TEST: De Bedste Cylinderklippere i test 2024

Se alle Cylinderklippere i testen
2408 Anmeldelser
17 Produkter
54 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

82
AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort Håndskubber AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort Håndskubber Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
549 kr. 575.20 kr.
96
AL-KO Gudenaa GU 400 Håndskubber AL-KO Gudenaa GU 400 Håndskubber Læs mere om produktet
 • Bedst i test
895 kr. 1062.40 kr.
90
Gardena 330 Håndskubber Gardena 330 Håndskubber Læs mere om produktet
 • Premium valg
669 kr. 884.50 kr.

Hvilket Cylinderklippere mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Cylinderklippere.

#1
Gardena
66
#2
Bosch
40
#3
AL-KO
37
#4
WOLF-Garten
27
#5
Einhell
22

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan finder du den bedste Cylinderklipper

I denne artikel har vi samlet fem af de bedste cylinderklippere, der findes på markedet lige nu. Vi har valgt de bedste cylinderklippere på baggrund af eksperternes anmeldelser, kundernes anmeldelse og prisen på hver cylinderklipper. Så er du på udkig efter en ny cylinderklipper til en god pris, så er du kommet det rigtige sted hen. Du kan desuden læse om de forskellige cylinderklippere, og finde den der passer til dine behov.

Det skal du overveje inden du køber en cylinderklipper

Inden du køber en cylinderklipper, er der nogle overvejelser du kan gøre dig. For det første bør du overveje, hvad du skal bruge den til. Der findes nemlig et meget stort udvalg af forskellige græsslåmaskiner på markedet, som du kan vælge i mellem. Derfor bør du også overveje hvad dine behov er. Her skal du helt klart overveje, hvor meget græs du skal slå. Har du store grønne græsarealer, kan det være en fordel at vælge en græsslåmaskine med motor eller en havetraktor, da det kan blive en tidskrævende proces, at slå store arealer med en cylinderklipper. Har du derimod en almindelig have, kan er en cylinderklipper et oplagt valg for dig. Går du meget op i at din plæne skal være flot, lige og grøn er cylinderklipperen et rigtig godt valg.

En anden overvejelse du kan gøre dig er, hvor mange penge du er villig til at bruge på en cylinderklipper. Du kan få cylinderklipper i mange forskellige prisklasser, alt efter hvilke funktioner du ønsker dig. Så ønsker du dig en klipper med mange forskellige klippehøjder, justerbar håndtag eller bare en standard cylinderklipper til en god pris. Du kan få cylinderklippere både med og uden motor, så du kan også tage med i overvejelser, hvilken model der passer til dig.

Et andet perspektiv du kan have med er et miljøperspektiv, her er en cylinderklipper uden motor nemlig det mest miljøvenlige alternativ, da den udelukkende kører på håndkræft, og ikke benzin, el eller noget helt tredje. Så kan du slå græsset med god samvittighed.

Hvilke funktioner findes der på en cylinderklipper

Cylinderklipperen, også kendt som håndskubberen, har et væld af fordele kontra andre græsslåmaskiner. For det først er den ofte et billigere alternativ til benzinplæneklipperen, havetraktoren eller robotplæneklipper. Derudover larmer den minimalt i forhold til mange af de andre alternativer, så du kan sagtens slå græsset uden at forstyrre hele nabolaget. En anden fordel er, at den ikke fylder meget at opbevare. Vedligeholdsmæssigt er cylinderklipperen også beskeden. Den skal nemlig hverken oplades eller fyldes benzin på.

Endelig er cylinderklipperen særlig fra rotorklipperen ved at den skærer græsstråene med en klinge, hvorimod rotorklipperen slår græsset, ved at kører hen over i høj fart. Det betyder at cylinderklipperen laver et lige snit, så længe bladene er skarpe. Den er et populært valg blandt mange af dem, der ønsker at have den flotteste græsplæne muligt. I dag kan du dog også sagtens finde cylinderklippere med motor, hvor du ikke behøves at skubbe med håndkræft. Der er også lavet flere fortolkninger af cylinderklippere, som har nye og flere funktioner end den klassiske model.

Sådan bruger du en cylinderklipper mest optimalt

En cylinderklipper er overordnet set et meget taknemmeligt redskab, der kræver meget lidt pasning og vedligehold. Derfor er det nemt for dig at passe den. Du kan blot tage den frem når din græsplæne trænger til at blive klippet. Du skal hverken tilslutte den strøm eller fylde benzin på, den er klar til brug med det samme. Ved at skubbe cylinderklipperen fremad slår du græsset, mange cylinderklipper slår også græsset, når du trækker den tilbage. Det er nemt, hurtigt og lydløst at slå din plæne, og du får et meget flor resultat. På mange cylinderklippere kan der også monteres en kasse til at opsamle græsset, så slipper du for at fjerne det efterfølgende. Nogle vælger også at lade det afslåede græs ligge, da det kan fungere som god gødning for græsset.

Cylinderklipper bør dog som udgangspunkt ikke bruges på græsplæner med alt for mange forhindringer, så som sten, grene mv., da det kan beskadige de knive, som skærer græsset. En cylinderklipper er som udgangspunkt også bedst egnet til at klippe kortere græs.

Vedligeholdelse af din cylinderklipper

Cylinderklipperen er nem at vedligeholde, specielt udgaven uden motor er meget billig i drift. Som udgangspunkt sliber cylinderklipperen nemlig sig selv, hvis bare knivene og cylinderen er indstillet korrekt. Du tjekker om de er indstillet korrekt ved at de roterende knivblade og det fastsiddende knivblad er så tæt på hinanden, at et avispapir er klemt mellem knivene, men uden at avispapiret bliver klippet. Sidder de for tæt på hinanden risikerer du, at det fastsiddende knivblad bliver skadet. Du kan gøre din cylinderklipper en tjeneste ved at fjerne grene, sten og lignende inden du slår græsset. Kommer de ting op igennem cylinderklipperen risikerer du nemlig, at det kan skade knivene. Bliver knivene sløve kan du nemt slibe knivene med slibepasta.

Hvor mange penge vil du bruge på en cylinderklipper

Inden du køber en cylinderklipper kan det være en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvor mange penge du vil bruge på en cylinderklipper. Cylinderklippere findes i mange forskellige prisklasser, men er dog generelt et billigt alternativ til mange andre græsslåmaskiner. Som udgangspunkt afhænger prisen af mærke, funktioner og materiale den er lavet af. Har den flere funktioner, vil de ofte være dyre. Nogle cylinderklippere er også mere velegnet til større arealer end andre, og det kan også have betydning for prisen.

96
AL-KO Gudenaa GU 400 Håndskubber
90
Gardena 330 Håndskubber
82
AL-KO Razor Cut 38.1 HM Comfort Håndskubber
Tilføj Produkt
Pris895 kr669 kr549 kr
Egenskaber-Foldbart håndtagFoldbart håndtag
BioklipUdenUdenUden
GræsopsamlerUdenUdenUden
KlippeteknologiCylinderklipperCylinderklipperCylinderklipper
Maksimal Klippebredde40 cm33 cm38 cm
Minimum Klippebredde40 cm33 cm38 cm
Maksimal Klippehøjde38 mm42 mm35 cm
Minimum Klippehøjde19 mm12 mm14 cm
Klippeoverfalde800 m²150 m²250 m²
Antal højdepositioner-44
Batteri inkl.---
Opsamlerkapacitet---
Vægt---
Højde---
Bredde---
Dybde---
82
AL-KO Soft Touch 2.8 HM Classic Håndskubber
Specifikationer
 • Egenskaber:
 • Bioklip:
 • Græsopsamler:

Flere Specifikationer: Klippeteknologi - Cylinderklipper; Maksimal Klippebredde - 28 cm; Maksimal Klippehøjde - 35 mm; Minimum Klippehøjde - 14 mm; Klippeoverfalde - 150 m²; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af AL-KO Soft Touch 2.8 HM Classic Håndskubber

Derfor anbefaler vi den

Hvis du køber AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort får du en let, praktisk og effektiv cylinderklipper. Den har særlig fået ros for, at den på grund af sin lave vægt er let at skubbe, nem at vedligeholde og giver et flot resultat. TV2 Fri testede denne cylinderklipper i konkurrence med tre andre plæneklippere, hvoraf nogle af dem var motoriserede. I denne test vandt AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort testen, fordi den var nem at skubbe, har en lav vægt og er meget effektiv at anvende. Desuden betød den lavere pris også, at man fik mere for pengene. Cylinderklipperen er anbefalet til klipning af græsarealer på op til ca. 250 kvadratmeter.

Om AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort

Cylinderklipperen har en klippebredde på 38 cm., hvilket er meget standard for en cylinderklipper. Den er lille og let, og fylder ikke meget i redskabsrummet. På samme tid er den let at vedligeholde, og den skal hverken lades op eller påfyldes benzin, da den virker manuelt. Det gør den også til et miljøvenligt alternativ. Håndtaget er polstret, hvilket gør den mere komfortable at holde ved.

Hjulene måler 22 cm. i diameter. Det gør den let at køre med henover græsplæner. Derudover har den 5 klippeknive, og den kan indstilles til fire forskellige klippeniveauer fra 13 mm til 35 mm, hvilket gør den velegnet til kortere græs.

Særligt vægten på denne cylinderklipper er tiltalende. Med en vægt på under 8 kilo er den let at transportere rundt, og en af de modeller på markedet med den laveste vægt. En af grundene til at den er så let er, at der er monteret lette hjul, og den er skjoldet af plast. Gider du ikke selv gå og samle græs op, kan du tilkøbe en græsopsamler, som du kan montere på cylinderklipperen.

82
AL-KO Gudenaa GU 400 Håndskubber
Specifikationer
 • Egenskaber:
 • Bioklip: Uden
 • Græsopsamler: Uden

Flere Specifikationer: Klippeteknologi - Cylinderklipper; Maksimal Klippebredde - 40 cm; Minimum Klippebredde - 40 cm; Maksimal Klippehøjde - 38 mm; Minimum Klippehøjde - 19 mm; Klippeoverfalde - 800 m²; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af AL-KO Gudenaa GU 400 Håndskubber

Derfor anbefaler vi den

Hvis du køber Al-KO Gudenaa GU 400 får du en stærk og robust håndskubber, i et praktisk design, og til en pris der er til at betale. AL-KO Gudenaa GU 400 er særlig populær på grund af sit lette og enkle design, der gør at den både er let at arbejde med og opbevare. Selvom denne cylinderklipper ikke er en del af testen hos Forbrugerrådet Tænk, har denne cylinderklipper mange gode funktioner, som skiller den ud fra andre cylinderklippere.

Den skiller sig særligt ud ved, at kunne bruges til store græsarealer. Hvor de cylinderklippere vi ellers nævner er velegnet til haver op til omkring 250 kvadratmeter, der AL-KO Gudenaa GU 400 anbefalet til haver helt op til 800 kvadratmeter, hvilket er et stort areal for en håndskubber.

Derfor anbefaler vi denne model til dig, der gerne vil have en miljøvenlig alternativ til de klassiske benzin- elle eldrevne græsslåmaskiner, og som på samme tid har et større areal, der skal slås.

Selvom denne cylinderklipper er meget enkel i sin opbygning, indeholder den alt det en god cylinderklipper skal. Modellen har efterhånden været på markedet i en del år, og det skyldes nok i høj grad at denne solide cylinderklipper er enkel og effektiv at bruge. Mange af de anmeldelser der findes, roser også denne cylinderklipper for, at den er nem at bruge.

Om AL-KO Gudenaa GU 400

AL-KO Gudenaa GU 400 er en klassisk cylinderklipper, der er lavet overvejende af stål. Det betyder at produktet, hvis det passes rigtigt, kan holde i mange år. Der er også gjort lidt ekstra ud af komforten med et ergonomisk håndtag, der gør den behagelig at holde ved. Den er udstyret med hjul på hele 22 cm i diameter, hvilket også gør den nem at køre med. Desuden er den lavet af stål, som gør den mere holdbar end andre cylinderklippere, der er lavet i plast.

Cylinderklipperen er udstyret med fem knive, som er fremstillet af hærdet stål. Knivene er selvskærpende så de slibes løbende når du bruger cylinderklipperen. Du kan også købe en græsopsamler, der kan monteres på maskinen, så du ikke behøves at samle græsset op manuelt.

82
Wolf-Garten TT 380 DL Håndskubber
Specifikationer
 • Egenskaber:
 • Bioklip:
 • Græsopsamler:

Flere Specifikationer: Klippeteknologi - Cylinderklipper; Maksimal Klippebredde - 38 cm; Klippeoverfalde - 200 m²; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Wolf-Garten TT 380 DL Håndskubber

Derfor anbefaler vi den

Wolf-Garten TT 380 DL er det oplagte valg, for dig der har en mindre have. Denne lette cylinderklipper scorede gode resultater i Forbrugerrådet Tænks test af forskellige cylinderklippere. Det var særligt klipperens brugervenlighed, klipning og udstyr med videre, som eksperterne fandt tiltalende ved denne cylinderklipper. Den opnåede et samlet resultat på 62 % hvilket placerer den i kategorien god. Umiddelbart tænker du, at 62 % måske ikke lyder af meget, men det er værd at huske, at i Forbrugerrådet Tænks test har de testet alle plæneklippere. I denne sammenhæng er Wolf-Garten TT 380 DL, den cylinderklipper der scorer højest. Udover Forbrugerrådet Tænks positive bedømmelse, får produktet gode bedømmelser af kunderne med 4 ud af 5 mulige stjerner på Amazon.co.uk.

Har du et mindre græsareal du skal have klippet, og vil du gerne have en let og praktisk cylinderklipper, der ikke fylder meget i redskabsrummet? Så er denne cylinderklipper et godt valg. Den kan bruges til et areal til omkring 200 kvadratmeter. Den har en klippebredde på 38 cm, hvilket er lidt mindre end nogle af de andre i testen. Til gengæld scorer den højt for brugervenlighed. Den erlet at betjene, let at så græs med og nem at vedligeholde og rengøre.

Et af de punkter som den både får stor ros for og kritik for af Forbrugerrådet Tænk er dens klippehøjde. Mens den laveste klippehøjde får meget stor ros, mener Forbrugerrådet Tænk, at den højeste klippehøjde burde være højere end 3,8 cm. Derfor er Wolf-Garten TT 380 DL ikke velegnet til at bruge i langt græs. Du kan selv indstille klippehøjden

Om Wolf-Garten TT 380 DL

Komfortmæssigt er Wolf-Garten TT 380 DL udstyret med et behageligt soft-grip håndtag, og du kan selv justere højden på håndtaget, så du kan finde den højde, der passer bedst til dig. Selvom vi er meget begejstret for denne cylinderklipper er der en enkel ulempe, nemlig at den ikke kan klippe baglæns. Så du slår altså kun græsset når du kører fremad. Men udover det er det en støjsvag cylinderklipper, og der medfølger også en græsboks, så du slipper for at gå og samle det nyslåede græs op bagefter.

82
Gardena Classic 400 Håndskubber
Specifikationer
 • Egenskaber:
 • Bioklip: Uden
 • Græsopsamler: Uden

Flere Specifikationer: Klippeteknologi - Cylinderklipper; Maksimal Klippehøjde - 42 mm; Minimum Klippehøjde - 12 mm; Klippeoverfalde - 200 m²; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Gardena Classic 400 Håndskubber

Derfor anbefaler vi den

Gardena 400 er for dig der gerne vil have en holdbar maskine, der samtidig kan slå et større græsareal, uden det går ud over komforten. Forbrugerrådet Tænk har også testet Gardena 400, og denne cylinderklipper har også scoret højt på den samlede vurdering. Den har scoret 61 % og er dermed i toppen sammen med WOLF-Garten TT 380 DL. Særligt dens konstruktion var eksperterne begejstret for, hvor den endte i kategorien ??meget god??. Det er altså en holdbar maskine, der både er brugervenlig, nem at betjene og vedligeholde. Derudover er den også en af de bedste i test hos den tyske testsite Testberichte.de, der har sammenlignet mange forskellige cylinderklippere. Forbrugerne synes også godt tilfredse med produktet i forhold til prisen, og den er på Amazons hjemmeside bedømt af forbrugerne med tre ud af fem stjerner.

En anden af de ting, der trækker op i Forbrugerrådet Tænks samlede vurdering er, at du kan købe en græsboks, som du kan montere på din Gardena 400, til at opsamle det klippede græs. Græsboksen ender i kategorien ??meget god?? på grund af dens gode funktionalitet. Cylinderklipperen er bedst egnet til en almindelig græsplæne, her leverer den til gengæld et rigtig flot resultat. Har du derimod en græsplæne med mange forhindringer, skal du måske overveje at vælge en anden model.

Om Gardena 400

Denne cylinderklipper har fem knive der kan skære græsset ned. Maskinen har fire klippeindstillinger hvor den laveste er 1,2 cm og den højeste er 4,2 cm, hvilket befinder sig indenfor standarden, dog er 4,2 cm langt i forhold til nogle af de andre, vi har nævnt her. Du kan nemt selv justere længden. Derudover kan du også uden problemer bruge Gardena 400 på fugtigt græs, uden det går ud over det endelige resultat.

Skal vi finde en ulempe ved denne cylinderklipper er det, at den måler 88 cm i højden, og ikke kan justeres. Til gengæld kan håndtaget foldes i to dele, så den både er nemmere at opbevare og transportere.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Cylinderklipper

Du skal vælge en cylinderklipper hvis du har en mindre have, og på samme tid ønsker at have et økonomisk, støjsvagt og miljøvenligt alternativ til de benzin- eller eldrevne plæneklippere. Der samtidig giver en flot klippet plæne

Når du skal vælge en cylinderklipper er det en god ide at overveje, hvad dit behov er, altså hvor stor er det areal du skal slå. Derudover bør du også overveje, hvor mange penge du vil bruge på en cylinderklipper. De findes nemlig i mange forskellige prisklasser.

Din cylinderklipper har som oftest den smarte funktion at knivene sliber sig selv. Synes du knivene på din cylinderklipper er blevet sløve, kan du vælge at bruge slibepasta.

Kilder

I dette afsnit kan du læse mere om de undersøgelser og tests, der ligger til baggrund for vores udvalgte cylinderklippere.

Forbrugerrådet Tænk ????

Denne test er blandt andet baseret på forskellige tests, der er udført af Forbrugerrådet Tænk. Forbrugerrådet Tænk er et uafhængigt forbrugermedie, og det største vi har i Danmark. Organisationen er særlig velaset på grund at sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, og har gennem årene lavet uafhængige tests af forskellige produkter. De har lavet test af mange forskellige cylinderklippere, og vi har valgt nogle af dem, der klarer sig bedst i test. De har blandt andet lavet en test af Wolf-Garten TT 380 DL, du kan se resultat af den test her. Derudover kan du læse anmeldelsen af Fiskars StaySharp Plus her og anmeldelsen af Garden 400 her.

TV2 Fri ????

TV2 Fri er en kanal fra den store mediekoncern TV2. Siden lanceringen i 2013 har kanalen haft stor fokus på fritids- og friluftsliv. Ofte har kanalen besøg af forskellige professionelle anmeldere, der vurderer hvilket produkt der er bedst indenfor sin kategori. TV2 Fri har blandt andet lavet en test af, hvilken plæneklipper, der er bedst til at slå græsset i en privat have. Her vinder AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort over dyre alternativer så som en AL-KO græsslåmaskine med benzinmotor og en Bosch maskine med el-motor. Anmeldelsen er udført d. 16. juni. 2015.

Du kan læse mere om testen her

Testberichte.de ????

Testberichte.de er et et tysk testmagasin, der har lavet et væld af tests af forskellige produkter, hvor de er blevet bedømt af tyske eksperter. De har lavet en test af forskellige cylinderklippere fra mærker som Gardena, Einhell, Fiskars, Wolf-Garten og mange flere. Du kan finde resultaterne fra testen af cylinderklippere her.

Amazon.co.uk ????

Amazon.co.uk er en stor netbutik, der forhandler et hav af forskellige varer, heriblandt cylinderklippere. Her kan du finde brugernes anmeldelser af mange forskellige produkter, blandt andet kan du her læse om andre kunders oplevelser med de forskellige cylinderklippere, der findes på markedet, så som Wolf-Garten TT 380 DL. Produktet kan bedømmes med op til fem stjerner, og der kan også skrives anmeldelser af produktet, som du kan bruge til at blive klogere på, hvad andre synes om produktet.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. AL-KO Gudenaa GU 400 Håndskubber
96
AL-KO Gudenaa GU 400 Håndskubber
895 kr 1062.40 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.