Det er ingen hemmelighed, at de rigtige makeupbørster kan gøre hele forskellen, når det kommer til dit makeup look. Men bruger du de rigtige børster til din ansigtsform? Her er en guide, der hjælper dig med at finde de bedste makeupbørster til dine unikke træk.

Hvis du har et rundt ansigt:

Vælg makeup børster, der er let vinklede for at hjælpe med at give dit runde ansigt mere form.  En god foundationbørste hjælper med at skabe en jævn og ensartet base. Til pudder, blush og bronzer skal du vælge store, fluffy børster, der giver dig en naturlig finish. Når du skal contour, så arbejd med din naturlige knoglestruktur for at finde den bedste placering til din makeup. Hav fokus på dine kindben, så du kan indramme dit ansigt. 

Hvis du har et ovalt ansigt

Kvinder med ovale ansigter kan stort set bruge alle typer makeupbørster, men de bør fokusere på børster, der kan fremhæve deres træk. Til foundation vil en tæt børste give dig fuld dækning. Til pudder skal du vælge en mellemstor børste for at få en naturlig finish. Når du laver contouring, skal du bruge en mindre børste til at definere dine kindben. Du kan med fordel brug en highlighting-børste på toppen af dine kindben for at give dem lidt ekstra potion.

Hvis du har et firkantet ansigt

Fordi firkantede ansigter har tendens til at have meget markante træk, er det vigtigt at bruge makeupbørster, der kan hjælpe med at blødgøre disse træk. Til foundation skal du bruge en stor, fluffy børste for at skabe en jævn base. Til pudder skal du bruge en mellemstor børste til at hjælpe med at blødgøre de hårde linjer. Når du laver contour, skal du bruge en mindre børste til at fokusere på kindbenene og kæbelinjen. Her skal du lave en blød contour, fremfor en hård ligesom ved de to andre førnævnte ansigtsformer. Du har allerede de markante træk, og derfor skal din contour være mere blød. 

I sidste ende spiller makeup børster en stor rolle i at skabe en flot og naturlig makeup look.