TEST: De Bedste Vaffeljern i test 2022

I denne artikel har vi samlet 83 af de bedste Vaffeljerne, du kan finde på markedet lige nu. Vaffeljerne her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 30799 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Vaffeljern. Så er du på udkig efter den helt rigtige Vaffeljern til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Vaffeljerne her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Stine Mortensen
30799 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
83 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
54 timer Tid brugt
Stine Mortensen

Stine er vores sportsnørd, så hun har helt styr på alt, hvad der rører sig inden for træningsudstyr og sportsgear. Og så elsker hun at lave lækker og god mad – og der skal jo ordentlige køkkenmaskiner til, så dem ved hun selvfølgelig også en masse om.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Vaffeljern i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
TriStar WF-1160
TriStar WF-1160 Læs mere om produktet
  • Justerbar varme
  • Non-stick
  • God til prisen
80
188.40 kr 167 kr

Bedste pris hos:

Proshop.dk
BEDST I TEST
Gastroback 42424
Gastroback 42424 Læs mere om produktet
  • Bedst i test
96
1009.40 kr 959 kr

Bedste pris hos:

whiteaway
PREMIUM VALG
Sage The Smart Waffle
Sage The Smart Waffle Læs mere om produktet
  • Premium valg
94
1832.33 kr 1799 kr

Bedste pris hos:

Elgiganten.dk

Vores test af Vaffeljerne giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Gastroback 42424 96
PREMIUM VALG
Sage The Smart Waffle 94
BEDST TIL PRISEN
TriStar WF-1160 80
Tilføj Produkt
Pris959 kr1799 kr167 kr
Antal af vafler2 stk2 stk1 stk
Form Belgisk BelgiskHjerteformet
Antal af hjerter pr. vaffel--5 stk
Tilgængelige farver Sølv Sort, SølvSort
Effekt 1600 W 1000 W700 W
Egenskaber Non-Stick belægning Non-Stick belægning, TemperaturindstillingIndikatorlampe, Kabelopbevaring, Kan opbevares lodret, Non-Stick belægning, Temperaturindstilling
Højde 134 mm 140 mm-
Dybde330 mm 300 mm-
Bredde 290 mm 290 mm-
Vægt 4.0 kg 6.4 kg1.5 kg
Alder (fra)---
Materiale---
Antal dele---

Bedste Vaffeljern under 500 kr. Top 3

Åviken 906 Nobless Åviken 906 Nobless399 kr
94
Bedste pris hos: Kitchenone.dk
Åviken 907 Diamond Åviken 907 Diamond258 kr
94
Bedste pris hos: Kitchenone.dk
Breville VST072 Breville VST072499 kr
94
Bedste pris hos: Kitchenone.dk

Hvilket Vaffeljern mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Vaffeljern.

#1
Gastroback
96
#2
Breville
94
#3
Frifri
93
#4
Sage
93
#5
Ravanson
93

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan finder du det perfekte vaffeljern

Løber dine tænder også i vand, når du tænker på lune og perfekt afbagte vafler? Overvejer du endda, om det er tid til at investere i et vaffeljern, så du altid selv kan bage det smørstegte bagværk? Så guider vi dig her til, hvad du med rette kan have i baghovedet, når du skal ud og vælge vaffeljern.

Du bør overveje dit eget og din families behov inden du går ud og investerer i et nyt vaffeljern. Skal du lave mange vafler på én gang? Skal de have en speciel form? Skal det være ekstra nemt at gøre rent? Og hvad med vaffeljernets brugervenlighed? Når du har gjort dig disse overvejelser, er det nemmere at vælge rigtigt i første hug og undgå fejlkøb.

Hvilke typer af vaffeljern findes der?

Der findes flere forskellige slags vaffeljern, men overordnet set er der to slags: Det klassiske vaffeljern, som bager små hjerteformede vafler, og et vaffeljern til belgiske vafler, som er noget større og tykkere. Du kan desuden få dobbelte vaffeljern, hvis du har brug for at lave mange vafler på én gang og i et hurtigere tempo. Om du er til den ene eller anden type vaffeljern er en smagssag.

Begge typer af vaffeljern har en non-stick belægning, som for eksempel teflon eller keramiske plader, så vaffeldejen ikke klistrer fast, men nemt slipper, når vaflen er færdigbagt. De fleste vaffeljern i dag har også en temperaturindstilling, så du selv kan vælge, hvor meget varme vaflen skal have, og hvor hurtigt den skal bage. Ofte vil der også være en lille rød og grøn pære, som indikerer, hvornår vaflen er færdig, så du ikke skal tage tid på den. Jo mere avanceret vaffeljernet er, jo dyrere vil det ofte blive.

Markedet for vaffeljern i Danmark er enormt, og det afspejles også i prisen, hvor du ofte også vil kunne finde både billige og dyrere vaffeljern på tilbud. I dag kan du derfor få et dobbelt vaffeljern for helt med til 150 kroner. Modsat kan du også få vaffeljern til langt over 2000 kroner. Overordnet set kan de det samme, nemlig bage vafler, men holdbarheden vil sjældent være specielt god, med de allerbilligste modeller. Forventer du at bage vafler ofte, og ikke kun i årets koldeste måneder, kan det altså godt betale sig, at investere i et vaffeljern i mellemklassen fra omkring 400 kroner.

Vaffeljernets æstetik, praktik og brugervenlighed

Lige så mange forskellige mærker af vaffeljern der findes, lige så mange forskellige udtryk kommer de i. Er du typen der går op i æstetik og forventer, at vaffeljernet ofte skal stå fremme på køkkenbordet er det måske værd at bruge penge på et vaffeljern i rustfrit stål frem for hvidt plastik.

Det er også værd at overveje praktikken omkring vaffeljernet. Du har sikkert i forvejen mange køkkenmaskiner derhjemme, så du har måske gjort dig overvejelser om, hvor dit vaffeljern opbevares. Har du ikke uanede mængder af plads i dine køkkenskabe, er det ikke sikkert, at et dobbelt vaffeljern er optimalt. Her kan du for eksempel vælge et ’single-jern’ i stedet.

Sidst men ikke mindst er brugervenlighed også en vigtig faktor, når du vælger vaffeljern. Måske falder alt teknisk udstyr dig let at betjene, men skal dine børn eller bedsteforældre også nemt kunne bruge vaffeljernet, skal du måske gå efter et jern med få og simple tekniske specifikationer frem for de mere avancerede modeller.

Eksempler på producenter, som laver vaffeljern:
– Wilfa
– Tefal
– Melissa
– OBH Nordica
– KitchenAid
– Cook & Baker
– Sage
– Aviken
– Dualit

Hvordan rengør man et vaffeljern?

Allerførst skal du altid huske at tage vaffeljernet ud af stikkontakten, før du går i gang med rengøringen!

Nogle vaffeljern er så smarte, at du kan tage pladerne ud af selve maskinen. Derved kan du nemt vaske dem op i hånden. Ved mange vaffeljern er dette dog ikke en mulighed, og det kan gøre rengøringen lidt mere besværlig.

På ydersiden af vaffeljernet, bør du kun bruge en ren, opvredet klud (eventuelt med en lille smule sæbe på) til at rengøre maskinen med.

Er dit vaffeljern af den type, hvor du ikke kan tage pladerne ud, må du i første omgang børste de værste krummer og dejrester væk med en tør, ren klud. Herefter bruger du køkkenrulle til at fjerne tydelige olie- og smørspor. Lav en sæbeopløsning med vand og en lille smule sulfo. Vrid en ren klud i blandingen og tør vaffeljernet af indvendigt til det fremstår rent. Afslut med en ren klud uden sæbe, så du undgår sæberester i dejen næste gang, du skal bage vafler.

Nem opskrift på vaffeldej

Når du har fundet det rette vaffeljern, som passer til dit behov, skal du selvfølgelig have afprøvet det. Derfor får du her opskriften på de lækreste vafler. Dejen kan både bruges til almindelige og belgiske vafler.

Du skal bruge:

300 gram hvedemel
3 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
3 æg M/L, hele
5 dl. sødmælk
1 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
50 gram smør

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser røres sammen i en skål. Brug eventuelt en håndmixer eller en røremaskine. Tilsæt til sidst det smeltede smør. Hvis dejen klumper, kan den sættes på køl en halv times tid og herefter piskes godt igen eller køres igennem en si.

Herefter er det bare at bage vaflerne én for én i dit vaffeljern. Hvis dit vaffeljern har non-stick belægning er det ikke nødvendigt at bruge smør til stegning, da dejen indeholder rigeligt med smør.

Vaflerne serveres straks med for eksempel syltetøj og is.

Sunde spinatvafler

Ønsker du et sundere alternativ til den klassiske vaffel, kan du let forvandle ovenstående opskrift på søde vafler til sunde spinatvafler. Det eneste du skal gøre er, at fjerne sukker og vaniljesukker og tilføje 120 gram spinat til dejen, som du først har kørt igennem en blender. Du kan også erstatte noget af smørret med fedtstof efter egent valg. Vær opmærksom på, at spinatvafler sjældent bliver ligeså sprøde, som de søde vafler.

Spinatvaflerne kan serveres til frokost eller som et aftensmåltid for eksempel toppet med røget laks, hytteost og agurk. Velbekomme.

 

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Gastroback 42424
96
Gastroback 42424
1009.40 kr 959 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.