TEST: De Bedste Fryseskabe i test 2024

Se alle Fryseskabe i testen
2011 Anmeldelser
47 Produkter
43 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

80
Electrolux LTB1AF28W0 Hvid Electrolux LTB1AF28W0 Hvid Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
2900 kr. 4032.67 kr.
95
Gorenje NRM8182MX Rustfrit stål Gorenje NRM8182MX Rustfrit stål Læs mere om produktet
 • Energiklasse E
 • (kWh/år) 299.0 kW/h
 • Automatisk afrimning,
8499 kr. 9832.33 kr.
92
LG GMX844MCKV Sort LG GMX844MCKV Sort Læs mere om produktet
 • Energiklasse F
 • Klimaklasse T
 • (kWh/år) 380.0 kW/h
18242 kr. 19644.80 kr.

Vores test af
Fryseskabe giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Fryseskabe på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Fryseskabe
 • Fordele og ulemper

Bedste Fryseskabe
under 5000 kr.

Top 3

Hvilket Fryseskabe mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Fryseskabe.

#1
LG
71
#2
Bosch
63
#3
Electrolux
57
#4
Whirlpool
52
#5
Liebherr
47

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Fryseskabe test

Et fryseskab eller skabsfryser er smart at have i hjemmet, fordi det giver ekstra plads til frostvarer, så du kan købe stort ind og spare penge. Men vil du købe et fryseskab, er det godt at tage et kig på forskellige modeller, før du beslutter dig. Ikke alle fryseskabe er lige gode, så det er godt at sætte sig lidt ind i sagerne først.

Her i artiklen har vi samlet en række af de bedste fryseskabe på markedet lige nu – samt du kan læse om, hvad du bør tænke over, når du skal vælge et fryseskab.

Fryseskab eller kummefryser – hvad er bedst?

Skal du købe en ny fryser – enten som erstatning for den gamle eller som supplement til et køle-fryseskab, er det selvfølgelig nødvendigt at tænke over, hvilken type fryser det skal være. Der findes nemlig to frysere: Fryseskabet og kummefryseren.

Har du allerede besluttet dig, kan du selvfølgelig skøjte uden om dette afsnit og bare finde ud af, hvilken skabsfryser eller hvilket fryseskab, der kan leve op til dit behov. Er du mere til kummefrysere, finder du de bedste kummefrysere her.

Men tilbage til spørgsmålet – fryseskab eller kummefryser? Først og fremmest bør du tænke over, hvad du har plads til.

En kummefryser tager en del plads, og den kan derfor være svær at få plads til. Til gengæld har den også en større kapacitet. Fryseskabet er derimod nemmere at få plads til, fordi det primært fylder i højden – det er ligeledes nemmere at komme til tingene i fryseskabet, fordi de ligger mere overskueligt på hylder og i skuffer inde i fryseren. I kummefryseren kan det hurtigt blive svært at finde frem til tingene, hvis de ligger nede i bunden af fryseren, og du ikke er så god til at holde orden i dine frostvarer.

Ønsker du en stor fryser med masser af fryseplads vil kummefryseren være et godt valg, men det kræver også du har pladsen. Kummefrysere er ofte også billigere end fryseskabet, så det er også en grund til at overveje denne type. Tænk dog også gerne på, at en stor fryser også har et større strømforbrug, så på sigt er det ikke sikkert, at den er billigere alligevel.

Vælg det rette fryseskab

Kniber det med pladsen til en stor kummefryser, er det klart bedst at investere i et fryserskab. Her kan du ligeledes tænke lidt over størrelsen – for der findes selvfølgelig også store fryseskabe med god plads. Men jo større fryseskab, jo højere vil prisen som regel også være – og en stor fryser kræver som sagt også mere strøm for at kunne holde frostvarerne frosne.

Her kan det derfor også være en god idé at kigge på andre ting:

Fryserens energiforbrug

Uanset hvilken type kummefryser, du vælger – og generelt for hvidevarer i det hele taget – så er det altid en god idé at kigge på fryserens energiforbrug.

De billige fryserskabe kan måske være fristende, men du skal være forberedt på, at de som regel også har et stort energiforbrug. Nogle dyrere fryserskabe har en bedre energimærkning, og dermed er de mere energibesparende, så på sigt vil du komme til at spare penge – og så er det bedre for miljøet.

Afrimning af fryseren

En anden ting du kan tage et kig på, er om fryserskabet haf en automatisk afrimningsfunktion eller såkaldt NoFrost funktion. Denne funktion gør, at der ikke dannes is i fryseren, og så slipper du for at afrimme den.

En fryser med NoFrost-funktion vil selvfølgelig være dyrere end frysere uden, men så er du til gengæld sparet for besværet med at skulle afrimme fryseren.

Skuffer eller hylder eller begge dele

Skal du vælge et fryseskab er det også en god idé at tænke over, om fryseren skal have hylder, skuffer eller måske begge dele. Nogle fryseskabe har kun skuffer, som kan trækkes ud – det sikrer en god sortering af dine frostvarer – især hvis det er skuffer, hvor der er markeret indhold på forsiden. Nogle skuffer til fryserskabe har nemlig tegninger af henholdsvis grøntsager, fisk og kød og lignende, så du nemt kan sortere dine frostvarer.

Er du mere til, at det skal gå lidt hurtigt, vil det også være godt at have hylder i fryseren. En hylde er også fin, hvis du skal have plads til isterningebakker, da de vil stå mere stabilt på en hylde end i en skuffe, hvor der som regel også er andre ting.

Overvej derfor om du har brug for det ene eller andet – eller måske begge dele.

Hvor meget må fryseren larme?

Der er ingen tvivl om, at frysere giver lyd fra sig, når de skal holde dine frostvarer frosne. Det samme gælder jo køleskabe og deres brummen i køkkenet. Bor du i lejlighed, eller har du ikke mulighed for at placere et fryserskab i et isoleret skur, garage eller bryggers, er det derfor en god idé at kigge lidt på, hvor meget fryseren larmer.

En støjende fryser kan være et forstyrrende element i et køkken eller et værelse, så det kan derfor være en god idé at kigge på støjniveauet, inden du vælger en model.

Hvor hurtigt skal fryseren fryse?

Det kan også være en idé at tage et kig på, hvor hurtigt dit nye fryserskab skal kunne fryse dine varer ned, samt hvor store mængder ad gang den kan fryse. Her kan du tage et kig på, om fryseren har en lyn-nedfrysningsfunktion, som får visse fødevarer til at fryse hurtigere. Kig også på indfrysningskapaciteten – jo højere den er, jo flere fødevarer kan fryseren fryse i døgnet.

95
Gorenje NRM8182MX Rustfrit stål
92
LG GMX844MCKV Sort
80
Electrolux LTB1AF28W0 Hvid
Tilføj Produkt
Pris8499 kr18242 kr2900 kr
EnergiklasseEFF
Energiforbrug (kWh/år)299.0 kW/h380.0 kW/h230.0 kW/h
Støjniveau42.0 dB40.0 dB40.0 dB
Støjniveau klasseD--
KlimaklasseN, SN, ST, TT N, SN, ST
KategoriFritståendeFritståendeFritstående
EgenskaberAllround køling, Automatisk afrimning, Digitalt termometer, Display, Drejelig isbakke, Dør til integration, Friskhedsteknologi, Glashylder, Hurtigfrys, Hurtigkøling, Højdejusterbare fødder, Indbygget fryserlys, Indbygget køleskabslys, Intet frost, LED-belysning, Multi Air Flow, Touch-betjening, Udtrækkelige/foldbare hylder, ?ggehyldeBørnelås, Crushed Ice Function, Display, Døralarm, Glashylder, Hurtigkøling, InstaView, Intet frost, Ismaskine, LED-belysning, Multi Air Flow, Temperatur advarsel, WifiAutomatisk afrimning, Flaskehylde, Glashylder, Højdejusterbare fødder, Indbygget fryserlys, Indbygget køleskabslys, Intet frost, LED-belysning
Køleskabskapacitet (liter)256.0 L320.0 L201.0 L
Fryseskabskapacitet (liter)129.0 L250.0 L41.0 L
Indfrysningskapacitet12.0 kg-2.0 kg
Sammensætning Side-by-side Franske døre Køler over fryser
FarveRustfrit stålSortHvid
Døråbning Dobbeltdøre Dobbeltdøre Højre
Vendbar dør---
Køleskab Hylder/Bokse5 stk4 stk3 stk
Køleluge Hylder/Bokse2 stk3 stk-
Fryser Hylder/Bokse6 stk6 stk-
Fryseluge Hylder/Bokse---
Sikkerhed ved strømsvigt10.0 timer-19.0 timer
Antal af kompressorer1 kompressor1 kompressor1 kompressor
Fryser stjernemærkning 3* (-18 °C) 4* (-18 °C egnet til langtidsopbevaring) 4* (-18 °C egnet til langtidsopbevaring)
Effekt200 W--
Spænding---
Sikringstype---
Højde181.6 cm178.7 cm161.0 cm
Dybde64.3 cm73.4 cm54.7 cm
Bredde79.4 cm83.5 cm55.0 cm
Nichehøjde-180.0 cm-
Nichebredde-75.0 cm-
Nichedybde-85.0 cm55.0 cm
Tilslutningsledning længde-- 2.5 m
Vægt 89.0 kg 133.0 kg 45.5 kg
Dybde med døråbning---

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Fryseskabe

Det afhænger af, hvad du har behov for. Har du behov for stor frysekapacitet, kan kummefryseren være bedre, men det kræver også, at du har plads til den.

Det er svært at sige, om den ene typer fryser er bedre end den anden. Det afhænger meget af model, kapacitet, energimærke og funktioner.

Det kommer lidt an på, om skuret eller garagen er isoleret ?? en fryser har ikke godt af at stå i et koldt rum om vinteren, og heller ikke et for varmt rum om sommeren, fordi den skal bruge for meget energi på at holde den rette temperatur, og det kan gøre, at fryseren står af.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Gorenje NRM8182MX Rustfrit stål
95
Gorenje NRM8182MX Rustfrit stål
8499 kr 9832.33 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.