TEST: De Bedste Vaskemaskine i test 2024

Se alle Vaskemaskiner i testen
1564 Anmeldelser
38 Produkter
98 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

85
BOSCH WAN280L2SN Serie 4 BOSCH WAN280L2SN Serie 4 Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
3500 kr. 5199.50 kr.
97
BLOMBERG BWX274W2 BLOMBERG BWX274W2 Læs mere om produktet
 • Masser af funktioner
 • God til prisen
 • Forbrugerrådet Tænk Topscore
7099 kr.
90
MIELE WSR863WPS MIELE WSR863WPS Læs mere om produktet
 • Premium valg
15999 kr. 16947.00 kr.

Bedste Vaskemaskine
under 4000 kr.

Top 3

Hvilket Vaskemaskine mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Vaskemaskiner.

#1
Matsui
81
#2
Candy Grand ? Vita
79
#3
AEG
58
#4
Siemens
49
#5
Samsung
49

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvilken vaskemaskine skal jeg vælge?

Vi har i denne artikel lavet en oversigt over de bedste vaskemaskiner, der er på markedet i dag. Og så har vi samlet en hel masse information om vaskemaskiner, som også kan vise sig at være nyttig for dig både før og efter, du har bestemt dig for, hvilken maskine, som skal tilsluttes i dit hjem.

Se også vores test af vaskemaskiner der er bedst i test ved mærkerne: Bosch, Blomberg, Samsung, Electrolux, Miele, Siemens, Asko og Beko.

Sådan vælger du den rette vaskemaskine

Der findes i dag et hav af forskellige vaskemaskine-mærker, som hver især laver mindst lige så mange forskellige typer af vaskemaskiner med forskellige specifikationer.

Der er derfor nok at tage stilling til, når du skal vælge din næste vaskemaskine. Ét sted at starte kunne være at beslutte, om vaskemaskinen skal være frontbetjent eller topbetjent og om det skal være en kombineret vaske-tørremaskine.

Frontbetjent vaskemaskine

Den frontbetjente vaskemaskine er den mest solgte model i Danmark og findes i et utal af modeller. Her vil du ofte både kunne finde maskiner til få kilo vasketøj per vask og helt store industritromler med plads til 20 kilo.

Fordele ved frontbetjent vaskemaskine

 • Den kan stables, så man kan lave en vaskesøjle, hvis man har både vaskemaskine og tørretumbler
 • Den har en høj kapacitet, og selv ved store mængder af tøj påvirkes vaskevnen ikke
 • De fleste frontbetjente vaskemaskiner har mange programvalg, så der er et program til alle typer af materialer
 • Det er den mest vandbesparende og energieffektive type af vaskemaskine
 • Den frontbetjente vaskemaskine har en lav restfugtighed i tøjet, da den kan centrifugere ved meget høj kraft
 • De fleste test viser, at det er denne type vaskemaskine, der vasker bedst.

Ulemper ved frontbetjent vaskemaskine

 • Den fylder mere end en topbetjent vaskemaskine
 • Hvis maskinen er placeret på gulvet, skal man bukke sig ned for at fylde den
 • Det er vigtigt, at maskinen er i fuldstændig vater, da den ellers kan ryste og larme en del.

Topbetjent vaskemaskine

Den topbetjente vaskemaskine ses ikke så ofte i Danmark, men den er en rigtig god løsning, hvis du ikke har så meget plads i din bolig for eksempel, hvis du bor i lejlighed med et meget lille badeværelse, da denne type vaskemaskine ofte er en del smallere end den frontbetjente vaskemaskine. Den er også en rigtig god løsning, hvis du har problemer med at bukke dig ned, da man med den topbetjente vaskemaskine lægger vasketøjet ned gennem et låg øverst på maskinen.

Fordele ved topbetjent vaskemaskine

 • Den fylder ikke så meget, så den er velegnet til mindre boliger eller lejligheder, hvor der for eksempel ikke er særlig meget plads foran maskinen
 • Den er god til ældre eller folk med dårlig ryg, da du slipper for at bøje dig ned, når du skal lægge vasketøj i tromlen
 • Mange af de frontbetjente vaskemaskiner kan fås med hjul monteret under, så du nemt kan flytte rundt på den.

Ulemper ved topbetjent vaskemaskine

 • Den kan ikke stables og installeres i en vaskesøjle
 • Høj restfugtighed i tøjet på grund af maskinens lave centrifugeringsevne
 • Den topbetjente vaskemaskine vil ofte have en meget lavere kapacitet end den frontbetjente, og kan altså ikke vaske lige så mange kilo tøj
 • Tests viser, at topbetjente vaskemaskiner har dårligere vaskeevne end de frontbetjente.

Kombineret vaske-tørremaskine

Her får du en maskine der både kan vaske og tørre, hvilket kan være en stor fordel, hvis man har behov for både vaskemaskine og tørretumbler, men ikke har plads til begge dele.

Vi ser lige nu, der kommer flere og flere af denne type på det danske marked, og teknologien bag vaske-tørremaskiner bliver hele tiden bedre. I en travl hverdag kan det være en fordel, at du med en vaske-tørremaskine ikke skal flytte dit våde vasketøj fra én maskine til en anden. I dag har mange af modellerne en sensor, som automatisk sætter maskinen til at tørre tøjet, når den er færdig med at vaske det. Du kan altså sætte en vask over om morgenen og komme hjem til tørt tøj om eftermiddagen.

En kombineret vaske- og tørremaskine er desværre ofte mindre miljøvenlig end den frontbetjente og den topstyrede vaskemaskine.

Fordele ved vaske-tørremaskine

 • Du får både vask og tørring i én maskine og sparer dermed plads
 • Det kan være billigere at anskaffe sig en vaske-tørremaskine frem for at anskaffe sig både en vaskemaskine og en tørretumbler
 • Du behøver ikke at kombinere vaske og tørrefunktionen, de kan godt bruges separat.

Ulemper ved vaske-tørremaskine

 • Man skal være opmærksom på, at en vaske-tørremaskine kun kan tørre ca. halvdelen af den kapacitet, som en standard tørretumbler kan tørre
 • Den er mindre energivenlig
 • Den bruger lang tid på at vaske og tørre dit vasketøj – en kombineret vask og tørring tager samlet set mellem tre og seks timer
 • Det er desværre også det vaskeapparat, som brugerne er mindst tilfredse med. I en undersøgelse har 22 procent af brugerne oplevet store problemer med deres vaske-tørremaskine.

Sidst men ikke mindst
Teknologien er nu så langt fremme, at man også kan købe vaskemaskiner, der kan styres via en app på din tablet eller telefon. Hvis du har glemt at tænde for vaskemaskinen, inden du tog hjemmefra, er det altså muligt at gøre via appen.

Du kan også indstille vaskemaskinen til først at starte vaskeprogrammet en times tid, inden du selv kommer hjem, så det rene vasketøj er klar til at komme i tørretumbleren eller blive hængt op, så snart du træder ind ad døren. Dermed undgår du, at dit rene vasketøj ligger mange timer i vaskemaskinen og begynder at lugte.

Men som så meget andet ny teknologi kommer det også med en pris. Men hvis du er en som kan lide at have den nyeste teknologi eller bare prioriterer, at gøre hverdagen så nem som muligt, så kan det være alle pengene værd.

Det er relevant at være opmærksom på, at de smarte vaskemaskiner har et højere standby forbrug end almindelige vaskemaskiner, da de er forbundet i en netværkstilstand. Dog må standby forbruget i maskiner markedsført efter 1. januar 2019 højest være på 2 watt ifølge EU-krav. For de lidt ældre maskiner, som er markedsført fra 2015-2019, er kravet 6 watt.

Hvad skal man ellers overveje

Når du har besluttet om din vaskemaskine skal være top- eller frontbetjent, og om den skal være en kombineret tørre-vaskemaskine, er du klar til at overveje en lang række andre specifikationer og features. Nedenfor guider vi dig igennem de mest relevante ting, du skal være opmærksom på, når du skal investere i en ny vaskemaskine. Vil du spare penge kan du også vælge at leje en vaskemaskine for at spare penge.

Vaskemaskinens energimærke

At overveje energimærket på din næste vaskemaskine er vigtigt. Mærket viser energiforbrug for 100 vaske, vandforbrug per vask, maskinens centrifugeringsevne samt støj. Vaskemaskiner er nemlig en af de steder, hvor du kan spare mange penge på strømprisen.

Ved at vælge et godt energimærke, er du med til skåne klimaet for store mængder CO2. Men du kan også mærke forskel på din pengepung, om du vælger energimærke A+++ eller E. Forskellen kan ende med at blive stor og mærkes på strømregningen. Energistyrelsen anbefaler derfor, at man går efter energimærke A eller B.

På styrelsens hjemmeside sparenergi.dk har de opstillet et eksempel på, hvad du årligt sparer i kroner og øre ved at vælge A-mærket frem for E-mærket, når du vasker 100 gange per år. Her kan man se, at en vaskemaskine med en kapacitet på 8 kilo med energimærke E koster 365 kroner om året i strøm, mens en vaskemaskine med energimærke A koster 210 om året at have kørende. Hvis du vælger en maskine som er mærket A+++ kan du altså spare yderligere.

Hvis du vasker tit og er bevidst om både klima og pengepung, er det derfor en god idé at investere i en vaskemaskine med et lavt energiforbrug, du vil hurtig kunne spare flere hundrede kroner om året på el og vand.

Vaskemaskinens centrifugeringsevne

Vaskemaskinens centrifugeringsevne er et udtryk for, hvor mange gange i minuttet tromlen drejer rundt, når vandet skal presses ud af tøjet. Så jo højere omdrejningstallet er, jo mere vand bliver der presset ud af tøjet.

Når du skal købe vaskemaskine, vil det derfor også være en god idé at tænke lidt over, i hvor høj grad du bruger tørretumbler eller hænger alt dit tøj op, når det er vasket rent. Hvis du bruger tørretumbler, er det vigtig at vælge en vaskemaskine med mulighed for høj centrifugeringsevne, da tøjet så er mere tørt, og du derved sparer penge på strømforbruget, når du bruger tørretumbleren.

Når det rene, våde vasketøj skal op og hænge på tørresnoren, er det derimod en god idé ikke bruge for høj centrifugering, da det slider unødigt på tøjet. På de fleste vaskemaskiner kan man selv indstille centrifugeringsevnen, fra vask til vask.

Årligt vandforbrug i liter per år

En 10 år gammel vaskemaskine vil typisk bruge 100 liter vand per vask, mens en ny vaskemaskine i dag bruger omkring 40 liter per vask. Du kan derfor spare rigtig mange liter vand, ved at opgradere din gamle vaskemaskine til en nyere model vel og mærke, hvis energimærket også er godt. Jo mindre vand maskinen bruger, jo flere penge kan du spare på vandregningen.

Årligt energiforbrug i kWh per år

Har du en vaskemaskine med energimærke A bruger den cirka 220 KWh strøm årligt, hvis du vasker fire gange om ugen.

Opgraderer du derimod til en vaskemaskine med energimærke A+++, forbruger den kun 154 kWh strøm per år. Hvor meget den kontante besparelse vil være, afhænger af din el-pris, men med ovenstående eksempel kan du spare omkring 60 øre per vask.

Vaskemaskinens støjniveau

En vaskemaskine kan larme rigtig meget, især når den centrifugerer vasketøjet. Afhængigt af om maskinen skal stå i dit køkken evt. i åben forbindelse med din stue, på badeværelset eller et aflukket bryggers, kan det derfor være klogt at være opmærksom på din kommende vaskemaskines støjniveau.

Som med mange andre ting, hænger støjniveau og pris ofte også sammen. Skal du have en meget støjsvag maskine vil de ofte være dyrere end de maskiner, som larmer mere.

Når to mennesker taler sammen i et normalt lydniveau vil det typisk være omkring 60 dB. De mest støjsvage vaskemaskiner på markedet i dag har et lydniveau helt ned til omkring 48 dB ved vaskeprogram, mens larmen stiger ved centrifugering.

Vaskemaskinens kapacitet i kilo

Vaskemaskinens kapacitet er et udtryk for, hvor mange kilo en vaskemaskine kan vaske. Hvis du er en lille husstand med 1-2 personer kan en lille vaskemaskine med en kapacitet på 7 kilo være rigeligt. Er du derimod en husstand med to voksne og et eller flere børn, kan det være en klar fordel at vælge en større maskine, så du ikke skal køre flere vaske med samme type vasketøj.

Hvis din mængde af vasketøj er svingende, kan du helgardere dig ved at vælge en vaskemaskine der har sensorer der vejer tøjet og selv udregner, hvor meget vand den skal bruge. Dette kaldes mængdeautomatik.

Vaskemaskinens motor

Ligesom med biler, kommer vaskemaskiner med forskellige motorer. Overordnet set findes der i dag to typer: Den traditionelle motor og den kulfri motor.

Den traditionelle motor i en vaskemaskine består blandt andet af to stykker kul, som med tiden bliver slidt og dermed skal skiftes. De billigste vaskemaskiner på markedet vil ofte have en traditionel motor.

Den kul-fri motor indeholder, som navnet antyder, ikke kul. Det betyder blandt andet, at den er mere støjsvag og har en længere levetid generelt. Mange kul-fri vaskemaskiner har derfor en levetids-garanti på helt op til ti år, hvilket kan være en klar fordel, hvis du investerer i en af de dyrere maskiner. Den kul-fri maskine er desuden mere miljøvenlig end den traditionelle.

Andre features og specifikationer

Udover ovenstående er der en lang række andre features og specifikationer, du kan have med i overvejelserne, inden du beslutter dig endeligt for, hvilken vaskemaskine, du skal købe:

Vaskeprogrammer
Mange nye vaskemaskiner har også adskillige vaskeprogrammer. Der findes for eksempel modeller med hurtigprogrammer, programmer til sportstøj, skjorteprogrammer, uld, skånevask og meget, meget mere. Så overvej om du har brug for disse ekstra programmer, eller om de måske ikke er pengene værd i forhold til dig og dit behov.

Lågestørrelse
Det er en del nemmere at få tøjet ind og ud af maskinen jo større lågen er. Jo højere kapacitet vaskemaskinen har, jo større vil lågen typisk være.

Lys i tromlen
Med lys i tromlen kan du nemmere tjekke, om du har fået alt vasketøj med ud af tromlen. Det er især en fordel, hvis maskinen står i et rum med dårlig belysning.

Automatisk dosering af vaskemiddel
Med automatisk dosering af vaskemiddel, skal du ikke selv i gang med at måle og regne på, hvor meget sæbe, du skal putte i maskinen. Maskinen beregner selv mængden af sæbe efter hvor mange kilo vasketøj, som er i tromlen, og tilføjer også vand derefter. Dermed undgår du også, at der kommer hvide striber på tøjet ved for høj dosering af vaskemiddel og intet vaskemiddel går til spilde, da doseringen er korrekt hver gang. Dette er også godt for miljøet.

Du slipper desuden for at fumle med vaskemiddel mellem hver eneste vask, da du blot skal sørge for at der altid er nok vaskemiddel i maskinens doseringssystem.

Udskudt start
Med muligheden for at udskyde starten på din vask, er du sikker på, at dit vasketøj ikke ligger for længe i tromlen og bliver surt, hvis du ikke er hjemme til at tage det ud, når maskinen er færdig med at vaske. Hvis du har fri fra arbejde klokken 16.00, kan du altså indstille maskinen til først at starte med at vaske klokken 15.00, så det er friskt og færdigt, når du kommer hjem. Det eneste du skal gøre er at lægge det beskidte vasketøj i maskinen, inden du kører hjemmefra og indstille timeren.

Koldt og varmt vand
Hvis dit hjem opvarmes med sol-varme, jordvarme eller fjernvarme, kan du spare energi ved at købe en maskine der kan tilsluttes både varmt og koldt vand.

Billige kontra lidt dyrere vaskemaskiner
På den lange bane, kan det ofte være en fordel at investere i en lidt dyrere vaskemaskine, både i forhold til energiforbrug, støj og levetid. Er din investering derimod kortsigtet – måske ved du at du ikke skal bruge den i så mange år – så kan du godt overveje at købe en billigere model, der kun har de basale funktioner og en kortere levetid generelt.

Gode råd når du vil vaske energivenligt

Hvis du gerne vil vaske så energivenligt som muligt, skal du i første omgang vælge en vaskemaskine med et godt energimærke. Dernæst kan det værre en god idé at kigge brugermanualen igennem, inden du går i gang med at vaske i din nye vaskemaskine. I brugermanualen vil det fremgå, hvad energiforbruget er på de forskellige vaskeprogrammer. 

Kig efter hvilke vaskeprogrammer der har et lavt energiforbrug. Mange gange vil det være korte programmer og programmer med lav temperatur. Hvis du ikke kan fylde maskinen helt op eller tøjet kun er lidt snavset, er det ikke nødvendigt med de mere energikrævende vaskeprogrammer. Vælg desuden et program uden forvask, hvis tøjet ikke er specielt snavset.

Generelt er det en god idé at vaske ved lavere temperaturer, når det er muligt. Man kan ved det meste tøj sagtens vaske tøjet ved 20 grader, og derved spare energi. Du skal blot huske at bruge et vaskemiddel, som vasker effektivt ved lave temperaturer. Tjek eventuelt på pakken, hvilken temperatur dit vaskemiddel er effektivt ved.

Sidst men ikke mindst bør du altid fylde maskinen helt op, da fyldte maskiner bruger mindst muligt energi per kilo tøj. Kig i manualen hvor mange kg tøj de forskellige programmer er beregnet til. I vaskemaskiner der selv tilpasser mængden af vand, til de kg du har lagt i maskinen, er en fyldt maskine det mest energibesparende.

Fem bud på din næste vaskemaskine

Der findes adskillige vaskemaskineproducenter, som producerer vaskemaskiner i et utal af varianter og prisklasser. Vi har herunder samlet fem bud på din næste vaskemaskine. Vi har baseret listen på baggrund af en række pålidelige testkilder og anmeldelser.

Husk altid at overveje dine egne behov, inden du beslutter dig for, hvilken vaskemaskine, du vil købe. Hvis du bor alene og kun vasker et par gange om ugen, er det slet ikke sikkert, du har brug for at købe den dyreste vaskemaskine. Modsat bør du måske overveje at investere lidt ekstra penge i din næste vaskemaskine, hvis I er en familie på seks mennesker der vasker flere gange dagligt.

97
BLOMBERG BWX274W2
90
MIELE WSR863WPS
85
BOSCH WAN280L2SN Serie 4
Tilføj Produkt
Pris7099 kr15999 kr3500 kr
EnergiklasseDAD
?rligt energiforbrug-49 kWh-
?rligt vandforbrug-48 liters-
Centrifugeringsevne-1600 rpm-
Maksimal centrifugeringshastighed---
Restfugtighed53 %44%53 %
Kapacitet7 kg9 kg7 kg
Støjniveau, vask-68 dB (A)75 dB(A)
Støjniveau, centrifugering---
Indvendig belysningNejNoNej
AquastopJaYesNej
TromlerensningsprogramJaYesNej
Timer-funktionJaYesJa
DampfunktionNejNoNej
Autodosering af vaskemiddel-YesNej
Wifi-Styring-Yes-
Nettovægt68.00 kg94.00 kg-
85
AEG L7FBM862E
1

AEG L7FBM862E Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: A++
 • ?rligt energiforbrug: 137 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 10999 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 8 kg; Centrifugeringsevne - ; Maksimal centrifugeringshastighed - 1600 omdr./min.; Restfugtighed - 44 %; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 51 dB; Støjniveau, centrifugering - 77 dB; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af AEG L7FBM862E

AEG L7BM862E har en kvalitetsmotor og indeholder den moderne ProTex tromle, som vasker ekstra skånsomt. Med dens dampfunktion får du ekstra rent tøj, fordi dampen trænger ind i fibrene på tøjet og fjerner skidt. ProStream teknologien er super god til at opfriske dit tøj. Så perfekt til dig som gerne vil gøre strygning nemmere da dampen bidrager til at udglatte tøjet.

Kapaciteten på denne maskine er 8 kg, som passer til en familie på 2-4 personer. Restfugtigheden i tøjet efter endt vask er 44%

Motoren i AEG L7BM862E er kulfri, hvilken er med til at give et lavere støjniveau, og forlænger levetiden på motoren.

Vaskemaskinen kommer med flere praktiske funktioner, der alle er med til at gøre det til en leg at vaske. En af disse funktioner er blandt andet mængdeautomatikken FuzzY-Logic, som gør at sensorer måler mængden af vasketøj i maskinen, så programmet bliver vasket bedst muligt. En af de funktioner som også er en fordel er timer-funktionen, så du kan sætte vaskemaskinen til at starte på et senere tidspunkt.

85
Electrolux PerfectCare 900
Specifikationer
 • Energiklasse:
 • ?rligt energiforbrug: 180 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 15400 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 10 kg; Centrifugeringsevne - ; Maksimal centrifugeringshastighed - 1600 omdr./min.; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 51 dB; Støjniveau, centrifugering - 77 dB; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Electrolux PerfectCare 900

Elektrolux PerfektCare900 har 14 forskellige programmer heriblandt uldvask og lynvask som tager 14 minutter. ColourCare System i PerfectCare 900-vaskemaskinen renser vandet for at optimere effektiviteten af vaskemidler ved koldere temperaturer. Det giver en nænsom, men grundig vask. Det betyder også, at farverne aldrig falmer, selv ikke efter mange vaske

SteamCare i maskinen er med til at reducere krøller i dit tøj, da der hen imod slutningen af hver vask frigøres der en damp i tromlen.

SensiCare System tilpasses fyldningen for at undgå, at tøjet vaskes for længe. Det sikrer, at tingene bevarer deres udseende og fornemmelse længere.

Denne maskine er Woolmark Blue certificeret for ultimativ tøjpleje af selv sarte tekstile.

En utrolig miljøvenlig vaskemaskine da den ligger i energiklasse A+++

Ved at købe gummifødder kan du øge stabiliteten og samtidig reducere lyden fra vaskemaskinen.

85
ELECTROLUX EW6T3226A1
3

ELECTROLUX EW6T3226A1 Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • ?rligt energiforbrug: 150 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 9490 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 6 kg; Centrifugeringsevne - ; Maksimal centrifugeringshastighed - 1200 omdr./min.; Restfugtighed - 53 %; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 57 dB; Støjniveau, centrifugering - 78 db; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af ELECTROLUX EW6T3226A1

Hvis uheldet skulle være ude, kan du være tryg ved denne maskine.

Anti-overløbssikringen sørger for at holde vandet inde, så der ikke sker uheld med gulvet og andet.

Du har mulighed for at udskyde start, Fyld vaskemaskinen og vælg udskyd start, så har du nyvasket tøj når du kommer hjem, eller maskinen kan køre om natten, hvor strømmen er billigst.

Der er flere programmer at vælge imellem blandt andet Anti-allergi, Tæpper, Sportstøj, Uld/Silke, Bomuld, Daily Express, Kvik 30 min og Kvik 14 min.

Vaskemaskinen fra Electrolux EW6T3226A1 bruger teknik som sparer på vandet skulle du have behov for ekstra vand, for eksempel hvis du er allergisk overfor vaskepulver og lignende er det dog en god idé at benytte mere vand end normalt, her har den et tilvalg der tilfører vaskeprogrammet et ekstra skyl.

Mængdeautomatikken Fuzzy Logic, som tilpasser vandmængden efter hvor meget du har lagt i maskinen, gør, at vaskeresultatet bliver forbedret da maskinen finder den rette dosering og samtidig sparer på energiforbruget.

Børnesikring kan nemt aktiveres, hvis små pilfingre kan nå maskinen. Et ekstra hjul øger mobiliteten. Det ekstra hjul gør, at det er lettere at flytte denne vaskemaskine, som kan være nyttigt hvis pladsen er trang.

85
LG Q4J5TN4W
4

LG Q4J5TN4W Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • ?rligt energiforbrug: 132 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 10700 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 8 kg; Centrifugeringsevne - ; Maksimal centrifugeringshastighed - 1400 omdr./min.; Restfugtighed - 44 %; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 55 dB; Støjniveau, centrifugering - 73 dB; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af LG Q4J5TN4W

Den kulfrie og direkte drevne motor gør, at vaskemaskinen er pålidelig, holdbar og meget lydsvag. Der er 10 års motorgaranti på denne vaskemaskine. Der er en lav restfugtighed i tøjet på 44 %, når den er færdig med at vaske tøjet, og dette gør, at tøjet tørrer hurtigere.

Den smarte timer-funktion gør, at du kan vaske, når det passer dig. Den har flere forskellige programmer at vælge imellem, du kan for eksempel vælge et hurtigprogram, som nemt genopfrisker dit tøj på bare 30 minutter.

Vaskemaskinen er i energiklasse A+++, som er den bedste energiklasse på markedet, som sikrer dig i et lavt vand- og strømforbrug.

NFC Tag On giver dig mulighed for at hente nye vaskeprogrammer, såsom babycare, uld og kold vask, til din smartphone. Der er op til 20 forskellige programmer at vælge imellem og udbuddet opdateres årligt. Med Smart Diagnosis kan du køre en fejlmelding på din maskine og finde en løsning på små problemer, så du ikke først skal have fat i en fagmand.

85
Bosch WAT323I8SN
5

Bosch WAT323I8SN Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: #REF!
 • ?rligt energiforbrug:
 • ?rligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch WAT323I8SN

ActiveWater Plus teknologien giver perfekte resultater samtidig med, at der kun bruges præcis så meget vand, der er nødvendigt. Sensorer justerer vandforbruget efter hvor meget tøj der er i maskinen og hvilken type tekstil.

AllergyPlus er det perfekte program til personer med følsom og irritabel hud. En særligt udarbejdet vaskeproces med længerevarende temperaturtrin og en ekstra skylning reducerer allergifremkaldende rester i tøjet til et minimum.

Den har et stort LED-display, den er nem at betjene og har TouchControl- knapper og elektronisk panel. Der er forskellige programmer at vælge imellem. Du kan vælge Super30, som er godt, hvis du bare lige har brug for at opfriske dit tøj, og du kan vælge at udskyde starten, så du kan vaske om natten, eller mens du er ude af huset.

Bosch WAT323I8SN er en energivenlig vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+++. Dette er en god placering, når det kommer til vaskemaskiner, hvorfor man trygt kan stole på, at vaskemaskinen ikke forbruger meget energi på et år.

85
Blomberg BWX274W2
6

Blomberg BWX274W2 Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: Vaskemaskiner
 • ?rligt energiforbrug: Fritstående
 • ?rligt vandforbrug: Frontbetjente

Flere Specifikationer: Kapacitet - Hvid; Centrifugeringsevne - 7.0 kg; Restfugtighed - B; Motortype - A; Støjniveau, vask - 62.0 dB; Støjniveau, centrifugering - 76 dB; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Blomberg BWX274W2

Når det gælder vaskemaskiner, er en af vores favoritter denne Blomberg vaskemaskine, der har en score på 4.9 ud af 5, baseret på 339 anmeldelser. Det er altså en vaskemaskine, der klarer sig ret godt blandt forbrugerne, og derfor har vi også valgt at kåre den som Bedst i Test her hos Toppricer. Blomberg vaskemaskinen ligger i lavpris til mellemprisklassen, og du får en fin vaskemaskine for pengene.

Den har en kapacitet på 7 kg, hvilket er passende for enlige eller mindre familier af 2-3 personer. Et stort plus ved denne vaskemaskine er, at den har en lav restfugtighed ?? det er med til at sørge for, at dit tøj tørrer hurtigere bagefter. Med et energimærke D (tidligere A+++) er det ikke den mest energibesparende vaskemaskine, men ikke desto mindre er det en vaskemaskine, som forbrugerne er glade for.

Blomberg BWX274W2 er udstyret med flere forskellige programmer ?? herunder et smart antiallergiprogram, Hygiejne+ som er specielt udviklet til at fjerne bakterier og allergener fra tøjet. Desuden har den et Outdoor- og sportsprogram, samt et dunprogram til dyner og dunjakker. Desuden har den også uld- og skåneprogram, og programmer til ekstra snavset tøj, skjorter, mørkt tøj, samt et eco-program, der er mere energibesparende. Du får altså en fin vaskemaskine, der kan klare den daglige tøjvask.

85
SIEMENS WM6HXE0LDN IQ800
Specifikationer
 • Energiklasse: C
 • ?rligt energiforbrug:
 • ?rligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Kapacitet - 10 kg; Restfugtighed - 44 %; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 74 dB(A) ; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af SIEMENS WM6HXE0LDN IQ800

Gør hverdagen nemmere med en intelligent vaskemaskine. Med Siemens IQ800 får du en intelligent vaskemaskine, der gør det endnu nemmere for dig at få vasket tøj. Vaskemaskinen her har nemlig Wi-Fi og Home Connect, og så er den udstyret med et smart, automatisk doseringssystem. Du fylder vaskemiddel på én gang om måneden, og i-Dos vaskemaskinen sørger selv for at dosere ?? helt automatisk.

Ikke nok med det er Siemens IQ800 udstyret med Siemens effektive kulfrie iQdrive motor, som næsten ikke slides op ?? og af den grund har vaskemaskinen også 10 års garanti. Det er altså en rigtig premium vaskemaskine ?? også derfor vi har kåret den som premium valg.

Fik vi nævnt Wi-Fi og Home Connect? Det gjorde vi vist. Denne vaskemaskine byder nemlig på et væld af innovative muligheder. Du kan slutte den til Wi-Fi og bruge den sammen med din smartphone eller tablet via Home Connect app??en. Her kan du følge med i din vask, selv sætte vaskemaskinen i gang, eller sætte en timer i gang, nemt og simpelt.

Når vi kigger på Siemens IQ800??s kapacitet er det også en af de få vaskemaskiner, der kan klare helt op til 10 kg tøj. Det er dermed en maskine, der egner sig godt til familier med børn, og særligt større familier. Er der børn i hjemmet, skal der ofte vaskes tøj, og så er det rart med en vaskemaskine, der kan klare opgaven ?? og som gør det nemt for jer. Siemens IQ800 er dermed et oplagt valg til børnefamilier og andre, der ofte vasker store mængder tøj ad gangen, og som ønsker en nem og intelligent vaskemaskine.

85
LG F4WP308S1W
8

LG F4WP308S1W Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: C
 • ?rligt energiforbrug: 63 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 48 liters

Flere Specifikationer: Kapacitet - 8 kg; Centrifugeringsevne - 1400 rpm; Restfugtighed - 53%; Motortype - Coal-free; Støjniveau, vask - 73 dB (A); Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af LG F4WP308S1W

Er du på udkig efter en god og billig allergivenlig vaskemaskine, kan du tage et kig på denne vaskemaskine fra LG. Her får du en smart og billig vaskemaskine med en kapacitet på hele 8 kg, hvilket er rigtig fint til prisen. Den egner sig derfor godt til familier med børn.

Skal det gå hurtigt med vasken, så har denne vaskemaskine også et smart lynprogram, som kan klare let snavset tøj på 14 minutter. Desuden finder du også et væld af andre programmer ?? herunder et allergiplejende steamprogram, samt ekstra stille vask til når ungerne er puttet.  Steamprogrammet er yderst effektivt, da det eliminerer 99,9% allergifremkaldende problemer såsom støvmider mm.

Den har selvfølgelig også uld- og finvask, samt sportstøj og forvask. Desuden har vaskemaskinen også et eco-program, som også gør vasken endnu mere energibesparende. Og med hensyn til energiniveauet ?? ja, så har vi her at gøre med en vaskemaskine med energimærke C, hvilket er ganske udmærket.

For at understrege en ekstra gang, at denne maskine er god til børnefamilien ?? så er den også udstyret med børnesikring. Så er der ingen fare for, at de små kommer til at tænde eller slukke maskinen ved en fejl.

85
MIELE WSG363WCS
9

MIELE WSG363WCS Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: A++
 • ?rligt energiforbrug: 130 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 11000 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 9 kg; Centrifugeringsevne - B; Maksimal centrifugeringshastighed - 1400 omdr./min.; Restfugtighed - 53 %; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 48 dB; Støjniveau, centrifugering - 72 dB; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af MIELE WSG363WCS

Det her er ikke Formel 1, men derimod W1 ?? og hvis det nu var Formel 1 for vaskemaskiner, så ville denne vaskemaskine fra Miele uden tvivl være med. Her får du nemlig en af de bedste Miele vaskemaskiner på markedet. Den ligger i den høje ende af prisskalaen, men til gengæld får du også en solid vaskemaskine med energimærke A, en god kapacitet på 9kg, samt et helt igennem imponerende vaskeresultat.

Her får du en frontbetjent W1 vaskemaskine, der er mere intelligent end de fleste. Den har en automatisk registrering af tøjmængden, så den bedre kan justere strømforbruget og vandforbruget, når du vasker tøj ?? og det klarer den helt automatisk. Den har desuden effektive vaskeprogrammer til både små mængder tøj, samt til hvis der skal vaskes ekstra hurtigt. Større mængder? Det kan den selvfølgelig også klare med en kapacitet på 9 kg, hvilket gør, at det er en vaskemaskine der er helt perfekt til børnefamilier.

Det skal også gerne være nemt for børnefamilien ?? det klares med en fuldautomatisk dosering af vaskemiddel, samt muligheden for at tilslutte vaskemaskinen til Miele@mobile-app, som kan fortælle dig, når der er problemer, og som gør det muligt at styre maskinen via Wi-Fi. Miele WSG363WCS er altså et godt valg til dig, der ønsker en god vaskemaskine, der gør hverdagen nemmere.

85
SIEMENS WM6HXK0LDN IQ700
Specifikationer
 • Energiklasse: C
 • ?rligt energiforbrug:
 • ?rligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Kapacitet - 10kg; Restfugtighed - 44%; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 75 dB(A); Støjniveau, centrifugering - 1600 Omdrejninger per minut; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af SIEMENS WM6HXK0LDN IQ700

Flere og flere produkter og hvidevarer til hjemmet er blevet intelligente, og vaskemaskiner er ingen undtagelse. Her får du endnu en smart vaskemaskine ?? og når vi siger smart, mener vi selvfølgelig intelligent. Siemens iQ700 er lige en god portion billigere end storebroren iQ800, men ikke desto mindre får du stadig en drøm af en vaskemaskine.

iQ700 er nemlig også udstyret med Wi-Fi og Home Connect, så du kan starte og holde øje med vaskemaskinen direkte fra din smartphone. Og selvfølgelig er den også udstyret med det intelligente, automatiske doseringssystem, samt tidsbesparende speedPack. Du kan dermed både spare tid og penge ved at vælge denne vaskemaskine. Og fra din smartphone kan du også tjekke, hvor langt den er i vasken, samt om der skal føjes noget til ?? måske en ekstra omgang centrifugering.

Det smarte i-Dos er virkelig smart. Det sørger nemlig for at dosere den helt rette mængde vaskemiddel, baseret på hvilken type tøj, der skal vaskes, hvor snavset det er, og hvor hårdt vandet er. På den måde kan du altså spare tid ?? og sikkert også vaskemiddel, da vi er mange, der har tendens til at fylde for meget vaskemiddel på, når vi vasker tøj. Og som en ekstra fordel kan du også spare på vandet. Alt i alt får du altså en virkelig smart og virkelig intelligent vaskemaskine ?? og så med en kapacitet på hele 10 kg, så den passer perfekt til børnefamilien.

85
LG W4WV712S1W
11

LG W4WV712S1W Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: Vaskemaskiner
 • ?rligt energiforbrug: Fritstående
 • ?rligt vandforbrug: Frontbetjente

Flere Specifikationer: Kapacitet - Hvid; Centrifugeringsevne - 12.0 kg; Restfugtighed - A; Støjniveau, vask - 53.0 dB; Støjniveau, centrifugering - 71 dB; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af LG W4WV712S1W

Skal der vaskes store mængder tøj, så er denne vaskemaskine fra LG bestemt et kig værd. Den har en vaskekapacitet på hele 12 kg, som kun få maskiner på markedet kan hamle op med. Desuden har den energimærke B, hvilket ligger i den ret gode ende. Prismæssigt står vaskemaskinen i den lidt højere ende af mellemprisklassen ?? men du får også en del for pengene. Her er blandt andet også 10 års motorgaranti på LG vaskemaskinens motor.

Den kan derfor nemt vaske dyner, puder og større mængder sengetøj og tøj ?? helt uden problemer. Desuden har LG vaskemaskinen en TurboWash funktion, der kan vaske tøj på 59 minutter, når det skal gå hurtigt. Maskinen har også en smart dampfunktion, som hjælper med at fjerne allergener op til 99,9%. Det er dermed en rigtig god vaskemaskine til allergikere.

LG W4WV712S1W er desuden en lidt intelligent maskine ?? den har nemlig den smarte AI DD funktion, som registrerer tøjets vægt og blødhed, og ud fra dette hjælper med at regulere tromlebevægelserne. Desuden har du mulighed for at styre vaskemaskinen via Wi-Fi, hvor du både kan starte og stoppe den, samt holde øje med vasketiden.

Det er dermed en vaskemaskine, der egner sig godt til især børnefamilier, der ofte har behov for at vaske store mængder tøj, samt til allergikere, der har behov for at vaske dyner og sengetøj.

85
SIEMENS WM14N02LDN IQ300
Specifikationer
 • Energiklasse: D
 • ?rligt energiforbrug:
 • ?rligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Kapacitet - 7kg; Restfugtighed - 53%; Motortype - Kulfri; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af SIEMENS WM14N02LDN IQ300

Er du på udkig efter en god Siemens vaskemaskine i den lavere prisende, behøver du ikke snige dig uden om iQ-serien. Du kan nemlig også vælge den noget billigere Siemens iQ300, der stadig byder på masser af gode fordele. Her får du også en smart vaskemaskine med mange vaskeprogrammer og 10 års garanti på motoren.

Og motoren ?? det er den samme fantastiske iQdrive motor, der er med til at sørge for et lavere energiforbrug, og en mere støjsvag vask. En anden fed feature ved denne vaskemaskine er, at du har mulighed for at tilføje mere tøj til maskinen, hvis du har glemt det, selv efter programmet er startet. Den har nemlig en smart genfyldningsfunktion. Så du behøver ikke bekymre dig om, at du skal gemme yndlingsblusen til næste gang.

Skal det gå hurtigt? Så kan du vælge det smarte VarioSpeed program ?? her har du nemlig mulighed for at opjustere hastigheden på vaskeprogrammet, hvis det skal gå ekstra hurtigt. Du kan vælge mellem super15 og super30, som hver tager hhv. 15 minutter og 30 minutter.

En fin vaskemaskine til den lille familie eller enlige, da vaskemaskinen har en kapacitet på 7 kg. Den er nem at betjene med det smarte display og brugervenlige berøringsknapper ?? og så kan den vaske forskellige materialer.

85
BOSCH WAN282I3SN Serie 4
Specifikationer
 • Energiklasse: C
 • ?rligt energiforbrug: 63 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 59 liters

Flere Specifikationer: Kapacitet - 8 kg; Maksimal centrifugeringshastighed - 1400 Omdrejninger per minut; Restfugtighed - 53 %; Motortype - Kulfri; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af BOSCH WAN282I3SN Serie 4

Er du på udkig efter en billig vaskemaskine, vil Bosch Serie 4 være et fint bud. Her får du en god vaskemaskine til en lav pris, uden at gå på kompromis med motorkraft, miljøet og støjniveauet.

Du får nemlig en fin vaskemaskine med masser af funktioner. Den har en kapacitet på 8 kg, hvilket er passende for de fleste familier. Den vil derfor også kunne klare en enkelt dyne eller pude, når det er tid til at vaske dyner, puder og sengetøj. Desuden er der fokuseret på miljøet og vandforbrug, og Bosch har derfor udstyret denne maskine med deres ActiveWater Plus teknologi. Her sørger de indbyggede sensorer for at justere vandforbruget efter materiale og tøjmængde, så du sparer vand og penge.

Den har ligeledes et smart AntiVibration Design, som sørger for en større stabilitet. Og i kombination med EcoSilence Drive, får du en effektiv vaskemaskine, der støjer mindre og forbruger mindre strøm. For at gøre det ekstra nemt for dig, kan du også bruge den smarte Reload funktion, som gør det muligt at lægge vasketøj i, efter maskinen er startet.

Bosch Serie 4 er en fin maskine til en billig pris. Så er den gamle maskine stået af, og skal I købe en billig ny maskine? Eller er du lige flyttet hjemmefra og har ikke budget til det helt store ?? så vil denne være en fin maskine at starte ud med.

85
BOSCH WAU28SI4SN Serie 6
Specifikationer
 • Energiklasse: C
 • ?rligt energiforbrug: 66 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 44 liters

Flere Specifikationer: Kapacitet - 9 kg; Centrifugeringsevne - 1400 rpm; Restfugtighed - 50%; Motortype - Coal-free; Støjniveau, vask - 72 dB (A); Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af BOSCH WAU28SI4SN Serie 6

Gør hverdagen nemmere med den intelligente Bosch vaskemaskine ?? her har vi Serie 6 modellen, som er en intelligent vaskemaskine, designet til at gøre din dagligdag nemmere.

Bosch WAU28SI4SN Serie 6 er nemlig udstyret med et intelligent doseringssystem, som sørger for selv at dosere vand og vaskemiddel, når du skal vaske tøj. På den måde kan du sikre dig, at tøjet bliver vasket ordentligt rent med den rette dosering af vaskemiddel, og du sparer penge, fordi du ikke kommer til at bruge for meget vaskemiddel og for meget vand.

Som om det ikke var nok har vaskemaskinen også automatiske programmer ?? den finder selv det rigtige program, alt efter hvor snavset tøjet er. Og er du bekymret for støjen? Det skal du ikke være ?? Bosch Serie 6 er nemlig også udstyret med den energieffektive og støjsvage EcoSilence Drive motor, som oven i købet har 10 års garanti. Med en energiklasse C har vi også at gøre med en god maskine til prisen. Du kan også gøre det endnu mere energi- og miljøvenligt ved at vælge det smarte eco-program, eller du kan vælge hurtige programmer, hvis det skal gå ekstra hurtigt.

Med en kapacitet på 9 kg er det den perfekte vaskemaskine til børnefamilien, der ofte vasker store mængder tøj ad gangen.

85
WHIRLPOOL AWG1112S/PRO
15

WHIRLPOOL AWG1112S/PRO Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • ?rligt energiforbrug:
 • ?rligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Kapacitet - 11kg; Motortype - Kulfri; Støjniveau, vask - 70 dB(A); Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af WHIRLPOOL AWG1112S/PRO

Med denne Whirlpool vaskemaskine er du garanteret en effektiv vask ?? og så får du en stor kapacitet. Vaskemaskinen her kan nemlig klare op til 11 kg tøj, og det er altså noget, der batter. Så er der plads til store mængder vasketøj eller dyne og sengetøj, som jo også skal vaskes ind imellem.

Desuden har vaskemaskinen en smart funktion, der selv fortæller dig, hvor meget vaskemiddel du skal hælde i maskinen. På den måde kan du spare lidt, og du skal ikke bekymre dig om, at du hælder for meget vaskemiddel i og overvasker dit tøj.

Whirlpool vaskemaskinen er også udstyret med en Direct Drive motor, samt et særligt antivibrationsdesign, der i en skøn kombination giver dig et lavt støjniveau på blot 69dBA. Det er altså en af de mindre støjende vaskemaskiner ?? hvilket er en stor fordel, hvis du bor småt, og vaskemaskinen skal stå på badeværelset eller nær soveværelset eller andre opholdsrum.

85
MIELE WSR863WPS
16

MIELE WSR863WPS Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: A
 • ?rligt energiforbrug: 49 kWh
 • ?rligt vandforbrug: 48 liters

Flere Specifikationer: Kapacitet - 9 kg; Centrifugeringsevne - 1600 rpm; Restfugtighed - 44%; Motortype - Coal-free; Støjniveau, vask - 68 dB (A); Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af MIELE WSR863WPS

Miele er kendte for deres vaskemaskine der bare holder. Ja, faktisk bryster Miele sig af, at mange af deres modeller kan holde i op til 20 år. Og med denne Miele-vaskemaskine er det ingen undtagelse, og så får du virkelig vaskemaskine for alle pengene.

Her får du en vaskemaskine med et brugervenligt og simpelt design ?? du vælger selv om du er til direkte knapper eller one touch. Det er nemt, og det spiller bare. Oven i det er det selvfølgelig også en vaskemaskine med automatisk vaskemiddeldosering, den såkaldte TwinDos. Du fylder vaskemiddel på en gang imellem, og vaskemaskinen sørger selv for at dosere den rette mængde til hver vask.

Vaskemaskinen har en kapacitet på 9 kg, så de fleste kan være med. Desuden er det en af de mere moderne vaskemaskiner ?? den er nemlig intelligent. Ikke bare på grund af den smarte automatiske vaskemiddelsdosering, men også fordi den er udstyret med Miele@home ?? intelligent netværkstilslutning. Her har du mulighed for at tilkoble vaskemaskinen til Wi-Fi derhjemme, og dermed kan du bruge vaskemaskinen med din smartphone. Du kan bruge Miele-appen, stemmestyring eller en anden eksisterende Smart Home løsning. Så bliver det næppe meget nemmere.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Vaskemaskine

En vaskemaskine test kan hjælpe dig godt på vej til at finde de vaskemaskiner, som har klaret sig bedst i test. Først og fremmest bør du dog sørge for at sætte dig ind i dine egne specifikke behov og ønsker for en vaskemaskine ?? det kan en vaskemaskine test nemlig ikke gøre for dig. Du bør for eksempel overveje, hvor meget vaskemaskinen skal bruges, hvad dit budget er, om den skal være klimavenlig osv.

En vaske-tørremaskine er især praktisk for dig som bor småt og ikke har plads til både en vaskemaskine og en tørretumbler. Det kan også være, du ikke har lyst til at investere i to maskiner. Du skal dog være opmærksom på at en vaske-tørremaskine har nogle begrænsninger, som en traditionel tørretumbler ikke har. En vaske-tørremaskine har for eksempel en mindre tromle og kan derfor ikke tørre ligeså meget tøj som en klassisk tørretumbler, og den tørrer heller ikke dit vasketøj ligeså effektivt. Med en vaske-tørremaskine kan det derfor ofte tage 4-6 timer, at tumble dit vasketøj tørt. Hvis du har tid til at vente på det, og desuden ikke har et stort behov for at tørre vasketøj i maskine i hverdagen, kan en vaske-tørremaskine være et udmærket valg for dig.

Hvad det koster at vaske én vask i en vaskemaskine afhænger af flere ting for eksempel din vaskemaskines energimærke, hvor meget du betaler pr. m3 vand og hvor ofte du vasker. Energistyrelsen har lavet en beregner, som kan give et bud på, hvad det koster i energi og penge at bruge din vaskemaskine. Du kan finde beregneren her https://www.bolius.dk/hvad-koster-det-at-bruge-en-vaskemaskine-3797. Hvis du har en nyere vaskemaskine med energimærke A+++, vasker fire gange om ugen og betaler 71 kr. pr. m3 vand vil hver vask koste dig 4,71 kr. eksklusiv vaskemiddel. Hvis du medregner afskrivning og reparation af vaskemaskinen, løber en vask op i 7,08 kr.

Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige vaskemaskine bryder sammen efter 8,3 år, men mange oplever allerede problemer indenfor de første fire år af vaskemaskinens levetid. (Kilde: Forbrugerrådet Tænk)

Vaskemaskiner kan være svære og dyre at reparere. Der kan derfor være penge at spare, ved at passe godt på den i hverdagen. Føler du disse fem råd, har du gjort dit for at forlænge levetiden på din vaskemaskine:

 • Vask bh??er i en vaskepose så du undgår, at bøjler fra bh??er sætter sig fast i tromlen og potentielt sender vaskemaskinen til reparation.
 • Tøm alle lommer for mønter og andre genstande, som kan sætte sig fast i tromlen.
 • Rengør vaskemaskinens filter jævnligt, ellers risikerer du, at vaskemaskinen ikke vil tage vand ind, fordi der står gammelt vand fra maskinens sidste vask. Hvordan du rengør filtret vil stå i vaskemaskinen brugsvejledning.
 • Sørg for at din vaskemaskine står i vater. Hvis maskinen står skævt vil det slide unødigt på blandt andet støddæmperne, når vaskemaskinen centrifugerer.

Husk at afkalke din vaskemaskine jævnligt. Hvis du glemmer det, risikerer du at det går ud over vaskemaskinens varmelegeme. Hvordan du afkalker din vaskemaskine, kan du læse i brugsvejledningen. Her kan du også læse, hvilke afkalkningsmidler du må bruge i netop din maskine, da visse maskiner ikke tåler de meget skrappe produkter.

Du vil i langt de fleste tilfælde godt kunne købe reservedele til din vaskemaskine, men om det kan betale sig afhænger meget af, hvad du betalte for din vaskemaskine til at starte med. Er din maskine en af de billigere modeller, kan det ikke altid betale sig, at købe reservedele til den.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk anbefaler de fleste producenter at bruge mellem 45-55 ml. vaskemiddel per vask, men det kan svinge fra produkt til produkt. Husk derfor altid at tjekke doseringsvejledningen på det vaskemiddel, du har købt, inden du tager det i brug.

Den traditionelle motor består blandt andet af to stykker kul, som med tiden bliver slidt og dermed skal skiftes. Den kul-fri motor indeholder derimod ikke kul. Det betyder blandt andet, at den er mere støjsvag og har en længere levetid generelt. De billigste maskiner på markedet vil ofte have en traditionel motor, mens de dyrere er kul-fri.

Hvis din vaskemaskine er begyndt at lugte dårligt, trænger den til at blive renset godt igennem. Start med at køre et program på 60 grader uden vasketøj i tromlen, men med vaskepulver. Herefter skal maskinen køre endnu et program, men nu med afkalkningsmiddel. Til sidst gennemgår du hele maskinen, både indvendigt og udvendigt, med en klud opvredet i mild sæbe.

En vaskemaskine bruger cirka 44 liter vand per vask. Hvis du køber det rette vaskemiddel kan det meste tøj vaskes helt ned til 20 grader, og hvis du skruer temperaturen ned fra 60 til 30 grader, halverer du prisen for hver vask. Temperaturen hænger altså sammen med, hvor meget din vask koster. Hvis du vil gøre din vask så billig som muligt, skal du også fylde tromlen helt op hver eneste gang. Ifølge Energistyrelsen fylder danskerne i gennemsnit kun tromlen op med 3,2 kilo tøj, selvom de fleste vaskemaskiner er beregnet til det dobbelte som minimum. Drop desuden forvasken med mindre vasketøjet er virkelig beskidt.

 1. Spring altid forvasken over. Det er sjældent, at tøj er så snavset, at det er nødvendigt med forvask. Det slider unødigt på dit tøj, og koster dig ekstra penge.
 2. Fyld vaskemaskinen helt op. Mange moderne vaskemaskiner regulerer automatisk, hvor meget vand den tager ind, alt efter mængden af tøj. Det sagt er det dog stadig mere økonomisk rentabelt at fylde en vaskemaskine helt op, inden du tænder for den.
 3. Vask ved lavere temperatur. Almindeligt tøj kan sagtens vaskes rent ved 30-40 grader så længe du også vælger et vaskemiddel der passer til denne temperatur. Håndklæder og undertøj bør dog stadig kun vaskes på 60 eller 90 grader.

4. Vask kun dit tøj, når det lugter eller er beskidt. Mange smider tøjet til vask, når det har været brugt en enkelt gang. Men er kjolen eller bukserne ikke synligt beskidte eller lugter grimt, kan det ofte godt bruges en gang til. Du kan alternativt hænge det til luftning udenfor, så det på den måde friskes op. Det er også med til at holde tøjet pænt, da hver eneste vask slider på tøjet.

Kilder

Når du skal investere i en vaskemaskine, er det rart at vide lidt om, hvilken vaskemaskine du skal gå efter. Med pålidelige tests af vaskemaskiner kan du blive hjulpet på rette spor. I denne artikel har vi blandt andet taget udgangspunkt i tests fra Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön og Which.co.uk. Du kan også finde brugeranmeldelser af gode vaskemaskiner på Google og Amazon.

Forbrugerrådet Tænk (10 september 2019) ????

Forbrugerrådet Tænk opdaterer, løbende deres test af vaskemaskiner, og den seneste er opdateret i september 2019. Her blev 6 ud af 78 vaskemaskiner nomineret til bedst i test.
I testen er der taget udgangspunkt i disse kriterier:

Vaskeevne 45 %
Strømforbrug 12 %
Skylleevne 10 %
Brugervenlighed 10 %
Centrifugering 10 %
Tidsforbrug 5 %
Vandforbrug 3 %
Støj 5 %

Forbrugerrådet Tænk har lagt vægt på vaskeevne, men også forbruget af vand, tid og el. De har testet vaskemaskiner med kapacitet på 5-10 kg. De har udvalgt et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° til test af vaskeevne, el-, vand- og tidsforbrug.

Forbrugerrådet Tænk har brugt tre personer til at bedømme brugervenligheden i alle mulige tænkelige aspekter i forhold til, hvor nem den er at bruge i en almindelig hverdag. Man har desuden skulle bedømme, hvor god brugervejledningen er, og om den er let at forstå. Hvis du skulle få løst til at læse hele testen, kan du oprette et betalt medlemskab hos forbrugerrådet Tænk. Her kan man også læse andre gode artikler.

Råd & Rön (20. januar 2020) ????

Ved det svenske Råd & Rön er testen af vaskemaskiner opdateret den 20 januar 2020. Her har man testet 150 vaskemaskiner og har testet alle typer af maskiner. I Råd & Röns test vurderes vaskemaskinerne ud fra følgende kriterier:

Vaskeevne 45 %
Skylning 10 %
Centrifugering 10 %
Vasketid 5 %
Miljø 15 %
Støjniveau 5 %
Brugervenlighed 10 %

I deres test får mange maskiner gode karakterer, når det kommer til at vaske rent, og at pletterne forsvinder. Men ikke mange får gode karakterer ved skylning, og det er især de top-betjente maskiner, der ligger i bunden. Man mener, at årsagen til den manglende skylning er, at producenterne ønsker at holde vandforbruget nede, så de dermed kan sætte et godt miljømærke på vaskemaskinen.

De anbefaler hele tre modeller som et godt køb, men ingen udnævnes til testvinder i denne omgang.

Hele testresultaterne kan læses mod oprettelse af betalt medlemskab hos Råd & Rön.

Which.co.uk (september 2020) ????

Englands største testmagasin er Which.co.uk, de tester og anmelder rigtig mange forskellige forbrugerprodukter. ?nsker man at have fuldadgang til div. test kræver det et abonnement

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. BLOMBERG BWX274W2
97
BLOMBERG BWX274W2
7099 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.