TEST: De Bedste Kokkeknive i test 2024

Se alle Kokkeknive i testen
8771 Anmeldelser
36 Produkter
128 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

94
Global GS-89 Kokkekniv 13 cm Global GS-89 Kokkekniv 13 cm Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
300 kr. 399.80 kr.
98
Global G-2 Kokkekniv 20 cm Global G-2 Kokkekniv 20 cm Læs mere om produktet
  • Bedst i test
549 kr. 563.20 kr.

Hvilket Kokkeknive mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Kokkeknive.

#1
Robert Welch
98
#2
kuro
94
#3
MAC
93
#4
Zwilling
87
#5
Victorinox
84

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan vælger du den bedste kokkekniv

Du kender det sikkert du skal lave mad, du skal skære kød og hakke grøntsager, men din kokkekniv kan ikke skære gennem noget som helt. Din kokkekniv er ikke længere skarp og din skæring, minder mere om når du skære brød over med en brødkniv.

En god og skarp kokkekniv er et af de vigtigste redskaber i et køkken, hvis du skal lave ordentligt mad. Dette gælder ikke bare, om du er professionel kok eller bare godt kan lide at lave mad. En god skarp kvalitetskniv er et must. Skulle du kun kunne vælge en kniv at have i dit køkken, vil kokkekniven være det foretrukne valg.

Grunden til dette er kokkeknivens store alsidighed, hvor den kan bruges til stort set alle opgaver og råvarer i et køkken. Dette gælder alt lige fra fra at hakke kød, grønt og chokolade, til at fileter et stykke kød eller finthakke urter.

Da kokkekniven netop er så essentiel i et køkken, da den gør madlavningen meget lettere. Er det også vigtigt at du vælger den helt rigtigt kokkekniv, også selvom den kan være dyr sammenlignet med de billige kokkeknive. For på trods af at anskaffelsesprisen er højerer ved en kvalitets kokkekniv, så vil kvalitetskniven på lang sigt være billigere, da du ved god vedligeholdelse ikke skal udskifte før der er gået mange år. Billige budget knive, der ikke er lavet af kvalitet bliver meget hurtige sløve, og du skal derfor hurtigt købe en ny.

Det anbefales derfor at du hellere køber en kvalitets kokkeknive, end en masse billige dårlige kokkeknive. 

Til at finde frem til, hvilken kokkekniv der er perfekt til dig og dit behov i et køkken, vil denne guide hjælpe med at navigere mellem de forskellige former for kokkeknive. Her vil der kommes ind på kokkenknive generelt, pris, behov, vedligeholdelse og de tyske og japanske kokkeknive.

Først vil der kigges på er kokkeknivens materialer.

Materialer

Noget af det først du skal kigge efter, når du skal købe en god kvalitets kokkekniv er dets materialer. Er kokkeknive konstrueret af gode materialer, er der en sandsynlighed for at kokkekniven holder i mange år, samtidigt med at den holder sig skarp i lang tid af gangen. 

Det første man kigger på ved en kokkekniv er dets knivblad.

Knivbladet 

De bedste kokkeknive vil typisk være produceret i rustfrit stål og et højt kulstofindhold. Stålet er med til at sikre at kniven ikke ruster, samtidigt med at kokkeknivens blad forbliver skarpt i lang tid af gangen. Knivbladet vil typisk være omtrent 18-20 centimeter afhængigt af producenten, dette betyder også at bladlængden kan variere i størrelse.

Håndtaget

Håndtaget på en kokkekniv og generelt alle former for knive, er det stykke du har mest kontakt med. Det er derfor godt at have et komfortabelt håndtag, der ligger godt i hånden under brug. Her kan du få skridsikre håndtag, der også er vandafvisende. Du kan få håndtaget i materialerne i træ, plastik eller gummi. Disse er de typiske materialer til håndtaget på en god kokkekniv. 

Tangen 

Som det tidligere er nævnt, er de bedste kokkeknive lavet af stål. Stålet løber igennem hele knivens længde, hvilket betyder at stålet også går ind håndtaget. Det stål der går ind i håndtaget, er navngivet som tangen. På kvalitets kokkeknive løber stålet helt hen til slutningen af håndtaget, kaldes det for en fuldtang kniv. Fuldtang knive gør at kokkeknive er lettere at benytte sig af, da det giver kniven en bedre balance.

Disse er de elementer der udgøre en kokkekniv, hvor skærebladet, tangen og håndtaget er lavet af sublime materialer.

Behov i et køkken

For at finde frem til hvilken kokkekniv der passer perfekt til dig, er det vigtigt at du får styr på dit behov, og på baggrund af dette fastsætter et rådighedsbeløb ud fra dette.

Er du forholdsvis ny og er din erfaringer inden for gastronomi forholdsvis små, så kan dit behov stort set skæres ned til udskæring af kød og grøntsager. Dit behov bør stort set være det. Og til begge disse opgaver bør en kokkekniv kunne klare disse behov. 

Er du mere erfaren og vil kunne filetere eller hakke urter meget fint, så vil du måske skulle have et supplement til din kokkekniv. Hvis du ikke føler at kokkekniven fuldstændig dækker dit behov, eller du gerne vil eksperimentere med andre knivtyper også, får du her et kort overblik. Det vil typisk være tre former for knive, der vil fungere godt som supplement til kokkekniven. 

Den første er en universalkniv. Universalkniven er noget mindre end kokkekniven og er meget nem at betjene. Universalknive er god til urter, men også god i andre mindre skæreopgaver, som at fjerne kernehus eller skære champignoner. Universalkniven er en god all around kniv, der supplerer kokkekniven godt på de punkter, hvor kokkekniven halter.

Den næste type kniv der er god, som supplement til kokkekniven er en filetkniv. Filetkniven er længere end kokkekniven, men også meget smallere. Filetkniven er god til når du skal  filetere en fisk eller fjerne scener fra andet kød, hvilket til tider kan være bøvlet med en kokkekniv. 

Den sidst type kniv der kan bruges, som et godt supplement til kokkekniven er en kødøkse. Kødøksen kan klare alle de tunge opgaver i et køkken. Da kokkekniven ikke er særlig god til at skære ben, knogle over frostvarer over, og egentlig heller ikke skal bruges til det, hvis du vil passe på din kokkekniv. Derfor kan du istedet benytte kødøksen, der også kan være behjælpelig med at knuse krydderier til maden.

Efter at have set på dit behov, er det næste prisen på en kokkekniv. Det kan ikke kommes udenom at kvalitets kokkekniv er dyre, sammenlignet med hvad de fleste forbrugere har været vant til at betale for en kokkekniv. Det der skal tages i mente med kvalitets kokkekniven er at, hvis du køber en kvalitets kokkekniv, vil du ikke skulle ud og købe en ny før om rigtig mange år. Så på trods af den dyre pris her og nu, vil det være en god investering på lang sigt. Samtidigt med at du aldrig er i tvivl om at din kokkekniv ikke er skarp, da den er lavet af kvalitet. 

Prislejet på kokkeknive kan være alt fra 900 kroner og helt op til 3.000 eller mere. Her vil det anbefales ikke at købe dem der koster mere end 3.000 kroner, ved mindre du har meget erfaring i et køkken og gå meget op i det. Da disse kokkeknive typisk vil være til restauranter og kokke på et højt niveau.

Hvad er Rockwell skalaen?

I din søgen efter en kvalitet kokkekniv, vil du uden tvivl støde på begrebet rockwell skalaen, som også forkortes HRC, der står for Hardness Rockwell C.  Skalaen blev opfundet af Hugh og Stanley Rockwell i 1900 tallet, i et ønske om at måle forskellige materialers hårdhed.

Skalaen benyttes internationalt og giver et estimat for kokkeknivens overfladehårdhed i stålet. Denne hårdhed er med til at indikere, hvor knivens ydeevne og holdbarhed. Rockwell skalaen går fra 20-65, jo højere tallet er desto hårdere er stålet på kokkekniven og dermed er kniven skarp i lang tid af gangen. En høj hårdhedsværdi har dog også den betydning, at kokkekniven i større grad er udsat for at krakelere. Derfor skal kokkeknive med høj hårdhedsværdi også have en stor grad af vedligeholdelse, så dets tynde og skarpe blad ikke lider skader.

Kokkeknive der har en lav hårdhedsværdi, vil være mere holdbare, men bevarer ikke skarpheden i særlig lang tid af gangen, sammenlignet med kokkeknive der har en højere hårdhedsværdi. For at give en indikation af hvilken skala professionelle kokke typisk går efter, så skal hårdhedsværdien typisk være på minimum 55 på Rockwell skalaen. 

Måden hvorpå Rockwell skalaen måles er ved at en stål- eller diamant kugle presses ind i materialet, hvorefter hårdheden måles ud fra nedtrykningsdybden.

Japanske eller tyske kokkeknive – Hvad er bedst?

Når det kommer til de bedste kokkeknive på markedet, besidder både Tyskland og Japan nogle af de mest populære og kendte mærker indenfor kokkeknive og knive generelt. Begge lande er kendt for deres knivfærdigheder, som er af sublim kvalitet. Der er ikke den store forskel mellem de to landes kokkeknive, og du kan være helt sikker på at få en kvalitets kokkekniv, hvis du køber en kokkekniv fra en af disse to lande. Dog er der små forskelle, og disse forskelle vil blive gennemgået nu. 

Japanske kokkeknive

Japansk kokkeknive benytter sig traditionel af kulstofstål i produktionen af deres kokkeknive. Kulstofstål er med til at sørger for at knive ikke bliver sløj og dermed er skarp i lang tid af gangen, derfor er kulstofstål også det optimale materiale til knivblade. Japanske knive besidder typisk en hårdhed på omkring 60 eller 61 på Rockwell skalaen.

Tyske kokkenknive

Tyske kokkeknive derimod er typisk lavet af rustfrit stål, som er med til at give de tyske kokkeknive en lavere hårdhed end sammenlignet med de japanske kokkeknive. De tyske kokkeknive er på en hårdhed på 56 og 58 på Rockwell skalaen.

Der er som sagt ikke den store forskel på de japanske og tyske kokkeknive, det eneste er hvilke materialer de er lavet af, hvilket giver dem to forskellige typer af hårdhed på Rockwell skalaen. Derudover er der også forskel i det visuelle design.Hvilken type af kokkeknive der er bedst, er der ikke noget entydigt svar på. Og det kommer ned til hvad du som forbruger foretrækker samt, hvilke præferencer du har, da designet ikke er ens på de to typer af kokkeknive.

Sådan vedligeholder du din kokkekniv

Noget af det vigtigste du kan gøre, for at sørger for at din kokkekniv forbliver skarp og holder i lang tid er at vedligeholde den.Til at vedligeholde din kokkekniv, vil der komme nogle råd, som hvis du gør dette til en vane, vil forlænge din kokkeknivs levetid. Vedligeholdelse af kokkeknive kan inddeles i tre kategorier. Disse tre kategorier er inden brug, under brug og efter brug.

Inden brug

Da en skarp kokkekniv er en god kokkekniv, derfor er det en god ting jævnligt at slibe og skærpe din kniv. Til at skærpe din kokkekniv er det vigtigt at du benytter dig af et keramisk strygestål. Grunden til at du skal bruge et keramisk strygestål, er at det besidder en hårdhed, hvor du er sikret at alle typer af kokkekniv kan skærpes på dette strygestål. Ved benyttelse af strygestål, sliber du ikke kokkekniven, istedet rettes skæret på kniven ud så skævheder og hak elimineres. Benyttes kokkeknive ofte, vil det være godt at skærpe kokkeknive omtrent en gang om ugen. For at bruge strygestålet på din kokkekniv, skal du stryge knive med lange og rolige bevægelser, i en vinkel på 15 grader skiftevis på hver side.

Når du skal slibe er det en god ide at have en knivsliber. Ved slibning af din kokkekniv fjernes en del af metallet hver gang. Kokkekniv med høj hårdhedsværdi skal derfor slibes sjældnere, men det afhænger også af hvor ofte du benytter kokkekniven. Som tommelfinger regel skal en kokkekniv, der jævnligt benyttes slibes en gang i måneden.

Under brug

Under benyttelse af din kokkekniv er der ikke meget du skal være opmærksom på i forhold til vedligeholdelse. Der er dog to små ting, som vil kunne forlænge din kokkekniv levetid.

Det første er at aldrig at brug knivsæggen når du skal fjerne kød eller grønt fra dit skærebræt. Dette punkt er en dårlig vane, som mange er blevet oplært med, når de har benyttet en kniv. I stedet for at bruge knivsæggen til at fjerne kød eller grønt fra dit skærebræt og hen på en pande eller gryde, skal du istedet vende din kokkekniv om, og fremover bruge bagsiden. Tippet er meget simpelt, men kan være svært at huske i starten, men får du gjort det til en vane, vil det skåne kokkeknivens knivsæg og sikre skarpheden på kniven.

Det næste tip er at benytte sig af flere forskellige kniv end kokkekniven. Som det tidligere blev nævnt findes der knive til flere forskellige behov, selvom kokkekniven stort set kan klare alle opgaver. Derfor anbefales det at hvis du har lyst og råd til det, at købe flere forskellige typer af knive. Så du ikke kun slider på kokkekniven.

Efter brug

Når du skal gøre din kvalitets kokkekniv rent, er det vigtigt at du ikke benytter dig af opvaskemaskinen. En kokkekniv kan godt tåle at komme en tur i opvaskemaskinen, og det vil ikke være verdens undergang, hvis det sker et par gange. Men opvaskemaskinen vil ikke være god for din kokkeknive.

Dette skyldes at opvaskemaskinen udsætter kokkekniven for nogle kemiske stoffer, der er med til at slide på knivbladet og knivsæggen. Du vil derfor hurtigt opleve at din kokkekniv bliver sløv og skal slibes, hvis du benytter dig af opvaskemaskinen, til at rengøre din kokkeknive.

Det anbefales i stedet at du benytter varmt vand og opvaskemiddel til at vaske din kokkekniv i hånden. Hvorefter du tørre kokkekniven med et rent viskestykke. Undlad så vidt muligt at lade din kokkekniv ligge i vand i lang tid gangen inden rengøring. Stålet på kniven kan nemlig blive nedbrudt, under udsættelse for væske

Efter rengørelse af kokkekniven, er det vigtigt at du opbevare den ordentligt. Der er ikke optimalt at opbevare dine fine kokkekniv i en køkkenskuffe, selvom det kan være tiltrækkende, da kokkekniven dermed er gemt væk. Køkkenskuffen udsætter desværre kokkekniven for slag og ridser, der er med til at gøre kokkekniven sløv.

Det anbefales derfor istedet at du opbevare din kokkekniv på en knivmagnet eller i en knivtaske. Da disse metoder er mest skånsom for din kokkekniv. Vælger du knivmagneten, skal du være sikker på at materialet er bløde som fx. træ eller plast. Da metal skader skåret, hver gang du tager din kokkekniv af og på knivmagneten. 

Nu tænker du sikkert om de ikke også kan bruge en knivblok til din kokkekniv. Og egentlig kan du også godt benytte dig af en knivblok, dog skal du være opmærksom på at der hersker tvivl om knivblokken kan skade din kokkekniv. Skaden skulle komme fra hver gang tager og sætter din kokkekniv i knivblokken. Vil du være på den sikre side, lader du vær med at benytte dig af knivblokken som opbevaring af din kokkekniv. 

Den sidste ting du skal være opmærksom på, er ikke kun at vedligeholde knivbladet, men også håndtaget. Er håndtaget lavet af træ, vil det være en god ide at give håndtaget noget olie, når der er gået et par måneder. Er håndtaget fremstillet af noget andet, skal vedligeholdelse tilpasses efter dette.

Det skal du se efter, når du køber en kokkekniv

For at opsummere hvad du skal kigge efter når du skal købe en kokkekniv, så er det følgende. Start med at se efter hvilke materialer, som kniven er lavet af. Materialerne er fordelt på knivbladet, håndtaget og tangen. Her vil stål og især rustfrit stå, være et meget godt materiale. Mens du også kan få et håndtag i træ eller plastik.

Derefter skal du specificere dine behov for en kokkekniv. Dit behov vil typisk være at hakke kød og grøntsager, hvilket en kokkekniv kan klare fint. Er du mere avanceret kan du supplere din kokkekniv, med andre typer af knive. Da det også er med til at nedsætte slidtage på din kokkekniv. De tre knive vil være en universalkniv, filetkniv og en kødøkse. På baggrund af dette skal du definere et rådighedsbeløb, du vil betale for din kokkekniv. Prisen på en kvalitets kokkekniv starter omkring 800- 900 kroner, og kan være over 3.000 kroner. Det anbefales ikke at du køber en kokkekniv i den helt dyre klasse, ved mindre du går rigtig meget op i udstyr og mad.

Dog anbefales det heller ikke at købe en billig dårlig kvalitets kokkekniv til 100- 200 kroner, da disse kokkekniv hurtigt vil blive sløve. Og du skal dermed købe en ny. Derfor vil du spare penge i længden, hvis du køber en god kvalitets kokkekniv, istedet for mange dårlige. Samtidigt med at den gode kokkekniv, vil give dig bedre forudsætninger i køkkenet.

For at kunne finde ud af, hvilke kokkekniv der er af kvalitet, skal du se efter rockwell skalaen. Der hjælper dig med at indikere kvalitet på en skala fra 20-65. 

I forhold til lande, der producere gode kokkekniv, vil lande som Tyskland og Japan altid være et godt valg. Du går dermed aldrig helt galt i byen, hvis du køber en kokkekniv, som er produceret fra en af disse to lande.

Til sidst er det vigtigt at du husker at vedligeholde din kokkekniv, hvis du ønsker at den har en lang levetid og at den forbliver skarp. Dette gør du ved at slibe og skærpe din kokkekniv. Aldrig benytte dig af knivsæggen når du fjerne kød eller grønt fra dit skærebræt, men i stedet bruge bagsiden. Dernæst hvis det er muligt, kan du supplere din kokkekniv med andre knive, for at nedsætte slitage. Efter brug af kokkekniven, skal du så vidt muligt undgå at vaske kokkekniven i opvaskemaskinen, men istedet gøre den rent i hånden. Opbevaring af kokkeknive, skal ikke foregå i køkkenskuffen, men på en knivmagnet eller en knivtaske.

Er du opmærksom på disse ting, inden du køber en kokkekniv, så burde du have gode forudsætninger for at vælge din perfekte kokkekniv til dit behov.

94
Satake Kuro Kiritsuke
1

Satake Kuro Kiritsuke Anmeldelse

Specifikationer
  • Knive: Knive
  • Knivsæt: Universalkniv
  • Knivbladsmateriale: Nej

Flere Specifikationer: Ståltype - Stål; Bladlængde - Sølv; Egenskaber - 67; Skaftmateriale - 58.0; Skaftfarve - VG-10; Oprindelsesland - 23.0 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Satake Kuro Kiritsuke

Satake Kuro Kiritsuke er en populær kniv blandt forbrugerne. Kuro-serien er produceret af japanske Satake, og vi ved alle sammen godt, at japanerne kan noget, når det gælder knive.

Denne kniv er bestemt heller ingen undtagelse. Her får du en skøn håndsmedet kniv, som er fremstillet af de klassiske 67 lag damaskusstål – i et flot rustikt design med et groft hamret knivblad. Det giver et helt unikt udseende, der faktisk ikke kun er for udseendes skyld. Den ujævne overflade er nemlig med til at modvirke vakuum, som sikrer at kniven glider gennem alle former for råvarer, som var de smør. En helt igennem eventyrlig oplevelse at skære med.

Knivens indre består af et kernestål af VG-10 stål, der sikrer et lynskarpt og holdbart knivblad, som er helt tyndslebet. Her får du en kniv, du kan have glæde af i mange år, hvis du sørger for at passe godt på den. Vask den med omhu, og sørg for at slibe den ind imellem. Så er du godt kørende med denne kniv i dit køkken.

Det smukke rustikke look fra det grove knivblad harmonerer perfekt sammen med det flotte håndtag af brændt træ og stål. En smuk kniv til det stilrene køkken.

Satake byder på et væld af knive i Kuro-serien. Du kan få knive i forskellige længder og finde lige præcis den eller de knive, du har behov for. Kiritsuke-modellen har en bladlængde på 23 cm, hvilket er en god størrelse til at håndtere grøntsager såvel som kød. Brug knivene til at skære grøntsager, krydderurter og kød og gør madlavningen nemmere med Satake Kuro Kiritsuke og de andre skønne knive fra Satake Kuro-serien.

94
Zwilling Four Star 35061-000 Knivsæt
Specifikationer
  • Knive: Knivsæt
  • Knivsæt: Ja
  • Knivbladsmateriale: Stål

Flere Specifikationer: Skaftmateriale - Plast; Skaftfarve - Sort; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Zwilling Four Star 35061-000 Knivsæt

Ønsker du et samlet sæt med knive og en fin holder til, vil Zwilling Four Star knivblokken med knivsæt være et godt bud. Her kan du holde styr på alle knivene i en flot knivblok af bøgetræ, mens knivene er produceret i stål af høj kvalitet. Her får du hele fire knive og et strygestål, der passer perfekt i den medfølgende knivblok.

Tyske Zwilling har helt styr på knivene – de er slebet til perfektion med en vinkel på 30 grader (15 på hver side), som sikrer et stabilt knivblad, der ikke går på kompromis med skæreevnen. Her er du sikret en god skarphed på alle knivene i sættet – store som små.

Knivene har været igennem en særlig form for ishærdning, som er med til at sikre de helt igennem fantastiske skæreegenskaber. Desuden er knivene meget modstandsdygtige over for rust og slid. Og når knivene bliver sløve, er det nemt at slibe dem igen med Zwillings gode slibeværktøjer.

Zwilling går også op i sikkerheden, når det gælder knive. Selve halsen – stykket mellem knivsskæftet og knivsbladet er nemlig formet som en fingerbeskytter, der er med til at yde en god sikkerhed, så du ikke kommer ud for uheld, hvis hånden kommer for tæt på bladet. Desuden sikrer denne udformning også en god vægtfordeling, der sørger for at alle knive i Four Star-sættet ligger godt i hånden. Dertil er skaftet produceret i et fint kunststofmateriale, der sikrer en god håndtering. Ergonomi er nøgleordet, og knivene føles rare at holde på.

Alt i alt får du et fint standard knivsæt for pengene, som passer til de fleste husholdninger. Ikke nok med det er Four Star serien fra Zwilling den mest solgte Zwilling knivserie på verdensplan – de ved altså godt, hvad de laver hos Zwilling.

94
Kai Wasabi kokkekniv 20 cm
Specifikationer
  • Knive: Knive
  • Knivsæt: Kokkekniv
  • Knivbladsmateriale: Nej

Flere Specifikationer: Ståltype - Stål; Bladlængde - Sølv; Oprindelsesland - 32.6 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Kai Wasabi kokkekniv 20 cm

Uanset hvor meget du går op i madlavning er det en god idé at have en ordentlig kniv eller to i dit køkken. Og skulle du vælge bare en, skulle det måske være kokkekniven fra Wasabi Black serien udviklet af knivmesteren Kai Shun. Oprindeligt fra de japanske køkkenet finder vi Wasabi-knivene, som navnet jo også lyder. Og her får du knive med samme styrke som en god stærk wasabi til sushien. Lige så det brænder på tungen.

Knivene fra KAI er blevet produceret i Japan i over 100 år, og siden 2003 har de også gjort deres indtog i vesten – og det er med god grund.

Med Wasabi kokkekniven får du en god makker til dit køkken i et robust og minimalistisk design. Det er en kniv, du vil have glæde af i mange år – og til et væld af skæreopgaver.

De fine knivblade fra Wasabi Black serien består af modstandsdygtig 6A/1K6 stål med en hårdhed på 56 HRC. Desuden er det smarte håndtag produceret i en kombination af plast og bambuspulver, der sikrer et godt og behageligt greb, selv når det er vådt. Halsen mellem håndtag og knivblad er i stål, og sikrer en god vægtfordeling – og så er der ingen risiko for, at der kommer snavs ind, hvor knivbladet er monteret.

Wasabi serien er en yderst populær og alsidig knivserie – som også er velkendt bland forbrugerne i Danmark. Du kan derfor finde den i mange danske køkkener, både i det private og professionelle. Knivene fås i et væld af størrelser – til enhver brug, og det er muligt at vælge særlige sæt med flere knive, hvis du ikke kan beslutte dig for en enkelt eller to.

94
Victorinox Kinesisk kødkniv
Specifikationer
  • Knive: Knive
  • Knivsæt: Kokkekniv
  • Knivbladsmateriale: Nej

Flere Specifikationer: Ståltype - Stål; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Victorinox Kinesisk kødkniv

Den kinesiske kokkekniv – eller kød- eller hakkekniv, som den også kaldes, fra Victorinox er en populær kniv, du kan bruge til meget i køkkenet. Den kan klare opgaver som at hakke kød og skære grøntsager i tynde stængler og strimler – helt uden du skal bruge for mange kræfter. Den har en god tyngde, der gør den nem at bruge, til trods for det lidt voldsomme udseende. Derfor egner den sig især godt til at hakke og skære grøntsager, samt knuse hvidløg og krydderurter. Dermed en meget alsidig kokkekniv, som kan bruges til et hav af opgaver i køkkenet.

Den kinesiske kødkniv er fremstillet af rustfrit stål, samt et ergonomisk greb i fibrox-plast. Det har en ru overflade, der gør dDet smarte fibrox-plast ligger godt i hånden, og det gode materiale gør, at skaftet ikke bliver glat, selvom det er vådt.

Hele kniven måler 30,8 centimeter, mens knivbladet har en størrelse på 18,5 centimeter, og dermed en fin størrelse til de fleste.

Gå all in på den kinesiske madlavning og brug den kinesiske kokkekniv til at snitte kød og grøntsager til dine wokretter og meget mere.

94
DAMASCUS 67 Kokkekniv 20 cm
Specifikationer
  • Knive: Kokkekniv
  • Knivsæt:
  • Knivbladsmateriale: Rustfri stål

Flere Specifikationer: Ståltype - Rustfri stål; Bladlængde - 20 cm; Skaftfarve - Sort; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af DAMASCUS 67 Kokkekniv 20 cm

Japanerne har ry for at lave fænomenale knive – og derfor stammer mange knivproducenter fra Japan, eller lader sig inspirere af de japanske teknikker. Samura er ingen undtagelse – de går op i at producere gode, knivskarpe knive. Det kommer særligt til udtryk i deres Damascus 67 serie.

Damascus 67 kokkekniven består af intet mindre end 67 lag damaskusstål – en meget avanceret smedningsteknik. Denne teknik består i foldning af de mange lag stål, som resulterer i en exceptionel skarphed og holdbarhed. En teknik man også brugte til produktionen af de japanske samuraiers sværd. Du får dermed en yderst holdbar og skarp kniv.

Ikke nok med det er grebet produceret i ABS-plast, der gør kniven nem at holde – og så er rengøringen ingen sag. Kniven kan nemlig tåle at komme i opvaskemaskinen.

Denne kniv er en god makker i køkkenet. Med en størrelse på 20 centimeter, kombineret med en unik skarphed, kan du nemlig klare et væld af skæreopgaver. Brug den til grøntsager, kød og krydderurter og oplev glæden ved madlavning.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Kokkeknive

Kokkeknivene er blevet vurderet ud fra deres tekniske specifikationer, indbyggede funktioner og brugervenlighed. Ydermere ser eksperterne også på prisen, da denne kan variere meget.

 Vi har samlet en test over de bedste kokkeknive på markedet i 2021. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

 Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes kokkeknive til flere forskellige prisklasser.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Global G-2 Kokkekniv 20 cm
98
Global G-2 Kokkekniv 20 cm
549 kr 563.20 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.