TEST: De Bedste Gaming Tastatur i test 2022

I denne artikel har vi samlet 66 af de bedste Gaming tastaturer, du kan finde på markedet lige nu. Gaming tastaturer her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 104977 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Gaming tastatur. Så er du på udkig efter den helt rigtige Gaming tastatur til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Gaming tastaturer her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mikkel Christensen
104977 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
66 Produkter
Sidst opdateret: maj 24, 2022
87 timer Tid brugt
Mikkel Christensen

Mikkel elsker at gaming og underholdning, så han ved alt om elektronik og gamingudstyr. Han er dog heller ikke bleg for at hoppe et smut i haven og fyre op for gasgrillen eller sætte gang i robotplæneklipperen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Gaming Tastatur i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
Cougar Vantar (Nordic)
Cougar Vantar (Nordic) Læs mere om produktet
 • Trådløs
 • God til prisen
 • m. lys
80
284.40 kr 249 kr

Bedste pris hos:

MID Hobby
BEDST I TEST
Ducky One 2 SF Cherry MX Silent Red RGB (Nordic)
Ducky One 2 SF Cherry MX Silent Red RGB (Nordic) Læs mere om produktet
 • Mekanisk
 • RGB belysning
 • Bedst i test
98
1001.40 kr 980 kr

Bedste pris hos:

happii.dk
PREMIUM VALG
Corsair K100 RGB OPX Switch (Nordic)
Corsair K100 RGB OPX Switch (Nordic) Læs mere om produktet
 • OPX Switch
 • Håndledsstøtte
 • Inklusiv numpad
96
1838.20 kr 1806 kr

Bedste pris hos:

Dustinhome.dk

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Ducky One 2 SF Cherry MX Silent Red RGB (Nordic) 98
PREMIUM VALG
Corsair K100 RGB OPX Switch (Nordic) 96
BEDST TIL PRISEN
Cougar Vantar (Nordic) 80
Tilføj Produkt
Pris980 kr1806 kr249 kr
KategoriGaming tastaturGaming tastaturGaming tastatur
TrådløsNejNejJa
ForbindelseUSBUSBUSB
Kontakt teknologiMekaniskMekanisk-
SwitchesCherry MX Silent RedOPX Switch-
Sprog (Layout)NordiskNordiskNordisk
Inklusiv NumpadNejJaJa
BelysningJa, RGBJa, RGBJa
FarveSortSortBlå
Håndledsstøtte-Ja-
Højde40 mm--
Bredde325 mm--
Dybde108 mm--
Vægt635 g1310 g-

Bedste Gaming Tastatur under 800 kr. Top 3

Xtrfy K4 RGB TKL (Nordic) Xtrfy K4 RGB TKL (Nordic)738 kr
95
Bedste pris hos: Geekd
Glorious GMMK TKL Gaming RGB Glorious GMMK TKL Gaming RGB589 kr
94
Bedste pris hos: Expert.dk

Hvilket Gaming Tastatur mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Gaming Tastatur.

#1
HyperX
96
#2
Xtrfy
95
#3
SteelSeries
94
#4
ROCCAT
94
#5
Corsair
92

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvad er et gaming tastatur?

Et gaming tastatur er som navnet lyder et tastatur, som oftest bruges til gaming – dvs. når man spiller computerspil. De har ofte et lidt andet design og andre funktioner, der adskiller sig fra almindelige tastaturer. Det er med til at give en bedre og federe spiloplevelse, da det kan hjælpe dig i spillet – og så er der også en vis æstetik omkring gaming tastaturer.

I dag ser vi ikke så stor en forskel på gaming tastaturer og almindelige tastaturer, da der efterhånden er mange overlap, og et gaming tastatur ikke bare er én ting – der findes efterhånden flere typer.

Dengang gaming tastaturer kom på markedet, havde de primært flere funktioner end de almindelige tastaturer. Det var blandt andet flere taster til genveje, RGB-lys og ofte et lidt federe design. I dag ser vi lignende funktioner, men ofte også et mere minimalistisk design, hvor alt unødvendigt skæres fra.

En væsentlig ting der adskiller rigtige gaming tastaturer fra almindelige tastaturer er, at de fleste er mekaniske. Almindelige tastaturer har en membran under tasterne, der fungerer på en lidt anden måde end de mekaniske, men det kan du læse mere om længere nede.

Sådan finder du det bedste gaming tastatur

Der er ingen tvivl om, at det er blevet populært at spille på computer de seneste år. Især nu hvor vi også ser, at der er gået E-sport i den. Computerspillere verden over konkurrerer simpelthen mod hinanden i store konkurrencer, og det har i den grad fået især de unge mennesker med på moden.

På grund af computer gamings voksende popularitet, er efterspørgslen efter ordentligt gaming udstyr også steget. Og gaming tastaturer er absolut ingen undtagelse. Og faktisk er det efterhånden ikke kun gamere, disse tastaturer appellerer til, men også blandt keyboard entusiaster, hvor det også er blevet populært at designe og bygge sine egne tastaturer.

Uanset om du er gamer eller bare drømmer om mekaniske keyboards, er det altså en god idé, at du tænker over, hvad du har behov for i et tastatur. Der findes nemlig mange forskellige typer tastaturer i dag, og derfor kan det være lidt svært at finde hoved og hale i, hvad du gerne vil have, at dit gamer tastatur skal kunne.

Foruden at du skal beslutte dig for, om du vil investere i et ordentligt mekanisk tastatur, eller om du vil gå efter et billigere gaming tastatur med membran (selvom der efterhånden ikke er så mange af dem på markedet mere), skal du også overveje om det skal være trådløst eller med ledning, belysningen og muligheden for makroknapper til spil. Ydermere har holdbarheden og materialet selvfølgelig også noget at sige, og selvfølgelig kommer vi heller ikke uden om prisen.

Inden vi kaster os for godt ud i at kigge på de mekaniske tastaturer, vil vi kort gennemgå de andre funktioner og specifikationer, du skal overveje, om du har behov for, når du skal købe et gaming tastatur.

Trådløs eller ledning

Når det kommer til gaming tastaturer med eller uden ledning, er der desværre ikke så meget at rafle om her – de fleste gaming tastaturer har nemlig ledning. Dog kan du sagtens være heldig at finde trådløse gaming tastaturer, men så har de også en noget anden pris. Til gengæld findes der gaming tastaturer med ledninger, der kan tages af og skiftes til en anden farve eller design, for at pifte det op. Ledningen er efterhånden også placeret så smart, at den ikke er i vejen, når du skal lave dit gaming setup.

Belysning

De fleste gaming tastaturer har en eller anden form for belysning, oftest LED, og det er med god grund. Tastaturer med belysning har nemlig ikke bare en æstetisk funktion, men også en praktisk. Det er nemlig nemmere at finde de forskellige taster i mørke – hvor der ofte games. Og så kan tasterne farvekodes, hvilket er en fordel i spil, hvor der skal bruges særlige funktioner. Du kan også vælge at have et specifikt farvetema, som sætter prikken over i’et på dit gaming setup.

I den dyre ende finder vi gaming tastaturer med ægte RGB-belysning, hvor du kan styre lysets styrke, bevægelser, mønstre og farver gennem software. Det er altså med til at give dig en endnu vildere spiloplevelse – men det koster selvfølgelig også.

Materialer og holdbarhed

Et gaming tastaturs holdbarhed afhænger meget af materialet, men også af mærket, modellen, og hvem brugeren er. Som nævnt holder mekaniske tastaturer bedre end tastaturer med membran, men det kan du læse mere om længere nede.

Generelt er det sådan, at de fleste gaming tastaturer selvfølgelig består af metal, eller nærmere aluminium, samt plastik. Selve keyboardets case er ofte i plastik, men de findes også i aluminium, der vil give en lidt højere vægt, som gør tastaturet mere stabilt og solidt.

Oftest er tasterne også lavet af plast, og her er det helt ideelle valg PBT-plast i flere lag, som vil give en bedre holdbarhed. Du kan også finde tastaturer med ABS-plast, som dog er af en lidt ringere kvalitet end PBT, da de med tiden vil blive mere glatte og blanke, og det kan give en ubehagelig følelse.

Det er altså godt at overveje, hvilket materiale du foretrækker. Et case i aluminium vil uden tvivl være mere holdbart og stabilt end plastik, men ofte også tungere og dyrere. Hvilke keycaps du er til er også en smagssag, men de fleste vil foretrække de mere slidstærke i PBT-plast.

Størrelse

Gaming tastaturer kan fås i mange forskellige størrelser, så det kan godt være lidt svært at vælge det rigtige tastatur ud fra størrelsen. Her gælder det lidt om at kigge på, hvad man har behov for, og hvad man selvfølgelig ønsker at bruge tastaturet til. Skal der bådes games, men også være god mulighed for forskellige arbejdsopgaver, er det fint at gå efter et stort tastatur med numpad. Men har du ikke planer om at bruge tastaturet til andet end at game, så er det bedst at gå efter en lidt mindre model.

Generelt inddeles gaming tastaturer i tre størrelser:

 • Full size (100%): Fuld size eller fuld størrelse kaldes også Tenkey. Her får du et tastatur i fuld størrelse, hvor alle taster er med, og oftest også et numpad. Et numpad er der dog sjældent behov for til gaming.
 • TKL (Tenkeyless – 75-80%): Ten Keyless eller TKL, som det kaldes, er et gaming tastatur med et fuldt layout, dog uden numpad. Det er derfor at foretrække for mange gamere.
 • 60%: Denne type gaming tastatur er et af de mindste, der findes på markedet lige nu. Her er flere knapper skåret fra, blandt andet piletasterne og nogle funktionstaster.

Hvilken størrelse du er mest til, handler altså om dine præferencer, og hvad du skal bruge tastaturet til. Skal du udelukkende bruge tastaturet til gaming, er det bedst at gå efter TKL eller 60%, for med et tastatur af den størrelse, er der også fint plads til musen på dit bord.

Design

Det er desværre ikke fordi producenterne af gaming keyboards kommer med de mest banebrydende designs – ofte minder de meget om hinanden, men generelt er der fokus på to typer designs.

Nogle producenter gør meget ud af at skabe et meget stilrent og simpelt design, mens andre producenter går efter unikke designs, hvor der er fokus på det mekaniske og industrielle look, der er populært i gamerverdenen.

Og så er der selvfølgelig også keyboard entusiasterne, der går op i at designe og bygge deres egne tastaturer med et væld af farver, ikoner og former. Her sætter fantasien nærmest ingen grænser, og æstetikken bag keyboards og gaming tastaturer kommer i høj grad på banen her. Denne type tastaturer er dog ofte meget længe undervejs, da de bestilles inden produktionen, og ofte skal de selv samles. Og så er prisen selvfølgelig også noget højere. Til gengæld får man et virkelig fedt og eksklusivt produkt, de færreste andre mennesker har.

Pris

Der findes mange forskellige gaming tastaturer, og prisen kan derfor også variere meget. Du kan finde tastaturer fra helt ned omkring 100 kroner til op over 2.000 kroner. Men går du efter de billigste gaming tastaturer, er det altså ikke ligefrem et mekanisk tastatur du får. Mekaniske tastaturer koster fra omkring 500 kroner og opefter, og du skal gerne op i en højere pris, hvis det skal være en god kvalitet.

Når det kommer til prisen, er et godt pejlemærke, at du kun går efter de funktioner, du reelt har brug for. Så kan du nemlig sagtens finde et rigtigt godt gaming tastatur inden for en rimelig prisklasse. Du kan også sagtens være heldig at finde gode tastaturer til under 1.000 kroner, men sørg altid for at læse anmeldelser og tjekke op på specifikationerne, inden du køber et af de billige tastaturer. Kvaliteten kan nemlig variere meget.

Men nu hvor vi har kigget en del på de mange funktioner og andre overvejelser, du bør gøre dig, når du skal købe et gaming tastatur, vil vi tage et kig på, hvorfor det er godt at gå efter et mekanisk gaming tastatur. Og hvad er et mekanisk tastatur nu også lige for noget?

Mekanisk eller almindeligt tastatur?

Som du jo læste før, findes der to typer tastaturer. Det mekaniske tastatur og det almindelige tastatur med membran. Før i tiden var alle tastaturer mekaniske, så måske husker du fornemmelsen af dem, og den høje kliklyd fra tasterne, der ligeledes kendetegner skrivemaskiner. I dag ser vi flere og flere almindelige tastaturer med membran, da de er billigere at producere. Men er du på udkig efter et rigtigt gaming tastatur, skal det altså være et mekanisk.

Hvad er et mekanisk tastatur?

For at forstå opbygningen af et mekanisk tastatur, giver det mening af se lidt nærmere på de forskellige dele, tastaturet består af.

Først og fremmest har vi jo keyboardet og al indmaden – de elektroniske dele og chips, der får hele tastaturet til at virke. Det har et almindeligt tastatur selvfølgelig også. Men det der adskiller det mekaniske tastatur fra et almindeligt tastatur med membran er selve tasterne. Og de består faktisk af flere elementer.

Øverst er der selve kappen, eller en keycap, som den kaldes. Det er den kappe, der er tal, bogstaver eller symboler på.

Under keycappen finder en såkaldt switch eller kontakt, som består af flere dele. Her er selve kontakthuset, som består af en keykap mount, som har et lille kryds, hvor selve keycappen sidder fast på. Under krydset sidder en slider/glider, som er dén, der tænder eller slukker for kontakten, når den trykkes ned. Ved siden af den sidder to metalstykker eller ”metal blade”, som rører hinanden, når kontakten trykkes ned, idet slider/glideren skubber til de to metalstykker. Helt nederst der en lille fjeder, som er med til at sørge for, at kontakten hopper op igen.

Er du nysgerrig på at vide mere om switches, kan du læse om dem her, hvor de også forklarer med billeder og illustrationer, hvordan tasterne på et mekanisk tastur fungerer.

Dertil findes der tre forskellige typer switches, der hver har deres særlige egenskaber og formål. Her handler det i bund og grund meget om, hvilken præference og behov, man har. De tre typer har nemlig tre forskellige typer ”tryk”.

 • Lineær: Trykkes hele vejen uden besvær.
 • Taktil: Har et lille bump og giver en lille lyd fra sig.
 • Klik: Clicky Switches har en tydelig kliklyd, så man kan høre om man rammer tasten eller ej.

Det smarte ved den mekaniske tast er, at der ikke skal et særligt stort tryk til, før tasten sender signalet videre til computeren. Det kræver altså ikke særligt meget tryk at skrive på det mekaniske tastatur. Men lad os tage et nærmere kig på de egentlige forskelle, der er mellem det mekaniske tastatur og membran tastatur, samt fordelene ved det mekaniske.

Forskellen på mekanisk tastatur og membran tastatur

Nu hvor du ved lidt mere om, hvad et mekanisk tastatur er, kan vi kort forklare, hvad membran tastaturet er, og de mest væsentlige forskelle på de to.

Det almindelige tastatur med membran består, som navnet lyder, af en membran under tasterne. Det er et stykke gummi, der ligger mellem tasten og selve printkortet eller PCB’en, som den også kaldes. Når du trykker på en tast, rammer den PCB’en gennem membranen og sender signalet videre til din computer, som konverterer dit tryk til en handling eller et tegn.

Tidligere var det ikke unormalt at finde billige gaming tastaturer med membran taster. De er som sagt billigere at producere. Dertil er tasterne herpå også lettere og mindre, og derfor var denne type tastaturer nemmere at få med rundt. Men når noget er billigt, siger det ofte også lidt om kvaliteten. Nok kunne kvaliteten af de andre dele i et membran-tastatur være fine, men membranen gjorde det stadig til en dårligere kvalitet end et mekanisk tastatur – og derfor var holdbarheden heller ikke så god.

Derfor er de fleste producenter i dag gået over til at lave mekaniske gaming tastaturer, da de altså lidt bedre kan klare mosten, når spillet går igang, og man måske kommer til at slå lidt løs på tasterne. Desuden er mekaniske tastaturer ikke så dyre at producere mere som førhen, og derfor kan det sagtens lade sig gøre at finde gode, billige gaming tastaturer med mekaniske taster. Men det er altså også muligt at finde ganske udmærkede gaming tastaturer med membran.

Fordele ved mekanisk tastatur

Vi har allerede været lidt inde på nogle af de fordele, som er ved det mekaniske tastatur. Først og fremmest er de nemmere at skrive på. Men der er også den fordel, at de er nemmere at rengøre, og de er nemme at fikse, hvis en af tasterne skulle gå i stykker.

Problemer ved membran-tastaturet er nemlig, at hvis du skal rengøre tasterne, skal du nærmest skille hele tastaturet ad. Det samme gælder, hvis bare én tast går i stykker – her er du nødt til at udskifte selve membranen også, da den hænger sammen med tasterne.

Dette problem er der ikke ved det mekaniske tastatur. Det har nemlig den fordel, at hver enkelt tast sidder fast for sig selv, og dermed kan de nemt udskiftes, hvis en tast går i stykker. Det samme gælder, hvis du skal rengøre tastaturet – så er det altså nemt at tage tasterne af og gøre rent under dem.

En anden fordel er, at de mekaniske taster ofte har en betydeligt længere levetid, og så føles de ofte bedre at spille og skrive på. Mange gamere er især glade for den mere tydelige taktile feedback, du kun kan få på det mekaniske tastatur.

1

SteelSeries Apex Pro (Nordic) Anmeldelse

SteelSeries Apex Pro (Nordic)
80
Specifikationer
 • Kategori: Gaming tastatur
 • Trådløs: Nej
 • Forbindelse: USB

Flere Specifikationer: Kontakt teknologi - Mekanisk ; Switches - OmniPoint ; Sprog (Layout) - Nordisk ; Inklusiv Numpad - Ja ; Belysning - Ja, RGB ; Farve - Sort ; Håndledsstøtte - Ja ; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af SteelSeries Apex Pro (Nordic)

Vi har kigget på SteelSeries Apex Pro, som ifølge Techradar.com er et af de bedste gaming tastaturer på markedet lige nu.

God størrelse i lækkert aluminium design

Man skulle måske syntes, at et gaming tastatur med numpad er i den lidt for store ende – især efter vi har nævnt, at numpads sjældent er nødvendige til gaming, og at det ofte er bedre at gå efter de lidt mindre modeller. Der er ifølge Techradar også en tendens til, at producenterne nærmest kæmper om at lave så store tastaturer som muligt. Men det er absolut ikke sagen med SteelSeries Apex Pro. SteelSeries har nemlig formået at lave et solidt gaming tastatur i en virkelig fin størrelse. Alt er skåret ind til benet, men alligevel uden at skære nogen taster fra. For selv med de numeriske taster, kombineret med et display, en medietast og en rulleknap til at justere lydstyrke, føles tastaturet faktisk ikke for stort.

Det skulle kun lige være for den medfølgende håndledsstøtte, der kan sættes fast med magneter. Her bliver tastaturet noget større, men til gengæld får du også en bedre ergonomisk oplevelse, og det er bestemt værd at tage med, hvis der skal games i længere tid.

Det fine aluminium case får også tastaturet til at føles en smule lettere, men alligevel også lidt tungt. Let, men tungt – ja det giver måske ikke helt mening. Men tastaturet ligger godt og fast på skrivebordet, uden at det virker for stort og klodset.

Mekanisk tastatur med OmniPoint switches

Noget af det SteelSeries Apex Pro absolut vinder på, er deres mekaniske switches. Det er nemlig justerbare OmniPoint switches, som gør det dermed muligt at justere hver enkelt tasts aktiveringspunkt eller følsomhed. Det er især en fordel, når du gamer, fordi du kan indstille taster, der ikke skal bruges så ofte, men stadig har stor betydning for visse funktioner og handlinger i spillet. Det betyder, at du kan indstille tasterne til at kræve hårdere tryk, så du ikke kommer til at ramme dem ved en fejl, og dermed undgår du at gøre noget forkert i dit spil.

Som bonus er disse switches lavet sådan, at du kan sætte gummiringe ind under dem for at justere på lyden. De kan derved gøres mere støjsvage, hvis du ikke er til de mere larmende tastaturer.

Et af de bedste gaming tastaturer

Det er altså ikke uden grund, at Techradar beskriver SteelSeries Apex Pro som et af de bedste gaming tastaturer. Ikke nok med at du får et lækkert design med de fantastiske OmniPoint switches, får du også et tastatur med en virkelig god og justerbar RGB-belysning i flotte farver, der får dette tastatur til at skille sig ud blandt de mange på markedet. Det eneste lille men er prisen, som ligger i den ret høje ende, men er du på udkig efter det perfekte gaming tastatur, er det pengene værd.

Hvorfor vælge SteelSeries Apex Pro?

 • Geniale justerbare OmniPoint switches
 • Stabilt tastatur i en god størrelse
 • Medietaster og flot RGB-belysning

 

2

Razer Huntsman Elite (Nordic) Anmeldelse

Razer Huntsman Elite (Nordic)
80
Specifikationer
 • Kategori: Gaming tastatur
 • Trådløs: Nej
 • Forbindelse: USB

Flere Specifikationer: Kontakt teknologi - Mekanisk; Switches - Razer Green; Sprog (Layout) - Nordisk; Inklusiv Numpad - Ja; Belysning - Ja, RGB; Farve - Sort; Håndledsstøtte - Ja; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Razer Huntsman Elite (Nordic)

Et andet full-size tastatur, der får masser af ros er Razer Huntsman Elite. Producenten, Razer har længe været på markedet med deres egne switches, som Techradar påpeger, bliver brugt i både keyboards, laptops og oven i købet til iPad covers med tastatur. De har altså ret godt styr på mekaniske tastaturer.

Tastatur med fart på

Med Razers nye Huntsman-serie, og herunder Huntsman Elite, har de kastet sig ud i en ny grøft med deres første såkaldte optomekaniske switches. Og de har virkelig fart på. Det er nemlig et lynhurtigt tastatur at skrive og game på. Tasterne reagerer med en sådan fart, der er næsten helt svær at forstå. Det kan lade sig gøre fordi Razer simpelthen har brugt lasere til disse switches. Det er en meget kompliceret proces, og er man til de mere traditionelle mekaniske switches, kræver det måske lidt overtalelse at kaste sig ud i.

Heldigvis er magasinet PC Gamer så rare at forklare, hvordan disse særlige switches fungerer, og TechRadar understreger, at det fungerer fantastisk godt. Ikke nok med det har disse switches god kombination af en taktil og klikbar fornemmelse, samt en levetid på intet mindre end 100 millioner tastetryk.

Som du måske allerede har regnet ud, er dette tastatur en drøm at skrive på, og TechRadar påpeger, at selv hvis man er lidt sløv til at skrive på et tastatur, kommer det til at føles hurtigt på Huntsman Elite. TechRadar nævner blandt andet at spil som Mirror’s Edge og First Person Shooters spiller som en drøm med dette tastatur.

Et simpelt design med en vild belysning

Med Huntsman Elite får du et af Razers smalleste keyboards. De har nemlig tænkt ud af boksen i sådan en grad, at de nærmest har skåret boksen fra – eller rammen om man vil. Det får dette tastatur til at føles lille og kompakt, til trods for et numpad og en håndledsstøtte. Det er altså ikke et tastatur, der fylder meget på skrivebordet, og det er fedt – for så er der god plads til en ordentlig skærm og en lækker gaming mus.

Hvor Razer har skruet ned for størrelsen, har de skruet helt op for belysningen – og det siger ikke så lidt. Det virker måske som næsten for meget af det gode, men det er det ikke til gaming. Her kan du game løs i mørket med en fantastisk baggrundsbelysning, så du kan se alle tasterne tydeligt. Dertil er der under tastaturet en lysende effekt hele vejen rundt, der nok skal give den helt rette gamer stemning.

Ikke nok med den fantastiske belysning, får du også nogle virkelig gode medietaster fra Razer. Her er nemlig tre taster til play/rewind og fast forward – og så helt oppe i højre hjørne finder du det virkelig smarte volume hjul, der nærmest kan justeres på siden af tastaturet.

Kræver to USB-kabler

Vil du have det fulde udbytte af Razer Huntsman Elite, skal du være opmærksom på, at det kræver to USB-kabler til at køre optimalt. De optimekaniske switches bruger nemlig meget energi, da hver enkelt tast har en laser. Kombineret med den vilde RGB-belysning, skal der meget energi til, og derfor er det nødvendigt med to USB-kabler. Det kan også køre med ét, men her får du altså ikke belysningen med.

Men vælger du at gå efter de to kabler, får du også en fantastisk gaming oplevelse, samt muligheden for selv at justere tastaturet og belysningen lige efter din smag. Du skal bare have pengene til det, men har du det, får du altså også et af de bedste gaming tastaturer, og uden tvivl det hurtigste.

Hvorfor vælge Razer Huntsman Elite?

 • Det hurtigste tastatur på markedet
 • Virkelig god baggrundsbelysning
 • Lækkert og minimalistisk design.
3

Corsair K70 RGB MK.2 Cherry MX Red (Nordic) Anmeldelse

Corsair K70 RGB MK.2 Cherry MX Red (Nordic)
80
Specifikationer
 • Kategori: Gaming tastatur
 • Trådløs: Nej
 • Forbindelse: USB

Flere Specifikationer: Kontakt teknologi - Mekanisk; Switches - Cherry MX Red; Sprog (Layout) - Nordisk; Inklusiv Numpad - Ja; Belysning - Ja, RGB; Farve - Sort; Håndledsstøtte - Ja; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Corsair K70 RGB MK.2 Cherry MX Red (Nordic)

Er du på udkig efter et TKL – eller Tenkey Less – tastatur, vil dette Corsair K70 RGB TKL Champion Series være et godt bud.

Hurtigt TKL tastatur med smarte medietaster

Nok har Corsair skåret numpad’et fra på dette TKL tastatur, men det er stadig en smule større end de fleste TKL tasturer, du finder på markedet. Det er heldigvis med god grund. Her er der nemlig lavet plads til de smarte medietaster, samt et volumehjul, så du nemt kan styre lydstyrken og meget mere.

Oven i det påpeger testmagasinet T3, at dette TKL keyboard er et af de hurtigere, og det er faktisk hele otte gange hurtigere end de fleste andre gaming tastaturer.

Esport i tankerne

Der er ingen tvivl om, at der har været Esport i tankerne hos Corsair, da de udviklede dette tastatur med de lynhurtige switches. Det er nemlig de populære Cherry MX Red switches, der er brugt her, og de er altid med til at give en fantastisk oplevelse. Det er ikke uden grund, at de er populære i Esport-verdenen.

Det er også muligt at justere de enkelte keys gennem en iCue app, hvilket er med til at personliggøre din spiloplevelse fuldstændigt. Fedt er det også, at der er særlige taster, som gør det muligt at skifte mellem profilerne.

Hvorfor skal jeg vælge Corsair K70 RGB TKL Champion Series?

 • Lynhurtigt tastatur med Cherry MX Red switches
 • God og kompakt størrelse
 • Gode kontrolmuligheder for medier, lys, profiler mm.
4

SteelSeries Apex 3 (Nordic) Anmeldelse

SteelSeries Apex 3 (Nordic)
80
Specifikationer
 • Kategori: Gaming tastatur
 • Trådløs: Nej
 • Forbindelse: PS/2, USB

Flere Specifikationer: Kontakt teknologi - Membrane ; Switches - SteelSeries Whisper-Quiet ; Sprog (Layout) - Nordisk ; Inklusiv Numpad - Ja ; Belysning - Ja, RGB ; Farve - Sort ; Håndledsstøtte - Ja ; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af SteelSeries Apex 3 (Nordic)

Hvis du ikke er til Razer, men stadig er på udkig efter et billigt gaming tastatur med membran, vil SteelSeries Apex 3 være et godt bud. TechRadar kommer selvfølgelig ind på, at budgetvenlig sjældent er et pænt ord at bruge inden for gaming verdenen, da det ofte er et udtryk for, at noget er billigt lavet, eller mangler features eller komfort. Men danske SteelSeries prøver altså at bryde lidt op med denne fordom, og det har de altså klaret ganske fint.

Godt til prisen

Med SteelSeries Apex 3 får du et full-size tastatur med numpad og medieknap. Og så får du også en magnetisk håndledsstøtte, der bestemt er en fordel, idet tastaturet faktisk er lidt højt, og det kan være lidt ubehageligt. Men håndledsstøtten er med, og det hjælper altså en del.

Det er et billigt tastatur, ja, men det er et fint tastatur at starte ud med for unge spillere, der gerne vil prøve gaming verdenen lidt af, inden de kaster sig ud i at investere i de noget dyrere mekaniske tastaturer.

Justerbar RGB-belysning

Med et tastatur til en så lav pris som dette, kommer det som lidt af en overraskelse, at SteelSeries har fået proppet RGB-belysning i, og ikke bare LED eller OLED. Men det er ikke desto mindre RGB, vi har med at gøre her, og det er netop en fed detalje, der får dette tastatur til at adskille sig fra almindelige tastaturer – og derfor kan det fint passe ind i gaming kategorien. Her får du nemlig mulighed for at justere den 10-zoners RGB belysning gennem SteelSeries Engine software. Det er oven i købet muligt at justere lyset til visse handlinger i dine spil, hvilket skaber en fed og sjov effekt.

Vandresistent membran tastatur

Noget der afholder mange gamere fra at købe membran-tastaturer, er selvfølgelig, at de ikke er lige så holdbare som de mekaniske – og særligt hvad angår vandskader. Men her har SteelSeries faktisk gjort en del ud af Apex 3’s holdbarhed. De har nemlig sørget for at gøre tastaturet mere modstandsdygtigt over for vand.

Selvfølgelig kan mange tastaturer klare en vis mængde vanddråber, men både Tom’s Guide og TechRadar har testet og kommet frem til, at tastaturet fint kan overleve, at man spilder en flaske vand ud over. Men pas nu alligevel på med colaen, for det er altså en klistret affære at rengøre bagefter.

Hvorfor skal jeg vælge SteelSerise Apex 3?

 • God RGB-belysning
 • Overkommelig pris
 • Godt tastatur til begyndere
5

Mountain Everest Max Cherry MX Red (Nordic) Anmeldelse

Mountain Everest Max Cherry MX Red (Nordic)
80
Specifikationer
 • Kategori: Gaming tastatur
 • Trådløs: Nej
 • Forbindelse: USB

Flere Specifikationer: Kontakt teknologi - Mekanisk ; Switches - Cherry MX Red ; Sprog (Layout) - Nordisk ; Inklusiv Numpad - Ja ; Belysning - Ja, RGB ; Farve - Sort ; Håndledsstøtte - Ja ; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Mountain Everest Max Cherry MX Red (Nordic)

Går du meget op i at modificere og bygge dit eget tastatur, er Mountain Everest Max et godt bud på et gaming tastatur, du kan gøre mere personligt. Som det er med mange af disse unikke tastaturer, der er populære blandt keyboard entusiasterne, er Everest Max udviklet på baggrund af en kickstarter kampagne, og vi forstår godt, hvorfor Mountain kom i mål med det, og hvorfor de er vilde med det hos TechRadar.

Et modulært design med mange muligheder

Med Everest Max får du nemlig et modulært tastatur, og det er hammerfedt. Her har du nemlig mulighed for at placere tastaturets mediedæk med en helt særlig displayskive, samt det numeriske tastatur, hvor du ønsker. Du bestemmer altså selv, om det numeriske tastatur, som oven i købet også har fire unikke, programmerbare makrotaster, skal sidde i højre eller venstre side.

Som om det ikke var nok, har Mountain gjort tastaturet endnu mere justerbart med et sæt med otte magnetiske fødder, så du kan justere højden og positionen på tastaturet.

Og med den smarte displayskive har du mulighed for at tjekke op på computerens CPU, mens du spiller, så du kan holde styr på, om den kan klare mosten – helt uden, du behøver at gå ud af dit spil.

Nemt at skifte key caps og switches

Ikke nok med, at du har mulighed for at placere mediedækket og numpad’et, hvor du ønsker, er der også frit slag hvad angår at personliggøre tastaturets taster. Det er nemlig nemt og hurtigt at udskifte dine keycaps og switches på dette tastatur med de medfølgende tool til at fjerne keycaps, så du kan skabe dit helt eget design. Og så er der op til fem forskellige Cherry MX switches at vælge imellem i deres customization kit.

Det er oven i købet muligt at vælge en helt blank version i form af Everest Core Barebone. Ja, det er blanke taster, hvor der ikke står noget på. Lidt af en udfordring for de fleste, men et hit inden for keyboard communities, der elsker at nørde med keycaps og switches.

Muligheden for at skifte til andre keycaps er bestemt også et plus, især da Techradar også påpeger, at de medfølgende keycaps ikke er af så god kvalitet, som man kunne håbe på.

Hvorfor skal jeg vælge Mountain Everest Max?

 • Et innovativt og modulært design og mulighed for at skabe et unikt og personligt gaming tastatur
 • Du kan overvåge CPU/GPU og mere via den smarte displayskive.
 • Makrotaster til at fuldende din spiloplevelse

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Gaming Tastatur

Hvor kan jeg købe gaming tastatur?

De fleste elektronikforhandlere i dag sælger gamingtastaturer, og det er nemt at finde både de mekaniske tastaturer og membran-tastaturer.

Hvorfor skal jeg købe et gaming tastatur?

Er du glad for at spille computerspil, er det oplagt at investere i et gaming tastatur, der er lavet til formålet. Så får du nemlig den fulde oplevelse med RGB-belysning og mulighed for at justere og indstille tasterne, så de passer dig og dine spil.

Kilder

Der findes mange gaming tastaturer på markedet, og derfor kan det være svært at finde hoved og hale i kvaliteten af de forskellige. Men at researche sig frem til, hvilke tastaturer der er bedst, er en stor opgave. Derfor har vi gjort det nemmere for dig. Til denne artikel har vi taget udgangspunkt i en række pålidelige og troværdige forbrugertests og forbrugermagasiner, så vi kan hjælpe dig godt på vej. Til denne artikel har vi brugt følgende kilder:

Techradar 🇺🇸

Det engelske TechRadar beskæftiger sig med et væld af elektronikprodukter, og heriblandt gaming-tastaturer. De har ikke bare lavet en Top 10 over de bedste gaming-tastaturer på markedet lige nu, men har også lavet mere dybdegående produktanmeldelser af de enkelte tastaturer. De har blandt andet anmeldt SteelSeries Apex Pro, Razer Huntsman Elite, SteelSeries Apex 3 og Mountain Everest Max. De og mange flere kan du søge dig frem til på deres hjemmeside.

Se anmeldelsen her: https://global.techradar.com/da-dk/news/de-bedste-gaming-tastaturer

Tom’s Guide 🇺🇸

På det amerikanske marked finder vi teknologimagasinet Tom’s Guide. Og her er det altså ikke bare Tom, der tester produkterne, men et helt hold af eksperter. Det resulterer i grundige guides og forbrugeranmeldelser, der hjælper os godt på vej til at finde de bedste produkter inden for elektronik og teknologi.

De har blandt andet kigget nærmere på SteelSeries Apex 3, som du finder en anmeldelse af lige her: https://www.tomsguide.com/reviews/steelseries-apex-3

Pcgamer.com 🇺🇸

Magasinet PC Gamer er du sikkert også stødt på herhjemme i de danske kiosker, og det handler som navnet lyder om alt inden for PC Gaming. De tester løbende gaming produkter, og herunder selvfølgelig også gaming keyboards.

Du finder deres anmeldelse her: https://www.pcgamer.com/best-gaming-keyboard/

T3 🇺🇸

Det engelske T3 er en af de førende onlinemagasiner inden for livsstil, og heriblandt også elektronik og teknologier. De har over 10 millioner læsere hver måned, og det er med god grund. De guider nemlig forbrugerne til at finde de bedste produkter til de bedste priser gennem pålidelige og grundige forbrugertests. I deres artikel om gaming keyboards finder du hele 23 anmeldte tastaturer, hvor Razer Huntsman Elite er et af dem, der topper på listen.

Se anmeldelsen her: https://www.t3.com/features/best-gaming-keyboard

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Ducky One 2 SF Cherry MX Silent Red RGB (Nordic)
98
Ducky One 2 SF Cherry MX Silent Red RGB (Nordic)
1001.40 kr 980 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.