TEST: De Bedste Romaskine i test 2021 - Toppricer

TEST: De Bedste Romaskine i test 2021

I denne artikel har vi samlet 45 af de bedste Romaskiner, du kan finde på markedet lige nu. Romaskiner her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 2015 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”. Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Romaskine. Så er du på udkig efter den helt rigtige Romaskine til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Romaskiner her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: okt 14, 2021
Stine Mortensen

Stine er vores sportsnørd, så hun har helt styr på alt, hvad der rører sig inden for træningsudstyr og sportsgear. Og så elsker hun at lave lækker og god mad – og der skal jo ordentlige køkkenmaskiner til, så dem ved hun selvfølgelig også en masse om.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Vores test af Romaskiner giver overblik

 • De bedste Romaskiner på markedet i 2021
 • Alle funktioner
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Romaskiner
2015 Anmedelser
7 Kilder
68 Timer
45 Produkter
Produkt navn
Score
Pris
Apollo Pro V romaskine
4.9 / 5.0 (109 anmedelser)
98
12495 kr
NordicTrack RW900 2021 romaskine
4.8 / 5.0 (3500 anmedelser)
96
18999 kr
InShape Romaskine
4.4 / 5.0 (27 anmedelser)
88
1299 kr
4
Concept 2 Model D
4.9 / 5.0 (7757 anmedelser)
98
9994 kr
5
Viking Pro V romaskine
4.8 / 5.0 (131 anmedelser)
96
13995 kr
6
Odin R600 Romaskine
4.8 / 5.0 (968 anmedelser)
96
3499 kr
7
Finnlo Aquon Pro Plus Romaskine
4.8 / 5.0 (17 anmedelser)
96
8974 kr
8
Apollo Plus romaskine
4.8 / 5.0 (285 anmedelser)
96
9839 kr
9
Hammer Cobra XTR Plus Romaskine
4.8 / 5.0 (967 anmedelser)
96
5624 kr
10
Viking 3 Plus romaskine
4.8 / 5.0 (131 anmedelser)
96
12495 kr

Romaskiner 

Der findes rigtig mange forskellige former for fitnessmaskiner, så derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken en der egentligt er den rette maskine for netop dig, men der er mange gode grunde til at en romaskine er det rette valgt i de flest tilfælde. På denne side vil vi hjælpe dig godt på vej i dit valg af en ny romaskine således, at du er sikker på at få fundet netop den rette variant til dig.

Hvorfor købe en romaskine?

Nu hvor vi har oplevet at man ikke altid kan komme ned i træningscenteret pga. af nedlukninger, men det kan også være man bare ikke har lysten til at hverken snøre løbeskoene og løbe en tur, eller man bare ikke har lysten til at træne i et fitnesscenter. Så når det kommer til hjemmetræningsmaskiner, er romaskinen de seneste par år blevet til et af danskernes foretrukne valg, det er absolut heller uden grund.

Den primære årsag til, at du skal vælge en romaskine til fordel for de mange andre former for fitnessmaskiner, der findes på det danske marked er, at roning er nemlig en supereffektiv træningsform, som både styrker dine muskler og forbedrer din kondition, koordination og udholdenhed. Romaskine træning er én af de mest effektive, udbytterige og intensive motionsformer, du kan vælge. På 40 minutter kan du få forbrændt samme mængde kalorier, som svarer til en løbetur på dobbelt så lang tid.

En anden fordel ved roning er, at det er skånsomt for kroppens led og sener, hvilken betyder, at det nærmest er umuligt at opbygge en skade, hvis du vel og mærke har styr på teknikken, som heldigvis er meget nem at lære.

Ved mange andre træningsformer som f.eks. vægttræning og løb, kan det hurtig medføre skader, hvis man ikke ved, hvordan man skal passe på, især hvis man får startet for hurtigt op med træningen. Så derfor er en romaskine det oplagte valg for dig, der ikke har trænet synderligt meget tidligere, så derfor ikke har så stor viden om det med at træne. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at en garvet fitnesstræner ikke også kunne gøre brug af en romaskine.

Du kan være helt roligt, da enhver romaskine er blevet udformet på en meget ergonomisk vis, hvilken betyder du kommer til at side på en sådan vis, at du er, sidder rigtig i forhold til de bevægelser, du kommer til at lave, når du træner på en romaskine.

Der findes ikke mange andre former for træningsudstyr, der kan prale af at være så ergonomisk velformet som en romaskine er. Selv når du bruger maskinen med høj modstand, kan du være sikker på at belastningen af dine knæ, vil være på et noget lavere plan end f.eks. løfte vægt, løbe på et løbebånd eller noget helt andet. Så du får altså her en meget effektiv træning, men samtidig en væsentligt mere skånsom træning ved at bruge en romaskine, og du vil kunne træne flere gange i ugen allerede fra start.

Vi ved at der er rigtig mange danske fitness- og træningsentusiaster, der er meget glade for deres romaskiner, da det er en maskine, der giver dig muligheden for at træne hele kroppen i løbet af bare en træningssession. For ikke nok med du både får trænet konditions- og cardiotræning, ved at bruge romaskinen, kan du samtidig også gladeligt tænke på, at du forbrænder flere kalorier pr. time, end hvis du i stedet valgte at bruge et løbebånd. Men ikke nok med det, så bruger du, dine arme til at trække med, hvilken jo naturligvis betyder, at du her også får trænet din overkrop. Da du ligeledes bruger dine ben til at skubbe sædet bagud, får du trænet dine ben, der er simpelthen her tale om en træningsmaskine, der giver dig mulighed for at træne hele din krop i hver eneste gang du bruger romaskinen. Vi håber med denne side kan hjælpe dig med at købe netop den rette romaskine for dig.

Hvilken romaskine skal jeg vælge til hjemmebrug?

Der findes utroligt mange forskellige romaskiner på markedet, og de svinger alle sammen meget i forhold til pris og kvalitet. Romaskiner er generelt en del billigere end både løbebånd og crosstrainere, men det er stadigvæk en ret stor investering, og derfor er det vigtigt, at du vælger en kvalitetsmaskine, som kan holde mange år ud i fremtiden, og en som dækker netop dine behov.

Du har jo sikkert allerede kigget rundt på nettet, og har sikkert bemærket, at man sagtens kan finde en romaskine til billige penge, men det er vores klare anbefaling, at du holder godt øje, da disse maskiner ofte ikke lever op til byggekvaliteten, og du vil hurtigt få problemer med funktionaliteten, og de skaber ofte ro-modstand ved hjælpe af hydraulik eller elastiksystemer, hvilken giver en tam og ”kunstig” ro-oplevelse.

Vi vil her gøre dig lidt klogere på hvilen typer der findes og komme ind på nogle af de overvejelser du kunne gøre dig inden valg af romaskine.

 • Typer af romaskiner
 • Ro- taget
 • Pris
 • Design
 • Brugervægt
 • Træningscomputer

Men først vil det være en god idé at gøre dig lidt overvejelser, først har du gjort dig klar over for dig selv hvad formålet med en romaskine skal være, -ønsker du dig en romaskine med henblik at benytte en romaskine som træningsudstyr med en effektiv helkropstræning eller er det for at stimulere en rigtig sejlroning.

Typer af romaskine

En af de første ting, og nok også den vigtigste overvejelse du skal have med når du køber romaskine, er hvilken modstandstype du bør vælge. Der er som udgangspunkt fire forskellige typer af romaskiner på det danske marked. Overordnet set er romaskiner med luftmodstand de mest brugte og dem man typisk vil finde i et træningscenter. Typen af modstand du vælger, kommer til at afhænge af plads til maskinen, budget, dine mål samt dit behov.

På de billigere modeller er modstanden ofte magnetisk, hvorfor de er forsynet med et svinghjul. På de dyrere modeller er det derimod enten luftmodstand eller en kombination af luft- og magnetmodstand. Der er ikke en type modstand der anbefales over anden, da de hver især har sine fordele og ulemper, derfor er det vigtig du tænker over hvad dit behov er. Herunder er en udførlig beskrivelse af de typer og hvor vi kigger nærmere på fordele og ulemper.

Vandmodstand

Romaskiner med vandmodstand er den nyeste udgave af romaskiner. Vandmodstand giver en autentisk følelse med behageligt træk, man får helt følelsen at sidde i en rigtig robåd og ro på søen. Denne modstand fungerer ved at, små årer sidder inde i en beholder, der er fyldt med vand og skaber modstand på denne måde. Denne beholder sidder typisk foran på romaskinen, der hvor svinghjulet typisk sidder.

Årene i vandet giver selvfølgelig lyd fra sig, men denne lyd minder i høj grad om lyden fra bølger, og er faktisk en lyd, som mange mennesker finder behagelig og den har nærmest en meditativ effekt på sind og krop.

Vandromaskiner er blevet utrolig populære inden for hjemmetræning, og en af årsagerne er det at den giver dig denne naturlige ro fornemmelse, da du får et blødt og behageligt træk uden nogen forsinkelser i modstanden som du kan opleve ved de luft – og magnetiske romaskiner.

Det er dit rostempo og din trækstyrke som genererer belastningen. Et langsomt og lav tempo vil give et lavere modstandsniveau, mens et hurtig og tung rotempo vil skabe et højere belastningsniveau, så her skal du selv presse dit tempo for at nå det ønskede belastningsniveau, hvorimod på de andre typer kan du skifte imellem forskellige modstandsniveauer.

Vandet i tanken skal ikke udskiftes, det eneste du skal gøre for at vedligeholde romaskinen så vandet ikke rådner, er at smide en klortablet i tanken et par gange om året. Ulempen ved denne type modstand er, at den typisk ligger i den dyre ende af de forskellige romaskiner.

Luftmodstand

Romaskiner med luftmodstand er meget populære på det danske marked. Den giver dig ligesom maskiner med vandmodstand, en meget realistisk ro oplevelse, som om du i en rigtig robåd på søen. Da dine ro tag bliver lettere des hurtigere og tungere du roer præcis som når du roer ved rigtig vandroning.

Ved typen med luftmodstand benyttes der ventilatorventilatorlignende rotorblade på et svinghjul som genererer den ønskede modstand. Så jo hurtigere svinghjulet drejer, desto kraftigere bliver luftmodstanden. Dette betyder altså, at jo hurtigere og hårdere du ror, jo mere modstand vil du føle, hvilket gør denne modstand meget brugbar for både konditionstræning over længere tid samt intervaltræning og luftmodstand muliggør også en ret nøjagtig måling af energiforbrændingen. De fleste eliteroere bruger romaskiner med luftmodstand, når de skal holde deres træning vedlige om vinteren, og det er også denne model du finder i de fleste fitnesscentre.

En anden fordel ved denne type af romaskiner er, at du har et indbygget afkølingssystem, da hjulet eller spolen fungerer som en vifte, der blæser en kølende brise i ansigtet på dig imens du træner.

En ulempe ved denne modstand er dog, at støjniveauet øges i takt med at belastningen øges. Og det skal dog også nævnes, at romaskiner med luftmodstand ligger i den mere pristunge ende og som udgangspunkt primært er udviklet til professionel brug. Denne type er overordnet den mest populære og mest solgte.

Magnetisk modstand.

Denne type af modstand er langt den letteste at bruge og romaskiner med magnetmodstand passer rigtig godt til langt de flestes hjemmetræning.

Denne type romaskine med magnetisk modstand, får du en maskine, der bruger elektromagnetisme til at bremse svinghjulet, så det skaber modstand. Det er muligt at justere modstanden via enten et håndtag eller et display.

Da modstanden i langt de fleste makiner reguleres elektronisk på denne type romaskine har disse en række forudindstillede træningsprogrammer med varierende belastningsniveau, som giver en god ro fornemmelse. Den elektromagnetiske modstands regulering gør det desuden også nemt at ændre belastningsniveau, idet du kan gøre dette på displayet og i nogle tilfælde på selve grebet uden at skulle op fra sædet. Her kan energiforbruget måles forholdsvis nøjagtigt

Romaskiner med magnetisk modstand er ofte mere lydsvage end andre romaskiner, så hvis du bor med andre mennesker, i en lejlighed eller du har børn og ønsker at træne når de sover, er denne type romaskine et godt valg.

Ofte er en romaskine af denne type mindre, da magneten er meget kompakt, og typisk kan disse klappes sammen og fylder mindre. Det at den har et lavt lydniveau og den fylder mindre når den ikke er i brug, gør at den er meget populær, for folk der gerne vil træne derhjemme.

Ulempen ved magnetisk modstand er, at modstanden er konstant, hvilket den jo ikke er ude på vandet. Den giver dog en god modstand til dig, der søger en udmærket romaskine da den rent prismæssigt hører til mellemklassen og repræsenterer det gode kompromis mellem pris og kvalitet.

Hydraulisk modstand

Hydraulisk modstand er de billigste typer af romaskiner, og der er en god grund til de er de billigste, da den har nogle klare begrænsninger. Modstanden er konstant så du får ikke den følelse af at ro rigtig på vandet, for når du roer på vandet varierer modstanden sig, alt efter hvor hårdt man trækker tilbage.

Romaskine med hydraulisk modstand er udmærket til hvis du bare vil holde din træning ved lige eller bare at få dig lidt rørt, men du skal blot være opmærksom på at ulempen ved disse maskiner er, at de bliver varme når du træner i mere en 30 mintutter i træk, og de begynder at lække olie

Ro- taget.

En vigtig ting at overveje er også ro- taget. Da ro- taget bidrager til en rigtig god ro oplevelse.

På de romaskiner der findes på det danske marked, kan du vælge imellem Hydraulisk, hvor du har to arme der kører på hydraulik.

Det kan være vanddrift, hvor du har et håndtag, du trækker i. Men det kan også være kædedrift hvor du også trækker i et håndtag. 

Pris

Hvad koster en romaskine? Tænker rigtig mange og det er også vigtig at have i tankerne om hvor mange penge du er villig til at bruge på en romaskine. Så find ud af, hvad din buget er, samt dine behov.

Igennem de seneste år, har både de billige og de dyre romaskiner vundet stort indpas hos danskerne. Flere og flere har fundet ud af, at romaskiner er et genialt hjemmetræningsredskab. Så den voksende popularitet kan også ses i markedet af romaskiner, hvor kvaliteten stiger og priserne bliver trykket i bund, da konkurrencen er større imellem producenterne.

Som med alle andre ting, kan du få romaskiner i flere forskellige prisklasser. Vi har derfor nøje udvalgt romaskiner i forskellige størrelser, forskellige typer men også de forskellige prisklasser.

De billigste romaskiner findes i prislejet under 2.000 DKK. De kan være gode for nybegyndere, som lige vil finde ud af om roning er en træningsform for dem. Disse har ofte ikke særlig høj kvalitet så har derfor ikke en særlig lang holdbarhed. Og typisk har de ikke en særlig tung maksimal vægtbelastning. De vejer ofte ikke særligt meget, hvilket gør dem meget flytbare.

Romaskiner imellem prisklassen er fra 2.000 DKK og op til 7.000 DKK. Disse vil typisk have enten luft eller magnetisk modstandssystem. Du vil få en maskine med længere levetid, i bedre kvalitet, og mindre behov for vedligehold. Disse er mere robuste og kan dermed klare en tungere vægtbelastning. Denne type romaskine adskiller sig fra den dyre maskine, ved at være i valget af materialer, design og funktioner i displayet.

De dyre romaskiner er dem der koster fra 7.000 DKK og op efter. Her får du en romaskine som vil være noget mere stabil og robust og i højeste kvalitet, Derfor vil denne maskine også have en lang levetid og vedligeholdelsen vil være. Denne maskine kan ligeledes have et meget lavere støjniveau end de andre. Du vil her få et display med alle relevante informationer, og ofte har den forud installerede træningsprogrammer og meget mere.

Design

Romaskiner er lange og smalle i designet, den lange og smalle form betyder ofte at romaskinen kan opbevares lodret, når den ikke er i brug. De fleste maskiner fås i sort, hvor nogle måske har nogle farvede detaljer. En romaskine med vandmodstand har et lidt andet udtryk, da at beholderen med vand er placeret foran.

Hvis man er høj eller har svært ved at komme ned, er det værd at kigge på sædehøjden. Sædehøjden er normal 25-30 cm høj, men man kan købe nogle maskiner hvor sædet sidder højere oppe, der findes maskiner med sædehøjde op til 50 cm.

Byggekvaliteten er også en vigtig faktor, når du skal investere i en romaskine især hvis den anvendes ofte og hvis man er en stærk person der bruger en kraftig modstand. Prisen for god byggekvalitet er ofte dyrere og tungere end en dårligere maskine, men en pris der er værd at betale, hvis man har pengene til det.

Rammen på en romaskine er normalt fremstillet af stål eller aluminium, så derfor er holdbarheden som regel meget god, men rammens længde og friktionen på sædet af afgørende. Det er vigtigt, at sædet kan glide langt frem, for at det er muligt at lave en tilstrækkeligt stor ro bevægelse, jo højere man er desto større ro bevægelse har man brug for, og jo længere rammen er, desto længere kan sædet glide frem.

Hvis du vælger at sætte din romaskine væk efter du har trænet, anbefales du køber en med hjul, så den er nem at sætte væk. Hvis maskinen skal stå på et trægulv, vil det være en fordel at købe en måtte at have under, både så den ikke laver steder i gulvet, men også til at opfange sved. Gummi på fødderne er også en fordel at vælge hvis den skal stå med glat gulv, da dette forhindrer at romaskine bevæger sig hen over gulvet mens du træner, samt de beskyttet også gulvet.

Brugervægt

Endnu en vigtig ting at være opmærksom på er din vægt. Vejer du mere end 120 kg skal du være opmærksom på at de flest romaskiner har en maximal brugervægt, der lyder på de ca. 120-130 kg, så hvis du ligger i den vægtklasse fordi du har meget muskelmasse, bør du overveje at købe en romaskine, der kan holde til din vægt.

Er du meget overvægtig, er det ikke sikkert at en romaskine er det rette valg, men hvor en crosstrainer egner sig mere til overvægtige. For en romaskine og mange andre træningsmaskiner glæder det som regel, at jo dyrere maskine du køber, jo højere brugervægt kan den holde til. 

Træningscomputer

De fleste romaskiner har en lille computer (monitor) som kan måle de meste gense ting såsom ro tag, tid, distance, hastighed og kalorieforbrug. En god romaskine skal have en brugervenlig og tydelig computer, der er nem at gennemskue, så man hurtig kan komme i gang og se hvor langt man er i forhold til sine mål.

Hvis du har brug for at motivere dig selv, vil en romaskine som er forsynet med en god træningscomputer med varierede træningsprogrammer være det ideelle for dig, da det vil kunne give dig en alsidig og sjovere træning. Nogle kan kobles til din smartphone eller tablet, så kan du dyste mod andre.

Hvad træner man på en romaskine?

Med roning træner du hele kroppen, da du både træner ben, ryg, og arme, men du træner også skulder-, mave- og baldemuskler, så ro træning giver dig en meget effektiv helkropstræning. Ro træning er den perfekte kombination af styrke, kondition og koncentration, du får trænet hele dit bevægelsesapparat og din kropsholdning, du optimere din præsentationsevne.

Da du træner så mange muskler samtidig under roningen, vil det øge din kalorieforbrænding, så roning er derfor også meget ideelt til en målrettet vægttab.

Ingen anden konditionstræning er lige så effektiv som roning. Over 80 % af kroppens muskler bliver trænet med hvert ro tag. Ved at du styrker din muskulatur og hele bevægelsesapparatet forbedrer du sin kropsholdning når du ror.

Med en romaskine træner og styrker du hele kroppen på en effektiv og skånsom måde. Romaskine er rigtig god til at styrke rygmuskulaturen, så folk med rygproblemer har ofte stor gavn af roning, men tjek altid lige med lægen eller din fysisk træner, da det ikke er alle med permanente rygproblemer at, en romaskine måske er det rigtige valg medmindre det er et led i din genoptræning.

Hvordan bruger man en romaskine?

At bruge en romaskine er ganske simpel, da du blot skal sætte ad med benene og samtidig trække i wiren. Men en rigtig træningsudførelse og ro teknik er meget vigtig for at du kan få de bedste resultater ud af din træning, samt med den rette teknik sikrer du dig at du ikke blot få større udbytte af din træning, men også du vil skåne dine muskler og led.

Utrænede og nybegyndere bør først og fremmest lære de grundlæggende teknikker ved lav modstand. Fordelen er her, at muskelgrupperne, især arm- og benmuskler, langsomt og sikkert kan vænne sig til en højere belastning. Teknikken er afgørende, uanset om du træner i et fitnesscenter eller du har din egen romaskine derhjemme.

I videoen herunder finder du en hurtig gennemgang af korrekt roteknik på en romaskine.

https://www.youtube.com/watch?v=RmNZqaoZuK4 link til video om korrekt ro teknik.

https://www.youtube.com/watch?v=PEV5FQE5Svs Link til video guide til køb af romaskine.

FAQ

Hvilken romaskine er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste romaskiner på markedet i 2021. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange romaskiner?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes romaskiner til flere forskellige prisklasser.

Hvordan testes romaskiner?

Romaskiner vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

Hvor ofte og hvor længe må man træne på en romaskine?

Er du begynder, anbefaler vi, at du i starten træner 15 minutter ad gangen. Det allervigtigste er, at du lytter til din krop! Start hellere med mindre og forøg tiden langsomt. I starten skal din krop vende sig at træne. Øvede kan ofte træne ca. 30 minutter og mere pr. gang. Vi anbefaler, at du træner 2-3 gange om ugen. Sæt dig altid nye mål, så du forbliver motiveret!

Hvor meget fylder en romaskine?

Romaskinen er ca. 50-60 cm bred, så relativ smalt. Men bevægelsesradiussen er bredere med armenes udadgående bevægelse, når du bruger maskinen. Så derfor beregn derfor 2,20 m i længden og 1,20 m i bredden til en opstillet maskine.

Hvis du køber en romaskine, som kan klappes op eller stilles lodret, skal du desuden være opmærksom på romaskinens højde i forhold til loftet.

Hvad er værd at overveje når man køber romaskine?

Vi kommer ind på de forskellige parametre i denne artikel, så det er værd at læse den, inden du køber romaskine. Eller se den lille video hvor der er, nogle hurtige gode råd.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
Apollo Pro V romaskine 98
12495 kr Gå til produkt!

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.