TEST: De Bedste Frituregryder i test 2024

Se alle Frituregryder i testen
7532 Anmeldelser
45 Produkter
64 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

87
TriStar FR6935 TriStar FR6935 Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
356 kr. 448.60 kr.
92
Tefal Easy Pro FR3330 Tefal Easy Pro FR3330 Læs mere om produktet
 • Transparent låg
 • Nem at bruge
 • Let at gøre rent
 • Kold berøringszone
500 kr. 505.20 kr.

Vores test af
Frituregryder giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Frituregryder på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Frituregryde
 • Fordele og ulemper

Bedste Frituregryde
under 600 kr.

Top 3

Hvilket Frituregryder mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Frituregryder.

#1
Moulinex
92
#2
Tristar
54
#3
Unold
46
#4
Domo
44
#5
Tefal
33

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Frituregryde test

Hvem elsker ikke duften af sprøde pommes frites, der lige er taget op af frituregryden? Pommes frites er altid et sikkert hit på restauranter, caféer og burgerbarer. Den perfekte makker til burgeren – eller som en ret i sig selv i form af en god omgang pølsemix. Vil du gerne gøre restauranterne og burgerbarerne kunsten efter med de sprødeste pommes frites?

Køb en frituregryde og lav de lækreste pommes frites hjemme i dit eget køkken. Du slipper for bløde pommes frites i ovnen, og du friturestege både kød og grøntsager i en frituregryde. Kast dig ud i hjemmelavede donuts, onion rings, tempura-rejer og meget mere. Vil du lave hjemmelavede pommes frites – helt fra bunden, kan et mandolinjern også hjælpe dig godt på vej.

Sådan vælger du den rigtige frituregryde

Har du besluttet dig for at købe en frituregryde, er der selvfølgelig et par ting, du bør overveje først. Prisen på frituregryder er efterhånden ikke så høj i dag, som den tidligere har været, så derfor bør den ikke vække den store bekymring. Men du kan selvfølgelig godt have et budget i baghovedet.

Størrelse og kapacitet

En anden ting du bør tænke over, når du køber en frituregryde, er selvfølgelig størrelsen. En frituregryde fylder meget i et køkken, både når den står på køkkenbordet, og når du skal gemme den væk i et køkkenskab. Det er de færreste, der vil bruge en frituregryde hver dag, så det er rart at kunne gemme den væk i et skab eller en skuffe.

Størrelsen på frituregryden har selvfølgelig også betydning for dens kapacitet. Skal der være plads til en hel pose pommes frittes til hele familien? Eller vil du stege kylling eller andre store ting? Så skal det gerne være en frituregryde med stor kapacitet. Du kan også finde frituregryder med hele to beholdere, så du nemt kan tilberede forskellige ting ad gangen.

Andet tilbehør

Det er altså godt at overveje, hvad du vil tilberede i din frituregryde, og hvor meget mad, du gerne vil kunne lave ad gangen. Det gør sig også gældende, når vi ser på tilbehør til frituregryden. Størstedelen af frituregryderne på markedet har selvfølgelig blot en kurv, som du hælder maden i og sætter ned i den varme olie. Men det er også muligt at finde frituregryder, der har andet tilbehør.

Du kan få frituregryder, der også kan bruges til at lave fondue, da der medfølger fonduegafler. Derved kan du have frituregryden med ved bordet og bruge den til en hyggelig aften med familie og venner, hvor I kan være sammen om madlavningen.

Design og funktionalitet

Som regel har design af frituregryder ikke den store betydning, hvad angår æstetik og udseende. Frituregryder er som regel heller ikke noget, vi vil have stående fremme på køkkenbordet til dagligt.

Designet har dog betydning i forhold til funktionaliteten. En frituregryde skal gerne være nem at betjene – især når vi har at gøre med brandvarme olier. Overvej om du er til display og knapper, eller drejeknapper, når du skal indstille temperatur. Se også gerne på, hvor nemt det er at åbne og lukke frituregryden og få kurven i og op. Andre ting som justerbar temperatur, timerfunktion og autosluk kan også være relevant.

Nem rengøring

En sidste ting der er godt at have i baghovedet, når du køber en frituregryde, er rengøringen. Frituregryder har nemlig ikke ligefrem ry for at være nemme at rengøre. Her kan du med fordel vælge en frituregryde, hvor de aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen, så rengøringsarbejdet vil være lidt nemmere for dig.

Frituregryde eller air fryer?

De seneste par år er en anden type frituregryde blevet meget populær på det danske marked. Det er den såkaldte air fryer eller acti fryer, der også betegnes som en fedtfattig frituregryde. En reel frituregryde er det dog ikke, da der kun bruges meget lidt olie, og den tilbereder råvarerne med varmluft.

Med en air fryer kan du lave sundere madlavning end frituregryden – og det har selvfølgelig sine fordele. Desuden kan du tilberede næsten alle råvarer i den, og den er nem at bruge og rengøre. En anden fordel er også, at den ikke oser på samme måde, som en frituregryde. Den vil heller ikke sprøjte så meget, så du kommer ikke til at stå med et større svineri med olie over det hele. Desuden er den nemmere at rengøre, da du slipper for at skulle bakse med at hælde et par liter olie ud.

Ulempen ved air fryere er dog, at de ofte er noget dyrere end almindelige frituregryder. Smagen vil heller ikke være helt den samme som friturestegte og dybstegte råvarer, da de jo heller ikke er tilberedt på helt samme måde, men nærmere bagt. Du kan dog med fordel bruge en smule mere olie, eller olie af ekstra god kvalitet.

Om du skal købe en air fryer eller en almindelig frituregryde afhænger først og fremmest af, om du går mere op i sundhed og fedtfattig kost. Er en air fryer noget for dig, så hop over og find de bedste air fryer på markedet her.

Rengøring af frituregryde

Når du skal rengøre din frituregryde, er det desværre ikke nogen nem opgave, du skal kaste dig ud i. Er du heldig at have købt en model, hvor de aftagelige dele kan gå i opvaskemaskinen, har du selvfølgelig allerede en fordel her. Ellers må du vaske disse dele op i hånden.

Når det gælder selve friturekammeret, er det her, rengøringen kan blive lidt vanskelig. Som regel skal olien nemlig skiftes ud efter 8-10 stegninger – og det kan godt være svært at tømme frituregryden for olie.

Her bør du selvfølgelig sørge for, at olien i frituregryden er kølet helt af, inden du skiller dig af med den. Og så må du aldrig hælde olien direkte i køkkenvask, afløb eller kloak. Olien kan nemlig stoppe afløb og kloak til. I stedet skal du hælde olien over i en anden beholder. Gem eventuel den gamle flaske fra fritureolien, så kan du hælde den herover i. Har du ikke gemt flasken, kan du bruge en gammel mælkekarton eller anden type beholder eller flaske. Derpå skal du smide flasken eller mælkekartonen med olien ud – og sørg for at læse op på affaldssorteringsreglerne for det. I nogle kommuner må du smide flasken ud med almindeligt restaffald. Andre kommuner betegner det som farligt affald. Sørg derfor for at læse op på, hvordan reglerne er i din kommune.

92
Tefal Easy Pro FR3330
90
Princess Double Fryer 183123
87
TriStar FR6935
Tilføj Produkt
Pris500 kr1075 kr356 kr
KategoriOlie frituregrydeOlie frituregrydeOlie frituregryde
EgenskaberDel tåler opvaskemaskine, Flytbar indsats, Kold berøringszone, Transparent lågDel tåler opvaskemaskine, Flytbar indsats, Kold berøringszoneDel tåler opvaskemaskine, Flytbar indsats, Kold berøringszone
Tilgængelige farverGrå, Rustfri stål, Sort, SølvRustfri stål, Sort, SølvRustfri stål, Sort
Kapacitet (Kg)1.2 kg-3.0 kg
Oliekapacitet3.0 L6.0 L-
Effekt2200 W3600 W2000 W
Højde--265 mm
Dybde--425 mm
Bredde--225 mm
Vægt--3.0 kg
Maksimal Temperatur---
Kapacitet (L)---

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Frituregryde

Har du besluttet dig for at købe en frituregryde, skal du først og fremmest tænke over, hvor stor den skal være. Størrelsen på frituregryden er selvfølgelig relevant i forhold til, hvad du gerne vil stege i den, samt at der skal være plads til den på køkkenbordet eller i et skab. Det kan også være designet har betydning for dig, samt muligheden for at vaske enkelte dele i opvaskemaskinen. 

Om du skal købe en klassisk frituregryde eller air fryer afhænger først og fremmest af dit behov og ønsker. Vil du lave de sprødeste pommes frites, er det den almindelig frituregryde, der klarer opgaven bedst. Men vil du gerne spare på fedtstoffet, er en air fryer måske et bedre valg.

Er det første gang du skal bruge en frituregryde, er det vigtigt at du læser brugervejledningen grundigt. Sørg derpå for at frituregryden er rengjort, inden du hælder olie i og tænder for den ?? og følg vejledningen og opskriften.

Ikke nok med at du selvfølgelig kan laver pommes frites i frituregryden, kan du også stege forårsruller, samosaer, falafler og meget andet. Vil du kaste dig ud i donuts og norske klejner, kan vi også anbefale at bruge frituregryden til det.

Kilder

Der ligger et stort arbejde i at finde frem til de bedste produkter på markedet ?? vi har gjort det for dig. Med hjælp fra pålidelige testkilder og forbrugermagasiner har vi fundet frem til de bedste frituregryder på markedet. Vi har taget udgangspunkt i tests og anmeldelser fra både ekspertanmeldelser og forbrugeranmeldelser. Læs mere om hvilke kilder, vi har taget udgangspunkt i her.

Tænk ????

Det danske Forbrugerrådet Tænk er vores officielle forbrugerorganisation, der hjælper danske forbrugere i den rigtige retning, hvad angår produkter på det danske marked. Her kan du læse tests og sammenligninger af at væld af produkter, samt læse mere om uønsket kemi og meget mere. De har i juli 2020 testet 7 forskellige frituregryder, hvor de blandt andet kårer Frytastic 5371 fra producenten Fritel som Bedst i Test, mens Cleanfry Infinity 4000 fra Cecotec kåres som Godt Køb. Tænks test af frituregryder kan du læse mere om her:

https://taenk.dk/test/frituregryder

Vær opmærksom på, at det kræver et abonnement at få adgang til Tænks tests.

Råd & Rön ????

Det svenske Råd & Rön er den svenske udgave af Tænk. De udfører også et væld af tests af produkter til det svenske marked, hvoraf en del selvfølgelig også findes i Danmark. De har ikke testet almindelige frituregryder, men til gengæld kan du finde hele 17 forskellige air fryers i deres test her, som dog kræver abonnement for at få adgang.

https://www.radron.se/tester/koksmaskiner-stadning/luftfritoser/

Icakuriren ????

Det svenske ugeblad byder på et hav af artikler om hjemmet, mad og meget mere. Oprindeligt hørte ugebladet under den svenske supermarkedskæde, ICA, men lever nu sit eget liv. Du kan læse masser af opskrifter og meget mere, og så finder du en test af hele 10 frituregryder, du kan læse gratis her:

https://www.hemtrevligt.se/icakuriren/artiklar/test-rad/20160919/stort-test-fritoser/

 

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Tefal Easy Pro FR3330
92
Tefal Easy Pro FR3330
500 kr 505.20 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.