TEST: De Bedste Centralstøvsuger i test 2024

Se alle centralstøvsugere i testen
0 Anmeldelser
0 Produkter
79 timer Tid brugt
Skrevet af: Markus Kristensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 20, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Vores bedst til prisen bliver fundet snart
Bedst i test bliver kåret snart
Vores premium valg bliver fundet snart

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Score
Pris

Vores test af
centralstøvsugere giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste centralstøvsugere på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Centralstøvsugere
  • Fordele og ulemper

Centralstøvsuger test

Med en centralstøvsuger slipper du for at skulle slæbe rundt på en støvsuger i hjemmet. Det kan dermed være en smart løsning for dig, der gerne bare vil have klaret støvsugningen hurtigt, uden at skulle finde støvsugeren frem fra skabet, gøre den klar, tjekke støvsugerposen og slutte den til. Med en centralstøvsuger kan du springe et par af trinene over – du skal bare finde støvsugerslangen frem og slutte den til, og så er du i gang.

Du slipper ikke bare for at slæbe rundt på støvsugeren – men faktisk mindsker du også risikoen for at lave ridser på gulve og andre materialer. Du slipper også for en besværlig og tung støvsuger, der vælter, og en pludselig fyldt støvsugerpose.

Læs mere i denne artikel om centralstøvsugere og find ud af, om det kan være noget for dig.

Hvad er en centralstøvsuger?

En centralstøvsuger er en særlig støvsuger, der har en fast plads i dit hjem – det kan være i et teknikrum eller i bryggerset eller et andet sted, hvor den er gemt af vejen. Fra selve støvsugeren er der så forbundet rør rundt til de forskellige rum i huset gennem væggene. I alle rum er der monteret et støvsugerstik i væggen, som du kan slutte støvsugerslangen til.

Det gør det muligt for dig at støvsuge i hele huset, helt uden at skulle have støvsugeren med. Det har dermed også den fordel, at du slipper for at høre på støvsugerens larm, da det vil være i det rum, den er placeret i. Det gør det nemmere at tale sammen, mens du støvsuger. Desuden har centralstøvsugeren også en fordel over for allergikere – her behøver man nemlig ikke selv stå og tømme støvsugerposen hver gang.

Og lige hvad angår tømningen – så er det faktisk nemt – og det er ikke særligt ofte, at den skal tømmes. De fleste centralstøvsugere skal blot tømmes en gang hver halve eller hele år, alt afhængigt af kapacitet og hjemmets størrelse.

Centralstøvsugeren er en smart løsning til dig, der ønsker en nemmere støvsugning i dagligdagen. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at en centralstøvsuger ikke er for alle. Den egner sig for eksempel ikke særligt godt til lejligheder, og det kræver installation, før den kan tages i brug. Læs mere herunder om, hvordan en centralstøvsuger skal installeres.

Installation af centralstøvsuger

At installere en centralstøvsuger er desværre ikke nogen nem opgave. Rørene som forbindes med støvsugeren og går fra rum til rum skal nemlig monteres i husets vægge eller under gulvet.

Det nemmeste er derfor at installere centralstøvsugeren under byggeriet. Skal du bygge nyt hus eller lave en gennemgående renovering af huset, kan det derfor være en god idé at overveje, om en centralstøvsuger vil være noget for dig i dit hjem. På den måde kan det nemlig klares under byggeriet.

Det kan også være, der skal laves nye gulve, og her vil det også være muligt at installere centralstøvsugeren og dens rør under gulvlægningen.

En anden mulighed er dog også at installere rørene på loftet eller i skunken. Det kan også klares i forbindelse med efterisolering af ydermure.

Det er dermed en relativt krævende opgave at installere en centralstøvsuger – og det kan være en god idé at overveje, om det vil give mening at gøre i dit hjem. Du bør ligeledes overveje, om det er en opgave du kan klare selv – hvis du er den handy type, der har hænderne skruet rigtigt på. Ellers kan det være relevant at få en håndværker til at hjælpe med opgaven.

En centralstøvsuger – smart men dyr løsning

Der er ingen tvivl om, at en centralstøvsuger kan være en utroligt smart løsning i hjemmet. Bor du i et stort hus, kan det være rart at slippe for at slæbe støvsugeren med omkring i hele hjemmet, når der skal gøres rent. Med en centralstøvsuger er det nemmere – og måske kan det også være et incitament til at klare støvsugningen lidt oftere.

Dog er det vigtigt at huske på, at en centralstøvsuger kan være en dyr løsning. Ikke bare skal du betale for selve støvsugeren, men også for selve installeringen og de materialer, der skal til. Du kan sagtens få smarte gør-det-selv-sæt, men har du ikke lige hænderne skruet ordentligt på, kan det være nødvendigt at få en håndværker til at klare opgaven.

Tilføj Produkt
Pris

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Centralstøvsugere

Generelt viser tests, at centralstøvsugere ikke har en lige så god sugeevne som almindelige støvsugere. Den klarer derfor ikke rengøringen helt så effektivt, og det kan være nødvendigt med en almindelig støvsuger. Centralstøvsugeren er dog udmærket til den hurtige rengøring i dagligdagen.

Prisen på centralstøvsugere varierer meget ?? og som regel er de dyrere end almindelige støvsugere. De ligger omkring 4.000 og 7.000 kroner for de billigste modeller. Men med installation skal du dog også forvente en højere pris, særligt hvis du skal have en håndværker i gang.

Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.