TEST: De Bedste bordopvaskemaskiner i test 2024

Se alle Bordopvaskemaskiner i testen
393 Anmeldelser
11 Produkter
35 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

82
Logik LDW2PB20N Hvid Logik LDW2PB20N Hvid Læs mere om produktet
 • Energiklasse G
 • God til prisen
 • Støjniveauklasse D
 • 7 programmer
2699 kr.
93
Bosch SKS62E32EU Hvid Bosch SKS62E32EU Hvid Læs mere om produktet
 • Støjniveauklasse C
 • Nem at benytte
 • Energiklasse F
 • 6 programmer
2659 kr. 2662.00 kr.

Vores test af
Bordopvaskemaskiner giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Bordopvaskemaskiner på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Bordopvaskemaskiner
 • Fordele og ulemper

Bedste Bordopvaskemaskiner
under 2500 kr.

Top 3

Hvilket Bordopvaskemaskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Bordopvaskemaskiner.

#1
Bomann
90
#2
Electrolux
52
#3
Candy
42
#4
Logik
41
#5
Bosch
31

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste bordopvaskemaskine

Det er skønt at slippe for at tage opvasken, og med en kompakt bordopvaskemaskine kan selv de mindre husholdninger overlade de snavsede tallerkener til den praktiske maskine. Bordopvaskemaskinen er beregnet til at stå på køkkenbordet, og giver dig således mulighed for at udnytte pladsen i køkkenet optimalt.

Bordopvaskemaskinen passer perfekt til mindre køkkener, hvor det ikke er muligt at tilslutte en traditionel opvaskemaskine, eller hvor pladsen blot kan udnyttes mere optimalt med en bordmodel. Men hvad skal du overveje i forbindelse med dit køb? I denne guide får du hjælp til at finde den bedste bordopvaskemaskine i test.

Hvilken størrelse bordopvaskemaskine skal du vælge?

Bordopvaskemaskinens størrelse angives gerne i antal kuverter, og her kan de fleste modeller klare 6 til 8 kuverter. Der findes dog også helt små og kompakte modeller, som blot har plads til 2 til 4 kuverter. Skal bordopvaskemaskinen være en hjælp i hverdagen, er det vigtigt, at den passer til dit behov. Kan maskinen blot rumme halvdelen af din opvask, er den ikke til megen hjælp.

Du skal også være opmærksom på, at gryder, skåle og store fade hurtigt kan fylde de små maskinener op. En bordopvaskemaskine passer altså bedst til mindre husholdninger med 1-2 personer.

Læs også: Find det bedste mikrobølgeovn 

Du skal også overveje, at selvom bordopvaskemaskinen er markant mindre end den klassiske opvaskemaskine, betyder det ikke, at maskinen brugere forholdsmæssigt mindre strøm og vand. En bordopvaskemaskine kan dermed blive en dyre løsning, hvis den skal benyttes oftere.

Maskinens indretning er også et vigtigt parameter, når du skal vælge den ideelle model. Kan du få plads til det hele? Bordopvaskemaskinen skal gerne være lille og kompakt, så den fylder så lidt som muligt i køkkenet, men den skal også gerne være så stor, at du kan få plads til service og køkkengrej.

Det gælder altså om at udnytte pladsen optimalt. Det kan være en fordel at bestikbakken kan tages ud (og evt. kan placeres forskellige steder), og at tallerkenholderne kan klappes ned, så der bliver plads til gryder og skåle.

Placering og tilslutning

En bordopvaskemaskine skal placeres i nærheden af din vandforsyning, hvor den enten kan kobles til vandhanen, eller sluttes til afløbet som en permanent løsning (lige som man gør med en klassisk opvaskemaskine).

Du skal naturligvis orientere dig om mulighederne for tilslutning. Længden på de medfølgende slanger kan variere, men på de fleste modeller er tilløbsslangen ca. 150 cm mens afløbsslangen enten har samme længde eller er endnu længere.

Du skal altså kunne placere din maskine i denne afstand fra vandforsyningen. Det samme gælder i forhold til strømforsyning. Her er der dog flere muligheder for at trække en forlængerledning, hvis det skulle være nødvendigt. Vælger du løsningen, hvor maskinen kobles til vandhanen i køkkenet, skal du være opmærksom på, at du dermed ikke kan bruge vandhanen, når maskinen er i gang.

Bordopvaskemaskinen er meget simpel at sætte til vandhanen, og det kræver således ikke hjælp fra en VVS’er. Du skal blot bruge en vandkobling – en slags adapter – der nemt klikkes på hanen. Vandkoblingen kan følge med til maskinen eller købes separat. Når maskinen er færdig med at vaske, kan du nemt klikke koblingen af vandhanen igen.

Klikkes vandkoblingen ikke korrekt på vandhanen, risikerer du, at der løber vand ud på køkkenbordet, hvilket naturligvis er en ulempe ved denne løsning.

Når du skal placere din bordopvaskemaskine, er det vigtigt, at den står sikkert og stabilt. Vær opmærksom på, at en fyldt skuffe med tallerkener kan være ganske tung, og risikerer dermed at give maskinen overbalance. Du skal derfor være omhyggelig, når du fylder maskinen med service – og tømmer den igen.

Trods navnet, så kan en bordopvaskemaskine i princippet også placeres andre steder end på bordet. Alt efter hvordan dit køkken er opbygget, kan maskinen også placeres under køkkenbordet eller i skabsmoduler, så du udnytter pladsen bedst muligt.

Udover de klassiske bordopvaskemaskiner, der tilsluttes vandforsyningen, findes der også modeller med vandbeholder / vandtank. Disse maskiner kan f.eks. medbringes i campingvognen eller benyttes andre steder, hvor det ikke er muligt at tilslutte vand.

Hvor meget fylder en bordopvaskemaskine?

Bordopvaskemaskiner kan have forskellige mål, men de fleste modeller har en højde på ca. 45 cm – den klassiske opvaskemaskine måler ofte omkring 80 cm i højden. Bordopvaskemaskinens bredde er gerne omkring 55 cm, hvilket er nogle få centimeter mindre end de traditionelle modeller.

Med disse mål passer maskinen altså fremragende til en placering på køkkenbordet, men det er naturligvis også muligt at placere bordopvaskeren andre steder. Den kompakte maskine kan placeres hvor end det passer med din indretning, så længe du er opmærksom på, at der skal være mulighed for at tilslutte vand og strøm.

Hvor meget strøm bruger en bordopvaskemaskine?

Strømforbruget på en bordopvaskemaskine udregnes gerne gennem et vægtet energiforbrug pr. 100 vaskecykler. Her bruger mange af markedets modeller til 6 kuverter omkring 60 kWh. Jo større maskinen er, desto mere strøm bruger den. Vil du gerne spare på strømmen, bør du kigge efter en model med et såkaldt eco-program. Her tager selve opvasken som regel længere tid, men til gengæld bruges der færre ressourcer.

Nogle bordopvaskemaskiner er forsynet med en funktion til udskudt start. Denne funktion kan hjælpe dig med at spare på strømmen, hvis du har varierende pris på el. I så tilfælde kan du nemlig sætte maskinen til at vaske på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst.

93
Bosch SKS62E32EU Hvid
?
Blomberg BTP36810W Hvid
82
Logik LDW2PB20N Hvid
Tilføj Produkt
Pris2659 kr6599 kr2699 kr
KategoriBordopvaskemaskineIntegrerbarBordopvaskemaskine
FarveHvidHvidHvid
StøjniveauklasseC-D
Støjniveau49 dB49 dB58 dB
TørreevneB-B
OpvaskeevneA--
EgenskaberAutomatisk dosering, Autosensor, Comfortlift, Electronic Rinse Aid Indicator, Elektronisk salt indikator, Funktioner til støjsvag maskine, Før- og efterskylning, Hurtigvask program, Intensive zone, Lys i tromle, Spareprogram, Tørringssystem, Udskudt Start, Vandstop låsUdskudt StartDisplay, Hurtigvask program, Lys i tromle, Spareprogram, Udskudt Start
Kuverter6 stk8 stk2 stk
Hurtigt vaskeprogramHurtig vask-Hurtig vask
Infolys på gulvTimeLight--
Justerbare kurve---
Vandstop teknologiVand Sensor, Vand stop--
Programmer6 stk6 stk7 stk
Placering af bestikBestikkurv-Bestikbakke
Eco-Program varighed4.0 timer-2.0 timer
TørreteknologiEkstra tørt--
ProgramstyringElektroniskElektroniskElektronisk
Temperaturindstillinger40 °C, 45 °C, 50 °C, 65 °C, 70 °C--
EnergiklasseFFG
Energiforbrug pr. opvask---
Energiforbrug pr. 100 vaskecyklusser61.0 kW/h72.0 kW/h40.0 kW/h
Effekt2400 W--
Spænding---
Sikringstype10A--
Vandforbrug pr. opvask8.0 L8.0 L5.0 L
Årligt vandforbrug2240 L-1400 L
Standard bredde55 cm60 cm45 cm
Højde45 cm59 cm43 cm
Dybde50 cm50 cm43 cm
Bredde55 cm55 cm42 cm
Dybde med lugeåbning---
Nichehøjde--43.0 cm
Nichedybde---
Nichebredde---
Tilslutningsledning længde175.0 cm--
Tilløbsslange længde165.0 cm--
Afløbsslange længde215.0 cm--
Vægt22 kg-14 kg

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Bordopvaskemaskiner

En bordopvaskemaskine kan tilsluttes på flere forskellige måder. Den kan enten forbindes til vandhanen eller tilsluttes vandsystemet som en klassisk opvaskemaskine. Der findes også modeller med vandtank, som slet ikke skal tilsluttes vandforsyningen.

Ja, i mange tilfælde kan du selv tilslutte din bordopvaskemaskine. Det kommer dog an på, hvilken form for tilslutning, der skal udføres. Skal maskinen tilsluttes vandhanen, kan du sagtens selv gøre det, men skal den tilsluttes vandsystemet direkte, kræver det et såkaldt t-stykke. Er dette t-stykke ikke allerede monteret, skal du benytte en autoriseret VVS’er.

Det fleste modeller på markedet koster omkring 1.500 – 2.500 kroner, men prisen kan variere alt efter mærke og kapacitet.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Bosch SKS62E32EU Hvid
93
Bosch SKS62E32EU Hvid
2659 kr 2662.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.