TEST: De Bedste El løbehjul i test 2024

Se alle El løbehjul i testen
2010 Anmeldelser
13 Produkter
82 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

90
Xiaomi Mi 1s Xiaomi Mi 1s Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
355 kr. 381.20 kr.
96
Unagi The model one E500 Unagi The model one E500 Læs mere om produktet
  • Li-ion batteri
  • Topfart 25 km/h
  • Bedst i test
5499 kr.
94
Ninebot MAX G30D Ninebot MAX G30D Læs mere om produktet
  • Rækkevidde på 60 km.
  • Robust og slidstærkt
  • Brugervenligt
5666 kr. 6730.60 kr.

Bedste El-løbehjul
under 4000 kr.

Top 3

Hvilket El løbehjul mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor El løbehjul.

#1
E-wheels
98
#2
Wide Wheel
92
#3
Xiaomi
91
#4
Unagi
87
#5
Ninebot
87

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan vælger du et el løbehjul

Du har sikkert set dem stå rundt omkring på gaden, eller set nogen køre omkring på dem. Vi taler selvfølgelig om el løbehjul.

I årevis har løbehjulet været populært blandt måske især børn og unge, men efter der er kommet en lille motor på, som oven i købet kan lades op, er markedet for el løbehjul eksploderet. Vi ser efterhånden flere og flere el løbehjul på gadebilledet i Danmark, især efter producenterne som Voi, Lime og Tier har sat opladningsstandere op, og gjort det muligt at leje løbehjul via app, er el løbehjulet blevet et populært transportmiddel i de større danske byer.

I skrivende stund er det dog kun i København, Odense, Aarhus, Aalborg, Kolding og Horsens, der har el løbehjul på gaden, du kan leje.

Vil du ikke være afhængig af, at der lige skal være et ledigt løbehjul på gaden, er det måske på tide, at du investerer i dit eget el løbehjul. El løbehjulet er nemlig godt til lidt kortere ture igennem byen, hvis du for eksempel skal på arbejde eller i skole. Så kan du nemlig fint bruge det i stedet for eksempelvis cyklen eller bilen – og så slipper du for at møde ind med sved på panden.

Har du brug for et transportmiddel, der kan klare lidt længere afstande, og med lidt mere fart på, kan du tjekke vores el cykler, eller måske skal du gå all in og have en el ladcykel, så der også er plads til ungerne på vej til børnehave eller skole.

Sådan vælger du det rigtige el løbehjul

Har du besluttet dig for at et elektrisk løbehjul er det helt rigtige transportmiddel til dig, skal du selvfølgelig lige overveje, hvad dit behov er. Ellers kan du risikere at købe et løbehjul, der ikke lever helt op til dit behov.

Først og fremmest kan du selvfølgelig lige tænke lidt over fordelene ved et el løbehjul.

Er du træt af at cykle, tage bussen eller bilen på arbejde eller skole, eller gider du bare ikke gå, giver det god mening at få dig et el løbehjul. Er du dog glad for motionen ved cyklen eller gåturen, så er det måske ikke lige det løbehjul med motor, du skal gå efter. Med el løbehjulet får du nemlig ikke megen motion, da du bare skal stå og nyde turen, mens du triller afsted. Til gengæld slipper du også for at møde ind på arbejde eller til undervisningen, gennemblødt af sved.

En anden fordel er, at du nemt kan slippe uden om den tunge morgentrafik, hvor bilerne holder i kø. Og så er der det fede ved el løbehjulet, at det ikke fylder særligt meget, og du faktisk kan folde det sammen, så du hurtigt kan have det med i metroen, bussen eller toget.

Selvfølgelig kan vi ikke komme uden om, at du skal tænke over, om det kan svare sig med et løbehjul. Hvor stort er dit kørselsbehov? Skal du bruge løbehjulet hver dag, eller bare en gang imellem – og hvor længe strækninger skal du kunne køre? Og hvilket terræn skal du køre på?

Skal du køre langt eller dagligt, er det også vigtigt at el løbehjulet har en god motor og et holdbart batteri. Terrænet har også betydning for, hvilken type dæk, du skal gå efter. Måske er vejen til skolen eller arbejdet flad, eller måske er der et mere kuperet terræn? Det kan også være, du arbejder på en stor gård, hvor det vil være rart at kunne komme hurtigere omkring end på gåben.

Og så skal du selvfølgelig tænke over, om el løbehjulet skal være foldbart, og om du bare vil køre rundt på det for sjov, eller det skal bruges som et transportmiddel i dagligdagen.

Rækkevidde og batteri

Hvis du vil købe et el løbehjul er det en god idé at kigge lidt på rækkevidde og batteritiden. Der er nemlig stor forskel på, hvor langt løbehjulene kan køre. Nogle løbehjul har en kraftig motor og batteri, så de kan klare en rækkevidde på helt op til 60 kilometer på en opladning. De fleste kan dog kun køre omkring 20 kilometer på en opladning.

Husk dog at rækkevidden gerne hænger sammen med prisen – så vælger du et el løbehjul der kan køre op til 60 kilometer, skal du altså også betale noget for det.

De fleste el løbehjul har et lithium batteri, der sikrer en lang batterilevetid. Men når du skal købe et løbehjul med motor, og du gerne vil have et batteri der kan køre langt på en opladning, skal du først og kigge på batteriets Ah – det er ampere timer, og det betyder hvor meget strøm batteriet kan oplagre. Dertil kan du kigge på antallet af battericeller, som typisk ligger på mellem 20-40. Jo højere Ah og antal battericeller, desto længere kan batteriet holde strøm.

Dog kan det være svært altid at tyde, da et batteri med 6 Ah og 30 battericeller sagtens kan være lige så godt, som et batteri med 7 Ah og 20 celler. Derfor har producenterne oftest sørget for at omregne disse tal til den distance, batteriet kan køre på. Dog bør du være opmærksom på, at det er baseret på test, hvor der er helt optimale forhold. Derfor tages der ikke højde for førerens vægt, vejret eller kuperet terræn.

Hjul

Der findes to forskellige typer hjul til el løbehjul, der er gode på hver deres måder. Det kan derfor være svært at vælge, men et godt pejlemærke er at tænke over dit behov, samt det terræn du skal køre rundt i, når du skal finde ud af, hvilken type hjul eller dæk, der skal være på dit el løbehjul.

Den ene type hjul er de punkterfri dæk, som på sin vis har en række fordele, men også ulemper. Fordelen ved de punkterfri dæk er, at de som navnet afslører, ikke kan punktere. De er ligeledes sværere at slide op.

Til gengæld er de ikke så gode til at stødabsorbere, hvilket kan forringe komforten og køreoplevelsen. Skal du køre på helt flat og jævnt terræn – måske inde i en stor lagerhal – er det ikke nødvendigvis et problem. Det kan dog være ubehageligt, hvis du skal køre over mange bump og på ujævnt terræn.

Vælger du derimod et el løbehjul med almindelige dæk, der kan pumpes, vil du få en markant bedre køreoplevelse. Disse dæk er ligesom cykeldæk, og med luft i vil de have en langt bedre stødabsorbering. Ulempen ved disse dæk er dog, at de selvfølgelig kan punktere, og de kan hurtigere slides op. Heldigvis medfølger der gerne en ny slange til disse dæk, så er du lidt bekendt med at lappe cykler, kan du også selv lappe eller udskifte slangen på denne type dæk.

Du skal derfor gøre op med dig selv, om du går mest op i komfort eller holdbarhed, når du skal beslutte dig for hvilken type hjul eller dæk, der skal være på dit el løbehjul.

El løbehjul med store hjul

El løbehjul med store hjul er efterhånden mere og mere efterspurgt blandt forbrugerne, og det er med god grund. Større hjul har nemlig oftest en bedre kørekomfort, idet de større hjul er bedre til at stødabsorbere sammenlignet med mindre hjul.

Ydermere giver de større hjul på el løbehjulet et bedre vejgreb, så du kan køre mere stabilt i dårligt vejr eller kuperet terræn. I de kolde vintermåneder kan det også være en fordel med større dæk til el løbehjulet, ligesom vi skifter til vinterdæk på bilen.

Generelt kører de fleste el løbehjul fint på vejene med et udmærket vejgreb og stødabsorbering, men vil du gerne have endnu bedre komfort, kan det være en god idé at investere i et el løbehjul med store hjul.

El løbehjul til børn eller voksne

Rent lovmæssigt er det ikke tilladt for personer under 15 år at køre på el løbehjul i det offentlige, medmindre det er i selskab med en voksen over 18, der har styr på barnets kørsel. Dog må den gerne tages i brug på privat grund og i legeområder. Du bør derfor være opmærksom på, hvilken type løbehjul, du har planer om at købe til din datter eller søn.

Vil du købe et el løbehjul til dit barn under 15 år til brug i det private, er det bedst at gå efter et el løbehjul med en hjulstørrelse på 5-7 tommer. Denne hjulstørrelse kan normalt klare en max vægt på 100-140 kg og har en rækkevidde på 7-15 km, hvilket må siges at være meget passende til privat brug. Med denne type løbehjul er det også muligt at vælge gear, der har en topfart, som kan sænkes. På den måde undgår du at dine børn kan køre alt for stærkt og risikere at komme galt afsted.

Skal du have et el løbehjul til voksne, bør du kigge efter et el løbehjul som har en hjulstørrelse på 8-12 tommer. Denne type kan klare op til 200 kg i vægtbelastning, samt har en rækkevidde på op til 20 km. Nogle el løbehjul af denne type findes også med skivebremse og fodbremse, hvilket kan være noget af en luksus.

Pris

El løbehjul findes i dag i et væld af prisklasser, men generelt kan man sige, at det er svært at finde et el løbehjul af rimelig kvalitet til under 3.000 kr. De fleste el løbehjul ligger i prisklassen omkring 3-5.000 kr, hvor dem i den høje ende siges at være af en meget høj kvalitet. Du kan også sagtens finde endnu dyrere el løbehjul på op til 8-10.000 kr.

Er du på udkig efter et el løbehjul, dit barn kan bruge derhjemme, kan du sagtens finde billigere modeller til under 3.000 kr. Vær dog opmærksom på, at de ofte ikke har en særlig lang levetid.

En undersøgelse fra Tyskland viste at de udlejnings-elløbehjul, du finder på gaden fra eksempelvis Voi, oftest har en levetid på omkring 29 dage. Selvfølgelig har disse også oftest kørt rundt i døgndrift, og kvaliteten er heller ikke som de el løbehjul, man selv kan købe. Dertil er der også en tendens til, at udlejningsløbehjulene ikke bliver behandlet særligt pænt af alle brugere.

Vægt

En af de mest væsentlige fordele ved el løbehjul er, at de ofte ikke vejer særligt meget. De er derfor nemme og bekvemmelige at have med rundt. De flest modeller ligger på omkring 10-15 kg i vægt. De dyre el løbehjul er ofte lidt tungere, da dæk og stel er af en højere kvalitet, men det betyder ikke nødvendigvis, at de lettere modeller er dårligere.

Vil du gerne have et el løbehjul, du kan have med dig i metroen eller toget, kan det være en fordel at gå efter af de modeller, der ikke vejer så meget, og som kan foldes sammen, så du nemt kan have det med uden det vejer eller fylder for meget.

El løbehjul med sæde

Er du ikke så meget til tanken om at skulle stå op på et løbehjul og blive træt i benene, er det også muligt at købe el løbehjul med sæde. Du kan også vælge at tilkøbe et sæde ved siden af, som kan monteres, når du har lyst. Det kan være en rar løsning, hvis du ikke har lyst til at stå op hele tiden på løbehjulet, men du skal være opmærksom på, at det ikke er lovligt at bruge på offentlige veje.

Lovgivningen omkring el løbehjul kan du også læse mere om herunder, men når det gælder el løbehjul med sæde, er de altså ikke lovlige at køre på på de offentlige veje. Det gælder altså kun på privat grund – det kunne eksempelvis være på en stor fabrik eller en gård.

Lovgivning

Har du besluttet dig for at købe et elektrisk løbehjul, skal du først og fremmest have styr på lovgivningen. Og her gælder de samme færdselsregler som for cyklister. Det vil sige, at du skal følge cykelreglerne, selvom du kører på el løbehjul.

Du skal køre på cykelstien, hvis der er en, samt følge cyklistsignaler og skiltning. Du må derfor ikke køre på fortovet, fodgængerovergange, gågader eller på gangstier. Det betyder også, at du skal give tegn, når du vil dreje eller stoppe. Som cykler og andre køretøjer er der ligeledes en promillegrænse på 0,5, samt en nulgrænse for ulovlige stoffer.

Selvom det ikke er et lovkrav, anbefales det også at du bruger cykelhjelm, når du kører på el løbehjul. Da el løbehjul kan komme op og køre en fart på 20 km/t, kan du komme slemt til skade i styrt, og derfor anbefales det kraftigt at bruge cykelhjelm. Og så skal du selvfølgelig også altid sørge for at tage hensyn til andre trafikanter. Det kan være svært at høre, hvis du kommer kørende bagfra på et el løbehjul, da det ikke giver meget lyd fra sig, så vær opmærksom på dette, hvis du vil overhale andre.

Foruden de generelle færdselsregler, der gør sig gældende for både cykler og el løbehjul, er der også nogle særlige regler for el løbehjul, som Rådet for Sikker Trafik har beskrevet:

  • Du skal være fyldt 15 år for at køre på el løbehjul – nogle udlejningsfirmaer kræver, at du er 18 år.
  • Børn under 15 må kun køre på el løbehjul i trafikken sammen med en voksen over 18 eller i legeområder eller private områder.
  • Elektriske løbehjul må højest kunne køre 20 km/t med motorkraften alene.
  • Der må ikke være sæde på el løbehjulet.
  • Der må kun være én person på løbehjulet.
  • Du skal køre med lys på hele døgnet, og der skal være en hvid eller gul lygte foran og en rød lygte bagpå. Disse lys skal kunne ses på mindst 300 meters afstand.
  • Der skal være en rød refleks bagpå, en hvid foran, samt gule eller hvide reflekser på hver side af løbehjulet.
  • El løbehjulet skal være CE-godkendt, max veje 25 kg og max være 2 m langt og 70 cm bredt.

Et godt el løbehjul

Det kræver altså lidt at finde det helt rigtige el løbehjul. Der finde mange gode el løbehjul på det danske marked, og derfor kræver det lidt overvejelser for at finde ud af, hvad du har behov for.

Et løbehjul med motor kan være et glimrende transportmiddel, især til dig der gerne vil slippe lidt uden om trafikken i myldretiden og spille for at møde op på arbejde eller i skole helt badet i sved. Og så er det jo også sjovt at køre omkring på et el løbehjul og mærke vinden i håret.

Hvis du vil have dit eget el løbehjul, er det selvfølgelig først og fremmest godt at gå efter et, der er godkendt til brug i Danmark. Det gælder blandt andet, at det skal være CE-godkendt. Og medmindre du kun vil bruge el løbehjulet privat, skal det selvfølgelig også have en max hastighed på 20 km/t, samt være uden sæde, da det ellers ikke vil være lovligt at køre på i trafikken.

Skal du bruge løbehjulet i trafikken, skal du selvfølgelig sørge for, at det lever op til lovgivningen, samt at du lever op til færdselsreglerne. Og så skal du egentlig bare finde ud af, hvad du har behov for i et løbehjul. Hvor langt skal det kunne køre? Skal det være et foldbart el løbehjul? Skal du køre langt, vil et løbehjul med en lang batteritid være at foretrække. Har du planer om at tage løbehjulet med i metro eller bus, er det en fordel at det kan klappes sammen, så det fylder mindre og ikke generer de andre passagerer.

Og så skal du selvfølgelig overveje det terræn, du skal køre rundt i, samt hvor vigtigt kørekomforten er for dig i forhold til hvilken type dæk, der skal være på el løbehjulet. Skal det være punkterfri dæk, der holder bedre, eller går du mere op i komfort og stødabsorbering?

Sidst men ikke mindst har prisen jo også betydning, og du kan få løbehjul for helt ned til omkring 2-3.000 kr og op til 10.000 kr. Hvor meget du vil køre rundt på dit elektriske løbehjul har også gerne lidt at gøre med prisen. Det er dumt at købe et dyrt el løbehjul, hvis du ikke har planer om at køre så meget rundt på det. Men skal du derimod køre på det dagligt, måske til og fra arbejde, kan det være en god idé ikke at investere i et alt for billigt el løbehjul, der hurtigt vil blive slidt op eller gå i stykker.

Med denne guide har du forhåbenligt fået dig en bedre idé om, hvilket el løbehjul du skal gå efter, og så kan du jo tjekke vores forslag her på siden, hvor du finder de el løbehjul, der har klaret sig bedst i tests og anmeldelser.

96
Unagi The model one E500
94
Ninebot MAX G30D
90
Xiaomi Mi 1s
Tilføj Produkt
Pris5499 kr5666 kr355 kr
Topfart25 km/h25 km/h25 km/h
Rækkevidde25 km60 km30 km
Maksimal vægtbelastning125 kg100 kg100 kg
Udstyr---
Vægt12.0 kg19.5 kg12.5 kg
Højde1100 mm1212 mm1140 mm
Dybde960 mm1167 mm1080 mm
Bredde420 mm472 mm430 mm
BatteritypeLi-IonLi-IonLi-Ion
Batterikapacitet9000 mAh15300 mAh7650 mAh
Opladning300 min360 min300 min
Hjulstørrelse7.510.08.5
Aftagelig sadel---
Egenskaber---
Maksimal brugervægt---
Effekt---
Spænding (Volt)---
Farve---
Certificering---
90
Denver SCO-65220
1

Denver SCO-65220 Anmeldelse

Specifikationer
  • Topfart: 20 km/h
  • Rækkevidde: 12 km
  • Maksimal vægtbelastning: 100 kg

Flere Specifikationer: Hjulstørrelse - 6.5; Opladning - 180 min; Batteritype - Li-Ion; Batterikapacitet - 4000 mAh; Vægt - 9.76 kg; Højde - 1090 mm; Dybde - 980 mm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Denver SCO-65220

Her får du et suverænt el løbehjul med et moderne og foldbart design, som gør det nemt at have med på farten. Løbehjulet har en tophastighed på 20 km/t, og du kan derfor hurtigt komme fra A til B – og endda helt uden at få sved på panden.

Løbehjulet har et stort batteri, og har dermed en rækkevidde på 12 km – så du kan sagtens tage løbehjulet med ud på nogle af de lidt længere køreture. Derudover er den udstyret med LED lys i fronten, og du kan derfor trygt benytte løbehjulet, selvom mørket er faldet på. Der er også monteret en ringklokke på styret og reflekser både foran, bagpå og på siden af løbehjulet, så du altid fremstår synlig på cykelstien.

Derudover er løbehjulet monteret med rigtige gummidæk, hvilket giver en behagelig og optimal køreoplevelse, da gummidæk er væsentligt mere modstandsdygtige end plastikdæk. Yderligere er der monteret et skridtsikkert materiale på midten af brættet, så du altid kan føle dig tryg, når du kører på løbehjulet – også når det fugter lidt.

Specifikationer

  • LED display
  • Foldbart design
  • Mærke: Denver
  • Tophastighed: 20 km/t
  • Rækkevide: 12 km
  • Motor: 300 watt
  • Ladetid: 3 timer
  • Bredde: 47 cm
  • Længde: 98 cm
  • Højde: 110 cm
  • Vægt: 8,9 kg
  • Kraftigt lys og reflekser foran og bagpå
90
Ninebot Segway KickScooter MAX G30
Specifikationer
  • Topfart: 25 km/h
  • Rækkevidde: 65 km
  • Maksimal vægtbelastning: 100 kg

Flere Specifikationer: Hjulstørrelse - 10.0; Opladning - 360 min; Batteritype - Li-Ion; Batterikapacitet - 15300 mAh; Vægt - 19.1 kg; Højde - 1203 mm; Dybde - 1167 mm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Ninebot Segway KickScooter MAX G30

En fantastisk el løbehjul, som er bygget til langturspendleren. Dette el løbehjul har nemlig en suveræn rækkevidde på hele 65 km – og den kan derfor sagtens bruges til de helt lange ture! Derudover har løbehjulet en tophastighed på 25 km/t, så du kan komme hurtigt fremad.

Her får du et el løbehjul med en utrolig stærk og kraftig motor, som nemt kan klare en stigning på hele 20% uden, at det påvirker hastigheden. Løbehjulet er bygget til at kunne håndtere både asfalt og let terræn, så der er ingen grund til panik, hvis du skulle møde nogle småsten på vejen.

Løbehjulet er udstyret med pneumatiske, slangeløse dæk, så du er sikret en behagelig oplevelse, når du kører på løbehjulet. Derudover er dækkene udstyret med et ekstra gelélag på indersiden, så du kan køre helt uden bekymring for at punktere undervejs.

Denne model er også udstyret med både forlys og baglys, så du altid fremstår synlig – også når mørket er faldet på. Derudover har løbehjulet et indbygget Energy Recovery System, som sørger for at energien udnyttes til det maksimale samt et Smart Battery Management, som sørger for en optimal udnyttelse af batteriet.

Specifikationer

  • Foldbart design
  • Støv- og spuletæt
  • Indstillinger: Eco / Drive / Sport / Fodgænger
  • stigningsgrad: 20%
  • Mærke: Segway
  • Tophastighed: 25 km/t
  • Rækkevidde: Op til 65 km
  • Ladetid: 6 timer
  • Motor: 350 watt nominel
  • stigning: 20%
  • Bredde: 43 cm
  • Længde: 102 cm
  • Højde: 113 cm
  • Vægt: 18 kg
  • Kraftigt lys foran og bagpå

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af El-løbehjul

Vi har samlet en række af de bedste el-løbehjul på markedet i 2021, som har fået gode anmeldelser og vurderinger i forskellige forbrugertests.

Et el løbehjul eller elektrisk løbehjul er ligesom et almindeligt løbehjul, som har en motor, der hjælper med at drive det frem. Det betyder at du bare kan stå på det og køre uden at skulle skubbe fra med foden for at få fart på. Hastigheden og bremsningen kan du styre via knapper eller et håndtag på styret.

El løbehjul må højest kunne køre 20 km/t med motorkraft alene. Kan et el løbehjul køre mere end 20 km/t, er det ikke tilladt i trafikken.

El løbehjul med sæde er ikke lovlige i den offentlige trafik og må derfor kun bruges i det private.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Unagi The model one E500
96
Unagi The model one E500
5499 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.