TEST: De Bedste Autostol i test 2024

Se alle Autostole i testen
1678 Anmeldelser
16 Produkter
64 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

92
Diono Everett NXT Diono Everett NXT Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
839 kr.
96
Britax Kidfix III S Britax Kidfix III S Læs mere om produktet
  • Fås i flere farver
  • Justbar nakkestøtte
  • Isofix monteringsmulighed
1399 kr. 1799.00 kr.
92
Maxi-Cosi Mica Maxi-Cosi Mica Læs mere om produktet
  • 5 - punktssele
  • i-Size - Godkendt
  • Flere funktioner
3799 kr. 3801.50 kr.

Vores test af
Autostole giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Autostole på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Autostol
  • Fordele og ulemper

Bedste Autostol
under 1200 kr.

Top 3

Hvilket autostol mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor autostole.

#1
Maxi-Cosi
92
#2
BeSafe
92
#3
Diono
92
#4
Silver Cross
90
#5
Safety 1st
89

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

At finde den rigtige autostol til sit barn er lidt af en opgave. Markedet er kæmpestort, og det kan være svært at finde hoved og hale i det store udvalg. Især når det også gælder sikkerheden. Der er nemlig mange autostole på markedet, der faktisk ikke lever op til sikkerhedskravene. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dit behov, hvilke autostole der er på markedet, og om de lever op til sikkerhedskravene.

Her hjælper vi dig selvfølgelig godt på vej med denne guide til at vælge den rigtige autostol. Vi tester ikke selv autostolene, men vi har gennemgået en lang række tests, så vi kan guide dig igennem, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge en autostol. Vi har valgt de bedste autostole ud, baseret på tests fra pålidelige testfirmaer og forbrugere. Du finder altså her de bedste og mest sikre autostole på markedet.

I skal jo ikke altid køre rundt i bilen, og er du på udkig efter det helt store udstyr til det lille barn, kan du tjekke vores guides til de bedste klapvogne og barnevogne . Når barnet skal sove i barnevogn eller klapvogn, er det selvfølgelig også vigtigt at have en god babyalarm – du finder de bedste babyalarmer her.

Sådan vælger du den rigtige autostol

Det er vigtigt at vores børn er spændt forsvarligt fast i bilen, når I kører en tur. Især når det gælder små børn, er det yderst vigtigt at sikkerheden er i orden – og her er en autostol jo nødvendig. Men der er mange krav og regler vedrørende autostole, og derfor er det vigtigt at vælge den helt rette autostol.

Du skal altså være 100% sikker på, at den autostol, du vælger, lever op til den strenge lovgivning og de sikkerhedsmæssige krav. Ikke nok med det er det selvfølgelig også vigtigt, at du ser på dit behov, såvel som selve autostolens komfort og brugervenlighed. Og så bør du selvfølgelig sikre dig, at du vælger den rigtige størrelse.

Du bør derfor vælge en autostol ud fra:

  • Sikkerhed
  • Jeres behov
  • Komfort
  • Brugervenlighed
  • Størrelse

Dertil bør du også have styr på om din bil har isofix eller ej. Det har nemlig også noget at sige i forhold til autostolens sikkerhed. Og så skal du selvfølgelig også tage udgangspunkt i dit eget budget.

At vælge den rigtige autostol ud fra størrelsen

Generelt inddeles autostole i tre grupper efter størrelser – eller med andre ord deres vægtkapacitet. Først har vi autostolene i gruppen 0-13 kg, dernæst 9-18 kg og til sidst 15-36 kg. Det er dog også muligt at finde justerbare autostole, der kan bruges helt fra 9-36 kg.

Når du skal vælge den rigtige autostol, skal du altså sikre dig, at den passer til dit barns størrelse. Generelt passer autostolen i gruppen 0-13 kg børn fra nyfødt til ca. ét år. Det kan dog ske, at du skal skifte før eller efter – og sågar før barnet når de 13 kg. Om autostolen passer barnet, afhænger nemlig også af barnets længde. Har du et langt og slankt barn, vejer det måske ikke 13 kg endnu, men kan sagtens være vokset ud af autostolen, og derfor skal du selvfølgelig rykke op i den næste størrelse.

Det samme gælder selvfølgelig den næste gruppe i størrelsen 9-18 kg. Her kan du ligeledes komme ud fra, at barnet vokser ud af autostolen i længden, men ikke i vægt. Hvis autostolen ikke passer barnet i længden, kan det nemlig gå ud over ikke bare barnets komfort, men også sikkerheden.

Af den grund er der netop også et overlap i vægtklassen mellem de forskellige størrelser. Et barn kan sagtens veje 10 kg, men være for lang til 0-13-kilos autostolen, og derfor bør du selvfølgelig rykke op til den næste størrelse.

I næste afsnit vil vi tage et nærmere kig på de forskellige grupper af autostoler. Her finder du også tre eksempler på nogle af de bedste autostole inden for hver af de tre grupper.

Autostol til de mindste børn (0-13 kg – ca. 0 til 1 år)

Når du skal vælge en god autostol til de mindste, skal du gå efter en bagudvendt autostol, og hvis bilen tillader det, bør du vælge en autostol med isofix base. En isofix base øger nemlig sikkerheden, samt gør det nemmere og mere simpelt at fastspænde barnet korrekt.

Når du skal transportere spædbørn og babyer er den bagudvendte autostol altid det sikreste valg. Her beskyttes den lille nakke og ryg bedre i tilfælde af kollisioner. Det gælder egentlig også de lidt større børn, men da den bagudvendte autostol fylder mere, er det ikke alle biler, der har nok plads til en sådan model.

Autostol til mellemstore børn (9-18 kg – ca. 9 måneder til 4 år)

Som nævnt ovenfor er den bagudvendte autostol det sikreste valg, både til de helt små men også til de mellemstore børn. Autostole til mellemstore børn er dog oftest fremadvendte, da de fylder mindre. Heldigvis er de godkendte modeller stadig sikre – især hvis du går efter en model, der passer til en bil med isofix beslag.

Du kan dog også sagtens vælge en autostol uden isofix base, eller en kombimodel, som kan bruges med en almindelig 3-punktssele. Her gælder kombimodellen ofte fra 9 kg og op til 36 kg.

Autostol til store børn (15-36 kg – ca. 4 til 12 år)

Når dit barn er ca. 4 år og opefter, har du mulighed for at vælge en autostol i form af en selepude eller en kombination af selepude og ryglæn. Den kombinerede model med selepude og ryglæn er klart den sikreste, idet ryglæn og hovedstøtte yder ekstra beskyttelse til barnet, samt sørger for at holde bilens 3-punktssele bedre på plads over hofte og skuldre.

Skal I køre længere ture, og falder dit barn ofte i søvn, mens I kører bil, bør du altid vælge en model med ryglæn og hovedstøtte. Hovedstøtten giver nemlig mere støtte og komfort til et sovende barn.

Til de store børn er det ikke nødvendigt at vælge en autostol med isofix, da modellerne generelt klarer sig fint uden, hvad angår sikkerhed. Det afhænger meget af autostoltesterne – FDM anbefaler eksempelvis, at du stadig bør gå efter isofix, hvis det er muligt.

Hvordan testes autostole?

Trafikuheld kan være frygtelige og voldsomme, og derfor stilles der høje krav til autostole og tests heraf. Autostolene vurderes både ud fra sikkerhed såvel som brugervenlighed.

Generelt er det ikke et krav, at en autostol bliver testet, men de fleste producenter tester alligevel deres autostole, da de godt ved, at det er de testede autostole, forbrugerne vælger. Efterhånden stiller forældre dog også krav til disse tests – og derfor er en test lavet af producenten selv i de færreste tilfælde nok. Testene skal gerne foregå uafhængigt af producenterne for at udelukke eventuelle økonomiske interesser.

Derfor er flere europæiske forbrugerorganisationer begyndt at stå sammen om at teste autostole. I Danmark er det FDM og Tænk, der frembringer resultaterne af disse tests fra det fælles samarbejde. De egentlige tests udføres i praksis af det tyske ADAC, schweiziske TCS og østrigske ÖAMTC.

Autostoltestene er bygget op omkring en lang række områder, der overordnet inddeles i fem grupper:

  • Sikkerhed (tæller 50%)
  • Brugervenlighed (tæller 40%)
  • Ergonomi (tæller 10%)
  • Rengøring/design (tæller ikke med i resultatet)
  • Kemikalier (tæller kun med hvis dårlig test)

Og så har vi den samlede bedømmelse baseret på en samlet vurdering af de overstående områder.

Sikkerhed ved autostole

Når en autostol skal testes i praksis ud fra sikkerhed, er der lavet simuleringer af trafikuheld, hvor der blandt andet testes frontalkollision med 64 km i timen, og sidekollision med 50 km i timen. Dertil testes selepositionen og størrelsesjusteringen, samt autostolens stabilitet på bilsædet. Det giver en samlet vurdering af autostolens sikkerhed, der altså giver en idé om, hvor sikker denne autostol er i trafikken, skulle der ske uheld.

Autostolens brugervenlighed

Brugervenligheden vægtes også højt, når en autostol testes. Når vi kigger på brugervenligheden, er der en lang række detaljer, der skal tages højde for.

Er der risiko for forkert montering, vil det påvirke autostolens sikkerhed. Fastspændingen af barnet er også vigtig her, da det ligeledes kan påvirke sikkerheden.

Andre vigtige detaljer inden for autostolens brugervenlighed er:

  • Installation i bilen
  • Justering af størrelse
  • Plads i autostolen
  • Hovedstøtte
  • Brugervejledning
  • Pladsbehov i bilen
  • Benstøtte
  • Polstring
  • Komfort for barnet
  • Barnets udsyn

Der er altså en hel del, der skal tages højde for, når autostolens brugervenlighed testes.

Ergonomi

Det er selvfølgelig også vigtigt, at barnet sidder ordentligt og behageligt i autostolen. Ergonomien er derfor også en af de ting, der bliver testet på en autostol. Ergonomien bedømmes ud fra blandt andet:

  • Siddeposition/hvileposition
  • Komfort for barnet
  • Benstøtte
  • Hovedstøtte
  • Polstring
  • Barnets udsyn

Rengøring/design

Det er selvfølgelig også vigtigt at tage højde for, hvor nem autostolen er at rengøre. Er det nemt at tage autostolens betræk af, og kan det vaskes i maskine? Og i så fald hvor høj temperatur. En autostol kan nemlig hurtig blive beskidt, hvis der spises eller drikkes på bagsædet af bilen, eller hvis barnet skulle få det dårligt under køreturen. Derfor er der altså god grund til at gå efter en autostol, hvor betrækket nemt kan tages af og vaskes.

Selvom autostolens generelle udseende og design måske ikke vægter højest, kan det stadig have betydning for nogen. Der findes et væld af autostole i flotte farver og oven i købet mønstre, så har man æstetikken og udseendet for øje, er der bestemt noget at finde her. Hvordan autostolen rent håndværksmæssigt er designet, er selvfølgelig også værd at kigge på. Ikke desto mindre er det ikke noget, der bør komme i første række, da sikkerhed og brugervenlighed må vægte højest.

Skadelige kemikalier

Før i tiden var kemikalier i produkter ikke noget, vi gik særligt meget op i. De seneste år er der dog kommet enormt meget fokus på, hvor skadelige kemikalier faktisk kan være for os selv og vores børn. Der findes mange produkter, der kan indeholde hormonforstyrrende og decideret farlige stoffer, og derfor er det med god grund, at det er relevant i forhold til autostole. Her tages der blandt andet højde for:

  • PAH’er
  • Ftalater
  • Flammehæmmere
  • Fenoler, nonylfenoler og bisphenol A
  • Formaldehyd
  • Organotinforbindelser
  • Tungmetaller

Her har Forbrugerrådet Tænk særligt fokus på disse skadelige stoffer og kemikalier, og de undersøger både betræk, seler og polstring, da det ofte er noget små børn kan komme til at putte i munden eller kommer i kontakt med på huden. Autostolene kan også stå og afgive eller afgasse denne uønskede kemi. Vigtigt at nævne er, at denne kategori kun tæller med i bedømmelsen, såfremt der indgår skadelige stoffer.

Autostol med isofix

Du har uden tvivl hørt om autostole med eller uden isofix før, og vi har også nævnt isofix en del gange i denne artikel. Men hvad er isofix egentlig?

Forklaret helt kort er isofix to beslag, som sidder mellem sæderne i din bil, og sidder fast i bilens karosseri. I disse isofix-beslag kan du fastmontere en autostol. Det betyder altså at autostolen sidder bedre fast, da den er fastspændt bilens karosseri, og ikke blot sædet, som det er tilfældet med en autostol, der er monteret med 3-punktsselen.

Isofix er altså med til at øge sikkerheden for dit barn. Det er blandt andet fordi autostolen med isofix er nemmere at montere, og derved kan du nemmere sikre dig, at den er monteret korrekt. Du kan nemlig se eller høre, hvis autostolen sidder forkert. Med en isofix base er det også nemmere at tage autostolen ud af bilen, hvis du skal bære det lille nyfødte barn i autostolen, og det er nemt at sætte den på plads igen.

Der er altså nogle gode fordele ved autostole med isofix – de er mere sikre, samt nemmere at montere. Det eneste problem må være, at det ikke er alle biler, der har isofix beslag. Derfor skal du selvfølgelig sikre dig, at din bil har netop dette, ellers bør du gå efter en kombimodel, eller en model med 3-punktssele.

Autostol med i-Size

Har du hørt om i-Size-stole, og undrer du dig over, hvad det nu er for noget?

En i-Size stol er en nyere udgave af isofix. Her er det også særlige biler, der har denne type beslag. Derfor bør du selvfølgelig lige sikre dig, at din bil er i-Size-mærket, inden du vælger denne type autostol. Siden 2013 har i-Size været en af standarderne for sikkerhedsgodkendelsen for autostole. Det gælder dog kun de nye modeller, og altså ikke hvis du har en ældre model.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe en autostol?

Som vi allerede har været inde på i denne guide, er der en række ting, du bør være opmærksom på, når du skal ud at købe en autostol. Som altid bør du tage udgangspunkt i sikkerheden, men du skal selvfølgelig også sikre dig, at autostolen passer i bilen, at den er komfortabel, og overveje hvor længe den skal bruges.

Er der styr på sikkerheden?

Når du skal vælge den rigtige autostol, er det vigtigt at tage højde for sikkerheden. Alle autostole i denne guide lever op til de gældende regler og krav på området. Vi har nemlig kun udvalgt de bedste og mest sikre autostole på markedet.

Desværre er det langt fra alle autostole på markedet, der er sikre nok. Især hvis du er på udkig efter at købe en autostol på nettet, skal du altså først og fremmest sikre dig, at autostolen er godkendt til brug i Europa – og selvfølgelig også i Danmark, inden du køber den.

Passer autostolen i bilen?

Skal du købe en autostol, er du selvfølgelig nødt til at sikre dig, at den passer til din bil. Derfor bør du først og fremmest måle dit bagsæde op og se, hvor brede og høje autostole, der er plads til. Generelt er de fleste autostole selvfølgelig designet med henblik på at kunne passe i de fleste biler, men det er alligevel godt at sikre dig, at den valgte model passer.

Har du flere børn i bilen, skal du selvfølgelig også sikre dig, at der er plads til flere autostole, og at alle i bilen kan sidde sikkert og komfortabelt.

I forhold til bilen skal du også lige undersøge, om din bil har isofix beslag eller ej. Har den ikke det, er der ikke meget mening i at købe en autostol med isofix base. Derfor bør du gå efter en autostol med 3-punktssele eller en kombimodel, hvor der er mulighed for at bruge begge dele. Sidstnævnte er klart en fordel, hvis der er planer om at flytte autostolen mellem forskellige biler.

 

Hvad med komfort og smarte funktioner?

Der er stor forskel på autostolene på markedet, hvad angår komfort og funktioner. Her er funktionerne nemlig ofte med til at definere komforten – og vi taler både om barnets komfort såvel som din egen.

Er der behov for at kunne tage autostolen ud og bære rundt på den, har autostolens vægt også stor betydning. Det især gælder de helt små børn, der ofte falder i søvn i autostolen, og derfor ikke sådan lige er til at tage ud. Skal du flytte autostolen fra en bil til en indkøbsvogn på shoppingturen, eller skal den lille nyfødte bæres fra bilen op på tredje sal, kan det være rart med en model, der ikke vejer så meget.

Det kan også være, du er ude efter en mere fleksibel model, der kan bruges i længere tid. Her er det smart med mulighed for at kunne justere størrelsen. En mere justerbar autostol kan også øge komforten for barnet. Komforten er især værd at tage højde for, hvis I skal køre længere ture, eller barnet har tendens til at falde i søvn på køreturen. Så er det altså vigtigt, at barnet sidder godt.

En anden vigtig ting i forhold til komfort er muligheden for at justere ryglænet. Kan ryglænet lænes tilbage, vil det også gøre turen mere behagelig – især hvis der skal soves lur undervejs.

Mange autostole har også et aftageligt betræk, der kan tåle maskinvask. Det er klart en fordel at gå efter sådan en model, da der kan ske mange små uheld under en køretur. Der kan spildes mad eller drikkevarer, eller barnet kan få det dårligt under turen. Så er det rart med muligheden for at kunne tage betrækket af autostolen og vaske det.

Sidst men ikke mindst må vi nævne en vigtig funktion, som en del autostole efterhånden har. Flere og flere autostole har nemlig den funktion, at de kan drejes 360 grader i deres base. Det har blandt andet den fordel, at det er nemmere at få barnet ind og ud af autostolen. Det gør det også muligt at vælge bagudvendt eller fremadvendt placering.

Hvor meget må autostolen koste?

Når vi kigger på autostole, kan vi selvfølgelig ikke komme uden om prisen. Der er nemlig store prisforskelle, når det gælder autostole. Prisen afhænger meget af mærket, såvel som model og de funktioner, den enkelte autostol har. Ovenfor har vi taget et kig på en del af de funktioner, som alle er med til at påvirke prisen.

Derfor skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvad behovet er, og hvor mange funktioner, der er nødvendige. Skal autostolen ikke bruges mere end til enkelte ture i ny og næ, er det måske ikke nødvendigt at gå efter en af de dyreste modeller med en masse smarte funktioner. Derimod kan det være en god idé at vælge en god og funktionel autostol, hvis der ofte skal køres lange ture, så både barn og voksen er sikret en god komfort.

Hvor længe skal autostolen bruges?

Som vi har nævnt ovenfor, er det også værd at overveje, hvor længe autostolen skal kunne bruges. Det er nemlig vigtigt, fordi der findes autostole, der kan bruges helt fra 9 kg til 36 kg. Her snakker vi altså fra knapt ét år og frem til 10-12 år.

Denne type autostole kaldes normalt 2-i-1. En sådan autostol har et ryglæn, der kan tages af, og blot sædet kan benyttes. Det har dermed den fordel, at autostolen altså kan bruges helt frem til 10-12 år, hvor det kan være en fordel stadig at bruge en sædepude. En sådan autostol er dog ikke helt billig, men hvis du ved, at I kommer til at bruge den i mange år, kan det bestemt være en god investering.

Der er altså en del overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge den rigtige autostol.

Gode råd og regler for brug af autostole

Dit barn skal sidde i en autostol i de første mange år af dets liv, når I kører bil. Derfor er det vigtigt, at der er styr på både komfort og sikkerhed. Ifølge lovgivningen skal alle børn under 135 cm være fastspændt under kørsel i person- og varebiler op til 3.500 kg. De fleste forældre kommer altså ud for, at deres børn før eller siden skal sidde i en autostol.

Vi har taget et nærmere kig på de generelle regler og krav for brug af autostole, samt andre gode råd, du bør tage højde for.

ECE-mærket

Når du skal finde en autostol til dit barn, skal du ifølge FDM sikre dig, at den er lovlig. Det finder du ud af ved at kigge efter ECE-mærket. ECE-mærket fortæller nemlig, at autostolen lever op til EU’s krav. Mærket består af de tre bogstaver, ECE, samt en række tal, der fortæller hvornår autostolen er godkendt.

Barnets højde er vigtig

Reglen for brug af autostole og sikkerhedsudstyr afhænger af barnets højde. Her gælder det nemlig, at alle børn under 135 cm i højden skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, når I kører bil.

For så vidt muligt gør det sig gældende, at barnet bør sidde på bagsædet. Er der ikke plads til et tredje barn i autostol eller selepude på bagsædet, kan et barn til nød anvende bilens almindelige sikkerhedssele, selvom barnet er under 135 cm, såfremt barnet er over tre år.

Så længe det er muligt bør barnet sidde i en autostol, og gerne bagudvendt. Det gør sig gældende frem til 3-4 år. Større børn må gerne sidde på en selepude, men det er her en god idé at vælge en med ryglæn for at yde bedre støtte og beskyttelse. Ryglænet og hovedstøtten giver bedre beskyttelse og komfort, og de er også med til at sikre, at selen holdes ordentligt på plads over skulder og hofte.

Når barnet er mindst 35 cm høj – omkring 10-12 år, er barnet oftest stor nok til at kunne bruge bilens almindelige sele. Her er det selvfølgelig nødvendigt, at selen sidder ordentligt, så trykket fordeles korrekt i tilfælde af kollision.

Bagsædet anbefales

Når du kører bil med børn er det generelt en anbefaling, at børnene sidder på bagsædet. Vil du gerne placere en autostol på forsædet, skal du først og fremmest sikre dig, at det er muligt – derfor bør du læse i bilens instruktionsmanual, om og i så fald hvordan det kan lade sig gøre.

Du skal også sørge for at slå airbaggen fra, og justere sædets placering i forhold til seleføring på barnet. Det er nemlig både farligt og forbudt at placere en bagudvendt autostol på forsædet, hvis ikke airbaggen er slået fra.

Kørsel i taxa

Skal I køre i taxa, er der ikke krav til at særligt sikkerhedsudstyr til børn. Taxaen har ikke pligt til at sørge for sikkerhedsudstyr som autostole. Barnet må dog gerne tages med, men skal sidde på bagsædet. Er barnet over tre år, kan den almindelige sele anvendes, uanset om de passer barnet eller ej.

Nogle taxaselskaber tilbyder den mulighed, at du kan forudbestille en vogn med en autostol mod et gebyr. Har du mulighed for det, bør du dog selvfølgelig medbringe din egen autostol – er barnet ikke forsvarligt fastspændt i en autostol, dækker taxaselskabets forsikring nemlig ikke.

Dispensation for reglerne

Der kan i visse tilfælde gives dispensation ved reglerne for brug af autostole til børn. Det kan være hvis der køres korte afstande, og barnet stadig sidder på bagsædet. Dog er dette en bedømmelse, der skal vurderes ved en domstol, og derfor er det ikke noget der kan anbefales at kaste sig ud i. Som udgangspunkt bør børn altid være fastspændt i bilen med det nødvendige sikkerhedsudstyr.

96
Britax Kidfix III S
92
Maxi-Cosi Mica
92
Diono Everett NXT
Tilføj Produkt
Pris1399 kr3799 kr839 kr
KategoriAutostoleAutostoleAutostole
Vægtklasse15-36 kg0-36 kg15-36 kg
SidderetningFremadvendtBagudvendt-
Selepunkter3-punktssele5-punktssele-
MonteringsmulighederIsofixIsofixIsofix
FarveBlå, Grå, Lilla, Rød, SortSortBlå, Lilla, Rød
Minimum vægt15 kg0 kg15 kg
Maksimum vægt36 kg36 kg36 kg
SikkerhedsgodkendelseECE R44i-SizeECE R44
FunktionerJusterbar nakkestøtte, Vaskbart betrækInkl. basestation, Justerbar nakkestøtte, Roterbar, Vaskbart betrækJusterbar nakkestøtte, Vaskbart betræk
Mærker---
Justerbart ryglæn---
Vægt8.0 kg-4.1 kg
Bredde54.0 cm-46.0 cm
Højde85.0 cm-72.0 cm
Dybde43.0 cm-41.0 cm
92
Cybex Aton M i-Size Sensorsafe
Specifikationer
  • Kategori: Autostole
  • Vægtklasse: 0-13 kg
  • Sidderetning: Bagudvendt

Flere Specifikationer: Monteringsmuligheder - Isofix; Farve - Blå, Grå, Orange, Pink, Sort; Minimum vægt - 0 kg; Maksimum vægt - 13 kg; Sikkerhedsgodkendelse - i-Size; Vægt - 4.2 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Cybex Aton M i-Size Sensorsafe

Er du på udkig efter en autostol til den nyfødte, er Cybex Aton M i-Size et godt valg. Den er kåret som bedst i test eller har fået meget gode bedømmelser hos en lang række eksperter i både Danmark og udlandet.

Her får du en autostol der kan bruges helt fra nyfødt. Her medfølger nemlig et aftageligt indlæg, der hjælper med at placere den lille ny i den helt rigtige vinkel, så de ligger godt og trygt i autostolen. Dertil er selerne i denne model bredere end normalt, hvilket blot er med til at sikre barnet yderligere. Hovedstøtten kan justeres i 11 positioner, der gør det muligt at bruge autostolen som barnet vokser – frem til 13 kg og omkring 87 cm.

Med sikkerheden i top og en mulighed for at montere stolen med isofix i bilen, er denne autostol ideel til at beskytte barnet. Det lille barn kan sidde trygt og godt her, mens det er beskyttet mod uheld i trafikken, såvel som ujævnheder og bump på vejene.

Cybex Aton M i-Size kan monteres bagudvendt både med isofix basen, eller monteres med selen uden basen. Den er nem og sikker at montere, og det er nemt at spænde barnet fast i stolen.

Autostolen er godt polstret, så barnet ligger trygt og rart, og der ydes optimal støtte, som jo er en nødvendighed, når vi har at gøre med små nyfødte. Her er god benstøtte og siddekomfort med fin plads til barnet. Dertil er der en indbygget kaleche, der kan beskytte barnet fra for meget sol og lys.

Denne autostol er en del af M-serien, hvilket betyder, at du kan købe en isofix base, der både kan bruges til denne og senere M2-autostole. M2-autostolene er en størrelse over M-serien, og det betyder altså, at du kan bruge den samme base, når dit barn vokser ud af Cybex Aton M.

 

Generelt om Cybex Aton M

  • Passer børn fra 0-13 kg (45-87 cm)
  • Vægt: 4,5 kg
  • Kan fastgøres både med isofix og med bilens sele
  • Skal monteres bagudvendt
  • Aftageligt og vaskbart betræk
  • God komfort med brede seler
  • Integreret sidekollisionsbeskyttelse
  • Justerbar hovedstøtte med 11 positioner
92
Britax Kidfix² S
2

Britax Kidfix² S Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Autostole
  • Vægtklasse: 15-36 kg
  • Sidderetning: Fremadvendt

Flere Specifikationer: Selepunkter - 3-punktssele; Monteringsmuligheder - Isofix, Sikkerhedssele; Farve - Blå, Grå, Pink, Rød, Sort; Minimum vægt - 15 kg; Maksimum vægt - 36 kg; Sikkerhedsgodkendelse - ECE R44; Vægt - 7.2 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Britax Kidfix² S

Britax Kidfix S er en god autostol i gruppen af autostole til store børn. Den kan bruges fra barnet er cirka 3,5 år og frem til 12 år. I vægtgruppen hører denne til 15 til 36 kg.

Britax har mange gode Kidfix-modeller, hvor denne Kidfix S  blot er en af dem. Den er populær hos forbrugerne, da det er en god og komfortabel 2-i-1 autostol, der kan bruges i mange år, da den kan vokse med barnet.

Med en highback booster beskyttelse, bliver dit barn beskyttet fra hoved til hofte. Herudover er der et smart SecureGuard system, som 3-punktsselen monteres fast på, og det er med til at yde endnu mere sikkerhed. Det V-formede ryglæn giver god komfort til de mindre børn, så de sidder trygt og godt, mens der stadig er god plads til større børn.

Her får du altså en god og komfortabel autostol, der yder høj sikkerhed og tryghed. Denne autostol er især god til lange ture, da dit barn altid vil sidde trygt og behageligt.

 

Generelt om Britax Kidfix S

  • Kan bruges fra 15 til 36 kg
  • Isofix montering og 3-punktssele montering
  • Fremadvendt autostol
  • Justerbar, ergonomisk hovedstøtte
  • Høj sikkerhed med SecureGuard system og Highback Booster beskyttelse
  • Aftageligt ryglæn så blot selepuden kan benyttes
  • Aftageligt betræk kan maskinvaskes ved 30 grader
92
Cybex Solution S-Fix
3

Cybex Solution S-Fix Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Autostole
  • Vægtklasse: 15-36 kg
  • Sidderetning: Fremadvendt

Flere Specifikationer: Monteringsmuligheder - Isofix; Farve - Blå, Grå, Pink, Rød, Sort; Minimum vægt - 15 kg; Maksimum vægt - 36 kg; Sikkerhedsgodkendelse - ECE R44; Vægt - 6.2 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Cybex Solution S-Fix

 Er du på udkig efter en god autostol, som dit barn kan bruge i mange år, er Cybex  S-Fix et virkelig godt valg. Denne autostol er kåret som testvinder hos blandt andet ADAC og har fået gode anmeldelser i Tænk samt det tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest.

Cybex  S-fix betegnes som en 2-i-1 autostol eller såkaldt kombimodel, som kan bruges fra 9 kg og op til 36 kg. Det betyder at du faktisk kan bruge denne autostol fra barnet er mindst 9 måneder og frem til 10-12 år.

Til at starte med skal det lille barn sidde i autostolen med den særlige pude monteret foran på maven. Puden er med til at yde bedre sikkerhed for det lille barn, så det sidder trygt og godt i autostolen. Med denne pude er det også muligt at sætte autostolen i hvileposition, der gør køreturen mere behagelig for barnet – især hvis der skal soves lur undervejs.

Når barnet vejer mellem 15 til 18 kg, kan du fjerne puden samt skåldelen under stolen, og dermed kan autostolen benyttes som en almindelig stor autostol eller selepude med ryglæn. Her er det også muligt at justere ryglænet, så barnet kan hvile. Vigtigt er det også at nævne, at når puden og skåldelen fjernes, skal autostolen monteres med 3-punktsselen og ikke længere isofix. Men dermed kan du også bruge autostolen helt frem til barnet er omkring 10-12 år.

Det er altså en virkelig smart og alsidig 2-i-1 autostol, du kan bruge helt fra barnet er knapt et år og helt frem til, at autostolen ikke er nødvendig mere. Du slipper altså for at skulle ud og investere i en ny autostol, når barnet vokser ud af denne. Til den tid vil det nemlig ikke være nødvendigt at bruge autostol mere. Her får du opfyldt behovet for en god, solid og langtidsholdbar autostol, der yder høj sikkerhed for barnet.

 

Generelt om Cybex  S-Fix

  • Passer børn fra 9 kg frem til 36 kg (fra cirka 9 måneder til 12 år)
  • Isofix montering frem til 15-18 kg, herefter 3-punktssele
  • Nakkestøtte med tre positioner
  • S.P. System (lineær sidekollisionsbeskyttelse)
  • Aftageligt betræk der kan maskinvaskes ved 30 grader
  • Mulighed for hvileposition, når puden anvendes
  • Justerbart ryglæn

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Autostol

Når du skal vælge en autostol til dit barn, skal du først og fremmest have styr på størrelsen, og så bør du overveje jeres egentlige behov. Derpå kan du kigge på

Autostole testes i dag ud fra praktiske tests baseret på sikkerhed, brugervenlighed, ergonomi, rengøring/design, samt skadelige kemikalier.

Der findes mange gode autostole på markedet baseret ud fra barnets størrelse. I denne guide kan du læse om tre udvalgte favoritter, samt finde en masse gode autostole, der har klaret sig godt i de forskellige tests.

Der er meget delte meninger om, hvorvidt du bør købe en autostol brugt. Det allervigtigste du bør kigge på, hvis du vil gå efter en brugt autostol er, om den har været i nogen uheld. Dertil skal du sikre dig, at autostolen er lovlig og ECE-mærket. Og så kan vi altid anbefale dig, at tjekke om du kan finde tidligere tests af autostolen for at sikre dig dens brugervenlighed og sikkerhed.

Kilder

Tests af autostole i Europa er som oftest foretaget af organisationer som tyske ADAC, østrigske ÖAMTC eller schweiziske TCS. I Danmark er det Tænk og FDM, der sørger for de danske udgaver af disse tests, baseret på hvilke autostole, der er særligt efterspurgte i Danmark. Kigger du på det tyske Stiftung Warentest, kan du altså finde nogle andre modeller i deres testoversigt, da der kan være andre efterspurgte modeller på det tyske marked.

 

Herunder finder du en mere detaljeret beskrivelse af de forskellige tests, vi har taget udgangspunkt i:

 

Tænk (2021) 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk tilbyder et væld af tests på autostole og meget andet. De har lige nu 133 testede autostole i deres kartotek. I 2015 blev kriterierne for tests af autostole skærpet, og derfor kan der være tidligere testede autostole, der ikke længere kan betegnes som bedst i test. Deres seneste tests er fra 25. maj 2021.

 

I skrivende stund har Tænk bedømt disse autostole som bedst i test: Silver Cross Dream, Cybex Aton 5, Joie i-Spin Safe og Cybex Solution S-Fix. Vil du læse mere om de testede autostole hos Tænk finder du dem her. https://taenk.dk/test/autostole Her kan du også læse mange gode artikler om, hvordan du finder den rigtige autostol, og hvad du ellers bør være opmærksom på, når du skal købe en autostol.

 

ADAC (2021) 🇩🇪

Den tyske bilejerorganisation ADAC tilbyder gratis testresultater med meget detaljerede bedømmelser af autostole. Dog er disse bedømmelser kun på tysk, hvorfor det er nødvendigt du kan læse tysk for at forstå dem. Ikke desto mindre er det yderst pålidelige tests, hvor der er stor fokus på sikkerhed og brugervenlighed.

 

ADAC har i foråret 2021 testet 21 forskellige autostole i de tre størrelsesgrupper. Testen finder du her https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kindersitztest/

 

FDM (2020) 🇩🇰

Den danske bilejerorganisation FDM, tilbyder ligesom den tyske ADAC også gratis testresultater af forskellige autostole. Deres seneste test fra 2020 byder på test af 46 autostole inddelt i de tre forskellige aldersgrupper.

 

I toppen finder du blandt andet Silver Cross Dream, samt Bébé Confort og Maxi-Cosi Coral. FDM’s autostoltest finder du her [link https://fdm.dk/alt-om-biler/test-udstyr/autostol/autostoletest-2020]

 

Stiftung Warentest (2021) 🇩🇪

Det tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest er et af de mere omfattende testarkiver. De har lige nu 349 testede autostole i deres kartotek, der er opdateret den 25. maj 2021. Stiftung Warentest har testet autostolene i samarbejde med Tænk og andre organisationer, og derfor vil kriterierne for dem samlede bedømmelse være ens. Det er altså de samme testvindere, du finder her.

 

Ønsker du adgang til testene hos Stiftung Warentest kan de købes for et engangsbeløb. Derfor skal du ikke ud og betale for et helt abonnement, hvis du blot vil læse én enkelt test. Du finder de mange test af autostole hos Stiftung Warentest lige her. https://www.test.de/Autokindersitze-im-Test-1806826-0/

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Britax Kidfix III S
96
Britax Kidfix III S
1399 kr 1799.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.