TEST: De Bedste Grafikkort i test 2022

I denne artikel har vi samlet 80 af de bedste Grafikkort, du kan finde på markedet lige nu. Grafikkort her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 16376 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Grafikkort. Så er du på udkig efter den helt rigtige Grafikkort til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Grafikkort her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mikkel Christensen
16376 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
80 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
43 timer Tid brugt
Mikkel Christensen

Mikkel elsker at gaming og underholdning, så han ved alt om elektronik og gamingudstyr. Han er dog heller ikke bleg for at hoppe et smut i haven og fyre op for gasgrillen eller sætte gang i robotplæneklipperen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Grafikkort i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
EVGA GeForce RTX 3070 XC3 Black HDMI 3xDP 8GB 98
PREMIUM VALG
ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti OC Edition 12GB 92
BEDST TIL PRISEN
MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP 92
Tilføj Produkt
Pris8741 kr14362 kr1519 kr
Nvidia GeForce GeForce RTX 3070 GeForce RTX 3080 Ti GeForce GTX 1050 Ti
AMD Radeon---
GPU-hastighed- 1370 MHz 1290 MHz
GPU-hastighed boost 1725 MHz 1845 MHz 1392 MHz
PCI Express 4.0 4.0 3.0
Cooling Aktiv Aktiv Aktiv
Antal kølere- 3 2
LHR (Lite Hash Rate) Nej Nej Nej
Fabrikoverclokeret NejJa Nej
Streamprocessorer / CUDA-kerner- 10240 stk 768 stk
VR Ready Ja JaJa
Lanceringsår-- 2016
DisplayPort Ja Ja Ja
DisplayPort antal 3 3 1
DisplayPort-version 1.4a 1.4a 1.4
HDMI Ja Ja Ja
HDMI antal 1 2 1
HDMI-version 2.1 2.1 2.0
DVINej Nej Ja
DVI antal NejNej 1
Skærme (antal) 4 4 3
Opløsning (maks)7680x4320 pixels7680x4320 pixels7680x4320 pixels
Hukommelsestype GDDR6 GDDR6X GDDR5
Hukommelsesstørrelse 8 GB 12 GB 4 GB
Hukommelseshastighed 14000 MHz 19000 MHz7008 MHz
Busbredde 256 bit 384 bit 128 bit
Anbefalet PSU 650W 850W 300W
Strømtilslutning 2x8-Pin 3x8-Pin-
DirectX 12.0 12.012.0
Længde 285 mm 319 mm 182 mm
Lav profil-- Ja

Bedste Grafikkort under 5000 kr. Top 3

Hvilket Grafikkort mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Grafikkort.

#1
Sapphire
95
#2
MSI
83
#3
EVGA
79
#4
Palit Microsystems
77
#5
XFX
72

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan køber du det bedste grafikkort til spil

Når det kommer til grafikkort, er der mange faktorer at tage hensyn til. Den vigtigste af disse er den type kort, du har brug for. Der findes tre hovedtyper af grafikkort: dedikerede, integrerede og hybride grafikkort.

Dedikerede grafikkort er dem, der installeres i en separat slot på bundkortet. De har deres egen processor og RAM, hvilket er med til at fremskynde processen med at generere billeder. Integrerede grafikkort er indbygget i bundkortet og deler samme processor og RAM som CPU’en. Hybridgrafikkort er en kombination af de to, med deres egen dedikerede processor og RAM, men også integreret med bundkortet i et vist omfang.

Det næste, du skal overveje, er mængden af RAM. Det er vigtigt, fordi det bestemmer, hvor mange data kortet kan lagre og behandle. Jo mere RAM, jo bedre ydeevne har kortet.

Endelig skal du overveje prisen. Grafikkort kan variere i pris fra et par hundrede kroner til over tusind kroner. Det afhænger alt sammen af dit budget, og hvad du har brug for.

Hvad er et grafikkort, og hvorfor har jeg brug for et?

Et grafikkort, også kendt som et grafikkort, er en computerkomponent, der genererer billedet på skærmen. Det gør det ved at tage data fra CPU’en og videohukommelsen og skabe et billede, som derefter sendes til skærmen. Et grafikkort indeholder også sin egen processor og RAM, hvilket er med til at fremskynde processen. 

Når det kommer til spil, er et grafikkort en af de vigtigste komponenter i din computer. Det er ansvarligt for at generere de billeder, som du ser på skærmen, og jo bedre kortet er, jo bedre er billedkvaliteten. Hvis du ønsker at komme i gang med PC-gaming, eller hvis du ønsker at forbedre din billedkvalitet i spil, så skal du anskaffe dig et godt grafikkort.

Sådan vælger du det bedste grafikkort til gaming

Når du skal vælge et grafikkort, er der et par ting, du skal tage højde for. For det første skal du beslutte dig for, hvilken slags spil du vil spille. Hvis du kun er interesseret i at spille ældre spil eller mindre indie-titler, så behøver du ikke bruge så mange penge på et kort. Hvis du derimod vil spille de nyeste AAA-spil ved høje indstillinger, skal du bruge mere. For det andet skal du overveje dit budget. 

Grafikkort kan koste fra omkring 100 dollars til over 1000 dollars, så du skal sørge for at du ikke bruger mere, end du har råd til. Endelig skal du tænke på de andre komponenter i din computer. Hvis du har en kraftig CPU, behøver du ikke at bruge så meget på dit grafikkort, men hvis du har en svag CPU, skal du have et kraftigere kort for at undgå flaskehalse.

Typer af grafikkort

Der findes mange forskellige typer grafikkort på markedet, men de tre mest almindelige er desktop-, gaming- og workstationkort.

Desktopkort er beregnet til almindelig brug og er den billigste type grafikkort. De kan bruges til spil, men de er ikke lige så kraftige som gamingkort.

Gaming-kort er designet tilgamere, der ønsker den bedste ydeevne. De er dyrere end desktopkort, men de giver bedre ydeevne.

Workstation-kort er designet til professionelle, der har brug for den bedste ydelse til deres arbejde. De er den dyreste type grafikkort, men de giver den bedste ydelse.

Mængden af RAM

Når du vælger et grafikkort, er det vigtigt at overveje mængden af RAM. Jo mere RAM et kort har, jo bedre bliver ydelsen. De fleste kort leveres med mindst 1 GB RAM, men til high-end gaming har du brug for noget med mere. 4 GB eller 8 GB er ideelt, og hvis du har råd til det, skal du vælge et kort med endnu mere RAM.

Ur hastighed

Urhastigheden er den hastighed, hvormed grafikkortets processor arbejder. Jo højere clockhastighed, jo hurtigere er kortet. Urhastigheden er dog ikke det eneste, der påvirker ydelsen. Hvis du er på udkig efter et high-end kort, vil du skal du se på de andre specifikationer, f.eks. antallet af kerner og mængden af RAM.

Porte

Når du vælger et grafikkort, skal du sørge for, at det har de rigtige porte til dine behov. Hvis du vil tilslutte til en skærm, skal du have en DisplayPort- eller HDMI-port. Hvis du ønsker at tilslutte til et tv, skal du bruge en HDMI-port. Hvis du vil tilslutte til en projektor, skal du bruge en VGA-port.

SLI eller CrossFire

SLI og CrossFire er teknologier, der giver dig mulighed for at forbinde to eller flere grafikkort sammen. Dette giver dig mulighed for at øge din ydeevne ved at bruge flere kort. Det er dog ikke alle spil understøtter SLI eller CrossFire, så tjek det, før du køber.

Tips til køb af et nyt grafikkort

Når du køber et nyt grafikkort, er der et par ting, du skal huske på. Her er et par tips:

1. Sørg for, at kortet er kompatibelt med din computer.

2. Overvej, hvor meget RAM kortet har. Jo mere RAM, jo bedre er ydelsen.

3. Kontroller clockhastigheden . Jo højere clockhastighed, jo bedre ydeevne.

4. Sørg for, at kortet har de rigtige porte til dine behov.

5. Kontroller, om kortet understøtter SLI eller CrossFire.

6. Glem ikke at installere driverne!

7. Genstart din computer efter installation af det nye kort.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Grafikkort

Hvor kan man købe et grafikkort?

Når du skal købe et grafikkort, er der mange forskellige muligheder. Du kan købe dem i computerforretninger, hos onlineforhandlere eller på auktionssider.

Det bedste sted at købe et grafikkort er fra en computerforretning. Det skyldes, at computerbutikkerne har eksperter ansat, som kan hjælpe dig med at vælge det rigtige kort til din

Sådan installerer du grafikkortet i din computer?

Det er ikke svært at installere et grafikkort, men det er vigtigt at tage sig god tid og følge instruktionerne nøje. Det første, du skal gøre, er at fjerne det gamle kort fra din computer. Dette kan gøres ved at fjerne skruerne fra bagsiden af kabinettet og tage kortet ud.

Når det gamle kort er fjernet , kan du indsætte det nye kort. Sørg for, at portene på kortet er på linje med portene på bundkortet. Når kortet er på plads, skal du skrue det fast, og sætte kabinettets dæksel på igen.

Når du har installeret det nye kort, skal du installere drivere. Disse kan downloades fra producentens websted. Når du har downloadet driverne ved at dobbeltklikke på filen og følge instruktionerne.

Genstart din computer. Når din computer er genstartet, kan du bruge dit nye grafikkort.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
EVGA GeForce RTX 3070 XC3 Black HDMI 3xDP 8GB
98
EVGA GeForce RTX 3070 XC3 Black HDMI 3xDP 8GB
8741 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.