TEST: De Bedste barbermaskiner i test 2024

Se alle Barbermaskiner i testen
294053 Anmeldelser
68 Produkter
30 timer Tid brugt
Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Vores test af
Barbermaskiner giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Barbermaskiner på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Barbermaskine
  • Fordele og ulemper

Hvilket Barbermaskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Barbermaskiner.

#1
Wahl
89
#2
Gillette
89
#3
Remington
65
#4
Philips
42
#5
OBH Nordica
35

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste barbermaskine

Er du på jagt efter en ny barbermaskine? Der findes et stort udvalg af barbermaskiner på markedet, men hvilken maskine passer bedst til dit behov? De fleste mænd vælger en barbermaskine frem for en klassisk skraber, da barbermaskinen både er praktisk og tidsbesparende. Har du travlt om morgenen, gælder det om at finde en effektiv maskine, som samtidig leverer et flot resultat.

En elektrisk barbermaskine kan aldrig levere en lige så tæt barbering som en barberskraber, men mindre kan også gøre det. I denne test finder du et bredt udvalg af barbermaskiner, så du kan vælge den ideelle model for dig. Du kan også læse om de bedste skægtrimmere her.

Barbermaskine med roterende eller vibrerende skær

Moderne barbermaskiner findes med to forskellige typer skær, nemlig roterende og vibrerende. Der kan være stor forskel på oplevelsen af de to typer, og de fleste mænd sværger til den ene eller den anden model. Da der er fordele og ulemper ved begge typer, så sker valget mellem roterende og vibrerende skær ud fra personlige præferencer.

En barbermaskine med roterende skær har som regel tre roterende blade, som kan bevæge sig frit og således følge ansigtets former. Denne model er ofte den mest effektive, da den har en større overflade, og dermed giver en hurtigere barbering. Da knivene arbejdere i en kontinuerlig cirkulation, skærer de konstant de små hårstrå bort, men udfordringen kan være at komme helt tæt på huden.

En vibrerende barbermaskine er kendt for at give den dybeste barbering, som således holder i længere tid. Modellen er forsynet med vandrette barberblade, som skærer skægstubbene af gennem vibrerende bevægelser. Bladene er beskyttet af et lille og ganske smalt gitter, hvilket lader skæret komme meget tæt på huden. Når skæret kommer tættere på huden, kan denne type model også være lidt hårdere mod en sart hud. Den vibrerende model larmer som regel også mere end modellen med roterende skær.

Overvejelser inden du køber barbermaskine

Når du skal vælge barbermaskine, skal du som regel gå på kompromis; ønsker du at klare barberingen hurtigt, eller ønsker du den helt tætte og fine barbering? Jo større overflade barbermaskinen har, desto hurtigere kan du få barneringen overstået. De hurtigste maskiner giver dog sjældent det bedste resultat. På en travl morgen værdsætter de fleste dog den hurtigste løsning.

Batteri, ledning og oplader til din barbermaskine

I dag kører de fleste elektriske barbermaskiner på batteri, men der kan være stor forskel på de enkelte maskiners batteritid samt på den tid, det tager at oplade maskinen.

Det er utrolig praktisk at have en batteridrevet barbermaskine, da det giver masser af frihed. Du er ikke afhængig af at have en stikkontakt i nærheden, og du generes ikke af en ledning som konstant kommer i vejen for barberingen.

Ulempen ved den batteridrevne model er imidlertid, at den kan løbe tør for strøm på det mest kritiske tidspunkt. Det er derfor en fordel at vælge en model med display, som enten kan vise batteriniveau, eller som minimum kan indikere, at batteriet snart skal lades op. Nogle modeller kan benyttes mens de er sluttet til opladeren, men det gælder altså ikke for alle barbermaskiner.

Vælger du en barbermaskine med ledning, skal du naturligvis være opmærksom på ledningens længde, og tænk over hvor det nærmeste stik er placeres på badeværelset.

De fleste batteridrevne barbermaskiner har en effektiv batteritid på 30 til 60 minutter, hvilket ofte rækker til ganske mange barberinger. Med tiden bliver batteriet dog slidt, og kan således ikke nødvendigvis holde den lovede batteritid.

Opladningstiden er gerne omkring en time, men nogle modeller tilbyder også en hurtigopladning – en funktion, som kan være meget praktisk, hvis du er på vej ud ad døren, og blot skal bruge batteri til en hurtig barbering.

Vandtæt barbermaskine

Skal din barbermaskine være vandtæt? Det kan være praktisk at vælge en vandtæt model, men du skal være opmærksom på, at ’vandtæt’ kan betyde flere ting. Maskinen kan nemlig enten være så vandtæt, at den kan bruges under bruseren eller begrænset vandtæt, så den blot kan skylles under rindende vand. Varmt vand kan være med til at åbne porerne i huden, og således gøre det lettere at opnå en tæt barbering.

Den 100% vandtætte model er som regel dyrere, og har du ikke planer om at bruge maskinen under – eller i forbindelse med – vand, så kan du sagtens undvære denne funktion. Til gengæld er det meget praktisk at kunne rengøre maskinen med rindende vand. De bittesmå hårstrå, som gemmer sig i maskinen, kan være svære at fjerne, og her kan en tør børste og efterfølgende rindende vand hjælpe.

Funktioner og tilbehør til din barbermaskine

Barbermaskiner kan være forsynet med forskellige ekstrafunktioner – f.eks. muligheden for at trimme dit skæg i en ønsket længde – eller med særligt tilbehør som f.eks. opbevaringstaske eller etui. Den skægtrimmer, som kan være indbygget i en klassisk barbermaskine, er sjældent den bedste, hvis du skal trimme et helt skæg. Til gengæld kan den være meget praktisk til at studse mindre områder.

Når du skal have din barbermaskine med på farten, er det praktisk at kunne opbevare den i en taske eller et etui. Dette er primært for at beskytte selve maskinen, men et etui kan også sikre, at eventuelle rester af hårstrå ikke spredes i din taske.

Flere moderne barbermaskiner er også forsynet med et display. Displayet kan endda være en lille LED-skærm. Displayet kan være praktisk i forhold til batteriniveau, men de øvrige funktioner, der kan gemme sig i sådan et display, er som regel ikke væsentlige.

94
Philips Multigroom Series 7000 MG7720
92
Philips Series 9000 SP9820
84
Braun Mini Trimmer BS1000
Tilføj Produkt
Pris529 kr2599 kr100 kr
Barbermaskine- Roterende-
Trimmer Hårtrimmer, Kropstrimmer, Næsetrimmer, Skægtrimmer, ?retrimmer SkægtrimmerKropstrimmer
Egenskaber Display, Hurtig opladning, Inkl. opbevaringstaske/etui, Opladningsindikator, Trådløs brug, Vandtæt, Våd & TørDisplay, Hurtig opladning, Inkl. opbevaringstaske/etui, Opladningsindikator, Trådløs brug, Udskifteligt hoved, Våd & TørVandtæt, Våd & Tør
Opladningstid 1.0 timer 1.0 timer-
Hurtig opladningstid 5 min 5 min-
Driftstid 120 min 60 min-
Længdeindstillinger 8 stk--
Minimum længdeindstilling 0.5 mm--
Maksimum længdeindstilling 16.0 mm--
Klippebredde---
Rengøring Rengøringsbørste Rindende vandRengøringsbørste
FarveSølvSølvHvid
Strømkilde Genopladeligt batteri Genopladeligt batteriBatteri
Batteritype Li-Ion-LR6/R6 (AA)
Vægt---
Hastighedstrin---

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Barbermaskine

En maskine med vibrerende skær kommer tættest på huden, og kan således skabe det flotteste resultat.

De fleste moderne barbermaskiner har en glat / blød belægning, som giver en behagelig overflade mod huden. Herudover gælder det, at jo tættere maskinen kommer på huden, desto mere kan den reelt genere. Maskiner med roterende skær vil ofte være de mest skånsomme.

Barbermaskiner findes i mange prisklasser. De billigste modeller kan fås til nogle få hundrede kroner, mens topmodellerne gerne koster 700-1400 kr.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Philips Multigroom Series 7000 MG7720
94
Philips Multigroom Series 7000 MG7720
529 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.