TEST: De Bedste Vaskemaskine i test 2021 - Toppricer

TEST: De Bedste Vaskemaskine i test 2021

I denne artikel har vi samlet 107 af de bedste Vaskemaskiner, du kan finde på markedet lige nu. Vaskemaskiner her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 6454 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Vaskemaskine. Så er du på udkig efter den helt rigtige Vaskemaskine til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Vaskemaskiner her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Louise Christensen
6454 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
107 Produkter
Sidst opdateret: sep 24, 2021
98 timer Tid brugt
Louise Christensen

Som mor ved Louise lige præcis hvad der hitter på børneområdet. Hun har helt styr på barnevogne, babyalarmer og autostole. Og med små børn skal der også vaskes tøj – tit og ofte, og derfor ved Louise selvfølgelig også alt om vaskemaskiner.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Vores test af Vaskemaskiner giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Vaskemaskine på markedet i 2021
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Vaskemaskine
 • Fordele og ulemper

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug de 3 ikoner til at sammenligne eller se anmeldelser af produkterne.

GORENJE WEI64S3 98
MIELE WSG363WCS 96
LG F4WP308S1W 93
BLOMBERG BWX274W2 98 AEG L7FBM862E 96
Pris 3398 kr 9499 kr 2222 kr 5999 kr 3666 kr
Energiklasse B A++ C D A++
Årligt energiforbrug 48 kWh 130 kWh 63 kWh - 137 kWh
Årligt vandforbrug 39 liters 11000 liter 48 liters - 10999 liter
Centrifugeringsevne - B 1400 rpm -
Maks. centrifugeringshastighed 1400 Omdrejninger per minut 1400 omdr./min. - - 1600 omdr./min.
Restfugtighed - 53 % 53% 53 % 44 %
Kapacitet 6 kg 9 kg 8 kg 7 kg 8 kg
Lydniveau, vask - 48 dB 73 dB (A) - 51 dB
Lydniveau, centrifugering - 72 dB - - 77 dB
Indvendig belysning Nej Nej No Nej Ja
Aquastop Nej Ja No Ja Ja
Tromlerensningsprogram Nej Ja No Ja Nej
Timer-funktion Ja Ja Yes Ja Ja
Dampfunktion Nej Nej Yes Nej Ja
Autodosering af vaskemiddel Nej Nej No - Nej
Wifi-Styring - Nej No - Nej
Nettovægt - 93 kg - 68.00 kg 73.5 kg

Sådan vælger du den rette vaskemaskine.

En vaskemaskine er i dag, noget vi finder i næsten alle hjem, og vi stiller større og større krav til vores vaskemaskine, derfor findes der også et hav af forskellige maskiner. Vi har lavet en oversigt over de bedste maskiner der findes på marked i dag, vi kigger på de forskellige typer af vaskemaskiner med også på de specifikationer som kan have betydning for hvilken vaskemaskine der passer netop ind i dit hjem.

Når Tænk og de andre medlemsorganisationer tester vaskemaskiner, gør de det ud fra en række bestemte kriterier. Hver vaskemaskine vurderes efter hvor godt de klarer sig i de forskellige testscenarier, og hvert kriterie udgør så en procentdel af den samlede bedømmelse.

Det første man skal beslutte sig for, er hvilken type vaskemaskine man har brug for, da der findes forskellige typer.

Frontbetjent vaskemaskine

Den mest solgte model i Danmark er en frontbetjent vaskemaskine. Der er et stort marked for disse maskiner, derfor findes de også med et hav af forskellige funktioner, så man vil, nemmere kunne finde lige den som passer til ens behov, så uanset om du har brug en mini vaskemaskine eller en 13 kgs maskine så er her mange muligheder.

Fordele ved denne type.

 • Den kan stables, så man får en vaskesøjle.
 • Den har en høj kapacitet, og selv ved stor mængde af tøj påvirkes vaskevnen ikke
 • De fleste frontbetjente vaskemaskiner har en del programvalg.
 • Det er den mest vandbesparende type vaskemaskine.
 • Den mest energieffektive vaskemaskine.
 • Lav restfugtighed i tøjet, pga. dens høje centrifugeringsformåen
 • De fleste test viser at det er denne type der vasker bedst.

Ulemper ved denne type.

 • Det er vigtigt at placere den rigtig, da den ellers kan ryste en del.
 • Den fylder mere end en topbetjent vaskemaskine.
 • Man kan pga. af dens design risikere man at vandet bliver fanget og derfor kommer til at lugte af mug, og der kan dannes bakterie i vaskemiddeldispenseren.
 • Hvis den placeres på gulvet, skal man bukke sig ned.

Topbetjent vaskemaskine

Denne type vaskemaskine ser vi ikke så meget i Danmark endnu, men det er en rigtig god løsning til hvis man ikke har så meget plads i f.eks. sin lejlighed, og man ikke vil bruge de fælles vaskemaskiner, der muligvis findes. Dette er også en god løsning, hvis du har problemer med at bukke dig ned, da man lægger tøjet ned gennem et låg øverst på maskinen.

Fordel ved denne type.

 • Den fylder ikke så meget så den er velegnet til mindre husstande, eller lejligheder
 • Den er god til ældre da du slipper for at bøje dig ned.
 • Mange af disse modeller findes med hjul, så du nemt kan flytte rundt på den.
 • God hvis der ikke er særlig meget plads foran maskinen

Ulemper ved denne type.

 • Den kan ikke installeres i en vaskesøjle
 • Høj restfugtighed i tøjet pga. dens lave centrifugeringsformåen.
 • Mindre kapacitet

Kombineret vaske – tørremaskine

Her får du en maskine der både kan vaske og tørrer, det kan være en fordel, hvis man har behov for både vaskemaskine og tørretumbler, men ikke har plads til begge dele. Vi ser at der kommer flere og flere at disse modeller på det danske marked, og teknologien bag disse maskiner er blevet en del forbedret, så du går derfor ikke på kompromis med kvaliteten. Det kan også være en fordel i den travle hverdag med sådan en maskine da du ikke behøver at flytte tøjet fra en maskine til en anden, og mange af modellerne har en sensor som sætter maskinen direkte til at tørre tøjet, når den er færdig med at vaske det.

En kombineret vaske og tørremaskine er desværre ofte mindre miljøvenlige end den frontbetjente og den topstyrede vaskemaskine.

Fordel ved denne type.

 • Du får både vask og tørring i en maskine
 • Du sparer en del plads til vask og tørring.
 • Det er nogle gange billigst med en vaske-tørre maskine end at anskaffe begge maskiner.
 • Du behøver ikke at kombinere vaske og tørrefunktionen, de kan godt bruges separat

Ulemper ved denne type.

 • Man skal være opmærksom på at den kun tørre ca. halvdelen af den kapacitet, som den kan vaske.
 • Ikke så energivenlig
 • Det tager lang tid, en kombineret vask og tørring tager 3 – 6 timer.
 • Det er desværre også det vaskeapparat som brugerne er mindst tilfredse med. Man har set i spørgerundersøgelser at 22 % oplevede store problemer med deres vaske-tørremaskine

Sidst med ikke mindst.

Teknologien er så langt fremme at man også nu kan købe vaskemaskiner, som kan styres via en app på din tablet eller telefon. Så hvis du har glemt at tænde for maskinen inden du tog hjemmefra, er dette nu muligt, og du vil også kunne styre så tøjet et ny vasket når du kommer hjem. Men som så meget andet nyt teknologi kommer det også med en pris, men hvis du er en som kan lide at have det nyeste inden for teknologien, er dette da et must.

Det er værd at bemærke at de smarte maskiner har et højere standby forbrug end almindelige vaskemaskiner, da de er forbundet i en netværkstilstand. Dog må standby forbruget i maskiner markedsført efter 1 januar 2019 højest være på 2 watt ifølge EU-krav. For de lidt ældre maskiner som er markedsført fra 2015-2019 er kravet 6 watt.

 Hvad skal man kigge efter?

Energimærke At kigge på energimærket på den vaskemaskine du vælger, kan være vigtig, ikke bare for at skåne miljøet men også for ens pengepung på længere sigt. Forskellen kan være stor og mærkes på strømregningen, så hvis du vasker tit, bør du klart købe en vaskemaskine med lav energiforbrug, du vil hurtig kunne spare flere hundrede kroner om året på el og vand. (indsæt et billede af energimærket til en vaskemaskine) Energimærket til en vaskemaskine skal der stå.
 • Energiklasse
 • Centrifugeringsevne
 • Årligt vandforbrug i liter per år.
 • Årligt energiforbrug i kWh per år.
 • Støjniveau ved vask på 60 grader program.
 • Støjniveau ved centrifugering på 60 grader program.
 • Kapacitet i kilo.
Energikasse. Energiklassen på vaskemaskiner er opdelt på en skala fra A+++ til D, energiklassen fortæller, hvor højt produktets energiforbrug er. Ved at kigge på energiklassen kan man altså hurtig vurdere, hvor meget den årlige energiforbrug er på sin maskine. Centrifugeringsevne. Vaskemaskines centrifugeringsevne betyder hvor mange gange i minuttet tromlen drejer rundt når vandet skal presses ud af tøjet. Så jo højere omdrejningstallet jo mere vand bliver der presses ud af tøj. Når du skal købe vaskemaskine, vil det være en god idé at tænke lidt over om du bruger tørretumbler eller hænger alt tøjet op. Hvis du bruger tørretumbler, er det vigtig at vælge en vaskemaskine med mulighed for høj centrifugeringsevne, da tøjet er mere tørt og derved du spare, penge på strømforbruget når du bruger tørretumbleren. Når tøjet skal op og hænge er det en god idé ikke bruge for høj centrifugering, for ikke at slide unødvendigt på tøjet. På de fleste vaskemaskiner kan man selv indstille centrifugeringsevnen, fra vask til vask. Kapaciteten, hvor mange kilo. Kapaciteten på din vaskemaskine er hvor mange kilo tøj du kan lægge i maskinen. Så hvis man ikke er mange i sin husstand, behøver man ikke købe en med stor kapacitet, og omvendt hvis man er en stor hussand vil en vaskemaskine med stor kapacitet være en fordel. Hvis din mængde af vasketøj er svingende, kan du helgardere dig ved at vælge en maskine der har sensorer der vejer tøjet og udregner selv hvor meget vand den skal bruge, dette kaldes mængdeautomatik.

Lydniveau.

Alt efter hvor din vaskemaskine skal stå, kan lydniveauet være vigtigt. I mange danske hjem har man vaskemaskinen i et rum hvor man har mulighed for at lukke døren til, så er det ikke så vigtigt, men hvis den skal stå i en lille lejlighed eller måske i køkkenet med åben forbindelse til stuen, vil det være en rigtig god idé at vælge en model med et lavt lydniveau.

Motor.

Der findes forskellige motortyper der bruges til vaskemaskiner, de typer der findes idag er kul-fri, direct drive og traditionel. De fleste producenter tilbyder i dag 10 års garanti, og vi anbefaler at du vælger dette, da dette betyder at producenten står inden for motoren, og du kan have en maskine i de næste mange år.

Den traditionel motor er med kul, kullet slides over tid og skal skiftes, derfor er kul-delen ikke omfattet af garantien. I den kul-frie maskine køre motoren ikke med kul og det betyder at den er mere støjsvag, den holder også længere tid. Direct drive maskiner har en teknisk løsning, der gør den larmer mindre og har et lavere energiforbrug.

Hvad der også er værd at tænke over.

 • Der findes maskiner med rigtig mange programmer, så tænk over hvilken du vil få brug for. Der findes modeller med eksempelvis hurtigprogrammer, sport, skjorteprogrammer, uld og mange andre.
 • Låge størrelse. Det er en del nemmere at få tøjet ind og ud af maskinen jo større lågen er.
 • Lys i tromlen. Så kan hurtig tjekke om du har fået det hele ud, især hvis maskinen står i et rum med dårlig belysning.
 • Det kan hurtig blive en dyrt med en vandskade.
 • Automatisk dosering af vaskemiddel. Så slipper du for at finde ud hvor meget kalk der i vandet, hvor du bor, eller hvor meget vasketøj, du har lagt i maskinen. Så du undgår at der kommer hvide striber på tøjet ved for højt brug af vaskemiddel, eller for lidt vaskemiddel.
 • Så giver maskinen en lille lyd når den er færdig og du har lettere ved at huske at tage tøjet ud inden det kommer til at lugte.
 • Udskudt start. Hvis du ved, at du er væk hjemmefra længe, kan det være en fordel at udskyde starten, så vasketøjet ikke ligger for længe i maskinen så det bliver krøllet og kommer til at lugte.
 • Hvis du ofte er på farten, og har brug for at opfriske dit tøj hurtigt, lidt inden det næste kursus eller rejse, kan du slippe for at skal stå at stryge.
 • Kold og varm vand. Hvis dit hjem opvarmes med sol-varme, jordvarme eller fjernvarme, kan du spare energi ved at købe en maskine der kan tilsluttes både varmt og koldt vand.

Billige kontra lidt dyrere vaskemaskiner.

Det kan ofte være en fordel at vælge en lidt dyrere vaskemaskine, både i forhold til energiforbrug, støj og levetid, så kan det godt betale sig at ofte lidt mere på en mere energivenlig og stabil vaskemaskine.

De forskellige mærker.

Der er nogle producenter der gør det lidt bedre end andre, men i dag, findes der også nogle mere ukendte mærker, som gør det rigtig godt, så lyt ikke altid til folk som siger du skal købe et bestemt mærke, men se mere på resultaterne af de forskellige test.

Gode råd til vask

 • Tjek energiforbruget i manualen. Kig efter hvilke vaskeprogrammer der har lavt energiforbrug. Mange gange vil det være korte programmer og programmer med lav temperatur. Hvis du ikke kan fylde maskinen helt op eller at tøjet kun er lidt snavset, er det ikke nødvendigt med de mere energikrævende vaskeprogrammer.
 • Vælg et program uden forvask, hvis tøjet ikke er meget snavset.
 • Vask ved lavere temperaturer. Man kan ved det meste tøj sagtens vaske tøjet ved 20 grader, og derved spare det energi. Men husk at bruge et vaskepulver, som vasker effektivt ved lave temperaturer. Tjek på pakken, hvilken temperaturer dit vaskepulver er effektivt ved.
 • Fyld maskinen helt op, da fyldte maskiner bruger mindst muligt energi per kg tøj. Kig i manualen hvor mange kg tøj de forskellige programmer er beregnet til. I vaskemaskiner der selv tilpasser mængden af vand, til de kg du har lagt i maskinen, er en fyldt maskine det mest energibesparende

1. AEG L7FBM862E - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: A++
 • Årligt energiforbrug: 137 kWh
 • Årligt vandforbrug: 10999 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 8 kg; Centrifugeringsevne - ; Maks. centrifugeringshastighed - 1600 omdr./min.; Restfugtighed - 44 %; Motortype - Kulfri; Lydniveau, vask - 51 dB; Lydniveau, centrifugering - 77 dB; Læs flere

Se priser
96

Uddybende anmeldelse af AEG L7FBM862E

 AEG L7BM862E har en kvalitetsmotor og indeholder den moderne ProTex tromle, som vasker ekstra skånsomt. Med dens dampfunktion får du ekstra rent tøj, fordi dampen trænger ind i fibrene på tøjet og fjerner skidt. ProStream teknologien er super god til at opfriske dit tøj. Så perfekt til dig som gerne vil gøre strygning nemmere da dampen bidrager til at udglatte tøjet.

Kapaciteten på denne maskine er 8 kg, som passer til en familie på 4-5 personer. Restfugtigheden i tøjet efter endt vask er 44%

Motoren i AEG L7BM862E er kulfri, hvilken er med til at give et lavere støjniveau, og forlænger levetiden på motoren.

Vaskemaskinen kommer med flere praktiske funktioner, der alle er med til at gøre det til en leg at vaske. En af disse funktioner er bla. Mængdeautomatikken FuzzY-Logic, som gør at sensorer måler mængden af vasketøj i maskinen, så programmet bliver vasket bedst muligt. En af de funktioner som også er en fordel er timer-funktionen, så kan du sætte den til at starte på en senere tidspunkt.

2. Electrolux PerfectCare 900 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • Årligt energiforbrug: 180 kWh
 • Årligt vandforbrug: 15400 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 10 kg; Centrifugeringsevne - ; Maks. centrifugeringshastighed - 1600 omdr./min.; Motortype - Kulfri; Lydniveau, vask - 51 dB; Lydniveau, centrifugering - 77 dB; Læs flere

Se priser
87

Uddybende anmeldelse af Electrolux PerfectCare 900

 Elektrolux PerfektCare900 har 14 forskellige programmer heriblandt uldvask og lynvask som tager 14 minutter. ColourCare System i vores PerfectCare 900-vaskemaskine renser vandet for at optimere effektiviteten af vaskemidler ved koldere temperaturer. Det giver en nænsom, men grundig vask. Det betyder også, at farverne aldrig falmer, selv ikke efter mange vaske

SteamCare i maskinen er med til at reducerer krøller i dit tøj, da hen imod slutningen af hver vask frigøres der en damp i tromlen.

SensiCare System tilpasses fyldningen for at undgå, at tøjet vaskes for længe. Det sikrer, at tingene bevarer deres udseende og fornemmelse længere.

Denne maskine er Woolmark Blue certificeret for ultimativ tøjpleje af selv sarte tekstile.

En utrolig miljøvenlig vaskemaskine da den ligger i energiklasse A+++

Ved at købe gummifødder kan du øge stabiliteten og samtidig reducere lyden fra vaskemaskinen.

3. ELECTROLUX EW6T3226A1 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • Årligt energiforbrug: 150 kWh
 • Årligt vandforbrug: 9490 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 6 kg; Centrifugeringsevne - ; Maks. centrifugeringshastighed - 1200 omdr./min.; Restfugtighed - 53 %; Motortype - Kulfri; Lydniveau, vask - 57 dB; Lydniveau, centrifugering - 78 db; Læs flere

Se priser
0

Uddybende anmeldelse af ELECTROLUX EW6T3226A1

 Hvis uheldet skulle være ude, kan du være tryg ned denne maskine.

Anti-overløbssikringen sørger for at holde vandet inde, så der ikke sker uheld med gulvet og andet.

Du har mulighed for at udskyde start, Fyld vaskemaskinen og vælg udskyd start, så har du nyvasket tøj når du kommer hjem, eller maskinen kan køre om natten, hvor strømmen er billigst.

Der er flere programmer at vælge imellem bla. Anti-allergi, Tæpper, Sportstøj, Uld/Silke, Bomuld, Daily Express, Kvik 30 min og Kvik 14 min.

Vaskemaskine fra Electrolux EW6T3226A1 bruger teknik som sparer på vandet skulle du have behov for ekstra vand, f.eks. hvis du er allergisk overfor vaskepulver o.lign. er det dog en god idé at benytte mere vand end normalt, her har den et tilvalg der tilfører vaskeprogrammet et ekstra skyl.

Mængdeautomatik Fuzzy Logic som tilpasser vandmængden efter hvor meget du har lagt i maskinen, derved bliver vaskeresultatet forbedret da maskinen finder den rette dosering og sparer samtidig på energiforbruget.

Børnesikring kan nemt aktiveres, hvis små pilfinger kan nå maskinen. Et ekstra hjul øger mobiliteten. Det ekstra hjul gør at det er lettere at flytte denne vaskemaskine, som kan være nyttigt hvis pladsen er trang.

4. LG Q4J5TN4W - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse:
 • Årligt energiforbrug: 132 kWh
 • Årligt vandforbrug: 10700 liter

Flere Specifikationer: Kapacitet - 8 kg; Centrifugeringsevne - ; Maks. centrifugeringshastighed - 1400 omdr./min.; Restfugtighed - 44 %; Motortype - Kulfri; Lydniveau, vask - 55 dB; Lydniveau, centrifugering - 73 dB; Læs flere

Se priser
91

Uddybende anmeldelse af LG Q4J5TN4W

 Den kulfrie og direkte drevne motor gør at vaskemaskinen er pålidelig, holdbar og meget lydsvag. Der er 10 år motorgaranti på denne vaskemaskine. Der er en lav restfugtighed i tøjet på 44 % når den er færdig med at vaske tøjet, dette gør at tøjet tørre hurtigere.

Den smarte timer-funktion gør at du kan vaske når det passer dig. Den har flere forskellige programmer at vælge imellem, du kan feks. Vælge et hurtigprogram som nemt genopfrisker dit tøj på bare 30 min.

Vaskemaskinen er i energiklasse A+++, som er den bedste energiklasse på markedet som sikre dig i et lavt vand- strømforbrug.

NFC Tag On giver dig mulighed for at hente nye vaskeprogrammer, såsom babycare, uld og kold vask, til din smartphone. Der er op til 20 forskellige programmer at vælge imellem og udbuddet opdateres årligt. Med Smart Diagnosis kan du køre en fejlmelding på din maskine og finde en løsning på små problemer, så du ikke først skal have fat i en fagmand.

5. Bosch WAT323I8SN - Anmeldelse

Specifikationer
 • Energiklasse: #REF!
 • Årligt energiforbrug:
 • Årligt vandforbrug:

Flere Specifikationer: Læs flere

Se priser
94

Uddybende anmeldelse af Bosch WAT323I8SN

 ActiveWater Plus teknologien giver perfekte resultater samtidig med, at der kun bruges præcis så meget vand der er nødvendigt. Sensorer justerer vandforbruget efter hvor meget tøj der er i maskinen og hvilken type tekstil.

AllergyPlus er det perfekte program til personer med følsom og irritabel hud. En særlig udarbejdet vaskeproces, længerevarende temperatur til alle former for tekstil, der kommer i direkte kontakt med huden. En særlig udarbejdet vaskeproces, længerevarende temperaturtrin og en ekstra skylning reducerer allergifremkaldende rester i tøjet til et minimum.

Den har et stort LED-display, den er nem at betjene, og TouchControl- knapper og elektronisk panel. Der er forskellige programmer at vælge imellem, du kan vælge Super30 som er godt hvis du bare lige har brug for at opfriske dit tøj, og du kan vælge at udskyde starten, så du kan vaske om natten eller imens du er ude af huset.

Bosch WAT323I8SN er en energivenlig vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+++. Dette er en god placering, når det kommer til vaskemaskiner, hvorfor man trygt kan stole på, at vaskemaskinen ikke forbruger meget energi på et år

Kilder

Tænk (10 september 2019) 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk opdatere, løbende deres test af vaskemaskiner, og den seneste er opdateret i september 2019. Her blev 6 ud af 78 vaskemaskiner nomineret til bedst i test.

I testen er der taget udgangspunkt i disse kriterier:

 • Vaskeevne 45 %
 • Strømforbrug 12 %
 • Skylleevne 10 %
 • Brugervenlighed 10 %
 • Centrifugering 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Vandforbrug 3 %
 • Støj 5 %

Forbrugerrådet Tænk har lagt vægt på vaskeevne, men også forbruget af vand, tid og el. De har testet vaskemaskiner med kapacitet på 5-10 kg. de har udvalgt et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° til test af vaskeevne, el-, vand- og tidsforbrug.

Forbrugerrådet Tænk har brugt 3 personer til at bedømme brugervenligheden i alle mulige tænkelige aspekter i forhold til, hvor nem den er at bruge i en alm. hverdag. Man har desuden skulle bedømme hvor god brugervejledningen er og om den er let at forstå.

Hvis du skulle få løst til at læse hele testen, kan du oprette et betalt medlemskab hos forbrugerrådet Tænk. Her kan man også læse andre gode artikler.

Råd & Rön (20. januar 2020) 🇸🇪

Ved det svenske Råd & Rön er testen af vaskemaskiner opdateret den 20 januar 2020. Her har man testet 150 vaskemaskiner, her har man testet alle typer for maskiner.

I Råd & Röns test vurderes vaskemaskinerne ud fra følgende kriterier:

 • Vaskeevne 45 %
 • Skylning 10 %
 • Centrifugering 10 %
 • Vasketid 5 %
 • Miljø 15 %
 • Støjniveau 5 %
 • Brugervenlighed 10 %

I deres test får mange maskiner gode karakterer, når det kommer til at vaske rent og at pletterne forsvinder. Men ikke mange får gode karaktere ved skylning, og det er især de top betjente maskiner der ligger i bunden, man mener at årsagen til den manglende skylning er, at producenterne ønsker at holde vandforbruget nede og kan derfor sætte et godt miljømærke på vaskemaskinen.

De anbefaler hele 3 modeller som et godt køb, men ingen udnævnes til testvinder i denne omgang.

Hele testresultaterne kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Which.co.uk (september 2020) 🇬🇧

Englands største testmagasin er Which.co.uk, de tester og anmelder rigtig mange forskellige forbrugerprodukter.

Ønsker man at have fuldadgang til div. test kræver det et abonnement

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
GORENJE WEI64S3 98
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.