TEST: De Bedste AEG Tørretumbler i test 2024

Se alle AEG Tørretumblere i testen
134 Anmeldelser
6 Produkter
57 timer Tid brugt
Skrevet af: Markus Kristensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 20, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

88
AEG T6DBM720G Hvid AEG T6DBM720G Hvid Læs mere om produktet
 • Energiklase - B
 • Kan indeholde 7 KG
 • Billig
3498 kr. 3696.00 kr.
90
AEG T6DBM720G AEG T6DBM720G Læs mere om produktet
 • Premium valg
 • Sublim kvalitet
 • Flot design
3498 kr. 3696.00 kr.
?
AEG T8DBL860G Hvid AEG T8DBL860G Hvid Læs mere om produktet
 • Premium valg
7999 kr.

Vores test af
AEG Tørretumblere giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste AEG Tørretumblere på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Tørretumbler
 • Fordele og ulemper

AEG Tørretumbler test

Håndklæder og sengetøj tørret på tørresnoren – det er bare ikke helt det samme. Håndklæderne bliver stive, og sengetøjet er bare ikke helt så blødt. Nogle ting er bare bedre at tørre i en tørretumbler. Og vælger du en god tørretumbler fra AEG, kan du med god samvittighed bruge den til at tørre håndklæder, sengetøj og ja, selv dit tøj.

Men hvem er AEG, og eksisterer de overhovedet mere? Ja, det gør de skam – det gode tyske brand eksisterer stadig, og du kan læse meget mere om dem i denne artikel.

Hvem er AEG?

AEG har rødder tilbage i 1883, hvor Emil Rathenau grundlagde Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität i Berlin. Et navn der er lige til at miste pusten af – heldigvis skiftede de i 1888 navn til Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, og det forkortes dermed til AEG.

Til at starte med producerede AEG lyspærer, motorer og generatorer – helt klassiske produkter på daværende tidspunkt, men inden længe blev de også involveret i udviklingen af elektroniske transmissionssystemer. AEG sørgede for at udstyre et væld af caféer, restauranter og teatre med elektrisk lys, som var banebrydende på det tidspunkt. Gennem en den første halvdel af 1900-tallet udviklede og opfandt AEG desuden en lang række produkter inden for elektronik.

Frem til Anden Verdenskrig havde de udvidet til radio og tv-produktion efter at have købt virksomheden Telefunken og jernbanevirksomheden Börsig. Desværre satte Anden Verdenskrig sit præg, ligesom på mange andre virksomheder på det tidspunkt. Heldigvis formåede AEG at opbygge nye fabrikker i Vesttyskland, og da kvinderne kom på arbejdsmarkedet begyndte AEG også i endnu højere grad at fokusere på husholdningselektronik for at gøre hverdagen nemmere. AEG udviklede støvsugere, strygejern, elkedler, hårtørrere og meget mere, og turen kom ligeledes til vaskemaskinen, og i 1970 var de en af verdens største elektronikvirksomheder med hele 178.000 ansatte.

Desværre varede succesen ikke ved, og der var stor konkurrence fra de andre store tyske brands – blandt andet Bosch og Siemens, som indgik et samarbejde. Salget faldt – stille og roligt, og fabrikkerne måtte lukke. AEG havde bidt over for stor en kam, og det prægede i den grad virksomheden, der som årene gik måtte overgive sig og blive opkøbt af andre virksomheder.

I 1994 var det svenske Electrolux, som opkøbte AEG – de har dog valgt at føre navnet videre, og AEG står stadig som et stærkt brand verden over, der er populære for deres hvidevarer og elektronikudstyr.

AEG Tørretumbler

Med en tørretumbler fra AEG kan du drømme sødt i blødt og rent sengetøj, tørre dig i de blødeste håndklæder efter dit bad, og du kan nyde fornemmelsen af nyvasket tøj, der er blevet tørret hurtigt og skånsomt.

De helt avancerede tørretumblere fra AEG er lavet med en så smart teknologi, at de hurtigt – og utroligt skånsomt tørrer dit tøj. Faktisk kan du også tørre sarte tekstiler som silke og uld, og det er altså ikke noget mange tørretumblere kan prale af.

Med en tørretumbler fra AEG får du en yderst innovativ teknologi, der gør det bedste for dit tøj. Flere af modellerne er udstyret med den smarte 3DScan-teknologi, som aflæser mængden af tøj og tilpasser tiden herefter – du kan oven i købet tørre dit termotøj og dunjakker i tørretumbleren, og du opnår det bedste resultat.

Som om det ikke var nok, kan du som nævnt også tørre uldtøj i flere af AEG’s tørretumblere. Det gælder eksempelvis 8000-serien, som har det særlige Woolmark-godkendte system, der gør det muligt at tørre sarte uldtekstiler, som normalt skal håndvaskes og tørre liggende. Der er ingen risiko for krymp eller filtning. Din yndlingsuldbluse kan sagtens tørres i AEG tørretumbleren.

Du får en skånsom og effektiv tørring med AEG tørretumbler – og du sikrer at tøjet holder formen og ikke krøller. I mange tilfælde kan du faktisk tørre tøjet mere effektivt og pænere end ved lufttøring, så du bare kan hænge tøjet i skabet, helt uden at skulle svinge strygebræt og strygejern frem. En fantastisk løsning til dig, der ikke orker stryge i hverdagen.

90
AEG T6DBM720G
?
AEG T8DBL860G Hvid
88
AEG T6DBM720G Hvid
Tilføj Produkt
Pris3498 kr7999 kr3498 kr

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Tørretumbler

Det er den svenske industrikoncern Electrolux AB, som ejer AEG i dag. De overtog ejerskabet af AEG i 1994, og siden 2005 har de haft rettighederne til AEG-navnet, som fortsat bruges på en lang række produkter, herunder tørretumblere og vaskemaskiner.

Ja, AEG er et godt mærke, og deres vaskemaskiner og tørretumblere klarer sig godt i test. Blandt andet er AEG 9000 SensiDry kåret som testvinder i Forbrugerrådet T?NK??s test grundet sin unikke varmepumpeteknologi og optimale tørreevne.

Det er svært at vælge den rigtige tørretumbler ?? det afhænger af dit behov og dine præferencer. Du kan vælge en varmepumpetørretumbler eller kondenstørretumbler, og så er der mange andre ting at tage højde for såsom energiforbrug, vandforbrug, kapacitet og funktioner. Vælg en god tørretumbler, der klarer sig godt i tests og blandt forbrugerne, og vælg en der passer til dine behov.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. AEG T6DBM720G
90
AEG T6DBM720G
3498 kr 3696.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.