TEST: De Bedste Shampoo i test 2024

Se alle shampoo i testen
5734 Anmeldelser
14 Produkter
71 timer Tid brugt
Skrevet af: Markus Kristensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 20, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Hvilket Shampoo mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor shampoo.

#1
KMS California
93
#2
Davines
93
#3
Goldwell
93
#4
Joico
93
#5
MOROCCANOIL
93

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan finder du den helt rigtige shampoo

Shampoo er en vigtig del af hårplejen, som hjælper med at holde både din hovedbund og dit hår rent og sundt. Uanset om du er på udkig efter en shampoo, der kan give volumen og glas, være effektiv mod skæl eller bare en shampoo, der dufter helt fantastisk, så er der en shampoo til ethvert behov. Med den rigtige shampoo sikrer du, at dit hår får den rette næring, som det har brug for. 

Læs også: Vink farvel til uønsket hårvækst med permanent hårfjerning

Fordele ved at bruge den rigtige shampoo

At bruge den helt rigtige shampoo er måske vigtigere, end de fleste tror. Den rigtige shampoo er nemlig det største skridt mod et sundt og velplejet hår, hvilket er det, de fleste gerne vil opnå. For at finde den helt rigtige shampoo er det vigtigt, at du er bekendt med, hvilken hårtype du har. De forskellige hårtyper kræver nemlig forskellige shampooer, da nogle hårtyper har brug for lidt mere næring end andre. Hvis du bruger den forkerte shampoo, kan du i stedet risikere at fjerne hårets naturlige olier, hvilket kan gøre din hovedbund tør og irriteret. Derudover kan du også risikere at slide endnu mere på håret, hvis det ikke får de vitaminer og næringsstoffer, som det har brug for.

Sådan vælger du den rigtige shampoo til din hårtype

At finde den helt rigtige shampoo kan være en uoverskuelige opgave, især fordi der findes så mange forskellige shampooer på markedet. Du kan nemlig finde alt fra naturlige og økologiske shampooer til shampoo i salonkvalitet, som er specielt udviklet til lige præcis din hårtype – mulighederne er mange. 

Når du vælger en shampoo, er det en god idé at undersøge dine hovedbundstype, hårets tilstand og dine ønskede resultater, således du kommer hjem med den helt rette shampoo. Vi har derfor samlet nogle gode overvejelser, som du kan tage med dig, når du skal på udkig efter den perfekte shampoo til dit hår.

Hvilken hårtype har du?

Før du kan vælge den rigtige shampoo, er det vigtigt, at du ved, hvilken hårtype du har. Fedtet hår vil f.eks. kræve en anden shampoo end tør eller normalt hår, og det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvilken hårtype du har, således du kan vælge den helt rigtige shampoo.

Til dig med fedtet hår

Hvis du har tendens til fedtet hår, har du brug for en særlig shampoo, som er beregnet til netop denne hårtype. Du bør derfor vælge en shampoo, som er specielt udviklet til at reducere olie og fedt, men uden at shampooen fjerner hovedbundens naturlige olier. Det kan derfor være en god idé at kigge efter en shampoo, som enten indeholder tea tree oil, citrus, troldhassel eller mentol, da disse ingredienser er effektive til at afbalancere olieproduktionen i hovedbunden. 

Derudover bør du så vidt muligt undgå shampooer med skrappe sulfater og alkohol, da disse ingredienser udtørrer hovedbunden fra dens naturlige olier, hvilket kan efterlade hovedbunden tør og irriteret. Hvis du har fedtet hår, bør du derfor vælge en mild shampoo, som er særligt udviklet til fedtet hår. 

Kérastase Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo

https://nicehair.dk/kerastase-specifique-bain-divalent-balancing-shampoo-250-ml.html

Kérastase Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo er en balancerende og lækker shampoo, som er særligt udviklet til dig med fedtet hår. Det helt særlige ved denne shampoo er nemlig, at dens effektive formel fjerner overskydende talg fra hovedbunden, således du får en sundere og renere hovedbund. 

Derudover indeholder shampooen Amino Acid, som sørger for at rense hovedbunden forsigtigt og effektivt. B6-vitamin sørger for at genvinde og opretholde fugtbalancen i hovedbunden og reparerer de tørre og slidte hårstrå. 

Pris: 155 kr.

Rudolph Care Herbal Mint Shampoo

https://www.rudolphcare.com/da/produkt/herbal-mint-shampoo-390-ml

Rudolph Care Herbal Mint Shampoo er en mild og effektiv shampoo, som effektivt renser håret og hovedbunden, men uden at udtørre hovedbunden. Shampooen har en mild og frisk duft af mentol, som giver en fornemmelse af friskhed, der varer ved hele dagen. Shampooen har især fokus på at hjælpe den tørre og irriteret hovedbund, og det er her, hvor den dulmende og antibakterielle rosmarin kommer i spil.  

Derudover indeholder shampooen naturligt sulfat fra RSPO-certificeret palme- og kokosolie, hvilket forvandler shampooen til et blødt og eksklusivt skum. 

Pris: 275 kr.

Redken Amino Mint Shampoo

https://nicehair.dk/redken-amino-mint-shampoo-300-ml.html

Redken Amino Mint Shampoo er perfekt til den fedtede hårbund. Shampooen indeholder en frisk mynteformel, som er beriget med aminosyrestyrkekompleks, hvilket er effektivt til at rense både fedt og snavs fra hovedbunden. Shampooen efterlader en kølende og frisk fornemmelse, hvilket sikrer en behagelig følelse i hovedbunden efter hårvasken. Den har en fantastisk duft af både citrus, musk og mynte, hvilket er med til at forkæle dine sanser. Desuden afbalancerer shampooen også hårets pH-værdi, og indeholder salicylsyre, som har til formål at lindre irriteret og kløende hovedbund. 

Pris: 129 kr.

Til dig med tørt hår

Hvis du har tørt hår, oplever du måske ofte, at det kan være en anelse svært at finde den helt rigtige shampoo. Mange shampooer har nemlig en tendens til at fratage hårets naturlige olier, hvilket ikke er optimalt for dig, der har tørt hår. I stedet har du brug for en shampoo, som både er fugtgivende og skånsom mod hovedbunden. Her kan det eksempelvis være en god idé at vælge en sulfatfri shampoo, da en sulfatfri shampoo båder fugtgiver håret samtidig med, at den forhindrer at hovedbunden bliver tør og irriteret. 

Derudover kan det også være en god idé at vælge en shampoo, der indeholder naturlige olier såsom arganolie, jojobaolie eller kokosolie, da disse olier både er nærende og plejende for håret og hovedbunden. 

Redken Extreme Shampoo & Conditioner

https://nicehair.dk/9-redken-extreme-shampoo–conditioner.html

Redken Extreme Shampoo & Conditioner er en pakke, som er særligt udviklet til dig med tørt eller skadet hår. Både shampoo og conditioner indeholder Redkens fantastiske Strength Complex, som sørger for at genopbygge hårets styrke. Derudover sørger citronsyren for at pleje håret med næring, således det efterlades sundt og blødt. 

Pris: 279 kr.

Moroccanoil Hydrating Shampoo

https://nicehair.dk/moroccanoil-hydrating-shampoo-250-ml.html

Moroccanoil Hydrating Shampoo er en blid og effektiv shampoo, som sørger for at tilføre håret en masse fugt og nærende ingredienser. Shampooen indeholder en fugtgivende formel, som fylder det dehydrerede hår med en masse skønne antioxidanter og genopbyggende næringsstoffer. 

Derudover indeholder shampooen både arganolie, Vitamin A og røde alger, som er effektive til at bekæmpe frie radikaler samtidig med, at det bevarer fugten i håret. Disse nærende og fugtgivende ingredienser efterlader håret med en lækker, sund og blød fornemmelse.

Pris: 209 kr. 

Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo

https://nicehair.dk/kerastase-resistance-bain-force-architecte-shampoo-250-ml-57689.html

Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo er en fantastisk shampoo, som både har reparerende og genopbyggende ingredienser, hvilket gør den særlig ideel til meget ødelagt eller tørt hår. Shampooen er især effektiv til at forsegle de splitte spidser, og hjælper med at puste liv og glans i et ødelagt og trist hår. Derudover forstærker shampooen hårfibrene, hvilket sikrer et stærkere hår dag for dag.

Pris: 149 kr. 

Til dig med farvet hår 

Hvis du har farvet hår, er det heller ikke helt ligegyldigt, hvilken shampoo du bruger. Farvebehandlet hår har nemlig ofte brug for lidt ekstra pleje og beskyttelse, da det har en tendens til at være mere skrøbeligt og slidt end ubehandlet hår. Det er derfor en god idé at kigge efter en shampoo, som er specielt udviklet til farvebehandlet hår, således håret får alle de næringsstoffer, som det har brug for efter en farvebehandling. Derudover bør du vælge en skånsom og sulfatfri shampoo, således du undgår, at shampooen fjerner farvestoffet fra dit hår. 

Redken Color Extend Magnetics Shampoo & Conditioner

https://nicehair.dk/47-redken-color-extend-magnetics-shampoo–conditioner.html

Redken Color Extend Magnetics Shampoo & Conditioner er en pakke, som er særligt udviklet til dig med farvebehandlet hår. Både shampoo og conditioner er beriget med Charge-Attract Complex, som har til formål at danne en beskyttende barriere omkring hårfibrene. Barrieren sikrer, at hårfarven ikke falmer, og du kan dermed forlænge farvens levetid markant. 

Derudover er produkterne spækket med en masse nærende og fugtgivende ingredienser, som efterlader dit hår velplejet og med masser af fugt.

Pris: 279 kr. 

Aveda Color Control Sulfate Free Shampoo

https://www.zalando.dk/aveda-color-control-sulfate-free-shampoo-primer-0-av934h04j-s11.html

Aveda Color Control Sulfate Free Shampoo er en sulfatfri shampoo, som beskytter farvebehandlet hår mod at falme. Den sulfatfrie shampoo er 100% vegansk, og sørger for at rense håret blidt og effektivt, og forhindrer farven fra at falme. Derudover er shampooen omega-rig på abrikosolie, som både nærer håret og efterlader håret med en lækker blød fornemmelse. 

Pris: 89 kr. 

Kérastase Chroma Absolu Bain Chroma Respect Shampoo

https://nicehair.dk/kerastase-chroma-absolu-bain-chroma-respect-shampoo-250-ml.html

Kérastase Chroma Absolu Bain Chroma Respect Shampoo er en fantastisk shampoo, som beskytter det farvebehandlede hår. Shampooen er både skånsom, fugtgivende og beskyttende, hvilket skaber de bedste vilkår for farvebehandlet hår, som trænger til lidt ekstra pleje og fugt.

Shampooen har en lyserød og cremet gelétekstur, som er beriget med aminosyre og Centella Asiatica. Disse ingredienser fugter håret og styrker hårfibrene, således farvens levetid forlænges markant. 

Pris: 155 kr. 

Læs også: De bedste glattebørster i test 2023

Sådan vasker du håret korrekt

Når vi vasker vores hår og hovedbund med shampoo, er det fordi, vi skal rengøre håret for det skidt og snavs, som ophober sig i løbet af dagen – og derfor er det vigtigt, at vi sørger for at vaske håret godt igennem. Vi har derfor samlet 5 gode råd, som sikrer den mest effektive hårvask. 

1. Vask altid håret af 2 omgange

De fleste tror, at det er nok blot at vaske håret én gang – men det er ikke tilfældet. Du bør nemlig altid vaske dit hår med shampoo af 2 omgange. Når du vasker håret med shampoo den første gang, renser du håret for produkter og snavs. Du kan dermed bedre komme i bund med hårvasken, når du vasker en ekstra gang efterfølgende, da du dermed har fjernet alt skidt og snavs. Du vil også tydeligt kunne mærke forskel på, hvor meget shampooen skummer ved anden hårvask – og det kan også holde hårvasken frisk i længere tid. 

2. Brug en god balsam

Selvom en shampoo påstår, at den er fugtgivende og blødgørende, så kan den på ingen måde hamle op med en balsam. En balsam har en anden pH-værdi, som sørger for at lukke skællaget, når du har vasket dit hår med shampoo. Det sikrer, at alle de nærende ingredienser indkapsles, hvilket forstærker håret og giver håret mere glans og blødhed. Du bør derfor altid afslutte din hårvask med en fugtgivende og blødgørende shampoo, således du passer bedst muligt på dit hår. 

3. Forkæl håret med en lækker hårkur

I ny og næ kan det være en god idé at forkæle håret med en lækker hårkur. Meningen med hårkuren er, at den skal give håret lidt ekstra pleje og næring, så håret bliver fyldt godt op med lækre og plejende ingredienser. Ligesom der findes shampooer til forskellige hårtyper, så findes der også en hårkur til alle hårtyper. Har du f.eks. slidt og tørt hår, bør du vælge en reparerende eller fugtgivende hårkur, som kan give dit hår lidt ekstra kærlighed.

Selvom det kan være fristende at erstatte hårkuren med din balsam, så er det ikke nødvendigt. Du kan nemlig sagtens nøjes med at bruge hårkuren 1 gang om ugen. Dog skal du huske på, at du skal bruge din hårkur direkte efter shampoo, hvorefter du afslutter med din balsam. 

4. Undgå at vaske håret for ofte

Jo mere du vasker håret, desto mere fjerner du hovedbundens naturlige olier. Hovedbunden og håret har brug for kroppens naturlige olier, så du ikke ender med en tør og irriteret hovedbund. Hvis du vasker håret for ofte, fjerner du disse naturlige olier, hvilket betyder, at hovedbunden pludselig er i underskud for disse olier. Derfor begynder hovedbunden at producere endnu mere, hvilket kan resultere i, at dit hår bliver væsentligt hurtigere fedtet. 

Det anbefales at vaske dit hår så få gange som muligt i løbet af ugen. Typisk kan de fleste nøjes med at vaske håret 1-2 gange om ugen, hvilket er optimalt. Desuden kan man altid supplere med en god tørshampoo, så man kan gå endnu længere mellem hårvaskene. 

5. Spring en hårvask over med tørshampoo

Hvis du gerne vil undgå at vaske håret for meget, så kan en tørshampoo hurtigt blive din bedste ven. Tørshampoo er en form for pudder, som går ind og opsuger det overskydende fedt i håret. Ofte har tørshampooen også en volumeneffekt, som hurtigt kan skabe lidt ekstra liv i håret igen. 

Når du bruger en tørshampoo, skal du inddele håret i forskellige sektioner, således du kan spraye tørshampooen helt ned i hovedbunden. Det anbefales at spraye ca. 20 cm fra håret. Lad tørshampooen virke i et par minutter, og red derefter håret igennem med en børste, så du får fordelt tørshampooen ordentligt ud i håret.

98
Kérastase Spécifique Dermo-Calm Bain Vital 500ml
91
Kérastase Nutritive Bain Satin 2 Shampoo 500ml
88
Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo 250ml
Tilføj Produkt
Pris267 kr289 kr165 kr
KategoriShampooShampooShampoo
EgenskaberFugtgivende, Udglattende-Beroligende, Blødgørende, Fugtgivende, Glans, Mod hårtab, Styrkende
Indhold--Antioxidanter
Hårtype--Fint hår, Normalt hår
EmballageFlaske-Flaske
Bæredygtighedscertificeringer---
Volumen500.0 ml500.0 ml250.0 ml
Målgruppe---
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Kérastase Spécifique Dermo-Calm Bain Vital 500ml
98
Kérastase Spécifique Dermo-Calm Bain Vital 500ml
267 kr 283.80 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.