TEST: De Bedste Topmadrasser i test 2024

Se alle Topmadrasser i testen
17 Anmeldelser
37 Produkter
84 timer Tid brugt
Skrevet af: Markus Kristensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

?
Arctic Roller Topmadras 85x200cm Arctic Roller Topmadras 85x200cm Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
249 kr.
90
Diamant Basic Topmadras 90x200cm Diamant Basic Topmadras 90x200cm Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
  • God komfort
  • Enkelt design
209 kr.

Hvilket Topmadras mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor topmadrasser

#1
Sengefabrikken
93
#2
Beliani
39
#3
Diamant
30
#4
ProSleep
18
#5
Tempur
14

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Har du problemer med at sove igennem om natten? Vågner du op og føler dig udmattet, selv om du har sovet otte timer? Søvn af god kvalitet er afgørende for vores generelle sundhed og velvære, men alligevel vågner mange om morgenen og føler sig ikke tilstrækkeligt udhvilet. Den gode nyhed er, at det er nemt og overkommeligt at forbedre din søvnkvalitet – det eneste, du har brug for, er en ny topmadras.

Der er dog mange faktorer at tage hensyn til, når du skal vælge en ny topmadras; skal den være blød eller hård? Skal den være lavet af skum eller latex? Hvor meget må den koste?

I dette indlæg tager vi et kig på nogle af de mest populære typer af topmadrasser og diskuterer fordelene ved hver enkelt type. Vi giver også nogle tips til, hvordan du vælger den helt rigtige topmadras, som passer bedst til dine behov.

Hvad er en topmadras og hvorfor er det en god investering?

En topmadras er et ekstra lag polstring, der lægges oven på madrassen i din seng. Topmadrasser er normalt fremstillet af materialer som f.eks. memory-skum, latex eller dun, og de er designet til at forbedre komforten og støtten i en seng.

Der er mange fordele ved at bruge en topmadras, herunder muligheden for at forlænge levetiden på madrassen i din seng, forbedre sovekomforten og reducere rygsmerter. Ved at investere i en topmadras, sparer du altså penge på to måder: Du forbedre din søvn uden at skulle investere i en helt ny seng og du mindsker slidtagen af din nuværende seng og forlænger dermed dens levetid. Det må man da sige er en win-win investering!

Vi har nu fået fastslået hvad en topmadras er, og hvorfor det er en god ide for dig at anvende en topmadras. Men hvordan vurderer du hvilken topmadras der er bedst til netop dine behov? Lad os tage et nærmere kig på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge en topmadras.

Sådan vælger du den bedste topmadras til dine behov

Der er mange faktorer at tage hensyn til, når du skal vælge en ny madras, og det kan være svært at vide, hvor man skal begynde. Hvis du er i tvivl om, hvilke behov du har i forhold til en topmadras, kan det være en god ide at starte med at prøve et par stykker af i en fysisk butik. På den måde kan du få en fornemmelse af, hvilken hårdhed og hvilket materiale der føles bedst for dig. Nedenfor har vi samlet de vigtigste overvejelser du skal gøre dig, inden du køber en topmadras.

Størrelsen på topmadrassen

Det giver lidt sig selv, at du selvfølgelig skal vælge en topmadras som passer til størrelsen af din seng. Har du for eksempel en seng i 180 X 200 cm. skal din topmadras være samme størrelse.

Er i to der sover i samme seng kan det dog i nogle tilfælde give mening at købe to topmadrasser. Du og din partners behov og sovepositioner er ikke altid de samme, og derfor kan det give mening at købe to forskellige topmadrasser så i begge får den beds mulige sovekomfort.

Hårheden af din madras op topmadras

En af de vigtigste beslutninger er, om du skal vælge en blød, medium eller fast topmadras. Dette vil i høj grad blive bestemt af din soveposition og personlige præferencer. Hvis du sover på siden, kan en blødere madras være mere behagelig, da den vil give en dæmpning til dine hofter og skuldre. Hvis du derimod sover på maven eller ryggen, foretrækker du måske en fastere madras, som hjælper med at holde din rygsøjle lige.

En anden ting som spiller ind på, hvilken hårdhed din topmadras skal være, er hårdheden af madrassen i din seng. Hvis du for eksempel har en meget blød madras i din seng, kan en hårde topmadras være med til at give dig et mere fast underlag, og omvendt.

Tykkelsen på topmadrassen

Når det drejer sig om madrasser, er tykkelsen en vigtig overvejelse. For eksempel giver en for tynd topmadras måske ikke tilstrækkelig støtte, hvilket kan føre til rygsmerter eller andre ubehageligheder.

Hvis du har tendens til at sove på siden, er det bedst at vælge en tykkere topmadras så der er mere materiale at synke ned i for dine hofter og skuldre. Af samme årsag kan det også være en god ide for overvægtige folk at vælge en tykkere topmadras.

Typisk varierer tykkelsen på topmadrasser mellem 6 til 10 cm. Hvor mange valgmuligheder du har i forhold til tykkelsen af topmadrassen, afhænger dog af hvilket materiale den er lavet af.

Topmadrassens materiale

Når du skal vælge topmadras er det ikke helt uvæsentligt hvilket materiale den er lavet af. Her vil vi forklare de to mest gængse materialer i topmadrasser: Latex og memoryskum.

Latex

Når du shopper efter en ny madras, støder du måske på udtrykket “latex” Latex er et naturmateriale, der stammer fra gummitræer. Fordi latex er et naturmateriale, kan det fremstilles miljøvenligt og bæredygtigt. Spiller bæredygtighed ind i dine overvejelser, er det latex topmadrasser du skal gå efter.

Foruden at være bæredygtigt, har latex en række egenskaber, der gør det til et ideelt valg til topmadrasser, herunder holdbarhed, fleksibilitet og åndbarhed. Latex er også modstandsdygtigt over for husstøvmider og skimmelsvamp, hvilket gør det til et perfekt valg for folk med allergi.

Desuden har latex topmadrasser tendens til at være mere støttende end andre typer madrasser, hvilket giver en behagelig soveflade for folk med alle kropstyper.

Hvis du leder efter en bæredygtig topmadras af høj kvalitet, der vil give dig mange års behagelig søvn, er det en latex topmadras du skal gå efter.

Memory skum

Memory skum er en type viscoelastisk skum, som oprindeligt blev udviklet af NASA i 1960’erne. Topmadrasser af memory skum er designet til at fordele kropsvægten jævnt og aflaste trykpunkter.

Når du lægger dig på en topmadras med Memory skum, vil den bruge din kropsvarme til at forme sig efter din kropsform. Når du står op, vil den langsomt vende tilbage til sin oprindelige form. Dette kan give en række fordele, herunder øget støtte og trykaflastning.

Memory skum kan også bidrage til at reducere bevægelsesoverførsel, hvilket gør det til en ideel løsning for par. Desuden er topmadrasser af Memory skum meget modstandsdygtige over for husstøvmider.

Skifter du soveposition ofte i løbet af natten er en topmadras i Memory skum måske ikke den bedste løsning til dig, fordi det tager noget tid før det former sig efter din kropsform.

Hvis du leder efter en topmadras, der giver dig en behagelig nattesøvn og varig støtte, kan en topmadras med hukommelsesskum være det rigtige valg for dig.

Vedligeholdelse af din topmadras

Når du endelig har fundet den helt perfekte topmadras vil du selvfølgelig gerne beholde den så længe som muligt. Derfor er det vigtigt at rengøre og vedligeholde din madras regelmæssigt. Her giver vi gode råd og tips til, hvordan du vedligeholder din topmadras.

Vend din topmadras

Det giver sig selv, at din topmadras vil blive mere slidt i det område du ligger på. For at sikre at topmadrassen slides ensartet og ikke former sig på en uhensigtsmæssig måde, anbefales det at du vender den 3-4 gang om året.

Ved at vende din topmadras mindsker du desuden antallet af husstøvmider i madrassen.

Støvsug din topmadras

Vil du gerne holde din topmadras ren og allergivenlig, er det en god ide at støvsuge den hver gang du skifter sengetøj. På den måde sikrer du at støv, husstøvmider og døde hudceller fjernes med jævne mellemrum.

Vask din topmadras

De fleste topmadrasser har efterhånden aftagelige betræk, som kan tåle at komme i vaskemaskinen. For at undgå pletter og misfarvning anbefales det at du vasker betrækket til din topmadras cirka 4 gange om året. Husk at følge vaskeanvisningen på betrækket.

Det kan desuden være en fordel at investere i en rullemadras, som er en tynd madras du kan lægge oven på din topmadras for at beskytte den mod pletter og slid. En rullemadras er desuden lettere at vaske i vaskemaskinen og tørre i tørretumbleren, og så slipper du for bøvlet med at få betrækket til din topmadras af og på.

Husk at lufte ud

Det er særligt vigtigt at lufte ud i soveværelset, da det er her vi tilbringer mest tid i vores hjem, og derfor også her der samles mest snavs og husstøvmider.

Luft ud både morgen, middag og aften, og vent eventuelt med at rede sengen til en time eller to efter du er stået op, så din topmadras har tid til at fordampe nattens sved.

90
Diamant Basic Topmadras 90x200cm
?
Dunlopillo Pure Topmadras 85x200cm
?
Arctic Roller Topmadras 85x200cm
Tilføj Produkt
Pris209 kr10298 kr249 kr
FarverHvidHvidHvid
HårdhedMediumEkstra hård, Hård, Medium-
FyldSkumLatexBomuld
Materiale---
Zone-7 zoner-
SengetypeEnkeltsengEnkeltsengEnkeltseng
Egenskaber-Aftageligt stof, Temperaturregulerende materiale-
Miljømærkning---
Tæthed madras---
Højde---
Seng bredde90cm85cm-
Seng længde200cm200cm200cm
Mål90x200 cm85x200 cm85x200 cm

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Topmadras

Hvilken topmadras du skal vælge, afhænge af dine personlige behov. Skal den for eksempel være hård eller blød, lavet af latex eller Memory skum, og hvor meget må den koste?

Ovenfor har vi sammensat en liste over ting du skal overveje, når du skal vælge en topmadras.

Når du pakker din nye topmadras ud, vil den typisk afgive nogle kemikalier det første stykke tid. For at undgå at disse kemikalier påvirker indeklimaet i dit soveværelse, anbefales det at lade topmadrassen afdampe de første 72 timer udenfor. Alternativt kan du lufte hyppigt ud de første par dage du har den nye topmadras på din seng, for at forbedre indeklimaet.

Hvor ofte du skal skifte din topmadras afhænger af kvaliteten af din topmadras og hvor god du er til at vedligeholde den.

Har du en kvalitets topmadras som du har passet godt på, kan du beholde den i op til 8 år. Har du dog en discountmodel som du aldrig har rengjort er det mere sandsynligt at den skal skiftes efter 3 år.

Alt efter kvaliteten af din topmadras og hvor godt du har passet på den, kan den holde mellem 3 til 8 år. En tommelfingerregel er, at en topmadras skal skiftes cirka hvert 5. år.

De fleste topmadrasser har aftagelige betræk som kan komme i vaskemaskinen. Husk altid at følge vaskeanvisningen på betrækket!

En latex topmadras er en madras med en kerne af latex, som er et naturmateriale der udvindes fra gummitræer. Latex topmadrasser er holdbare, bæredygtige og giver god støtte og trykaflastning.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Diamant Basic Topmadras 90x200cm
90
Diamant Basic Topmadras 90x200cm
209 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.