TEST: De Bedste Mikrobølgeovne i test 2024

Se alle Mikrobølgeovne i testen
4683 Anmeldelser
27 Produkter
87 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

88
Severin MW 7890 Hvid Severin MW 7890 Hvid Læs mere om produktet
 • God til prisen
 • 700 W effekt
 • Optøningsfunktion
599 kr. 634.00 kr.
90
CASO HCMG 25 Rustfrit stål CASO HCMG 25 Rustfrit stål Læs mere om produktet
 • Premium valg
1499 kr. 1799.00 kr.

Bedste Mikrobølgeovn
under 1500 kr.

Top 3

Hvilket Mikrobølgeovne mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Mikrobølgeovne.

#1
Swan
98
#2
Sage
94
#3
Melissa
92
#4
Electrolux
87
#5
Whirlpool
86

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvordan virker en mikrobølgeovn?

Det første spørgsmål, du måske stiller dig selv, er, hvordan en mikrobølgeovn i det hele taget virker i praksis. Det kan være en relevant indsigt, når du på baggrund af de pågældende modeller i vores mikrobølgeovntest skal sammenligne specifikationer og effektivitet.

Mikrobølger, der rammer vandmolekylerne i maden

Det er ikke alle, der ved det – men faktisk fungerer en mikrobølgeovn ved, at der sendes elektromagnetisk stråling i ovnens frekvensområde, som efterfølgende får molekyler i vandet til at producere en termisk energi, når molekylerne bevæger sig. På den måde bliver den termiske energi fordelt i maden, som senere sørger for, at den får den rette opvarmning. Det skyldes, at mikroovnen som bekendt er en elektrisk ovn, der skal tilsluttes en stikkontakt for at kunne opvarme maden med elektromagnetisk stråling.

Den elektromagnetiske stråling bliver altså efterfølgende til varme, som er en anden type energi. Det drejer sig altså om de vandmolekyler i maden, der automatisk bevæger sig, idet mikrobølgerne rammer dem og overfører energi fra strålingen. Det er efterfølgende molekylernes bevægelser, der udvikler varmen og videregiver denne til resten af maden, så den får den rette tilberedning.

En artikel fra DR beskriver desuden, at en mikrobølgeovn ikke er farlig – det er der nemlig flere, der går rundt og frygter. For det er korrekt, at mikrobølger ikke er sunde for os, men der er ingen grund til yderligere bekymring. Strålingen fra mikrobølgerne bliver nemlig i ovnen, og derfor er der ingen sundhedsmæssig risiko ved at bruge en mikrobølgeovn.

Hvad kan jeg bruge en mikrobølgeovn til?

Som du allerede har set i vores mikrobølgeovntest, kan du med mange moderne mikroovne tilberede flere forskellige retter eller bare varme væsker eller færdigretter. Det kommer som udgangspunkt an på, hvilke programmer og effekttrin der er tilgængelige i den pågældende model, du vælger. Vælger du for eksempel en kombiovn, der både fungerer som mikrobølgeovn og almindelig ovn, kan du tilberede nøjagtigt de samme retter som dem, du normalt laver i en almindelig ovn.

Dog er der selvfølgelig forskel på en mikrobølgeovn og en almindelig ovn, hvis der ikke er tale om en kombiovn. I det tilfælde bør du være påpasselig med at bage boller i en mikrobølgeovn for eksempel, da de hurtigt vil brænde på, i modsætning til hvis du bager dem i en almindelig ovn. Så har du allerede nu forhåbninger om at bruge ovnen til bagværk, kan du med fordel overveje at investere i en kombiovn eller blot fortsætte med at bruge din almindelige ovn. Mangler du i samme ombæring en god køkkenmaskine, har vi sørget for at lave en udførlig test af køkkenmaskiner.

Hvor varm bliver en mikrobølgeovn?

De fleste vil gerne være sikre på, hvor varm en mikroovn rent faktisk bliver, inden de vælger at investere i en mikrobølgeovn. Det skyldes som oftest, at mikrobølgeovnens varme er en indikator for, hvilke retter og madvarer du har mulighed for at tilberede i ovnen. Hvis du gerne vil vide på forhånd, hvor varm din mikroovn kan blive, skal du tjekke modellernes effekt. I ovenstående mikrobølgeovntest har vi sørget for at opstille specifikationerne, så du kan se effekten på alle modellerne. Desto højere effekt, desto varmere kan mikroovnen blive.

For at præcisere yderligere kan du med en effekt på 800 watt eller højere opvarme flydende madvarer eller koge. Der er derfor tale om relativt høj effekt, der kan bruges til at:

 • koge grøntsager
 • tilberede kød og fjerkræ
 • opvarme vand til varme drikke.

En effekt på 600-800 watt er derimod en forholdsvis middel varme, der kan bruges til at opvarme retter fra tidligere eller tilberede gryderetter. Her kan du altså:

 • genopvarme tidligere retter
 • varme færdigretter
 • tilberede gryderetter.

Hvad må komme i mikrobølgeovn?

Hvis du er i tvivl om, hvad du må komme i din mikrobølgeovn, tager vi her et kig på det. Vi ved nemlig, at en mikroovn er kærkommen i mange hjem, og når du først giver al din kærlighed til det lille apparat, kan der være risiko for, du begynder at bruge den til stort set alt. Dog er det generelt vigtigt at være opmærksom på, hvad du kommer i mikroovnen – særligt plastik og stanniol.

Så du må altså gerne komme følgende i mikroovnen:

 • plastbakker, plastbelagte papbakker af PET, stegeposer
 • husholdningsfilm, der er beregnet til mikroovn
 • plastbeholdere, der er beregnet til mikroovn – ofte med PP eller et femtal.

Ovenstående er derfor alle sammen ting, der ikke skal i opvaskemaskinen. Dog må du også gerne sætte service og andet i mikrobølgeovnen, så længe der ikke er skarpe metalkanter på. Hvis du desuden vil vide, hvad du ikke må komme i mikroovnen, kan du læse meget mere her. Derudover er det vigtigt at huske, at i tilfælde, hvor du varmer en kop varm væske, skal du huske at putte en ske i koppen for at undgå overfladespænding.

Derudover kan du med fordel prøve at tilberede spejlæg i en mikroovn, hvis du endnu ikke har prøvet det. Hvis ovnrummet er stort nok, kan du enten tage en tallerken, der tåler varmen, eller en stegepande, som du sørger for at smøre med et tyndt lag smør. Derefter slår du ægget ud på tallerkenen eller panden, hvorefter du prikker blommen let. Det gør du med det formål, at ægget helst ikke skal eksplodere i mikroovnen.

Når du har tilberedt spejlægget, giver du det en opvarmning på 45 sekunder – derefter har du spejlæg direkte fra mikroovnen uden besvær.

Flere gode råde til at øge sikkerheden

Generelt er det vigtigt, du husker at være påpasselig, når du bruger en mikroovn. Det skyldes blandt andet, at du her har at gøre med mikrobølger, som vi tidligere har forklaret, er stærke stråler, der går ind og sætter vandmolekylerne i maden i bevægelse. Af de årsager skal du være ekstra forsigtig, sammenlignet med når du bruger almindelige ovne.

Ud over den liste, vi tidligere har opstillet med materialer, du godt må putte i mikroovnen, findes der også lister over, hvad du ikke må putte i mikroovnen. Vi vil ikke gennemgå alle tingene, men vi vil dog minde dig om, at du aldrig må sætte metal i mikroovnen, da det i sidste ende kan resultere i en brand, når mikrobølgerne reflekterer.

Når det er sagt, er det generelt også vigtigt, at du sørger for at røre rundt i den tilberedte mad, inden du spiser. Årsagen til, at det er vigtigt, er, at mikrobølgerne ikke altid varmer maden ensartet. Derfor kan du risikere, at bidder af maden er ekstra varme. For at undgå at brænde dig på tungen bør du derfor altid være opmærksom, inden du tager en bid. Og apropos det skal du i øvrigt også være forsigtig, hvis du gerne vil opvarme væsker som for eksempel kaffe eller te i mikroovnen.

Mange bruger nemlig mikroovnen til at genopvarme en kop kaffe, der har stået for længe og derfor er blevet kold. Ulempen er dog, at kaffen kan overophede, hvis den allerede er blevet kogt én gang. Sker det, kan det ende med en eksplosion. Du bør derfor helt undgå at genopvarme drikkevarer, der har været kogt. Sørger du for at følge disse sikkerhedsråd, sker der ingenting, og du kan bruge din mikroovn, som du ønsker.

Disse funktioner bør du have for øje, når du køber mikroovn

Der er flere kriterier, der kan være fornuftige at have for øje, når du skal ud at vælge en mikrobølgeovn bedst i test. Heriblandt bør du nøje overveje, hvilke funktioner eller teknologier du har brug for. Du kan for eksempel overveje, hvor mange effekttrin du ønsker, eller om du derimod hellere vil have forskellige niveauer af effekter. Du kan også overveje, om det skal være et elektronisk eller manuelt betjeningspanel, samt hvorvidt der skal være varmluft og/eller grillfunktion.

Derudover kan du også overveje design og materialer i mikroovnen. For at opnå de bedst mulige forudsætninger for en nem rengøring kan det for eksempel være en fordel, hvis der er keramisk emalje på indersiden af ovnen.

Sådan tester du, om dit service kan komme i mikroovnen

Som nævnt tidligere i vores mikrobølgeovntest er der meget, der godt må komme i mikroovnen – men alligevel bør du altid teste først, om dit service går an i ovnen. Måden, du tester det på, er ved at stille dit service i mikroovnen sammen med et glas vand. Tænd mikroovnen, og lad programmet køre i 30 sekunder, hvorefter du mærker efter, om servicet er varmt, når du rører ved det. Er det varmt, når du rører, bør du helt undgå at bruge det i ovnen. Er det ikke varmt, kan du derimod godt bruge det i ovnen, uden at der sker noget.

Sådan gør du din mikrobølgeovn ren

Det er generelt vigtigt, at du sørger for at rengøre din mikrobølgeovn løbende for at undgå snavs og bakterier. Heldigvis kan du rengøre den ganske enkelt og uden for meget besvær. Måden, du gør det på, er ved at bruge varmt vand og opvaskemiddel. Du slipper derfor for at bruge særlige rengøringsmidler, som for eksempel er tilfældet med rengøring af en almindelig ovn. Faktisk er det meget vigtigt, at du kun holder dig til opvaskemiddel, da der ellers er risiko for, at ovnens elementer går i stykker.

En anden smart måde at rengøre ovnen på er ved at finde et fad eller en skål, der godt kan tåle at komme i mikrobølgeovnen. Her kan du blot hælde vand i skålen, tænde mikrobølgeovnen og lade vandet dampe i omkring fem minutter. Det er ideelt, hvis du har svært ved at rengøre ovnen indvendig på grund af tørrede madrester. For netop at undgå, at rengøringen bliver mere besværlig end højst nødvendigt, er det generelt en god idé at rengøre den jævnligt efter brug.

På den måde forlænger du samtidig ovnens levetid, så du slipper for at skulle ud at bruge penge på en ny, før det virkelig er nødvendigt. På den måde er der penge til andre praktiske investeringer, hvad end det er en ny støvsuger eller hækkeklipper.

98
Panasonic NN-GD38HSGTG Rustfrit stål
90
CASO HCMG 25 Rustfrit stål
88
Severin MW 7890 Hvid
Tilføj Produkt
Pris2499 kr1499 kr599 kr
KategoriFritståendeFritståendeFritstående
Volumen23.0 L25.0 L20.0 L
EgenskaberMediumMediumOptøningsfunktion, roterende tallerken
FarverDampfunktion, Display, GrillAutoprogram, Grill, Kombiovn, Optøningsfunktion, Roterende tallerkenHvid
LugeåbningRustfrit stålRustfrit ståæSidehængt
EffektSidehængt-700 W
Grill effekt--Ingen
Antal effekttrin1000 W900 W5
88
CASO HCMG 25 Rustfrit stål
Specifikationer
 • Kategori: Fritstående
 • Volumen: 25.0 L
 • Egenskaber: Medium

Flere Specifikationer: Farver - Autoprogram, Grill, Kombiovn, Optøningsfunktion, Roterende tallerken; Lugeåbning - Rustfrit ståæ; Antal effekttrin - 900 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af CASO HCMG 25 Rustfrit stål

Den femte og sidste model i vores mikrobølgeovntest er denne Caso HCMG25. Modellen her er taget i betragtning som en af de mikrobølgeovne, der er bedst i test, fordi den blandt andet scorer fire ud af fem stjerner i mange forbrugeranmeldelser. Også eksperter vurderer modellen som en god mikrobølgeovn ?? blandt andet på baggrund af dens flotte design og evne til succesfuld tilberedning med hjælp fra 10 almindelige og fire kombiprogrammer.

På grund af ovnens kapacitet på 25 liter er modellen her et ideelt alternativ til en almindelig ovn. Det kan for eksempel være, du hellere vil have en mikroovn i dit sommerhus eller måske i din campingvogn i stedet for en almindelig ovn. Fordelen er nemlig, at der er mulighed for at tilberede mad til en hel familie med så stort et ovnrum.

Derudover kan den altså sammenlignes med en almindelig ovn, eftersom den både har almindelige mikrobølger og grill- og varmluft, der giver anledning til at lave nærmest al slags mad. De 10 forskellige programmer samt fire kombiprogrammer garanterer også, at du får gode tilberedningsprogrammer, uanset hvilken ret du sætter dig for at putte i ovnen.

Fordele:

 • ovnrum på 25 liter
 • fire kombiprogrammer
 • 10 programmer
 • flot design
 • høj brugervenlighed.

Flot design

Et andet plus ved Caso HCMG25 er desuden, at den er udstyret med et flot og moderne design, der passer ind i stort set alle moderne hjem. Den er nemlig ganske minimalistisk og stilren med den sorte front og grå display. Derudover er den udstyret med en stor glaslåge, så du sagtens kan holde øje med maden, mens den er i ovnen. Også displayet er nemt at betjene uden det store besvær, hvor du får et overblik over de forskellige betjeningsmuligheder ?? herunder blandt andet valg af programmer. Der er derfor også flere gode grunde til at overveje denne mikrobølgeovn, som sagtens kan gå hen at blive bedst i test.

Specifikationer:

 • mål i millimeter: 305 H x 512 B x 470 D
 • mikrobølgeeffekt: 900 watt
 • grilleffekt: 1.100 watt
 • nettovægt: 20,90 kilo
88
Electrolux EMS21400W Hvid
Specifikationer
 • Kategori: Fritstående
 • Volumen: 18,5 L
 • Egenskaber: Lille

Flere Specifikationer: Farver - Grill, Optøningsfunktion, Roterende tallerken; Lugeåbning - Hvid; Effekt - Sidehængt; Grill effekt - 11; Antal effekttrin - 800 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Electrolux EMS21400W Hvid

Fjerde ovn i vores mikrobølgeovntest er denne Electrolux EMS21400W. Også denne model er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, hvor den scorer en middelvurdering. Det gør sig desuden gældende i en svensk ekspertvurdering, der stort set også bedømmer ud fra samme kriterier som Forbrugerrådet Tænk. Til gengæld får modellen her mellem 4,5 og fem ud af fem stjerner hos mange danske forhandlere. Den er derfor også værd at tage med som mikrobølgeovn, der er blandt de bedste i test.

Overordnet set vinder den flest point på, at den er støjsvag, blandt både eksperter og forbrugere. Det er især en fordel for dig, der har små børn, og som derfor tit og ofte skal forsøge at være ekstra stille, hvad end det er morgen, aften eller nat. En anden fordel, som de fleste eksperter og forbrugere fremhæver, er modellens størrelse. Med en kapacitet på 18,5 liter og en vægt på 14,50 er den perfekt for dig, der har et mindre køkken, eller dig, som gerne vil gemme den lidt væk.

Fordele:

 • effektiv mikrobølgeovn
 • fås med grilleffekt
 • flot design
 • har en god størrelse
 • 11 effekttrin.

Effektiv mikrobølgeovn

Selvom modellen er af mindre størrelse, betyder det ikke, at den ikke er effektiv. Lige tværtimod får du her en effektiv mikrobølgeovn, der fungerer, som den skal. Ud over at være en mikrobølgeovn har den også en grillfunktion på 1.000 watt. Du slipper derfor for at investere i en grill med denne smarte funktion, der gør det muligt at tilberede grillmad uden det store besvær. Derfor må ovnen i høj grad siges at være effektiv og ikke mindst anvendelig på flere forskellige måder.

Indstil ovnen, som du vil

Med 11 effekttrin er du selv herre over, hvilken kraft der er påkrævet til forskellige retter. Effekttrinene giver generelt gode forudsætninger for gode tilberedningsresultater, som du altid kan vende tilbage til gang på gang.

Derudover er designet ej at forglemme, da du her får en pæn og stilfuld mikrobølgeovn, som er designet i sort foran og derfor passer ind i de fleste køkkener.  Derudover har den et ur og drejeknapper, som er overskuelige og nemme at betjene.

Specifikationer:

 • mål i millimeter: 287 H x 485 B x 422 D
 • vægt: 14,40 kilo
 • watt: 800
 • grillfunktion: 1.000 watt
 • ovnrum: 18,5 liter.
88
Sharp R-642BKW Sort
3

Sharp R-642BKW Sort Anmeldelse

Specifikationer
 • Kategori: Fritstående
 • Volumen: 20.0 L
 • Egenskaber: Lille

Flere Specifikationer: Farver - Display, Grill, Roterende tallerken; Lugeåbning - Sort; Effekt - Sidehængt; Grill effekt - 11; Antal effekttrin - 800 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Sharp R-642BKW Sort

Tredje model i vores mikrobølgeovntest er denne Sharp R642BKW. Ligesom de andre modeller har den også fået stor ros og er blandt andet blevet testvinder i en tysk ekspertvurdering. Af de årsager er den derfor en god repræsentant som mikrobølgeovn, der er bedst i test.

Modellen er nemlig udstyret med flere fordele, som er umulige at se bort fra, når du skal finde den perfekte mikrobølgeovn. Først og fremmest har den en kapacitet på 20 liter, hvilket er lidt mindre end ovenstående model, men alligevel med mulighed for at tilberede mad til mere end bare en enkelt eller to personer. Derudover er den særligt kendt for at være en kombiovn, som altså giver dig mulighed for ikke bare at få en mikrobølgeovn, men faktisk også grillfunktion. Det er ideelt, hvis du ikke har mulighed for at grille eller generelt bare ikke har en grill, men elsker tanken om at kunne servere grillmad i ny og næ alligevel.

Fordele:

 • kombiovn ?? to funktioner i ét produkt
 • 11 mikrobølgeeffektniveauer
 • otte automatiske programmer
 • lavt forbrug af strøm
 • høj brugervenlighed.

Vælg imellem 11 mikrobølgeeffektniveauer

Med Sharp R642BKW har du desuden mulighed for at vælge mellem intet mindre end 11 forskellige mikrobølgeeffektniveauer, som altså giver dig rig mulighed for diversitet i tilberedningen. Der findes også en ??mix grill??, hvis du ønsker at tilberede med både grill- og almindelig mikroovnfunktion. Modellen sørger for at holde dig opdateret, så du bliver påmindet, når tilberedningen af den pågældende ret er færdig.

Som en ekstra bonus er der desuden otte forskellige automatiske programmer. Står du for eksempel og skal tilberede et stykke kød eller grøntsager, kan du vælge én af de to retter blandt udvalget.  Den kører desuden på et lavt forbrug af strøm, så du samtidig skåner miljøet, når du bruger den. Derudover skal du ikke være bekymret for selve betjeningsmulighederne, da du hurtigt vil opleve, at den er utrolig nem at betjene ved hjælp af det implementerede touchdisplay. Alt i alt er der derfor flere gode grunde til at kåre modellen her som en mikrobølgeovn, der er blandt de bedste i test.

Specifikationer:

 • mål i millimeter: 258 H x 440 B x 359 D
 • vægt: 11,4 kilo
 • effekt: 800 watt
 • grilleffekt: 1.000 watt
 • ovnrum netto: 20 liter.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Mikrobølgeovn

Når du skal vælge en mikrobølgeovn, skal du selvfølgelig overveje, hvilke funktioner og indstillinger, du har brug for, samt hvor stor mikrobølgeovnen må være. Skal den have en drejetallerken, skal den kunne tø mad op, eller bare varme op? Størrelsen er selvfølgelig også meget vigtig for at du kan sikre dig, at du har plads til mikrobølgeovnen.

Mikroovne og mikrobølgeovne er det samme. Det er bare en forkortelse for mikrobølgeovn, som er en lille ovn, der kører på mikrobølger. Nogle mikrobølgeovne fungerer også som kombiovne, hvilket vil sige at de har en varmluftsfunktion og/eller grillfunktion, kombineret med mikrobølgefunktionen. En miniovn er derimod en lille ovn, der har et varmeelement og varmer som en almindelig ovn.

Rent energimæssigt er det bedst at bruge mikrobølgeovnen, men først og fremmest afhænger det af, hvad du skal tilberede. Skal du blot opvarme allerede tilberedte retter, er det bedst at bruge mikrobølgeovnen, da det går hurtigere og dermed kræver mindre energi. Du kan også lave havregrød eller koge ris og pasta i mikrobølgeovnen, hvilket i visse tilfælde kan være mere energibesparende. Men bagværk og stegning må du hellere klare i den almindelige ovn.

Du ved sikkert godt, at stanniol og metal er strengt forbudt i mikrobølgeovnen. Metal kan ødelægge mikrobølgernes effekt, mens stanniol kan slå gnister og øge risiko for brandfare. Det gælder alle typer metal ?? så husk at fiske gaflen eller skeen op fra bøtten, inden du smider resterne i mikrobølgeovnen.

Det kommer an på hvilken type plastik, det drejer sig om. Plastikemballage som bægre og bakker og lignende emballage, vores mad opbevares i fra køb, må ikke puttes i mikrobølgeovnen. Det er ikke udviklet til at kunne holde til varmen fra mikrobølgerne, og derfor kan det smelte. Det egner sig hverken til opvarmning eller nedfrosning. Husholdningsfilm må du heller ikke komme i mikroovnen, da det ligeledes vil smelte. Dog kan du købe husholdningsfilm, der er lavet til formålet – nemlig mikroovnsfilm. Nogle plastbøtter er lavet til at kunne gå i mikroovnen, så brug dem i stedet ?? de er ofte mærket PET, PP eller med et 1-tal eller 5-tal. Put heller ikke skåle og kopper af ler eller fajance i mikrobølgeovnen ?? heller ikke melaminskåle og kopper, da de ikke kan tåle den høje varme.

Kilder

Igennem ovenstående mikrobølgeovntest har vi taget udgangspunkt i primært tre forskellige ekspertkilder, der har anmeldt mikrobølgeovne bedst i test. Vi vil derfor nu give dig en oversigt over og en kort beskrivelse af de pågældende kilder.

Forbrugerrådet Tænk ????

Vi har blandt andet taget udgangspunkt i Forbrugerrådet Tænk-eksperttest af mikrobølgeovne. Den seneste test er fra 2020, men der bliver løbende opdateret undervejs. I de respektive anmeldelser har eksperterne blandt andet taget udgangspunkt i funktioner, energiforbrug, pris og kvalitet. Her mener de overordnet, at der ikke er en sammenhæng mellem pris og kvalitet ifølge vurderingerne. Derfor har de tværtimod fokuseret på, at der er penge at spare, hvis forbrugeren læser testen til ende. I artiklen har du mulighed for at se de mikrobølgeovne, der klarede sig bedst i Tænks test.

I testen er der blevet anmeldt 33 fritstående mikrobølgeovne, hvoraf 16 af modellerne er med grillfunktion, mens 17 er uden. Testen er blevet udført på et uvildigt laboratorium, hvilket vil sige, at alle modeller er blevet testet på præcis samme måde. Således har den samlede bedømmelse vægtet på følgende måde:

 • funktion: 50 %
 • brugervenlighed: 35 %
 • energiforbrug: 10 %
 • støj: 5 %
 • sikkerhed: 0 %.

Stiftung Warentest ????

Stiftung Warentest har ligeledes foretaget en test af mikrobølgeovnen Sharp R-642 på baggrund af en række kriterier som Forbrugerrådet Tænk. Stiftung Warentest er en tysk side, der blev grundlagt tilbage i 1964. De har lige siden tilbudt forbrugerne uafhængig og objektiv vejledning ved køb af produkter ved at sammenligne varer og tjenester.

De tester således ?? blandt andet mikrobølgeovne ?? med videnskabelige metoder i uafhængige institutter med afsæt i deres specifikationer. De vurderer fra ??meget god?? til ??dårlig?? udelukkende med udgangspunkt i deres objektive testresultater. Derefter bliver resultaterne offentliggjort på deres onlineside.

Med udgangspunkt i testen af Sharp R-642 lagde eksperterne vægt på følgende:

 • kvalitetsvurdering: 100 % tilfredsstillende
 • grundlæggende funktioner: 20 % tilfredsstillende
 • forberedelse af mad: 35 % tilfredsstillende
 • betjening: 30 % tilfredsstillende
 • miljøegenskaber: 10 % gode
 • sikkerhed: 5 % god.

Vores mikrobølgeovntest er derfor blandt andet vurderet med afsæt i ovenstående ekspertvurderinger, men med et sammenholdende perspektiv på de udvalgte mikrobølgeovne.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Panasonic NN-GD38HSGTG Rustfrit stål
98
Panasonic NN-GD38HSGTG Rustfrit stål
2499 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.