TEST: De Bedste El ladcykler i test 2024

Se alle El ladcykler i testen
17 Anmeldelser
2 Produkter
173 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Bedste El Ladcykel
under 20000 kr.

Top 3

Hvilket El ladcykler mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor El ladcykler.

#1
Centurion
67
#2
AM Ladcykler
60
#3
SCO
54
#4
Cargobike
53
#5
Bergamont
0

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Bedste El ladcykel test 2021

Drømmer du om at drøne afsted på cykelstierne, mens ungerne hygger sig i ladet foran? Så er en eldrevet ladcykel helt sikkert noget for dig.

En ladcykel er et fantastisk transportmiddel. Ikke kun til børnefamilier, men alle der ønsker et mere miljøvenligt alternativ til bilen eller den offentlige transport. Med en el ladcykel kommer du hurtigt frem, og du kan nemt transportere både børn og ting fra A til B.

Der findes både ladcykler med el og ladcykler uden el. Siden ladcyklen har fået motor på, er den blevet et yderst populært transportmiddel. En el ladcykel gør det nemlig hurtigt og nemt for dig at komme rundt, og så uden at du skal bakse afsted med al den ekstra vægt og få sved på panden. Med en el ladcykel kan du nemt transportere dine børn til og fra institution og skole, og drøne videre på arbejde, uden at møde op helt gennemblødt af sved.

Siden du er havnet på denne side, har du nok planer om at købe en ladcykel med el. Men det er sikkert svært at vælge – markedet er efterhånden ret stort, og der kommer hele tiden nye modeller og mærker af el ladcykler til. Derfor er det en god idé, at du danner dig et overblik over dit eller jeres behov. Og her hjælper vi dig godt på vej. I denne artikel kan du nemlig læse om alle de overvejelser, du bør gøre dig, inden du skal ud og købe en el ladcykel.

Hvad er en el ladcykel?

En ladcykel er en cykel, hvor der forrest er monteret et lad. Det kan være monteret som en del af stellet, eller monteret så det drejer sammen med styret, uafhængigt af stellet. De mest populære ladcykler i dag har et lad i form af en høj kasse, hvor der er sæder eller bænk, hvor børn og voksne kan sidde.

En el ladcykel er som navnet lyder en ladcykel med el. Det vil sige, at det er en ladcykel, der har en motor på. Med en motor bliver cykelturen med ladcyklen meget nemmere og hurtigere.

De fleste danskere kender sikkert den gode gamle christianiacykel, som har trillet rundt siden 1984. Dengang var ladet noget lavere, da cyklen primært skulle bruges til transport af gods. I dag findes den dog i flere forskellige modeller og størrelser. De har endda lavet en christianiacykel med el.

Sådan vælger du den rigtige el ladcykel.

Har du planer om at erhverve dig en el ladcykel, er der mange overvejelser, du bør gøre dig først. Der findes nemlig mange elcykler med lad på markedet, og derfor kan det være svært at finde den helt rigtige ladcykel, der passer til dig.

I bund og grund afhænger det af, hvad du skal bruge en el ladcykel til. Det kan også være, du har særlige præferencer i forhold til antallet af gear, og om ladcyklen skal have to hjul eller tre hjul. Du bør også stille dig selv det spørgsmål, hvor langt du har planer om at køre med ladcyklen? Og så skal du selvfølgelig overveje sådan noget som dit budget. Hvor meget må din el ladcykel koste?

Det er blot nogle af de ting, du bør overveje, inden du køber en el ladcykel. I det følgende går vi mere i dybden med de mange overvejelser, så du kan danne dig et overblik over, hvad du har brug for, så du hurtigt kan gå på jagt efter den helt rigtige ladcykel med el.

Behov –Hvad skal du bruge ladcyklen til?

Starter vi med at tage et kig på dit behov, så handler det i bund og grund om, hvad du skal bruge din eldrevne ladcykel til. Vil du bruge den til at transportere børn (eller voksne), eller skal den bruges til at transportere dagligvarer, møbler eller andet gods? Måske skal den bruges til lidt af det hele? I så fald skal du ud i en større investering.

Men har du kun brug for en lille ladcykel, der skal transportere eksempelvis dagligvarer, er der ikke nogen grund til at købe et stort monstrum af en ladcykel. Og så er der jo lidt penge at spare ved at vælge en lidt mindre model.

Skal du transportere børn, skal du selvfølgelig også tænke over, hvor mange børn der skal være plads til. Skal der kun være plads til to børn, er der ikke grund til at vælge en stor el ladcykel med plads til fire eller seks børn – medmindre der selvfølgelig skal være plads til legekammeraterne i ny og næ.

Distance

En anden ting du bør overveje, er hvor langt du har planer om at cykle på din el ladcykel. Det er vigtigt, fordi du selvfølgelig skal sikre dig, at du kan køre langt nok på en opladning. Og når det er sagt, er det også en god idé at overveje, fordi det selvfølgelig heller ikke er nødvendigt at betale ekstra for en cykel, der kan køre 60-80 km på en opladning, hvis du ikke skal køre så lange distancer i dagligdagen.

På den anden side er det også ærgerligt at risikere, at batteriet løber tør for strøm midt på en cykeltur, og du så skal bakse afsted med den tunge ladcykel og børn på et dødt batteri.

Derfor bør du danne dig et overblik over, hvor lange distancer din el ladcykel skal kunne klare. Har du langt til arbejde, og skal du aflevere og hente børn, så skal du selvfølgelig sikre dig, at batteriet kan klare den samlede distance – og gerne lidt til.

Omgivelser

En ladcykel kan godt føles som lidt af et monstrum at cykle rundt på – især i storbyen. Så når du skal tænke over, hvor meget plads der skal være i din el ladcykel, bør du også have dine omgivelser i baghovedet. Hvor har du planer om at cykle rundt henne? Skal du køre rundt i midtbyen er det måske godt at gå efter en lidt smallere ladcykel, der er nemmere at styre omkring i de små gader. Det er de færreste – hvis overhovedet nogen – gader eller cykelstier, der er lavet med plads til ladcykler i baghovedet.

Skal du derimod suse afsted på brede cykelstier, gør det ikke noget, at ladcykel fylder mere. Du bør også tænke over terrænet. Er det et kuperet og til tider ujævnt terræn, er det godt at gå efter en mere robust og terrængående el ladcykel.

Budget

Når vi skal ud at købe en ting som en el ladcykel, kommer vi ikke uden om prisen. El ladcykler er nemlig ikke i den helt billige ende af skalaen. Det er altså en større investering at købe en ladcykel med el. Og derfor er det selvfølgelig en god idé at du starter med at sætte et budget. Hvad må din el ladcykel koste?

Der er stor forskel på prisen på el ladcykler på det danske marked, og prisen har helt sikkert også noget at sige, hvad angår kvaliteten og funktioner mm. Generelt kan ladcyklerne inddeles i tre priskategorier:

  • Lav: 10-15.000 kr
  • Mellem: 15-25.000 kr
  • Høj: + 25.000 kr

Har du sat et budget kan du nemlig nemt sortere de alt for dyre modeller fra, hvis du vil styre uden om dem. Det gør det også nemmere for dig at søge frem til de ladcykler, der passer dit ønskede prisleje på nettet. Så gør op med dig selv, hvor meget ladcyklen må koste. Med et fast budget kan du også nemmere danne dig et overblik over, hvilke funktioner du eventuelt vil gå på kompromis med.

Motor, bremser og batteri

Når du vil købe en el ladcykel er det også en god idé at kigge på dens specifikationer – og her taler vi især om ladcyklens motor, bremser og batteri.

Du har måske hørt om, at motoren på en elcykel kan være placeret tre steder på cyklen. Hvis ikke kan du læse mere om det her [Intern link til el cykel tekst]. Der er nemlig en frontmotor, centermotor eller baghjulsmotor. På en ladcykel er der jo et lad ved forhjulene, og derfor er det ikke lige her, der er placeret en motor. Der er altså ikke en ladcykel med frontmotor. Men det er muligt at vælge en ladcykel med centermotor eller baghjulsmotor.

Hvilken motor der er bedst, er svært at sige – og ofte er det et spørgsmål om smag og behag. Derfor bør du altid prøve de forskellige ladcykler med el af, inden du beslutter dig for at købe en.

Der findes forskellige typer batterier til el ladcykler, så det kan være svært at vælge det rigtige. Det bedste valg er klart et litiumbatteri, da denne type ofte holder længere. De har ikke bare en bedre levetid, men klarer den også bedre på en opladning.

Ladcykler er tunge – og endnu mere, hvis de har motor på. Motoren og batteriet vejer nemlig en hel del. Hvis du så lægger det til et lad med børn eller gods, så er det altså en tung sag at cykle rundt på. Derfor kræver det også mere, når du skal bremse, og derfor bør du sikre dig, at ladcyklen har gode bremser. Her bør du gå efter en ladcykel med skivebremser, rullebremser eller tromlebremser.

Ekstra udstyr til el ladcyklen

Ligesom der findes mange forskellige el ladcykler, findes der også meget forskelligt tilbehør. Du kan selvfølgelig ikke cykle rundt med børnene i regnvejr uden et regnslag eller en kaleche til at holde dem tørre.

I nogle ladcykler er det også nødvendigt at tilkøbe ekstra bænke og seler, hvis der skal være plads til flere børn. Og du kan få hynder og babysæder, så de helt små kan være med. Så er ungerne også sikret en god og komfortabel tur.

Så når du skal ud at købe din ladcykel med el, skal du selvfølgelig have styr på, hvilket ekstra udstyr du har brug for. Og du bør tjekke op på, hvilket udstyr der allerede følger med elladcyklen, når du køber den. Nogle ladcykler har nemlig allerede en del tilbehør, der er inkluderet i prisen. Det kan også variere fra forhandler til forhandler.

Ladcykel med eller uden el

En ladcykel er en fantastisk investering – både med og uden el. Det kan dog være svært at beslutte, om man vil betale det ekstra for en motor. Er du i tvivl om, det giver mening at gå efter den dyrere el ladcykel, er der et par ting, du bør overveje. Hvor lang er din daglige rute? Hvor stor en belastning skal du cykle med? Og i hvor god form er du/har du nogen skavanker som dårlige knæ eller lignende?

Skal du cykle lange ture dagligt, kan det være rart at gå efter en ladcykel med el. Det samme gælder, hvis der skal være to børn i ladet, eller der skal være plads til en voksen, eller måske tunge ting. Har du en lang cykeltur med stejle bakker og kuperet terræn, vil en el ladcykel også være at foretrække. Også hvis du eksempelvis døjer med dårlige knæ, eller ikke er i den mest fantastiske form. For en ladcykel er tung at cykle med, og det kan være belastende for kroppen.

På mange måder er en ladcykel med el altså at foretrække. Men i bund og grund handler det om dit behov, og hvad du har planer om at bruge ladcyklen til. Måske kan du undvære motoren. Og måske er det bare rarest med den ekstra hjælp fra en elmotor.

Overvejer du en brugt ladcykel?

Elcykler og el ladcykler er ofte ret dyre, og derfor kan det for mange mennesker være en større investering. Derfor er der mange, der overvejer at købe en brugt el ladcykel. Og det er heller ikke nødvendigvis en dårlig idé – slet ikke i vores brug-og-smid-væk-kultur.

Køber du en brugt el ladcykel vil der ofte være penge at spare. Du kan dog sagtens risikere, at de penge du sparer, skal bruges på eventuel vedligeholdelse eller udskiftning af dele. Ofte er der tale om, at batteriet trænger til at blive skiftet ud. Det afhænger dog af, hvor meget ladcyklen har været brugt før, og hvor gammelt den og batteriet er.

Du bør også være opmærksom på, at der ved en brugt el ladcykel sjældent er nogen garanti tilbage. Det kan også være svært at teste, hvor godt batteriet er, inden du køber den bruge el ladcykel.

Når du har fundet en brugt ladcykel med el, du er interesseret i at købe, er der selvfølgelig et par ting, du skal være ops på. Først og fremmest prisen – er den usandsynligt billig, er der god grund til at være lidt mistænksom. Den lave pris kan nemlig godt skyldes en cykeltyv, der forsøger at komme af med ladcyklen i en fart. Ladcykler med el er nemlig i høj kurs hos cykeltyvene.

Af den grund er det også en god idé, at du tjekker op på ladcyklens stelnummer. Her er det en god idé både at kigge godt og grundigt på stelnummeret på cyklen, hvis du er taget ud for at se på cyklen – det kan være forfalsket. Du bør også tjekke op på stelnummeret hos politiet. Tjekker du op på stelnummeret undgår du både at købe en stjålet cykel, og du hjælper cyklen med at finde tilbage til sin ejer. Læs mere om, hvordan du sikrer din el ladcykel mod tyveri herunder.

Husk låsen, forsikringen og andre gode råd

Cykler, og især elcykler og ladcykler med el er i høj kurs hos cykeltyvene. Det er måske svært at forestille sig, at cykeltyve kan slæbe afsted med en stor og tung elladcykel, men det sker desværre ofte. De er nemlig så snu, at de smider ladcyklen i en varevogn og kører den afsted til et værksted, hvor de kan skære låsen af og give den et falsk stelnummer. Herefter sættes cyklen til salg gennem eksempelvis Den Blå Avis eller Facebook Marketplace.

Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du passer godt på din elladcykel og undgår – eller om ikke andet mindsker risikoen for – at den bliver stjålet.

  • Køb en kraftig, godkendt lås, samt en godkendt baglås til din el ladcykel. En kraftig kædelås eller endnu bedre en foldelås gør det sværere og derved mindre fristende for cykeltyven at gå efter din ladcykel.
  • Lås altid cyklen fast. For så vidt det er muligt er det en god idé at låse din cykel fast til cykelstativer, stolper eller andre nagelfaste ting. Er det ikke muligt, bør du låse kæden fast gennem fordækket og stellet. Sætter du blot låsen fast på et af hjulene, kan cykeltyven nemt afmontere hjulet og smutte afsted med cyklen. Derfor bør du altid låse cyklen fast i stellet.
  • Gør cyklen unik. Har du planer om at bruge elladcyklen i mange år, kan det være værd at overveje at give den et unikt og personligt særpræg. Det kan du gøre ved at male den med flotte farver og mønstre eller pynte den med klistermærker. Det gør den nemmere at genkende, og gør måske også, at en køber ikke vil være interesseret. Så har du ikke selv planer om at sælge den videre engang, er det værd at overveje.
  • Tag batteriet med. Selvom det måske er tungt og besværligt at slæbe rundt på, så er din el ladcykel lidt mindre attraktiv for cykeltyven, hvis batteriet ikke er der.
  • Stil cyklen et synligt sted. Hvis det er muligt, skal du stille cyklen et synligt sted, hvor der kommer mange forbipasserende. Det gør det sværere for tyven at stjæle cyklen uden at blive bemærket.
  • Husk at gemme dine papirer. Sørg for at du har gemt din kvittering eller faktura, samt låsebevis på cyklen. Dit stelnummer står nemlig på låsebeviset, og det skal bruges, hvis din cykel skal meldes stjålet.
  • Husk forsikringen! Når du har købt en dyr elcykel eller elladcykel er noget af det allervigtigste, at den er forsikret. Hos mange forsikringsselskaber er der en cykelforsikring med i indboforsikringen – den er dog sjældent høj nok til at dække en ladcykel. Derfor er det en god idé at tegne en udvidet dækning. Og så skal du som altid sørge for at have dit stelnummer, og sørge for at cyklen er låst forsvarligt, så forsikringen dækker. Nogle forsikringsselskaber kræver nemlig, at cyklen er låst med to godkendte låse.

Sådan passer du godt på din el ladcykel

For at passe godt på din ladcykel og forlænge levetiden, er det ikke bare vigtigt, at den er godt sikret mod tyveri. Det er også nødvendigt at vedligeholde og rengøre den. Du kan heldigvis klare det meste selv, men det er altid en god idé at smutte forbi et cykelværksted, når det er tid til service.

Cykelværkstedet kan tjekke alle ladcyklens dele igennem for slid, revner og løse dele. De tjekker dæktrykket, bremser og motor. Så ved du at alt er i orden, eller om noget trænger til at blive udskiftet. Det er derfor vigtigt at tage din elladcykel til service ind imellem.

Rengøring af din ladcykel

Hvis du gerne vil forlænge levetiden på din ladcykel, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at rengøre den jævnligt. Det kræver heldigvis ikke det helt store – og nej, kast dig endelig ikke ud i at bruge en højtryksrenser, da det kan skade cyklens lakering.

I stedet kan du blot vaske cyklens stel med en svamp. Det er en god idé at bruge et bilvaskemiddel til, da det er beregnet til den type lakering, der også er på cykler. Cyklens tandhjul og kæde bør derimod få en tur med et affedtningsmiddel, som kan opløse skidt og snavs.

Herefter bør du smøre alle de bevægelige dele på cyklen med et smøremiddel – eventuelt som spray. Og så skal kæden have en omgang kædefedt eller olie beregnet til cykler. Og nu vi taler om cykelkæden, så er det selvfølgelig en god idé at smøre den én gang om måneden sommerhalvåret – dvs. fra forår til efterår. Og i vinterhalvåret bør du smøre én gang om ugen.

Sådan passer du på batteriet

Når det gælder batteriet til din el ladcykel, er det altid en god idé, at du passer godt på det. På den måde kan du forlænge batteriets levetid. Det vigtigste er først og fremmest at:

  • Du aldrig kører batteriet helt fladt
  • Du ikke udsætter det for frost eller ekstrem varme
  • Du sørger for at lade det op med jævne mellemrum, især hvis du ikke bruger cyklen

Hvis du ofte kommer til at køre batteriet helt fladt – altså så det løber tør for strøm, så vil det med tiden miste kapaciteten. Det samme sker, hvis du ikke bruger batteriet ofte og glemmer at lade det op. Derfor anbefales det, at du lader batteriet op mindst én gang om måneden, gerne oftere, hvis der er perioder, hvor du ikke bruger det.

Det anbefales også, at du er påpasselig med batteriet i forhold til ekstreme temperaturer. Er batteriet ude i frost i længere perioder, vil cellerne med tiden dø, og derved forringes batteriets kapacitet. Derfor bør du altid huske at tage batteriet med indenfor om vinteren og i voldsomt vejr.

Det er nemlig en virkelig god idé at passe på batteriet til el ladcyklen, da det netop er en af de dyreste dele på cyklen.

Er der nogen el ladcykel tilbud?

Det er desværre ikke særligt tit, der er tilbud på ladcykler eller el ladcykler. Ofte er der også ventetid på leveringen af ladcykler, da de er så populære. Især el ladcykler som Babboe er der lang ventetid på. Hvilken.dk [link] nævner også, at de eksempelvis hos COOP hurtigt melder udsolgt. Dog nævner de også, at der ind imellem kan være tilbud hos eksempelvis Bilka eller Wupti.

Kan jeg købe en el ladcykel på afbetaling?

Flere forhandlere er også begyndt at tilbyde el ladcykler på afbetaling. De ved godt, at det er en stor udgift lige nu og her for mange mennesker, og derfor kan det være en fordel at kunne købe ladcyklen på afbetaling. Hos flere forhandlere tilbyder de afbetalingen rentefrit i det første stykke tid, men sørg selvfølgelig altid for at læse reglerne og vilkårene op.

Som noget nyt har Fri BikeShop også gjort det muligt at få en el ladcykel med deres Fri BikeSMART aftale, hvilket også giver mulighed for fri service i tre år. De fører dog kun udvalgte modeller af el ladcykler, så vær opmærksom på, at du måske ikke finder lige den ladcykel, du har udset dig.

Tag en prøvetur på en el ladcykel

Det er svært at finde den helt rigtige el ladcykel, og er du stadig i tvivl, kan det være en fordel at tage en prøvekørsel hos en forhandler. Eksempelvis har Babboe showrooms i de større byer, hvor det er muligt at prøve deres Babboe ladcykel. Ellers kan du også tage et smut forbi forhandlere af el ladcykler og prøve deres forskellige modeller.

Med en prøvetur kan du finde ud af, hvordan ladcyklen er at køre på, så du ved, om den er noget for dig. Det kan nemlig godt være svært at køre på en ladcykel, og måske skal du næsten lære at cykle på ny, når du skal lære at styre den. Derfor vil vi råde dig til at prøve lidt forskellige el ladcykler, før du køber en.

86
Amladcykler Premium Unisex
?
Bergamont E-Cargoville LJ 70 2020 Unisex
?
Bergamont E-Cargoville LJ 70 2020 Unisex
Tilføj Produkt
Pris13699 kr41999 kr41999 kr
SKU---
Maksimal last/vægt---
BremsereFælgbremse, SkivebremseSkivebremseSkivebremse
Skærme---
Dæk---
Hjul20, 262626
Stelstørrelse---
Modelår-20202020
Steltype---
Stelmateriale-StelmaterialeStelmateriale
GeartypeShimano Tourney--
Forbremse---
Bagbremse---
Punkteringshæmmende Dæk---
Dækstørrelse---
0
Winther Kangaroo Luxe 2019 Unisex
Specifikationer
  • SKU: 552400
  • Produceret i: Danmark
  • Maksimal last/vægt: Max 100 kg + fører

Flere Specifikationer: Egen vægt - 38 kg + udstyr og elsystem; Bremsere - Skivebremse; Hjul - 20,26; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Winther Kangaroo Luxe 2019 Unisex

Bor du i en større dansk by har du helt sikkert set denne el-ladcykel fra Winther. Modellen Kangaroo Luxe er nemlig et meget populært valg, når især børnefamilier er på udkig efter en ladcykel. Med denne el-ladcykel får du nemlig en deluxe-model, som navnet også antyder.
Winther Kangaroo Luxe præsterer i udgangspunktet 60 Nm, hvilket giver en super god kraft og hjælp op ad selv stejle bakker selv når ladet er fyldt op med børn eller andet last. Til at hjælpe dig yderligere med at træde i pedalerne er der 5 indvendige gear.
Batteriet er på 504 Wh og har en estimeret rækkevidde på mellem 30 og 60 kilometer afhængigt af vejr, terræn og last. Ladcyklen er med centormotor, og den maksimale hastighed, hvor motoren stadig hjælper, er på 25 kilometer i timen. Cyklen har desuden effektive hydrauliske skivebremser.
I ladet er der plads til to børn, og der er gode muligheder for at flytte rundt på sæderne, hvis du for eksempel kun har brug for et sæde, og hellere vil bruge den resterende plads til bagage.
Det er muligt at købe Winther Kangaroo Luxe på rentefri afbetaling gennem cykelforhandleren Fri Bikeshops ordning ?Fri Bikesmart?. Dermed kan du dele udgiften til el-ladcyklen op i mindre delbetalinger over 36 måneder, hvor al service af ladcyklen desuden er inkluderet.
Winther Kangaroo Luxe koster omkring 50.000 kroner.

0
SCO Premium E-Cargo 3H 2021 Unisex
Specifikationer
  • SKU:
  • Produceret i:
  • Maksimal last/vægt:

Flere Specifikationer: Bremsere - Skivebremse; Hjul - 20, 26; Stelstørrelse - 48 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af SCO Premium E-Cargo 3H 2021 Unisex

Cykelmærket SCO er efterhånden også ganske velkendt på cykelstierne og forhandles blandt andet i dagvarekæder som for eksempel Bilka og Føtex. Det er altså et mærke som er tilgængeligt for rigtig mange mennesker, og det samme er prisen. Prisen for denne el-ladcykel ligger nemlig omkring 20.000 kroner, hvilket er i den billigere ende af prisspektret.
For den pris får du en el-ladcykel med et stort lad, som har plads til fire børn. Cyklen kommer med 9 indvendige gear, der sikrer nemme gearskift samt hydrauliske skivebremser, der giver sikker og effektiv bremseeffekt.
Ladcyklen har monteret en baghjulsmotor, der præsterer 250 Wh. Afhængigt at vejr og forhold giver det mulighed for nogle relativt lange cykelture, hvor du dog skal regne med at lade dit batteri op, inden du vender snuden hjemad igen.
SCO Premium E-Cargo koster omkring 20.000 kroner.

0
Butchers & Bicycles MK1-E Unisex
Specifikationer
  • SKU:
  • Produceret i:
  • Maksimal last/vægt:

Flere Specifikationer: Egen vægt - 46 kg; Bremsere - Skivebremse; Hjul - 20, 26; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Butchers & Bicycles MK1-E Unisex

El-ladcyklen MK1-E Vario er en ladcykel i absolut topklasse. Her går både design og kvalitet hånd i hånd, hvilket også afspejles i den høje pris på omkring 60.000 kr. Ladcyklens meget kraftige Bosch centermotor præsterer vanvittige 85 Nm. Du vil derfor med sikkerhed aldrig komme til at mangle hjælp i pedalerne, når du cykler på denne el-ladcykel ?? uanset hvor meget du har proppet i ladet.
Batteriet har en rækkevidde på mellem 40 og 60 kilometer afhængigt af vejr og terræn. Du kan altså komme vidt omkring på en enkelt opladning. Ladcyklen har hydrauliske skivebremser og automatgear, som gør cykeloplevelsen endnu mere behagelig.
Ladcyklens udformning gør den meget nem at styre og dreje om hjørner med. Det kræver derfor minimal tilvænning, at cykle på denne el-ladcykel.
Butchers & Bicycles MK1-E Vario koster omkring 60.000 kroner.

0
Amladcykler Superior Unisex
Specifikationer
  • SKU:
  • Produceret i:
  • Maksimal last/vægt: 150 kg

Flere Specifikationer: Egen vægt - 47 kg; Bremsere - Fælgbremse, Skivebremse; Hjul - 20, 26; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Amladcykler Superior Unisex

Med en el-ladcykel fra Amlad kan du næsten ikke få en billigere ladcykel med el. Det sagt er det også vigtigt at nævne, at dette cykelmærke har fået en del kritik, da nogle af virksomhedens el-ladcykler kommer med fælgbremser, der har vist sig ikke at være tilstrækkeligt effektive og samtidig kræver meget vedligehold. Amlad. Ved du allerede nu, at du ikke vil kunne vedligeholde cyklen regelmæssigt, anbefaler Amladcykler selv, at man opgraderer til en anden model med skivebremser frem for fælgsbremser.
Denne Superior-model fra Amlad er netop med fælgbremser, men hvis din nummer ét prioritet er, at få en billig el-ladcykel, er dette stadig modellen for dig.
Superior-modellen præsterer de helt basale specifikiationer for en ladcykel med el uden af være prangende. I ladet er der monteret to bænke med plads til fire børn i alt, cyklen kommer med 6 gear og et batteri på 250 WH.
Amladcykler Superior el-ladcykel koster omkring 13.000 kroner.

0
Christiania bikes Light 8-Speed Unisex
Specifikationer
  • SKU: 3121promovec
  • Produceret i: Danmark
  • Maksimal last/vægt: max 100 kg + fører

Flere Specifikationer: Egen vægt - 34,0 kg; Bremsere - Rullebremse, Skrivebremse; Hjul - 24; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Christiania bikes Light 8-Speed Unisex

Mange tænker på Christiania-cyklen som den originale og autentiske ladcykel i Danmark. Siden 1984 har cykelfabrikanten produceret ladcykler og de senere år, er der kommet elektrisk motor på mange af dem. Denne light-model er en alsidig ladcykel med plads til fire børn, og cyklen er nem at styre og manøvrere rundt.
El-ladcyklen fra Christiania Bikes har 8 udvendige gear og hydrauliske skivebremser. Derudover kan man selv være med til at vælge, hvilke specifikationer, ladcyklen skal have for eksempel, hvor kraftigt batteriet skal være. Afhængigt af dine valg, bliver cyklen dyrere eller billigere. Denne el-ladcykel fra Christiania er derfor et rigtig godt valg, hvis du selv har interesse i at præge, hvordan cyklen skal designes både teknisk og i udseende.
Denne light-model fra Christiania Bikes koster fra omkring 24.000 kroner.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af El Ladcykel

Hvilken el ladcykel der er bedst, kommer først og fremmest an på dit behov og dit budget. Derfor bør du tænke over, hvad du vil bruge ladcyklen til, samt overveje hvor meget du vil betale for den. Og herfra kan du så overveje hvilke specifikationer og funktioner, der er nødvendige, og hvad du eventuelt vil gå på kompromis med. I bund og grund er det altså en personlig sag, hvilken el ladcykel der er bedst. Nogle af de mest populære mærker er dog Babboe, Mustang, AM Ladcykler og Christianiacykler.

Prisen på el ladcykler spænder fra omkring 12.000 kr og op til 50.000.

Når du skal have en el ladcykel er det en god idé at kigge op på hvilken type bremser, den har. Her er det bedst at gå efter skivebremser, da de er mest stabile i forhold til den tunge last og ind imellem hurtige opbremsninger. Og så bør du selvfølgelig sikre dig, at det er den rette størrelse, at den kan køre de afstande, der passer dit behov. Og når du har din el ladcykel, skal du sørge for at have den forsikret, og at den er forsvarligt låst, når den ikke er i brug.

Kilder

Det er altid en god idé at researche markedet og forskellige tests, inden du går ud og køber en ladcykel med elmotor. Til denne artikel har vi taget udgangspunkt i følgende kilder:

 

Hvilken.dk (2021) ????

Hvilken.dk har lavet en test af eGo el-ladcykel, som er en af de billigere modeller. Dertil kommer de også med anbefalinger til et bredt udvalg af ladcykler med motor i varierende prisleje. Her nævnes især Babboes el-ladcykler som nogle af de gode på markedet, om end prisen er i den høje ende.

 

Bedste 10 (2021) ????

Testsiden Bedste 10 har også en fin test af el ladcykler, hvor de kommer med 12 bud på rigtig gode el ladcykler. Ladcyklerne kan være lidt ældre modeller, der er testet et par år tilbage, men artiklen er senest opdateret i januar 2021. Her nævnes blandt andet Winther Kangaroo Luxe som testvinder, mens Bergamot E-Cargoville LJ 70 også er kåret som ?bedste køb?. Også de danskproducerede AMLadcykler nævnes i flæng i denne test.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Amladcykler Premium Unisex
86
Amladcykler Premium Unisex
13699 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.