TEST: De Bedste barbermaskiner i test 2022

I denne artikel har vi samlet 93 af de bedste Barbermaskiner, du kan finde på markedet lige nu. Barbermaskiner her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 478187 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Barbermaskine. Så er du på udkig efter den helt rigtige Barbermaskine til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Barbermaskiner her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
478187 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
93 Produkter
Sidst opdateret: mar 7, 2022
30 timer Tid brugt
Mark Thorup Højfeldt

Mark har passion indenfor tech og underholdning, så han ved alt om elektronik.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste barbermaskiner i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
Philips Series 3000 NT3650
Philips Series 3000 NT3650 Læs mere om produktet
 • Brugervenlig
 • Batteri
 • Grå
80
104.75 kr 79 kr

Bedste pris hos:

føtex
BEDST I TEST
Braun Series 5 50-M1200s
Braun Series 5 50-M1200s Læs mere om produktet
 • Hurtig opladningstid
 • Li-Ion batteri
 • Nem at bruge
 • Grå
95
654.88 kr 592 kr

Bedste pris hos:

happii.dk

Vores test af Barbermaskiner giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • 1De bedste Barbermaskiner på markedet i 2022
 • 2Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • 3Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • 4Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • 5Tips til vedligeholdelse af Barbermaskine
 • 6Fordele og ulemper

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Braun Series 5 50-M1200s 95
PREMIUM VALG
Braun Series 7 7899CC 92
BEDST TIL PRISEN
Philips Series 3000 NT3650 80
Wahl Magic Clip Cordless 94 Philips Series 5000 HC5612 94
Pris592 kr2319 kr79 kr1259 kr199 kr
Barbermaskine Vibrerende Vibrerende---
Trimmer-- Næsetrimmer, Øretrimmer-Hårtrimmer
EgenskaberDisplay, Hurtig opladning, Vandtæt, Våd & Tør Hurtig opladning, Inkl. opbevaringstaske/etui, Lift-teknologi, Opladningsstativ, Universalspænding, Vandtæt, Våd & Tør Inkl. opbevaringstaske/etui, Trådløs brug, Våd & Tør Trådløs brugTrådløs brug, Vandtæt
Opladningstid 1.0 timer 1.0 timer--8.0 timer
Hurtig opladningstid 5 min 5 min---
Driftstid 50 min 50 min- 90 min75 min
Længdeindstillinger----28 stk
Min. længdeindstilling-- 0.5 mm 0.8 mm0.5 mm
Maks. længdeindstilling-- 5.0 mm 2.5 mm28.0 mm
Klippebredde--- 40 mm41 mm
Rengøring Rengøringsbørste, Rindende vand Rengøringspatron- RengøringsbørsteRengøringsbørste, Rindende vand
FarveSortGråGråRødBlå
Strømkilde Genopladeligt batteri Genopladeligt batteri Batteri Genopladeligt batteri, USB-opladerGenopladeligt batteri
Type af batteri Li-Ion Li-Ion LR6/R6 (AA) Li-IonNiMH
Vægt--- 290 g-
Hastighedstrin-----

Find den bedste barbermaskine

Er du på jagt efter en ny barbermaskine? Der findes et stort udvalg af barbermaskiner på markedet, men hvilken maskine passer bedst til dit behov? De fleste mænd vælger en barbermaskine frem for en klassisk skraber, da barbermaskinen både er praktisk og tidsbesparende. Har du travlt om morgenen, gælder det om at finde en effektiv maskine, som samtidig leverer et flot resultat.

En elektrisk barbermaskine kan aldrig levere en lige så tæt barbering som en barberskraber, men mindre kan også gøre det. I denne test finder du et bredt udvalg af barbermaskiner, så du kan vælge den ideelle model for dig. Du kan også læse om de bedste skægtrimmere her.

Barbermaskine med roterende eller vibrerende skær

Moderne barbermaskiner findes med to forskellige typer skær, nemlig roterende og vibrerende. Der kan være stor forskel på oplevelsen af de to typer, og de fleste mænd sværger til den ene eller den anden model. Da der er fordele og ulemper ved begge typer, så sker valget mellem roterende og vibrerende skær ud fra personlige præferencer.

En barbermaskine med roterende skær har som regel tre roterende blade, som kan bevæge sig frit og således følge ansigtets former. Denne model er ofte den mest effektive, da den har en større overflade, og dermed giver en hurtigere barbering. Da knivene arbejdere i en kontinuerlig cirkulation, skærer de konstant de små hårstrå bort, men udfordringen kan være at komme helt tæt på huden.

En vibrerende barbermaskine er kendt for at give den dybeste barbering, som således holder i længere tid. Modellen er forsynet med vandrette barberblade, som skærer skægstubbene af gennem vibrerende bevægelser. Bladene er beskyttet af et lille og ganske smalt gitter, hvilket lader skæret komme meget tæt på huden. Når skæret kommer tættere på huden, kan denne type model også være lidt hårdere mod en sart hud. Den vibrerende model larmer som regel også mere end modellen med roterende skær.

Overvejelser inden du køber barbermaskine

Når du skal vælge barbermaskine, skal du som regel gå på kompromis; ønsker du at klare barberingen hurtigt, eller ønsker du den helt tætte og fine barbering? Jo større overflade barbermaskinen har, desto hurtigere kan du få barneringen overstået. De hurtigste maskiner giver dog sjældent det bedste resultat. På en travl morgen værdsætter de fleste dog den hurtigste løsning.

Batteri, ledning og oplader til din barbermaskine

I dag kører de fleste elektriske barbermaskiner på batteri, men der kan være stor forskel på de enkelte maskiners batteritid samt på den tid, det tager at oplade maskinen.

Det er utrolig praktisk at have en batteridrevet barbermaskine, da det giver masser af frihed. Du er ikke afhængig af at have en stikkontakt i nærheden, og du generes ikke af en ledning som konstant kommer i vejen for barberingen.

Ulempen ved den batteridrevne model er imidlertid, at den kan løbe tør for strøm på det mest kritiske tidspunkt. Det er derfor en fordel at vælge en model med display, som enten kan vise batteriniveau, eller som minimum kan indikere, at batteriet snart skal lades op. Nogle modeller kan benyttes mens de er sluttet til opladeren, men det gælder altså ikke for alle barbermaskiner.

Vælger du en barbermaskine med ledning, skal du naturligvis være opmærksom på ledningens længde, og tænk over hvor det nærmeste stik er placeres på badeværelset.

De fleste batteridrevne barbermaskiner har en effektiv batteritid på 30 til 60 minutter, hvilket ofte rækker til ganske mange barberinger. Med tiden bliver batteriet dog slidt, og kan således ikke nødvendigvis holde den lovede batteritid.

Opladningstiden er gerne omkring en time, men nogle modeller tilbyder også en hurtigopladning – en funktion, som kan være meget praktisk, hvis du er på vej ud ad døren, og blot skal bruge batteri til en hurtig barbering.

Vandtæt barbermaskine

Skal din barbermaskine være vandtæt? Det kan være praktisk at vælge en vandtæt model, men du skal være opmærksom på, at ’vandtæt’ kan betyde flere ting. Maskinen kan nemlig enten være så vandtæt, at den kan bruges under bruseren eller begrænset vandtæt, så den blot kan skylles under rindende vand. Varmt vand kan være med til at åbne porerne i huden, og således gøre det lettere at opnå en tæt barbering.

Den 100% vandtætte model er som regel dyrere, og har du ikke planer om at bruge maskinen under – eller i forbindelse med – vand, så kan du sagtens undvære denne funktion. Til gengæld er det meget praktisk at kunne rengøre maskinen med rindende vand. De bittesmå hårstrå, som gemmer sig i maskinen, kan være svære at fjerne, og her kan en tør børste og efterfølgende rindende vand hjælpe.

Funktioner og tilbehør til din barbermaskine

Barbermaskiner kan være forsynet med forskellige ekstrafunktioner – f.eks. muligheden for at trimme dit skæg i en ønsket længde – eller med særligt tilbehør som f.eks. opbevaringstaske eller etui. Den skægtrimmer, som kan være indbygget i en klassisk barbermaskine, er sjældent den bedste, hvis du skal trimme et helt skæg. Til gengæld kan den være meget praktisk til at studse mindre områder.

Når du skal have din barbermaskine med på farten, er det praktisk at kunne opbevare den i en taske eller et etui. Dette er primært for at beskytte selve maskinen, men et etui kan også sikre, at eventuelle rester af hårstrå ikke spredes i din taske.

Flere moderne barbermaskiner er også forsynet med et display. Displayet kan endda være en lille LED-skærm. Displayet kan være praktisk i forhold til batteriniveau, men de øvrige funktioner, der kan gemme sig i sådan et display, er som regel ikke væsentlige.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Barbermaskine

Hvilken barbermaskine giver den bedste barbering?

En maskine med vibrerende skær kommer tættest på huden, og kan således skabe det flotteste resultat.

Hvilken barbermaskine er mest skånsom mod huden?

De fleste moderne barbermaskiner har en glat / blød belægning, som giver en behagelig overflade mod huden. Herudover gælder det, at jo tættere maskinen kommer på huden, desto mere kan den reelt genere. Maskiner med roterende skær vil ofte være de mest skånsomme.

Hvad koster en barbermaskine?

Barbermaskiner findes i mange prisklasser. De billigste modeller kan fås til nogle få hundrede kroner, mens topmodellerne gerne koster 700-1400 kr.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Braun Series 5 50-M1200s
95
Braun Series 5 50-M1200s
654.88 kr 592 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.