TEST: De Bedste Boremaskiner i test 2023

I denne artikel har vi samlet 31 af de bedste Boremaskiner, du kan finde på markedet lige nu. Boremaskiner her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 5760 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Boremaskine. Så er du på udkig efter den helt rigtige Boremaskine til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Boremaskiner her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mikkel Christensen
5760 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
31 Produkter
Sidst opdateret: jan 2, 2023
54 timer Tid brugt
Mikkel Christensen

Mikkel elsker at gaming og underholdning, så han ved alt om elektronik og gamingudstyr. Han er dog heller ikke bleg for at hoppe et smut i haven og fyre op for gasgrillen eller sætte gang i robotplæneklipperen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Boremaskiner i test 2023 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Bosch Bosch GSR 12V-35 Professional Solo 96
PREMIUM VALG
Dewalt DCD991NT Solo 92
BEDST TIL PRISEN
Klein Bosch Boremaskine 8567 96
Tilføj Produkt
Pris946 kr1685 kr139 kr
Borepatron-Nøgleløs borepatron-
Vinkelboremaskine Nej Ja-
Slagfunktion---
Hammer funktion---
Borefunktion Ja Ja-
Egenskaber Auto lås, Blødt greb, Frem/Tilbage funktion, Kulfri, LED-Lys, Multigear Auto lås, Kulfri, LED-Lys, Multigear-
Antal gear 2 stk 3 stk-
StrømkildeBatteriBatteri-
Spænding12.0 V18.0 V-
Batterikapacitet---
Antal batterier Solo Solo-
Antal batterier & batterilevetid Solo Solo-
Vægt0.8 kg1.5 kg-
Materiale--Plastik

Bedste Boremaskine under 500 kr. Top 3

Makita 6413 Makita 6413432 kr
89
Bedste pris hos: Merlin

Hvilket Boremaskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Boremaskiner.

#1
Stanley
98
#2
Klein
96
#3
Einhell
87
#4
Bosch
62
#5
Dewalt
60

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan finder du den bedste boremaskine for dig

Når du skal i gang med forskellige bygge- eller gør det selv-projekter, er det vigtigt med det rette udstyr, som du kan stole på til enhver tid. Det gælder både, når det eksempelvis kommer til en skruemaskine og en rundsav. Men det gælder så sandelig også for en boremaskine.

En boremaskine er et nyttigt værktøj, som alle bør have i hjemmet. Den kan nemlig hjælpe dig med en lang række af større og mindre projekter. I dag finder du rigtig mange forskellige boremaskiner på markedet, hvorfor det kan være svært at vælge den rette. Heldigvis finder der tips, der kan hjælpe dig med at foretage dit valg.

Hvad er en boremaskine?

En boremaskine er i bund og grund et meget simpelt stykke værktøj. Når du sætter et bor i en boremaskine og tænder den, får den boret til at snurre rundt. Det gør, at du kan bore hul i et specifikt materiale. Boremaskiner findes i mange forskellige typer, varianter og modeller.

Vælg mellem en batteridreven boremaskine og en boremaskine med ledning

Du har mulighed for at vælge mellem en boremaskine med batteri og en boremaskine med ledning. Begge modeller kan klare mange forskellige boreprojekter, når du har behov for det.

Om du skal vælge den ene model fremfor den anden, kommer an på dine præferencer. Det er derfor en god idé at søge viden om de to typer boremaskiner, så du kan foretage det mest optimale valg for dig.

Boremaskine med batteri

En boremaskine med et batteri bliver typisk også omtalt som en akku boremaskine. Denne type boremaskine er blevet meget populær blandt gør det selv-folket. Det er på grund af, at disse boremaskiner i dag kommer med et batteri, der gør dem næsten lige så kraftfulde og effektive som boremaskiner med ledning.

Batteridrevne boremaskiner har den åbenlyse fordel, at hverken du eller boremaskinen er hæmmet af en ledning. Denne model giver dig altså en total bevægelsesfrihed, når du er i gang med dit projekt. Du skal ikke hele tiden tage hensyn til, hvor der er en stikkontakt, da det er muligt at arbejde lige præcis der, hvor du har behov for det.

Der er dog en ulempe ved at investere i en batteridreven boremaskine. Det er naturligvis batteriet, der er ulempen. Et batteri vil på et eller andet tidspunkt løbe tør for strøm, hvilket kan være irriterende, når du er i gang med et projekt, hvor du skal bruge din boremaskine meget af tiden.

Du bør derfor sørge for, at du har flere batterier, der hele tiden er opladt. Herved bliver du ikke tvunget til at stoppe dit arbejde, når du er godt i gang.

Boremaskine med ledning

I dag er en boremaskine med ledning ikke længere den foretrukne model i værktøjskassen hos de fleste danskere. Det betyder dog ikke, at denne variant ikke har nogle attraktive fordele.

Med en boremaskine med ledning i hånden får du altid den fornødne hjælp, da den er effektiv og altid klar til brug. Sådan en boremaskine får nemlig strøm fra den nærmeste stikkontakt, hvilket gør den yderst sikker i drift til enhver tid. Du skal derfor aldrig bekymre dig i forhold til, om der er strøm nok til alt det arbejde, du skal have udført.

Hvis du ofte har gang i projekter, der trækker ud, så er en boremaskine med ledning det bedste valg for dig. Her skal du nemlig kun tænke på, at der skal være et strømstik til rådighed.

Det er vigtigt, at du køber en model med en god ledningslængde således, at du har den mest optimale bevægelsesfrihed. Du kan eventuelt også gøre brug af en forlængerledning.

Tips til at finde den bedste boremaskine

Når du skal købe en boremaskine, er det vigtigt, at du er bekendt med, hvad du skal kigge efter. Der er nemlig flere faktorer, som du bør overveje for at finde frem til den bedste model for dig.

Formålet med boremaskinen

Som det første bør du tænke over, hvad boremaskinen skal bruges til, samt hvor ofte du skal bruge den. Der er forskel på, hvilken type boremaskine du skal købe, hvis du kun bruger den en gang imellem i forhold til, hvis du bruger den dagligt.

Når du har fundet ud af disse faktorer, kan du bedre bedømme, hvilken størrelse, effektivitet m.m., som din nye boremaskine skal have.

Kig på boremaskinens omdrejningstal

En boremaskines omdrejningstal viser, hvor mange omdrejninger den kan klare i minuttet på dens forskellige trin. Det er altså en indikator for, hvor kraftfuld maskinen er.

Hold øje med indstillingsmuligheder og omdrejningstrin

For at din boremaskine er så funktionel som mulig bør du tjekke dens indstillingsmuligheder og omdrejningstrin. Disse egenskaber har nemlig en indflydelse på, hvilke opgaver modellen kan klare.

Vær opmærksom på designet

Du tænker måske, at designet ikke er den største faktor, der bør have indflydelse på dit valg. Men der tager du fejl. Designet er vigtigt, da det rent faktisk bør understøtte dit arbejde.

Derfor kan det kun anbefales, at du kigger på boremaskiner med et ergonomisk design. Det giver dig de bedste arbejdsbetingelser, mindsker skader og en bedre brugerkomfort.

Vægten og størrelsen er vigtig

En boremaskines vægt og størrelse er vigtig i og med, at begge dele har en indflydelse på, hvor nemt det er at håndtere og kontrollere boremaskinen. Jo tungere og større boremaskinen er, desto kortere tid kan du bruge den uden at overanstrenge dine arme m.m. En lettere og mindre boremaskine er desuden nemmere at have med på farten.

Tjek brugervenligheden

Det er vigtigt, at du tjekker, hvordan maskinens brugervenlighed er i forhold til dine præferencer. Brugervenligheden bør nemlig matche dine behov således, at det bliver en fornøjelse for dig at indstille boremaskinen efter dine ønsker.

Det er værd at kigge på lyd- og vibrationsniveauet

En boremaskine vil altid larme på et eller andet niveau. Men da boremaskiner kommer med forskellige lydniveauer, er det ligeledes en ting, der er værd at kigge nærmere på. Kig derfor på, om boremaskinen har et acceptabelt lydniveau.

Sidst men ikke mindst kan du tjekke vibrationsniveauet i forhold til forskellige materialer og indstillinger. Det er vigtigt for arbejde, der kræver en stor præcision.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Bosch Bosch GSR 12V-35 Professional Solo
96
Bosch Bosch GSR 12V-35 Professional Solo
1145.20 kr 946 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.