TEST: De Bedste Affugter i test 2024

Se alle Affugtere i testen
10400 Anmeldelser
34 Produkter
87 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

96
Meaco 20L Platinum Meaco 20L Platinum Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
99 kr.
98
EVAPOLAR evaLIGHT White EVAPOLAR evaLIGHT White Læs mere om produktet
  • Bedst i test
1123 kr. 1158.80 kr.
90
Woods SW45FB Woods SW45FB Læs mere om produktet
  • Premium valg
4599 kr.

Bedste Affugter
under 1500 kr.

Top 3

Hvilket Affugter mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Affugter.

#1
Meaco
95
#2
Qlima
86
#3
Princess
84
#4
Woods
83
#5
Toyotomi
81

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Alt hvad du skal vide om affugtere

Har du brug for en affugter til hjemmet? Med denne affugtertest kan du få skabt et samlet overblik over, hvilken affugter der er den rette for dig. Hvis du vil sikre dit hjem et optimalt indeklima, er en affugter en kæmpe hjælp. Det smarte ved en affugter er, at den hurtigt og effektivt kan sænke fugtigheden i luften. Det er naturligvis særligt relevant i hjem, der har været udsat for oversvømmelse, men også hvis du tørrer tøj indenfor.

Hos toppricer.dk er vi en sammenligningsplatform. Det vil sige, at vi sammenligner forskellige brugeranmeldelser og tests af en række produkter, så du blandt andet kan finde ud af, hvilken affugter der er bedst i test. Du kan også læse mere om, hvordan affugtere virker, og hvad du skal være særligt opmærksom på ved køb af en ny affugter. Er du derfor på udkig efter en affugtertest, hvor du hurtigt og nemt kan sammenligne forskellige produkter med hinanden, er du havnet det helt rette sted.

Hvad koster en affugter i strøm?

Der er ingen tvivl om, at en affugter kan bruge store mængder af strøm. Det betyder, at det hurtigt kan gå hen at blive meget dyrt for dig, hvis du skal have en affugter til at stå tændt døgnet rundt. Det kan for eksempel være i forbindelse med en vandskade. Derfor er det en god idé at udregne forinden, hvad det vil koste dig at have en affugter kørende. Til denne udregning skal du bruge affugterens effekt i watt, og det vil som regel stå angivet på maskinen. Herudover skal du bruge den pris, som du betaler per kilowatt-time. Til dette skal du huske at inkludere både afgifter og moms.

Det endelige regnestykke for et døgn lyder altså, at du skal dividere effekten (watt) med antallet af timer og gange med prisen per kilowatt. Hvis du har investeret i en affugter, der har en effekt på 2.000 watt, vil denne komme til at koste dig over 3.000 på en måned. Dog skal du huske på, at det altid vil være en god investering at købe en affugter. Er dit hjem meget fugtigt, kan det som sagt skade bygningen og have alvorlige konsekvenser for de mennesker, der bor i hjemmet. Desuden er de fleste affugtere opbygget således, at de slukker automatisk, når luftfugtigheden er optimal igen.

 

Hvor mange penge er du villig til at spendere på en affugter?

I denne affugtertest er du blevet præsenteret for en række forskellige produkter, så du kan blive klogere på, hvilken affugter der er bedst i test. I testen har vi valgt at inddrage affugtere i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner, så du nemt og hurtigt kan finde den affugter, der lever op til dine behov samt dit budget. Skal du eksempelvis kun have affugtet et mindre rum, er det ikke nødvendigt med en avanceret og dyr model, der har en masse funktioner. I stedet kan du sagtens nøjes med en mindre og simplere model, som derfor også koster mindre.

Uanset hvor mange penge du er villig til at bruge på en affugter, skal du huske på, at du hurtigt vil kunne spare penge på din varmeregning ved køb af en affugter. Det skyldes, at der ikke er samme behov for at skrue helt op for varmeapparatet, når affugteren først er tændt. Skab et overblik over de muligheder, du har for at investere i en affugter, med denne fyldestgørende affugtertest, hvor der er inkluderet produkter for alle.

 

Hvilke funktioner har en affugter?

Ud over at kunne hjælpe dig med at affugte et givent rum i dit hjem har en affugter også den smarte funktion, at den kan være behjælpelig til et mere optimalt indeklima. Det gør den ved at filtrere alle de skadelige partikler fra, hvilket har en stor betydning i forhold til indeklimaet i dit hjem. Ønsker du derfor en affugter, der netop er i stand til at tilbyde et bedre indeklima hjemme hos dig, bør du være særligt opmærksom på dette ved valg af en ny affugter. For at opnå et optimalt indeklima skal du naturligvis også gøre jævnligt rent. Se vores test af støvsugere, så du kan få et bedre indeklima.

Du kan også vælge at investere i en affugter, der kan tilkobles en slange, så den har mulighed for at køre døgnet rundt i stedet for. En affugter med en slange er for eksempel et godt valg for dig, der har problemer med en vandskade efter en oversvømmelse. Slangen gør nemlig, at du ikke selv skal tømme beholderen for vand hele tiden, men i stedet kører affugteren automatisk, uden du behøver at løfte en finger. Du finder affugtere med slange til en fordelagtig pris i denne affugtertest.

Er der bestemte modeller til specifikke rum?

Det fungerer ikke sådan, at du skal købe en bestemt type affugter til soveværelset, mens en anden passer bedre til kælderen. I stedet kan en affugter anvendes i alle slags rum, ligesom den også kan bruges udendørs i et skur, hvis det skulle blive nødvendigt. Man placerer som regel en affugter i boligens fugtigste rum. Det kan for eksempel være i køkkenet, hvor der bliver vasket op, og på badeværelset, hvor man går i bad eller tørrer tøj. Det mest oplagte sted er dog kælderen, da kældre ofte bliver mere fugtige sammenlignet med andre rum.

Det kan også være en god idé at investere i en affugter til enten garagen, sommerhuset, båden eller campingvognen. Disse er alle mindre områder, hvorfor de ikke er lige så godt beskyttet mod fugt. Hvis du vil købe en affugter hertil, kan det være en god idé at vælge en model, der er nem at transportere. Herudover behøver den ikke være lige så kraftig og avanceret sammenlignet med en model, der skal kunne affugte din kælder. Du kan både finde avancerede og simple affugtere i denne affugtertest, alt efter hvad dit behov er.

Gode råd til vedligeholdelse af en affugter

Efter køb af en af de fem affugtere fra denne affugtertest vil du med garanti gerne sikre dig, at din nye affugter fungerer optimalt. Derfor er det vigtigt, at du løbende sørger for at vedligeholde den. Inden du begynder på det, skal du først og fremmest huske at trække affugterens elstik ud fra stikkontakten. Herefter kan du rengøre affugteren ved hjælp af en blød og opvredet klud. Du skal desuden huske at tømme og rengøre vandbeholderen, som løbende fyldes med kondensvand fra fugten.

I de fleste affugtere vil der være to forskellige filtre. Den ene er et vaskbart filter, og den anden er et kulfilter. Det vaskbare filter kan du nemt og hurtigt gøre rent. Til dette skal du starte med at banke let på filteret, eller du kan vælge at anvende en støvsuger til at fjerne støvpartikler og snavs. Oplever du, at filteret er meget snavset og beskidt, kan du vælge at vaske det under varmt vand, og dette skal gøres meget forsigtigt. Endelig er det vigtigt, at du tørrer det vaskbare filter fuldstændigt, inden du placerer det i affugteren igen.

Det sidste filter, altså kulfilteret, har du ikke mulighed for at vaske, og derfor kan du heller ikke vedligeholde det løbende. Holdbarheden af kulfilteret afhænger af forskellige faktorer. For eksempel de forhold, affugteren arbejder under, og hvor ofte du bruger den. Det er en rigtig god idé, at du tjekker kulfilteret, og det skal du i hvert fald gøre hver sjette måned. Hvis det er nødvendigt at udskifte det, kan du købe et nyt filter. På den måde virker affugteren nemlig bedst.

Det skal du overveje, inden du investerer i en affugter

I denne affugtertest er du blevet præsenteret for en række ydedygtige affugtere i forskellige prisklasser, der med garanti vil kunne leve op til lige netop dine behov. Har du nogen spørgsmål til vores tests, skal du være mere end velkommen til at kontakte os her på siden. Men hvad skal man egentlig være opmærksom på ved valg af den rette affugter? Først er du nødt til at tænke over, hvor affugteren skal placeres i hjemmet. Er det for eksempel på kontoret eller i stuen, din nye affugter skal stå, kræver det ikke lige så meget, som hvis den skulle stå på badeværelset.

Det forholder sig nemlig sådan, at affugtere kommer med forskellige kapaciteter. Det betyder, at hvis du har brug for at affugte et større rum i dit hjem, skal du investere i en affugter, der har en høj kapacitet. Er det omvendt et mindre rum, der skal affugtes, behøver du blot at investere i en affugter, der har en lille kapacitet. Heldigvis finder du i denne affugtertest både produkter med større og mindre kapacitet, hvorfor du med sikkerhed vil kunne finde den affugter, du søger.

Foruden at være særligt opmærksom på kapacitet skal du også kigge efter affugterens støjniveau. En affugter er naturligvis ikke lydløs. Skal den derfor stå i soveværelset, kan det være en god idé at være særligt opmærksom på dette. Vælger du en kraftig og stor model, larmer denne naturligvis mere sammenlignet med en mindre model. Vi anbefaler en affugter med højst 40 dB, hvis du gerne vil affugte dit soveværelse, mens du sover.

 

Sådan bruger du en affugter på den mest optimale måde

Skulle du være så uheldig, at din bolig har fået en vandskade, er en affugter en uundværlig hjælp. I den forbindelse er det vigtigt, at affugteren konstant står og kører døgnet rundt. Efter en vandskade kan det nemlig tage meget lang tid, før du oplever, at din bolig er helt fri for fugt igen. Affugtere er som regel udstyret med en beholder, der er i stand til at opsamle vandet, der filtreres direkte fra luften. Så snart beholderen er fuld med vand, vil din affugter automatisk stoppe med at køre. Vil du undgå dette, er det en god idé at vælge en affugter, som du har mulighed for at tilkoble en slange.

For at opnå den bedste ydeevne er det desuden vigtigt, at du stiller din affugter korrekt. Det vil sige, at du skal stille den centralt i rummet. Herudover skal du sørge for at lukke alle døre og vinduer, når den kører, ligesom du bør undgå at stille affugteren ind i et hjørne eller op ad en væg. Du bør nemlig altid stræbe efter en så optimal luftgennemstrømning som muligt. Er der dog tale om en mindre vandskade på en specifik væg, vil det være okay at stille affugteren her.

Opnå et bedre indeklima med en affugter

Det er bestemt ikke behageligt at bo i et hjem, hvor du oplever, at luften er tung på grund af fugt eller skimmelsvamp. Ved valg af en af de ydedygtige og effektive affugtere i denne affugtertest kan du hurtigt og let få skabt et mere optimalt indeklima i din bolig. Det smarte ved en affugter er, at du blot kan indstille den til at være tændt efter behov. Det betyder altså, at den vil tænde og slukke helt af sig selv. Du kan læse om WHO’s retningslinjer for et godt indeklima her.

Vil du gerne opnå den helt rigtige luftfugtighed i dit hjem, er en affugter svaret. De fleste affugtere er nemlig i dag lavet på den måde, at de stopper med at køre, når luften i rummet er, som du ønsker. Det vil sige, at den for eksempel stopper i det øjeblik, fugtigheden i rummet rammer 50-60 %. Det smarte ved, at affugtere er i stand til at slukke af sig selv, er, at du på den måde sparer en hel del strøm. Desuden slipper du på den måde for selv at skulle tjekke luftfugtighedsniveauet. Du kan læse mere om, hvordan du får styr på dit indeklima, i denne artikel fra DR.

 

Derfor bør du være opmærksom på luftfugtigheden i dit hjem

Fælles for produkterne i denne affugtertest er, at de hjælper dig med at opnå den rette luftfugtighed. Er luftfugtigheden over 60 %, kan der forekomme skimmelsvamp. Skimmelsvamp bør helt bestemt undgås. Det skyldes, at skimmelsvamp er skadeligt for både mennesker og bygninger. Bor du i et hjem med skimmelsvamp, kan det resultere i, at du ofte føler dig svimmel, træt og har hovedpine, ligesom det kan føre til, at du har svært ved at huske. Du kan læse meget mere om fugt og skimmelsvamp i hjemmet på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Der kan være forskellige grunde til, hvorfor der er en høj luftfugtighed i et rum. Der opstår ofte høj luftfugtighed, hvis ventilationsmulighederne i et rum ikke er optimale. Det kan også forekomme, hvis du ofte tørrer dit tøj indenfor uden at lufte ud, ligesom der kommer en høj luftfugtighed på badeværelset efter et langt og dampende bad. I den forbindelse kan det være en god idé at tørre dit tøj ved hjælp af en tørretumbler i stedet. Vi har sammenlignet og testet forskellige tørretumblere, så du kan vælge den helt rette for dig.

 

Derfor er fugt til skade for bygninger

Det er et faktum, at Danmark ligger på en breddegrad med en høj fugtighed. Det har den betydning, at mange danske boligejere oplever problemer med fugt. Det går først og fremmest ud over boligens tilstand. Er luftfugtigheden over 60 %, bør du være særligt opmærksom, og du kan måle fugtigheden i luften ved hjælp af et hygrometer.

Heldigvis er de fleste danske huse bygget på en sådan måde, at de er i stand til at modstå en hel del fugt. For eksempel kan soklen modstå den fugt, der kommer fra jorden. Alligevel kan der opstå skader på både soklen og murværket. Det kan føre til alvorlige skader, når fugten formår at samle sig i selve konstruktionen på huset. Fugt resulterer i en blød konstruktion, så der opstår råd. Det gør i sidste ende huset ustabilt, hvorfor det er vigtigt, at du er særligt opmærksom på at undgå fugtskader. Ved valg af en af de fem effektive affugtere i denne affugtertest er du godt på vej.

Derfor er fugt til skade for helbredet

Det er ikke kun din bolig, du bør beskytte mod fugt. Det samme gælder for dig selv. Der vil uundgåeligt opstå skimmelsvamp i dit hjem, hvis der er fugt i gulve, lofter og vægge, og det kan være meget farligt for dit helbred. For at undgå, at skimmelsvampen udvikler sig, bør du gøre noget ved fugtniveauet i dit hjem. Til dette kan du investere i en affugter af høj kvalitet, som du er blevet præsenteret for i denne affugtertest.

Der er mange danskere, der døjer med allergiproblemer. Du kan faktisk mindske dine allergiske reaktioner ved at investere i én af affugterne fra denne affugtertest. Har du for eksempel problemer med støvallergi, selvom du er god til at gøre rent løbende, kan det skyldes en høj luftfugtighed i rummet. Derfor kan det være en god idé at investere i en affugter, så du kan finde ud af, om det i virkeligheden handler om fugtigheden i luften.

 

98
EVAPOLAR evaLIGHT White
90
Woods SW45FB
96
Meaco 20L Platinum
Tilføj Produkt
Pris1123 kr4599 kr99 kr
KategoriLuftkølerLuftaffugterLuftaffugter
EgenskaberMobil, Skærm, VandtankAutomatisk nedlukning, Mobil, VandtankHygrostat, Skærm, Timer, Vandtank
FunktionerKøling, Luftfugtning, LuftrensningLuftaffugtning-
Kølemiddel-R290-
Anbefalet rumstørrelse (m²)3 m²190 m²-
Luftgennemstrømning---
Maksimal driftstemperatur40 °C--
Minimum driftstemperatur20 °C--
Blæser hastighedstrin-2-
Affugtningseffekt-25.5 L/24h-
Vandtank kapacitet 0.8 L11.4 L-
Maksimalt støjniveau45 dB54 dB-
Minimum støjniveau27 dB35 dB-
Effekt 10 W550 W-
Vægt (kg) 1.3 kg24.0 kg-
96
Meaco DD8L
1

Meaco DD8L Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Luftaffugter
  • Egenskaber: Automatisk nedlukning, Timer, Vandtank, Vaskbart filter
  • Funktioner: Luftaffugtning

Flere Specifikationer: Luftgennemstrømning - 115 m3/h; Maksimal driftstemperatur - 37 °C; Minimum driftstemperatur - 1 °C; Affugtningseffekt - 8.0 L/24h; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Meaco DD8L

Med Meaco DD8L får du en smart lille affugter, der klarer sig godt i testmagasiner og blandt forbrugerne – og det ses tydeligt med hele 4.8 ud af 5 stjerner.

Til trods for den lille størrelse er det en affugter, der virkelig kan noget. Med en vægt på blot 6,2 kilo er det nemlig imponerende, hvor godt den klarer arbejdet med at affugte et rum – og så gør den det på et imponerende lavt støjniveau på blot 40 dB. Vægten gør det også nemt at transportere affugteren rundt – og den har et praktisk lille håndtag, der gør opgaven endnu nemmere. Det er dermed ingen sag at flytte affugteren fra ét rum til et andet – eller hvis du skal have den med ned ad trappen til et kælderrum.

Meaco DD8L kan samle op til 8 liter vand fra luften i døgnet, uanset temperatur og omgivelser. Du skal dog være opmærksom på, at selve vandbeholderen kan opbevare op til 2 liter ad gangen, og derfor skal den tømmes jævnligt, hvis den skal køre i meget fugtige rum.

Med denne affugter fra Meaco har du mulighed for at vælge mellem fire forskellige indstillinger til at regulere luftfugtigheden i rummet, alt efter temperatur og økonomi, og om du tørrer vasketøj indendørs. Desuden har affugteren den smarte funktion, at den selv kan starte og stoppe ventilatoren efter behov. Det giver en mere effektiv affugtning på en god og strømbesparende måde.

Alt i alt et rigtigt godt bud på en affugter, der især egner sig godt til enkelte, lidt mindre rum.

96
Eeese Emil
2

Eeese Emil Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Luftaffugter
  • Egenskaber: Automatisk genstart, Automatisk nedlukning, Skærm, Slangetilslutning, Timer, Vandtank, Vaskbart filter
  • Funktioner: Luftaffugtning

Flere Specifikationer: Kølemiddel - R134A, R290; Anbefalet rumstørrelse (m²) - 50 m²; Luftgennemstrømning - 100 m3/h; Maksimal driftstemperatur - 35 °C; Minimum driftstemperatur - 5 °C; Blæser hastighedstrin - 2; Affugtningseffekt - 10.0 L/24h; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Eeese Emil

Eeese Emil er en sand favorit blandt forbrugerne, og det er i den grad en affugter, som mange vil have glæde af.

Eeese Emil egner sig godt til arbejdsområder på op til 40 kvadratmeter, og den egner sig dermed godt til de fleste huse. Den kan fint bruges i kælder- og loftsrum, men er også god i især soveværelser og andre rum i huset, hvor der kan være tendens til fugt. Til badeværelset er den også udmærket, men her kan du også klare dig med en mindre model. Affugteren kører bedst i temperaturer mellem 5 og 35 grader, hvilket er passende i de fleste hjem.

Vandtanken i Eeese Emil har en vandtank på 2,6 liter, og den har dermed en fin størrelse. Den er meget diskret af udseende og er dermed ikke noget monstrum, der kommer til at stå i vejen i stuen eller soveværelset. Desuden har den et lydniveau på bare 36 dB, hvilket er yderst støjsvagt – en almindelig samtale ligger på 60 dB, så det er absolut ikke en affugter, der kommer til at genere i hjemmet.

Affugteren kan fint bruges i de fleste rum i hjemmet – den egner sig også godt til tørring af tøj indendørs. Og med et strømforbrug helt nede på 160W er det et rigtigt godt og budgetvenligt alternativ. Desuden har den en timerfunktion, og du dermed selv styre, hvornår affugteren skal køre. Og med det smarte LED-display med soft-key er det nemt at indstille affugteren til at køre, når du har behov for det.

Byder du Eeese Emil velkommen i dit hjem, vil du få en affugter til en god pris, og som du kan have glæde af i mange år.

96
Woods M10G
3

Woods M10G Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Luftaffugter
  • Egenskaber: Automatisk genstart, Automatisk nedlukning, Skærm, Slangetilslutning, Timer, Vandtank
  • Funktioner: Luftaffugtning

Flere Specifikationer: Kølemiddel - R290; Anbefalet rumstørrelse (m²) - 40 m²; Luftgennemstrømning - 150 m3/h; Maksimal driftstemperatur - 32 °C; Minimum driftstemperatur - 5 °C; Blæser hastighedstrin - 1; Affugtningseffekt - 10.0 L/24h; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Woods M10G

Vi fortsætter vores affugtertest med en model fra Woods, der hedder M10G. Det særlige ved denne affugter er også, at den er meget støjsvag, hvorfor den tilmed er ideel i for eksempel soveværelset, da du ikke vil blive generet af affugteren, mens den kører. Herudover er modellens brugervenlighed i en klasse for sig. Du styrer affugteren på en simpel måde gennem et rigtig smart touchpanel, hvilket alle og enhver med garanti vil kunne finde ud af. Er du derfor på udkig efter en simpel model, som du ikke skal bruge flere timer på at sætte dig ind i, er denne Woods M10G et godt bud.

Du kan desuden vide dig sikker på, at denne affugter fra Woods ikke vil komme til at stikke ud i forhold til resten af din indretning hjemme i boligen. Det skyldes dens hvide og simple farve samt den aflange form i et flot design, hvorfor den passer ind i alle hjem uden at genere øjet. Endvidere skal det nævnes, at affugteren er udstyret med en smart timerfunktion. Det betyder, at du let kan planlægge, hvornår og hvordan affugtningen skal ske. Det kræver blot, at du indstiller din timer, og herefter sørger maskinen helt selv for, at den begynder at køre på det pågældende tidspunkt.

Er du derfor gået i gang med at læse denne affugtertest ud fra ønsket om at finde en enkel og neutral affugter med et ganske lavt støjniveau på blot 42 dB, er dette uden tvivl et rigtig godt bud for dig. Affugteren er udstyret med en vandtank, der kan indeholde to liter, hvilket er ganske imponerende for så lille og kompakt en model. Desuden arbejder den mellem 5 og 32 grader, og endelig vil den være i stand til at affugte rum, som er helt op til 40 kvadratmeter. Alle disse funktioner får du desuden til en ganske favorabel pris.

96
Eeese Carl
4

Eeese Carl Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Luftaffugter
  • Egenskaber: App, Automatisk genstart, Automatisk nedlukning, Skærm, Slangetilslutning, Timer, Vandtank, Vaskbart filter, WIFI
  • Funktioner: Luftaffugtning, Luftrensning

Flere Specifikationer: Kølemiddel - R290; Anbefalet rumstørrelse (m²) - 120 m²; Luftgennemstrømning - 180 m3/h; Maksimal driftstemperatur - 35 °C; Minimum driftstemperatur - 5 °C; Blæser hastighedstrin - 2; Affugtningseffekt - 25.0 L/24h; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Eeese Carl

Eeese Carl er lidt af en big guy, når det gælder affugtere. Her får du nemlig en 2-i-1, da det både er en affugter og luftrenser i én.

Du kan dermed både bruge affugterfunktionen, men også have stor glæde af luftrenserfunktionen i form af et HEPA-filter, der sørger for at rense lugten for urene partikler.

Desuden har du en affugter med stor kapacitet. Dagligt kan den affugte op til 25 liter om dagen, og med en vandbeholder på 6,5 liter, behøver du ikke tømme den så ofte. Og skulle du glemme at tømme affugteren i tide, er det ikke noget problem, da affugteren stopper automatisk, når vandbeholderen er fyldt. Ellers kan du med fordel overveje at bruge den medfølgende drænslange, som kan kobles til et afløb.

Ikke nok med det kan du styre Carl via en app på din smartphone, da affugteren kan tilkobles WiFi. På den måde kan du også måle den relative luftfugtighed i hjemmet – og du kan holde øje med luftfugtigheden, selv når du ikke er hjemme. Det er også praktisk i kælderrum, eller oven i købet sommerhuse, hvor du måske ikke kommer til dagligt.

Eeese Carl egner sig også godt til tørring af tøj, da den har en indbygget Laundry Mode. Her kan du tørre tøj hurtigt og effektivt – og så er det billigere end at bruge en tørretumbler.

Få stor glæde af Eeese Carl, hvis du skal affugte og rense luften i større rum og områder på op til 120 m2 og få et sundere indeklima.

96
Woods AD20
5

Woods AD20 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Luftaffugter
  • Egenskaber: Vandtank
  • Funktioner: Luftaffugtning, Luftrensning

Flere Specifikationer: Anbefalet rumstørrelse (m²) - 80 m²; Luftgennemstrømning - 250 m3/h; Blæser hastighedstrin - 4; Affugtningseffekt - 20.0 L/24h; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Woods AD20

Er du på udkig efter et andet godt bud på en affugter og luftrenser i én maskine, kan du også tage et kig på Woods AD20.

Her får du en diskret maskine i en høj og slank form og en flot hvid farve. En hybridmaskine som både kan affugte og rense luften i dit hjem og dermed sikre et bedre indeklima, uden for meget fugt og uønskede partikler.

Med en god størrelse og en vandtank på 4 liter, egner denne hybridmodel sig godt til større rum. Den kan nemlig klare arbejdsområder på op til 80 kvadratmeter. Derfor egner den sig fint til kælder- og loftsrum, hvor der er god plads, men ofte kan opstå fugtproblemer. Desuden har affugteren en smart autosluk funktion, så den selv slukker, når vandtanken er fuld.

Støjmæssigt har den et lidt højere lydniveau end flere af de andre nævnte modeller, men ikke desto mindre ligger det på omkring 46-48 dB, hvilket stadig er et godt stykke under lydniveauet for en almindelig samtale. Den vil dermed ikke være til stor gene i hjemmet.

Drømmer du om et hjem med et skønt og rent indeklima, kan Woods AD20 hjælpe dig godt på vej.

96
Qlima D216
6

Qlima D216 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Luftaffugter
  • Egenskaber: Automatisk nedlukning, Vandtank
  • Funktioner: Luftaffugtning

Flere Specifikationer: Kølemiddel - R290; Luftgennemstrømning - 120 m3/h; Maksimal driftstemperatur - 35 °C; Minimum driftstemperatur - 5 °C; Blæser hastighedstrin - 1; Affugtningseffekt - 16.0 L/24h; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Qlima D216

Er du på udkig efter en diskret affugter, der stadig har en god kapacitet, vil Qlima D216 være et godt bud. Her får du en fin og diskret affugter i en flot hvid farve og en god størrelse. Desuden har den en vægt på 9,5 kg, så den ikke er så svær at flytte rundt på. Affugteren har også hjul, som gør det endnu nemmere at flytte den fra A til B.

Qlima D216 kan sænke luftfugtigheden i rum på op til 100 kvadratmeter, samt affugte op til 16 liter i døgnet. Den har en vandtank på 2 liter, som du selv kan skifte i løbet af dagen. Og bare rolig – du behøver ikke bekymre dig om, at tanken bliver overfyldt. Affugteren har nemlig en smart autosluk-funktion, så den selv slukker, når tanken er fuld, samt en LED-indikator, der fortæller hvornår du skal tømme den. Så her er ingen risiko for oversvømmelser og ødelagte gulve.

Selv med blot ét trin til indstilling kan denne affugter klare opgaven fint. Desuden har den et forholdsvis lavt lydniveau på blot 41 dB, som er i den lavere ende, hvad angår affugtere. Det er derfor ikke just en affugter, der vil genere meget i dagligdagen – heller ikke hvis du vælger at have den stående på badeværelset. Og med den smarte timerfunktion kan du indstille affugteren til at køre, når det passer dig.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Affugter

En affugter er et apparat, som er i stand til at affugte de rum i dit hjem, der har en høj luftfugtighed. Affugtere er smarte, da du kan indstille dem til kun at køre, når luftfugtigheden for eksempel overstiger 50-60 %. I en affugter er der nemlig en indbygget fugtmåler eller en såkaldt hygrostat, og denne måler er i stand til at registrere luftfugtigheden inden for et givent område. Det er meget smart, da affugteren på den måde ikke bruger unødvendig strøm. Med denne affugtertest er du blevet præsenteret for fem affugtere i høj kvalitet, hvorfor der også vil være den rette for dig.

En affugter fungerer ved, at den suger luft ind ved hjælp af et særligt filter. Det er dette filter, der gør, at affugteren også er i stand til at rense luften. Den fugt, der er i luften, vil efterfølgende blive kondenseret til vand. Vandet kan blive opsamlet på to måder. Enten opsamles det i affugterens vandbeholder, eller også bliver vandet ledt til et afløb gennem en slange. Lige så snart vandbeholderen fyldes op med vand, vil affugteren automatisk stoppe med at køre.

Luften, der kommer ud af affugteren, vil være tør luft. Det er netop af den årsag, at mange bruger en affugter til at tørre vasketøj med. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at det er en god idé at lukke alle vinduer og døre i rummet, hvis din affugter skal virke mest effektivt. En affugter er således det helt rette køb for dig, der ønsker mindre luftfugtighed i dit hjem, eller som ønsker et bedre indeklima. Vi præsenterer i denne affugtertest forskellige produkter, der varierer i forhold til prisklasse, kapacitet og funktioner.

Det er naturligvis individuelt, hvor længe en affugter skal køre. Dette hænger af forskellige faktorer, herunder affugterens kapacitet, og hvor stort et rum du har behov for at affugte. Dog siger man, at du skal regne med at have affugteren tændt i fire uger, før du når det ønskede mål i forhold til luftfugtighed. Har du brug for at affugte dit hjem i forbindelse med en vandskade, er det vigtigt, at den kører døgnet rundt. Har du generelt problemer med fugt i kælderen, råder Forsikringsoplysningen dig til, hvordan du bør forholde dig.

I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at du altid bør undgå en hurtig og kraftig tørring. På den måde kan du nemlig risikere en skaltørring, hvor det kun er overfladen, der bliver tør. Ved skaltørring vil du stadig opleve at have store mængder af fugt inde i gulve og vægge bag overfladen. Gå i stedet efter en længerevarende tørring, hvor du kan vide dig sikker på, at det ikke kun er overfladen, der tørres, men at det er hele fundamentet.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. EVAPOLAR evaLIGHT White
98
EVAPOLAR evaLIGHT White
1123 kr 1158.80 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.