Barnets bog kan for nogle være en helt ny ting, mens det for andre er en ting, de har benyttet sig af i mange år. Hvad barnets bog er vil blive gennemgået senere, men det er i de seneste år blevet en meget populær gave til babyshower, men også som dåbsgave. Denne korte guide, vil hjælpe dig med at finde en barnets bog, der passer til dig, der skal give den som gave, og til dig der selv skal erhverve dig en selv. Derudover vil der kigges på nogle forskellige barents bøger, samt ideer til ting du kan skrive i barnets bog.

Hvilken passer bedst til mig

Har du ikke modtaget barnets bog i gave enten fra babyshowert eller dåbsgave, og ønsker at få fat i en barnets bog for at forevige dit barns minder, men ved ikke hvilke barnets bog der passer bedst til dig og dit barn, så er det vigtigt at finde ud af hvad du vægter højt. Er det et flot visuel look på forsiden, samt inde i bogen? Er det måske mere at bogen er nem at håndterer og bekvemmelig at sætte ting ind, samt skrive i? Er det kvaliteten af siderne og selve bogen du vægter højt. Og vægter du billeder eller skrift højest, så er det vigtigt at finde en barnets bog der passer disse præferencer. 

Nedenunder er en samling af barnets bøger, som vi anbefaler at du tager et kig på, hvis du selv skal ud at købe til dig og dit eget barn, eller hvis du skal købe det som en gave. I alt er der 32 antal bøger, der varierer meget i deres udseende, kvalitet og pris. Du skal derfor finde den der passer bedst til dig eller den du skal give gaven.

Mærkerne der vil blive gennemgået i denne liste er fra mærkerner WithWhite, SpeicalDay, Prik og Streg, Simone Thorup Eriksen og Ferm Living. Der er altså et meget lille udvalg af producenter. Dette skyldes at der ikke så mange mærker indenfor barnets bog, da markedet ikke er så stort endnu. Disse mærker er dog stadig utrolig gode.

Barnets bog fra SpecialDay dreng

Køb bogen her

En barnets bog fra det anerkendte mærke SpecialDay, som uden tvivl vil optræde senere på listen men produkter. Super flot bog, der er lavet i god kvalitet, så det er nemt at skrive i den, samt sætte billeder ind. Bogen er opdelt følgende temaer. Barnets stamtræ, hvor der er plads til tekst og billeder. Fødslen. Den første tid med babyen. Barnets udvikling. Festlige begivenheder, fødselsdag, barnedåb osv.

Når bogen er fyldt ud, vil du have en detaljeret barnets bog der kommer vidt omkring, med både billeder og beskrivelse

Denne version af bogen er tiltænkt et drengebarn og prisen på bogen er 249 kroner. 

Barnets bog fra SpecialDay pige

Køb bogen her

Den præcis samme bog, bare i en lidt mere piget version. Bogen indeholde præcis det samme som ovenståeden bog, det eneste der er ændre på er det visuelle look, der er lidt mere feminint i denne version. Prisen er ligesom bogen til drenge også på 249 kroner.

Barnets bog fra WITHWHITE

Køb bogen her

Barnets bog fra mærket WITHWHITE. Bogen er lavet i et meget klassisk og enkelt gråt design. Bogen har et ringbind inde i, så den nemt kan gøres personlig, med ekstra sider fra tegninger eller dåbsattest. Bogen er meget neutral inden i, og du kan derfor skrive om alt fra graviditeten til første skoledag.Udover dette guider bogen dig også til, hvad du kan skrive om, hvis du er løbet tør for ideer.

Prisen på bogen er 399 kroner. 

Barnets bog fra Prik og Streg – Dådyr

Køb bogen her

Barnets bog fra mærket Prik og Streg. En barnets bog med et flot visuelt look, der er lavet i A4 ringbind og almindelige plastiklommer. Bogen har et motiv af dådyr udenpå. Bogen passer til både drenge og piger, samt alle familiesammensætninger. I alt er der 90 sider, med håndillustrede designs inde i bogen. Derudover kan der tilkøbes sider, som barsel og ferie tider, hvis ikke selve denne barnets bog er nok.

Prisen på denne barnets bog fra Prik og Streg er 399 kroner.

Barnets bog fra Prik og Streg – Ræv

Køb bogen her

Bog fra Prik og Streg med samme egenskaber som ovenstående, dog er motivet i stedet på denne barnets bog en ræv. Prisen er også 399 kroner.

Barnets bog fra Prik og Streg – Bjørn

Køb bogen her

Endnu en bog fra Prik og Streg, der besidder samme egenskaber. Motivet er her en bjørn. Prisen er på 399 kroner

Barnets bog fra Prik og Streg – Kanin

Køb bogen her

Bog fra Prik og Streg, med motivet af en kanin. Prisen er 399 kroner.

Barnets bog fra Prik og Streg – Egern

Køb bogen her

Prik og Streg bog med motiv af egern. Prisen er 399 kroner. 

Barnets bog fra Prik og Streg – Ulv

Køb bogen her

Motivet er en ulv på denne bog fra Prik og Streg. Prisen er 399 kroner.

Barnets bog fra Prik og Streg –  Pindsvin

Køb bogen her

Den sidste bog fra Prik og Streg, der besidder de samme egenskaber, som de forrige fra samme mærke. Bogen illustrerer et pindsvin og koster 399 kroner.

Barnets bog fra Prik og Streg – Ekstra bred

Køb bogen her

Lækker barnets bog mappe fra Prik og Streg med magnetlukning. Besidder guldskrift og ekstra bredde i ryggen, så der kan samles flere minder i bogen. Til at give en ide om størrelsen, så er bredden 26,2 cm, højden 32 cm og ryggem 5,3. Der kan også vælges om bogen skal indeholde en indholdsfortegnelse. Udover dette kan der tilkøbes ekstra sider, såsom barsel og ferietider. Prisen på bogen er 199 kroner.

Barnets bog fra Prik og Streg – Med spiralryg

Køb bogen her

En flot og stilfuld barnets bog scrapbog fra Prik og Streg med spiralryg. Bogen har et håndillustert motiv med træer og skovens dyr i på en hvid baggrund. Bogen har samme indhold, som den dyrer version på 399 kroner, dog uden mulighed for ekstra sider eller at bytte sider rundt. Bogen er ridsefri både på bagsiden og forsiden, samti indeholder 90 sider at skrive på. Derudover er den meget kønsneutral og passer til alle familiesammensætninger. Prisen er i alt 299 kroner for bogen.

Barnets bog fra Prik og Streg – Skoleminder

Køb bogen her

En barnets bog i skole minde version. Bogen er lavet af Prik og Streg. Bogen er lavet i et mørkeblåt A4 ringbind udseende, indeni er der almindelige plastlommer. Emnerne i bogen er minder fra skolestart samt 0-10 klasse, årligt interview med barnet, årligt klassebillede og fritidsinteresser til hvert skoleår. I alt er der 90 sider i bogen, og den passer til både pige og drenge. Ekstra sider der kan tilkøbes er emnerne “udflugter” og “vennebog”. Prisen på bogen er i alt 399 kroner.

Barnets bog fra Prik og Streg –  Tvillinger

Køb bogen her

Prik og Streg barnets bog lavet til tvillinger. Der fås to bøger, så hver tvilling har en barnets bog. Der kan vælges mellem otte forskellige forsider, så hver tvilling kan få deres forside. Forside valgene er bjørne, ræv, dådyr, kanin ,pindsvin, hvid ulv og egern. Designet til bogen passer både til drenge og piger, samt alle familiesammensætninger. I bogen er der en god balance mellem at have fokus på begge tvillinger, samt kun fokus på den ene tvilling. Bogen besidder en bred gruppe af emner der kan skrives om. I forhold til tilkøb, så kan der købes ekstra sider. Disse kan være emner som barsel og første skoledag. Prisen på bøgerne er i alt 799 kroner.

Barnets bog fra Simone Thorup Eriksen – Grå

Køb bogen her

Barnets bog fra Simone Thorup Eriksen i samarbejde med ChriChri, i et gråt neutralt udseende. Bogen er illustreret med Simone Thorup Eriksens populære stil og besidder nuttede elefanter på forsiden. I alt er der 96 sider i bogen. Prisen på bogen er i alt 249 kroner.

Barnets bog fra Simone Thorup Eriksen – Rosa

Køb bogen her

En klassisk barnets bog fra Simone Thorup Eriksen. Bogen besidder alle de vigtige information, og er lavet i en rosa farve der passer til en pige. Forsiden er lavet med guldbogstaver og der er i alt 94 sider. Prisen er i alt 249 kroner.

Barnets bog fra Simone Thorup Eriksen- Mint

Køb bogen her

Samme bog som ovenstående også fra Simone Thorup Eriksen. Den eneste forskel er farven, der er i denne bog er mint. Bogen koster også 249 kroner.

Barnets bog fra Ferm Living

Køb bogen her

Meget detaljeret barnets bog fra Ferm Living, men også lidt atypisk. Ferm Living har lavet en Memory-box, som består af en kasse, der indeholder små æsker, kuverter og notesbøger. Kassen besidder en stofpose, hvor diverse ting som barnets første par sko kan opbevares. Derudover er der papirer til fodaftryk og lignende,, samt en notesbog til at skrive minder ned.

Selve kassen er lavet af pap beklædt med bomuld, og har skrift på engelsk i guld. Slutligt er der på indersiden af låget muligt at skrive fødselsdagsdato eller andre personlige ting ned.

Dette er en lidt atypisk måde at lave barnets bog, men besidder stadig mange gode tanker og ideer. Prisen er også oppe i den høje ende på 599 kroner, så derfor er det en god ide at tænke sig en ekstra gang inden denne barnets bog købes, da den er så atypisk.

Barnets bog fra WITHWHITE – Grønne blade

Køb bogen her

Limited edition barnets bog fra WITHWHITE i samarbejde med Den Danske Naturfond, hvilket betyder  at ved køb af denne bog opkøber WITHWHITE samme m2 natur, som bogen fylder. Bogen indeholder det samme, som den model der er beskrevet ved gaveideer nummer 3, bortset fra at denne barnets bog omslag er lavet med grønne blade. Prisen er 399 kroner.

Barnets bog fra WITHWHITE – Rosa blomster

Samme produkt som ovenstående, eneste forskel er omslaget er der på denne barnets bog er lavet med rosa blomster. Prisen er 399 kroner.

Barnets bog fra WITHWHITE – A5

 https://withwhite.dk/produkt/barnets-bog-a5-hardcover/ A5

Barnets bog fra WITHWHITE . I alt har bogen 100 sider i et A5 format, der er lavet af 140 grams kvalitetspapir. Prisen er i alt 199 kroner. 

Barnets bog fra SpecialDay – Dreng

https://www.lirumlarumleg.dk/collections/barnets-bog/products/mine-forste-ar-album-special-edition-dreng 

Jubilæums Barnets bog fra SpecialDay i anledning af SpecialDays 10 års jubilæum. Denne barnets bog på mange måde mere om en scrapbog, da der er større fokus på billeder, men kan stadig fungere som en barnets bog. Scrapbogen er fyldt med  spørgsmål om alt fra graviditeten til barnets første skoledag. Det er også muligt at sætte tegninger og andre ting ind. Derudover er det muligt at tilkøbe ekstra sider, hvis det eksisterende 180 sider ikke er nok. Bogen er designet til drenge og prisen er i alt 349 kroner. 

Barnets bog fra SpecialDay – Pige

https://www.lirumlarumleg.dk/collections/barnets-bog/products/mine-forste-ar-album-special-edition-pige 

Samme barents bog som ovenstående, eneste forskel er at denne er designet til piger. Prisen er 349 kroner.

Barnets bog fra SpecialDay – Beige

Igen samme barnets bog, bare i en kønsneutral beige farve. Prisen er 349 kroner.

Barnets bog fra SpecialDay – Lyserød 

https://www.borneneskartel.dk/produkter/659-special-day/6269-specialday-mine-foerste-aar-lyseroed/?gclid=CjwKCAjw_JuGBhBkEiwA1xmbRWie8rluYfHkXnOYjAiITrnOcHIcLRDovlfgS5xFUIperTlnUOqUMBoCpzMQAvD_BwE

Barnets bog med titlen  “Mine første år, minder og gemmer” fra mærket SpecialDay. Bogen er i lyserød og er dermed tilpasset til en pige. Udover dette minder bogen på mange måder om det produkt der  blev beskrevet tidligere fra  SpecialDay. Bogen koster i alt 349 kroner.

Barnets bog fra SpecialDay -Dreng 

Barnets bog fra SpecialDay. bogen kan rumme alle minder fra babys første tid, og frem til det bliver 7 år. Bogen er indbundet i hardback udgave med grafiske illustrationer af Maria Hagerup, og er fremstillet med kraftige sider der er inddelt med stamtræ, fødsel, den første tid, børnehave, festligheder. i alt indeholder bogen 112 sider. Bogen fås både i en pige og drenge version, dette produkt er til drenge. Bogen koster i alt 199 kroner.

Barnets bog fra SpecialDay – Pige

Dette er pige versionen af ovenstående bog og koster også 199 kroner.

Barnets bog fra SpecialDay – Mormor

Barnets bog fra SpecialDay, med titlen “Mormor – minder og gemmer”. Denne bog er tiltænkt, hvis du som Mormor gerne vil skrive minder ned om dit barnebarn. I alt har bogen syv kapitler, hvor der guides til  hvad der kan skrives om. Når bogen er udfyldt kan mormoren enten give den til barnet, til at huske på alle minderne eller beholde den selv. Bogen koster i alt 199 kroner

Barnets bog fra SpecialDay – Morfar

Bogen indeholder det samme, som ovenstående, men er tiltænkt morfaren. Derfor har bogen også navnet “Morfar – minder og gemmer”. Bogen koster i alt 199 kroner

Barnets bog fra SpecialDay – Farfar

Barnets bog med titlen “Farfar – minder og gemmer”. Bogen er tiltænkt en farfar og indeholder det samme, som de to ovenstående. Bogen koster 199 kroner.

Barnets bog fra SpecialDay – Farmor

Sidst barnets bog i bedsteforældre rækken fra specialday. Denne bog hedder “Farmor – minder og gemmer” og indeholder det samme som de tre ovenstående. Prisen på bogen er 199 kroner.

Barnets bog – Hvad vil du være når du bliver stor

https://www.lirumlarumleg.dk/collections/barnets-bog/products/hvad-vil-du-vaere-nar-du-bliver-stor-blaa 

Sidste barnets bog på denne liste er lidt atypisk, og vil for alle ikke kategoriseres, som en barnets bog. Bogen er nemlig en spørgsmåls bog af Marte Lindstad Næss. Formålet er at spørge dit barn spørgsmålene i bogen dagligt. Året efter gentages dette og du kan dermed se udviklingen i dit barns svar på ting, som hvad de gerne vil blive, eller andre spørgsmål. Bogen indeholder 365 spørgsmål og har en varighed på tre år. Bogen kan købes i henholdsvis rød, grøn og blå. Prisen på bogen er 299 kroner.

Hvad er barnets bog og hvad skal den bruges til

Barnets bog er til for forældre, og kan være med til at indkapsle nogle af de gode stunder forældre og barnet oplever. Dette kan både være inde selve fødslen af barnet, under fødslen eller efter fødslen. Barnets bog giver dig derfor muligheder for at forevige ting, som barnets første ord eller første besøg ved bedsteforældrene. Selve ideen med barnets bog er ikke ny, og har eksisteret i mange år, men i takt med at billeder nu kan printes ud med det samme de er blevet taget. Er det også blevet lettere at huske på at indkapsle disse specielle øjeblikke. Da barnets bog har lommer til billederne, samtidigt med at der er linjer, hvor der kan skrives, hvad der er sket i den givne stund.

Disse øjeblikke er sjove at se på senere og betyder meget for jer som forældre, men også barnet når det er vokset op. Samtidigt med at bedsteforældre, venner og andre der har fulgt barnets opvækst, også synes at barnets første bog er sjov at bladre igennem for gamle minder. Dermed er der sikret mange timers underholdning, ved at kigge på de nostalgiske stunder.

På trods af at alle kan blive enige om at disse minder er værd at gemme og forevige, kan det i en travl hverdag, være svært at huske at få samlet alle minder fra første gangs ting, såsom hvornår det første ord skete eller det første skridt. Derfor er barnets bog en super god ide, til at få husket og nedskrevet disse ting.

Selvom ting er blevet mere og mere digital, har barnets bog i en fysisk udgave stadig sin berettigelse, da det er noget helt andet at kunne bladre igennem en bog, og se billederne minder, samt skriften fra den person der har skrevet mindet ind i bogen. Derfor er barnets bog også en super god ting, både som gave eller køb til ens eget barn. Da de fysiske element af en bog, stadig har en stor efterspørgsel.

Hvad skriver man i barnets bog

I forhold til hvad man typisk skriver i barnets bog, så er det ting som graviditeten, første ting, fødselsdage og andre milepæle. Vi har nedenfor givet ideer til emner du kan skrive om, samt hvad du kan komme ind på. Det er ikke alle emner folk synes er interessante, men her får du noget inspiration.

Graviditeten

Graviditeten er et oplagt emne at skrive om, specielt da barnet ikke selv har oplevet denne periode. Her kan skrive om den glæde det gav, da i som familie fandt ud af at i ventede barn, måske har i nogle billeder af fejringen. Her kan laves en collage med den voksende mave, der kan suppleres med ultralydsbilleder. Der kan også kommes ind på, hvordan graviditeten var, hvad var det for noget mad og drikke, du som mor bare skulle have. 

Noget der også kan skrive om er, hvordan i fortalte nyheden om til bedsteforældre og venner om at i ventede barn. I kan også komme ind, på hvornår i fik kønnet på barnet af vide. Slutligt er der nogle der også skriver et barn, som barnet kan læse når de blive ældre, for at få et indblik i hvordan tiden var inde de kom til verden. Hvad man vil skrive om er selvfølgelig op til en selv. Men en god ide, er at få beskrevet graviditeten så godt som muligt, med gode og sjove billeder der også viser denne tid.

Fødslen 

Et emne at skrive om i barnets bog er selve fødslen. Her kan beskrives, hvilken dag vandet gik, hvordan vejret var, hvad i skulle lave den dag og hvor du var da vandet gik. Til dette kan tilføjes, hvad barnets jordemoders navn er og hvilke andre mennesker der var med inde over fødslen.

Dernæst kan fødslens forløb beskrives og glæden ved at barnet endelig kom. Her kan hårfarve, øjenfarve og generelt udseende på barnets beskrive som fx. vægt. Derudover kan de første gæster nævnes og hospitals armbåndet kan beholdes, samt gemmes i en lille fin kuvert i barnets bog.

Husk også at tage en masse billeder, især før barnet kommer til verden, selvom det kan være meget hektisk.

Babys første tid hjemme

Her kan den første tid efter at familien er samlet i hjemmet beskrives. Ting der kan nævnes er hvordan vejret var, hvad barnet lavede, hvor meget det sov og hvordan det første bad forløb. Herudover kan der også skrives om, hvilke mennesker der kom forbi for at lykønskede med den lille nye, samt hvilke gaver de kom med.

Måske er det også i denne periode at forældrene valgte navnet til barnet, da den første periode nogle gør at man får en bedre ide om, hvilket navn barnet skal have.

En anden oplagt ting, vil også være at tage aftryk af barnets fødder og hænder, så de kan indrammes og være med til at se, hvor små fødder og hænder barnet havde i den første tid.

Navne

Det er ikke sikkert at i har været fuldstændig sikker på, hvad barnets navn det skulle. Derfor kan det være sjovt at skrive og gemme den liste af mulige navne, i havde i tankerne til barnet, om det skulle være et barn eller pige. I kan også komme ind på selve processen, om i har valgt om flere gange eller vidste navnet med det samme. Derudover kan det være sjovt at skrive om, hvordan i kom frem til det endelig valg af navn, samt hvad der gjorde at i valgt præcis dette navn.

Dette er et sjovt emne at få skrevet om, specielt hvis der har være meget tvivl om, hvad barnets navn skulle være. Det er både at se på forældrenes udvalgs processes, samt for barnet at tænke over hvad det ellers skulle have heddet, hvis forældrene havde valgt et andet navn.

Små og store ting

En oplagt ting at skrive og tage billeder af er dit barns små og store ting, så du på den måde kan forevige de specielle øjeblikke i dit barns liv. Her kan kommes ind på de helt store ting, som det første skridt eller ord. Om barnet sagde mor eller far først. Fødselsdage, ferier og dåben. Det kan også være første gang barnet lærte at cykle. I forhold til de lidt mindre ting, kan det være sjove vaner barnet havde, livret eller en sjov film barnet altid så. 

Det vil måske for jer som forældre være nemt at huske disse ting, men det vil være en god ide at få skrive disse milepæle og detaljere ned så barnet, når det engang bliver ældre også kan få glæden af disse historier.

Babyshower

Da babyshower er en fest der foregår inden barnet er kommet til verden, er det også en sjov ting at beskrive. Barnet får dermed et indblik i festen inden barnet kom til verden, hvilket kan være sjovt når barnet blive ældre. Her kan komme ind på, hvor babyshoweret blev holdt henne, hvem der kom, hvilke lege og aktiviteter der blev lavet.

Udover selve beskrivelsen, vil billeder fra festen være en god ide at have med, da det giver et godt indblik i selve stemningen.

Møde med familie

En anden meget oplagt ting at skrive og sætte billeder ind af, er når barnet har være henne ved bedsteforældrene, onkler, tanter eller andre dele af familien. Dette kan være steder barnet vil tilbringe meget af sin barndom, derfor er det en god ide at tage billeder og skrive beskrivelse af hvordan det har været at besøge familien. 

Er barnet meget ved bedsteforældrene i løbet af deres barndom, vil det uden tvivl være morsomt både for jer, men specielt barnet når det blive ældre, at se hvordan bedsteforældrene har udviklet sig med tiden.

Andre ting 

Ovenstående er selvfølgelig bare en masse inspiration og ideer til emner, der kan kommes ind på i en barnets bog, dette betyde ikke at det også er de emner man skal komme ind på. Det er nemlig helt valgfrit, hvad man skriver i barnet bog. Udover disse emner kan man også komme ind på barnets gode venner, yndlingsting, første dag i skole eller børnehave, drømme barnet har haft, tegning eller bare nogle sjove historien fra hverdagen.

Tilbehør

Besidder din barnets bog ikke nok sider, eller mangler nogle  ekstra funktioner. Så tilbyder mange producenter af barnets bøger ekstra tilbehør, du kan tilkøbe, som måske kan hjælpe. En af de ting du næsten altid kan købe ekstra af er papir. Papiret kan være helt blankt, eller tilføjet med et emne som fx “Mor”.  Du kan også købe ler eller aftrykssæt, hvis du gerne vil have et aftryk af dit barns fødder eller fingre. En sidste ting der ofte kan tilkøbes er en kuglepen. Her kan du købe guld kuglepen, så du altid benytter den samme kuglepen, når du skal skrive i din barnets bog.

God gave ide

Barnets bog er en fremragende gave ide, da det af mange anses for at være et “must”, at man beskriver sin barns opvækst gennem ord og billeder, og til dette er en barnets bog perfekt. Grundet dette er barnets bog blev en populær gaveideer, der både gives til festen inden barnet kommer der kaldes et babyshower, mens også som barsels- eller dåbsgave, da det er en gave alle forældre kan gøre brug af.

Pris

Prisen på en barnets bog varierer meget, og kan være i en prisklasse på alt fra 100 kroner helt op til 500 kroner eller mere. Køber du en barnet bog til 100 kroner eller deromkring, er detaljegraden højst sandsynligt også derefter, men du vil stadig få en super fin bog til at skrive minder.

Køber du istedet en barnets bog i den mere dyre prisklasse, vil du få en barnets bog, hvor der er tænkt over de små ting, samt at kvaliteten også bare er bedre. Hvor meget du ønsker at give for en barnets bog er selvfølgelige op til dig, men skal du ud og købe en barnets bog i gave enten til babyshower, bryllup eller noget helt tredje, så er det i prislejet mellem 100-500 kroner en barnets bog er i.