Skal gamerudstyret være fuldendt, er det selvfølgelig vigtigt med et lækkert og godt gaming tastatur. Men gode gaming tastaturer koster også, så derfor kan det være noget af en investering – især hvis du er ny i gaming. Det er der heldigvis råd for, da Black Friday nærmer sig. Og med Black Friday tilbud kan du få et gaming tastatur til en god pris.

Så hold øje med forhandlerne af gaming tastaturer her, for der kommer helt sikkert noget godt på tilbud til Black Friday.

Black Friday – sort af mennesker

Al den snak om Black Friday kan godt være lidt forvirrende, for hvorfor holder vi nu lige Black Friday, og hvor stammer det fra?

Black Friday stammer oprindeligt fra USA, hvor dagen kommer efter Thanksgiving, for at sætte gang i den store julehandel med masser af tilbud. Og som det er med amerikanske traditioner, har de det med at snige sig ud i verden og blive en del af andre landes kulturer. Så selvom Black Friday er et forholdsvis nyt fænomen i Danmark, er dagen i den grad kommet for at blive. Det ser vi især, da det er allerede i løbet af få år, er blevet den største handelsdag i Danmark.

For butikkerne betyder det, at det er en god mulighed for dem at få de røde tal gjort sorte inden afslutningen på året. Og for kunderne betyder det masser af gode tilbud og en mulighed for at få overstået julegaveræset til gode priser.

Sådan finder du et gaming tastatur til Black Friday

Er du på udkig efter et gaming tastatur til Black Friday, skal du først og fremmest tænke lidt over, hvilken type tastatur, det skal være.

Helt overordnet set findes der to typer gaming tastaturer – det mekaniske tastatur og det almindelige tastatur med membran. Inden for gaming verdenen er det mekaniske tastatur at foretrække, da det uden tvivl er det bedste og mest holdbare. Det kan også give den bedste oplevelse, da mekaniske taster har en særlig følelse og lyd. Dog er de mekaniske tastaturer også noget dyrere.

Mekaniske tastaturer giver til gengæld et væld af muligheder, da der ofte er mulighed for at lave sit eget custom tastatur med mulighed for at udskifte tasterne. Det er dog primært noget vi finder på det udenlandske marked, og sjældent noget der er på tilbud til Black Friday.

I bund og grund er det dog en smagssag, om man er til de mekaniske tastaturer, og det kan også sagtens lade sig gøre at finde gode almindelige membran tastaturer.

Andre ting du bør overveje, når du køber gaming tastatur, er om det skal være et trådløst tastatur eller om det skal være med ledning. Tastaturets materiale har også betydning for holdbarheden og kvaliteten, og her er det godt at gå efter et tastatur, hvor tasterne er i PBT-plast, da de er mere holdbare.

En anden overvejelse er belysningen. De fleste gaming tastaturer har belysning i et eller andet format, enten LED, OLED eller ægte RGB-belysning, hvor sidstnævnte er det bedste. Her kan du styre lysets styrke, bevægelser, mønstre og farver gennem softwaren, hvilket giver en fed spildoplevelse. Det har dog også en højere pris.

Tastaturets størrelse er selvfølgelig også vigtig, og her er det meget forskelligt, hvad man har behov for. Du kan vælge et Full size tastatur, et TKL (Tenkeyless) eller et 60% tastatur, og herimellem findes også størrelsesafvigelser. Her afhænger det i bund og grund af dine præferencer, og om du skal bruge tastaturet udelukkende til gaming, eller også bruge det til eksempelvis kontorarbejde.

Vil du gerne have et godt og holdbart gaming tastatur i et flot design og med RGB-belysning er der ingen tvivl om, at det koster. Det er sjældent noget vi alle har råd til, så derfor er det godt at holde ekstra øje til Black Friday, for du kan helt sikkert finde et fedt tastatur til en god pris.

FAQ

Hvorfor holder vi Black Friday?

I Danmark har de danske butikker taget Black Friday til sig, så de kan fyre op for en masse gode tilbud og rabatter for at sætte gang i julehandlen.

Hvordan finder jeg Black Friday tilbud?

Du finder masser af gode Black Friday tilbud på nettet og i de fysiske butikker, og ellers skal Black Friday tilbuddene nok finde dig. Ellers kan du tjekke forhandlerne i artiklen her.

Hvad er Cyber Monday?

Cyber Monday er netbutikkernes svar på Black Friday, hvor webshops verdenen over sætter gang i gode tilbud online.