TEST: De Bedste Babyalarmer i test 2024

Se alle Babyalarmer i testen
3277 Anmeldelser
15 Produkter
147 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

86
Vtech DM1211 Vtech DM1211 Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
430 kr.
98
Neonate BC-5800D Neonate BC-5800D Læs mere om produktet
  • Bedst i test
899 kr. 922.00 kr.
96
Neonate BC-6900D Neonate BC-6900D Læs mere om produktet
  • Premium valg
1399 kr.

Bedste Babyalarm
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Babyalarmer mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Babyalarmer.

#1
Babysense
88
#2
Neonate
87
#3
Philips
83
#4
Beurer
81
#5
Nabby
78

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Bedste Babyalarmer i test

En babyalarm er god at have i et land som Danmark, hvor vi har tradition for at vores små poder sover i barnevogn udenfor i deres første leveår. Det kan også være en fordel at have en babyalarm, hvis du bor i et større hus, hvor du måske ikke kan høre, hvis børnene vågner, og du sidder og ser fjernsyn i den anden ende af huset. 

Der findes rigtig mange babyalarmer på markedet, så det kan være svært at finde rundt i det store udvalg. Der findes babyalarmer med mange forskellige funktioner, der hver især er gode til forskellige formål. Derfor er det en god idé, at du sætter dig lidt ind i behovet, inden du går ud og køber en babyalarm.

I denne guide hjælper vi dig godt på vej med en beskrivelse af de forskellige typer babyalarmer, der findes på markedet, samt deres funktioner, og hvad du bør være opmærksom på, når du køber en babyalarm. Du finder også et godt udvalg af de bedste testede babyalarmer på markedet. Så kan du hurtigt finde ud af, hvad du skal gå efter, når du skal finde den helt rigtige babyalarm, der passer til jeres behov.

Har du gang i det helt store indkøb til babyen, kan du også tjekke vores guides til autostole.

Sådan finder du den bedste babyalarm

Når du skal ud at købe en babyalarm, kan det hurtigt virke som en uoverskuelig opgave. Der findes simpelthen så mange babyalarmer, at det er svært at finde hoved og hale i de forskellige modeller og deres funktioner.

Derfor er det en god idé, at du sætter dig ind i jeres behov. Hvor skal babyalarmen bruges – skal den bruges i barnevognen, eller i et værelse? Hvor langt skal babyalarmen række? Skal der være kamera i babyalarmen? Skal babyalarmen kunne bruges til flere børn? Hvordan er det nu lige med babyalarmer og stråling? Og hvor meget koster babyalarmer egentlig?

Der er masser af spørgsmål og ting, du skal tage stilling til, når du skal købe en babyalarm. I denne guide hjælper vi dig godt på vej med at svare på alle disse spørgsmål og meget mere, så du inden længe kan finde den helt rigtige babyalarm.

Hvad er en babyalarm?

En babyalarm eller baby monitor, som det også kaldes, består oftest af en baby- og en forældreenhed. Vi bruger dem oftest i barnevogne, hvor barnet kan puttes til lur udenfor, og forældrene kan gå indenfor og stadig høre, hvis barnet vågner og er ked af det. En babyalarm eller baby monitor kan selvfølgelig også bruges indenfor, hvis forældrene er uden for hørevidde af deres sovende børn.

En babyalarm er altså et glimrende redskab, der kan gøre hverdagen lidt nemmere og give ro i maven, velvidende om at børnene sover trygt, og vi hører dem, hvis de vågner, og derved hurtigt kan reagere.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken babyalarm der passer bedst til ens behov, og derfor vil vi i det følgende gennemgå en række forskellige funktioner, babyalarmer kan have. Ikke alle babyalarmer kan det hele, og det er absolut heller ikke altid nødvendigt. Alt i alt afhænger det af forældrenes behov.

Babyalarmers forskellige funktioner

Tager vi et kig på babyalarmernes funktioner er der meget at skrive hjem om her. Selvfølgelig handler en babyalarm eller baby monitor om, at vi skal kunne høre, hvis barnet vågner eller græder. Der findes dog også babyalarmer, der har kamera, talk-back funktion eller natlys.

Nogle babyalarmer fungerer også sammen med apps på din smartphone; og nogle babyalarmer har sågar en såkaldt vejrtrækningsmonitor. Og så er der selvfølgelig også nogle modeller, der har den mulighed, at du kan tilknytte flere babyenheder til én forældreenhed, hvis der skal holdes øje med flere børn.

Lyden i babyalarmen

Babyen skal selvfølgelig kunne høres, og derfor er lyden jo vigtig, når det kommer til babyalarmer. Her er det vigtigt at vælge en babyalarm, hvor du tydeligt kan høre, om det er dit lille barn eller anden støj.

De fleste babyalarmer reagerer på alle lyde, men de skal kunne gengive lyden klart og tydeligt, så du kan høre, om dit barn er vågnet, om det blot rører på sig. Eller om det er en helt anden udefrakommende lyd, der går i alarmen, som smækkende døre, larmende biler eller legende børn i nærheden.

Når vi taler om lyden, har babyalarmens dækning eller rækkevidde også en stor betydning. Jo større afstand er, jo større risiko er der for, at babyalarmen hopper af, eller at lyden ikke går klart nok igennem. Det er altså også værd at tage højde for.

Mange babyalarmer har også den funktion, at du kan skrue op og ned for sensitiviteten i babyenheden, samt skrue op for lyden i forældreenheden. Førstnævnte funktion er smart, hvis du vil undgå at udefrakommende lyde eller blot dét, at barnet rører på sig, går i alarmen. Den anden funktion er god, hvis du har brug for at skrue op eller ned for lyden. I dette tilfælde er der også en del babyalarmer, der har vibration, så du kan mærke, hvis babyalarmen går i gang. Det er især en fordel, hvis du går rundt med babyalarmen i lommen, og ikke nødvendigvis kan høre barnet.

Babyalarm med video

Der findes efterhånden også flere og flere babyalarmer på markedet, der har kamera, så det er muligt at overvåge barnet. De fleste klarer sig fint med en baby monitor blot med lyd, men mange forældre finder også en ekstra tryghed i, at kunne sidde og holde øje med barnet. Især da det ind imellem kan være svært at tyde, om barnet bare rører på sig, eller om det faktisk vågner.

En babyalarm med kamera giver selvfølgelig mest mening at bruge indendørs. Med den kan du nemt holde øje med, hvad der foregår i tremmesengen. Nogle af disse modeller har også infrarød funktion, så du kan følge med om natten, hvis barnet giver lyd fra sig. Her er der set mange sjove videoer på nettet, hvor f.eks. tvillingebørn er vågnet og laver løjer midt om natten.

I bund og grund er en babyalarm med video dog ikke en nødvendighed. De er også ofte meget dyrere end de andre modeller, og derfor skal du altså gøre op med dig selv, hvor vigtigt en babyalarm med kamera er. Det er blot et spørgsmål om en ekstra tryghed for dig – dit barn skal nok kunne sove fint uden.

Babyalarm med talk-back function

Langt de fleste babyalarmer gør det kun muligt for dig at høre dit barn. Barnet kan altså ikke høre dig. Der findes dog enkelte babyalarmer på markedet, som har en såkaldt talk-back funktion.

Denne funktion gør det muligt for dig at tale tilbage til barnet, eventuelt for at trøste, inden du når hen til barnet. Det kan især være en fordel, hvis du bor i lejlighed, og det lige tager lidt tid at komme ned af trapperne fra fjerde sal og ned i gården, hvor barnet lå og sov i barnevognen.

Babyalarm med natlys

Mange babyalarmer har også den smarte funktion, at der er et lille natlys eller en natlampe på. Den er både smart, hvis den skal give lidt ekstra tryghed til barnet med en smule lys. Og så gør den det også nemmere for dig at finde frem til alarmen i mørket, hvis det skulle blive nødvendigt at finde den.

Babyalarmer med temperaturmåler

En anden god funktion som nogle babyalarmer har er en temperaturmåler. Der er simpelthen et termometer i babyenheden, der fortæller dig på skærmen af forældreenheden, hvor varmt eller koldt der er der, hvor babyen sover.

Det kan især være godt om vinteren ude i barnevognen, hvor det er rart at holde styr på, om det nu skulle blive for koldt til at sove ude, og om babyen nu har nok tøj på. Og måske endnu vigtigere er det om sommeren, hvor det hurtigt kan blive for varmt og dermed farligt for barnet at sove i en barnevogn.

Uanset om det er sommer eller vinter, forår eller efterår, er det altså en virkelig god idé at gå efter en babyalarm med temperaturmåler, så du kan holde øje med, om det er for varmt eller for koldt i barnevognen eller barnets seng.

Babyalarm med app

Der findes også enkelte babyalarmer, der kan tilknyttes en app på en smartphone. Disse babyalarmer har dermed ofte kun én enhed, du skal holde styr på. Her er det en babyenhed, der tilknyttes bluetooth, og i den anden ende bruger du altså din smartphone med en særlig app.

Fordelen ved en babyalarm med app og bluetooth er, at der ikke er risiko for, at der går andre enheder som radioer, walkie-talkier eller andre babyalarmer ind og forstyrrer din enhed.

Du kan også være heldig at finde apps, der kan fungere som babyalarmer, uden du behøver købe en decideret babyalarm med app til. Denne type apps kræver dog, at der er to smartphones parret op med hinanden, så den ene kan fungere som babyenhed, og den anden som forældreenheden. Det kan i hvertfald være en smart og hurtig løsning, hvis man for eksempel er taget på weekendtur eller ferie og har glemt babyalarmen.

Du finder dem i App Store og Google Play ved at søge efter ”baby alarm” eller ”baby monitor”. Du kan være heldige at finde dem gratis, men der er ofte tilkøb i appen – dog til en ganske overkommelig pris.

Babyalarmer med andre funktioner

Til sidst kan nævnes en række andre funktioner, du kan være heldig at finde i nogle modeller af babyalarmer.

Der findes for eksempel babyalarmer, der har en vuggevisefunktion, som gør det muligt at spille en lille vuggevise for barnet, når det skal sove. Det kan jo være meget hyggeligt med en sådan funktion, men det er sjældent en nødvendighed.

Nogle modeller af babyalarmer har også en timer, der fortæller dig, hvor længe dit barn har sovet. Det kan især være rart at have styr på, hvis du er en af dem med en baby, der har det med at vågne efter 30 eller 45 minutter og gerne skal hjælpes videre i søvnen. Så kan du blot kigge på babyalarmen, hvis barnet rører på sig eller vågner, og du behøver ikke holde så meget øje med klokken ved siden af.

Flere af de lidt dyrere babyalarmer har også den mulighed, at du kan tilknytte flere babyenheder til din forældreenhed. Det er især smart, hvis du skal kunne overvåge flere børn, der sover i hvert deres rum. Eller det er smart i daginstitutioner eller dagplejer, hvor børnene måske sover forskellige steder.

Du kan også finde en såkaldt vejrtrækningsmonitor, som er en helt særlig type babyalarm, der overvåger barnets vejrtrækning og bevægelser. Denne type babyalarm lægger man under babyens madras, og den aflæser dermed babyens vejrtrækning og små bevægelser. Hvis barnets vejrtrækning stopper eller bliver uregelmæssig, vil alarmen reagere. Det er altså en helt særlig babyalarm, der måske primært er bedst egnet til særlige omstændigheder som syge børn eller for tidligt fødte, hvis der kan være ekstra grund til bekymring. Eller hvis man er særligt bange for risikoen for vuggedød, kan denne babyalarm give en vis tryghed.

Når du skal købe en babyalarm

Nu har vi været igennem en lang række af de funktioner, der er at finde i de mange forskellige babyalarmer på markedet. Når du har dannet dig et overblik over de mange forskellige funktioner. Forhåbentligt har du dannet dig et indtryk af, hvad dit behov er i forhold til disse funktioner, og derfor vil vi nu tage et nærmere kig på, hvad du ellers bør tage højde for, når du skal købe en babyalarm.

Prisen

En ting vi aldrig kan komme uden om, når vi skal ud at købe produkter, og det både gælder babyalarmer og hvad som helst andet, er selvfølgelig prisen. Generelt er de fleste babyalarmer i den dyre ende, men du får også ofte en kvalitet og en masse funktioner, der følger med prisen. Prisen har altså stor betydning for, om du får en god og holdbar babyalarm med mange funktioner.

I denne guide og forskellige tests på nettet kan du sagtens finde ganske udmærkede babyalarmer til en lavere pris.

Rækkevidde

Mange babyalarmer står til at have en rækkevidde fra 300 meter og helt op til 800 meter. Eksempelvis står Neonates babyalarmer ofte med en rækkevidde på 800 meter. Det kan vi selvfølgelig ikke regne helt med, da det er målt ud fra et fugleperspektiv, hvor der ikke er nogen forhindringer som mure og husvægge eller elektroniske objekter, der kan forstyrre signalet.

Du kan altså ikke regne med, at du kan gå 300 eller 800 meter væk fra dit sovende barn og stadig høre, hvis det vågner. Der kan nemlig være masser af forhindringer, der forstyrrer denne rækkevidde.

Nogle modeller af babyalarmer, især dem der fungerer med en app til smartphonen, har bluetooth. Det er dog ikke noget, der er udviklet til at kunne fungere over længere afstande, og derfor kan disse modeller kun anbefales til afstande med kort rækkevidde.

En anden type teknologi vedrørende dækning og rækkevidde er den såkaldte DECT-teknologi, som en del babyalarmer af blandt andet Philips benytter. Det er også den, vi kender fra trådløse telefoner. Denne teknologi har en ganske god rækkevidde og fungerer fint på helt op til 100 meters afstand. Men de udsender til gengæld også mere elektrisk stråling. Dog er det stadig på et niveau et godt stykke under de tilladte grænseværdier.

Stråling

Vi var kort inde på stråling her ovenfor, men det er stadig værd at tage et nærmere kig på. Til dagligt bliver vi alle udsat for elektrisk stråling i større eller mindre grad. Men da vi ikke ved, hvilken betydning det har for os, er det selvfølgelig bedre at være på den sikre side. Især når det gælder små børn, er det en god idé at minimere risikoen for at blive eksponeret for stråling fra elektronik.

Neonate er nogle af de babyalarmer, der kan bryste sig af at udsende meget lidt stråling, hvorfor de er et godt valg. Babyalarmer med DECT-teknologi har et lidt højere niveau af stråling, men det er altså stadig langt under de tilladte grænseværdier. Generelt kan du trygt og roligt gå efter de babyalarmer i denne guide.

Batteri og ladestationer

Du kan få babyalarmer med forskellige typer batterier. Nogle modeller såsom Neonate har ladestationer og genopladelige Li-Ion batterier, der gør dem smarte, fleksible og nemme at have med på tur. Det er yderst holdbare batterier med en lang levetid, men det gør selvfølgelig også, at denne type babyalarm er noget dyrere. Til gengæld er de smarte – de fylder ikke meget, og derfor kan de nemt ligge i barnevognen – og gerne i den lille lomme, der ind imellem er at finde i barnevognens kaleche.

Andre babyalarmer, der kører på udskiftelige batterier, er ofte i den billige ende, såsom Philips’ babyalarmer, der bruger AA- eller AAA-batterier. Det er selvfølgelig ikke altid så praktisk, da der ikke er samme mulighed for at oplade dem, og de ofte har en lidt anden størrelse. Denne type babyalarmer fylder ofte mere, og af den grund er de ikke så nemme at have med på tur eller have liggende i barnevognen. Til gengæld kan du tilslutte denne type babyalarm til stikkontakten, hvilket gør dem ganske velegnede at bruge i hjemmet.

En sidste detalje der er værd at nævne, når vi ser på babyalarmer og batterier, er prisen. Selvom babyalarmerne med genopladelige Li-Ion batterier ofte er noget dyrere, så har de ofte også en længere driftstid. Du slipper også for at skulle ud og købe nye batterier hele tiden. Så selvom den billige babyalarm med AA- eller AAA-batterier måske lyder fristende, så er den jo ikke så billig igen på sigt.

Størrelsen

Som nævnt ovenfor kan størrelsen på babyalarmer ofte variere. Der findes ganske store modeller, såsom Philips babyalarmer, der ofte er lidt uhandy at have med på farten, og heller ikke ligger så godt i barnevognen. Disse er dog ganske fine at bruge på børneværelset, hvor de kan have en fast plads. Nogle af denne type babyalarmer har også den funktion, at de kan spille vuggeviser, samt de har natlys, så de kan fungere som en ganske fin natlampe.

Skal du på bruge en babyalarm, der er nem at have med i tasken på farten, eller kan ligge diskret gemt væk i barnevognen, så de små fingre ikke får fat i den, kan det anbefales at gå efter en lidt mindre model.

Der er altså mange ting at tage højde for, når du skal købe en babyalarm, men forhåbentligt er du kommet et skridt nærmere den rette babyalarm til jeres behov.

98
Neonate BC-5800D
96
Neonate BC-6900D
86
Vtech DM1211
Tilføj Produkt
Pris899 kr1399 kr430 kr
KategoriBabyalarmBabyalarmBabyalarm
BabyalarmBabyalarm-Babyalarm
EgenskaberTemperatursensor, To-vejs kommunikationNattesyn, Temperatursensor, To-vejs kommunikation, VideoovervågningTemperatursensor, To-vejs kommunikation
Rækkevidde (udendørs)800 m800 m460 m
Driftstid80 timer-8 timer
Rækkevidde (indendørs)--75 m
Frekvensteknologi--DECT
Antal kanaler---
86
Neonate BC-5800D
1

Neonate BC-5800D Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Babyalarm
  • Babyalarm: Babyalarm
  • Egenskaber: Temperatursensor, To-vejs kommunikation

Flere Specifikationer: Rækkevidde (udendørs) - 800 m; Driftstid - 80 timer; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Neonate BC-5800D

Når vi taler om babyalarmer, kan vi ikke undgå at nævne en af de helt store babyalarmproducenter. Det er nemlig Neonate. Og det er absolut ikke uden grund, at Neonate ofte bliver nævnt i diverse babyalarm tests og anmeldelser af babyalarmer. De laver nemlig nogle af de bedste babyalarmer på markedet, og de er yderst populære blandt mange forældre.

5000-serien er generelt af de bedre, når vi ser på babyalarmer. Den forrige model BC-5700-D var også testvinder i Søndagsavisens test, og siden da er denne opgradering kun blevet bedre.

Neonate BC-5800-D er i den lidt billigere ende af skalaen, når vi kigger på Neonate babyalarmer, men fortvivl ikke ?? den byder stadig på en masse gode funktioner og specifikationer, der får vores arme helt op i luften. Her får du nemlig en babyalarm af super god kvalitet.

Suveræn batteritid

Denne babyalarm har en virkelig lang batteritid, når den er på standby. Den kan nemlig stå på standby i helt op til 70 timer. Vi har selv prøvet, at vi indimellem har glemt at slukke babyenheden, når barnet er vågnet, og så er vi kommet til at lade alarmen ligge i barnevognen. Og selv efter 2-3 dage har der stadig været fint med strøm på enheden.

BC-5800-D er nemlig udstyret med de fantastiske genopladelige lithium-batterier. De har også den fordel, at du sagtens kan oplade alarmen i små bidder eller klatlade, som man kalder det, uden at det påvirker batteriets levetid. Og ellers tager en fuld opladning sjældent mere end tre timer.

En smart, lille babyalarm

En anden fed ting ved denne babyalarm er dens størrelse. Her får du nemlig en lille fin alarm, der ikke er større end 9 cm i højden, 4,5 cm i bredden og 2,4 cm i tykkelsen. Den er altså nem at have i lommen eller rundt om halsen med den medfølgende halssnor.

 

Andre specifikationer

  • Temperaturmåler
  • Rækkevidde på 800 meter i fri fugleflugt
  • Lav stråling på 20 mW
  • Natlys
  • Lydstyrkekontrol
  • Alarm ved lavt batteriniveau

 

Bedømmelse af Neonate BC-5800-D

Neonate BC-5800-D er uden tvivl en af de bedste babyalarmer, der findes på markedet. Det er ikke uden grund, at den og dens forgænger er kåret som vinder i diverse tests, og at den er så populær blandt forældre.

Den er fantastisk nem at bruge, og du kan nemt følge med i, hvordan dit barn har det på det store display. Den giver hurtigt lyd fra sig, når barnet vågner eller græder, og med både lydstyrkekontrol og vibration, kan du ikke undgå at opdage det.

Så er du på udkig efter en af de bedste babyalarmer til en god pris, vil Neonate BC-5800-D være et godt bud.

86
Neonate BC-6900D
2

Neonate BC-6900D Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Babyalarm
  • Babyalarm:
  • Egenskaber: Nattesyn, Temperatursensor, To-vejs kommunikation, Videoovervågning

Flere Specifikationer: Rækkevidde (udendørs) - 800 m; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Neonate BC-6900D

Kan du ikke få nok af babyalarm, og er du på udkig efter en endnu vildere model, bør du tjekke Neonate BC-6900-D ud. Den er BC-5800-D??s storebror og absolut en af de bedste babyalarmer på markedet. Og så er den blandt andet blevet testvinder hos ALT, og har fået masser af ros hos Voresbørn.dk og Søndagsavisen.

De tidligere modeller i 6000-D-serien er også yderst populære, men i den seneste 6900-model får du endnu mere for pengene. Den har blandt andet et større display, der bidrager til den uovertrufne brugervenlighed og bedre funktioner end de foregående modeller.

Hold styr på flere børn ad gangen

En genial ting ved BC-6900-D er, at du har mulighed for at tilkoble op til tre babyenheder til én forældreenhed. På den måde kan du altså holde styr på flere børn ad gangen. Det er en klar fordel, hvis de sover i hvert deres værelse eller barnevogn, som børn jo gerne gør i daginstitutioner og dagplejer.

Med farvede LED-lamper fortæller forældreenheden nemlig, hvilken babyenhed der aktiveres, og så kan du hurtigt løbe ud til det barn, der er vågnet.

Dertil kan du med tovejs-kommunikation, eller talk-back funktion, som det også kaldes, berolige og fortælle barnet, at du er på vej.

Babyalarm med stemmeaktivering

Er du træt af at støj fra smækkende døre, fuglenes kvidren og knallerter, der kører forbi, går i babyalarmen? Så er dette den rette babyalarm. Med BC-6900-D har du nemlig mulighed for at bruge funktionen stemmeaktivering, som sørger for at holde fuglesang, larmende knallerter og anden støj ude.

Når babyalarmen kører med stemmeaktivering, vil den være på standby indtil barnet giver lyd fra sig. På den måde er du også sikret en uovertruffen batterilevetid.

 

Andre specifikationer

  • Lang batterilevetid (op til 200 timer standby)
  • Rækkevidde på 800 meter i fri luftlinje
  • Mikrofon med talk-back funktion
  • Lav stråling på 20mW
  • Natlys
  • Alarm ved lavt batteriniveau, for høj eller lav temperatur og udenfor rækkevidde

 

Bedømmelse af Neonate BC-6900-D

Med Neonate BC-6900-D får du altså creme de la creme inden for babyalarmer. Den er genial, når du skal holde styr på flere børn. Ikke nok med det er den indbyggede stemmeaktivering en fantastisk opfindelse ?? du slipper for, at alarmen aktiveres på grund af unødvendig støj, og det er med til at bidrage til den sindssygt lange batterilevetid.

Vi havde svært ved at få armene ned over 5800-modellen, men med denne model sidder vores arme helt fast i luften. Nej, det er måske ikke så praktisk ?? men S? begejstrede er vi altså for Neonate BC-6900-D.

86
Philips Avent SCD506
3

Philips Avent SCD506 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Babyalarm
  • Babyalarm: Babyalarm
  • Egenskaber: To-vejs kommunikation

Flere Specifikationer: Rækkevidde (udendørs) - 330 m; Driftstid - 24 timer; Rækkevidde (indendørs) - 50 m; Frekvensteknologi - DECT; Antal kanaler - 120; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Philips Avent SCD506

Er du på udkig efter en babyalarm i den lidt lavere ende af prisskalaen, bør du tage et kig på Philips Avent SCD506. Den er blandt andet kåret som et ?godt køb? af Forbrugerrådet Tænk, og det er bestemt med god grund. Her får du nemlig en god og brugervenlig babyalarm med et væld af funktioner, hvilket er helt overvældende, når vi tænker på prisen.

Babyalarm med DECT-teknologi

Philips udstyrer deres babyalarmer med DECT-teknologi, der er med til at sikre, at der er nul interferens på linjen. Du risikerer altså ikke, at der pludselig er andre babyalarmer, radiosignaler mobiltelefoner eller lignende, der hopper over i din babyalarms signal. Dertil sikrer DECT-teknologien et klart og tydeligt signal, så du altid er sikret at kunne høre dit barn.

Indendørs har Philips Avent SCD506 en rækkevidde på op til 50 meter, mens den udendørs er på til 330 meter. Selvfølgelig skal du være opmærksom på, at forhindringer som vægge, mure og lignende vil påvirke signalet. Du er altså ikke garanteret, at denne rækkevidde altid gælder.

DECT-teknologien har en smule højere stråling, end vi ser hos eksempelvis Neonate, men fortvivl ikke ?? den ligger stadig et godt stykke under grænseværdien.

Vuggeviser og talk-back funktion

Værd at nævne er også to andre fede funktioner, denne babyalarm besidder. Den har nemlig en vuggevisefunktion, der giver dig mulighed for at afspille vuggeviser for det lille barn, når det skal sove. Det er jo en meget hyggelig detalje.

En anden god funktion er talk-back-funktionen, som også kaldes to-vejs-kommunikation eller samtalefunktion. Denne funktion gør det muligt for dig at tale til barnet gennem forældreenheden. På den måde kan du berolige barnet på afstand, eller fortælle at du er på vej. Og så er det sikkert også sjovt, hvis der skal leges walkie-talkie med de lidt større børn.

 

Andre specifikationer

  • Eco-indstilling der sikrer længere batterilevetid
  • Natlys
  • Alarm ved lavt batteriniveau, lavt signal
  • Stor model der egner sig bedst til børneværelset
  • Udskiftelige batterier
  • Mulighed for at være tilkoblet stikkontakt

 

Bedømmelse af Philips Avent SCD 506

Med denne babyalarm får du uden tvivl meget for pengene. Her er masser af gode funktioner ?? især er vi glade for vuggevise- og talk-back funktionerne. Her får du altså en babyalarm, som ikke blot kan give dig ro i maven, velvidende om at barnet sover trygt. Du får også en babyalarm, der kan sikre dit barn en god og tryg soveoplevelse med vuggeviser og natlys, samt viden om at du er til stede.

Forbrugerrådet Tænk har som sagt kåret denne babyalarm som et godt køb, og det er vi altså helt med på her. Den er et virkelig godt valg til en overkommelig pris.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Babyalarm

Nogle af de bedste babyalarmer på markedet lige nu er Neonate BC-5800-D, Neonate BC-6900-D, Philips Avent SCD506, Neonate BC-8000-DV og Motorola MBP481.

Babyalarmerne testes ud fra specifikationer som rækkevidde, stråling, brugervenlighed, lydkvalitet og batterilevetid.

Du kan sagtens klare dig med en babyalarm uden video, men ønsker du mere tryghed og ro i sindet, kan en babyalarm med kamera være en god idé.

Først og fremmest skal babyalarmen selvfølgelig ligge tæt nok på dit barn til, at den opfanger lyden, hvis barnet vågner eller græder. Dog skal du være påpasselig med at lægge babyalarmen alt for tæt på den lille baby for ikke at udsætte babyen for stråling. Nogle barnevogne har en lomme, babyalarmen kan placeres i. I børneværelset kan du sagtens lægge alarmen på en kommode eller lignende.

Kilder

Til denne artikel om babyalarmer har vi gennemgået flere forskellige anerkendte tests, der bidrager til vores samlede vurdering af de bedste babyalarmer, du finder på markedet lige nu.

 

ALT ????

Hos magasinet ALT finder du sektionen Vores børn, der tester forskellige produkter til børn og forældre. De har gennem årene haft udvalgte mødregrupper til at teste babyalarmer. I den seneste test fra 2018 har en mødregruppe testet seks forskellige babyalarmer. Mødregruppen har taget udgangspunkt i babyalarmernes design, i brug, lydkvalitet og hvorvidt de er pengene værd. De tog udgangspunkt i forskellige modeller med enten lyd, video og andre funktioner.

Her er vinderen Neonate BC-5700-D, der siden hen er kommet i den nyere udgave, 5800-modellen, som vi også nævner her i artiklen.

Du finder testen lige her. https://www.alt.dk/boern/gruppetest-her-er-den-bedste-babyalarm

 

Forbrugerrådet Tænk ????

Forbrugerrådet Tænk udgav i januar 2017 en test af syv forskellige babyalarmer. Her er både babyalarmer kun med lyd, samt nyere modeller med videoovervågning. Tænk har taget udgangspunkt i funktionalitet, udendørs brugervenlighed og ekstrafunktioner.

Babyalarmerne er vurderet ud fra forskellige sandsynlige scenarier, for eksempel hvor godt signalet kører gennem forskellige væg- og gulvtyper, samt hvor praktiske babyalarmerne er.

Testen finder du her.

https://taenk.dk/test/babyalarmer

 

Søndagsavisen ????

Selvom Søndagsavisen ikke eksisterer mere, og deres test efterhånden har nogle år på bagen (den er fra 2012), er den ikke desto mindre relevant i dag. Den bliver nemlig stadig nævnt i mange forbrugerguides og anmeldelser af babyalarmer, hvorfor vi selvfølgelig også mener, at den er værd at nævne her.

Søndagsavisen tog udgangspunkt i Testfaktas test af babyalarmer, som blev foretaget i et laboratorium. Her blev barnegråd, samt støj fra udefrakommende ting simuleret og testet, i forhold til babyalarmernes følsomhed. Der blev også kigget på brugervenlighed, samt rækkevidde.

Testens vinder i sin tid var Neonate BC-5000A, der siden hen er erstattet af BC-5800D.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Neonate BC-5800D
98
Neonate BC-5800D
899 kr 922.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.