TEST: De Bedste Roomba Robotstøvsuger i test 2024

Se alle Roomba Robotstøvsugere i testen
4110 Anmeldelser
8 Produkter
54 timer Tid brugt
Skrevet af: Markus Kristensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 20, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

92
iRobot Roomba 981 iRobot Roomba 981 Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
197 kr.
97
iRobot Roomba i7 iRobot Roomba i7 Læs mere om produktet
 • Brugervenlig app
 • Støjniveau: 60 dB
 • Driftstid: 75 min
 • Timer-funktion
2749 kr. 2949.00 kr.
92
IROBOT Roomba i7550+ IROBOT Roomba i7550+ Læs mere om produktet
 • Premium valg
 • High Performance filter
 • Appstyring
5499 kr. 5862.60 kr.

Vores test af
Roomba Robotstøvsugere giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Roomba Robotstøvsugere på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Robotstøvsuger
 • Fordele og ulemper

Roomba robotstøvsuger test

Et navn vi næppe kan slippe uden om, når det gælder robotstøvsugere, er Roomba. Roomba kom til verden i 2002, og har siden da været en af de mest populære robotstøvsugere på markedet verden over.

iRobot Roomba robotstøvsugeren er et populært valg – og uanset hvilken model, du er på udkig efter, kan du forvente høj kvalitet fra den velkendte Roomba.

Er du nysgerrig på Roomba og iRobot? I denne artikel kan du læse mere om iRobot og deres serie af robotstøvsugere. Først et nærmere kig på iRobot og deres historie.

Hvem er iRobot?

Roomba er produceret af den amerikanske tech-virksomhed iRobot Corporation. Virksomheden blev grundlagt i 1990 af tre medlemmer af MIT’s AI lab – Rodney Brooks, Colin Angle og Helen Greiner. De startede med udviklingen af militærrobotter – herunder den såkaldte PackBot fra 1998, som dog i dag produceres af Endeavor Robotics. Det var blandt andet PackBot som blev brugt til at undersøge området ved 9/11 samt ved Fukushima atomkraftværket efter det store jordskælv i 2011.

iRobots lange række af robotter har udforsket og hjulpet mange steder i verden – de har blandt andet været med til at udforske den store pyramide i Giza, samt hjulpet med at redde liv i mange farlige områder i verden. Deres avancerede teknologi har været en stor hjælp – både for militær, for samfund og for rumforskningen.

I 2002 kom turen dog til forbrugermarkedet, da de udviklede deres første robotstøvsuger: Roomba. Og deres avancerede teknologi har i den grad vist sig at være en kærkommen gave til forbrugerne og husholdningen. Udviklingen af Roomba er dermed vokset stødt.

I 2016 annoncerede Roomba derfor, at de ville sælge deres militære robotteknologi til Arlington Capital Partners, og i stedet fokusere mere på robotter til forbrugermarkedet. I 2022 blev det ligeledes annonceret, at den multinationale e-commerce virksomhed Amazon er gået med til at købe iRobot.

iRobot og den populære Roomba robotstøvsuger

Den første Roomba blev introduceret i september 2002, og med det lød startskuddet til robotteknologien inden for støvsugning og rengøring. iRobot var måske ikke de første med robotstøvsugere, men de har i den grad vist sig at sætte deres præg på markedet, og de er dermed nogle af verdens førende producenter af robotstøvsugere.

Med en robottech-gigant som iRobot, der velkommer folkets interesse i robotteknologi og modificering, er det næppe nogen overraskelse, at iRobot faktisk imødekommer muligheden for at hacke Roomba. Du har således mulighed for at eksperimentere med og modificere din Roomba robotstøvsuger – det kan være en omprogrammering, udskiftning af dele, eller muligheden for at kombinere funktioner eller udstyre støvsugeren med bedre batterier. Af den grund er Roomba måske også blevet så populær som den er i dag – ikke bare for støvsugerens og rengøringens skyld, men på grund af muligheden for selv at modificere den efter egne ønsker.

I dag findes Roomba robotstøvsugeren i flere forskellige modeller, og som årene er gået, er der tilføjet mange funktioner, der gør det nemmere at bruge støvsugeren i hverdagen. Senest er de selvfølgelig blevet udstyret med Wi-Fi-forbindelse, som gør det muligt at styre Roomba via en app.  Senest er det også blevet muligt at styre Roomba via stemmestyring.

I oktober 2022 har iRobot lanceret deres nyeste skud på stammen – Roomba Combo, som byder på både støvsugning og gulvvask. Dermed er det muligt at både støvsuge og vaske gulvet. Og robotten har helt styr på, om det er gulvtæppe eller hårdt gulv, den kører rundt på.

En Roomba robotstøvsuger er en perfekt løsning til dig, der ønsker en nemmere rengøring i dagligdagen. Du slipper for at skulle bøvle med en stor og klodset støvsuger så ofte – i stedet kan robotten klare rengøringen for dig i det daglige. Robotstøvsugeren har også nemmere ved at komme ind under møbler som sofaen og sengen, hvor du ellers vil have svært ved at nå ind med den almindelige støvsuger. Den er også utroligt god til at få bugt med dyrehår fra katte og hunde, der har det med at sprede sig i hjemmet.

97
iRobot Roomba i7
92
IROBOT Roomba i7550+
92
iRobot Roomba 981
Tilføj Produkt
Pris2749 kr5499 kr197 kr
Maksimal driftstid75 min-120 min
Opladningstid90 min90 min180 min
BatteritypeLi-ionLi-ionLi-ion
Batterikapacitet3300 mAh1800 mAh3000 mAh
Maksimal arbejdsareal--180 m2
Støjniveau60 dB60 dB58 dB
Sugestyrke--1700 Pa
MoppefunktionNejNejNej
Maksimal trinhøjde--2.0 cm
Kapacitet0.4 l0.4 l0.6 l
Filter-High PerformanceAeroForce
Timer-funktionJaNejJa
FjernbetjeningNejNejNej
AppstyringJaJaJa
Interaktivt kort-NejJa
StemmestyringNejNejJa
Højde9.2 cm9 cm9.2 cm
Vægt3.4 kg3.4 kg4.0 kg
Bredde35.0 cm35.0 cm35.1 cm

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Robotstøvsuger

Hvor ofte du skal tømme en robotstøvsuger afhænger af flere faktorer ?? først og fremmest afhænger det af støvsugerens kapacitet. Desuden afhænger det også af, hvor ofte den kører, samt om du har dyr. Har du dyr, er det f.eks. en god idé at tømme den dagligt. Har du ikke dyr, kan du tømme den et par gange om ugen, men det afhænger selvfølgelig af, hvor ofte den kører.

Roomba er et robotstøvsugermærke, som er lavet af den amerikanske virksomhed iRobot. De står bag en lang række robothusholdningsprodukter, hvor Roomba er den mest populære.

Ja, i den grad. iRobot er kendte for at producere nogle af de bedste robotstøvsugere på markedet. Roomba er dermed et godt valg, hvis du er på udkig efter en god robotstøvsuger.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. iRobot Roomba i7
97
iRobot Roomba i7
2749 kr 2949.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.