Har du en hund (eller kat) i hjemmet, ved du sikkert alt om, hvor meget de kan fælde. Der er hundehår overalt. De små hår sidder fast i gulvtæppet, sofaen og lænestolen, og det er en håbløs opgave for din gamle støvsuger at få støvsuget alle de hår op.

Generelt kan de fleste støvsugere i et eller andet omfang støvuge hundehår op, men der er altså nogen modeller, der er bedre til det end andre. I denne artikel vil vi tage et kig på et par af de bedste støvsugere til hundehår på markedet lige nu.

Der er hundehår overalt, og din gamle støvsuger kan ikke klare opgaven mere. Hvorfor så ikke investere i en ordentlig støvsuger, der kan fange hvert eneste dyrehår. Det lyder måske som lidt af en drøm, men det er en drøm, der kan gå i opfyldelse med Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline.

Denne støvsuger er nemlig kåret som Bedst i Test hos Forbrugerrådet Tænk i 2021, og det er med god grund. Her får du nemlig en kraftig støvsuger, der støvsuger al snavs, støv og dyrehår op fra dit gulv og gulvtæpper helt uden problemer.

Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline er så effektiv til at støvsuge hunde- og kattehår op, og det er på grund effektive mundstykke. På mundstykket sidder der nemlig roterende børster, der hjælper med at løsne dyrehårene fra gulvtæppet, så de nemt bliver suget op. Oven i det er det nemt at justere sugestyrken, og så er den lavet i et brugervenligt design. Der medfølger et universalt gulvmundstykke, et turbomundstykke og tre ekstra dele.

Støvsugerposen på denne støvsuger har en volumen på 4,5 liter, og med en lang ledning får du en radius på 12 meter.

Her får du en solid støvsuger fra Miele, som er kendte for at levere langtidsholdbare hvidevarer, støvsugere og andre elektronikprodukter, så du kan forvente en god støvsuger, du kan have glæde af i mange år.

Er du derimod på udkig efter en støvsuger til hundehår, der ikke kræver støvsugerposer, kan du overveje at gå efter den poseløse støvsuger fra Bosch, BGS5335 Zoo’o ProAnimal. Som navnet lyder er dette også en yderst effektiv støvsuger til dyrehår, og den har ligeledes klaret sig godt i Forbrugerrådet Tænks test.

Denne støvsuger har en kapacitet på tre liter, hvilket er fint for en poseløs støvsuger. En anden fordel er, at denne støvsuger er udstyret med et vaskbart og hygiejnisk HEPA-filter, som gør den egnet for allergikere. Dette filter hjælper nemlig med at rense og filtrere luften. Dertil har denne støvsuger også et Intelligent SelfCleam System, der sørger for at holde den ren, så du slipper for at skulle vedligeholde og rengøre støvsugeren særligt ofte.

Men hvad med dyrehårene? Det klarer denne støvsuger fra Bosch også glimrende – den har nemlig flere mundstykker, samt et AirTurbo system, der giver en høj luft gennemstrømning. Kombineret med den smarte ProAnimal Turbobørste, har du her en støvsuger, der nemt kan suge hunde- og kattehår op. Ikke nok med det har støvsugeren også en radius på 11 meter, så du kan komme vidt omkring med støvsugningen.

Og så er det jo smart med en støvsuger uden poser, fordi du sparer penge på de dyre poser, og det er også lidt bedre for miljøet.

Den bedste støvsuger til hundehår

Skal du finde en god støvsuger til hundehår, kan du overveje at gå efter en af modellerne, vi nævner her. Skal det ikke lige være en af dem, så er det en god idé, at du først og fremmest kigger på selve støvsugernes mundstykker og sugeevne. Det kan nemlig være et godt pejlemærke til at finde ud af, om de er gode til at støvsuge hundehår eller kattehår op. Det er godt at gå efter en model med et særligt mundstykke specifikt designet til dyrehår, og gerne med særlige børster og turbofunktion.

Vil du læse mere om støvsugere generelt, eller har du en hårløs hund, eller måske slet ingen hund, kan du tage et kig på vores anmeldelse af almindelige støvsugere her.