TEST: De Bedste Polaroid Kamera i test 2024

Se alle Polaroid kameraer i testen
2630 Anmeldelser
20 Produkter
50 timer Tid brugt
Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

86
Polaroid GO Polaroid GO Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
590 kr. 640.80 kr.
90
Polaroid Color 600 Instant Film 5 Pack Polaroid Color 600 Instant Film 5 Pack Læs mere om produktet
 • Farvet fotopapirfarve
 • God kvalitet
560 kr. 586.60 kr.
?
Polaroid Impossible I-1 Polaroid Impossible I-1 Læs mere om produktet
 • Premium valg
2295 kr.

Vores test af
Polaroid kameraer giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Polaroid kameraer på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Polaroid kamera
 • Fordele og ulemper

Hvilket Polaroid Kamera mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Polaroid Kamera.

#1
Polaroid
5
#2
KODAK
0

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Polaroid Kamera Test

Polaroid kameraet har de seneste år fået et stort comeback. Det er en sjov måde at fotografere på, og så er der noget særligt over den retro stemning. Det er spændende når du aldrig helt ved, hvordan resultatet bliver, mens du venter på at motivet dukker op.

Her kan du læse om de bedste polaroid kameraer på markedet, og hvordan du vælger et godt polaroid kamera eller instant kamera.

Instant kameraer er populære igen

De fleste mennesker kender instant kameraet under navnet Polaroid kamera. Men faktisk er Polaroid blot mærket, hvorimod det korrekte navn er instant kamera.

Det berømte polaroid kamera kom til verden i 1948 med den første model Polaroid 95 Land Camera. Op igennem årene blev kameraet populært – særligt omkring 70’erne, men i 1980’erne begyndte det at gå ned ad bakke. I 2001 måtte Polaroid gå konkurs, men efter at brandet blev opkøbt af den polske investor Smolokowski, kom der så småt gang i produktionen igen. Og i mellemtiden har flere andre producenter af instant kameraer fulgt med.

Indtil for blot få år siden var der ikke mange typer polaroid kameraer eller instant kameraer på markedet. I dag er markedet dog blevet relativt stort, når det gælder denne type kamera. Det skyldes især digitaliseringen. I dag bruger flere og flere blot deres smartphones til at fotografere, og der er ikke så mange, der får printet billederne. Alligevel har det en vis charme at holde et fotografi i hånden.

Derfor er instant kameraet blevet populært igen – det er en hurtig og nem måde at fotografere og printe billeder på, og så er der noget hyggeligt og retro over det. Der er mange forskellige instant kameraer at vælge imellem – og nogle af dem af mærket Polaroid.

Find det bedste polaroid kamera

Der findes mange instant kameraer og polaroid kameraer på markedet i dag, så det kan være svært at vælge, hvilket kamera du skal købe.

Kvalitet

Når det kommer til kameraer – og det gælder både digitalkamera, smartphonekamera og instant kamera, så er det oftest kvaliteten vi overvejer først. Billedernes kvalitet som regel vigtig. Og det har også en vis betydning, hvad angår instant og polaroid kamera. Ofte bruger vi dog polaroid kamera til at tage sjove billeder sammen med vennerne, og der behøver derfor ikke nødvendigvis være den højeste opløsning og bedste kvalitet. Den lidt mere lo-fi kvalitet har også en vis charme – særligt hvis du er til lidt retro.

Funktioner

Et kamera er efterhånden ikke bare et kamera, og de fleste instant- og polaroidkameraer har også forskellige funktioner og indstillinger. Nogle kameraer har mulighed for at indstille fokus, samt tage makrobilleder, billeder af noget der bevæger sig og lignende. Desuden kan der være selfie-funktion, dobbelteksponering og mulighed for at indstille lys. Det kan også være, du er interesseret i et kamera med lang batteritid, så det ikke skal oplades så ofte – eller at der skal være mulighed for at redigere.

Skal du tage mange billeder sammen med vennerne, er det godt med et polaroid kamera, der kan tage selfies og gruppebilleder. Og så billederne er klare og tydelige både tæt på og på afstand.

Pris

Polaroid kameraer er efterhånden ikke så dyre, hvis du sammenligner med digital- og spejlreflekskameraer. Selvfølgelig er kvaliteten ikke helt den samme som et spejlreflekskamera, men du kan stadig få et godt kamera til en rimelig pris. Generelt koster Polaroid- og instantkameraer ikke mere end 500-1.500 kroner. Du kan få de billige mini instant kameraer, som tager fine billeder og især egner sig godt til fester og hygge med vennerne. De ligger som regel på omkring de 500 kroner.

De dyrere polaroid kameraer kan være af bedre kvalitet og tage endnu bedre billeder, så går du mere op i æstetikken omkring polaroid kameraer og instant billeder, er det bestemt værd at overveje en dyrere model.

Alt i alt skal du overveje, hvad du vil bruge kameraet til, og hvad dit budget er. Desuden skal du også have i baghovedet, at du skal købe fotopapir til, og her kan prisen også variere meget. Og så skal du være opmærksom på, at du ikke bare kan købe almindeligt fotopapir, men derimod specielle film – samt at det ikke er alle størrelser, der passer til alle kameraer.

Fotopapir til polaroidkamera

Hvilken type fotopapir, du skal bruge til et polaroid kamera, afhænger først og fremmest af kameraet. Og så vil vi igen understrege, at det ikke er almindeligt fotopapir som sådan. Det er altså ikke bare fotopapir, du kan købe og klippe til. Du skal derimod bruge særlige film, der oftest kaldes polaroid film eller instant film.

Hvilken type instant film, du skal købe, afhænger som sagt af hvilket kamera, har. Polaroid har produceret film til deres kamera, mens Fujifilm selvfølgelig har produceret film til deres kameraer. Du bør derfor være opmærksom på, at du ikke kan bruge Fujifilm til Polaroid og omvendt – de er simpelthen ikke kompatible.

I nogle tilfælde er det muligt at bruge den ene type film til andre mærker, men som udgangspunkt anbefaler producenterne, at du bruger deres film. Eksempelvis kan du godt bruge Fujifilm instax mini til Leica Sofort. Det vigtigste er dog, at størrelsen passer. Du kan altså ikke bruge instax mini film til et Fujifilm kamera, der bruger instax wide film, og omvendt. Filmene skal passe i størrelsen til kameraet.

Lær dit polaroid kamera at kende

For at tage gode billeder kræver det, at du sætter dig lidt ind i, hvordan dit instant kamera eller polaroid kamera virker. Du vil hurtigt finde ud af, at der ikke er de samme funktioner og muligheder som på smartphones og digitalkameraer, og det kan virke begrænsende. Udnyt begrænsningerne til at udforske dine kreative evner og brug lidt tid på at lære dit kamera at kende.

Tænk især over belysningen, og hvis muligt sørg for at indstille eksponeringen, så den passer til lyset. Vær også opmærksom på ikke at fotografere direkte mod solen, eller i for meget mørke. Når du har styr på teknikken, kan du også eksperimentere med forskellige typer film og farvefiltre. Prøv at fotografere i sort/hvid – det skaber et helt andet udtryk.

Pas godt på dine polaroid fotos

Når du tager et billede med dit instant eller polaroid kamera, går der som regel et par minutter, før motivet kommer til syne. Imens billedet fremkaldes, er det en god idé ikke at lade for meget lys komme på billedet, så lad det ikke ligge direkte i solen. Og så er det forbudt at ryste billedet imens!

De helt gamle Polaroid kameraer havde en anden type film, der var mere våde, og derfor rystede man dem, for at få dem til at tørre hurtigere. Det har dog aldrig været noget, man skulle gøre, og bestemt ikke i dag, hvor en anden type film bruges. Så lad være med at ryste filmen.

Når billedet er fremkaldt, er det bedst at opbevare det sikkert – gerne i et fotoalbum eller i en æske. Du kan også sagtens hænge dem op på væggen, men vær opmærksom på, hvor de hænger. Sollys vil få dem til at falme med tiden, så de bør ikke hænge et sted, hvor de vil få for meget lys.

90
Polaroid Color 600 Instant Film 5 Pack
?
Polaroid Impossible I-1
86
Polaroid GO
Tilføj Produkt
Pris560 kr2295 kr590 kr
Egenskaber---
Tilslutning og porte---
Fokus---
Blitz--Ja
Batteri--Li-Ion
Farve-SortHvid
Filmformat107 x 88 mm (Polaroid 600) 107 x 88 mm (Polaroid 600)-
Billedformat79 x 79 mm (Polaroid 600)--
Batteri inkluderet---
Fotofarve---
FotopapirfarveFarvet--
Antal fotopapirer---
Filmstørrelse---
ISO---
Højde--83.9 mm
Dybde--61.5 mm
Bredde--105.0 mm
Vægt--242.0 g

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Polaroid kamera

Et polaroid kamera er et kamera, hvor billedet fremkaldes og printes lige efter du har taget billedet. Det kaldes også instax kamera eller instant kamera. Det kræver særlige film eller fotopapir, som ofte købes i pakker af 10 styk, som du sætter ind i kameraet. Når du tager et billede, fremkalder kameraet selv motivet på papiret og printer det ud.

Selve teknikken med kameraer, der indeholdt et mørkekammer, hvor billedet blev fremkaldt, stammer fra helt tilbage til 1927. Det var dog først i 1947 at selve Polaroid-kameraet blev patenteret, og i 1948 kom det på markedet. Senere er der kommet en del flere instant- og polaroidkameraer på banen.

Hvilket polaroid kamera du skal købe, afhænger selvfølgelig af dit budget, samt hvad du ønsker at bruge kameraet til. Skal det være et rigtigt polaroid kamera, eller vil du hellere have et andet instant kamera? Vil du tage billeder af vennerne, eller vil du fotografere flotte, kunstneriske motiver?

Kilder

For at hjælpe dig med at finde det bedste polaroid kamera eller instant kamera, har vi taget udgangspunkt i en række pålidelige testkilder. Med instant kameraets stigende popularitet er der især i udlandet kommet at hav af anmeldelser og tests af denne type kameraer. Vi har valgt en række anmeldelser, som du kan læse herunder.

Pcmag.com

Computermagasinet PCMag har i deres online udgave en lang række artikler og anmeldelser af elektronik. Her finder du bl.a. anmeldelser af flere Polaroid kameraer, samt Fujifilm Instax Wide 300, Fujifilm Instax Mini 11 og Fujifilm Instax Mini 90 NEO. Du finder også et par modeller fra Lomography.

Læs deres anmeldelser af de bedste instant kameraer i 2022 her: https://uk.pcmag.com/digital-cameras/87796/the-best-instant-cameras-for-2020

Mashable.com

Mashable.com er en amerikansk onlineplatform med artikler og anmeldelser af digitale og teknologiske produkter og gadgets. De har bl.a. testet og anmeldt Polaroid Snap, samt Polaroid Now, der er kåret som Editor’s Choice.

https://mashable.com/archive/polaroid-snap-review#Z.k80u4mo8q1

Cnet.com

Den amerikanske onlineplatform Cnet.com har et hav af artikler, anmeldelser og guides om elektronik og teknologi. De har blandt andet testet flere Polaroid-modeller, som Polaroid Snap, Polaroid Cube+ og Polaroid Pic300.

https://www.cnet.com/reviews/polaroid-snap-review/

https://www.cnet.com/reviews/polaroid-cube-review/

https://www.cnet.com/reviews/polaroid-300-review/

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Polaroid Color 600 Instant Film 5 Pack
90
Polaroid Color 600 Instant Film 5 Pack
560 kr 586.60 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.