51 kg45 kg21 kg
Kuverter14 stk14 stk6 stk
EgenskaberAutomatisk dosering, Display, Halvt fyldt, Hurtigvask program, Højdejusterbar kurve, Infolys på gulv, Intensive zone, Mobil App Styring, Spareprogram, Tørringssystem, Udskudt Start, Vandstop låsAutomatisk dosering, Børnesikring, Display, Højdejusterbar fødder, Udskudt Start, Vandstop låsAutomatisk dosering, Autosensor, Electronic Rinse Aid Indicator, Elektronisk salt indikator, Funktioner til støjsvag maskine, Intensive zone, Lys i tromle, Udskudt Start
TørringsteknologiZeolith-Ekstra tørt
Vandstop teknologiVand Sensor, Vand stopVand stopVand Detect, Vand Safe, Vand Sensor
Hurtigt vaskeprogramVarioSpeed Plus-VarioSpeed
Støjniveau41 dB44 dB49 dB
FarveIntegreretIntegreretHvid
ProgramstyringElektroniskElektroniskElektronisk
Temperaturindstillinger45 °C, 50 °C, 60 °C, 65 °C, 70 °C-70 °C
Bestik placeringBestikkurvBestikkurvBestikkurv
Programmer7 stk5 stk5
OpvaskeevneAAA
Højdejusterbar kurveHøjde justerbar overkurv, VarioDrawer ProHøjde justerbar overkurvHøjde justerbar bestikbakke, Højde justerbar overkurv, Komfortlift
Infolys på gulvTimeLight-TimeLight
Egenskaber for roligere maskine---
Støjniveauklasse---
Ledningslængde---
Energiforbrug pr. opvask---
Energiforbrug pr. 100 vaskecyklusser237.0 kW/h213.0 kW/h174.0 kW/h
Effekt2400 W--
Type af sikring10A-10A
Spænding---
Vandforbrug pr. opvask--8.0 L
Standard bredde60 cm60 cm55 cm
Tilslutningsledning længde175.0 cm-175.0 cm
Tilløbsslange længde165.0 cm-165.0 cm
Afløbsslange længde190.0 cm-215.0 cm
Nichehøjde---
Nichedybde---
Nichebredde---
Dybde med lugeåbning---
TypeIntegrerbarIntegrerbarBordopvaskemaskine
Automatisk åbning---
Wi-Fi---
Lækagebeskyttelse på vandtilløb (aquastop/PEX)---
Indvendigt lys---
Egnet til kommercielt brug---
EAN-kode---
Producentens varenummer---
Varighed af Eco-programmet (timer/minutter)---
Udskudt start muligheder---
Auto-program---
Dampfunktion---
Automatisk dosering af vaskemiddel---
Navn på app---
Skærm---
Lysstråleindikator---
Justerbare fødder---
Min. nichehøjde---
Maks. nichehøjde---
Bredde (cm) frontplade---
Maksimal vasketemperatur---
Leverandørens farve---
Maksimal størrelse på enhed i nederste kurv (cm)---
Højdejusterbar øvre kurv---
Min. højde (cm) frontcover---
Maksimal højde (cm) frontcover---
Dybde med 90 graders åben dør (cm)---
94
Electrolux ESF5545LOW Hvid
Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Electrolux ESF5545LOW Hvid

Er du på udkig efter en underbygget opvaskemaskine til en god pris, kan du gå efter Electrolux ESF5545LOW, som klarer sig godt i test hos både Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbrugermagasin Råd & Rön.

Underbygget opvaskemaskine med tørrefunktion

Med Electrolux ESF5545LOW får du en budgetvenlig opvaskemaskine, der passer i de fleste almindelige køkkenet. Den er underbygget, så den kan stå under køkkenbordet. Opvaskemaskinen har 13 kuverter, så den passer til en familie på 3-4 personer.

Opvaskemaskinen har den særlige AirDry-teknologi, der sørger for at lågen åbner automatisk ved programmets slutning. Lågen åbnes altså på klem, og dermed fordamper de sidste vanddråber med hjælp fra luften udefra, så det varme service vil tørre hurtigere. Så slipper du også for at skulle huske at åbne opvaskemaskinen, når den er færdig med at vaske.

Støjsvag maskine med seks programmer

Med 44 dB får du en fin støjsvag opvaskemaskine. Der findes selvfølgelig opvaskemaskiner med lavere støjniveau, men 44 dB er bestemt også udmærket, når vi taler opvaskemaskiner. Den vil altså ikke forstyrre, når du er i køkkenet eller rummene ved siden af.

Foruden den overnævnte AirDry teknologi har denne opvaskemaskine seks vaskeprogrammer: AutoFlex, Eco, Glasprogram, Intensiv, Kvik+ og Skyl. Dertil er der ekstra funktioner i form af XtraDry og TimeManager. TimeManager giver dig muligheden for at tidsindstille programmerne til at starte på bestemte tidspunkter af døgnet.

94
Miele G 7150 SCVI Hvid
Specifikationer
 • Energiklasse: C
 • Tørreevne:
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Miele G 7150 SCVI Hvid

Du har måske hørt, at hvis du virkelig skal gå efter kvalitet, når det gælder hvidevarer, skal du gå efter Miele. Miele holder jo i 20 år, ikke? Det koster selvfølgelig også, men ikke desto mindre er der nok noget om snakken. Derfor har vi selvfølgelig også taget Miele med på listen, i form af Miele G 7150 SCVI.

Denne opvaskemaskine har fået topscore hos både Forbrugerrådet Tænk, Råd & Røn og det amerikanske T3.com. Dertil er den også kåret som ”best buy” i det britiske testmagasin Which.co.uk.

Effektiv integreret opvaskemaskine med lavt forbrug

Grunden til at flere testkilder bedømmer denne opvaskemaskine fra Miele så godt er blandt andet på grund af dens lave energi- og vandforbrug. Desuden er den yderst effektiv til både at vaske samt tørre. Det eneste lille minus her er, at nogle af opvaskemaskinens programmer er forholdsvis lange.

Desuden er denne opvaskemaskine integreret, hvilket vil sige, at den leveres uden frontplade. Det er således en model, hvor du selv skal sætte en skabsfront på. Men så er du også sikret et flot og stilrent køkken, hvor opvaskemaskinen er gemt diskret væk bag dine flotte køkkenlåger.

Dertil er det en stor opvaskemaskine med hele 14 kuverter. Den egner sig altså til familier på fire personer eller lidt mere.

Mange programmuligheder via app

Med denne opvaskemaskine har du mulighed for et væld af programmer, så du kan vaske op på lige præcis den måde, du ønsker. Du kan også indstille opvaskemaskinen til at være ekstra støjsvag på blot 40 dB. Det hele kan du indstille via en app på din smartphone eller tablet, så du altså har mulighed for at sætte opvaskemaskinen i gang, selvom du ikke er hjemme.

Dertil har opvaskemaskinen et AutoOpen system, hvor døren selv åbner, når programmer slutter, hvilket sikrer en bedre tørring af dit service.

94
Siemens SN47YS01CS Sort
Specifikationer
 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Siemens SN47YS01CS Sort

Denne opvaskemaskine fra Siemens er en af de opvaskemaskiner, der får gode anmeldelser hos forbrugerne. Desuden er den tidligere model en af de mest solgte opvaskemaskiner hos Skousen og er nu kommet i en ny og forbedret udgave.

Underbygget opvaskemaskine med godt energimærke

Denne opgraderede udgave af opvaskemaskine fra Siemens fås i den underbyggede udgave, og hvor du før fik 12 kuverter, er der nu hele 14 kuverter. Dertil har den bestikbakken øverst, hvilket er ved at blive mere og mere populært. Her får du en god og miljøvenlig opvaskemaskine med Energimærke D, og et eco program med en varighed på 235 minutter.

Hurtig tørring og mange funktioner

Siemens SN47YS01CS  er en smart opvaskemaskine. Med den særlige funktion Zeolith-tørring bliver din opvask tørret hurtigt, så du slipper for at skulle stå og tørre tingene efter, inden du stiller det på plads. Dertil har du mulighed for at styre opvaskemaskinen via Home Connect-app’en, da opvaskemaskinen kan tilsluttes Wi-Fi. Du kan altså sætte gang i opvaskemaskinen, mens du er på arbejde, så den er klar til at blive tømt, når du kommer hjem. Ikke nok med det kan du vælge mellem hele otte vaskeprogrammer, samt fem tillægsfunktioner. Og via app’en kan du også sætte gang i Silence on Demand, så opvaskemaskinen bliver endnu mere støjsvag.

Her får du altså en stor opvaskemaskine med masser af muligheder og funktioner, så den kan tilpasses lige dit behov, og gør din hverdag lidt nemmere.

94
Bosch SMU4HAI48S Integreret
Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne:
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch SMU4HAI48S Integreret

Er du på udkig efter en god opvaskemaskine i det lidt lavere prisleje, kan du også gå efter Bosch SMU4HAI48S. Denne opvaskemaskine har klaret sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og vi forstår absolut godt hvorfor.

Opvaskemaskine med mange muligheder

Med Bosch SMU4HAI48S får du en god opvaskemaskine med mange muligheder. Den findes i tre farver: Hvid, sort eller sølv, så du kan finde lige netop den opvaskemaskine, der passer til dit køkken. Opvaskemaskinen har en fin størrelse med 13 kuverter, så den passer til de fleste familier. Du får hele seks programmer og fire tillægsfunktioner, samt Machine Care, der selv sørger for at rengøre maskinen.

Opvaskemaskinen har en doseringsassistent, der hjælper dig med at dosere vaskemidlet, så du ikke bruger for meget eller for lidt. Med den flytbare bestikkurv i underkurven har du også mulighed for at optimere pladsen i maskinen fuldt ud.

Dertil er opvaskemaskinen designet med AntiFingerprint, så du slipper for fedtede børnefingre på opvaskemaskinens ydre.

Start opvaskemaskinen med app

Ikke nok med det kan du tilkoble opvaskemaskinen til dit Wi-Fi i hjemmet, og når det er klaret, har du mulighed for at styre opvaskemaskinen via app’en, Home Connect. Med denne app kan du både indstille opvaskemaskinen til at starte på bestemte tidspunkter – du kan indstille den fra 1 til 24 timers tidsinterval. Du kan også indstille Silence on Demand, der gør maskinen ekstra støjsvag.

94
Logik LDW2PB20N Hvid
5

Logik LDW2PB20N Hvid Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: Bordopvaskemaskine
 • Tørreevne: Hvid
 • Årligt vandforbrug: D

Flere Specifikationer: Årligt energiforbrug - 58 dB; Kapacitet - B; Integrerbar - Display, Hurtigvask program, Lys i tromle, Spareprogram, Udskudt Start; Ekstra høj - Hurtig vask; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Logik LDW2PB20N Hvid

Endnu en opvaskemaskine, der er perfekt til det mindre køkken. Dette er en bordmodel, og den er derfor beregnet til at placeres på køkkenbordet. Den lille opvaskemaskine fylder såmænd ikke mere end 43 cm i bredden, og den kræver derfor ikke besynderligt meget plads. Opvaskemaskinen har 2 kuverters kapacitet, og den er derfor særlig ideel til husstanden med 1 – 2 personer.

Stilfuldt og kompakt design

På trods af her er tale om en mindre opvaskemaskine, betyder det såmænd ikke, at det skal have en negativ effekt på funktionerne. Logik opvaskemaskinen er nemlig en stilfuld opvaskemaskine med et kompakt design, og den kan derfor nemt passe ind i de fleste indretningsstile.

Opvaskemaskinen er udstyret med smarte programmer og funktioner på trods af den lille størrelse. Derudover tilbyder den 6 forskellige vaskeprogrammer, 7 forskellige temperaturer, en hurtigvaskfunktion samt en dampfunktion – her får du dermed en fantastisk opvaskemaskine for ganske få penge!

Ideel til ethvert hjem

Denne opvaskemaskine er ideel til ethvert hjem. Ikke nok med at den kun fylder ganske lidt på køkkenbordet, så behøver den ingen vandtilslutning, og du slipper derfor for diverse ledninger oppe på køkkenbordet. I stedet skal opvaskemaskinen blot tilkobles til den medfølgende vandbeholder, der er inkluderet i pakken.

Derudover er opvaskemaskinen også udstyret med en udsat start-funktion, som betyder, at du kan indstille opvaskemaskinen til at starte en vask – også selvom du ikke er hjemme. Yderligere er den også udstyret med en anti-oversvømningsenhed, så du er fuld beskyttet mod en eventuel vandskade.

Specifikationer

 • Energiklasse: G
 • Lydniveau: 58 dB
 • Antal kuverter: 2
 • Antal programmer: 6
94
Siemens SN43HW39VS Hvid
Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Siemens SN43HW39VS Hvid

En fantastisk opvaskemaskine fra Siemens, der klarer opvasken til perfektionisme. Opvaskemaskinen har en kapacitet på 13 kuverter, og den egner sig derfor særligt til den lidt større familie. Derudover er den udstyret med 6 fantastiske vaskeprogrammer, som bl.a. inkluderer en eco-vask, en lyn-vask, en intensiv-vask og meget mere.

Sparer vand og energi for dig

En af de fantastiske fordele ved netop denne opvaskemaskine er, at den både kan spare vand og energi for dig. Opvaskemaskinen er nemlig udstyret med en særlig vaske funktion, som gør, at opvaskemaskinen selv er i stand til at vurdere, hvor meget vand og energi, der skal bruges ifm. den pågældende vask. Er opvaskemaskinen eksempelvis ikke fyldt helt op, vil den reducere forbruget.

Flere fantastiske funktioner

Derudover er opvaskemaskinen også udstyret med mange fantastiske funktioner. Den er bl.a. udstyret med en auto All-funktion, som betyder, at den automatisk tilpasses til typen af opvaskemiddel. Du har også mulighed for at vælge mellem 4 tillægsfunktioner, så du får det helt rette vaskeprogram til dagens opvask.

Opvaskemaskinen har også en indbygget Home Connect, så du har mulighed for at tilkoble eksempelvis din smartphone, og dermed styre opvaskemaskinen derigennem. Det betyder bl.a., at du har mulighed for at starte en vask, selvom du ikke er hjemme.

Specifikationer

 • Energiklasse: D
 • Lydniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Antal programmer: 6
94
AEG FFB63806PW Hvid, Integreret
Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af AEG FFB63806PW Hvid, Integreret

Perfekt til dig, der ønsker mere plads

AEG FFB63806PW er den perfekte opvaskemaskine til dig, der ønsker en fantastisk opvaskemaskine til den store familie eller blot ønsker ekstra god plads til opvask. På trods af opvaskemaskinen har et inderkar på hele 10 liter, fylder den ikke mere i køkkenet end de traditionelle opvaskemaskiner. Derudover har denne opvaskemaskine et minimalistisk design samtidig med, at den er beregnet til indbygning, således den kan nemt indgå i enhver køkkenindretning uden at tiltrække for meget opmærksomhed.

Spækket med skønne funktioner

Ikke nok med at AEG FFB63806PW tilbyder væsentlig mere kapacitet end de traditionelle opvaskemaskiner, så er den også spækket med en lang række af fantastiske funktioner, som kun kan gøre hverdagen endnu nemmere. Først og fremmest er den udstyret med ComfortLift, hvilket betyder, at den nederste kurv bliver løftet op til en behagelig arbejdshøjde, så du kan skåne ryggen.

Opvaskemaskinen er også udstyret med fantastiske funktioner såsom AutoSluk efter 10 minutter, displayvisning af resttiden samt udskudt start i op til 24 timer – du har derfor rig mulighed for at starte en vask – også selvom du ikke er hjemme.

Derudover er den også udstyret med en ExtraHygiene-funktion og AirDry lufttørring, som er en effektiv lufttørringsteknologi, der sikrer, at dit service er fuldkommen tørt ved at åbne lågen automatisk, når vasken er ovre. Endeligt er opvaskemaskinen udstyret med hele 10 forskellige vaskeprogrammer, som med garanti kan gøre hverdagen lidt nemmere.

AEG FFB63806PW er blevet testet hos Forbrugermagasinet Tænk, hvor den har scoret sig en ganske fornuftig score på 58/100. Ifølge Tænk klarede opvaskemaskinen sig især godt på punkterne vaske- og tørreevne, energiforbrug samt støjniveau, men til gengæld var de knap så begejstrede for opvaskemaskinens tidsforbrug.

Specifikationer

 • Energiklasse: D
 • Lydniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Antal programmer: 10
94
Bosch SMU4HAI48S Integreret
Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne:
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch SMU4HAI48S Integreret

Til dig, der ønsker værdi for pengene

Bosch SMU4HAI48S er den perfekte opvaskemaskine til dig, der ønsker værdi for pengene. Opvaskemaskinen har et stilrent design i form af rustfrit stål, og den kan derfor indgå som et naturligt element i de fleste køkkener. Denne opvaskemaskine er beregnet til underbygning, og er udstyret med en kapacitet på hele 13 kuverter, og den er derfor også særlig ideel til dig, der ønsker en opvaskemaskine, der kan rumme lidt mere service end de fleste traditionelle modeller.

Opvaskemaskinen har 6 forskellige vaskeprogrammer indbygget, der både vedrører vasketemperatur, vaskelængde, mulighed for forskyl samt 4 fantastiske tillægsfunktioner, som gør opvaskemaskinen endnu mere værdifuld.

Funktioner, der gør dagligdagen lettere

Bosch SMU4HAI48S er udstyret med flere smarte funktioner, som tillægger opvaskemaskinen endnu mere værdi, fordi de til sammen gøre dagligdagen lettere. Den er eksempelvis udstyret med en Machine Care-funktion, som betyder, at opvaskemaskinen sørger for at holde sig ren indvendig – så det behøver du ikke tænke på. Opvaskemaskinen er også udstyret med en AquaSensor-funktion, som er en fantastisk funktion, der sikrer, at dit service altid bliver strålende rent.

Denne opvaskemaskine er også særlig ideel til dig, der ønsker at være mere miljøbevidst i hverdagen. Opvaskemaskinen er nemlig også udstyret med en EcoSilence Drive-funktion, som udviklet af Bosch dem selv. Denne funktion sikrer nemlig, at opvaskemaskinen både er ekstra hurtig, ekstra energieffektiv samtidig med at har et minimalt strømforbrug. Derudover har EcoSilence Drive-motoren ingen kulbørste, som de traditionelle opvaskemaskiner, hvilket betyder, at den også er utrolig støjsvag samtidig med, at den efterlader et skinnende resultat hver gang.

Endeligt følger denne opvaskemaskinen også med strømmen indenfor moderne teknologi, og du kan derfor betjene opvaskemaskinen direkte fra din smartphone. Denne funktion bidrager i høj grad til at lette dagligdagen, så du kan bruge tiden på andre ting.

Bosch SMU4HAI48S er blevet testet hos både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, hvor den er absolut topscorer. Så hvis du er på udkig efter en fantastisk opvaskemaskine, kunne netop denne opvaskemaskine være en suveræn mulighed.

94
Siemens SN63HX60AE Integreret
Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Siemens SN63HX60AE Integreret

Til dig, der ønsker høj kvalitet

Siemens SN63HX60AE er den perfekte opvaskemaskine til dig, der ønsker høj kvalitet. Opvaskemaskinen er fuldt integrérbar, hvilket betyder, at du selv har mulighed for at montere en køkkenlåge som front efter eget ønske, så du får lige præcis det design, som du ønsker. Derudover er denne opvaskemaskine både særdeles brugervenlig og lydsvag, og du skal derfor ikke bekymre dig om eventuelle støjgener, når den er i gang med et vaskeprogram.

En opvaskemaskine med innovative funktioner

Opvaskemaskinen er udstyret med hele 6 forskellige vaskeprogrammer og 4 tillægsfunktioner. Én af disse tillægsfunktioner er VarioSpeed Plus, som gør det muligt at forkorte vasketiden med op til 66%. Opvaskemaskinen er også udstyret med forskudt start i op til 24 timer, hvilket giver dig mulighed for at starte en vask, selvom du ikke er hjemme.

Derudover har opvaskemaskinen også et autoprogram, som klarer alt det praktiske for dig – du skal blot sætte servicet ind i opvaskemaskinen, så vurderer den selv, hvor snavset servicen er, hvorefter den selv vurderer mængden af vand, sæbe samt den optimale temperatur ved hjælp af AquaSensor og LoadSensor.

Opvaskemaskinen har også en iQdrive-funktion, som betyder, at den vasker ved et væsentligt lavere energiforbrug uanset, hvilket vaskeprogram, du vælger, og den er derfor også særlig ideel til dig, der ønsker at spare på strømforbruget. iQdrive-motoren er desuden en motor uden kul, hvilket betyder, at den stort set aldrig bliver slidt op samtidig med, at den sikrer en utrolig lydsvag vask.

Derudover bliver dit service både rengjort og tørret op til tre gange hurtigere end normalt, uden at gå på kompromis med et perfekt og skinnende resultat. Endeligt kan du også styre opvaskemaskinen direkte fra din smartphone gennem appen Home Connect-appen, hvor du kan sætte en vask i gang, styre de forskellige vaskeprogrammer og meget mere.

Siemens SN63HX60AE er blevet testet hos både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, hvor den har scoret en score på 67/100, hvilket gør den til et særdeles fornuftigt valg af opvaskemaskine.

94
Electrolux ESF5533LOX
10

Electrolux ESF5533LOX Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • Tørreevne:
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Electrolux ESF5533LOX

Den klassiske og moderne opvaskemaskine

Electrolux ESF5533LOX er perfekt til dig, der ønsker en brugervenlig og moderne opvaskemaskine. Her er tale om den klassiske opvaskemaskine, som er blevet udstyret med en mere fleksibel kurveindretning, som betyder, at du hurtigt og nemt kan indrette opvaskemaskine til at kunne rumme en del mere service, hvis du får behov for det. Opvaskemaskinen har en kapacitet på 13 kuverter, og den egner sig derfor særligt til den store familie eller til dig, der blot ønsker en opvaskemaskine, der kan rumme lidt mere end de traditionelle.

Denne opvaskemaskine har i øvrigt fået fantastiske anmeldelser hos både Test.se, Handlasmart.se samt Test-dsikmaskin.se, hvor den fik titlen “Det Miljøvenlige Alternativ”.

Fantastiske funktioner

Electrolux ESF5533LOX er spækket med flere fantastiske funktioner, som gøre brugen af en opvaskemaskine væsentligt lettere. Opvaskemaskinen er udstyret med 6 vaskeprogrammer, den luksuriøse AirDry-funktion samt en TimeManager-funktion, som sikrer maksimal komfort, når du betjener opvaskemaskinen. Du har endda også mulighed for at fremskynde vasken, hvis der er behov for det, uden at det går på kompromis med resultatet.

Derudover har du også mulighed for at benytte en Timer-funktion, hvor du selv kan planlægge og tilpasse opvasken, så den passer ind i dit program. Du kan eksempelvis vælge, at opvasken skal starte tidligt om morgenen, således den er klar, når du står op. Du behøver heller aldrig at bekymre dig om, hvorvidt du huskede at slukke for opvaskemaskinen – det sørger den nemlig selv for ved hjælp af dens AutoOff-funktion. Derudover er den også udstyret med en SoftSpikes-funktion, som sikrer, at dit service ikke før unødige skrammer eller ridser i løbet af vasken.

Electrolux ESF5533LOX er dermed en fantastisk opvaskemaskine til en overkommelig pris, hvor du får en masse fantastiske funktioner, der bidrager til at gøre hverdagen lidt lettere.

94
Bosch SKS51E32EU Hvid
11

Bosch SKS51E32EU Hvid Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • Tørreevne: B
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch SKS51E32EU Hvid

Til dig med knapt så meget plads

Bosch bordopvaskemaskine SKS51E32EU er perfekt til dig, der ikke har så meget plads at gøre godt med i køkkenet. Denne opvaskemaskine er nemlig en bordopvaskemaskine, og skal derfor ikke monteres ind i dine køkkenelementer – du kan i stedet placere opvaskemaskinen lige, hvor det passer dig.

Denne bordopvaskemaskine har en bredde på 55,1 cm, en højde på 45 cm samt en dybde på 50 cm, og den kræver derfor ikke besynderligt meget plads i køkkenet. Derudover har opvaskemaskinen en kapacitet på 6 kuverter, og den er derfor også særlig ideel til den helt lille husstand, som gerne vil slippe for den daglige opvask.

Lille maskine med mange funktioner

På trods af her er tale om en lille og funktionel opvaskemaskine, er der ikke gået på kompromis med funktionerne. Opvaskemaskinen har hele 5 forskellige vaskeprogrammer indbygget, som dækker over programmerne: Intensiv 70°, Normal 65°, Øko 50°, Glas 40° samt Lyn 45°. Derudover har den en ekstra tillægsfunktion indbygget i form af en Extra Dry-funktion, som sikrer, at dit service bliver fuldkommen tørt, når vasken har nået sin ende.

Opvaskemaskinen er også udstyret med EcoSilenceDrive, som både er en energibesparende og stillegående motorteknologi – du slipper derfor både for en larmende og energislugende opvaskemaskine. Derudover er den også udstyret med et suverænt vandsikringssystem, som du trygt kan lade opvaskemaskinen køre uden at være bekymret for vandskader.

94
Bosch SKS62E38EU Grå
12

Bosch SKS62E38EU Grå Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: Bordopvaskemaskine
 • Tørreevne: Grå
 • Årligt vandforbrug: C

Flere Specifikationer: Årligt energiforbrug - 49 dB; Kapacitet - B; Integrerbar - Afkalker, Autosensor, Display, Electronic Rinse Aid Indicator, Elektronisk salt indikator, Funktioner til støjsvag maskine, Før- og efterskylning, Hurtigvask program, Intensive zone, Spareprogram, Tørringssystem, Udskudt Start, Vandstop lås; Ekstra høj - Hurtig vask, VarioSpeed; Bestikbakke øverst - TimeLight; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch SKS62E38EU Grå

Den lille og praktiske opvaskemaskine

Bosch Opvaskemaskine SKS62E38EU er perfekt til dig, der ikke har plads nok til de store og traditionelle opvaskemaskiner, men stadig ønsker at slippe for dagligdagens opvask. Denne opvaskemaskine har nemlig en højde på blot 45 cm, en bredde på 55,1 cm samt en dybde på 50 cm, og denne opvaskemaskine kræver derfor ikke besynderligt meget plads i køkkenet.

Lille men særdeles effektiv

På trods af her er tale om en mindre opvaskemaskine, så er den stadig udstyret med flere fantastiske funktioner. Opvaskemaskinen tilbyder 5 forskellige temperaturindstillinger og 6 forskellige vaskeprogrammer, som dækker over programmerne: Intensiv 70°, Auto 45-65°, Øko 50°, Glas 40°, Lyn 45° samt Forskyl. Derudover har den 2 tillægsfunktioner i form af VarioSpeed og ExtraDry.

Opvaskemaskinen er også udstyret med en Auto All-in-funktion, som er en automatisk tilpasning til type af opvaskemiddel alt efter behov. Derudover har opvaskemaskinen også en EcoSilence Drive-funktion, som består af en energibesparende og stillegående motorteknologi – så du slipper både for en støjende og energislugende opvaskemaskine. Endeligt er opvaskemaskinen også udstyret med en AquaStop-funktion, som sikrer mod eventuelle vandskader.

Opvaskemaskinen giver også automatisk besked ved hjælp af en elektronisk indikator, hvis maskinen har mangel på enten afspændingsmiddel eller salt, så du ikke behøver at tjekke op på dette løbende.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Opvaskemaskiner

Hvilken opvaskemaskine der er bedst for dig, afhænger først og fremmest af, hvad du har behov for, samt hvad du har plads til i dit køkken. Det afhænger også af, om det skal være en fritstående opvaskemaskine, en integreret opvaskemaskine eller en underbygget opvaskemaskine. Desuden har størrelsen også noget at sige.

I bunden af opvaskemaskinen kan vandet tømmes ved, at du afmonterer afløbsslangen fra hvor den er monteret – det vil typisk være under håndvasken. Læg slangen fladt på gulvet, evt. i en flad bakke, så vandet løber ud af sig selv.

Den integrerede opvaskemaskine er gemt væk bag en køkkenskabslåge og under køkkenbordet. Det betyder, at den hverken har front, sider eller top. Den underbyggede opvaskemaskine har en front, men ingen sider eller top. Den skal således placeres under køkkenbordet. Der findes også en fritstående opvaskemaskine, der både har front, sider og top – den kan altså stå frit i køkkenet.

Vi anbefaler du følger vejledningen der medfølger til din opvaskemaskine.

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes opvaskemaskiner til flere forskellige prisklasser.

Der findes et dæksel i bunden af din maskine som du skal skrue af, herefter kan du fylde salt på.

Det er svært at svare præcist på. Du vil ofte kunne læse under det enkelte produkt hos forhandler hvad den bruger i vand på de forskellige programmer.

Hvis vi sammenligner med vandforbruget med almindelig opvask i hånden, kan det sagtens betale sig at købe en opvaskemaskine. Selvom en opvaskemaskine kan være en dyr førstegangsinvestering, er der mange penge at spare i forhold til vandforbruget.

Kilder

Når du skal ud at købe hvidevarer som opvaskemaskiner og lignende, er det rart at vide, hvad du skal gå efter. Der findes mange opvaskemaskiner på markedet, så det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige modeller og mærker. Heldigvis er det muligt at finde pålidelige testkilder og brugeranmeldelser, der kan hjælpe dig godt på vej. Til denne artikel har vi taget udgangspunkt i disse pålidelige testkilder og forbrugermagasiner.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det er nok de færreste danskere, der kan slippe uden om at kende til Forbrugerrådet Tænk. De tester og anmelder et hav af produkter, tjekker for kemi og hormonforstyrrende stoffer og meget mere. Selvfølgelig har de også testet opvaskemaskiner, og du finder lige nu hele 79 testede opvaskemaskiner.

Du kan læse testen her, men det kræver medlemskab:

https://taenk.dk/test/opvaskemaskiner?gclid=Cj0KCQjwt-6LBhDlARIsAIPRQcKTe33IOrBU3xv5qpIJHc6WqSxEf9qaa0R6_1618lCLqsxoa6BathQaAkm-EALw_wcB

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske pendant til Tænk, Råd & Rön har ligeledes testet et væld af opvaskemaskiner, og i skrivende stund finder du hele 105 opvaskemaskiner på deres hjemmeside. De har blandt andet taget udgangspunkt i opvaskemaskinernes normale program og økoprogram og deres længde og hvor gode de er til at vaske op, tørrefunktion, støjniveau, energi- og vandforbrug og brugervenlighed.

For at læse deres test, kræver det et medlemskab:

https://www.radron.se/tester/vitvaror/diskmaskiner/

T3 🇺🇸

Det amerikanske testmagasin tester et væld af produkter og teknologier til hjemmet. I deres seneste test af opvaskemaskiner fra 2021 finder du mange af de velkendte mærker som Miele, Bosch og Beko, som værende de bedste på markedet lige nu.

Du finder testen her: https://www.t3.com/features/best-dishwasher

Which.co.uk 🇬🇧

Det britiske forbrugermagasin Which har testet en lang række opvaskemaskiner så sent som i oktober 2021. Her finder du opvaskemaskiner inden for kategorier som de bedste integrerede opvaskemaskiner, ekstra smalle opvaskemaskiner, de bedste billige opvaskemaskiner og meget mere.

Hvis du har abonnement, kan du læse deres anmeldelser her:

https://www.which.co.uk/reviews/dishwashers/article/best-dishwashers-a7kCM8e76yeF

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Siemens SN65ZX56CS Integreret
94
Siemens SN65ZX56CS Integreret
11999 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.