TEST: De Bedste Vaffeljern i test 2024

Se alle Vaffeljerne i testen
9805 Anmeldelser
65 Produkter
54 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

88
Princess 132465 Princess 132465 Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
220 kr. 311.80 kr.
96
Gastroback 42424 Gastroback 42424 Læs mere om produktet
  • Bedst i test
912 kr. 988.80 kr.
94
Sage The Smart Waffle Sage The Smart Waffle Læs mere om produktet
  • Premium valg
1849 kr. 1882.33 kr.

Vores test af
Vaffeljerne giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Vaffeljerne på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Vaffeljern
  • Fordele og ulemper

Bedste Vaffeljern
under 500 kr.

Top 3

Hvilket Vaffeljern mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Vaffeljern.

#1
Gastroback
96
#2
Breville
94
#3
Ravanson
93
#4
Sage
93
#5
Petromax
92

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan finder du det perfekte vaffeljern

Løber dine tænder også i vand, når du tænker på lune og perfekt afbagte vafler? Overvejer du endda, om det er tid til at investere i et vaffeljern, så du altid selv kan bage det smørstegte bagværk? Så guider vi dig her til, hvad du med rette kan have i baghovedet, når du skal ud og vælge vaffeljern.

Du bør overveje dit eget og din families behov inden du går ud og investerer i et nyt vaffeljern. Skal du lave mange vafler på én gang? Skal de have en speciel form? Skal det være ekstra nemt at gøre rent? Og hvad med vaffeljernets brugervenlighed? Når du har gjort dig disse overvejelser, er det nemmere at vælge rigtigt i første hug og undgå fejlkøb.

Hvilke typer af vaffeljern findes der?

Der findes flere forskellige slags vaffeljern, men overordnet set er der to slags: Det klassiske vaffeljern, som bager små hjerteformede vafler, og et vaffeljern til belgiske vafler, som er noget større og tykkere. Du kan desuden få dobbelte vaffeljern, hvis du har brug for at lave mange vafler på én gang og i et hurtigere tempo. Om du er til den ene eller anden type vaffeljern er en smagssag.

Begge typer af vaffeljern har en non-stick belægning, som for eksempel teflon eller keramiske plader, så vaffeldejen ikke klistrer fast, men nemt slipper, når vaflen er færdigbagt. De fleste vaffeljern i dag har også en temperaturindstilling, så du selv kan vælge, hvor meget varme vaflen skal have, og hvor hurtigt den skal bage. Ofte vil der også være en lille rød og grøn pære, som indikerer, hvornår vaflen er færdig, så du ikke skal tage tid på den. Jo mere avanceret vaffeljernet er, jo dyrere vil det ofte blive.

Markedet for vaffeljern i Danmark er enormt, og det afspejles også i prisen, hvor du ofte også vil kunne finde både billige og dyrere vaffeljern på tilbud. I dag kan du derfor få et dobbelt vaffeljern for helt med til 150 kroner. Modsat kan du også få vaffeljern til langt over 2000 kroner. Overordnet set kan de det samme, nemlig bage vafler, men holdbarheden vil sjældent være specielt god, med de allerbilligste modeller. Forventer du at bage vafler ofte, og ikke kun i årets koldeste måneder, kan det altså godt betale sig, at investere i et vaffeljern i mellemklassen fra omkring 400 kroner.

Vaffeljernets æstetik, praktik og brugervenlighed

Lige så mange forskellige mærker af vaffeljern der findes, lige så mange forskellige udtryk kommer de i. Er du typen der går op i æstetik og forventer, at vaffeljernet ofte skal stå fremme på køkkenbordet er det måske værd at bruge penge på et vaffeljern i rustfrit stål frem for hvidt plastik.

Det er også værd at overveje praktikken omkring vaffeljernet. Du har sikkert i forvejen mange køkkenmaskiner derhjemme, så du har måske gjort dig overvejelser om, hvor dit vaffeljern opbevares. Har du ikke uanede mængder af plads i dine køkkenskabe, er det ikke sikkert, at et dobbelt vaffeljern er optimalt. Her kan du for eksempel vælge et ’single-jern’ i stedet.

Sidst men ikke mindst er brugervenlighed også en vigtig faktor, når du vælger vaffeljern. Måske falder alt teknisk udstyr dig let at betjene, men skal dine børn eller bedsteforældre også nemt kunne bruge vaffeljernet, skal du måske gå efter et jern med få og simple tekniske specifikationer frem for de mere avancerede modeller.

Eksempler på producenter, som laver vaffeljern:
– Wilfa
– Tefal
– Melissa
– OBH Nordica
– KitchenAid
– Cook & Baker
– Sage
– Aviken
– Dualit

Hvordan rengør man et vaffeljern?

Allerførst skal du altid huske at tage vaffeljernet ud af stikkontakten, før du går i gang med rengøringen!

Nogle vaffeljern er så smarte, at du kan tage pladerne ud af selve maskinen. Derved kan du nemt vaske dem op i hånden. Ved mange vaffeljern er dette dog ikke en mulighed, og det kan gøre rengøringen lidt mere besværlig.

På ydersiden af vaffeljernet, bør du kun bruge en ren, opvredet klud (eventuelt med en lille smule sæbe på) til at rengøre maskinen med.

Er dit vaffeljern af den type, hvor du ikke kan tage pladerne ud, må du i første omgang børste de værste krummer og dejrester væk med en tør, ren klud. Herefter bruger du køkkenrulle til at fjerne tydelige olie- og smørspor. Lav en sæbeopløsning med vand og en lille smule sulfo. Vrid en ren klud i blandingen og tør vaffeljernet af indvendigt til det fremstår rent. Afslut med en ren klud uden sæbe, så du undgår sæberester i dejen næste gang, du skal bage vafler.

Nem opskrift på vaffeldej

Når du har fundet det rette vaffeljern, som passer til dit behov, skal du selvfølgelig have afprøvet det. Derfor får du her opskriften på de lækreste vafler. Dejen kan både bruges til almindelige og belgiske vafler.

Du skal bruge:

300 gram hvedemel
3 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
3 æg M/L, hele
5 dl. sødmælk
1 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
50 gram smør

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser røres sammen i en skål. Brug eventuelt en håndmixer eller en røremaskine. Tilsæt til sidst det smeltede smør. Hvis dejen klumper, kan den sættes på køl en halv times tid og herefter piskes godt igen eller køres igennem en si.

Herefter er det bare at bage vaflerne én for én i dit vaffeljern. Hvis dit vaffeljern har non-stick belægning er det ikke nødvendigt at bruge smør til stegning, da dejen indeholder rigeligt med smør.

Vaflerne serveres straks med for eksempel syltetøj og is.

Sunde spinatvafler

Ønsker du et sundere alternativ til den klassiske vaffel, kan du let forvandle ovenstående opskrift på søde vafler til sunde spinatvafler. Det eneste du skal gøre er, at fjerne sukker og vaniljesukker og tilføje 120 gram spinat til dejen, som du først har kørt igennem en blender. Du kan også erstatte noget af smørret med fedtstof efter egent valg. Vær opmærksom på, at spinatvafler sjældent bliver ligeså sprøde, som de søde vafler.

Spinatvaflerne kan serveres til frokost eller som et aftensmåltid for eksempel toppet med røget laks, hytteost og agurk. Velbekomme.

 

96
Gastroback 42424
94
Sage The Smart Waffle
88
Princess 132465
Tilføj Produkt
Pris912 kr1849 kr220 kr
Antal vafler2 stk2 stk1 stk
Form Belgisk Belgisk Andre design
Antal hjerter per vaffel---
Tilgængelige farver Sølv Sort, SølvGrå, Sort, Sølv
Effekt 1600 W 1000 W 700 W
Egenskaber Non-Stick belægning Non-Stick belægning, Temperaturindstilling Indikatorlampe, Non-Stick belægning
Højde 134 mm 140 mm-
Dybde330 mm 300 mm-
Bredde 290 mm 290 mm-
Vægt 4.0 kg 6.4 kg-
Materiale---
Antal dele---
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Gastroback 42424
96
Gastroback 42424
912 kr 988.80 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.