TEST: De Bedste Robotstøvsuger i test 2022

I denne artikel har vi samlet 73 af de bedste Robotstøvsugere, du kan finde på markedet lige nu. Robotstøvsugere her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 143424 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Robotstøvsuger. Så er du på udkig efter den helt rigtige Robotstøvsuger til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Robotstøvsugere her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
143424 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
73 Produkter
Sidst opdateret: maj 24, 2022
74 timer Tid brugt
Lisbeth Kjærgaard

Selvom ungerne efterhånden er fløjet fra reden, har Lisbeth helt styr på husholdningen, og derfor er hun lidt af en ekspert i hvidevarer. Der er nærmest ikke det, Lisbeth ikke ved om opvaskemaskiner og køleskabe.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Robotstøvsuger i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST I TEST
Xiaomi Roborock S5 Max
Xiaomi Roborock S5 Max Læs mere om produktet
 • Effektiv Moppefunktion
 • Vaskbart filter
 • 180 min. driftstid
97
2625.75 kr 2562 kr

Bedste pris hos:

Ongadgets
PREMIUM VALG
IROBOT Roomba i7550+
IROBOT Roomba i7550+ Læs mere om produktet
 • Premium valg
92
5526.86 kr 4899 kr

Bedste pris hos:

Komplett.dk

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Xiaomi Roborock S5 Max 97
PREMIUM VALG
IROBOT Roomba i7550+ 92
BEDST TIL PRISEN
Cleanmate S800 87
Tilføj Produkt
Pris2562 kr4899 kr130 kr
Maks. driftstid180 min-90 min
Opladningstid360 min90 min300 min
BatteritypeLi-ionLi-ion-
Batterikapacitet-1800 mAh-
Maks. arbejdsareal--100 m2
Lydniveau60 dB60 dB60 dB
Sugestyrke---
MoppefunktionJaNej-
Maks. trinhøjde---
Kapacitet0.46 l0.4 l0.5 l
FilterVaskbartHigh PerformanceHEPA
Timer-funktionNejNejJa
FjernbetjeningNejNejJa
App-funktionalitetNejJaNej
Interaktivt kortJaNej-
StemmestyringNejNej-
Højde9.8 cm9 cm8.5 cm
Vægt3.5 kg3.4 kg3.0 kg
Bredde35.3 cm35.0 cm-

Bedste Robotstøvsuger under 2000 kr. Top 3

Xiaomi Mi 1C Robotstøvsuger Xiaomi Mi 1C Robotstøvsuger1390 kr
92
Bedste pris hos: CompuMail
Severin RB7025 Severin RB7025699 kr
90
Bedste pris hos: føtex

Hvilket robotstøvsuger mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor robotstøvsuger.

#1
Eufy
89
#2
Deebot
84
#3
Roomba
79
#4
Philips
75
#5
Miele
72

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Robotstøvsuger

Er du også træt af bruge din tid på støvsugning og vil hellere bruge tiden på noget andet, så er det måske tiden til at investere i en robotstøvsuger. De første robotstøvsugere til hjemmebrug kom tilbage i 2001. De førerløse støvsugere har siden da vundet indpas i mange danske hjem, og teknologien i robotstøvsugerne bliver hele tiden bedre og bedre.

Robotstøvsugerne er i dag rigtig effektive, da de kan fjerne både krummer, hundehår, nullermænd osv. Så du skal ikke have gang i den almindlige støvsuger så tit. Robotstøvsugeren kan ikke helt erstatte den almindelige støvsugning, da den ikke kan komme helt tæt på blandt andet fodlister, vægge og andre kanter, ligesom den heller ikke kan komme ind under de laveste møbler eller imellem stole- bordben.

Men robotstøvsugeren kan være et rigtig godt supplement, da langt de fleste robotstøvsugere kan programmeres til at klare støvsugningen, når du ikke er hjemme eller sover, på denne måde bliver du hellere generet af, at robotten kører rundt, når du ikke opholder dig derhjemme og du slipper også for at høre på den.

Du kan let lade robotstøvsugeren køre når du ikke er til stede, da de er udstyret med at stort antal censorer, derfor køre den ikke udover trappestaser, vælter valser el.lign. Plus kan de fleste robotstøvsugere støvsuge alle dine gulvtyper. De klare overflader som parket, klinker, plankegulv, trægulve, linoleum og hvad du ellers har i hjemmet.

Selvom der er tale om en lidt højere engangsydelse, er prisen hurtigt tjent hjem igen i arbejdstimer. Da robotstøvsugeren kan køre, så ofte du har brug for det. Lad den gerne kører hver eneste dag, mens du er på arbejde, så du og familien kan komme hjem til et ryddeligt gulv, hvor der er tid til at lege, snakke eller på anden måde hygge sig sammen.

Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge.

Det er ikke nemt at vælge den rette robotstøvsuger. De er blevet meget populære, og man kan købe gode robotstøvsuger på tilbud. Faktum er blot, at det ikke er alle tilbuddene, der faktisk er gode. Derfor er det vigtigt, at der vælges med omhu, når du går på jagt efter en robotstøvsuger.

Der er mange, der tror, de skal finde markedets bedste model. Faktum er dog, at den ikke findes. Selvfølgelig er der nogle, der klarer sig bedre end andre på nogle punkter. Det vigtigste er helt sikkert at holde fokus på dine egne behov og krav. Du skal nemlig investere i en robotstøvsuger, der er i stand til at dække netop dine behov.

Når du går på jagt efter en robotstøvsuger, så er der mange faktorer, der skal overvejes. Du skal blandt andet overveje størrelse, effektivitet, pris, areal, anmeldelser, strømforbrug m.m. Derfor er det ikke helt nemt at vælge den rette, derfor er du nødt til at vælge med omhu. Du skal dertil altid vælge med fokus på dine egne behov.

Så hvilken robotstøvsuger der er den bedste er langt hen ad vejen en smagssag, du kan tage med i dine overvejelser hvilken er ”Bedst i test” men den bedste robotstøvsuger for naboen er ikke nødvendigvis den bedste for dig. Det afhænger jo af dine behov og buget.

Så ønsker du et supplement til egen rengøring, der kan tage det værste støv i løbet af ugen, hvorefter du selv står for den grundige rengøring, eller forventer du en maskine, der efterlader gulvet pletfrit? Det har også betydning, om der er børn og pelsdyr i hjemmet, hvordan boligen er indrettet i forhold til kroge, møbler og dørtrin, så der er lidt at overveje, når du skal finde den perfekte robotstøvsuger til dit hjem. Har du kæledyr, bør du måske kigge på et robotstøvsuger til hundehår.

Så der er ingen svar på netop hvilken robotstøvsugere du skal købe, men hvis du læser med her, kan vi hjælpe med hvilken overvejelser du kan gøre dig, og en liste over nogle af de forskellige robotstøvsugere der findes på markedet i dag.

Allergi og robotstøvsugere.

Er du allergiker, så kan det godt betale sig at investere i en ordentlig robotstøvsuger. Der findes mange gode modeller på det danske marked, men ikke alle er gode til allergikere. Heldigvis er der flere robotter, der egner sig særligt godt til allergikere. Det skyldes primært, at de leverer meget effektive rengøringsresultater.

For allergikere og astmatikere er der både fordele og ulemper ved robotstøvsugere. Den største fordel er, at du kan få robotstøvsugeren til at foretage støvsugningen, mens du ikke er hjemme. Derved slipper du for de direkte gener som op hvirvlet støv og støvpartikler fra støvsugerens udsugning.

En robotstøvsuger for allergikere skal dog ikke blot kunne suge effektivt. Det er mindst lige så vigtigt, at den er god til at navigere. Hvis den ikke er det, så efterlader den også støv i hjørner, under møbler m.m. Gør den det, så er du alligevel nødt til at svinge støvsugeren. Derfor er dens navigeringsevne også umådeligt vigtig.

Det gør sig også gældende, hvis du har husdyr i hjemmet, da de også skal fjerne alskens dyrehår på effektiv vis. Er du støvallergiker, så er det vigtigt, at hjemmet altid er helt rent. Hvis du har en robotstøvsuger, der kan køre rundt hver dag, så bliver dette naturligvis en markant nemmere opgave.

Ulempen er, at robotstøvsugere ikke gør nær så rent som traditionelle støvsugere og har en tendens til at sprede skidtet i stedet for at samle det op. Samtidig kan hjørnerne stadig være en udfordring for mange modeller – selv om det er blevet bedre de senere år.

Endelig er der kun få robotstøvsugere, der er udstyret med HEPA-filter. De modeller der er, har som regel et uspecificeret vaskbart HEPA-filter, der næppe er mere effektivt end HEPA-10. Det vil sige, at det maksimalt tilbageholder 85 % af støvpartiklerne. Altså er der stadig 15 %, der slipper ud gennem udblæsningsluften, hvorimod vi er nede i promiller, når vi taler HEPA-13 og HEPA-14.

Derfor anbefaler Astma-Allergiforbundet også, at man som astmatiker og allergiker udelukkende benytter robotstøvsugeren som et supplement til andre rengøringsmetoder og støvsugertyper.

Filter

Er du allergiker eller ej, er det en god idé at undersøge, hvilket filter din robotstøvsugeren er udstyret med. En robotstøvsuger fås normalt med enten et Hepa-filter eller et mikro-filter. Her skal du være opmærksom på, at der er forskel på disse filtre i forhold til, hvor gode de er til at filtrere mikropartikler fra.

Den bedste løsning er at anskaffe sig en robotstøvsuger med et Hepa-filter. Hepa-filteret fås i flere varianter, men dets evne til effektivt at rense for små partikler, der er i støvet, er fremragende. Hvis der er en allergiker i familien, bør du overveje at købe en robotstøvsuger, som netop er udstyret med sådan Hepa-filter.

Mikro-filteret er designet til at sørge for, at der spredes så få mikro-partikler rundt om i hjemmet som muligt. Forskellen mellem Hepa-filteret og mikro-filteret er, at Hepa-filteret kan opfange langt flere partikler end mikro-filteret. Hvis du ikke har behov for at tage hensyn til en allergiker, er det helt fint med et mikro-filter

Hvor stort et areal skal robotstøvsugeren støvsuge.

Alt efter om du skal rengøre et rum eller hele huset, skal du være opmærksom på robottens arbejdsareal, da det skal stemme overens med dit behov. Arbejdsarealet er i gennemsnit på 141 m2 pr. opladning for robotstøvsugerne. Modeller der er med ”Genoplad og forsæt-funktion” kan rengøre et større areal, men ikke i samme opladning, men det betyder nemlig at den selv kan køre tilbage til sin lade station, når der er behov for det. Når den er ladet op køre den selv tilbage til hvor den slap. Derfor ville denne model sagtens klare en hel bolig.

Størrelsen på støvbeholderen

En robotstøvsuger har et noget mindre beholder end den traditionelle støvsuger, de er typisk et sted imellem 0,3 til 0,7 liter. Så alt afhængigt af hvor ofte den skal køre, kan du regne med at skulle tømme den et sted mellem hvert 3 og 10. gang den køre, men også afhængigt af hvor stor en arbejdsareal samt hvor meget snavs osv. der ligger på gulvet. Hvor ofte du skal tømme støvbeholderen, kommer også an på, hvor god robotstøvsugeren er til at komprimere materialet.

Gulvtyper der skal støvsuges

Der er sket en stor udvikling med robotstøvsugeren med tiden, så i dag kan de fleste modeller klare de fleste gulvtyper, men har man gulvtæpper så er det værd at investere i en model med at kraftigere sug, det samme gør sig gældende hvis du har sprækker imellem gulvbrædderne.

Husdyr

Hvis du har husdyr og der ligger en del dyrehår, skal du være opmærksom på om hvor god den er til at samle dyrehår op, da det ikke er alle robotstøvsugere der er lige gode til dette. Men som udgangspunkt bør du vælge en robotstøvsuger med gummiruller i stedet for en børste med hår.

En anden ting hvis man anskaffer sig en robotstøvsuger kan det i starten være skræmmende for et kæledyr at sådan en maskine kørende, de fleste kæledyr vil dog vænne sig til det og overlade robotten til at rengøre i fred. Der findes masser af historier om robotstøvsugere, der drøner igennem kæledyret efterladenskaber, og derefter forsætter med køre rundt i hele huset. Du kan overveje, hvis du har kæledyr at lade robotstøvsuger køre i lukket rum eller under opsyn.

Dørtrin og andre niveauforskelle.

I de første år med robotstøvssugere var der en del udfordringer med fremkommeligheden ved dørtrin og andre niveauforskelle. I dag går det betydeligt bedre til på den front.

I dag kan en del robotstøvsuger klare store niveauforskelle og hæve kroppe for lettere at komme over, men der er stadig modeller, der rammer kanten og i stedet vender rundet og køre en anden vej, så du skal være opmærksom på, skal din nye robotstøvsuger kunne klare div. Dørtrin eller andre niveauforskelle.

Det er ikke altid højden af dine dørtrin, der er relevans. Det er lige så høj grad udformningen der har indflydelse på dette. Vores grundlæggende erfaring siger at de fleste robotter kan køre over trin på mellem 1,5 – 2 centimeter. Men der findes også maskiner der i stand til at klare større trin end dette.

Teknologi og funktioner

Folks krav til teknologi og funktioner er jo forskellige, for mange er det vigtigt at robotstøvsugeren blot kan støvsuge deres bolig. De fleste robotstøvsuger har en timer-funktion, så du kan sætte robotten til at støvsuge imens du er ude af huset og kan komme hjem til et rent hjem. Denne funktion kan du nøjes med at betjene direkte på maskinen, men i dag har de fleste også en app, hvor du kan planlægge eller kontrollere din robotstøvsuger. Det kan også være, at du endda vil kunne styre den ved hjælp af talekommandoer via Alexa og Google Home.

Robotstøvsugere med moppe

Nogle robotstøvsugere er også udstyret med en vådmoppefunktion. Det giver et rigtig ekstra flot resultat, når den er færdig. Derfor er det naturligvis også noget, du kan gøre dig overvejelser omkring.

Ved gulvvask sprøjter de pletvis lidt vand foran sig, som de så kører frem og tilbage over. Resultatet er overraskende godt, men selvfølgelig mere vanskelige pletter kræver almindeligt rengøring.

Prisen er ofte også vigtig.

Du kan sagtens finde robotstøvsugere i mange prisklasser, og prisen er jo vigtig for de fleste. Du kan købe robotstøvsugere der koster næsten 10.000 kroner, hvilken er markant over der flestes budget. Derfor nytter det ikke bare at kigge på prisen.

Det er derfor vigtig du sætter dig et budget, inden du går på jagt efter en ny robotstøvsuger. Det gør det langt nemmere, da du hurtigt kan frasortere de modeller som ikke har din interesse. Det er selvfølgelig vigtig, at du har et realistisk budget.

De fleste ville jo sikkert gerne sætte pris på, at de blot havde en pris at gå efter. Det havde da også været nemmest, hvis man kunne skære alle over en, og sige at alle robotstøvsugere under f.eks. 3.000 kr. ikke var værd at gå efter. Sådan er det dog ikke, og langt hen ad vejen hænger pris og kvalitet sammen, så du bliver nød, til at lave din research, inden du vælger netop din nye robotstøvsuger. Heldigvis kan du tage udgangspunkt i denne artikel, hvor vi har fundet en række af de bedste modeller der er på det danske marked lige pt.

Så det nytter ikke du blot forsøger at finde frem til en maskine, der er så billigt som muligt, i mange tilfælde er disse robotter ikke dine penge værd. Der er flere årsager til dette, da der i høj grad som følge en minimal rengøringsevne og en begrænset funktionalitet, der gør sig gældende her. Dette betyder ikke, at den til 6000 kroner nødvendigvis rengør dobbelt så godt som den til 3000 kroner. Som med alt andet teknologi koster de nyeste mere, men giver dig samtidig også det bedste resultat og flere funktioner

Robotstøvsugeren er kommet for at blive.

Det kan lette de travle familier, allergiker og ældre at investere i en robotstøvsuger, så derfor ser vi også flere og flere robotstøvsugere i de danske hjem. Vi kender alle det med at blive småirriteret over at skal have støvsuget, det er her robotten kan træde til, så støv i hjemmet bliver den mindst mulige gene, og især for støvallergiker er det jo utroligt vigtig at have så lidt støv som muligt, så ved at sætte robotstøvsugeren til at køre oftere end man selv ville finde den traditionelle støvsuger frem, derved bliver indeklimaet også en væsentligt bedre. I dag kan den også hjælpe de ældre som ikke længere kan gå rundt med en traditionel støvsuger, og hvis de ikke kan få tilknyttet den hjælp af andre, vil det være en god ting at eje en robotstøvsuger.

1

Xiaomi Roborock S5 Max Anmeldelse

Xiaomi Roborock S5 Max
87
Specifikationer
 • Maks. driftstid: 180 min
 • Opladningstid: 360 min
 • Timer-funktion: Nej

Flere Specifikationer: Fjernbetjening - Nej; Batteritype - Li-ion; App-funktionalitet - Nej; Lydniveau - 60 dB; Højde - 9.8 cm; Vægt - 3.5 kg; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Xiaomi Roborock S5 Max

Roborock S5 Max fra Xiaomi er efterhånden en klassiker på markedet for robotstøvsugere – og med god grund! Den har nemlig en lang række smarte funktioner, der overhaler konkurrenternes på mange områder. For eksempel kan denne model udregne den mest effektive rute rundt i dit hjem, takket være den adaptive ruteplanlægningsalgoritme. Det sikrer både hurtig og effektiv rengøring hver gang. En stor fordel ved denne maskine er også at den både har fej og mop-funktion. Det vil sige, at robotstøvsugeren ikke blot støvsuger dit gulv, men samtidig også vasker det rent.

I støvsugeren sidder der en 290 ml. vandtank, hvilket svarer til, at Xiaomi Roborock S5 Max kan vaske 200 m2 på en enkelt tank. Robotstøvsugeren er udstyret med intelligente sensorer, der både har øje for ekstra snavsede pletter og kanter og trapper i dit hjem. Denne robotstøvsuger gør hvert rum rent fra kant til kant, og den kommer så tæt som muligt på vægge og møbler, så du ikke skal gå disse områder efter selv. Denne model af robotstøvsuger giver dig mulighed for at planlægge, hvornår støvsugeren skal starte. Det betyder, du for eksempel kan sætte den til at starte hver dag kl. 9, når du er på arbejde, så der er rent, når du kommer hjem. Og dette er blot nogle af de meget klare fordele ved Xiaomi Roborock S5 Max.

Prisen for dette vidunder starter ved omkring 3000 kroner.

2

iRobot Roomba i7+ Plus robotstøvsuger Anmeldelse

iRobot Roomba i7+ Plus robotstøvsuger
87
Specifikationer
 • Maks. driftstid:
 • Opladningstid:
 • Timer-funktion:

Flere Specifikationer: Batteritype - Lithium-Ion (1800 mAh); Højde - 9 cm.; Vægt - 3,4 kg.; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af iRobot Roomba i7+ Plus robotstøvsuger

Med en iRobot Roomba i7550+ robotstøvsuger kan du læne dig tilbage og ikke bekymre dig om den daglige rengøring. Du slipper endda for at tømme støvbeholderen særligt ofte, da den også kan tømme sig selv. Roomba i7550+ kortlægger den smarteste rute gennem dit hjem, for at sikre en effektiv rengøring hver eneste dag. Med iRobot Roomba i7550+ får du en grundig rengøring, fordi denne maskine meget effektivt suger støv, snavs og dyrehår op, når den arbejder sig gennem din bolig. Når maskinen er færdig med at støvsuge, kører den tilbage til sin ladestander, hvor al støv ender i en endnu større beholder, der kan skal tømmes en gang i mellem. Via en app har du fuld kontrol over robotstøvsugeren og kan styre, hvor støvsugerens præcist skal støvsuge eller undgå.

Prisen for denne robotstøvsuger fra iRobot ligger på omkring 6000 kroner.

3

Eufy RoboVac 15C EU, robotstøvsuger Anmeldelse

Eufy RoboVac 15C EU, robotstøvsuger
87
Specifikationer
 • Maks. driftstid:
 • Opladningstid:
 • Timer-funktion:

Flere Specifikationer: Batteritype - Li-ion; Højde - 7,2 cm.; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Eufy RoboVac 15C EU, robotstøvsuger

Med Eufy RoboVac 15C får du en robotstøvsuger i den absolut billigste prisklasse. Modellen her kan nemlig fås fra omkring 1300 kroner og forhandles blandt andet i større supermarkedskæder. Denne model er forholdsvis smal, men har stadig en god sugeevne og sugeeffekt på 40W. Du kan tilmed selv justere sugeevnen, hvis du får brug for det. Eufy RoboVac 15C robotstøvsuger har et stort batteri, der gør, at maskinen kan køre konstant i op til 100 minutter, før den skal lades op igen.

Har du en smartphone, kan du styre robotstøvsugeren med din telefon, hvilket er super praktisk. Robotstøvsugeren har et støjniveau på 55 dB, når den er i gang. Til sammenligning støjer en støjsvag opvaskemaskine omkring 40 dB. Støvopsamleren kan rumme 0,6 liter, før den skal tømmes.

Prisen for denne Eufy RoboVac 15C ligger omkring 1300, når den ikke er på tilbud.

4

Ecovacs Deebot 710 Anmeldelse

Ecovacs Deebot 710
87
Specifikationer
 • Maks. driftstid: 110 min
 • Opladningstid: 300 min
 • Timer-funktion: Ja

Flere Specifikationer: Fjernbetjening - Ja; Batteritype - Li-ion; App-funktionalitet - Ja; Lydniveau - 65 dB; Maks. arbejdsareal - 100 m2; Højde - 8.1 cm; Vægt - 3.1 kg; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Ecovacs Deebot 710

Denne robotstøvsuger fra Ecovacs har et støjniveau på 65 dB, hvilket er væsentligt lavere end de fleste normale støvsugertyper. Når maskinen er ladt fuldt op, kan den køre i 110 minutter, før den igen skal lades op. At lade den op tager 270 minutter. Ecovacs DEEBOT 710 er udstyret med mange effektive funktioner. For eksempel har denne robotstøvsuger en kortlægningsteknologi der sikrer, at hele hjemmet rengøres effektivt.

Med Max Mode kan du maksimere din robotstøvsugers ydeevne, ved at øge intensiteten med op til to gange kraftigere sugestyrke. Støvsugerens fra Ecovacs kan selvfølgelig også styres fra din smartphone, så du altid har status på rengøringen i dit hjem, selv når du ikke er hjemme. Ecovac Deebot er desuden kompatibel med Amazon Alexa og Google Home.

Prisen for Ecovacs Deebot robotstøvsuger ligger på omkring 3000 kroner alt inklusiv.

5

Cleanmate S900 Anmeldelse

Cleanmate S900
87
Specifikationer
 • Maks. driftstid: 90 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Timer-funktion: Ja

Flere Specifikationer: Fjernbetjening - Ja; Batteritype - NiMH; App-funktionalitet - Nej; Lydniveau - 60 dB; Maks. arbejdsareal - 100 m2; Højde - 8.5 cm; Vægt - 3.5 kg; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Cleanmate S900

Leder du efter en billig robotstøvsuger til at gøre det sure arbejde derhjemme? Så er denne model fra Cleanmate måske noget for dig. Cleanmate S900 er en robotstøvsuge med timerfunktionen, der gør, at du altid kan planlægge, hvornår den skal køre – også når du ikke er hjemme. Denne støvsuger kører efter et 4-trins program, der sørger for, at hele din bolig altid bliver støvsuget grundigt. S900 kan køre på alle overflader, også tæpper, og giver et godt resultat er gang.

Cleanmate S 900 har desuden en moppefunktion, der fungerer ved hjælp af vand og en mikrofiberklud, der vasker dit gulv samtidig med, det bliver støvsuget. Denne robotstøvsuger kan ikke styres via en app. Til gengæld har den et display, hvor du nemt indstiller robotten.

Prisen for denne robotstøvsuger fra Cleanmate ligger på omkring 1500 kroner.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Robotstøvsuger

Hvilken robotstøvsuger er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste robotstøvsuger på markedet i 2021. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange robotstøvsuger?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes robotstøvsuger til flere forskellige prisklasser.

Hvordan testes robotstøvsuger?

Robotstøvsuger vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

Kan robotstøvsugeren erstatte en traditionelle støvsuger?

Robotstøvsugere kan dog ikke erstatte den almindelige støvsuger og den almindelige rengøring.

Forskellen mellem en robotstøvsuger og en almindelig støvsuger er, hvordan de rent teknisk klarer støvsugningen. En almindelig støvsuger skaber et undertryk ved hjælp af suget og mundstykkets udformning. Undertrykket er så stærkt, at selv snavs og støv, der er kilet fast mellem gulvbrædderne, kan suges med op.

En robotstøvsuger kan ikke bruge samme teknik, for den ville i så fald suge sig fast til gulvet og ikke komme nogen vegne. I stedet bruger den en kost, som fejer støv og snavs op i en beholder. Det betyder, at den ikke på samme måde som den almindelige støvsuger kan gøre rent i dybe sprækker mellem gulvbrædder.

Er robotstøvsugere nemme at bruge?

Robotstøvsugere er nemme at betjene. Du kan enten indstille robotten til at starte, på et fast ugentligt tidspunkt, eller du kan sætte dem i gang med et enkelt klik, når du tager hjemmefra. De fleste har i dag en app, så du kan styre den med din smartphone eller tablet.

Kan man bruge en robotstøvsuger i alle hjem?

Ja det man. Robotstøvsugere elsker store rum med fri gulvplads, hvor der er så få hjørner som muligt. Paneler, skabskanter og især hjørner er ofte noget af en udfordring.

Men i dag kan man købe mange modeller der kan klare disse udfordringer, så det skal ikke afholde dig fra at vælge en robotstøvsuger, hvis dit hjem har mange kanter, og dørtrin på et par centimeter kan robotstøvsugerne sagtens køre over. Har du meget høje dørtrin, kan det selvfølgelig være problematisk. Men generelt er de testede robotstøvsugere gode til at forcere dørtrin.

Kilder

Forbrugerrådet Tænk (5. november 2020) 🇩🇰

Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her har Tænk foretaget en test af 26 forskellige robotstøvsugere

Samlet bedømmelse af testen vægtes således:

 • Støvsugning 40%
 • Navigation og forhindringer 20%
 • Brugervenlighed 22%
 • Støj 12%
 • Energiforbrug 6%

Hvis du skulle få løst til at læse hele testen, kan du oprette et betalt medlemskab hos forbrugerrådet Tænk. Her kan man også læse andre gode artikler.

https://taenk.dk/test/robotstoevsugere

Råd & Rön (9 Oktober 2020) 🇸🇪

Råd og Rön tester ved at opbygge en teststue, som er indrettet med en sofa, sofabor, tv-bord, spisebord og to stole, gulvlamper og to vaser med kviste i. Ved “vinduet” hænger lange gardiner. Toppen af ​​møblerne er fjernet, så de kan se, hvordan robotten opfører sig under dem. Alt er valgt for at teste forskellige vanskeligheder: for eksempel elektrisk ledning på gulvet, glasvaser uden vægte i og tæppe med bunke.

Tyve bunker fabriksfremstillet støv og krummer er blevet spredt. De starter robotten og lader den køre, indtil den ser ud til at være klar. Det filmes hele tiden. Bagefter måler de, hvor meget snavs der er tilbage på de 20 målepunkter.

De lader også hver robot rengøre i separate områder i laboratoriet. Der har de specielle overflader, der efterligner hårde gulve, tæpper og gulve med revner. På substraterne spreder de nøjagtigt den samme mængde standardiseret støv, krummer og dyrehår.

Du kan læse mere på Råd og Röns hjemmeside.

https://www.radron.se/tester/koksmaskiner-stadning/robotdammsugare/

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Xiaomi Roborock S5 Max
97
Xiaomi Roborock S5 Max
2625.75 kr 2562 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.