Når man handler de lidt dyrere varer og stiller sig spørgende overfor prisforskellen fra den billige til den dyre, får man som oftest informationen om at det handler om en forskel på kvaliteten, men kan det overhovedet betale sig at købe god kvalitet frem for at handle de billigere udgaver der måske har en lidt ringere kvalitet?

Forstå forskellene på dine muligheder

Kvalitet er et ord vi bruger når vi vil udtrykke hvorvidt vi har med noget godt eller skidt at gøre. En god kvalitet vil som oftest være noget der kan holde i længere tid og som man også kan få mere nydelse fra. Betegnelsen kan bruges indenfor alle produkter hvad enten der er tale om fødevarer eller interiør til hjemmet og det er derfor noget som vi alle ved hvad indebærer.

Når vi handler nye varer, så er det forskelligt fra person til person hvor meget vi går op i prisen kontra kvaliteten og det er derfor ikke en sikkerhed at alle vil vælge kvalitet, selv om det kan virke lige til højrebenet. Der findes dog også produkter hvor der selvfølgelig er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men hvor der også spiller andre faktorer ind og det er her nødvendigt at forstå forskellene på de enkelte produkter på en anden måde. Dette gøres lettest ved at se på bedstitest.dk.

Find ud af hvad du vægter højest når køber nyt

På bedstitest.dk finder du en side, hvor du kan se test af de forskellige varegruppers produkter for bedre at kunne pejle dig ind på om det er pengene værd, for det er som skrevet ikke altid kun kvaliteten der får priserne til at stige. Design og funktioner kan også spille en stor rolle og det kan derfor være svært at vide hvad der egentlig er det bedste at købe.

Om du er den ene eller den anden type der vil vægte kvalitet mere eller mindre er svært at sige, men hvis du selv mangler svar herpå så kan du starte med at sætte dig selv i en situation hvor du normalt køber en bestemt hverdagsstøvle som godt nok koster langt mere end middelprisen på støvler, men som du til gengæld ved holder i flere år.

Hvis du forestiller dig at du nu render ind i en lignende støvle, hvor komforten virker som den samme, men hvor du samtidig også ved at kvaliteten måske ikke er ægte skin og håndsyet og ikke vil holde lige så længe, så kan du overveje om du ville købe dem i stedet hvis de blev solgt til middelprisen.

Dyrere varer vil vi som oftest vægte en god kvalitet ved

Der er selvfølgelig forskel på om du kigger på varegrupper der ligger i det høje prisleje eller i den lave ende. Er der tale om indkøbsnet, så er man måske lidt mere ligeglad med at man skal skifte det ud efter 3 måneder fordi kvaliteten er dårligere end det lidt dyrere indkøbsnet der måske kan holde i et par år. Har vi til gengæld med en ny seng at gøre, så vil du måske være træt af det besvær der vil være med at skulle anskaffe dig en ny seng efter få måneder fordi du ikke lige spenderede det mere og her vil kvaliteten desuden også indebære en form for komfort og ikke blot holdbarhed.

Om det kan betale sig at købe kvalitet, er derfor et spørgsmål der ikke kan findes et enkelt svar på, men det kan i hvert fald have en stor betydning for nogle mens det for andre er ligegyldigt med kvaliteten. Der findes jo faktisk personer der bevidst går efter de billigere udgaver for at have en undskyldning for at shoppe mere og uden at de bliver ruineret.

Undgå at bruge en masse tid på reklamationer

I forhold til at bruge pengene bedst, så er der dog ingen tvivl om at kvaliteten af et produkt bør vægtes højere end prisen. Det er nemlig på lang sigt betydeligt dyrere at købe dårlig kvalitet til det halve af prisen, for at skifte ud hurtigere og købe nyt.

I forhold til din tid er der desuden også en kæmpe forskel på om du køber kvalitet eller ej. Når du køber noget af ringe kvalitet, så kan du vel og mærket dække dig ind i forhold til lovgivningen om at kunne reklamere over dine varer når du køber dem som privat person, men du skal stadig bruge tid på at reklamere og tid på at finde et nyt alternativ.

Du kan som eksempel se på situationen, hvor du får købt dig en oplader til din telefon, hvis denne er købt billigt og du med det samme du kommer hjem finder ud af at den slet ikke dur, så har du kun brugt din tid og ikke fået noget ud af det og du skal kun bruge mere tid for at tage ned og reklamere over varen igen. Det er altså i de fleste tilfælde en god idé at vægte kvalitet frem for pris.