Danmark er et af de lande, hvor der er den største kultur for at benytte sig af cyklen som transportmiddel. Dette betyder også at børn i Danmark begynder tidligere og tidligere at cykle, da det netop er så indgroet en del af vores kultur. Da børn på cykel i trafikken er meget udsatte, er det derfor utrolig vigtigt at de er ordentlig beskyttet i trafikken. Dette gøres ved at være opmærksom i trafikken, kunne trafikreglerne og bære en cykelhjelm. Cykelhjelmen er utrolig vigtig for dit barns sikkerhed, da det er med til at beskytte en af de mest vitale og sårbare kropsdele, nemlig hovedet. Det er derfor vigtigt at børn altid benytter cykelhjelm, da de er ekstra udsatte, om det så er en kort eller lang cykeltur.

Abus Lane-U er en cykelhjelm der både kan købes til børn og juniorer. Cykelhjelmen er en af de mest populærere på markedet. Populariteten skyldes dens gode komfort og lette justering. Udover disse ting, besidder hjelmen to reflekser i nakken og 18 ventilationshuller.

Abus Smiley 2.1 cykelhjelmen er en robust cykelhjelm, der er med til at sikre dit barn i trafikken. Hjelmen besidder en ABS hard shell teknologi, der gør den modstandsdygtigt mod hårde slag. Cykelhjelmen er også relativ let, samt giver en tempereret oplevelse til hovedet ved fysisk aktivitet, om det så er cykling eller skateboarding. Slutligt er cykelhjelmen også nem at justere på, så den passer til dit barn.

Lazer bob pink dots, er en pink cykelhjelm der hjælper med at beskytte dit barn uanset, hvilket transportmiddel der benyttes. Hjelmen har en justerbar omkreds, så du kan tilpasse den til dit barn. Slutligt besidder hjelmen en 360 graders refleksbånd, der giver bedre synlighed i trafikke

Nutty MIPS’ cykelhjelm fra Nutcase er en farverig cykelhjelm, der passer perfekt til dig der har et barn der godt kan lide en farverig cykelhjelm. Cykelhjelmen har en magnetisk hagespænde, så dit barn undgår at hagen bliver nappet under spænding af hjelmen. Derudover har cykelhjelmen en MIPS teknologi, der er med til at mindske hjernerystelser.

Bell Lil Ripper cykelhjelmen er en meget egnet cykelhjelm til børn, der besidder en god komfort. Hjelmen er lav og besidder 10 lufthuller, hvilket er med til at give rigtigt god ventilation når dit barn cykler i solen. Cykelhjelmen kan justeres ,så den passer dit barns hovedform og besidder et smart lukkesystem, når cykelhjelmen skal strammes omkring hovedet.

Bell Sidetrack Junior Mips

https://www.cykelpartner.dk/cykelhjelme-boernjunior/bell-sidetrack-junior-mips—cykelhjelm—str-50-57-cm—mat-berry-gnarly

Bells sidetrack  populære cykelhjelm kan nu også fås med MIPS teknologi. MIPS teknologien er med til at hjælpe dit barns hoved, hvis det skulle styrte, da den minimere chancen for hjernerystelse.  Hjelmen er utrolig robust, samtidigt med at den er let. Justerbarhed er derudover meget enkel og de 15 ventilationshuller sørger for en god temperatur.

Specifikationer

Bell Sidetrack Junior Mips

Farve: Pink/Mat berry gnarly

Aldersgruppe: Børn og junior

Indvendig omkreds: 50-57 cm

Vægt: 276 gram

MIPS (Multi-directional Impact Protection System)

CE EN 1078 / CPSC Bicycle

15 ventilationshuller

ErgoDial for hurtig og nem tilpasning af størrelse

In-Mold Polycarbonate Shell

Hagespænde med clicksystem (Pinchguard Buckle, som sikrer, at hagespændet ikke napper i skindet, når det lukkes)

Snap-In skygge

Abus Urban-I 3.0 Street Art

https://www.cykelpartner.dk/cykelhjelme-boernjunior/abus-urban-i-30—cykelhjelm—street-art

Abus Urban-I 3.0 er en klar bestseller på markedet indenfor cykelhjelme til børn. Hjelmen er klassisk og simpel, og produceret i et stykke, hvilket giver hjelmen en god komfort. Hjelmen har justerbare stropper og regulerbar omkreds. Derudover har den 12 ventilationshuller, der fører til gode luftveje.

Specifikationer

Abus Cykelhjelm

Model: Urban-I 3.0

Farve: Matsort / Street Art

Integreret LED baglygte med 180 graders synlighed

Reflekterende detaljer

In-Mold konstruktion

Indbygget insektnet i fronten

Udgang til hestehale

Justerbar omkreds via drejeknap

12 ventilationshuller

Lukkes via magnet-spænde

Beskyttende pude ved hagen

Vægt: 250 gram (størrelse M)

Bell Charger – Mat grå sort

https://www.cykelpartner.dk/cykelhjelme-boernjunior/bell-charger—cykelhjelm—str-50-57-cm—mat-graa-sort

Specifikationer

Bell Charger er nydelig aerodynamisk cykelhjelm. Hjelmen besidder i alt 18 ventilations, der giver en god nedkøling og ventilation. Hjelmen besidder en teknologi, der gør at den tilpasser sig dit barns hovedform, så den er komfortable lige meget, hvilket barn der bærer den. Slutligt er hjelmen let at tilpasse i omkredsformen.

Farve: Grå/sort

Aldersgruppe: Junior og voksne

Indvendig omkreds: 50-57 cm

CE EN 1078

18 ventilationshuller

Ergo Fit™ System

In-Mold Polycarbonate skal

Aftagelig skygge

Hvordan finder jeg den bedste cykelhjelm?

Cykelhjelm til børn går typisk ind under aldersgruppen fra 1-8 år. Børn der er over denne alder, kaldes juniorer og går for det meste ikke op i det visuelle look mere af deres cykelhjelm. Da børn i 1-8-årsalderen er meget optaget af det visuelle design, er det en god ide at lade dit barn være med til at bestemme, hvilke cykelhjelme de ønsker, da sandsynligheden for at de benytter den stiger.

Der findes et bredt udvalg designs til cykelhjelm for børn, men ligegyldigt hvordan de ser ud, så kan de kun falde i to kategorier inden for cykelhjelme. Den første er den klassiske, der har været på markedet i mange år og som er udformet som en mere flad cykelhjelm. Den anden type cykelhjelm, er lidt mere ny og bliver benyttet mere og mere i dag. Denne type cykelhjelm har et rundt udseende. Begge typer kan findes til drenge og piger, og beskytter begge barnet for skader. Alligevel vil der kunne være en personlig præference i forhold til komforten på de to typer af cykelhjelme, og deres pasform til barnets hoved.

Til at sikre at alle cykelhjelme er lavet af god kvalitet, så den kan beskytte mod hovedskader og andre ting findes CE mærket.  CE-mærkningen er den europæiske lovgivning, der mærker cykelhjelme og andre ting der er produceret af ordentlig materialer. Du skal derfor se efter CE-mærkning, når du skal erhverve en cykelhjelm til dit barn, da dette er et kvalitetsstempel, der sikre en god cykelhjelm.

For at sikre at cykelhjelmen udfører sit arbejde korrekt, og dermed beskytter barnets hoved, er det vigtigt at cykelhjelmen har den rigtige pasform og er indstillet korrekt. For udover at giver bedre sikkerhed, hjælper det også på cykelhjelmens komfort. Grundreglen er at cykelhjelmen skal sidde vandret på barnets hoved, cykelhjelmen skal passe til omkredsen på barnets hoved. Til sidst skal de forreste stropper gå lodret ned og de skal være godt på plads, ved spænding af cykelhjelmen.

I forhold til omkreds på dit barns hoved, så er tommelfingerreglen at børn i alderen 0-2 år har en omkreds på 45-53 cm omkring hovedet, mens børn mellem 2-8 år, har en omkreds på 46-60 cm. Det er på trods af denne tommelfingerregel, stadig en god ide at måle omkredsen på dit barns hoved. Målingen foregår omtrent 2 cm over øjenbrynene.

Skulle det ske at dit barn styrter, er det vigtigt at du får købt en ny cykelhjelm. Cykelhjelme virker nemlig kun indtil de har taget imod et kraftigt slag. Herefter mister cykelhjelmen dens funktionalitet. Det er derfor vigtigt at få udskiftet dit barns cykelhjelm, når den har udtjent sin pligt

Nedenunder er otte udvalgte cykelhjelme, alle er ce mærket, og dermed kvalitets cykelhjelme der sikre dit barn i trafikken. Mange af cykelhjelmene kan fase i andre farver, og forskellige indvendige omkredse. Der er selvfølgelig også andre typer cykelhjelme end dem herunder, men med et valg af en af disse kan du ikke gå galt i byen.