TEST: De Bedste Køkkenvægte i test 2024

Se alle Køkkenvægte i testen
21490 Anmeldelser
59 Produkter
74 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

87
Esperanza EKS003 Esperanza EKS003 Læs mere om produktet
 • Målenøjagtighed på 1.0 g
 • Flot design
 • Brugervenlig
68 kr. 84.33 kr.
96
Beurer KS 25 Beurer KS 25 Læs mere om produktet
 • Automatisk sluk-funktion
 • Nem at benytte
 • Bedst i test
247 kr. 248.60 kr.
95
Acaia Lunar Acaia Lunar Læs mere om produktet
 • Tareringsfunktion
 • Let at benytte
 • God kvalitet
 • Automatisk sluk-funktion
2299 kr. 2432.33 kr.

Bedste Køkkenvægte
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Køkkenvægte mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Køkkenvægte.

#1
Generic
96
#2
My Weigh
94
#3
Timemore
93
#4
Profi Cook
93
#5
Acaia
93

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Køkkenvægte test

Skal der laves mad og bages en masse, er en god køkkenvægt uundværlig. Med en god køkkenvægt kan du måle de helt rette mængder op, så du kan lave mad og bage brød og kager til perfektion.

Der findes mange forskellige køkkenvægte på markedet – i forskellige prisklasser og med mange forskellige funktioner og specifikationer. Det kan derfor være lidt svært at finde ud af, hvilken køkkenvægt du skal vælge. Vi har derfor samlet en række af de bedste køkkenvægte på markedet lige nu. Og så kan du læse lidt om, hvad du bør tænke over, når du skal vælge en køkkenvægt.

Hvilken køkkenvægt skal jeg vælge?

Der findes mange køkkenvægte på markedet i dag, og mange minder måske om hinanden. Det kan derfor være lidt svært at finde rundt i dem alle sammen – hvilken køkkenvægt skal du nu lige vælge?

Herunder kan du læse mere om, hvad du bør tænke over, når du skal vælge en køkkenvægt. Skal køkkenvægten bruges til madlavning i selskab med en god køkkenmaskine? Find de bedste køkkenmaskiner her.

Skal køkkenvægten være digital eller mekanisk/analog?

De fleste køkkenvægte i dag er digitale. Den digitale køkkenvægt er et godt valg, fordi den er mere præcis, og desuden fylder den ikke meget i køkkenet. Men er du til det mere klassiske og retro, kan du også vælge den analoge køkkenvægt. Der er en vis charme over denne køkkenvægt, som ofte har et meget flot og retro design. Dog fylder den noget mere på køkkenbordet.

Hvor stor vægt skal køkkenvægten kunne klare?

De fleste køkkenvægte kan klare op til 5 kg, mens de som regel har et vægtinterval på 1 gram. Der findes dog også køkkenvægte, der kan klare mindre eller mere, og som har mere præcise vægtintervaller på ned til 0,1 gram eller mindre. Overvej derfor hvad du har behov for. Det kan være rart med en køkkenvægt med en stor kapacitet – for eksempel på de 5 kg, eller mere, hvis du har behov for det.

Men skal du have en køkkenvægt både med stor kapacitet og stort vægtinterval, så skal du også regne med, at den vil være dyrere i pris, da den i princippet skal ”kunne mere.”

Hvilke måleenheder skal køkkenvægten have?

En køkkenvægt kan selvfølgelig måle i gram – hvis den er fra Danmark, vel at mærke. Overvejer du at købe en køkkenvægt i udlandet eller på en udenlandsk webshop, skal du lige være opmærksom på måleenheden.

Men tilbage til de danske køkkenvægte – de kan selvfølgelig måle i gram. Men nogle køkkenvægte har også den mulighed, at du kan vælge både gram og milliliter, og i nogle tilfælde pund og ounce. Laver du ofte mad med hjælp fra udenlandske opskrifter, kan det være rart med en køkkenvægt, der også kan måle i pund og ounce, da du ikke behøver at finde lommeregneren frem her.

Overvej derfor, om du har brug for en køkkenvægt, der kan måle i flere forskellige enheder.

Køkkenvægtens design – hvordan skal den se ud og hvor meget må den fylde?

Køkkenvægtens design kan også have betydning – hvordan skal den se ud, og hvor meget må den fylde? Hvilke materialer skal den være lavet af?

Skal det være en køkkenvægt, som er nem at rengøre? Og skal det være en du kan have stående fremme på køkkenbordet, eller må den gerne være fiks og lille og nem at gemme væk?

De fleste digitale køkkenvægte fylder ikke meget, og de kan derfor nemt gemmes væk i en køkkenskuffe eller bestikskuffe på grund af det flade design. Nogle køkkenvægte er også lavet med et lille hul bagpå, så du kan hænge det op på væggen – en særligt smart løsning, hvis du hurtigt skal have gang i køkkenvægten, eller vil undgå at den tager plads på køkkenbordet eller i skuffen.

Tag også gerne et kig på, om køkkenvægten har skridsikre fødder i bunden. De skridsikre fødder er med til at gøre køkkenvægten mere stabil og stå jævnt og fast på køkkenbordet.

Hvilke funktioner skal køkkenvægten have?

De fleste køkkenvægte i dag har forskellige funktioner i et eller andet omfang. De aller billigste kan måske ikke meget mere end at tænde og slukke og veje, men de lidt dyrere modeller har som regel flere funktioner. Nogle af de funktioner køkkenvægtene kan have er:

 • Autosluk
 • TARE-funktion
 • Forskellige måleenheder
 • Vandtæthed

Autoslukfunktionen er især smart, fordi den hjælper med at spare på batteriet, i tilfælde af at du glemmer at slukke for køkkenvægten. TARE-funktionen er en funktion der gør, at du kan nulstille vægten, mens der står noget på køkkenvægten. Denne funktion er smart, hvis du skal afveje flere ting, som skal i den samme skål. På den måde slipper du nemlig for at afveje hver enkelt ting hver for sig, men kan bare gøre det én ting ad gangen i samme skål.

Som nævnt ovenfor har mange køkkenvægte i dag forskellige måleenheder. Danske køkkenvægte måler i gram, men nogle modeller kan også måle i pund og ounce, samt milliliter.

Nogle køkkenvægte i dag er også vandtætte – det gør dem både nemmere at rengøre, men gør dem også mere holdbare i forhold til uheld med våde ingredienser. Kommer du til at spille vand, mælk eller lignende på køkkenvægten, kan den altså fint klare det uden at gå i stykker. Desuden har den med vandtætheden den fordel, at den er nemmere at rengøre.

96
Beurer KS 25
95
Acaia Lunar
87
Esperanza EKS003
Tilføj Produkt
Pris247 kr2299 kr68 kr
KategoriDigitalDigitalDigital
Maksimal vægt3.0 kg2.0 kg5.0 kg
Aftagelig vægtskål-Nej-
Tilgængelig farveBlå, SortSort, SølvGrøn, Hvid, Sort
Materiale---
Målenøjagtighed--1.0 g
EgenskaberAutomatisk sluk-funktion, Overbelastningsindikator, TareringsfunktionAutomatisk sluk-funktion, Tareringsfunktion, Timer-
Andre måleenhederGram (g)Gram (g), Ounce (oz)-
Genopladeligt batteri---
Batteritype--CR2032
Batterier inkluderet---
Højde5.0 cm15.5 cm-
Dybde22.0 cm--
Bredde15.0 cm10.5 cm-
Vægt-270.0 g393.0 g

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Køkkenvægte

Den bedste køkkenvægt afhænger af, hvad du har behov for. Men her i artiklen kan du finde nogle af de bedste køkkenvægte på markedet lige nu, vurderet ud fra bruger- og ekspertanmeldelser, funktioner, specifikationer og pris.

I dag er den digitale køkkenvægt mest normal ?? den er også mere præcis end den analoge. Den analoge køkkenvægt har dog også en vis charme med et mere retro design, så det er alt i alt en smagssag.

De fleste køkkenvægte kan helst ikke klare mere end at blive tørret af med en fugtig klud. Nogle køkkenvægte kan dog vaskes i opvaskemaskinen. Men sørg altid for at læse dig frem til rengøring af køkkenvægten i brugermanualen.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Beurer KS 25
96
Beurer KS 25
247 kr 248.60 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.