TEST: De Bedste Opvaskemaskine i test 2022 - Toppricer

TEST: De Bedste Opvaskemaskine i test 2022

I denne artikel har vi samlet 68 af de bedste Opvaskemaskiner, du kan finde på markedet lige nu. Opvaskemaskiner her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 1239 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Opvaskemaskine. Så er du på udkig efter den helt rigtige Opvaskemaskine til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Opvaskemaskiner her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
1239 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
68 Produkter
Sidst opdateret: jan 3, 2022
78 timer Tid brugt
Lisbeth Kjærgaard

Selvom ungerne efterhånden er fløjet fra reden, har Lisbeth helt styr på husholdningen, og derfor er hun lidt af en ekspert i hvidevarer. Der er nærmest ikke det, Lisbeth ikke ved om opvaskemaskiner og køleskabe.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Bosch SKS62E32EU Hvid
Læs mere om produktet
 • Masser af egenskaber
 • Justerbar bestikkurv
 • TimeLight - infolys på gulvet
 • Bedst i test
94
2662.00 kr 2444 kr

Bedste pris hos:

Elgiganten
Asko DBI8237S
Læs mere om produktet
 • Masser af udstyr
 • Energiklasse: A++
 • God kvalitet
94
. 7999 kr

Bedste pris hos:

Elgiganten
Siemens SN65ZX49CE Sort
Læs mere om produktet
 • Tørreevne A
 • 14 stk. kuverter
 • Høj kvalitet
 • 8 forskellige programmer
91
8997.67 kr 6995 kr

Bedste pris hos:

Nyvo

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Asko DBI8237S 94
Siemens SN65ZX49CE Sort 91
Bosch SKS62E32EU Hvid 94
Siemens SN43HW88CS Hvid 93 Siemens SN45ZW70CS Hvid 92
Pris 7999 kr 6995 kr 2444 kr 3699 kr 4999 kr
Energiklasse A++ C F D C
Årligt energiforbrug 234 kWh - - - -
Årligt vandforbrug 2716 liter - - - -
Vandforbrug/år - 2660 L 2240 L 2660 L 2660 L
Tørreevne A A B A A
Kapacitet 13 - - - -
Lydniveau 42 dB - - - -
Integrerbar Ja - - - -
Bestikbakke øverst Nej - - - -
Udskudt start Nej - - - -
Indvendig belysning Nej - - - -
Wifi-kompatibel Nej - - - -
Antal programmer 7 - - - -
Aquastop Ja - - - -
Vægt - 46 kg 21 kg - 47 kg
Kuverter - 14 stk 6 stk 14 stk 14 stk
Egenskaber - Display, Elektronisk salt indikator, Højdejusterbar kurve, Infolys på gulv, Intensive zone, Mobil App Styring, Spareprogram, Tørringssystem, Udskudt Start, Vandstop lås Automatisk dosering, Autosensor, Electronic Rinse Aid Indicator, Elektronisk salt indikator, Funktioner til støjsvag maskine, Intensive zone, Lys i tromle, Udskudt Start Display, Halvt fyldt, Hurtigvask program, Højdejusterbar kurve, Intensive zone, Mobil App Styring, Udskudt Start, Vandstop lås Automatisk dosering, Display, Halvt fyldt, Hurtigvask program, Højdejusterbar kurve, Intensive zone, Mobil App Styring, Spareprogram, Tørringssystem, Udskudt Start, Vandstop lås
Tørringsteknologi - Varme-udskifter, Zeolith Ekstra tørt - Zeolith
Vandstop teknologi - Vand Sensor, Vand stop Vand Detect, Vand Safe, Vand Sensor Vand Sensor Vand Sensor, Vand stop
Hurtigt vaskeprogram - VarioSpeed Plus VarioSpeed VarioSpeed Plus VarioSpeed Plus
Støjniveau - 42 dB 49 dB 44 dB 42 dB
Farve - Sort Hvid Hvid Hvid
Programstyring - - Elektronisk Elektronisk Mekanisk
Temperaturindstillinger - 40 °C, 45 °C, 50 °C, 65 °C, 70 °C 70 °C 45 °C, 50 °C, 65 °C, 70 °C 45 °C, 50 °C, 60 °C, 65 °C, 70 °C
Bestik placering - - Bestikkurv Bestikkurv Bestikkurv
Programmer - 8 5 6 6
Opvaskeevne - A A - A
Højdejusterbar kurve - Højde justerbar overkurv Højde justerbar bestikbakke, Højde justerbar overkurv, Komfortlift Højde justerbar overkurv Højde justerbar overkurv
Infolys på gulv - TimeLight TimeLight - -
Egenskaber for roligere maskine - - - - -
Energiforbrug pr. opvask - 0.83 kW/h - - 0.83 kW/h
Energiforbrug pr. 100 vaskecyklusser - 237.0 kW/h 174.0 kW/h 266.0 kW/h 237.0 kW/h
Effekt - 2400 W - - 2400 W
Type af sikring - 10A 10A - 10A
Spænding - - - - -
Vandforbrug pr. opvask - 9.5 L 8.0 L - 9.5 L
Standard bredde - 60 cm 55 cm 60 cm 60 cm
Tilslutningsledning længde - 175.0 cm 175.0 cm 175.0 cm 175.0 cm
Tilløbsslange længde - 165.0 cm 165.0 cm 165.0 cm 165.0 cm
Afløbsslange længde - 190.0 cm 215.0 cm 190.0 cm 190.0 cm
Nichehøjde - - - - -
Nichedybde - - - - -
Nichebredde - - - - -
Dybde med lugeåbning - - - - -
Type - Integrerbar Bordopvaskemaskine Integrerbar Semi-integrerbar

Hvilken opvaskemaskine skal du vælge?

Hvilken opvaskemaskine du skal vælge, afhænger først og fremmest af dit behov, samt hvad du har plads til i dit køkken. Generelt inddeles opvaskemaskiner nemlig i tre kategorier:

 • Underbyggede opvaskemaskiner
 • Integrerbare opvaskemaskiner
 • Små opvaskemaskiner

Den underbyggede opvaskemaskine er nok den mest almindelige på markedet. Den er populær, fordi den er billig, og der findes et bredt udvalg. Den integrerbare opvaskemaskine skjules bag en skabsfront, hvilket er smart hvis man ønsker et mere stilrent køkken. Der findes også helt små opvaskemaskiner, som egner sig godt til små køkkener. Det kan enten være smalle opvaskemaskiner eller bordopvaskemaskiner.

Se også vores test af opvaskemaskiner der er bedst i test ved mærkerne: BoschElectroluxSiemensAsko og Beko.

Sådan vælger du den bedste opvaskemaskine

Uanset om du skal købe en ny opvaskemaskine, eller om det er din første opvaskemaskine, så er det godt at tænke lidt over, hvad du har brug for. Der findes nemlig mange forskellige opvaskemaskiner på markedet, så det kan være svært at vælge den helt rigtige.

Så hvordan finder du ud af, hvilken opvaskemaskine der passer til dit køkken og dit behov? Læs med her og stil dig selv de følgende spørgsmål:

Hvad skal opvaskemaskinen bruges til?

Hvad opvaskemaskinen skal bruges til, siger selvfølgelig sig selv – den skal vaske service og andre køkkenting op. Men det er en god idé at tænke lidt over, hvor meget opvaskemaskinen skal bruges. Skal den klare opvasken dagligt, eller blot når du har gæster? Hvis ikke du kun vil bruge opvaskemaskinen en gang imellem, er det måske ikke nødvendigt i det hele taget, for det kan være en dyr investering.

Du kan også tænke over, hvad der skal være i opvaskemaskinen. Skal opvaskemaskinen primært vaske tallerkner, glas og bestik, eller har du også planer om at vaske større ting som skåle og bøtter op? Så er det nemlig godt at overveje størrelsen, og om opvaskemaskinen skal have en tørrefunktion.

Hvor stor skal opvaskemaskinen være?

Når vi taler størrelse på opvaskemaskine, taler vi oftest i antal kuverter. De fleste opvaskemaskiner har en kapacitet på et sted mellem 12 til 16 kuverter. Til en familie på fire personer er 12-14 kuverter meget passende i hverdagen.

Er I kun to personer i familien, kan en mindre opvaskemaskine på 6-8 kuverter være en god løsning. Så risikerer I ikke at skulle bruge et par dage på at få fyldt opvaskemaskinen op med service med indtørrede madrester, der bliver sværere at vaske af.

Skal opvaskemaskinen være større end 13-14 kuverter, skal du også tænke over størrelsen på dit køkken. En opvaskemaskine med stor kapacitet kræver også mere plads.

Med en stor opvaskemaskine har du dog også mulighed for at vaske en masse ekstra køkkenudstyr op. Så kan du få plads til de vaskbare dele i køkkenmaskinen eller blenderen.

Hvilket energimærke skal opvaskemaskinen have?

Går du lidt op i dit forbrug, er det selvfølgelig vigtigt at overveje hvilket energimærke din opvaskemaskine skal have. Energimærket hjælper dig nemlig med at finde en opvaskemaskine, der har et lavt elforbrug, så du kan spare penge på elregningen. Her anbefaler Energistyrelsen, at du går efter en opvaskemaskine med mindst energimærke B eller C.

Du kan læse mere om energimærke til opvaskemaskiner her:

https://sparenergi.dk/forbruger/el/madlavning/energimaerkning-af-opvaskemaskiner

Hvor meget må opvaskemaskinen larme?

Opvaskemaskinens støjniveau har også stor betydning i de danske hjem. I dag er det såkaldte samtalekøkken meget populært, for det er her vi kan hygge os om madlavningen, snakke om dagen og bare være sammen. Derfor er der ikke noget værre end at blive overdøvet af en larmende opvaskemaskine.

Opholder du dig meget i køkkenet, eller er køkkenet tæt på stuen eller soveværelset, er det en god idé at gå efter en støjsvag opvaskemaskine. De støjsvage opvaskemaskiner har et niveau på omkring 40-45 dB. Vælger du en opvaskemaskine på 50-60 dB, skal du være opmærksom på, at den vil larme en del mere.

Hvordan skal designet være?

Det er selvfølgelig ikke os alle, der har en holdning til, hvordan opvaskemaskinen skal se ud. Måske er du bare på udkig efter den bedste opvaskemaskine til den bedste pris, og så gør det ikke så meget om opvaskemaskinen er i hvid plast eller rustfrit stål.

Det kan også være, at du har en idé om, at opvaskemaskinen skal se ud på en bestemt måde og passe ind i lige præcis dit køkken. Det er ikke sikkert, at en opvaskemaskine i rustfrit stål passer ind i et hvidt køkken.

Måske vil du gerne gemme opvaskemaskinen væk bag en skabslåge, og i så fald skal du gå efter en integrerbar model, hvor du selv kan montere lågen.

Det kan også være, du skal vælge at gå efter en underbygget opvaskemaskine, der skal stå under køkkenbordet. Denne opvaskemaskine er ofte billigere, da den ikke har sidder eller top, fordi de er gemt væk mellem skabene og køkkenbordet. Her er det også muligt at finde modeller med mere diskrete kontrolpaneler, både foran eller i toppen af lågen.

Du kan selvfølgelig også gå efter de små bordopvaskemaskiner, hvis du kun har brug for en lille opvaskemaskine, der lige er plads til på køkkenbordet.

Skal opvaskemaskinen have kurv eller bestikbakke?

Da bestikbakke i opvaskemaskiner stadig er et lidt nyt fænomen, vil du sikkert finde flest opvaskemaskiner med den traditionelle bestikkurv. Mange forbrugere foretrækker egentlig bestikkurven, men efterhånden er bestikbakken også ved at blive populær, og det giver god mening, da opvaskemaskinen nemmere kan rengøre bestikket i bestikbakken. Her er der nemlig ikke den samme risiko for, at eksempelvis skeer lægger sig sammen og ikke bliver vasket ordentligt rene.

Bestikbakken giver på sin vis også mere plads i opvaskemaskinen til service og lignende. Et minus ved bestikbakken er til gengæld, at der sjældent er plads til ting som skeer og lignende større ting.

Hvor fleksible skal kurvene være?

En anden god overvejelse er, hvor fleksible kurvene i opvaskemaskinen skal være. De billigste opvaskemaskiner har typisk to standardkurve, men de er sjældent særligt fleksible. På de lidt dyrere modeller har du mulighed for at lægge tallerkenholderne ned, så der er mere plads til eksempelvis skåle, fade og gryder. Der kan også være støtter til vinglas og andet udstyr.

På nogle opvaskemaskiner har du også mulighed for at justere kurvenes højde, så de kan rykkes op eller ned, og på den måde kan du bedre udnytte pladsen.

Hvilke tilvalgsfunktioner er vigtige?

Mange opvaskemaskiner i dag har særlige programmer eller funktioner, der kan forbedre vasken eller spare på energien. Der er efterhånden flere opvaskemaskiner på markedet, som har en tørrefunktion, der forlænger tørretiden. Det er især smart, hvis du tit vasker plastikbøtter og madkasser, da de har tendens til stadig at være våde, når opvaskemaskinen er færdig. Flere Bosch og Siemens opvaskemaskiner har denne funktion.

Vær dog opmærksom på, at ekstra tørring også forbruger mere energi. Tallerkner og glas bør som udgangspunkt altid blive helt tørre på et almindeligt vaskeprogram.

Nogle opvaskemaskiner har også muligheden for at vaske en halvfuld maskine. Her skruer maskinen ned for forbruget, og det kan være gavnligt, hvis du en gang imellem gerne vil sætte en vask i gang, før opvaskemaskinen er helt fuld. Her er det dog heller ikke den helt store besparelse på energiforbruget, men det kan variere fra model til model.

De fleste opvaskemaskiner har også en indbygget timerfunktion, der gør det muligt at udskyde programstart fra 1 til 24 timer. På den måde kan du planlægge hvornår opvaskemaskinen skal køre, hvilket kan være smart, hvis du generes af støj fra opvaskemaskinen. Du kan også time den til at køre om natten, hvor elprisen ofte er lidt billigere.

Opvaskemaskinerne i dag har også ofte et lynprogram, skylleprogram, glasprogram, og i nogle tilfælde på de fine og energivenlige maskiner kan du få et eco-program, der sparer på både vand og energi.

Hvad må opvaskemaskinen koste?

Prisen på opvaskemaskiner har selvfølgelig stor betydning, både for dig selv og for kvaliteten. Ofte følges kvalitet og pris nemlig ad, når det gælder opvaskemaskiner. Men med det sagt kan du også sagtens finde gode opvaskemaskiner i det lidt lavere prisleje omkring 3-4.000 kroner.

Ofte kan du også være heldig at få særlige tilbud, hvis du køber flere hvidevarer hos en forhandler. Så skal du have ny vaskemaskine eller tørretumbler i samme omgang, er der altså lidt penge at spare her.

Fordele ved opvaskemaskine

Det er ikke alle mennesker, der elsker at vaske op, så opfindelsen af opvaskemaskinen var og er en kærkommen ting i mange hjem. Opvaskemaskinen har gjort vores hverdag nemmere – vi sparer ikke bare tid, men også penge på sigt ved at bruge en opvaskemaskine frem for at vaske op i hånden. Og det er netop fordelene ved opvaskemaskinen.

At du sparer tid, giver lidt sig selv – du skal ikke stå og vaske tallerkner og skåle fra morgenmad, frokost og aften op, sammen med gryderne, bestik og glas for så bagefter at bruge tid på at tørre det hel og sætte på plads. Du skal blot putte det i opvaskemaskinen og sætte den i gang, og så bare tømme den, når den er færdig.

En anden fordel er, at du faktisk bruger mindre vand, når du vasker op i opvaskemaskinen. Kan det nu også passe? Ja, det kan det faktisk. De fleste opvaskemaskiner i dag bruger omkring 10-12 liter vand per opvask. Selvom det måske lyder af meget, så er mængden af vand ved opvask i hånden faktisk noget højere. Når du vasker op i hånden, skal du op omkring 20-30 liter vand for at fylde vasken, og du skal måske også skifte vandet ud, hvis det bliver for beskidt.

Du sparer altså både tid, vand og penge ved at bruge en opvaskemaskine.

Hvis det lyder helt absurd, at en opvaskemaskine ikke bruger mere vand sammenlignet med håndopvaske, kan vi kigge lidt nærmere på, hvordan en opvaskemaskine fungerer.

Hvordan vasker en opvaskemaskine op?

Du putter det snavsede service i opvaskemaskinen, og efter et par timer er det pludselig rent. Mens opvaskemaskinen brummer afsted, undrer du dig måske lidt over, hvordan den egentlig gør dine tallerkner, glas og bestik rent.

Når du sætter opvaskemaskinen i gang, fører maskinen koldt vand fra dit hus gennem tilløbsslangen i bunden af maskinen. Vandet bliver derpå varmet op via opvaskemaskinens varmelegeme, der sidder i bunden af maskinen under spulearmene. Når vandet er varmet op, åbner maskinen for beholderen til vaskemidlet, så det tilsættes vandet. Er det en opvasketabs, bliver den selvfølgelig opløst i vandet.

Med en pumpe bliver sæbevandet sendt op i spulearmene, og derpå fordeles det rundt i maskinen og på servicet, så det bliver vasket rent. Når servicet er vasket rent, bliver det beskidte opvaskevand drænet fra opvaskemaskinen igen, og herefter fyldes der rent vand i maskinen igen for at skylle servicet rent for sæbevand. Derpå drænes vandet igen, og så begynder opvaskemaskinen at tørre servicet ved hjælp af restvarmen.

Har du sørget for at fylde afspændingsmiddel på din opvaskemaskine, hjælper det med at fjerne overfladespændingen i vandet, så det kan glide af servicet, og dine glas og tallerkner bliver hurtigere tørre. Husk også endelig at påfylde salt i opvaskemaskinen. Det er med til at blødgøre vandet, hvilket især er vigtigt, hvis du bor et sted, hvor der er hårdt vand. Hårdt vand indeholder meget kalk, og det kan give pletter og kalkaflejringer på især glas og tallerkner.

Nogle opvaskemaskiner har også en tørrefunktion, hvor de eksempelvis åbner lågen på klem, så servicet hurtigere bliver tørt.

1. Electrolux ESF5545LOW Hvid - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Se priser
83

Uddybende anmeldelse af Electrolux ESF5545LOW Hvid

Er du på udkig efter en underbygget opvaskemaskine til en god pris, kan du gå efter Electrolux ESF5545LOW, som klarer sig godt i test hos både Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbrugermagasin Råd & Rön.

Underbygget opvaskemaskine med tørrefunktion

Med Electrolux ESF5545LOW får du en budgetvenlig opvaskemaskine, der passer i de fleste almindelige køkkenet. Den er underbygget, så den kan stå under køkkenbordet. Opvaskemaskinen har 13 kuverter, så den passer til en familie på 3-4 personer.

Opvaskemaskinen har den særlige AirDry-teknologi, der sørger for at lågen åbner automatisk ved programmets slutning. Lågen åbnes altså på klem, og dermed fordamper de sidste vanddråber med hjælp fra luften udefra, så det varme service vil tørre hurtigere. Så slipper du også for at skulle huske at åbne opvaskemaskinen, når den er færdig med at vaske.

Støjsvag maskine med seks programmer

Med 44 dB får du en fin støjsvag opvaskemaskine. Der findes selvfølgelig opvaskemaskiner med lavere støjniveau, men 44 dB er bestemt også udmærket, når vi taler opvaskemaskiner. Den vil altså ikke forstyrre, når du er i køkkenet eller rummene ved siden af.

Foruden den overnævnte AirDry teknologi har denne opvaskemaskine seks vaskeprogrammer: AutoFlex, Eco, Glasprogram, Intensiv, Kvik+ og Skyl. Dertil er der ekstra funktioner i form af XtraDry og TimeManager. TimeManager giver dig muligheden for at tidsindstille programmerne til at starte på bestemte tidspunkter af døgnet.

2. Miele G 7150 SCVI Hvid - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: C
 • Tørreevne:
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Se priser
86

Uddybende anmeldelse af Miele G 7150 SCVI Hvid

Du har måske hørt, at hvis du virkelig skal gå efter kvalitet, når det gælder hvidevarer, skal du gå efter Miele. Miele holder jo i 20 år, ikke? Det koster selvfølgelig også, men ikke desto mindre er der nok noget om snakken. Derfor har vi selvfølgelig også taget Miele med på listen, i form af Miele G 7150 SCVI.

Denne opvaskemaskine har fået topscore hos både Forbrugerrådet Tænk, Råd & Røn og det amerikanske T3.com. Dertil er den også kåret som ”best buy” i det britiske testmagasin Which.co.uk.

Effektiv integreret opvaskemaskine med lavt forbrug

Grunden til at flere testkilder bedømmer denne opvaskemaskine fra Miele så godt er blandt andet på grund af dens lave energi- og vandforbrug. Desuden er den yderst effektiv til både at vaske samt tørre. Det eneste lille minus her er, at nogle af opvaskemaskinens programmer er forholdsvis lange.

Desuden er denne opvaskemaskine integreret, hvilket vil sige, at den leveres uden frontplade. Det er således en model, hvor du selv skal sætte en skabsfront på. Men så er du også sikret et flot og stilrent køkken, hvor opvaskemaskinen er gemt diskret væk bag dine flotte køkkenlåger.

Dertil er det en stor opvaskemaskine med hele 14 kuverter. Den egner sig altså til familier på fire personer eller lidt mere.

Mange programmuligheder via app

Med denne opvaskemaskine har du mulighed for et væld af programmer, så du kan vaske op på lige præcis den måde, du ønsker. Du kan også indstille opvaskemaskinen til at være ekstra støjsvag på blot 40 dB. Det hele kan du indstille via en app på din smartphone eller tablet, så du altså har mulighed for at sætte opvaskemaskinen i gang, selvom du ikke er hjemme.

Dertil har opvaskemaskinen et AutoOpen system, hvor døren selv åbner, når programmer slutter, hvilket sikrer en bedre tørring af dit service.

3. Siemens SN47YS01CS Sort - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Se priser
96

Uddybende anmeldelse af Siemens SN47YS01CS Sort

Denne opvaskemaskine fra Siemens er en af de opvaskemaskiner, der får gode anmeldelser hos forbrugerne. Desuden er den tidligere model en af de mest solgte opvaskemaskiner hos Skousen og er nu kommet i en ny og forbedret udgave.

Underbygget opvaskemaskine med godt energimærke

Denne opgraderede udgave af opvaskemaskine fra Siemens fås i den underbyggede udgave, og hvor du før fik 12 kuverter, er der nu hele 14 kuverter. Dertil har den bestikbakken øverst, hvilket er ved at blive mere og mere populært. Her får du en god og miljøvenlig opvaskemaskine med Energimærke D, og et eco program med en varighed på 235 minutter.

Hurtig tørring og mange funktioner

Siemens SN47YS01CS  er en smart opvaskemaskine. Med den særlige funktion Zeolith-tørring bliver din opvask tørret hurtigt, så du slipper for at skulle stå og tørre tingene efter, inden du stiller det på plads. Dertil har du mulighed for at styre opvaskemaskinen via Home Connect-app’en, da opvaskemaskinen kan tilsluttes Wi-Fi. Du kan altså sætte gang i opvaskemaskinen, mens du er på arbejde, så den er klar til at blive tømt, når du kommer hjem. Ikke nok med det kan du vælge mellem hele otte vaskeprogrammer, samt fem tillægsfunktioner. Og via app’en kan du også sætte gang i Silence on Demand, så opvaskemaskinen bliver endnu mere støjsvag.

Her får du altså en stor opvaskemaskine med masser af muligheder og funktioner, så den kan tilpasses lige dit behov, og gør din hverdag lidt nemmere.

4. Bosch SMU4HAI48S Integreret - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • Tørreevne:
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Se priser
86

Uddybende anmeldelse af Bosch SMU4HAI48S Integreret

Er du på udkig efter en god opvaskemaskine i det lidt lavere prisleje, kan du også gå efter Bosch SMU4HAI48S. Denne opvaskemaskine har klaret sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og vi forstår absolut godt hvorfor.

Opvaskemaskine med mange muligheder

Med Bosch SMU4HAI48S får du en god opvaskemaskine med mange muligheder. Den findes i tre farver: Hvid, sort eller sølv, så du kan finde lige netop den opvaskemaskine, der passer til dit køkken. Opvaskemaskinen har en fin størrelse med 13 kuverter, så den passer til de fleste familier. Du får hele seks programmer og fire tillægsfunktioner, samt Machine Care, der selv sørger for at rengøre maskinen.

Opvaskemaskinen har en doseringsassistent, der hjælper dig med at dosere vaskemidlet, så du ikke bruger for meget eller for lidt. Med den flytbare bestikkurv i underkurven har du også mulighed for at optimere pladsen i maskinen fuldt ud.

Dertil er opvaskemaskinen designet med AntiFingerprint, så du slipper for fedtede børnefingre på opvaskemaskinens ydre.

Start opvaskemaskinen med app

Ikke nok med det kan du tilkoble opvaskemaskinen til dit Wi-Fi i hjemmet, og når det er klaret, har du mulighed for at styre opvaskemaskinen via app’en, Home Connect. Med denne app kan du både indstille opvaskemaskinen til at starte på bestemte tidspunkter – du kan indstille den fra 1 til 24 timers tidsinterval. Du kan også indstille Silence on Demand, der gør maskinen ekstra støjsvag.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Opvaskemaskiner

Hvilken opvaskemaskine er bedst?

Hvilken opvaskemaskine der er bedst for dig, afhænger først og fremmest af, hvad du har behov for, samt hvad du har plads til i dit køkken. Det afhænger også af, om det skal være en fritstående opvaskemaskine, en integreret opvaskemaskine eller en underbygget opvaskemaskine. Desuden har størrelsen også noget at sige.

Hvordan tømmer man en opvaske maskine for vand?

I bunden af opvaskemaskinen kan vandet tømmes ved, at du afmonterer afløbsslangen fra hvor den er monteret – det vil typisk være under håndvasken. Læg slangen fladt på gulvet, evt. i en flad bakke, så vandet løber ud af sig selv.

Hvad er forskellen på en integreret og en underbygget opvaskemaskine?

Den integrerede opvaskemaskine er gemt væk bag en køkkenskabslåge og under køkkenbordet. Det betyder, at den hverken har front, sider eller top. Den underbyggede opvaskemaskine har en front, men ingen sider eller top. Den skal således placeres under køkkenbordet. Der findes også en fritstående opvaskemaskine, der både har front, sider og top – den kan altså stå frit i køkkenet.

Hvordan tilslutter man en opvaskemaskine?

Vi anbefaler du følger vejledningen der medfølger til din opvaskemaskine.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange opvaskemaskiner?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes opvaskemaskiner til flere forskellige prisklasser.

Hvor fylder man salt i en opvaskemaskine?

Der findes et dæksel i bunden af din maskine som du skal skrue af, herefter kan du fylde salt på.

Hvor meget vand bruger en opvaskemaskine?

Det er svært at svare præcist på. Du vil ofte kunne læse under det enkelte produkt hos forhandler hvad den bruger i vand på de forskellige programmer.

Kan det betale sig at købe en opvaskemaskine?

Hvis vi sammenligner med vandforbruget med almindelig opvask i hånden, kan det sagtens betale sig at købe en opvaskemaskine. Selvom en opvaskemaskine kan være en dyr førstegangsinvestering, er der mange penge at spare i forhold til vandforbruget.

Kilder

Når du skal ud at købe hvidevarer som opvaskemaskiner og lignende, er det rart at vide, hvad du skal gå efter. Der findes mange opvaskemaskiner på markedet, så det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige modeller og mærker. Heldigvis er det muligt at finde pålidelige testkilder og brugeranmeldelser, der kan hjælpe dig godt på vej. Til denne artikel har vi taget udgangspunkt i disse pålidelige testkilder og forbrugermagasiner.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det er nok de færreste danskere, der kan slippe uden om at kende til Forbrugerrådet Tænk. De tester og anmelder et hav af produkter, tjekker for kemi og hormonforstyrrende stoffer og meget mere. Selvfølgelig har de også testet opvaskemaskiner, og du finder lige nu hele 79 testede opvaskemaskiner.

Du kan læse testen her, men det kræver medlemskab:

https://taenk.dk/test/opvaskemaskiner?gclid=Cj0KCQjwt-6LBhDlARIsAIPRQcKTe33IOrBU3xv5qpIJHc6WqSxEf9qaa0R6_1618lCLqsxoa6BathQaAkm-EALw_wcB

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske pendant til Tænk, Råd & Rön har ligeledes testet et væld af opvaskemaskiner, og i skrivende stund finder du hele 105 opvaskemaskiner på deres hjemmeside. De har blandt andet taget udgangspunkt i opvaskemaskinernes normale program og økoprogram og deres længde og hvor gode de er til at vaske op, tørrefunktion, støjniveau, energi- og vandforbrug og brugervenlighed.

For at læse deres test, kræver det et medlemskab:

https://www.radron.se/tester/vitvaror/diskmaskiner/

T3 🇺🇸

Det amerikanske testmagasin tester et væld af produkter og teknologier til hjemmet. I deres seneste test af opvaskemaskiner fra 2021 finder du mange af de velkendte mærker som Miele, Bosch og Beko, som værende de bedste på markedet lige nu.

Du finder testen her: https://www.t3.com/features/best-dishwasher

Which.co.uk 🇬🇧

Det britiske forbrugermagasin Which har testet en lang række opvaskemaskiner så sent som i oktober 2021. Her finder du opvaskemaskiner inden for kategorier som de bedste integrerede opvaskemaskiner, ekstra smalle opvaskemaskiner, de bedste billige opvaskemaskiner og meget mere.

Hvis du har abonnement, kan du læse deres anmeldelser her:

https://www.which.co.uk/reviews/dishwashers/article/best-dishwashers-a7kCM8e76yeF

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
Asko DBI8237S 94
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.