TEST: De Bedste Industristøvsuger i test 2024

Se alle Industristøvsugere i testen
0 Anmeldelser
0 Produkter
86 timer Tid brugt
Skrevet af: Markus Kristensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 20, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Vores bedst til prisen bliver fundet snart
Bedst i test bliver kåret snart
Vores premium valg bliver fundet snart

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Score
Pris

At gøre rent på et værksted – både arbejdspladsen eller hjemmeværkstedet – kræver godt udstyr. Og her er en ordentlig støvsuger vigtig. Det er dog de færreste almindelige støvsugere, der kan klare rengøringen af et værksted eller byggeplads. Her skal der lidt hårdere sager på banen, og her kan en industristøvsuger være en god løsning.

En industristøvsuger er selvfølgelig ”bare” en støvsuger, men så alligevel ikke. Den kan nemlig klare den noget grovere rengøring. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal overveje, når du skal vælge den rigtige industristøvsuger til arbejdet eller hjemmekontoret. Desuden kan du også finde en række af de bedste industristøvsugere på markedet lige nu.

Hvad skal du overveje, når du vælger en industristøvsuger?

Når du skal vælge den rigtige industristøvsuger til din arbejdsplads eller dit værksted, er der selvfølgelig nogle ting, du bør overveje først. Der findes nemlig forskellige typer industristøvsugere, så det afhænger meget af, hvad støvsugeren skal håndtere. Det er også en god idé at overveje størrelsen og kapaciteten på industristøvsugeren, samt længde på støvsugerslangen såvel som ledningen. En anden ting kan være støvsugerens effekt og sugeevne. Det hele afhænger dog først og fremmest af, hvad støvsugeren skal gøre rent.

Hvilken type industristøvsuger skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer industristøvsuger på markedet – nogle egner sig kun til at støvsuge støv og snavs op, mens andre kan støvsuge både vådt og tørt.

  • Tørstøvsugere
  • Våd-/tørstøvsugere
  • HEPA-støvsugere
  • Industrielle robotstøvsugere
  • Eksplosionssikre støvsugere

 

Tørstøvsugere

En meget almindelig type industristøvsuger er tørstøvsugeren. Den minder mest om den almindelige støvsuger, vi kender hjemmefra. Ofte er tørstøvsugeren dog af en større kapacitet, har større ledning og støvsugerslange, hvorfor den kan dække over et større område. Den egner sig bedst til støvsugning af gulve, tæpper, lofter og andre tørre overflader.

Våd-/tørstøvsugere

En våd- og tørstøvsuger kan også kaldes for en grovstøvsuger. Den er oftest lavet i en cylinderform, idet den består af en lukket spand, som har en støvsugerslange koblet til. Som regel kan denne type støvsuger også bruges til tørstøvsugning ved at sætte en støvsugerpose i. Men bruger du den uden, kan du også støvsuge både tørt og vådt på samme tid. Det er en særlig type støvsuger, som egner sig godt til at opsuge både tørt og vådt snavs, herunder spildevand. Den er dermed god på byggepladser, i værksteder eller i dyrehold og lignende steder, hvor der er meget snavset.

HEPA-støvsuger

En HEPA-støvsuger er en støvsuger med et særligt filter, der kan opfange helt små mikroskopiske partikler, og som sørger for at rense luften, der kommer ud. HEPA er nemlig en forkortelse for High Efficiency Particulate Air. Der findes flere almindelige støvsugere til husholdningen med HEPA-filter, men også særlige HEPA-støvsugere, der kan bruges i industrien.

Industriel robotstøvsuger

Selvom robotter er velkendte i industrien, er robotstøvsugeren endnu ikke kommet helt på banen. Der findes dog enkelte modeller af industri robotstøvsugere, der egner sig til rengøring af større områder som lager, butikker og sportshaller.

Eksplosionssikker støvsuger

Det lyder måske voldsomt men i nogle tilfælde kan en eksplosionssikker støvsuger være en nødvendighed. Det gælder særligt ved rengøring af potentielt brændbare materialer som korn, sukker, foderstoffer, letmetaller, kul, plast og tekstiler, eller i omgivelser, hvor der kan opstå risiko for gnister og antændingsfarer. Denne type støvsuger er lavet af brandsikre materialer og har sikkerhedsfunktioner, der kan forhindre antænding af potentielt brændbare materialer.

Hvor stor skal støvsugeren være?

En anden god overvejelse, når du skal vælge den rette industristøvsuger er størrelsen – hvor stor en kapacitet skal støvsugeren have. Det har selvfølgelig relevans både i forhold til, hvor nem den er at komme rundt med, samt hvor ofte du skal tømme den. En stor støvsuger er svær at komme rundt med, men til gengæld skal den ikke tømmes så ofte, som en lille støvsuger skal.

Overvej derfor gerne, hvor stor en industristøvsuger, du har behov for. Her kan det også være en god idé at se på støvsugerens vægt. En tung støvsuger kan være vanskelig at flytte rundt på.

Effekt og sugeevne

En industristøvsugers effekt og sugeevne er selvfølgelig også relevant. Effekten har at gøre med motorens størrelse og effektivitet, og sugeevnen har at gøre med støvsugerens evne til at suge effektivt. Uanset hvad er det en god idé at vælge en støvsuger med en høj effekt og sugeevne – så er du nemlig sikret en grundig og solid rengøring.

Længde på støvsugerslange og ledning

Det kan også være en god idé at kigge på støvsugerslangens længde såvel som ledningens længde. Det er væsentligt i forhold til din mobilitet, når du støvsuger. En lang slange – og ledning – gør det nemt for dig at komme rundt og flytte dig længere væk fra støvsugeren. Men en lang støvsugerslange fylder også mere, og den kan dermed være mere vanskelig at opbevare.

Hvor meget skal industristøvsugeren koste?

Det kan selvfølgelig også være en god idé at tage et kig på prisen – hvor meget må din nye industristøvsuger koste?

Her kommer det selvfølgelig an på, om du skal bruge den som privatperson i dit eget værksted derhjemme, eller om den skal bruges på en arbejdsplads eller byggeplads. Til hjemmeværkstedet kan du i højere grad gå på kompromis med kapacitet og lignende, hvilket du næppe kan på arbejdspladsen eller byggepladsen. Overvej derfor, hvad dit – eller din virksomheds – budget er, når du skal vælge den rette industristøvsuger.

Fordele ved at bruge en industristøvsuger i din virksomhed

Er du i tvivl om det giver mening for dig investere i en industristøvsuger, kan det være en god idé at tage et kig på virksomhedens størrelse, samt type. Mange virksomheder vil som regel have et rengøringsfirma på, men mindre virksomheder, og særligt private, har måske ikke rengøringsfirma til at komme og klare den ugentlige rengøring. Og selv i det tilfælde, kan det være en god idé at have en støvsuger stående, hvis der skulle ske uheld.

Under alle omstændigheder er der en række fordele ved at have en industristøvsuger på arbejdspladsen:

  1. Nem rengøring – en industristøvsuger gør det nemmere at rengøre kontoret, hurtigt og effektivt. Den har en større sugeevne og kapacitet, så den er altså nemmere at bruge.
  2. Forbedret sikkerhed – en industristøvsuger kan i højere grad bidrage til et mere sikkert arbejdsmiljø. Støv, snavs, affald og væske kan udgøre både en sundhedsmæssig og sikkerhedsmæssig risiko. Her kan industristøvsugeren være med til holde arbejdsmiljøet rent og mere sikkert.
  3. Omkostningsbesparelser – Industristøvsugere kan på sigt give dig mulighed for at spare lidt penge på rengøring. De gør mere effektivt rent, og dermed er det nemmere at holde ved lige. Her har I også i højere grad mulighed for at stå for rengøringen selv, frem for at hyre rengøring udefra.
  4. Bedre indemiljø – med en industristøvsuger kan du opnå et bedre indemiljø på arbejdspladsen eller værkstedet. Den fjerner ikke bare snavs og støv, men kan også være med til at rense luften og omgivelserne.
  5. Øget produktivitet – selvom det kan virke lidt søgt, vil en industristøvsuger kunne bidrage til en øget produktivitet på arbejdspladsen. En ren arbejdsplads er lig med et bedre indemiljø, og det kan være med til at gøre det til en bedre arbejdsplads for medarbejderne – og dermed skabe grundlag for en øget produktivitet. Desuden er industristøvsugeren mere effektiv end en almindelig støvsuger, og dermed skal I bruge mindre tid på rengøring.

 

Tilføj Produkt
Pris
Nilfisk Multi II 30 T VSC INOX støvsuger
Specifikationer

    Flere Specifikationer: Læs flere

    Gå til butik

    Uddybende anmeldelse af Nilfisk Multi II 30 T VSC INOX støvsuger

    Gør det ekstra nemt at støvsuge med den smarte våd- og tørstøvsuger fra Nilfisk, nemlig Multi II 30 T VSC Inox, som også er kåret som testvinder i Pricerunners test af våd- og tørstøvsugere.

    Her får du nemlig en yderst brugervenlig industristøvsuger, der har en virkelig god sugeevne, og som er nem at komme rundt med og støvsuge selv i små kroge og smalle steder, grundet det flade mundstykke. Med en lang støvsugerslange er det desuden nemt at komme omkring med støvsugeren – og du har altså stor frihed til at komme godt omkring, uden at skulle trække hele støvsugeren med.

    Men hvad kan Nilfisk Multi II 30 VSC Inox så suge op? Det er jo en våd- og tørstøvsuger, så den kan klare det meste. Den klarer både støvsugning af tørt affald som støv, savsmuld, spåner og byggestøv til UG – og faktisk kan den også fint bruges i hønsehuset. Hvad med de våde sager? Det er heller ikke noget problem – den har nemlig en indbygget spand til at kunne klare hele 23 liter vand. Men her skal du altså være opmærksom på, at støvsuger du tørt og vådt, bliver filteret også vådt undervejs.

    Hvad med elværktøj? Det er selvfølgelig muligt at montere værktøj med en kegleformet adapter, men det kan ikke låses fast på støvsugeren, om end der også skal en del kræfter til for at rive værktøjet løs.

    Alt i alt en god industristøvsuger til vådt og tørt – gode sugeevner, nem rengøring og lang fleksibel slange.

    Fordele og ulemper ved Nilfisk Multi II 30 T VSC Inox

    Fordele

    • Lang og fleksibel slange
    • God og regulerbar sugestyrke
    • Nem at komme omkring med

    Ulemper

    • Tørt affald bliver vådt i beholderen
    • Ingen låsbar adapter til elværktøj
    Kärcher WD 6 P Premium Renovation
    Specifikationer

      Flere Specifikationer: Læs flere

      Gå til butik

      Uddybende anmeldelse af Kärcher WD 6 P Premium Renovation

      Er du ikke lige helt med på tanken om, at det tørre affald bliver blandet med vand, når du støvsuger i værkstedet eller lageret? Så vil Kärcher WD6 Premium være en god løsning.

      Her får du nemlig en utroligt brugervenlig våd- og tørstøvsuger, hvor de har været så smarte at placeret filteret højt oppe, så det ikke bliver vådt og fugtigt.

      Og som om det ikke var nok, har Kärcher WD6 Premium en utroligt god sugeevne. Den er nem at bruge, og den suger virkelig effektivt, så langt det meste snavs kommer med op. Og når du skal tømme den? Ja, så er det ikke bare nemt at tage filteret ud og tømme den for det tørre affald – så er det også nemt at tømme støvsugeren for vand. Der er nemlig en prop i bunden, så du nemt kan tømme den, helt uden at skulle løfte støvsugeren op.

      Universalmundstykket er temmelig stort, og det kan have sine fordele, men bestemt også sine ulemper. Med et stort mundstykke får du dækket over et større område ad gangen, men ulempen er også, at det er svært at komme ind små hjørner og smalle steder.

      Hvorfor vinder denne støvsuger så ikke? Der er især én ulempe ved denne støvsuger, som vi næppe kan slippe uden om. Støvsugerslangen er simpelthen ikke lang nok. Med blot 2 meter er det nemlig lidt besværgeligt at bruge den. Den er svær at få med omkring, og du føler hele tiden, at du skal slæbe rundt på støvsugeren. Skal der monteres værktøj på, er det ligeledes lidt vanskeligt at bruge støvsugeren, til trods for at den har en fin låseanordning.

      Det korte af det lange – gode sugeevner og smart placering af filter, samt prop til vandtømning. Så kan du leve med den lidt korte slange og det meget store mundstykke, vil Kärcher WD60 Premium være et godt valg.

      Fordele og ulemper ved Kärcher WD6 Premium

      Fordele

      • Stærk sugeevne
      • Prop til vandtømning
      • God placering af filter

      Ulemper

      • Meget kort slange
      • Meget stort universalmundstykke
      Bosch AdvancedVac 20
      3

      Bosch AdvancedVac 20 Anmeldelse

      Specifikationer

        Flere Specifikationer: Læs flere

        Gå til butik

        Uddybende anmeldelse af Bosch AdvancedVac 20

        Lad rengøringen rulle som en drøm med våd- og tørstøvsugeren Bosch Advanced Vac 20. Her får du en rigtig fin støvsuger til industri, der både kan støvsuge tørt og vådt affald.

        En fed detalje med Bosch Advanced Vac 20 er, at mundstykket kan skiftes ud – det er især smart, hvis du vil tilkoble elværktøj som slibemaskine eller lignende. Som bonus har støvsugeren også en smart prop i bunden, så det er nemt at tømme støvsugeren for vand. Det er i sig selv yderst praktisk, og det hjælper bestemt også på det hele, da denne støvsuger ikke har den allerstørste kapacitet. Så skal det altså gerne være nemt, når nu den skal tømmes oftere.

        Et lille problem med denne støvsuger er, at filteret til tør støvsugning er lavet af papir, hvorfor det ikke kan klare fugt eller våde sager. Derfor bør du sørge for kun at bruge støvsugeren til én type rengøring ad gangen, så du ikke risikerer at ødelægge filteret.

        Alt i alt er støvsugeren dog yderst brugervenlig – den suger fint, og særligt de lidt grovere ting som grus og lignende. Desuden er det nemt at pakke den sammen og opbevare den – slangen har nemlig stofbeklædte gummistropper, som gør det nemt at hænge den op. Og grundet kapaciteten er det heller ikke en støvsuger, der fylder meget. Den vil derfor egne sig fint til det lille hjemmeværksted.

        Til prisen klarer denne støvsuger rengøringen fint, og du får altså en god industristøvsuger inden for dette prisleje.

        Fordele og ulemper ved Bosch Advanced Vac 20

        Fordele

        • Prop i bunden
        • Nem at opbevare
        • Kraftig støvsugning

        Ulemper

        • Ikke så god kapacitet
        • Fugtfølsom papirspose
        Ryobi R18WDV-0
        4

        Ryobi R18WDV-0 Anmeldelse

        Specifikationer

          Flere Specifikationer: Læs flere

          Gå til butik

          Uddybende anmeldelse af Ryobi R18WDV-0

          Er der langt til strømstikket, kan du komme langt med Ryobi R18WDV – her får du nemlig en smart ledningsfri industristøvsuger, der kan klare både vådt og tørt.

          Men en ledningsfri industristøvsuger – kan den nu noget? Ja, det kan den faktisk. Den er super nem at betjene, og det er nemt at få den med omkring – den er nemlig meget let, og så er den ledningsfri detalje jo i sig selv et stort plus. Men hvad kører støvsugeren så på? Den bruger Ryobis 18-voltsbatterisystem, som også benyttes af andre af Ryobis maskiner – på den måde kan du altså bruge det samme batteri som boremaskinen eller skruemaskinen i samme spændingsklasse.

          Er der så ikke noget dårligt ved denne støvsuger? Til trods for størrelsen – og larmen Ryobi R18WDV producerer imens – erfarer Pricerunner desværre, at den ikke klarer støvsugningen så godt. Den har nemlig svært ved at få det hele med, for sugeevnen er simpelthen ikke god nok. Desuden har den en kapacitet på blot 11 liter, når det gælder støvsugning af spildevand, og det kunne bestemt også være bedre. En anden detalje er, at støvsugerslangen virker forholdsvis kort, og så er den svær at håndtere.

          Er det dog en ledningsfri industristøvsuger, du er på udkig efter, vil den være et udmærket bud.

          Fordele og ulemper ved Ryobi R18WDV

          Fordele

          • Ledningsfri
          • Kan dele batteeri med andre Ryobi produkter
          • Vejer ikke meget

          Ulemper

          • Svag ydeevne
          • Lav kapacitet til vand
          Stihl SE 62 E
          5

          Stihl SE 62 E Anmeldelse

          Specifikationer

            Flere Specifikationer: Læs flere

            Gå til butik

            Uddybende anmeldelse af Stihl SE 62 E

            Har du brug for en kompakt og nem rengøringsløsning til hjemmeværkstedet eller bilen, kan den smarte industristøvsuger Stihl SE 62 E være et godt bud. Her får du nemlig en fin støvsuger til både våd- og tørstøvsugning.

            Støvsugerslangen på denne model er lavet i et lækkert og fleksibelt design. Desuden har den en længde på 3,7 meter, hvilket gør støvsugeren yderst anvendelig – den egner sig derfor særligt godt til rengøring af bilen. Stihl SE 62 E er ydermere udstyret med et teleskoprør, hvilket i sig selv er meget praktisk.

            Dog skal det nævnes at selve mundstykket er en kende for stort – og det kan gøre det lidt svært at nå rundt i alle hjørner og kroge med denne støvsuger.

            I sig selv er det dog nemt at have Stihl SE 62 E med omkring – den er lavet i et kompakt design, der til trods for at det ikke syner af meget, alligevel har en ganske god kapacitet. Desuden er det ret nemt at rengøre filteret efter brug – støvsugeren har nemlig en smart vibrationsfunktion, der sørger for at filteret vibrerer skidt og snavs løs. Dog tager det lidt tid at tørre filteret, hvis du har brugt støvsugeren til rengøring af spildevand.

            Ikke desto mindre er det dog en meget fin våd- og tørstøvsuger, som egner sig godt i garagen eller hjemmeværkstedet.

            Fordele og ulemper ved Stihl SE 62 E

            Fordele

            • Lang støvsugerslange
            • Letvægtsstøvsuger
            • Nem rengøring af filter

            Ulemper

            • Stort universalmundstykke
            • Filter tørrer langsomt
            Festool CTL 26 E AC Cleantec
            Specifikationer

              Flere Specifikationer: Læs flere

              Gå til butik

              Uddybende anmeldelse af Festool CTL 26 E AC Cleantec

              Er du på udkig efter en industristøvsuger med en stor kapacitet, kan du tage et nærmere kig på Festool CLEANTEC CTL 26 AC. Her får du nemlig en støvsuger med en kapacitet på intet mindre end 26 liter.

              Festool CLEANTEC CTL 26 AC primært tiltænkt som støvsuger til elværktøj til brug på en byggeplads – her kan du tilkoble støvsugeren til værktøjet, så al snavs suges op af støvsugeren. Det er i sig selv rigtig smart. Dog egner den sig også fint til anden rengøring på værkstedet eller byggepladsen – og den kan både klare vådt og tørt.

              Desuden er støvsugeren lavet i et robust design og med store gummihjul, der gør det meget nemt at flytte rundt på den. Det er også meget praktisk, idet støvsugeren i sig selv har en vægt på hele 15 kg. Det gør også, at støvsugeren i det hele taget egner sig lidt bedre til stationært arbejde – som når den er tilkoblet værktøj. Her er det også værd at nævne, at den har en ledningslængde på blot 7,5 meter, hvilket ligeledes understreger dette.

              Alt i alt er det dog en god og robust støvsuger – og den store kapacitet er i sig selv en god grund til at vælge Festool CLEANTEC CTL 26 AC.

              Fordele og ulemper ved Festool CLEANTEC CTL 26 AC

              Fordele

              • God til montering af elværktøj
              • Stor kapacitet
              • Robust konstruktion

              Ulemper

              • Ledning kun 7,5 meter
              Nilfisk Aero 31-21 Inox PC
              Specifikationer

                Flere Specifikationer: Læs flere

                Gå til butik

                Uddybende anmeldelse af Nilfisk Aero 31-21 Inox PC

                Industristøvsugere er næppe de mest stille støvsugere – de skal have en høj sugeevne og god motorkraft – og det har det altså med at larme lidt. Men er du alligevel på udkig efter en lidt minder støjende støvsuger, kan du tage et nærmere kig på Nilfisk AERO 31-21 Inox PC.

                Her får du en fin kompakt støvsuger, der egner sig perfekt til mindre rengøringsopgaver i værkstedet, biler og lignende. Den har en god sugeevne og sørger faktisk både for at suge snavs op og filtrere og rense luften imens. Det kompakte design gør det også nemt at have den med omkring – dog er støvsugerslangen ikke særligt lang, hvilket for mange kan være lidt af et problem. Men de mange gode funktioner, samt en beholdervolumen på 20 liter, hvilket er fint for størrelsen, er altså alligevel værd at slå et slag for.

                Vigtigt at nævne er selvfølgelig, at vi her har at gøre med en almindelig industristøvsuger – den kan altså ikke suge vand op. Til gengæld er det alligevel en rigtig fin støvsuger, der egner sig godt til industribrug.

                Fordele og ulemper ved Nilfisk AERO 31-21 Inox PC

                Fordele

                • Smart Push&Clean filterrensesystem
                • Støjsvag støvsuger
                • Volumen på 20 liter

                Ulemper

                • Støvsugerslangen er meget kort

                FAQ

                Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Industri Støvsugere

                En industristøvsuger er en støvsuger med en større kapacitet, samt andre særlige specifikationer og funktioner, der gør, at den egner sig særligt godt til erhverv. Det kan være i industrien – på fabrikker eller værksteder, men også byggepladser og andre områder, hvor der er behov for en grundig og effektiv rengøring. Særligt populære er våd- og tørstøvsugere, som også kan støvsuge vådt snavs og spildevand op.

                En industristøvsuger virker på samme måde som en almindelig støvsuger. Der kan dog være mindre forskelle – såsom hos våd- og tørstøvsugere, som også kan suge vand op. Her er en særlig spand monteret til at opsamle væsken, når den er blevet suget op af støvsugerslangen. Desuden har industristøvsugere generelt en højere sugeevne og større kapacitet end almindelige støvsugere til husholdningen.

                Industristøvsugere findes i forskellige prisklasser. Du kan sagtens finde billige industristøvsugere til omkring 1.500 kroner, mens de mere avancerede industristøvsugere koster op omkring 5.000 kroner eller mere. Prisen afhænger som regel af størrelse og kapacitet, funktioner, samt hvilken type industristøvsuger, det drejer sig om.

                Tilbage til toppen

                Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

                • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
                • Prisen tæller 15 %.
                • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
                • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.