TEST: De Bedste Hundefoder i test 2024

Se alle Hundefoder i testen
36754 Anmeldelser
65 Produkter
87 timer Tid brugt
Skrevet af: Julie Maria Hansen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

88
Royal Canin Mini Adult 8+ 8kg Royal Canin Mini Adult 8+ 8kg Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
82 kr. 314.20 kr.
98
Royal Canin Gastrointestinal Low Fat 12kg Royal Canin Gastrointestinal Low Fat 12kg Læs mere om produktet
  • Bedst i test
  • Vitamin A, Vitamin D
  • Veterinærfoder
780 kr. 855.00 kr.
92
Royal Canin Gastrointestinal 15kg Royal Canin Gastrointestinal 15kg Læs mere om produktet
  • Premium valg
825 kr. 847.00 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Vores test af
Hundefoder giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Hundefoder på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Hundefoder
  • Fordele og ulemper

Hvilket Hundefoder mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Hundefoder.

#1
?kologisk
92
#2
Protexin
92
#3
Royal Canin
78
#4
Vetoquinol
63
#5
Scanvet
48

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Alt du skal vide om hundefoder

Mere end hver femte danske familie har en hund, hvilket gør hunden til det mest populære kæledyr herhjemme. Hunden er menneskets bedste ven og en naturlig del af familien. Derfor skal lille Fido selvfølgelig også have det bedste at spise.

Men hvad skal du som hundemor eller hundefar egentlig gå efter, når du skal købe hundefoder til den firbenede? Hvilken næring skal hundefoder indeholde? Og er det dyreste hundefoder også det bedste? Alt det, og mere til, vil vi besvare i denne artikel.

Hvilket hundefoder er det bedste?

Alt hundefoder, som kan købes i Danmark, skal følge internationale standarder for andelen af proteiner, fedt, vitaminer og mineraler. Derfor er du faktisk sikret et godt produkt lige meget om hundefoderet kommer fra en discountbutik eller en dyrlæge, for du kan simpelthen ikke købe foder, som ikke opfylder de internationale standarder.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes undersøgt om der kunne være en forskel på billig og dyr hundefoder, men konklusionen er, at hunden får alt den skal have med det billige såvel som med det dyre hundefoder.

Det skal Fido spise

Alle producenter af hundefoder skal følge de internationale minimumsstandarder for indhold af næringsstoffer i hundefoder. Det betyder, at enhver slags hundefoder i Danmark per 100 gram skal indeholde følgende:

Mindst 18 gram protein: Hunden er et rovdyr og derfor skal det have protein. Protein består af aminosyrer der er med til at opbygge og vedligeholde muskler og væv. Får din hund ikke nok protein, vil den hurtigt blive syg.

Mindst 5,5 gram fedt: Fedt indeholder dobbelt så meget energi som kulhydrater, og derfor er fedt hundens vigtigste kilde til energi. Desuden skal mange vitaminer indtages sammen med fedt for at blive optaget i hundens krop.

Mindst 500 IE og maksimalt 40.000 IE A-vitamin: A-vitamin sikrer blandt andet at sin hun bibeholder et godt syn, en god hørelse, sund hud og pels samt sunde slimhinder.

Mindst 50 IE og maksimalt 320 IE D-vitamin: D-vitamin er godt for din hunds knogler, tænder muskler og nerver.

Mindst 3,6 IE E-vitamin: E-vitamin lagrer sig i hundens lever, muskler og fedtvæv og frigives fra vævene, når hundens celler eller immunforsvar har brug for det.

Mindst 0,50 og maksimalt 2,5 gram kalcium: Kalcium er vigtigt for opbygningen af hundens knogler og tænder.

Mindst 0,30 gram og maksimalt 1,60 gram fosfor: Fosfor arbejder sammen med kalcium og sikrer et godt grundlag for en harmonisk vækst og en organisme i balance.

Mindst 0,72 gram kobber: Kobber har betydning for hundens hormon- og proteinomsætning samt for nervesystemet.

Mindst 3,60 gram jern: Jern har sammen med kobber en vigtig betydning for dannelsen af blod.

Mindst 30,0 gram selen: Sammen med E-vitamin er selen vigtigt for hundens immunforsvar, og det er blandt andet med til at nedsætte risikoen for, at hunden får kræft.

Mindst 7,2 gram zink: Zink er vigtigt for dannelsen af hundens hud og pels. Zink er derfor med til at sikre en god hud og flot pels på din hund.

Mindst 0,11 gram jod: Jod er med til at frigøre energi fra hundefoderet.

Hvad indeholder hundefoder ellers?

Foruden ovenstående vitaminer og mineraler består hundefoder desuden af kulhydrater. I hundefoder stammer kulhydraterne ofte fra korn, ris eller majs. Men i virkeligheden er kulhydraterne slet ikke nødvendige i hundefoder, da hunden selv kan omdanne proteiner og fedt til kulhydrat glukose.

Hundefoder består også af såkaldt træstof, som er fibre. Fibrene er i små mængder med til at holde din hunds fordøjelse i gang. Dermed sikrer du, at din hunds mave altid er i gang. I hundefoder er der desuden ofte råaske, der indeholder mineraler.

I tørfoder er der meget lidt vand, mens der er mere vand i vådfoder. Får din hund primært tørfoder er det derfor vigtigt, at den får masser af vand at drikke.

Tørfoder versus vådfoder

Om du giver din hund tørfoder eller vådfoder har ingen betydning for din hunds sundhed, for reglerne om, hvad foderet skal indeholde rent næringsmæssigt er ens for begge typer hundefoder. Om du vælger det ene eller det andet er derfor ren og sker præference for dig og din hund.

Nogle hundeejere forestiller sig, at vådfoder er mere lækkert for hunden at spise, hvorimod tørfoder smager kedeligt. Den væsentligste forskel på de to typer af hundefoder er konsistensen. Tørfoder indeholder 10 procent vand, mens vådfoder indeholder hele 70-80 procent.

Nogle hunde vil muligvis også foretrække vådfoder, men du vil også kunne mærke det på din pengepung, hvis du kun fodrer din hund med vådfoder, da det er markant dyrere i kilopris.

De fleste hundeejere foretrækker også tørfoder, da det kan stå fremme i en hundeskål hele dagen, hvorimod vådfode bliver hurtigere dårligt og derfor skal spises med det samme. Efter åbning kan vådfoder kun holde sig i tre dage, mens tørfoder kan holde sig i flere måneder.

Hvis du overvejer at skifte til et andet mærke

En tommelfingerregel er, at hvis din hund virker tilfreds, sund og rask og desuden spiser, hvad den får serveret, så kan du uden bekymring sagtens købe det billigste hundefoder på markedet.

Står du i den situation, at du lige nu serverer den dyre hundefoder for din firbenede ven, men egentlig gerne vil skifte til den billige for at spare nogle penge, er du nødt til at have en overgangsperiode, hvor din hund løbende skifter over til en ny fodertype. Du kan med fordel følge disse fire trin:

  • Sørg som sagt for at foderskiftet sker over en længere periode, så din hund – og din hunds mave – langsomt vænner sig til det nye foder.
  • Hold øje med, om din hund spiser det nye foder, og om den opretholder sit energiniveau.
  • I overgangsperioden må hunden hverken tabe sig eller tage på. Da det kan være svært at vurdere på øjemål, bør du løbende veje din hund.
  • Tjek desuden om hundens pels er blød og blank. En mat pels kan nemlig være tegn på, at hunden ikke får den rette mængde vitaminer og mineraler.

Hvis din hund virker til at trives med det nye foder, kan du blot fortsætte med det. Oplever du til gengæld at din hund er forandret til det dårligere, bør du gå tilbage til det gamle hundefoder eller forsøge at skifte til en helt tredje slags hundefoder.

Slankefoder – hvis Fido har for meget på sidebenene

Har din hund har levet lidt for godt, med for mange godbidder og rester fra spisebordet, er den måske blevet overvægtig. I så fald kan du overveje at købe slankefoder til din hund. Slankefoder er en kategori for sig, og kan derfor ikke sammenlignes med almindelig tør- og vådkost til hunde og bør ikke gives til hunde med normal vægt.

Slankefoder er ofte fremstillet på lave energiniveauer, men med høje niveauer af protein for at fremme fedttab og samtidig opretholde muskelmassen i hundens krop.

Slankefoder til hunde er en sjældenhed i selv velassorterede supermarkeder, så her skal du fordi en dyrehandler eller dyrelæge.

Kornfrit hundefoder

Lige meget hvor sød din hund er, kan vi ikke komme udenom, at en hund er et rovdyr. Dens tænder og fordøjelsessystem er derfor også skabt til at spise kød.

De senere år er det blevet mere og mere populært at købe kornfrit foder til sin hund. Men hvorfor egentlig vælge kornfrit hundefoder? I Danmark er der ikke nogen klar anbefaling i forhold til, om kornfrit hundefoder er at foretrække frem for almindeligt hundefoder, og om det ene skulle være bedre end det andet. Der er dog stadig fire klare fordele ved at vælge kornfrit hundefoder frem for hundefoder med korn.

  1. Foder uden korn mindsker risikoen for allergi
  2. Hunde der lider af allergiske symptomer som for eksempel kløse, sår mellem poterne, røde ører eller en dårlig pels, kan muligvis lige af allergi. Disse hunde kan ofte få det bedre i løbet af kort tid ved at skifte til kornfrit hundefoder. Hunde kan reagere på de lagermider som nogen gange gemmer sig i kornholdigt hundefoder. Mere præcist er det faktisk ekskrementerne fra lagermiderne, som hunde reagerer allergisk på. Det undgår du ved at vælge kornfrit hundefoder.
  3. Kornfrit hundefoder kan stabilisere blodsukker og temperament
  4. Man kender det fra sig selv; man spiser en god, stor portion kartofler eller hvide ris og får en øjeblikkelig følelse af energi. Men kort tid efter, mister du pusten igen, går kold og bliver måske endda irritabel. Dette kan også ske for din hund. Korn omsættes nemlig hurtigt til sukker, hvilket resulterer i store udsving i hundens blodsukkerniveau. Ved at undgå kornholdigt hundefoder, undgår du disse udsving.
  5. Kornfrit hundefoder er med til at holde vægten
  6. Hvis du fodrer din hund med kornfrit hundefoder, vil det være lettere at holde hunden på en stabil vægt. Din hund tager nemlig nemmere på ved at spise kornholdigt hundefoder baseret på for eksempel majs eller hvede.
  7. Kornfrit hundefoder giver færre hundelorte
  8. Kornfrit hundefoder vil ofte føre til, at din hund har mindre afføring. Når du fodrer din hund med kornfrit foder og med et højt kødindhold, vil hunden blive hurtigere mæt. Hunden spiser altså mindre, og der skal dermed også mindre ud i den anden ende.

Hundefoder til sund hud og pels

Pelsen og huden udgør det største organ på din hunds krop og hele 12 procent af din hunds vægt. Pels og hud er ikke blot med til at holde din hund fin at se op. Begge dele er også med til at holde din hund sund og rask, da pels og hud beskytter mod skader og infektioner.

En hunds pels består primært af protein. Vil du forbedre din hund pels, kan du derfor med fordel købe hundefoder med protein i høj kvalitet som for eksempel kylling, lam eller fisk. Du kan også købe foder som er specielt produceret til hunde med hud- og pelsproblemer.

En sund pels afhænger af en sund hud. Taber din hund mange hår, kan du, foruden at kigge på foderet, desuden overveje at investere i en støvsuger, som er ekstra god til at støvsuge hundehår op

Foder til din hundehvalp

Hundehvalpe skal som udgangspunkt spise hvalpefoder. Giver du din hundehvalp almindeligt hundefoder som er beregnet til voksne hunde, risikerer du, at din hvalp ikke udvikler sig, som den skal. Du kan få hvalpefoder, som er specielt udviklet til bestemte hunderacer, men det er ikke afgørende for din hundehvalps sundhed. Hvor meget mad din hvalp skal spise, vil fremgå på hundefoderets indpakning. Er du stadig i tvivl, bør du spørge din dyrlæge til råds.

Det kan være en god idé at fortsætte med den type foder, som hundehvalpen har fået hos sin opdrætter. Det er hvalpen vant til, og du undgår derfor problemer med din hundehvalps mave og fordøjelsessystem, hvis du holder dig til det velkendte den første tid.

Hundehvalpe er små, og det er deres maver også. De skal derfor ikke have så meget at spise ad gangen. Til gengæld må de gerne få mad oftere, end du ville give en voksen hund. En mindre hvalp skal som udgangspunkt fodres tre gange om dagen frem til den er seks måneder gammel. For små hunderacer kan du allerede fra fire måneder begynde kun at fodre din hund to gange om dagen. Har du en større hund, bør du vente til den er seks måneder, før du nøjes med kun at give den mad to gange om dagen.

Det kan desuden være en god idé at gemme lidt af maden til hundetræningen, så din hund stadig har appetit, lyst og motivation til at adlyde.

Hvilke godbidder skal jeg give min hund?

Godbidder kan være en nødvendighed, når du skal træne din hunds færdigheder. Men godbidder kan også bare være en ekstra lille snack til hunden i dagligdagen, som du nyder at forkæle din hund med. Om du giver din hund godbidder af den ene eller den anden grund er ikke så vigtigt i forhold til, hvilken type godbidder du skal køb. Det vigtigste er bare, at hunden finder dem lækre.

Som hundeejer kan du så overveje, hvad godbidderne indeholder. Ligesom med almindeligt hundefoder kan du købe godbidder med og uden kød, økologisk, kornfrit, godbidder specielt beregnet til hvalpe, godbidder som er gode for din hunds tænder og så videre.

Afhængigt af din hunds generelle fordøjelse og sundhed kan du altså vælge mellem rigtig mange forskellige typer af godbidder i forskellige prisklasser.

Prisen på hundefoder

På et år spiser en voksen labrador for mellem 4000 og 5000 kroner tørfoder – og det er vel at mærke, hvis du vælger det billigste mærke i supermarkedet. Hvis du vælger et dyrere mærke og måske tilmed vælger vådfoder, løber det op i mange ekstra tusinde kroner hvert år. Forbrugerrådet Tænk har tidligere opgjort forskellen til at være minimum 3500 kroner om året. Der kan derfor være rigtig mange penge at spare ved at vælge det billige over det dyre samt vælge tørfoder over vådfoder.

Ønsker du at købe noget specielt hundefoder til din hund, for eksempel kornfrit, så er det noget sværere at finde i supermarkeder. Her skal du som oftest forbi dyrehandleren eller dyrlægen for at finde det mere specielle foder.

Så meget skal din hund spise

Som tidligere beskrevet i denne artikel indeholder alt hundefoder, som sælges i Danmark, de påbudte minimum- mængder af næringsstoffer. Det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på, at din hund får den rette mængde hundefoder at spise. Får den for lidt, vil den ikke udvikle sig som den skal. Får den derimod får meget, risikerer den at blive overvægtig. Og det er til trods for, at du serverer sund og godkendt hundefoder.

Hvor meget din hund samlet set skal have at spise på en dag afhænger fuldstændig af hundens race, vægt og alder. Først og fremmest er det en god idé at følge instruktionen på hundefoderets indpakning. Her vil det ofte fremgå, hvor meget en hund skal spise alt efter dens vægt. Men husk at det kan variere fra mærke til mærke, hvor mange gram din hund skal spise.

Følgende kan du bruge som vejledning til, hvor meget din hund skal spise om dagen:

  • Har du en hund, der vejer under 10 kg., skal den have 120-220 gram hundefoder per døgn.
  • Vejer din hund mellem 10 – 25 kg., skal den have 220-370 gram hundefoder per døgn.
  • En hund mellem 25 – 45 kg. skal have 370-700 gram hundefoder per døgn.
  • Har du en stor hund, der vejer mere end 45 kg., skal den have 700+ gram per døgn.

Ovenstående er som sagt kun vejledende, og det er vigtigt at du tager udgangspunkt i din hund og det mærke af foder, du køber. Mængden af mad vil ligeledes kunne variere alt efter, hvor aktiv din hund er. Oplever du, at din hund tager på, får den formentlig for meget mad. Mister den derimod vægt og energiniveau, får måske for lidt. Du kan også altid spørge din dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl om, hvad den rette mængde mad er for netop din hund.

Hvor meget skal hundehvalpen spise?

Har du en hundehvalp bør du se bort fra ovenstående vejledning. Selvom din hundehvalp måske er en stor basse, er det nemlig vigtigt, at den får mad beregnet til hvalpe og i den rette mængde. Mængden afhænger af, hvilken type foder du giver din hund. Det kan også være en god idé at spørge den opdrætter, du købte hundehvalpen af, hvad den tidligere har spist eller spørge din dyrlæge til råds.

Hvis du giver din hundehvalp hvalpefoder som er beregnet til alle hunderacer skal en hvalp på 8-10 uger gave omkring 140 gram hundefoder per dag. Ligesom med voksne hunde er det dog vigtigt, at du holder øje med, at din hundehvalp trives med mængden af mad og hverken får for lidt eller for meget.

Guide: Fem bud på godt hundefoder til din bedste ven

Nu ved du en hel masse om hundefoder, men hvis du stadig synes, det er lidt af en jungle at finde det rette hundefoder, så skal du bare læse med videre her. Vi har nemlig fundet fem forskellige slags hundefoder, du med god samvittighed kan give til din hund.

Tørfoder er som udgangspunkt billigere, jo større poser du køber. Der er altså ofte penge at spare, hvis du kan købe 15 kilo med hjem frem for 2,5 kilo. I denne oversigt har vi opgivet kiloprisen på hundefoderet for at gøre priserne sammenlignelige.

https://www.youtube.com/watch?v=MSx7dMjU7v0

 

98
Royal Canin Gastrointestinal Low Fat 12kg
92
Royal Canin Gastrointestinal 15kg
88
Royal Canin Mini Adult 8+ 8kg
Tilføj Produkt
Pris780 kr825 kr82 kr
HundHundefoderHundefoderHundefoder
Kat---
FodertypeVeterinærfoderTørfoder, Veterinærfoder-
KostbehovFordøjelse & maveFordøjelse & mave, Vægttab-
IngredienserFjerkræ, Hvede, Majs, RisFjerkræ, Ris, ?gFjerkræ, Majs, Ris
VitaminerVitamin A, Vitamin DVitamin A, Vitamin D, Vitamin EVitamin A, Vitamin B, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E
NæringsindholdJern, Kobber, Omega-3, Selen, ZinkFosfor, Jern, Kalk, Kobber, Magnesium, Natrium, Omega-3, Omega-6, Selen, ZinkFosfor, Jern, Kalk, Kobber, Magnesium, Natrium, Omega-3, Omega-6, Selen, Taurin, Zink
Aldersgruppe--Voksen
EmballagePosePosePose
Antal pakker---
Hundestørrelse--Mini (1-10kg)
Kosttilskud---
Vægt pr. pakke---
Vægt12.0 kg15.0 kg8.0 kg
Volumen---
Bredde---
88
Royal Canin Medium Adult 15kg
Specifikationer
  • Hund: Hundefoder
  • Fodertype: Tørfoder
  • Kostbehov:

Flere Specifikationer: Ingredienser - Fjerkræ, Gris, Hvede, Majs, Oksekød; Vitaminer - Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E; Næringsindhold - Jern, Kalk, Kobber, Magnesium, Omega-3, Omega-6, Selen, Taurin, Zink; Aldersgruppe - Voksen; Emballage - Pose; Vægt - 15.0 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Royal Canin Medium Adult 15kg

Et af de mest solgte mærker: 24,99 kroner per kilo

I mere end 50 år har Royal Canin produceret foder til hunde, og det er gennem årene blevet et af de meste solgte brands indenfor hundefoder herhjemme. Med dette mærke går du altså aldrig galt i byen.

Dette foder Royal Canin Medium Adult er beregnet til din hund fra den er 12 måneder gammel og opefter. Dette hundefoder er perfekt til den aktive hund, som elsker at udforske verden.

Selve opskriften bag foderet kan hjælpe med at støtte din hunds naturlige immunsystem. Det er nemlig en blanding af antioxidanter og præbiotika. Mannan-oligosaccharider kan hjælpe med at understøtte fordøjelsessystemet, hvor det rette fiberindhold kan sikre sund fordøjelse og et tarmsystem i balance.

Omega-3-fedtsyrerne i denne Royal Canin Medium Adult kan også hjælpe med at holde din hunds pels blank og understøtter ligeledes en sund hud.

Dette hundefoder er afbalanceret tørfoder til hunden, der vejer mellem 11 og 25 kilo og er i alderen 1-7 år gammel. Opskriften er blandt andet tilpasset behovet hos racehunde, og selve kroketten er specialudviklet, så den passer perfekt til mellemstore hunderacer.

Royal Canin har desuden kvalitetsgaranti, hvilket betyder at alle produkter gennemgår en grundig kvalitetskontrol for altid at sikre det bedste foder til din hund.

Ingredienser:
Tørret fjerkræprotein, majsfodermel, majs, hvedefodermel, animalsk fedt, tørret svineprotein, hvede, hydroliseret animalsk protein, tørrede roesnitter, fiskeolie, mineraler, sojaolie, gær og deres bestanddele, gærhydrolisat (indeholder mannan-oligosaccharider – 0,05%)

Tilsætningsstoffer med ernæringsmæssige egenskaber:
Vitamin A (12.500 IE/kg), vitamin D3 (800 IE/kg), E1 [jern] (43 mg/kg), E2 [jod] (4,3 mg/kg), E4 [kobber] (13 mg/kg), E5 [mangan] (55 mg/kg], E6 [zink] (133 mg/kg), E8 [selen] (0,11 mg/kg)

Tekniske hjælpestoffer:
antioxidanter, konserveringsmidler

88
FIT+FUN ADULT CROC 15 KG
Specifikationer
  • Hund:
  • Fodertype:
  • Kostbehov:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af FIT+FUN ADULT CROC 15 KG

Det billigste hundefoder: 6,57 kroner per kilo

Som vi allerede har slået fast, kan du ikke købe hundefoder i Danmark, som ikke overholder alle lovmæssige standarder for næringsindhold. Derfor kan du altså også med god samvittighed købe det billige hundefoder nede i dit lokale supermarked. De allerbilligste discountsupermarkeder sælger tørfoder til under 10 kroner kiloet.

Dette tørfoder fra Fit+Fun koster kun 6,57 kroner, og det der dermed noget af det billigste, du kan finde på nettet. Dette hundefoder er komplet tørfoder til voksne hunde med lækkert kød og ingen farvestoffer eller konserveringsmidler. Foderet er tilpasset voksne, aktive hunde. Den afbalancerede sammensætning giver din hund et koncentrat med al den støtte udholdenhed og vitalitet, din hund har behov for: kulhydrat, sporstoffer, essentielle vitaminer og mineraler.

Ingredienser:
Korn, kød og animalske biprodukter, vegetabilske biprodukter, olier og fedtstoffer, mineraler (0,5%). Analytiske bestanddele: 20 procent protein, 8 procent fedt, 7,5 procent råaske og 3 procent træstof.

88
Essential Superior Living 12 KG
Specifikationer
  • Hund:
  • Fodertype:
  • Kostbehov:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Essential Superior Living 12 KG

Det bedste kornfrie hundefoder: 57,33 kroner per kilo

Elsker du at forkæle din hund, bruger du gerne mange penge på den, og prioriterer du kornfrit hundefoder, så er ESSENTIAL SUPERIOR LIVING tørfoder det rette valg for dig og din hund. Dette tørfoder er et ganske enestående kornfrit måltid med kylling og and, som passer til hunde af alle racer med et normalt aktivitetsniveau.

Kvaliteten af ingredienserne er, og du kan desuden skabe variation i din hunds måltider, ved at servere andre produkter fra Essential som for eksempel ESSENTIAL NAUTICAL LIVING og ESSENTIAL ESTATE LIVING.

Dette tørfoder består kort fortalt af 80% and, kylling, laks, ørred og æg. Så din hund bliver proppet med gode proteiner. Eftersom foderet er kornfrit, er det med til at holde din hunds blodsukker stabilt hele dagen.

Selve kroketten, altså størrelsen på hvert enkelt stykke hundefoder, er i denne pose tilpasset hunde over 10kg. ?nsker du en mindre krokette, kan du også få det hos Essential. Her skal du blot vælge en pose med 3 kilo frem for 12 kilo.

Du skal vælge det Essential når kun det bedste hundefoder er godt nok for din hund. Af samme grund har dette originale ESSENTIALS måltid i mange år været et hit verden over.

Ingredienser:
Tilberedt med 80 procent frisk og tørret kylling og and, laks, ørred og æg.
Heraf frisk: 45,0 %
Protein: 31,0 %
Fedt: 16,0 %
– Heraf omega3: 1,6 %
– Heraf omega6: 2,8 %
Mineraler/Råaske: 8,5 %
Fiber: 3,5 %
Vand: 8,5 %
Kalcium: 1,6 %
Fosfor: 1,3 %
Glukosamin: 0,09 %
Kondroitin: 0,07 %
Kcal/Kg: 3700,0

88
Olivers ?kologisk vådfoder til hund 400 gram ?? Oksekød, gulerødder og kartofler
Specifikationer
  • Hund:
  • Fodertype:
  • Kostbehov:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Olivers ?kologisk vådfoder til hund 400 gram ?? Oksekød, gulerødder og kartofler

Bedste vådfoder: 100 kroner per kilo

Er du en af dem, der godt kan lide at forkæle din hund med vådfoder en gang imellem, så skal du overveje vådfoderet fra Olivers. Vådfoderet er nemlig noget af de lækreste du kan tilbyde din hund. Vådfoderet er økologisk, og er derfor baseret på lækre, økologiske råvarer af højeste kvalitet ?? hvilket dog også afspejler sig i kiloprisen.

Hovedingrediensen i Olivers økologiske vådfoder med okse, gulerødder og kartofler er lækkert, fersk kvalitetsoksekød fra 100 procent kontrolleret økologisk landbrug. Hele 65 procent af vådfoderet består af kød, herunder oksehjerte, -lunge, -nyre og ??lever.

Derudover indeholder dette vådfoder vitaminrige gulerødder og kartofler, som er smagt til med hørfrøolie og en smule salt. Det er med andre ord et lækkert, naturligt og smagfuldt vådfoder, som din hund helt sikkert vil elske.

Olivers økologiske vådfoder er desuden 100 procent korn- og glutenfrit, så hvis du også prioriterer kornfrit foder til din hund, er dette vådfoder også det oplagte valg. Der er naturligvis heller ikke tilsat kunstige antioxidanter, farve- eller smagsstoffer. Derfor har dette vådfoder fra Olivers, som det eneste vådfoder i Danmark, opnået det røde, danske økologi-mærke.

Vådfoders holdbarhed og opbevaring er anderledes end tørfoders. Derfor skal vådfoder opbevares i køleskab efter åbning. Tag vådfoderet ud af dåsen efter åbning og opbevar det i en egnet beholder. Herefter er holdbarheden efter åbning maksimalt tre dage.

Ingredienser:
65% okse* (hjerte, lunge, nyre, lever), 5% gulerødder*, 5% kartofler*, havsalt, hørfrøolie*, mineraler. (*100% certificeret økologisk)

Analytiske bestanddele: Protein 10,80%, Fedt 7,20%, Råaske 1,80%, Træstof 0,40%, Vand 78,10%

88
Lukullus Veggie (Koldpresset) 5 KG
Specifikationer
  • Hund:
  • Fodertype:
  • Kostbehov:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Lukullus Veggie (Koldpresset) 5 KG

Kødfrit hundefoder: 45,98 kroner per kilo

Kødfrit hundefoder, siger du? Men er hunden ikke kødæder? Jo i princippet. Men i en tid hvor flere og flere vælger kød fra i deres kost, og enten lever vegetarisk eller vegansk, kan du nu også få kødfrit foder til din hund. Nogen vil måske stille sig skeptiske over for, om hunden så får den rette mængde protein uden kød, men det er der taget højde for med dette kødfrie hundefoder fra Lukullus.

Den kødfrie variant fra Lukullus kaldes ?Veggie? og er spækket med gulerødder, rødbeder og cikorie, som tilsammen giver din hund en sand gourmetoplevelse. Dette foder er koldpresset, og i den helt specielle produktionsmetode ved koldpresning bibeholder foderet alle indholdsstoffer og den naturlige smag af de nøje udsøgte ingredienser.

Ved koldpresning bruger man hverken høje temperaturer eller tryk under forarbejdningen. Samtlige vigtige og nærende indholdsstoffer bibeholdes derfor næsten fuldstændigt, og din hund får dermed det fulde næringsudbytte. Du ernærer derfor din hund korrekt med dette foder, selvom det ikke indeholder kød.

Den velovervejede opskrift med vegetariske og veganske ingredienser giver din hund alle vitale næringsstoffer, som den har brug for. Gulerødder sikrer øjets sundhed, mens rødbeder understøtter stofskiftet og leverens funktion. Cikorie tilføjer en portion fibre, og søde lupiner indeholder højkvalitets protein.

Kombinationen af grøntsager (49%) med frugt (5%) såsom pære, æble og blåbær sikrer din hund den rette mængde vitaminer og mineraler. Opskriften på veggie-foderet fra Lukullus er afrundet med nødder, raps og hvedekimolie af høj kvalitet (5%), som fremmer en skinnende pels og sund hud.

Med Lukullus Veggie får din hund naturligt vegetarisk og vegansk foder med højkvalitets proteinkilde i form af sød lupin i udvalgt fødevarekvalitet. Foderet er desuden oplagt til ernæringsfølsomme og allergiske hunde, da det netop ikke indeholder animalsk protein. Foderet er desuden glutenfrit og kan derfor gives til hunde med intolerance.

Dette fuldfoder er beregnet til udvoksede hunde af alle racer og størrelser

Ingredienser:
49% grøntsagsblanding (bestående af: ærter (tørret og malet), gulerødder (tørret og malet), rødbeder, pastinak, porre, selleri, cikorie, 21% sød lupiner (tørret og malet), hamp (tørret og malet), majskim, riskim, kartoffel (tørret og formalet) 5% hørfrø, 5% olieblanding (bestående af: rapsolie, nøddeolie, hvedekimolie), 5% frugtblanding (bestående af: æbler, pærer, ribs, aronia, hyben, blåbær), roepulp, algeblanding (bestående af Ascophyllum nodosum, Schizochytrium), 2 % marietidselfrø, 1 % urter (tørret), lerjord, kiselgur, Yucca schidigera (tørret og formalet).

Råprotein 24.0 %, Råfedt 9.3 %, Råfibre 2.6 %, Råaske 7.0 %, Kalcium 1.37 %, Fosfor 1.17 %, Magnesium 0.1 %, Natrium 0.3 %.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Hundefoder

Hvad der er det bedste hundefoder for dig og din hund kommer helt an på jeres behov og ønsker. Forbrugerrådet Tænk har undersøgt sammenhængen mellem kvalitet og pris på hundefoder. De fandt, at der ikke er nogen sammenhæng, og at du med god samvittighed kan købe det billigste hundefoder til din hund. I Danmark skal producenter af hundefoder nemlig overholde de internationale retningslinjer for, hvad hundefoder skal indeholde af næringsstoffer.

?nsker du en bestemt type af hundefoder ?? og dermed ikke kun den billigste ?? findes der også både kornfrit hundefoder, økologisk hundefoder, kødfrit hundefoder, slankefoder til din hund, vådfoder i stedet for tørfoder og mange andre typer af hundefoder. Fælles for alle typerne er dog stadig, at de skal overholde de internationale standarder for næringsindhold.

Alle producenter af hundefoder skal følge de internationale minimumsstandarder for indhold af næringsstoffer i hundefoder. Det betyder, at enhver slags hundefoder i Danmark per 100 gram skal indeholde følgende: Mindst 18 gram protein, mindst 5,5 gram fedt, mindst 500 IE og maksimalt 40.000 IE A-vitamin, mindst 50 IE og maksimalt 320 IE D-vitamin, mindst 3,6 IE E-vitamin, mindst 0,50 og maksimalt 2,5 gram kalcium. mindst 0,30 gram og maksimalt 1,60 gram fosfor, mindst 0,72 gram kobber, mindst 3,60 gram jern, mindst 30,0 gram selen, mindst 7,2 gram zink samt mindst 0,11 gram jod.

Der er ikke nogen officielle undersøgelser eller anbefalinger i forhold til, om kornfrit hundefoder er bedre for din hund end hundefoder med korn i. Hunden er kødæder, og hundens fordøjelsessystem er derfor også skabt til at spise kød. Der er derfor nogen, der mener, at din hund kan have godt af at spise kornfrit.

Foder uden korn kan for eksempel mindske risikoen for allergi, det kan stabilisere blodsukker og temperament, kornfrit hundefoder er med til at holde hundens vægt, og sidst men ikke mindst giver kornfrit hundefoder simpelthen færre hundelorte, da din hund bliver hurtigere mæt af kornfrit foder og dermed ikke skal spise lige så store mængder.

Hvor meget netop din hund skal have at spise på en dag afhænger fuldstændig af hundens race, vægt og alder. Du kan dog bruge følgende oversigt som vejledning:

  • Har du en hund, der vejer under 10 kg., skal den have 120-220 gram hundefoder per døgn.
  • Vejer din hund mellem 10 ?? 25 kg., skal den have 220-370 gram hundefoder per døgn.
  • En hund mellem 25 ?? 45 kg. skal have 370-700 gram hundefoder per døgn.
  • Har du en stor hund, der vejer mere end 45 kg., skal den have 700+ gram per døgn.

Ovenstående er som skrevet kun vejledende, og det er vigtigt at du tager udgangspunkt i din hund og det mærke af foder, du køber. Du kan også altid spørge din dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl om, hvad den rette mængde mad er for netop din hund.

De fleste vælger at basere størstedelens af deres hunds foder på tørfoder frem for vådfoder, men der er som sådan intet i vejen med kun at servere vådfoder for din hund. Ernæringsmæssigt kan vådfoder være lige så godt som tørfoder. Hvis du vælger kun at servere vådfoder for din hund, vil du dog formentlig hurtigt opdage, at det er meget dyrere end tørfoder. Netop derfor vælger mange at servere tørfoder som primær kost for deres hund.

Holdbarheden på hundefoder afhænger af typen. Tørfoder kan som udgangspunkt holde sig friskt i op til to måneder efter åbning. Smagen vil dog begynde at ændre sig efter en måned tid. Vådfoder skal derimod spises indenfor få dage efter åbning. Oftest skal vådfoder spiser indenfor to til tre dage og opbevares i en lufttæt beholder og altså ikke i den oprindelige emballage.

Er der tale om koldpresset tørfoder kan holdbarheden være helt op til otte måneder efter åbning.

Vil du af den ene eller anden grund udskifte din hunds hundefoder med en anden type, bør du gøre det over en længere periode så hundens mave og smagsløg vænner sig til den nye type foder. Lidt efter lidt, dag efter dag, blander du mere af den nye foder over i det gamle indtil, det kun er det nye foder, som er i hundeskålen. Hold øje med, om din hund spiser det nye foder, og om den opretholder (eller forbedrer) sit energiniveau og om pelsen er blank og sund

Kilder

Forbrugerrådet Tænk
Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation, der hvert år står bag forbrugerguides og tests af produkter til det danske marked. I 2012 undersøgte Tænk sammenhængen mellem pris og kvalitet på hundefoder på det danske marked. Da der i Danmark er minimumsstandarder for, hvad hundefoder skal indeholde, konkluderer Tænk, at man lige så godt kan købe billigt hundefoder frem for dyrt hundefoder. ?nsker du at læse artiklen fra Tænk kræver det, at du opretter et medlemskab.

FEDIAF ?? The European Pet Food Industry
I Europa udgiver sammenslutningen af foderproducenter, FEDIAF, hvert år opdaterede guidelines for næringsstofindhold i hunde- og kattefoder. Retningslinjerne er her baseret på den nyeste forskning.

Samvirke
Magasinet Samvirke udgives af Coop. Det er Danmarks største og mest læste magasin med nyt om forbrug, mad og mennesker. Samvirke er et uafhængigt forbrugermagasin, som laver tips og guide til danskernes hverdag.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Royal Canin Gastrointestinal Low Fat 12kg
98
Royal Canin Gastrointestinal Low Fat 12kg
780 kr 855.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.