TEST: De Bedste Tørretumbler i test 2021 - Toppricer

TEST: De Bedste Tørretumbler i test 2021

I denne artikel har vi samlet 65 af de bedste Tørretumblere, du kan finde på markedet lige nu. Tørretumblere her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 9340 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Tørretumbler. Så er du på udkig efter den helt rigtige Tørretumbler til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Tørretumblere her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
9340 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
65 Produkter
Sidst opdateret: okt 14, 2021
87 timer Tid brugt
Lisbeth Kjærgaard

Selvom ungerne efterhånden er fløjet fra reden, har Lisbeth helt styr på husholdningen, og derfor er hun lidt af en ekspert i hvidevarer. Der er nærmest ikke det, Lisbeth ikke ved om opvaskemaskiner og køleskabe.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Vores test af Tørretumblere giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Tørretumbler på markedet i 2021
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Tørretumbler
  • Fordele og ulemper

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug de 3 ikoner til at sammenligne eller se anmeldelser af produkterne.

Siemens WT4HXEL9DN Hvid 96
MIELE TSJ663WP 90
Candy CS C8LF-S Hvid 84
Bosch WTH8307LSN Hvid 95 Bosch WTR87TW0SN Hvid 95
Pris 8639 kr 12499 kr 1899 kr 3415 kr 5888 kr

Sådan vælger du den rigtige tørretumbler

Tørretumbleren er en ting som mere end 50% af alle danskere i 2007 var i besiddelse af, et tal som nok nu er noget højere i dag. Antallet af forskellige typer af tørretumblere er steget i de seneste år, og de er blevet mere og mere avanceret. Markedet har et bredt udvalg af billige kvalitets tørretumblere som kan dække de flestes behov. Så på trods af at man måske ikke besidder det højeste budget, vil det stadig kunne lade sig gøre at få en god tørretumbler, da de forskellige producenter har været med til at presse prisen ned.

Grundet denne store udvikling, og de mange producenter som vil prøve at lave den mest optimale tørretumbler til dig. Vil denne korte guide give dig et overblik, over hvad du som forbruger skal være opmærksom på inden du køber en tørretumbler. Her vil der kigges på de forskellige typer af tørretumblere, energiklassen, de forskellige producenter på markedet, prisen og hvilke fede ekstra ting som du kan få til din tørretumbler. 

Typer af tørretumblere

Helt overordnet findes der to typer af tørretumblere, den ene er en aftrækstørretumbler og den anden er en kondenstørretumbler. Begge har hver deres fordele og ulemper.

Aftrækstørretumbleren er den som de fleste kender, da det er denne type tørretumbler som først blev introduceret på markedet. Den fungerer ved at blæse fugten og den varme luft ud gennem nogle rør, som opholder sig enten på siden eller bagpå tørretumbleren. Tøj, lagner og håndklæder bliver derved tørt ved at fugten og den varme luft der bliver skabt, bliver ledt ud gennem disse rør når den tørretumbleren kører. Og på den måde bliver tingene tørt.

Det er dog nødvendigt at lave et hul i muren, ved det rum som aftrækstørretumbleren står i, for at kunne få fugten der produceres ud ved hjælp af husets ydermur. Hvilket selvfølgelig er en ulempe, men på den anden side bliver luft på den måde også lukket ud af rummet, og der kommer dermed ikke fugt i rummet. Aftrækstørretumbleren tørre tøjet utrolig hurtigt, og er den hurtigste af de to typer tørretumblere. I forhold til energiforbrug så benytter en aftrækstørretumbler utrolig meget energi, hvilket også kan ses på elregningen. Derudover er aftrækstørretumbleren ikke den letteste af montere, da det kræver at du skal til at lave et hul i ydermuren, ved mindre du ikke også før også havde en aftrækstørretumbler. 

Den anden type tørretumbler er kondenstørretumbleren. For kondenstørretumbleren er det ikke nødvendigt at have et aftræk ligesom aftrækstørretumbleren har. Grunden til dette, er fordi kondenstørretumbleren istedet virker ved at luften og fugten bliver afkølet, og dermed bliver omdannet til vand. Dette vand bliver samlet i en beholder, som leder vandet fra tørretumbleren over til afløbet. Ved nogle kondenstørretumblere skal du dog selv tømme beholderen med vand manuelt.

Kondenstørretumbleren er utrolig nem at installere, dermed bør det også være meget ligetil hvis det er første gang du skal købe en tørretumbler. Kondenstørretumbleren er derudover meget mere energivenlig sammenlignet med aftrækstørretumbleren, vandet fra beholderen kan også genbruges i til andre ting. Nogle af de ting som vandet kan genbruges til er strygning, rengøring eller vaske vinduer. I forhold til udvalg af forskellige typer af modeller, så er der også et markant større udvalg af kondenstørretumblere sammenlignet med aftrækstørretumblere.

Ulemperne ved kondenstørretumblere er dog at den afgiver fugt til det lokale som den står i. Så du skal være sikker på, at der er mulighed for at kunne komme udluftning i det rum som kondenstørretumblere placeres i. Da der ellers kan komme svamp eller andre fugt relaterede skader i rummet. Hvis du vil have den hurtigste tørretumbler på markedet, så er det ikke en kondenstørretumblere. Kondenstørretumblere er nemlig generalt langsommere til at tørre end aftrækstørretumbleren.

På tørretumbler markedet er det kondenstørretumbleren som har overtaget, og aftrækstørretumbleren er ved at blive outdated og er på vej ud af markedet. Dog er der stadig folk som foretrækker aftrækstørretumbleren. Det kan også under nogle forudsætning være en god ide. For har du i forvejen et hul i ydermuren, kan det give god mening. Eller hvis du har et meget lille rum til den, da den som sagt ikke afgiver fugt. Derudover vil der være folk som vil vælge hastigheden af tørringen som det primære, og her er aftrækstørretumbleren stadig bedst.

Grunden til at de fleste dog vælger kondenstørretumbleren, er at de sparer utrolig meget på deres elregning, grunden dets laver forbrug af strøm. Hvilket kan være et meget godt område at kunne spare penge for familier, som netop er den typiske forbruger af tørretumbler.  Derudover er den meget nem at montere, og der skal ikke laves et hul i ydermuren.

Energiklasse

Når du har valgt hvilke type tørretumbler du vil have, så skal du se på hvilken energiklasse som tørretumbleren er i. Eftersom udviklingen går i mod at blive mere miljøvenlig og klimabevidst, er der  fra producenterne også kommet fokus på at kunne lave tørretumblere med et lavt energi udslip. På baggrund af denne udvikling har EU lavet EU’s energimærkningsordning, som inddeler hvidevarer i energiklasser. Dette er lavet for at kunne giver forbrugerene overblik, og dermed træffe en miljøbevidst beslutning. Denne energimærkningsordning gælder for alle producenter af hvidevarer, heriblandt også producenter af tørretumblere.

Energiklasserne går fra  A-G, hvor G er det dårligste og A det bedste. A er så igen inddelt efter antal af plusser. Her er A det dårligste og A+++ det bedste. Tørretumblere som besidder eksempelvis A+++ vil også være dyre at erhverve sig end en tørretumbler i energiklassen A+, dog vil kvaliteten på A+++ tørretumbleren også være større end A+ tørretumbleren. Energiklassen og kvalitet på tørretumblere går derfor hånd i hånd.

Forskellen som de forskellige tørretumblere afhængigt af energiklasse, kan i den grad også mærkes på din pengepung i form af din el regning. Forskellen mellem en tørretumbler  i energiklasse B, og så en tørretumlber i energiklassen A+ kan være helt op til 50 % lavere i energiforbrug. Hvilket i den grad er en markant forskel. Det kan derfor betale sig at give lidt ekstra for din tørretumbler, og så rykke et par energiklasser op. Hvorved du på den måde kan spare penge i det lange løb over din el regning. Dette er noget som du ikke bare skal have i mente ved køb af tørretumblere, men også ved køb af hvidevarer generelt.   

Pris

Prisen på tørretumblere varierer utrolig meget. De dyrer tørretumblere kan købes for priser i omegnen af de 6000-8000 kroner. Disse typer tørretumblere vil typiske være i energiklasse størrelsen A+ til A+++, altså virkelig kvalitets tørretumblere. I den anden ende af prisskalaen, kan du finde de tørretumblere som er lavest i kvalitet i forhold til energiklasse for omkring  2000-3000 kroner. Der er derfor stor forskel på prisen. For at finde ud af hvilke type tørretumblere du skal have,  er det vigtigt at du finder ud af hvor hyppigt dit forbrug er af tørretumbleren. Benytter du den meget, eller bruger du mere tørresnor.

For at kunne vise hvad energiklassen, gør for dit forbrug vil der komme et lille illustration.

Energiklasse A benytter sig ca. af 2,25 kWh pr gang, mens energiklasse C bruger omkring 4,08 kWh. Prisen på kWh er omkring 2,25 kroner. Det vil altså sige at det er næsten dobbelt så dyrt at tørretumble med en tørretumbler i energiklasse C som det er i A. Du vil i denne illustration, hvis du brugte din tørretumbler 170 gange om året, have sparet 311 kroner ved købet af tørretumbleren med energiklasse A. 

Tommelfinger reglen er derfor, vasker og tørre du meget i ugen, så vil en tørretumbler i det høje energiklasse altså fra A til A+++ være at foretrække. Da du over tidens løb vil ende med at spare flere penge på din elregning, ved at købe den dyre tørretumbler sammenlignet med den billige i en laverer energiklasse.

Bruger du i stedet ikke din tørretumbler særlig meget, vil det være klogest at købe en billigere tørretumbler i den lave energiklasse, hvilket er alt under A. Grunden til dette, er fordi at du skal bruge din tørretumbler i så mange år, før dette vil være et profitabel beslutning. Og når der skal gå så mange år, før du ender med at tjene pengene ind på din elregning. Vil din tørretumbler med stor sandsynlighed enten være outdated, sammenlignet med markedet eller gået i stykker.

Kapacitet

På området inden for din tørretumblers kapacitet, så er der to ting du skal have på det rene. Det ene er hvor mange mennesker er der i husstanden. Det andet er om du kan lide at vaske meget på en gang, eller lidt i flere etaper. 

Som hovedregel er desto flere person der er på matriklen, desto større en kapacitet skal din tørretumbler være. En anden tommelfingerregel er at få den samme kapacitet på din tørretumbler, som på din vaskemaskine. Da du på den måde bare kan tage det våde tøj fra vaskemaskinen og proppe det ind i tørretumbleren. Kapaciteten på en tørretumbler spænder fra 3,5 kg og op til 12 kg. 3,5 kg er ved en til to personer, 6-7 kg er for to voksne og et barn, 8-9 kg er for to voksne og to-tre børn, mens 10-12 kg er for fem eller flere personer. 

Som det andet, skal du gøre dig klar over om du ville tørretumbler meget på engang, eller lidt i mindre etaper. Da en tørretumbler med for meget tøj i bruger meget ekstra energi, og krøller tøjet. Vil det måske derfor være en god ide, at få en lidt større tørretumbler end de beregninger fra før. Da du derfor slipper for krøllet tøj, og et højere strømforbrug.

Producenter

Da markedet for tørretumblere er massivt, besidder det også en masse forskellige producenter. Disse producenter har selvfølgelig hver deres kendetegn, og promoverer sig til forskellige målgrupper. Overordnet kan man inddele producenterne i tre kategorier. Luksus producenter, de økonomi venlige og dem der spænder bredt.

Ved luksus producenterne er Miele, Siemens og AEG. Disse mærker er typisk i det høje prislag for tørretumblere. Dog er disse mærker udsøgt luksus indenfor tørretumblere, og besidder smarte funktion og nye tekniske løsninger. Disse mærker vil også være i den høje energiklasse, og du vil derfor kunne spare penge ved strømforbruget.

Ved de producenter som spænder bredt, er det mærker som Bosch, LG, Samsung og Electrolux. Disse mærker producerer tørretumblere i middelklasse, med dette betyder at de besidder nogle meget ordinære tørreprogrammer. De kan derudover også godt til tider være billige og energivenlige.

De økonomi venlige, hvilket måske kan være lidt misvisende, da disse producenter normalt er dyrer i energiforbrug, men billige i anskaffelsespris. Disse producenter er Candy, Whirlpool og Scandomestic. Køber du fra disse producenter, får du en ikke særlig god tørretumbler, og det vil formentlig bedst egne sig som et supplement, til dig allerede store forbrug af tørresnoren eller tørrestativet.

Ekstra ting til din tørretumbler

Da der findes mange forskellige producenter på markedet indenfor tørretumblere. Betyder det også at tørretumbler fabrikanterne kæmper for at få ny og smarte ting, som gør din oplevelse med tørretumbleren endnu bedre, og derfor vælge deres mærke.

En af disse ting er dampfunktion. Dampfunktion er behjælpelig med at dit tøj ikke bliver krøllet, hvis det er i tørretumbleren i længere tid. Hvis en tørretumbler er i besiddelse af en dampfunktion, kan den benyttes på alle programmer som du måtte ønske at gøre brug af. En anden ting som du kan få er reverserende tromlegang, dette fancy begreb betyder at tromlen inde i tørretumbleren, som skubber tøjet rundt under tørring, skiftevis kører til den og den anden vej. Dette hjælper med at tøjet ikke kommer til at sidde fast i tromlen, hvilket mindsker sliddet på tøjet. Derudover er det strømbesparende samtidig med at tøjet bliver hurtigere tørt. Dette er virkelig en genial ekstra ting, som vil være god til dig som bruger din tørretumbler meget. Tørretumblere med denne funktion koster dog ekstra.

Hvis du er typen, som altid glemmer at få en sok eller et par underbukser med ud fra tørretumbleren, så kan det være at du skal anskaffe dig lys i tromlen. Lyset kommer ind i tromlen, og vil derefter tænde automatisk når du åbner tørretumbleren. Dette vil være smart, hvis din tørretumbler står i et rum med dårlig sigtbarhed, da lyset kan hjælpe med at lyse tørretumbleren op, så du altid får alle dine sorte strømper med, selvom det er mørkt udenfor.

En anden fed funktion til din tørretumbler, er en fuzzy logic. Fuzzy logic er en måler i tørretumbleren, som måler fugtigheden i udblæsningsluften. Dette sker gennem nogle sensorer i tromlen, som på den måde måler fugtigheden. Fuzzy logic er en selvjusterende funktion, som sørger for tørretemperatur bliver holdt på et fast interval, med en nøjagtighed på +/ 1 grad. Denne funktion hjælper dermed med at du under fugt i det rum som tørretumbleren er i, så du undgår fugtskader og dermed skulle bruge ekstra penge på at fikse dette.

Nogle tørretumblere fås også med elektronisk styring, dette betyder at tørretumbleren selv kan fornemme når tøjet har nået en ønsket tørringsgrad. Når tøjet når denne ønskede tørringsgrad, stopper maskinen af sig selv. Dette er både strømbesparende, da der ikke bliver brugt unødvendigt strøm, samtidigt med at der ikke kommer ekstra slid på allerede tørt tøj.

Hvis du er ofte er i interaktion med vådt føre, så kan et stativ til dine sko og uldtøj, være en god hjælp til at kunne få det tørt igen. Dette stativ kan som regel tilkøbes til din tørretumbler, og kan hjælpe med at få dine våde sko eller uldtøj tørt.

Da tøjet som sagt bliver krøllet, af at være for længe i tørretumbleren når det er blevet tørt, er timerfunktionen en virkelig smart funktion. Så har du et presset program, og husker ikke altid lige at starte din tørretumbler når du kommer hjem efter en travl dag. Så kan timerfunktionen hjælpe dig, da du selv kan bestemme når tørretumbleren skal starte. Så har du et ærinde som tager tre-fire timer, men dit tøj er klar til at komme i tørretumbleren nu, så kan du indstille tørretumbleren til at starte senere. Dette er specielt også smart til dig, som har et meget rutinepræget liv, da du på den måde kan få indstillet din tørretumbler efter hvornår det passer dig, så du undgår krøllet tøj.

Hvis du vil være virkelig miljøbevidst, og bidrage til den cirkulære økonomi, så kan du købe kondenstørretumblere med varmeteknologi. At kodenstørretumlberen har varmteknologi, betyder at der er en vandpumpe, som genbruger den varme og fugtige luft, til at tørre tøjet. Dette er typisk tørretumblere i energiklassen A eller højere, da dette også hjælper på en sænkelse af energiforbruget.

Vaskemaskine og dens ståsted i forhold til tørretumbleren 

Når du er på udgik efter en tørretumbler, må du enten allerede have en vaskemaskine eller skal købe en i samme ombæring. Derfor kan det være smart at være klar over, om tørretumbleren skal stå ved siden af hinanden, eller om de måske skal stå i en vaskesøjle. 

Ved en vaskesøjle menes der at tørretumbleren står oven på vaskemaskinen. I denne kombinationen skal tørretumbleren altid stå øverst, og vaskemaskinen nederst. Du skal sikre dig at din vaskemaskine er stor nok, til at tørretumbleren kan placeres solidt ovenpå. Dette vil spare dig plads, da i den ikke fylder horisontalt, men istedet vertikalt. For at kunne lave denne vaskesøjle, skal du erhverve dig nogle gummifødder eller en stableramme, for at sikre et solidt fundament, som tørretumbleren kan stå på. 

Hvis du i stedet vil have din tørretumbler og vaskemaskine til at stå ved siden af hinanden, vil det være en god ide at tænke over at lågerne åbner hver sin vej. Dette kan godt lyde som en lille ting, men når du skal overføre det våde tøj fra vaskemaskinen til tørretumbleren, vil det bliver rart i længden, ikke at skulle stå og bakse med låger der skal åbnes og lukkes.

Tørreprogrammer og støj

Nogle sidste ting som du som forbruger skal være opmærksom på, er hvilke programmer som tørretumbleren er i besiddelse af, og om hvor avanceret det er at kunne benytte disse programmer. Programmerne som du kan få til din tørretumbler er meget forskellige og med god grund. Du skal nemlig ikke bruge den samme tørretumbler program til alle typer af stof. Derfor kan det være en god ide at have styr på hvilken type stof som du skal have vasket, og så finde en tørretumbler som understøtter disse stoffer. En anden ting er at finde ud af hvor avanceret du gerne vil have at din tørretumblers tørreprogrammer skal være. Igen varierer kompleksiteten på de forskellige programmer fra tørretumbler til tørretumbler. Nogle tørreprogrammer vil måske give sig selv, mens andre kan virke som raketvidenskab. Derfor er det godt at vide hvor god du selv er til tørretumblere, og så matche det med en tørretumbler som passer til dig.

En sidste ting som er godt at have styr på er hvor højt støjniveauet er på din tørretumbler. At en tørretumbler larmer kan ikke undgås, men du kan købe tørretumblere som sørger for at larme mindre end andre. Dette vil være en god ide hvis du har børn som skal sove, eller hvis tørretumbleren står i rum hvor lyden går gennem væg eller loft. Da du på den måde ikke undgår at tørretumbleren larmer i flere rum end det som det står i. Er du i besiddelse af en kælder, og lyden ikke går gennem loftet, er dette selvfølgelig lige meget.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
Siemens WT4HXEL9DN Hvid 96
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.