TEST: De Bedste kompostkværne i test 2024

Se alle kompostkværne i testen
5280 Anmeldelser
23 Produkter
32 timer Tid brugt
Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

86
Einhell GC-KS 2540 Einhell GC-KS 2540 Læs mere om produktet
 • Let vægt
 • 4500 RPM
 • Grendiameter 40 mm.
 • God til prisen
899 kr. 916.00 kr.
98
Stiga Bio Master 2200 Stiga Bio Master 2200 Læs mere om produktet
 • Let manøvrering
 • Lavt støjniveau
 • 50 liters opsamlingsbeholder
1453 kr. 1564.00 kr.
92
Atika ALF 2800 Atika ALF 2800 Læs mere om produktet
 • El
 • God kvalitet
 • Nem at bruge
 • 2800 W
2958 kr.

Bedste Kompostkværn
under 1500 kr.

Top 3

Hvilket Kompostkværne mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Kompostkværne.

#1
PowerPlus
98
#2
Elite
86
#3
T-Mech
83
#4
Atika
75
#5
Dolmar
72

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Den bedste kompostkværn til dig 

En kompostkværn kan være yderst behjælpelig, når dit haveaffald herunder kviste, grene eller lettere haveaffald begynder at hobe sig op, efter at have klippet din hæk eller beskåret dine mindre træer i haven. Den kompostkværn, som passer lige præcis til dig, afhænger derfor i stort omfang af, hvad dit ønskede formål er med kompostkværnen. Indenfor kompostkværne findes der to typer af kværne og dermed to overordnet formål. Der findes kompostkværne, som kan lave finere kompost og flis, som kan benyttes til spredning i dine havebede. Så findes der kværne som kan komprimere de lidt tykkere grene og kviste til en grovere flis. 

Typer af kompostkværne

Der findes to typer af kompostkværne på markedet, de to typer benytter sig heraf to forskellige systemer til kværningen af dit haveaffald. De to forskellige systemer som bruges er enten et system bestående af knive eller valser. 

Knive

En kompostkværn med knive er oftest den billigste model. Der vil være en eller flere knive som har til formål at skære dit haveaffald i fine dele. Du skal dog være opmærksom på, at såfremt du vælger en kompostkværn med knive, at disse kværne vil larme. Larmen skyldes, at en kompostkværn, som er udstyret med knive arbejder ved mange omdrejninger, for netop at skabe den finere kompost/flis. Det anbefales derfor at der anvendes høreværn ved brugen af denne type kompostkværn.

Valser

En kompostkværn, som er udstyret med valser er den mest gængse type. Valser er et kværnings system som er bestående af to tandhjul, som arbejder modsat af hinanden og derved kværner dit haveaffald. Denne type er især velegnet til større kviste og grene. Denne type kompostkværn bliver også kaldt “den stille kompostkværn”, da den ikke larmer nær så meget, som en udstyret med knive – dog kan det stadig være en god idé at bruge høreværn. 

To typiske opgaver en kompostkværn kan løse: 

 • Dit eget hjemmelavet flis

Hvis du gerne vil have en finere kompost og flis som eventuelt skal bruges til spredning i dine havebed, vil en kompostkværn, som er udstyret med knive være velegnet til dette. Det skyldes at den sikre en omdannelse af lettere haveaffald herunder blade, græs, kviste og lignede til finere en flis.

 • Komprimering af haveaffald

En kompostkværn, som er udstyret med valser er særdeles velegnet til at komprimere dit haveaffald herunder kviste, grene og lignede. Dette gør at du vil have langt færre ture på genbrugspladsen eller at bunken af haveaffald blot vil fylde det mindre. 

Hvad skal du være særligt opmærksom på, når du køber en kompostkværn?

Ud over det generelle formål, din fremtidige kompostkværn skal kunne opfylde, er der en række andre ting, som du bør overveje og være opmærksomme på, når du skal købe din nye kompostkværn. 

 • El eller diesel? Når du skal erhverve dig din kompostkværn, så er det en god idé, at vurdere hvorvidt om, den skal være eldreven eller dieseldreven. Langt de fleste vil gå efter en eldreven kompostkværn, du bør dog være opmærksom på om stikket til den pågældende kværn, rent faktisk også kan nå rundt i hele din have. Nogle modeller har lidt kortere stik end andre og derfor, vil du måske være nødsaget til at erhverve dig en kabeltromle eller lignede som supplement. Du har dog også muligheden for at erhverve dig en dieseldreven kompostkværn, disse er typisk også kraftigere, men vil også være dyre i forbrug grundet dieselen og at de skal serviceres oftere end en eldreven kværn. 
 • Halsen på kompostkværnen – en lang hals på din kompostkværn vil være en fordel, da dette vil sikre at dine fingre er længere væk fra knivene eller valserne. En overvejning hertil skal også være letheden af tilgang til rengøring af knive eller valserne. Husk dog at have slukket helt for maskinen før den rengøres.  

 • Åbningen/indføringen – En bred åbning vil gøre det nemmere for dig at skulle komme kviste, grene og lignede ned til selve kværnen. 

 • Betjeningspanelet – Et betjeningspanel med store knapper, vil gøre det lettere for dig at skulle betjene maskinen, da de vil være nemmere at komme til.  
 • Opsamlerens størrelse – Størrelsen på kompostkværns beholder/opsamler har også stor betydning, da jo mindre din beholder er, jo oftere skal du tømme den. 
 • Hjul og flytning af maskinen – Jo større hjul kompostkværnen har, jo lettere vil det også være at skulle flytte den. Derfor bør du vurdere, når du skal anskaffe dig din kompostkværn hvorvidt om, du skal flytte kunne flytte den ofte eller om den skal stå stationært. Nogle kompostkværne kan også fås med gummihjul. 

Hvad er der af vedligeholdelse og hvordan vedligeholder jeg en kompostkværn?

Som ved alle haveredskaber, vil der altid være en smule vedligeholdes for, at redskabets levetid fastholdes. For kompostkværne, der udstyret med knive, som er eldreven skal maskinen altid være frakoblet strømstikket før al vedligeholdese, udskiftning eller lignede af knive foretages. Dette sikrer at maskine ikke starter uventet, når du har dine hænder i nærheden af kniv kammeret. Derudover anbefales det yderligere, at der altid benyttes handsker ved al form for vedligeholdelse af dit redskab. 

Nogle forhandlere anbefaler, at dit produkt skal medtages til en officiel forhandler af produktet, som kan udføre et eftersyn og derefter vejlede og rådgive yderligere. Men vedligeholdelse kan også udføres selv, efter produktets anvisninger i den medfølgende manual. 

Hvad skal jeg regne med at bruge på en god kompostkværn?

Prisen på en kompostkværn starter ved omkring 900,- DKK., men der findes også kompostkværne som koster helt op til 15.000,- DKK, afhængigt af hvilken type og dens yderligere funktioner. 

Kompostkværne udstyret med knive er oftest billigere end en udstyret med valser. Prisen på de billigste, som er udstyret med knive vil ligge på omkring 900 kr. dog anbefales det at bruge som minimum i hvert fald 1.500,- DKK for at sikre sig, at man får en god model.

Kompostkværne udstyret med valser er oftere dyre og prisen på disse ligger på omkring 1.500-15.000,- DKK, men det er bestemt også muligt at finde “bedst i test” modeller til omkring 2.000,- DKK. 

Generelt kan det betale sig at bruge det lidt mere på en god kompostkværn, men hvis du bruger lidt tid på at søge efter diverse alternativer, vil det helt sikkert være muligt at finde en god kvalitets budget kompostkværn også. 

Hvorfor kan det betale sig at erhverve en kompostkværn?

Hvis du er typen der simpelthen elsker at være i haven hen over foråret og sommeren, så kender du allerede til besværet med ophobningen af haveaffald. Oftest resulterer en masse havearbejde også en masse ture på genbrugspladsen, for det er bare aldrig nok med én tur. For ikke at nævne besværet med traileren med grene og kviste, som bare ikke gider forholde sig i den eller man ikke kan få det til at blive indenfor trailerens omfang – alt det vil en kompostkværn være behjælpelig med.

Den kan komprimere dit haveaffald til en mere overskuelig størrelse, lave finere flis,  som kan spredes i din have, da det vil nedbrydes hurtigere end det rå haveaffald normalt vil. På den måde vil du kunne med god samvittighed slutte dagen godt af.

98
Stiga Bio Master 2200
92
Atika ALF 2800
86
Einhell GC-KS 2540
Tilføj Produkt
Pris1453 kr2958 kr899 kr
Egenskaber OpsamlerOpsamler-
Maksimal grenstørrelse (diameter)40 mm45 mm40 mm
Omdrejninger pr. minut (RPM)3650 rpm-4500 rpm
Spænding-230.0 V240.0 V
Støjniveau 102 dB92 dB106 dB
Vægt10.4 kg27.5 kg9.9 kg
Energikilde ElElEl
Effekt 2200 W2800 W2500 W
Cylindervolumen---
Benzintank---
Olietank---
86
Stiga Bio Master 2200
1

Stiga Bio Master 2200 Anmeldelse

Specifikationer
 • Egenskaber: Opsamler
 • Maksimal grenstørrelse (diameter): 40 mm
 • Omdrejninger pr. minut (RPM): 3650 rpm

Flere Specifikationer: Støjniveau - 102 dB; Vægt - 10.4 kg; Energikilde - El; Effekt - 2200 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Stiga Bio Master 2200

Har du en mindre have med hække, mindre træer, som skal beskæres i ny og næ eller har du måske har et større træ, som smider alle bladene om efteråret? Så er den gule Bio Master 2200 fra Stiga mere end velegnet lige præcis til dig!

Kompostkværnen fra Stiga er udstyret med to vendbare knive, som sikrer at du får finskåret flis eller kompost. Det finskåret flis eller kompost kan med lethed og med god samvittighed spredes rundt i din have eller bruges til dekorativt bunddække i dine bede. Dermed slipper du altså for en unødvendig tur på genbrugspladsen med denne Bio Master 2200 fra Stiga. 

Med dens 2200 watt kan den klare alt fra grene med en tykkelse på 40 mm. til de visne blade, det anbefales dog ikke at bruge den til de hårdere træsorter, som eg og fyr men nærmere de blødere sorter såsom birk og ahorn. Stiga Bio Master 2200 er en let flytbar maskine, som kun vejer 10,4 kg., den har en opsamlingsbeholder på 50 liter, som sikre at du ikke behøver at skulle tømme den lige foreløbigt. Knivene på maskinen kan med lethed udskiftes, så blot fordi de skulle være blevet sløve, betyder dette altså ikke at hele maskinen skal skiftes.

Maskinen fra Stiga er eldreven, hvor el-stikket er placeret bagerst og fungerer ligesom på din støvsuger. Så snart du er færdig med at bruge maskine, kan du få hele ledningen rullet op igen ved blot ét enkelt ryk. Du skal altså med andre ord ikke døje med en ledning som skal rulles manuelt sammen eller ligge og se rodet ud. 

Medfølgende til maskinen er en presser lavet i plast, som bruges til at presse haveaffaldet ned til dens skæresystem. Stigas Bio Master 2200 er som skabt til de nye haveejere og til dem som har brug for et simpelt produkt, som kan hurtigt og let kan løse have opgaverne. Stiga Bio Master 2200 er derudover ??bedst i test? og med en meget lav og komfortabel pris.

86
Ryobi RSH3045U
2

Ryobi RSH3045U Anmeldelse

Specifikationer
 • Egenskaber:
 • Maksimal grenstørrelse (diameter): 45 mm
 • Omdrejninger pr. minut (RPM):

Flere Specifikationer: Vægt - 21.0 kg; Energikilde - El; Effekt - 3000 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Ryobi RSH3045U

Kompostkværnen fra Ryobi er en støjsvag kværner og en kraftig en af slagsen. Ryobi RSH3045U er med dens udstyret valsesystem og dens 3000 watt, en kompostkværn, som tager selv de hårdeste grene og træer helt op til en tykkelse på 45 mm.. Derudover er den designet således, at den selv kan trække grenene og mindre træer ned, så der er altså ingen behov for, at du manuelt selv skulle presse træet ned. Selve valse teknikken består af et kraftigt tandhjul, som presser træet ind imod et stykke metal, som presser og knuser træet til grove flis stykker.

Kompostkværnen er eldreven men tag ikke fejl af dens kraft grundet dette. Den anses som værende en stærk konkurrent til de mindre dieseldrevet kompostkværnen, som typisk er stærkere end eldrevne. Dens 3000 watt svarer til hvad der vil være lige lidt over 4 HK på en dieseldrevet kompostkværn. Ud over at være en kraftig og støjsvag kompostkværn, så medfølger der også en ganske stor opsamlingsbeholder, der kan rumme helt op til 55 liter. 

Maskinen har en vægt på 21kg. hvilket muliggøre det at kunne være i stand til at flytte den, hvis dette skulle være nødvendigt. Den er ydermere udstyret med store hjul og metalramme, som overskueliggøre og gøre det lettere at skulle manøvrer maskinen. Som prikken over i??et har den en bakfunktion implementeret i selve kværn-systemet, såfremt der nu skulle være en fastkørt gren i dette.

86
Elite Neo
3

Elite Neo Anmeldelse

Specifikationer
 • Egenskaber: Opsamler
 • Maksimal grenstørrelse (diameter): 30 mm
 • Omdrejninger pr. minut (RPM): 36000 rpm

Flere Specifikationer: Spænding - 230.0 V; Energikilde - El; Effekt - 2500 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Elite Neo

Denne eldrevne kompostkværn, vil ved første øjekast nok blive frasorteret hos de fleste, grundet den lidt høje pris, Men lad dig ikke fortvivle, prisen afspejler dens super gode kvalitetm, i henholdsvis dens skæresystem og dens design. Kompostkværnen er udstyret med et knivsystem, men modsat andre modeller med dette, er denne udstyret med en knivaksel fremstillet af to identiske kniv skiver, hvor begge kniv skiver indeholder hver især seks knive.

Dette system sikre dig en yderst finskåret flis, som kan måle sig med den type flis, der kan købes i diverse byggemarkedskæder og lignede. Som en lille sjov bonus, er Eliet Neo designet med et gennemsigtigt vindue ind til kniv kammeret, så der kan altså følges med i hele processen.

Den er derudover udstyret med en lang hals, som sikre at fingre og lignede er langt fra kniv kammeret og dermed sikre at sikkerheden er i top. Halsen er mulig at fjerne, såfremt at der skal rengøres i kniv kammeret. Maskinen er yderst effektiv til grene, som har en diameter på op til 30 mm. Grundet maskinens knivsystem og at den arbejder med 3600 RPM (omdrejninger pr. minut), skabes der mere støj end ved en kværner med valsesystem, men dette er bekostningen for den yderst tilfredstillende ydeevnen. 

Eliet Neo vejer 42 kg. hvilket gør, at det er en lidt tungere kompostkværn end andre modeller. Der medfølger en opsamlingsbeholder på 50 liter, hvor en fyldt beholder i gennemsnit vejer 15 kg. Eliet Neo er en kraftig kompostkværn, som passer til dig, der ofte er i haven.

86
Wolf-Garten SDL 2800 EVO
Specifikationer
 • Egenskaber: Opsamler
 • Maksimal grenstørrelse (diameter): 45 mm
 • Omdrejninger pr. minut (RPM):

Flere Specifikationer: Spænding - 230.0 V; Støjniveau - 92 dB; Energikilde - El; Effekt - 2800 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Wolf-Garten SDL 2800 EVO

Med Wolf-Gartens kompostkværn kan du komme din bunke haveaffald, fra grene med en diameter på op til 45 mm. til dine kviste med blade til livs – effektivt og til en god pris. Den er udstyret med et knivsystem, som kører med 2850 RPM (omdrejninger pr. minut), den er eldrevet og har en effekt på 2800 watt og dermed eldreven. Derudover er den designet med en bred indføring, som gøre det lettere for dig at komme de visne blade og lignede til livs. 

Kompostkværnen har en vægt på 26 kg., metalramme og støtteben som medfører til en god vibrations fri håndtering af maskinen. Opsamlingsboksen er gennemsigtig, så der kan følges med i hvornår den er fyldt, så man ikke risikerer en overfyldning af denne og dermed eventuel nødstop. Opsamlingsboksen er af plastik og kan rumme op til 45 liter.

Som noget unikt er kompostkværn designet således at den kan indstilles til både at kværnen kan kører mod højre og venstre, dette kan være yderst behjælpeligt, hvis der er en fastkørt gren i kniv kammeret. Hvis du står og mangler en maskine, til at komme din haveaffald til livs, til en overkommelig og effektivt så er Wolf-Gartens SDL 2800 Evo maskinen til lige præcis dig.

86
Einhell GC-KS 2540
5

Einhell GC-KS 2540 Anmeldelse

Specifikationer
 • Egenskaber:
 • Maksimal grenstørrelse (diameter): 40 mm
 • Omdrejninger pr. minut (RPM): 4500 rpm

Flere Specifikationer: Spænding - 240.0 V; Støjniveau - 106 dB; Vægt - 9.9 kg; Energikilde - El; Effekt - 2500 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Einhell GC-KS 2540

Einhells kompostkværn er til dig, som har en mindre have, som bidrager til dit samlet haveaffald. Med dens 2500 watt og to vendbare og holdbare knive, som er fremstillet i specialstål og 4.500 RPM (omdrejninger pr. minut) komme alt fra hækafklip til grene fra blødere træsorter såsom birk, ahorn og lignede på 40 mm. til livs hurtigt og effektivt.

Da den er udstyret med et knivsystem, omdanner den dit haveaffald til en finskåret kompost eller flis, som med lethed kan spredes rundt i dine havebede eller blot komprimere størrelsen på din kompostbunke.

Grundet dens lette vægt på 9.9 kg., robuste kabinet og hjul er det en snild sag at skulle flytte på den. Der medfølger ligeledes et opsamlingsnet, som skal monteres på en krog for opsamlingen af flis/kompost, dette er anderledes fra andre kompostkværne, som oftest har en beholder monteret i stedet for. Der medfølger også en plastikstav, der skal sikre en sikker ned presning af haveaffaldet ned til kniv kammeret eller såfremt der sidder noget fast i kammeret.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Kompostkværn

Den bedste kompostkværn for dig, er den som opfylder det konkrete behov og formål du har med den. Hvorvidt om den skal være udstyret med valsesystem eller knivsystem, vægten, RPM og mm. afhænger alt sammen af dit behov.

En kompostkværn kan koste alt mellem 900 – 15.000,- DKK, det afhænger alt sammen af formålet, kvaliteten og ekstra funktioner den skulle kunne have.

En test af en kompostkværn foretages af diverse testpaneler, som udsætter den for diverse kværne tests, for at teste dens funktionalitet, brugervenligheden, letheden af at skulle flytte den, støjniveauet og dens kvalitet af det finskåret flis/kompost såfremt det er en kompostkværn udstyret med knivsystem.

Kilder

Which.co.uk ????

Which.co.uk er Storbritanniens største forbrugermagasin med næsten 700.000 abonnenter. Det er deres mission at gøre en forskel for forbrugere, det gør de bl.a. ved at test forskellige haveredskaber.

Goerdetselv.dk ????

Gør det selv er en dansk hjemmeside, som hjælper danske forbruger med byggevejledninger, rådgivning og lignende. De har i over 50 år hjulpet danskere med små og store projekter i både hus og have. Al deres viden er tilegnet gennem egne erfaringer, fagfolk og eksperter. 

Gardenshredderreview.co.uk ????

Gardenshredderreview er en britisk hjemmeside, som udelukkende giver anmeldelser af kompostkværne. Alle anmeldelserne er bygget på deres egne erfaringer, som de har tilstræbt sig igennem diverse tests af kompostkværne. De startede hjemmesiden, da de selv skulle erhverve sig en kompostkværn tilbage i 2011, men de fandt hurtigt ud af dette var en jungle, hvilket gav dem idéen til gardenshredderreview.co.uk, for at overskueliggøre det at erhverve sig en kompostkværn. 

Tænk.dk ????

Den danske forbrugerorganisation Tænk tester et hav af produkter til det danske marked. De er især kendte for deres mange pålidelige test af produkter i forhold til uønsket kemi, men tester også produkter baseret på brugervenlighed, funktionalitet og meget mere.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Stiga Bio Master 2200
98
Stiga Bio Master 2200
1453 kr 1564.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.