TEST: De Bedste Motionscykler i test 2022

I denne artikel har vi samlet 84 af de bedste Motionscykler, du kan finde på markedet lige nu. Motionscykler her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 6207 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Motionscykel. Så er du på udkig efter den helt rigtige Motionscykel til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Motionscykler her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Stine Mortensen
6207 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
84 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
147 timer Tid brugt
Stine Mortensen

Stine er vores sportsnørd, så hun har helt styr på alt, hvad der rører sig inden for træningsudstyr og sportsgear. Og så elsker hun at lave lækker og god mad – og der skal jo ordentlige køkkenmaskiner til, så dem ved hun selvfølgelig også en masse om.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Motionscykler i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
InShape FB40
InShape FB40 Læs mere om produktet
 • 8 modstandsniveauer
 • Pulsmåler
 • God til prisen
88
1762.00 kr 1199 kr

Bedste pris hos:

Coop.dk
BEDST I TEST
Cardiostrong BX40
Cardiostrong BX40 Læs mere om produktet
 • Justerbart sæde
 • 24 træningsprogrammer
 • Høj kvalitet
98
3999 kr

Bedste pris hos:

Fitshop
PREMIUM VALG
Concept 2 BikeErg
Concept 2 BikeErg Læs mere om produktet
 • Høj kvalitet
 • God til prisen
 • Masser af udstyr
98
11758.17 kr 11489 kr

Bedste pris hos:

Apuls.dk

Vores test af Motionscykler giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Cardiostrong BX40 98
PREMIUM VALG
Concept 2 BikeErg 98
BEDST TIL PRISEN
InShape FB40 88
Tilføj Produkt
Pris3999 kr11489 kr1199 kr
Type af motionscykel MotionscykelMotionscykel Motionscykel
Antal træningsprogrammer24--
EgenskaberDisplay, Hastighedsmåler, Justerbart sæde, Kalorietæller, Pulsmåler, Stopur, TransporthjulDisplay, Ergometer, Justerbart sæde, Kalorietæller, Pulsmåler, USB Pulsmåler, Transporthjul
Displayinformation-Distance, Kalorier, Puls, Tid, WattDistance, Hastighed, Kalorier, Puls, Tid
Maks. modstand400.0 W--
TræningsmodstandMagnetiskLuftMagnetisk
Magnetisk modstand Elektromagnetisk--
Pedaler---
Trinløs modstand---
Vægt på svinghjul10.0 kg--
Maks. personvægt 130.0 kg136.0 kg 100.0 kg
Strømkilde StikkontaktSelvgenererende-
Antal modstandsniveauer-108
Displaystørrelse---
Maksimumbelastning---
Producentgaranti---
Muskelgruppe---
Højde142.0 cm- 54.0 cm
Længde 95.0 cm120.0 cm 25.5 cm
Bredde60.0 cm61.0 cm 62.5 cm
Vægt-26.0 kg 20.5 kg

Bedste Motionscykler under 5000 kr. Top 3

Cardiostrong BX40 Cardiostrong BX403999 kr
98
Bedste pris hos: Fitshop
Schwinn 510U Exercise Bike Schwinn 510U Exercise Bike3495 kr
96
Bedste pris hos: Saga Trim
XL 2000 XL 20001205 kr
96
Bedste pris hos: CompuMail

Hvilket Motionscykler mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Motionscykler.

#1
Concept 2
98
#2
Cardiostrong
98
#3
Assault Fitness
96
#4
Nautilus
93
#5
Tunturi
90

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Bliv klogere på motionscykler

I denne motionscykel test vil du blive præsenteret for fem produkter. Alle produkterne er nøje udvalgt og har fortjent deres plads i denne motionscykel test. Alle produkterne tilbyder dog ikke det samme. Du vil blive præsenteret for forskellige prisklasser, forskellig kvalitet og mange andre ting, som gør hver cykel til det potentielt perfekte match for dig. Vi er godt klar over, at det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilken motionscykel du skal købe og hvorfor, og det er altså her, at denne motionscykel test kommer dig til fordel.

Motionscykel bedst i test

Du er nu blevet præsenteret for fem rigtig gode kandidater til at være det, man kalder for en motionscykel bedst i test. De er alle fem blevet testet adskillige gange og er sluppet igennem nåleøjet og ind i vores motionscykel test. Som sagt har vi ikke selv lavet testen, men derimod været ude at håndplukke fem af de allerbedste produkter, der alle byder på noget forskelligt og er i nogenlunde forskellige prisklasser.

Du sidder måske stadig med spørgsmålet om, hvilken model der nu er bedst i test, og det er ganske forståeligt. Vi har nemlig ikke kåret en testvinder her, og det har vi ikke af den simple årsag, at det faktisk er op til dig at gøre det. Vi har vist dig produkterne og beskrevet, hvilke fordele og ulemper de har, og ved hjælp af denne information er det altså op til dig selv at kåre din helt egen testvinder. Man kan dog sige, at alle disse produkter har været bedst i test på deres egen måde, og det er derfor, de er endt her i vores motionscykel test.

Hvad er forskellen på en motionscykel og en spinningscykel?

Du vidste garanteret ikke, at der faktisk er en forskel på motionscykler og spinningcykler, men det er der, og den lyder således: Man kan sige, at en motionscykel er en komfortabel maskine med rigtig mange spændende features. Du sidder ofte langt mere behageligt på en motionscykel, da den er beregnet til, at man kan træne i sit eget tempo og bare nyde, at man dyrker motion. Som du er blevet præsenteret for i løbet af denne motionscykel test, ser du også rigtig mange smarte features – her snakker vi om alt fra cykelcomputer og apps til justerbar modstand og justerbare håndtag.

En spinningscykel kan derimod sammenlignes mere med en racercykel. Hvis du er vant til at sidde på en racercykels meget smalle og hårde sæde, kan det faktisk være direkte ubehageligt lige pludselig at sidde på et stort og blødt sæde – altså det, som en motionscykel er udstyret med. En spinningscykel kommer også ofte uden en cykelcomputer, men du kan som regel købe én med til den. Modstanden på en spinningscykel styres ved, at nogle læder- eller filtklodser presser på svinghjulet. Denne ændring af belastning foregår altid manuelt på en spinningscykel, hvorimod den foregår automatisk på en motionscykel.

Dette er nogle af de helt basale fordele, som hurtigt giver os et billede af, at spinningscyklen egner sig til dem, som gerne vil have deres træning overstået med fuld fart på og sved på panden, mens behagelighed, spil og sjov ikke nødvendigvis behøver at være en del af træningen. I modsætning hertil egner motionscyklen sig lidt bedre til dem, der stadig ønsker en god og seriøs træning, men samtidig også gerne vil have komfort og smarte features med i oplevelsen.

Hvis du har lyst til at blive klogere på forskellene, og måske endda på, hvilken af de to slags cykler du skal vælge, har sportsway.dk lavet en forrygende guide, som du kan kigge nærmere på.

Hvilken motionscykel skal jeg vælge?

Dette spørgsmål lægger sig rigtig meget op ad, hvilket motionscykel der er bedst i test, og som du nok allerede har gættet, kan vi desværre ikke give dig et konkret svar på dette, selvom det kunne være nemt, at den samme cykel bare passede perfekt til alle. Det, vi dog kan gøre, og som oftest er en endnu større hjælp, er at give dig nogle gode råd til, hvilken motionscykel du skal vælge. De forskellige elementer, som du skal have med i tankerne, er disse:

Budget

Budget-delen giver lidt sig selv, da det er vigtigt at have et overblik over, hvor mange penge du egentlig vil bruge på en motionscykel. Det er også vigtigt, at du er klar over, hvad det egentlig er, du vil gå på kompromis med, hvis nu dit budget ikke rækker til den perfekte cykel. Er det at gå på kompromis med andre ting til hjemmet, eller er det simpelthen, at du går på kompromis med den cykel, du køber? Hvis dette er tilfældet, er det også vigtigt, at du ved, om det er kvaliteten, du vil gå på kompromis med, eller om det er diverse features. Begge dele kan nemlig trække prisen op.

Behov

Behov-delen er det, der ligger til grund for hele købet. Du bør gøre op med dig selv, hvilke behov du egentlig har. Det første behov, du skal gøre op med dig selv, vil være, om du overhovedet har brug for en motionscykel. Siden du sidder med denne motionscykel test nu, antager vi, at svaret til dette er ja. Herefter er det behov såsom gadgets til cyklen, behagelighed, komfort og kvalitet, du skal gøre op med dig selv. Hvad er dine behov egentlig, og hvad er knap så vigtigt for dig?

Erfaring

Erfaring kan være en god idé at tænke med ind i købet, da en af de lidt billigere modeller sagtens kan passe fint til dig, hvis du aldrig har siddet på en motionscykel før, kan. Hvis du derimod er en motionscykel-ekspert, kan det være, at du skal opgradere til en af de lidt dyrere topmodeller.

Plads i dit hjem

Den sidste del her er én, som folk ofte glemmer, og som er noget, man bare ikke må glemme. Det er vigtigt, at du indtænker, om der overhovedet er plads til din motionscykel – og i så fald hvor den skal stå henne. Er det i stuen, kælderen, et værelse eller et helt andet sted? Det er også en god idé at indtænke, at nogle motionscykler altså larmer en smule, så den skal nok stå et sted, hvor den ikke er til den store gene.

Når du har overvejet alle disse ting, skulle du meget gerne være tættere på svaret til, hvilken motionscykel du skal vælge, eller i hvert fald have en idé om, hvilken du vil kåre til din motionscykel bedst i test.

Hvor mange kalorier forbrænder man på motionscykel?

Du har helt sikker haft tanker som ”motionscykel hvor lang tid, før man taber sig?” og ”er en motionscykel bedst i test også lig med, at man forbrænder mest?” En motionscykel primære formål er jo nu engang, at du skal dyrke motion på den, og derfor er det også relevant i denne motionscykel test at belyse, hvor mange kalorier man kan forbrænde på en motionscykel, og hvordan man gør det.

Svaret til spørgsmålet ”hvor mange kalorier forbrænder man på motionscykel?” er faktisk ret simpelt i sig selv. Man kunne komme med et hurtigt svar og sige, at det afhænger af, hvor hurtigt du cykler, hvor meget modstand du har osv. Der er nemlig rigtig mange faktorer, som spiller ind, når man skal se, hvor mange kalorier man egentlig forbrænder. Det svar får du dog ikke særlig meget ud af, og derfor får du her nogle tal, som giver dig en lidt bedre forståelse for, hvor meget man egentlig kan forbrænde.

Et tal, man sådan cirka kan regne med, er, at du ved en times cykling forbrænder cirka 658 kalorier. Her tales der om intens og hård cykling og ikke bare træning, hvor du trasker afsted i dit eget tempo. Du skal dog huske på, at dette tal er meget vejledende, og at det kan være, at du egentlig kun forbrænder 500 kalorier. Men det kan også være, at du forbrænder 800 kalorier. Det afhænger af din krop, din kropstype og meget andet, hvilket altså gør svaret en del mere teknisk end et fastlagt tal.

Hvis du ikke helt er tilfreds med dette meget cirka-agtige tal, kan du skaffe dig en cykelcomputer, som altså giver et lidt bedre indblik i, hvor meget du egentlig forbrænder. Du kan oftest også se andre spændende ting på computeren – såsom distance, puls osv. Hvis dette stadig ikke er nok for dig, har fitnessguru.dk lavet en guide, som lærer dig, hvordan du cirka regner ud, hvor mange kalorier du forbrænder. Det er dog vigtigt, at du ved, at ingen af disse muligheder er præcise ned til det eksakte tal, men bare et tydeligere estimat.

Det er næsten umuligt at få et helt præcist tal på, hvor mange kalorier du egentlig forbrænder, men ved hjælp af disse redskaber kommer du helt sikkert tættere på svaret til spørgsmålet om, hvor mange kalorier man forbrænder på en motionscykel.

Det skal du overveje, inden du køber en motionscykel

Vi har været lidt inde på dette punkt tidligere i denne motionscykel test, men det er altså værd at gå lidt mere i dybden med punktet, da en motionscykel ikke ligefrem er en billig ting at anskaffe sig. På trods af at der findes rigtig mange smukke og gode maskiner, skal man altså også overveje, om en sådan maskine overhovedet er nødvendig for én.

Det allerførste, du skal overveje, er som sagt, om du har overhovedet har brug for en motionscykel. Inden du når til spørgsmålet ”hvilken motionscykel skal jeg vælge?” er der nemlig rigtig mange ting, som indgår i, om du overhovedet har brug for én. Det kan være, at du inderst inde godt ved, at du nok ikke får den brugt, og at et helt normalt fitnessabonnement faktisk er mere passende for dig. Det kan til gengæld også være, at du indser, at du faktisk sagtens kan bruge en motionscykel i stedet for dit fitnessabonnement – og på den måde spare penge på længere sigt.

Der er selvfølgelig også rigtig mange andre ting, som skal overvejes. Det, vi belyste her, var blot første step på vejen mod at vælge, om du har brug for en motionscykel. Hvis du har brug for at få opfrisket, hvad der er vigtigt at tænke over, efter du har besluttet dig for at købe en motionscykel, kan du få opfrisket det under overskriften Hvilken motionscykel skal jeg vælge?

Hvilke funktioner findes der på en motionscykel?

Som du har set i vores motionscykel test, er det altså lidt forskelligt, hvilke funktioner der findes på de forskellige motionscykler. Ved nogle af cyklerne er funktionerne meget tekniske, og du kan nærmest bruge din motionscykel som en iPad. Ved andre cykler har du kun de mest basale ting, såsom måling af afstand, tid osv.

De hyppigste funktioner, du dog finder, er blandt andet, at langt de fleste motionscykler i dag er udstyret med en LED-skærm, som eksempelvis viser dig afstanden, du har cyklet, hvor hurtigt du har cyklet osv. Det kan dog også blive mere teknisk end det, da der for eksempel ved nogle cykler er indbygget pulsmåler i håndtagene. Ved nogle af de meget tekniske modeller er der også indbygget diverse spil i skærmen, som du har mulighed for at give dig i kast med under din cykeltræning.

Der er selvfølgelig også adskillige måder at justere modstanden på. Ved nogle cykler foregår det elektronisk, ved andre manuelt, og ved nogle kan man slet ikke justere modstanden. Det skal dog siges, at det er de færreste cykler, hvor man ikke kan det. Der findes selvfølgelig andre funktioner end dem, vi lige har nævnt her, men grunden til, at vi vælger at vise dig disse to, er for at vise, at næsten alle cykler er udstyret med det samme – det er bare forskelligt, hvor meget teknik der er inde i dem.

Der er som sagt et display på langt de fleste motionscykler, men som du kan se, er der uhyre stor forskel på, hvor meget du egentlig kan bruge displayet til, og det samme er gældende ved modstanden. Det er lavet sådan af en grund, nemlig sådan at alle i realiteten får basis-pakken med funktioner.

For de personer, der synes, at det er vigtigt med lidt mere elektronik, er der mulighed for at opgradere til en anden motionscykel. De vil stadig kende basisdelen af skærmen og modstanden, da de jo har været vant til disse elementer ved alle andre motionscykler – de vil dog bare få noget ekstra med. Det giver også dem, som ikke er så teknisk anlagte, eller som bare ønsker det helt basale, en mulighed for at få en relativt billig og overskuelig motionscykel.

Hvis du er nysgerrig på motionscyklers andre funktioner, kan du hoppe ind på fitnesspro.nu, hvor du kan læse meget mere om en lang række forskellige funktioner.

Sådan bruger du en motionscykel mest optimalt

For at bruge en motionscykel mest optimalt er det vigtigt, at du ved, hvordan du træner mest optimalt på den – da det jo som sagt er dens primære formål. Igennem denne motionscykel test er du blevet præsenteret for rigtig mange cykler og har fået at vide, hvad de kan og meget mere. Men du har ikke fået at vide, hvad du skal gøre for at træne bedst muligt på en motionscykel. Du vil nu blive præsenteret for nogle muligheder til, hvordan du kan perfektionere din træning på cyklen og dermed bruge den mest optimalt. Alle rådene her er inspireret af motion-online.dk.

Det bedste, du kan gøre for din træning og for at forbedre den, er at starte med at effektivisere den. Hvis du kun sætter dig på cyklen for at få noget hurtig motion, er der ingen grund til at trille roligt afsted – så er det bare med at få noget sved på panden. Der er dog et problem, som motionscykler oftest møder, og det er, at nogle synes, at det er en smule kedeligt at cykle på dem. Du ser jo ikke et flot landskab eller får vind i håret, ligesom du gør på en normal cykel. Du sidder derimod bare indenfor og venter på, at du er færdig.

Der er dog muligheder, hvorpå du både kan effektivisere din træning samt gøre den lidt sjovere. Der er selvfølgelig muligheden med apps, hvis du er så heldig, at din motionscykel har sådan én. Der er dog også måder, hvor alle kan være med, lige meget hvor teknisk din motionscykel er. Der er tale om disse muligheder:

Træn effektivt – det hjælper også på, at du ikke skal cykle så længe

Der er rigtig mange intensitetsmetoder, du kan gøre brug af. Intervaltræning er et rigtig godt eksempel på noget, som er meget effektivt og samtidig er hurtigt overstået. Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med intervaltræning før, er det såmænd bare en metode, hvor du enten sætter hastigheden op og ned i intervaller, eller hvor du måske ændrer på modstanden. Pointen er, at det skiftevis skal blive hårdt og lidt lettere, så du konstant får pulsen langt op, lader den falde ned igen og så gentager processen

Lav det, man kalder for afvekslende træning

Afvekslende træning er alfa og omega på en motionscykel, og derfor skal vigtigheden virkelig understreges i denne motionscykel test. Afvekslende træning er, hvor du ofte, men ikke nødvendigvis hver gang, finder på nye måder at træne på.

Det kan være, at du tre dage i streg cykler efter intervaltræning. Efter det kan du tage en lidt længere cykeltur, og dagen efter cykler du måske bare i fuldt sprint, indtil du ikke kan mere. Ved hjælp af denne træningsform bekæmper du kedsomheden formidabelt, da det aldrig rigtigt er det samme, du gør på cyklen. Det kan dog være svært konstant at finde på nye måder at ændre i træningen på.

Skru helt op for musikken

Når du cykler indenfor, er der normalt ikke baggrundslarm, som du ellers vil kunne høre fra biler, regn osv., når du cykler udenfor. Det giver dig altså en formidabel mulighed for at skrue helt op for musikken og bare leve i øjeblikket. Det kan enten være i form af høretelefoner, hvor du nærmest kan lukke dig ind i din helt egen verden, eller det kan være i form af nogle større højtalere i et rum, som for alvor kan give følelsen af, at du er Contador på vej i mål.

Vedligeholdelse af din motionscykel

Dette er ikke en rigtig motionscykel test, hvis ikke du også får information om, hvordan du egentlig passer på det produkt, du har investeret i. Vedligeholdelse af din motionscykel er faktisk en smule indviklet, og det kræver lidt snilde og omhu. Derfor kan du følge disse råd og komme lidt lettere i mål med vedligeholdelsen:

Trin 1: Grundig rengøring af cyklen

Motionscyklen står ofte i et rum med støv. Når støvet bliver blandet med det sved, der unægtelig vil komme, når du træner, kan det gå ind at aflejre noget af det salt og fedt, der er på cyklens udvendige struktur. Du kan komme dette i forkøbet med en simpel klud og måske lidt rengøringsmiddel, hvilket altså fjerner støvet og de svedrester, der nu måtte være på cyklen. Et godt råd er at tørre cyklen af efter hver gang, du har brugt den, så sveden overhovedet ikke får mulighed for at sætte sig.

Trin 2: Åbning af kabinettet og yderligere inspektion

De fleste cykler kan let bevæges og justeres, men derfor er det altså stadig nødvendigt, at du en gang imellem åbner kabinettet og tager et dybere kig. Rigtig mange glemmer dette, da de fristes til at tro, at alt er fint, så længe pedalerne kører rundt, som de skal. Det er desværre bare ikke altid tilfældet. Du kommer ind til kabinettet ved først at fjerne pedalerne, herefter løsne låseskruerene og til sidst pille kabinetpladerne af. Herefter skulle du gerne have fuldt udsyn til kabinettet.

Trin 3: Smør de forskellige dele

Ligesom ved en helt normal cykel skal en motionscykel en gang imellem smøres, så den kan blive ved med at fungere gnidningsfrit. Du kan næsten ikke være i tvivl om, hvor cyklen skal smøres, men hvis du ønsker en mere uddybende guide angående smøring, har wd40.dk lavet en rigtig god guide til dette.

Der er selvfølgelig også andre muligheder for at kunne vedligeholde en motionscykel, men i denne motionscykel test har vi valgt at lægge fokus på disse tre, da det er dem, du lettest kan udføre derhjemme med de remedier, du har til rådighed.

Hvor mange penge vil du bruge på en motionscykel?

Vi har snakket rigtig meget om budget og overvejelser omkring, hvad du egentlig har råd til, og hvilke cykler der ligger i hvilke prisklasser – og det har vi altså af en grund. Det er vigtigt, at du er klar over, hvor mange penge du egentlig vil bruge på en motionscykel, da man hurtigt kan glemme både budget og fornuft, når man sidder over for den helt nye topmodel med alle de nye gadgets og funktioner. Et godt råd er, at du sætter dig selv et maksimumbeløb, allerede inden du begynder at lede efter din nye motionscykel. Så skal du blot huske dig selv på ikke at overskride beløbet.

1

Abilica Stream UB VIII Anmeldelse

Abilica Stream UB VIII
88
Specifikationer
 • Type af motionscykel: Motionscykel
 • Antal træningsprogrammer: 12
 • Egenskaber: Display, Pulsmåler, Transporthjul, Trådløs pulsmodtager

Flere Specifikationer: Displayinformation - Puls; Træningsmodstand - Magnetisk; Magnetisk modstand - Elektromagnetisk; Vægt på svinghjul - 9.0 kg; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Abilica Stream UB VIII

Vi starter hårdt ud med denne flotte maskine, som kunne være en god kandidat til ordene ”motionscykel bedst i test.” Det første produkt i denne motionscykel test har uhyre mange ting at byde på. Nogle af dem er disse:

 • Elektronisk, justerbar, magnetisk modstand
 • Bluetooth og tilhørende app
 • indbygget pulsmåler til hænderne.

Der er selvfølgelig mange flere ting, som gør denne maskine helt unik, men vi vil nu gå lidt mere i dybden med disse tre. Som du kan læse dig frem til, er det en meget teknisk motionscykel, hvor der virkelig er kælet for detaljerne og de gadgets, der følger med. Nu kunne man fristes til at tro, at motionscyklen garanteret er helt umulig at finde ud af, men det er faktisk slet ikke tilfældet.

Motionscyklens app, pulsmåler og meget andet er faktisk helt ligetil og enkelt. Motionscyklen er kåret til testvinder i magasinet WOMAN, hvilket belyser for os, at modellen er i denne motionscykel test af en grund. Alt dette har selvfølgelig en pris, men prisen er én, som overrasker dig positivt. Alt det tekniske og de sjove gadgets er faktisk næsten ikke noget, som har en effekt på prisen. Motionscyklen ligger nemlig i den lidt lavere prisklasse for motionscykler, så den er altså et oplagt valg til dig, der har et budget, du gerne vil følge, men samtidig vil have kvalitet og teknik.

Der er dog en lille ulempe ved den ellers så smarte app, og det er, at appen kun virker til IOS 10.0 eller nyere og ligeledes til Android 5.0 eller nyere. Det er altså ikke nok bare at købe den flotte maskine. Den sætter nemlig også nogle krav til det produkt, du skal have appen på. Det er en stor ulempe for nogle, da det faktisk kan være ensbetydende med, at de skal have anskaffet sig en ny telefon, hvis de skal bruge appen.

For andre er det lidt ligegyldigt, da de alligevel for længe siden har opgraderet deres telefon.  Man kan dog sige, at motionscyklen her egner sig bedst til dem, der har en forkærlighed for teknik, da den sætter krav til din telefon, men også har nogle helt unikke tekniske features.

2

Titan Life B80 Pro Anmeldelse

Titan Life B80 Pro
88
Specifikationer
 • Type af motionscykel: Motionscykel
 • Antal træningsprogrammer: 12
 • Egenskaber: Bluetooth, Display, Justerbart sæde, Kalorietæller, Pulsmåler, Transporthjul, Trådløs pulsmodtager

Flere Specifikationer: Displayinformation - Distance, Hastighed, Kalorier, Puls, Tid, Watt; Træningsmodstand - Magnetisk; Trinløs modstand - Ja; Vægt på svinghjul - 9.2 kg; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Titan Life B80 Pro

Denne motionscykel fra Titan Life er andet produkt i vores motionscykel test og endnu en rigtig god kandidat som svar til spørgsmålet ”hvilken motionscykel skal jeg vælge?” Maskinen her har i den grad også fortjent sin plads i denne motionscykel test, da den med sit fede look og unikke styresystem helt klart er en unik mulighed som din fremtidige motionscykel. Nogle af de ting ,som denne motionscykel kan byde på, er disse:

 • meget lydsvag
 • Bluetooth
 • transporthjul
 • gode muligheder for justering
 • maksimumbelastning på 150 kg.

Cyklen her er også udstyret med friktionsfri magnetbelastning, hvilket betyder, at du får den bedst mulige tråd, når du cykler, så hele oplevelsen og selve cyklingen føles så glidende og let som muligt. Denne motionscykel gør det også muligt for dig at forbinde den til træningspillet Zwift. Spillet Zwift er lavet for, at du helt glemmer at du faktisk træner, og i stedet har det sjovt med et spil. Dette er en kæmpe fordel for nogle, da det til tider ikke er verdens sjoveste ting at sætte sig op på en motionscykel og træde derud af.

3

InShape FB40 Anmeldelse

InShape FB40
88
Specifikationer
 • Type af motionscykel: Motionscykel
 • Antal træningsprogrammer:
 • Egenskaber: Pulsmåler, Transporthjul

Flere Specifikationer: Displayinformation - Distance, Hastighed, Kalorier, Puls, Tid; Træningsmodstand - Magnetisk; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af InShape FB40

Nu videre til vores næstsidste kandidat til motionscykel bedst i test. Vi har her en motionscykel, hvor alle kan være med – uanset budget, alder og erfaring. Denne model fra Inshape er nemlig den helt ideelle starter-cykel til dig, der vil prøve en motionscykel af. Den kan også egne sig til dig, som bare gerne vil have noget at supplere dit fitness-abonnement med, så du har mulighed for at lave cardio-træningen derhjemme på de travle dage. Cyklen har blandt andet disse fordele:

 • let at samle
 • let at flytte rundt med
 • en ufatteligt billig pris
 • indbygget computer, som er nem at betjene.

Udover disse fordele, som bare sætter en fed streg under, at denne motionscykel er ideel som starter-cykel, så er modellen som sagt uhyre billig. Denne cykel befinder sig nemlig i den helt lave prisklasse, men den bibeholder dog stadig en vis kvalitet.

4

Abilica WinMag Cruise Anmeldelse

Abilica WinMag Cruise
88
Specifikationer
 • Type af motionscykel: Motionscykel
 • Antal træningsprogrammer: 12
 • Egenskaber: Display, Hastighedsmåler, Justerbart sæde, Kalorietæller, Transporthjul

Flere Specifikationer: Displayinformation - Distance, Hastighed, Kalorier, Tid; Vægt på svinghjul - 7.0 kg; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Abilica WinMag Cruise

Nu til den femte og sidste kandidat til i vores motionscykel test, og her har vi endnu en motionscykel fra Abilica. Denne model er også kåret til testvinder af magasinet Woman, så igen har vi allerede en klar indikation af, at der er en grund til, at denne cykel er til at finde i vores motionscykel test. Cyklen her har selvfølgelig, ligesom alle de andre modeller, også nogle fordele, som blandt andet er disse:

 • 32 niveauer og 12 forskellige træningsprogrammer
 • justerbar, magnetisk modstand
 • justerbare håndtag.

Du får altså virkelig mulighed for at udfordre dig selv og konstant prøve at forbedre dig selv ved hjælp af de forskellige niveauer. Cyklen i sig selv gør også det hele lidt sjovere med de 12 indbyggede træningsprogrammer, som hjælper til, at din cykel ikke bliver så ensartet, og at du igen og igen kan udfordre dig selv på nye og sjove måder.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Motionscykler

Skal jeg virkelig bruge flere timer på motionscyklen?

Nej. Dette er en meget misforstået opfattelse og slet ikke nødvendigt. Alt afhængig af dit niveau og din erfaring kan 30 minutters cykling være rigeligt – og så kan du altid sætte distancen eller tiden op, når de 30 minutter begynder at være for nemme at gennemføre.

Er motionscykler et godt værktøj til vægttab?

Ja, de er decideret fremragende. På en cykeltur på 30 minutter forbrænder du faktisk helt op imod 200-300 kalorier – selvfølgelig alt afhængig af din vægt. Det lyder måske ikke af meget, men hvis du tager den halve time på cyklen fem gange i ugen, har du allerede forbrændt op mod 1500 kalorier, og det er altså en del.

Kan man vælge, hvor man skal forbrænde fedtet fra, når man cykler på en motionscykel?

Nej, det kan man ikke, og det kan du faktisk ikke ved noget motion. Det er umuligt at ”punkt-forbrænde” fedt, selvom de fleste af os nok gerne ville smide lidt på maven. Det handler om at være i kalorieunderskud eller dyrke noget sjovt motion og på denne måde komme ned i fedtprocent generelt – så skal fedtet på maven nok ryge til sidst.

Kilder

Som sagt har vi ikke selv foretaget denne motionscykel test, og derfor har vi gjort brug af nogle forskellige kilder. Vi kan stå inde for alle kilder, og oprigtigheden i det, de siger og påpeger. Vi har benyttet os af de følgende kilder:

https://sportsway.dk/motionscykel-eller-spinningcykel-hvad-er-forskellen/

 • Denne kilde gav os et dybere indblik i, hvad forskellen egentlig er på en motionscykel og en spinningscykel. Det er vigtigt at kende til denne forskel, så du kan købe den cykel, der reelt set passer bedst til dig.

https://www.fitnessguru.com/da/artikler/hvor-mange-kalorier-forbraender-du

 • Denne kilde viste os, hvor mange kalorier man sådan cirka forbrænder på sin motionscykel, og hvordan det egentlig er, man regner antallet af forbrændte kalorier ud.

https://www.fitnesspro.nu/motionscykel/

 • Dette var en guide til, hvilke funktioner der findes på en motionscykel, og ikke mindst hvordan man bruger dem.

https://www.motion-online.dk/effektiv-traening-paa-kondicykel/

 • Her fik vi forklaret, hvordan man bruger en motionscykel mest optimalt, og hvordan man optimerer sin træning på den.

https://wd40.dk/hvordan-man/vedligeholder-ens-motionscykel/

 • Her fik vi en dybdegående forklaring på, hvordan det nu lige er, man vedligeholder sin motionscykel.
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Cardiostrong BX40
98
Cardiostrong BX40
3999 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.