Uanset om du bor stort eller småt, kan en rumdeler være et godt møbel til hjemmet. En rumdeler reol kan både bruges til opbevaring og kan hjælpe med at dele rummet mere op, og det gælder både i større og mindre rum. På den måde kan du skabe flere rum i et, og samtidig tilføje mere opbevaringsplads.

Rumdelere findes mange forskellige størrelser og typer, og her i artiklen har vi samlet en række af de fineste rumdelere på markedet lige nu. Det gælder både rumdeler reoler og rumdeler skærm. Og så kan du læse mere om, hvad du kan bruge en rumdeler til i dit hjem.

De flotteste rumdeler reoler

Der findes mange forskellige rumdelere på markedet – selvfølgelig den helt klassiske med kvadratiske rum, men også mange andre fine reoler, der kan bruges som rumdelere. Du kan også finde rumdeler skærme, der bruges til at afskærme og dele rum op uden opbevaringsfunktionen. Her har vi samlet de flotteste rumdeler reoler på markedet, og så finder du et par enkelte rumdeler skærme.

Den klassiske rumdeler – Haldager

Her finder du den helt klassiske rumdeler, der er velkendt hos mange møbelforhandlere. Haldager er en flot 16 rums rumdeler, som også findes i mindre versioner. Den har 2 rum med bagbeklædning i to hjørner, hvilket skaber en fin effekt. Haldager findes også i en flot naturfarve, hvis du ikke er til den klassiske hvide. Rumdeleren her er perfekt til at dele både rummet op, og så kan du fylde den med bøger, planter eller kurve med småopbevaring. En skøn rumdeler reol til en god pris.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

HAY Woody High Reol i hvid – smuk og moderne rumdeler

Den smukke Woody reol fra HAY blev oprindeligt designet til lagerbrug, men det flotte design har også gjort den et efterspurgt opbevaringsmøbel i mange danske hjem. Woody reolen kan bruges som rumdeler og stå frit, eller den kan stå op ad væggen, hvis du foretrækker det. Det flotte åbne design i massivt egetræ og pulverlakeret stål, skaber en skøn rummelighed, der vil passe perfekt ind i de fleste hjem. Brug Woody som rumdeler i stuen eller kontoret.

Montana Free – en ren klassiker med masser af muligheder

De flotte Montana Free reoler er en kæmpe favorit, og det er med god grund. Uanset hvilken størrelse du vælger, har du et væld af anvendelsesmuligheder. Brug Montana Free som rumdeler reol, og lad dig inspirere af de flotte farver til din indretning. Montana Free findes i hele 12 forskellige konstruktioner, og forskellige farver, herunder: New White, Black, Fjord, Black Jade, Beetroot, Masala og Mix Iris-Masala. En fantastisk rumdeler reol til det farverige og moderne hjem.

WOUD Tray Reol High Valnød – smukt og nytænkende design

Den flotte Tray reol fra WOUD er designet af Hanne Willmann i et skønt stål stel med flotte hylder af valnød. Reolsystemet består af forskellige bakker, der kan tilpasses og lægges i forskellige niveauer, så de passer til din indretning. Brug reolen som rumdeler ved at placere den ude i rummet, og indret den med skønne planter, et par bøger og flotte vaser. Tray reolen findes både i denne høje udgave, samt en lavere udgave, der også egner sig godt som rumdeler.

Rumdeler Vandsted i flot bambus

Denne flotte rumdeler står i det lækreste bambus materiale, der passer perfekt ind i de fleste hjem. Den fine trappeform er et skønt og frisk pust til indretningen, og det gør at rumdeleren passer ind i de fleste rum. Du kan bruge rumdeleren på kontoret, i soveværelset, stuen eller entreen, og du vælger selv, om den skal stå op ad væggen eller placeres ud i rummet. Og så er den jo lavet i bambus – et utroligt holdbart og bæredygtigt materiale.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Seaford bogreol – bogreol og rumdeler i et

Skøn og anderledes rumdeler i et flot design – her får du en fin rumdeler i sort melamin ask og sort metal, der byder på rene linjer, der alligevel bryder lidt op med den klassiske reol form. Denne reol kan bruges både op ad væggen og som rumdeler, og du kan indrette den med lidt bøger, planter og andre fine pyntegenstande. Perfekt til at skabe lidt ekstra rum i rummet.

Trappedal reol med 5 hylder – perfekt til planter

Den flotte Trappedal reol fungerer perfekt som rumdeler, uden den kommer til at fylde for meget ud i rummet. Reolen kan stå både frit i rummet eller op langs væggen – du bestemmer selv. Lad rummet være frit og stil blot et par planter, vaser eller andre pyntegenstande. Især planter og blomster vil stå og stråle i denne reol. Et perfekt opbevaringsmøbel til at dele rummet op og udtrykke din personlige stil.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Woodman Southbury rumdeler reol – flot og nytænkende design

Bryd op med den klassiske rumdeler form og vælg denne rumdeler fra Woodman. Southbury reolen byder på et lækkert og rummeligt design med anderledes former. Reolen er fremstillet af holdbart MFT og belagt med sort melamin, samt lyse kanter i egetræ. Desuden har den fire hjul, så du nemt kan flytte den rundt. Brug reolen som rumdeler og skab et mere legende udtryk med de flotte hylder i forskellige former.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Själsö Nordic Høj reol med hjul – flot i genbrugstræ

Den skønne reol fra Själsö Nordic er lavet i lækkert genbrugstræ, der giver det flotteste rustikke look og patina. Reolen er lavet med hjul, så den er nem at flytte rundt på, og du kan få glæde af den i mange rum. Brug reolen som rumdeler i stuen eller køkkenet, eller stil den langs en væg. En perfekt rumdeler reol til at skabe ekstra stemning og hygge i hjemmet.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Ellos Home Magic Reol – bring magien ind i hjemmet

Pift indretninge op med den helt magiske reol fra Ellos Home. Denne reol er lavet i pulverlakeret metal, og har hylder i forskellige størrelser og former, der giver dig mulighed for at placere dine favorit pyntegenstande, lamper, bøger og lignende. Reolen fremstår i et yderst stilfuldt design, der vil få dine vaser og nips til at stråle. Brug reolen som rumdeler ved at placere den ude i rummet, eller stil den op ad væggen.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Woodman Adala rumdeler med hjul

Kan du ikke helt beslutte dig for, om rumdeleren skal have bagbeklædning eller ej? Hvorfor ikke begge dele? Vælg den flotte Adala rumdeler fra Woodman, hvor du på hver side har en lille afskærmning, der er med til at dele rummet yderligere op. Rumdelerens ramme er lavet i lys egefiner, samt fronter i MFC med hvid laminat. Desuden har rumdeleren hjul, så den er nem at flytte rundt på, så du kan opdele rummet efter behov.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Moebe Reolsystem – lækkert reolsystem med masser af muligheder

Det smarte reolsystem fra Moebe består af individuelle elementer, der kan kombineres og tilpasses efter behov. Desuden kan du bruge reolsystemet som rumdeler, og selv justere størrelsen, samt hvor hylderne og skabene skal stå. Et yderst flot møbel, der giver dig mulighed for at tilpasse dit opbevaringssystem, så det passer perfekt ind i dit hjem. Desuden kan du vælge mellem forskellige materialer og farver: eg med sorte ben, eg med hvide ben, eller hvid eller sort.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

VidaXL bogreol/rumdeler – skønt og rustikt design

Er du til det mere rustikke og naturlige, kan du vælge den skønne rumdeler bogreol fra VidaXL, der her står i en lækker brun egefarve. Og ellers har du hele otte farvemuligheder at vælge imellem. Bogreolen kan både stå op ad væggen og bruges til bøger, men er også perfekt som rumdeler i et flot og anderledes design.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Hoppekids 70 reol med hjul – fin lille rumdeler til børneværelset

Den klassiske rumdeler i et tidsløst design finder du her i form af reolen fra Hoppekids. Den passer perfekt til børneværelset, til opbevaring af bøger eller legetøj. Reolen har bagbeklædning, så den både kan stå op ad væggen eller ude i rummet. Og med de fire hjul er den nem at flytte rundt på. Bare sørg for at låse hjulene, så ungerne ikke bruger den til at køre ræs.

Pintal reol med 6 rum – ikke bare den klassiske rumdeler

Er du ikke så meget til de kvadratiske rum, kan du også vælge denne flotte Pintal reol med seks rum i naturtræ. Forskellen her er de flotte og anderledes former, der skaber en perfekt sammenhæng og alligevel har et legende udtryk. Det her er tetris i en rumdeler, og du bestemmer selv, hvad der skal stå i reolen, og hvor den skal stå. En flot og elegant rumdeler, der især passer godt ind i den moderne nordiske stil.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Laforma Margaret rumdeler skærm i grøn og flet

Er du på udkig efter en rumdeler skærm finder du her den flotte Laforma rumdeler Margaret, som er lavet i det flotteste grønne ratan og håndflettede naturrattan. De flotte former udtrykker en moderne stil, der spiller godt sammen med det klassiske og naturlige rattan, der er lavet i et utroligt flot flettet mønster. Et let og lækkert design der giver dig mulighed for at afskærme og dele rummet lidt op – og så kan rumdeleren foldes sammen, når den ikke er i brug, og derved spare plads.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

VidaXL rumdeler skærm i lækker bambus

Den fine bambus rumdeler fra VidaXL byder på et lækkert naturligt design med den flotte naturfarvede bambusoverflade. Her kan du dele rummet lidt op og få lidt privatliv, og den passer dermed perfekt i soveværelset eller kontoret. Det skønne bambus emmer af boheme og hyggelig stemning, så den er også perfekt som dekoration.

VidaXL foldbar 4-panels rumdeler i japansk stil

Drøm dig til det fjerne østen med den fine rumdeler skærm i ægte japansk stil. Her får du en flot rumdeler bestående af en ramme i massivt grantræ, der er malet sort, samt det klassiske shoji-rispapir. Bring den ægte japanske stil ind i hjemmet, og kombiner den eventuelt med det nordiske udtryk og indret dit hjem i vaskeægte Japandi stil.

Ellos Home Skærmvæg industriell – del rummet op uden at afskærme

En rumdeler skærm behøver ikke altid afskærme. Med den flotte rumdeler skærmvæg fra Ellos Home kan du dele rummet op, men stadig få fornemmelsen af, at der er en sammenhæng. Skærmvæggen består nemlig af en ramme af pulverlakeret metal, samt hærdet klart glas. Desuden har den ben i metal, der hjælper med at holde den på plads, så der ikke er risiko for, at den vælter. En flot rumdeler skærm, der kan skabe et æstetisk udtryk i hjemmet.

Produktet er pt. udsolgt hos forhandlerne.

Reol, rumdeler eller skærm – hvad er hvad?

Rumdelere kan inddeles i et par kategorier – rumdeler reol og rumdeler skærm. Forskellen på de to er, at rumdeler reolen kan bruges til opbevaring, mens rumdeler skærmen blot kan bruges som afskærming eller som skillevæg. Her i artiklen vil vi tage et kig på rumdeler reoler, og i forlængelse heraf nogle af de forskellige, der findes.

En rumdeler reol er nemlig ikke bare en reol. Det smarte ved rumdeler reolen er nemlig, at den kan stilles ude i rummet, og ikke behøver stå op ad en væg, som det ellers er tilfældet med mange reoler.

Rumdeler reolen findes i mange formater – den helt klassiske rumdeler er den med kvadratiske rum i sæt af:

  • Rumdeler med 4 rum
  • Rumdeler med 6 rum
  • Rumdeler med 8 rum
  • Rumdeler med 9 rum
  • Rumdeler med 12 rum
  • Rumdeler med 16 rum

Derudover kan der være rumdelere der minder mere om reoler med mere rektangulære rum, og hvor der oftest ikke er en bagbeklædning, hvilket gør det muligt at tilgå reolen fra begge sider. Bare husk at tjekke op på, hvordan du kan sikre rumdeleren, så den ikke risikerer at vælte.

Og så er der jo selvfølgelig rumdeler skærmen, eller skærmvæg eller skillevæg, som den også kaldes. Før i tiden var skærmvæggen nødvendig, når man skulle klæde om i hjemmet – og i dag kan den stadig bruges til dette formål. Der findes mange skærmvægge og rumdelere der har til formål at bruges til afskærmning, men også som en form for indretningselement med masser af flotte farver, mønstre og motiver. Du kan også gå efter et mere simpelt design, hvilket især egner sig godt til soveværelset.

Sådan indretter du dit hjem med rumdelere

En rumdeler reol er et smart møbel til både det lille hjem, såvel som det store hjem. Rumdeleren givere dig mulighed for ekstra opbevaring, på samme tid med at den deler rummet op. Derfor egner den sig især godt til større rum, hvor du gerne vil dele rummet lidt op.

Bor du måske i en 1-værelses lejlighed, kan det være rart med en rumdeler til at dele soveområde og stue lidt op, hvis der er plads til det. Her kan rumdeleren dermed bruges til at lave en form for skillevæg, der stadig giver masser af opbevaringsplads på hylderne. Nogle rumdelere kan også indrettes med skuffer og skabe, og er dermed perfekte som opbevaringsmøbel til tøj og lignende.

I en lille lejlighed kan du overveje, om sengen kan placeres op ad rumdeleren, for derved at lukke lidt mere af, og så kan du stadig sørge for, at rumdelerens rum kan tilgås på den anden side af sengen.

Rumdeleren er også perfekt i større rum, fordi den på samme vis giver dig mulighed for at dele rummet op. Det kan for eksempel være på børneværelset, hvor der skal være soveområde i den ene side og legeområde i den anden side af værelset. Eller det kan være i stuen, hvor I gerne vil dele en stor stue op i to. Så kan der for eksempel indrettes spisestue på den ene side og sofaområde på den anden side.

Rumdeleren kan også dele en stue op, hvor der er stue på den ene side og eventuelt kontor på den anden side.

Selve rumdeleren kan indrettes med bøger, planter og forskellige pyntegenstande, eller skuffer og skabe til ekstra opbevaring. Den giver således et væld af opbevaringsmuligheder.

Du kan også vælge en rumdeler skærm, hvis du vil dele et rum op, uden at skabe ekstra opbevaringsplads. Rumdeler skærm eller skærmvæg giver dig mulighed for lidt mere privatliv, og det kan derfor være en god idé med sådan en til hjemmekontoret eller soveværelset.

FAQ

Hvor stor en rumdeler skal jeg vælge?

Det kommer an på, hvor meget opbevaringsplads, du har behov for. Til børneværelset kan rumdelere med 4-6 rum være en god størrelse, men til stuen kan du overveje at gå op i 8-16 rum.

Kan jeg få en rumdeler med skab eller skuffer?

Ja, det kan du sagtens – nogle forhandlere sælger rumdelere med skabe eller skuffer. Ellers kan du som regel også finde æsker og kasser, der kan bruges som skuffer i rumdeleren.

Hvad skal jeg sætte i en rumdeler reol?

Du kan bruge rumdeleren til bøger, forskellige pyntegenstande som planter, vaser eller billeder. Du kan også bruge rumdeleren i køkkenet eller til legetøjet i børneværelset. Rumdeleren er også smart som garderobemøbel, hvis du tilføjer skuffer og skabe.