En gulvvase kan være et fantastisk element til at skabe mere liv og farver i dit hjem – både med og uden blomster. Ofte ender vi med at vælge mindre vaser til hjemmet, der kan stå på bordet. Men vaser kan fylde på bordet, og så skal vi flytte rundt på dem, når vi skal spise, eller de er i vejen for fjernsynet, når de står på sofabordet.

Med en gulvvase har du mulighed for at indrette med skønne friske blomster – og så i et stort format, uden at skulle flytte rundt på dem. Du kan finde en fast placering til din flotte gulvvase og nyde de skønne friske eller tørrede blomster, eller hvad du nu ellers vælger at sætte i gulvvasen.

Læs mere om, hvordan du kan indrette hjemmet med gulvvaser, og find nogle af de flotteste gulvvaser på markedet her.

De flotteste gulvvaser til hjemmet

En gulvvase er ikke bare en gulvvase, og der findes mange forskellige på markedet. Du bør derfor overveje, hvilken farve, stil og form, du er mest til. Her har vi samlet en række af de flotteste gulvvaser på markedet lige nu, så du kan finde lidt inspiration – måske finder du din drømmegulvvase her?

Bloomingville Schila Gulvvase – unik håndmalet vase til tørrede blomster

Den smukke Schila gulvvase fra Bloomingville er helt perfekt til dine flotte tørrede blomster, troldhasselgrene eller bomuldsblomster. Vasen er lavet af terrakotta, som er håndmalet i et sort og hvidt stribet mønster, som er med til at gøre hver vase helt unik. Desværre er vasen ikke vandtæt, så den kan ikke bruges til friske blomster, der skal i vand. Til gengæld har du en smuk gulvvase, der fint kan stå for sig selv eller pyntes med tørrede blomster, grene eller flotte lange siv.

Kähler Hammershøi gulvvase i flotte farver

Det smukke Hammershøi er igen blevet et velkendt element i mange danske hjem – og skal du gøre ekstra meget ud af det, skal du vælge den smukke gulvvase fra Kähler i den skønneste indigoblå farve – eller andre farver, hvis du er mere til det. Denne vase er hele 50 cm høj, så du er garanteret en smuk og prangende gulvvase, der vil pryde ethvert hjem, uanset om det er klassisk eller moderne indrettet.

Tom Dixon Beat høj gulvvase i smuk messing

Tom Dixon er kendt for sit flotte og anderledes moderne design, og her er gulvvasen Beat ingen undtagelse. Denne gulvvasee er en del af The Beat Vessel Family, som består af meget ikoniske designelementer i messing. Du kan vælge mellem flere forskellige gulvvaser i serien i nytænkende former, der skaber et perfekt finish til det moderne hjem, både for sig og sammen. Gå all in på indretningen og kombiner med de flotte lamper i samme serie.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Vince vase – simpel gulvvase i glas

Det behøver ikke altid være vildt og prangende – simpelt kan også gøre det. Og det kan den fine Vince gulvvase bestemt også. Den smukke vase med en højde på hele 55 cm kan bruges til både blomster og som terrarie til små fine planter, grundet det fine klare glas, og det flotte design. Fyld lidt sten i bunden, derpå jord og plant dine fineste små sukkulenter og andre små planter mellem lidt sten og mos. Er du ikke så meget til at bruge gulvvasen som terrarie, kan du selvfølgelig også bruge den som blomstervase.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Holmegaard 2Lip Vase – flot mundblæst glas

Maria Kariis har designet den fine 2Lip gulvvase fra Holmegaard med inspiration fra tulipanen. Den står i et smukt mundblæst glas i en flot blå farve, der vil pryde ethvert hjem. Gulvvasen har en højde på 45 cm, og den kan dermed både bruges på gulvet eller på et bord eller vindueskarm. Vasen er både skøn i sig selv, men det bliver endnu bedre med fine blomster og greme. Hver 2Lip vase er mundblæst og håndlavet, og dermed kan der opstå små fine luftbobler i glasset, der er en del af charmen.

CASA Living gulvvase i genbrugsglas

Den smukke gulvvase fra CASA Living byder på et unikt element til dit hjem. Den er nemlig lavet af 100% genbrugsglas i en den flotteste varme røgfarve, der passer perfekt til et væld af blomster, siv og hvad end, du vil pryde den med. Den vil især være skøn med blomster i varme farver som rosa eller orange, men et pift af hvid eller gul vil også gøre sig godt. Med den smukke form passer gulvvasen ind i både den klassiske og moderne indretning.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Menu Èchasse Gulvvase i messing og røget glas

Indret hjemmet med en skøn og anderledes gulvvase i et eksklusivt design med den fine Èchasse gulvvase fra Menu. Vasen er lavet i det smukkeste røgfarvede glas og står på en fin messingstander, der får den lidt op i højden og giver den en højde på hele 60 cm. Vasen er perfekt til både enkelte blomster såvel som store buketter, grene eller flotte siv fra naturen. Vasen vil pryde i et hjørne i stuen eller ved siden af sofaen.

Smuk jubilæumsgulvvase fra Sinnerup

Sinnerup fejrede i 2021 derres 50 år med den flotte jubilæumsgulvvase i smuk grønt stentøj. Vasen har en flot højde på 46,5 cm, og den egner sig derfor perfekt til at stå på gulvet med flotte blomster. Pynt et hjørne i stuen eller enden af sofaen med skønne friske blomster, tørrede blomster eller afklippede grene fra haven. Uanset hvad vil den smukke vase med sin støvede mørkegrønne farve pryde hjemmet. Og skal den ikke lige være grøn, så findes vasen også i en flot cremet hvid.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

By Lassen Kubus Nolia gulvvase – minimalisme og meget mere

Den flotte Kubus Nolia i en skøn hvid er designet af By Lassen og byder på en flot gulvvase, hvor der virkelig leges med formerne. Den fine cylinderformede beholder er omringet af en rektangulær ramme, der er helt karakteristisk for Kubus kollektionen. Gulvvasen er yderst minimalistisk, og alligevel meget mere end det – og de flotte former passer perfekt ind i det moderne hjem. En flot gulvvase der kun bliver endnu flottere med en skøn blomsterbuket eller flotte grene fra haven.

Bloomingville Idima gulvvase i gul glas

Den fine Idima gulvvase fra Bloomingville er med sin højde på 30 cm perfekt til både gulv og bord. Vasen står i en smuk gul farve, der skaber masser af varme og stemning i hjemmet, uanset om du har blomster i den eller ej. Gulvvasen har en bred krop og en smal hals, der gør den egnet til især enkelte langstilkede blomster eller grene. Vasen er lavet af glas, som er spraymalet med en flot gul farve.

Echo Krukke fra Muubs – kan gulvvasen ikke blive høj nok?

Kan gulvvasen ikke blive høj nok? Så kan det være du skal vælge den smukke Echo gulvvase på hele 80 cm fra Muubs. Vasen er håndlavet i terrakotta af yderst dygtige keramikere i Indonesien. Hver vase har en helt unik overflade og struktur, der giver en nærmest røgagtig effekt og antikt udseende. Vasen bør kun bruges indenfor og egner sig bedst til tørrede blomster – eller bare til pynt. Med den imponerende højde er gulvvasen et værk i sig selv.

Broste Copenhagen rund Ray gulvvase

Gulvvaser behøver ikke kun være til friske blomster – og her får du en flot gulvvase, der egner sig bedst til tørrede blomster, siv eller tørrede grene. Du kan selvfølgelig også pryde den med kunstige blomster, der vil stå smukt år efter år. Gulvvasen Ray fra Broste Copenhagen har nemlig et lille hul i bunden. Men fortvivl ikke – den er stadig utrolig flot og stilfuld og vil passe godt ind i det moderne hjem med den flotte grå farve af fiberler.

Gordo gulvvase

Den flotte Gordo gulvvase i riflet terrakotta vil passe perfekt ind i de fleste hjem. Den findes i flere forskellige farver, så du kan vælge et par stykker og kombinere dem. Pynt de flotte vaser med fine tørrede blomster eller kunstige planter, da de ikke er 100% vandtætte, eller lad dem stå og pynte som de er i et hjørne af stuen. Vasen findes i både hvid, mustard, vinrød og forskellige grå nuancer.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Alesso gulvvase

Den fine Alesso gulvvasse i hvid eller grå terrakotta med en højde på hele 73 cm vil være perfekt til at skabe lidt stemning i stuen. Vasen vil stå flot ved siden af sofaen, både for sig selv eller i kombination med andre. Fyld den med tørrede eller kunstige blomster, lidt siv eller flotte tørrede grene for at gøre lidt ekstra ud af det – bare sørg for, at de er store nok, så de ikke forsvinder i den høje vase. Vær opmærksom på, at vasen ikke er 100% vandtæt, så den egner sig ikke til friske blomster.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Ellos Home Coral Reef vase i lækkert og anderledes design

Indret hjemmet med inspiration fra havet med den flotte Coral Reef vase i lækkert stentøj. Vaseen har en højde på 33 cm, og den kan dermed både bruges som gulvvase eller til bordet eller vindueskarmen. Pynt vasen med fine tørrede blomster eller planter. En skøn vase der bringer et element af det naturlige ind i hjemmet – perfekt til den nordiske indretning.


Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Ellos Home Vase Rym – sjov gulvvase i papmaché

Gør det hele lidt mere specielt med den fine og sjove håndlavede gulvvase i papmaché. Og nej, desværre kan vasen ikke bruges til friske blomster, da den jo er lavet af papir og dermed ikke kan tåle vand. Til gengæld får du en smuk vase til dekoration – og du kan jo altid pynte den med flotte tørrede blomster eller grene, eller gør det lidt mere farvestrålende med kunstige blomster. Vasen er håndlavet, så hver er unik, og der kan dermed forekomme variationer i både form, vægt og finish.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Oregon Vase i røgfarvet glas og spændende former

Den smukke Oregon Vase leveres i det fineste røgfarvede glas – vælg den grå eller brune version, der hver især har deres helt eget udtryk. Med en højde på 35 cm kan vasen både stå på gulvet eller på et bord eller i vindueskarmen. Nyd de skønne organiske former i sig selv, eller pynt vasen med blomster eller afklippede grene. Du bestemmer selv, hvordan vil vil gøre lidt ekstra ud af det.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Sådan styler du dit hjem med gulvvaser

Gulvvaser i dit hjem er en fantastisk måde at tilføje personlighed og farve og masser af liv på. De findes i mange størrelser, former og farver, så du kan finde lige præcis den eller de gulvvaser, der passer bedst ind i din indretningsstil. Læs her lidt tips til, hvordan du kan indrette hjemmet med gulvvaser:

 

  • Brug gulvvaser i entréen for at skabe et godt førstehåndsindtryk.
  • Stil gulvvaser rundt omkring i stuen for at skabe farve og blikfang. Du kan placere flere sammen af forskellig størrelse for at skabe særlige fokuspunkter.
  • Gulvvaser i soveværelset eller på badeværelset kan være med til at tilføje et strejf af luksus.
  • Brug tørrede blomster eller kunstige blomster til gulvvaserne, så der kan stå noget pænt i dem i hverdagen.
  • Fyld gulvvaser med friske blomster til særlige lejligheder – eller bare når du har lyst til at gøre lidt ekstra ud af det.

Gulvvasen er en god mulighed for at skabe lidt ekstra personlighed og stil i hjemmet, på lige fod med billeder og malerier. De findes i et væld af former og farver, så du kan vælge den, der passer ind i din stil. Overvej hvilken stil, du er mest til, samt farvere og form på gulvvasen. Og så kan det være en god idé at tænke over, om det skal være en gulvvase af et særligt design eller brand.

De bedste blomster og planter til gulvvaser

En gulvvase kan være en flot genstand i sig selv, men det kan også være fint at pynte den med blomster, for at give lidt ekstra farve og liv i hjemmet. Ikke alle blomster passer til gulvvaser, for de er ikke altid store nok. Derfor finder du her lidt inspiration til, hvilke blomster og planter der egner sig godt i gulvvaser.

Hortensia

Hortensia er ikke kun en skøn blomst, vi kan nyde udendørs. En gren eller to med blomstrende hortensia er perfekte i gulvvasen. Du kan finde dem i mange smukke farver, så du kan vælge lige netop den, der passer bedst ind i dit hjem. Hortensia kan desuden også være smukke, når de er tørrede.

Solsikker

Solsikken er en rigtig klassisk blomst i gulvvase, grundet den store størrelse. Den sommerlige blomst bringer masser af farve og sommerstemning ind i hjemmet, og den egner sig perfekt i gulvvaser på grund af de lange stængler.

Roser

Roser findes i alle størrelser, og særligt de store passer perfekt i en gulvvase. Fyld gulvvasen med en buket, eller nøjes med et par enkelte af de store smukke roser, som findes i et væld af farver.

Liljer

Den elegante lilje er også et smukt valg til gulvvasen. De store fine blomster egner sig godt både som en buket og som enkelte. Vælg den klassiske hvide, der vil passe ind i enhver indretning, eller gå efter en anden farve som lyserød eller orange for at skabe lidt ekstra kulør på tilværelsen.

Monstera og andre blade

Det behøver ikke kun være blomster i gulvvasen – du kan også sætte flotte blade fra store planter i. Måske nogle skønne bregner fra skoven – eller hvis der er knækket et blad af din monstera deliciosa, også kendt som bloggerplanten. Et par flotte store blade i gulvvasen kan bestemt også noget.

Blomstergrene

Du kan også pynte gulvvasen med de skønneste grene fra de blomstrende træer som kirsebær, æble eller pæretræer, der blomstrer i foråret. Et skønt og naturligt look til hjemmet.

Troldhasselgrene

Tørrede troldhasselgrene er et godt valg til gulvvasen, da de kan bruges året rundt, og du kan pynte dem med fine ophæng og lignende. Hæng lidt julepynt til jul, påskepynt til påske, eller måske lidt andre fine pynteting til ophæng.

Bomuldsblomster

Bomuldsblomster er skønne – og de ser kun endnu skønnere ud i en flot gulvvase. Disse findes både kunstige og tørrede, og det giver dig mulighed for at have dem stående i vasen året rundt.

Kunstige blomster

Kunstige blomster kan også være med til at skabe et flot og farvestrålende element i hjemmet. De egner sig især godt til de ikke-vandtætte vaser. Kunstige blomster findes i alle typer, farver og størrelser, og du kan med garanti finde nogen, der er så realistiske, at du selv kommer i tvivl om ægtheden.

FAQ

Hvor høje skal blomsterne være i forhold til gulvvasen?

Det er forskelligt, men generelt anbefaler blomsterhandlerne at blomsten eller buketten har en højde på omkring 2/3 af vasens højde. På den måde bliver det ikke for voldsomt eller for lidt, og der er mindre risiko for, at vasen vælter.

Hvilken form skal jeg vælge til min gulvvase?

Det kommer an på, hvad du er mest til. Gulvvaser findes i et væld af former. Runde bløde former giver et mere afslappende og blødt udtryk, mens cylinderformede gulvvaser virker mere skulpturelle. Den klassiske runde vase med tynd hals kan være mere eksklusiv og pompøs.

Hvor stor en gulvvase skal jeg købe?

Det kommer an på placeringen af vasen – skal den stå i et hjørne, vil det være fint med en stor vase. Skal den stå langs en væg eller lignende, eller skal den stå sammen med andre mindre genstande, kan det være en idé at gå efter en lidt mindre gulvvase.