TEST: De Bedste Metaldetektor i test 2024

Se alle Metaldetektorer i testen
4167 Anmeldelser
14 Produkter
74 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

83
Bosch GMS 120 Professional Bosch GMS 120 Professional Læs mere om produktet
  • Vejer 0.3 kg
  • Nem at benytte
  • God kvalitet
719 kr. 780.40 kr.
95
Fisher F44 Fisher F44 Læs mere om produktet
  • Detektor af Ej-jernholdig metal, Jernholdig metal, Magnetisk metal
  • Bruger batterier
  • Vejer 1.8 kg
  • Let at benytte
69 kr.
94
Nokta Simplex+ Nokta Simplex+ Læs mere om produktet
  • Premium valg
2595 kr.

Vores test af
Metaldetektorer giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Metaldetektorer på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Metaldetektor
  • Fordele og ulemper

Bedste Metaldetektor
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Metaldetektor mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Metaldetektor.

#1
Fisher
94
#2
Nokta
94
#3
Bounty Hunter
86
#4
Bosch
82
#5
4M
77

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Metaldetektor test

Metaldetektorer er efterhånden blevet ret populære, både til at finde ting, du har mistet, men også bare til at undersøge området for hemmelige skatte. Det er en sjov hobby, som byder på mange spændende overraskelser – og så en skøn tur ude i det blå.

Er du på udkig efter en god metaldetektor, er du havnet det helt rigtige sted. Vi har samlet de bedste metaldetektorer på markedet her på siden. Du kan også læse lidt om, hvad du bør overveje, når du skal investere i en metaldetektor.

Den bedste metaldetektor

Det er desværre ikke så simpelt, at vi kan sige, at én specifik metaldetektor er den bedste. Det afhænger nemlig af flere ting. Der er selvfølgelig metaldetektorer, som klarer sig godt på markedet blandt forbrugerne og eksperterne.

Men når du skal vælge en god metaldetektor, afhænger det også meget af, hvad du vil bruge den til. Det bør du altså først og fremmest tænke over. Du bør også tænke over, hvor du bor, hvor erfaren du er med en metaldetektor, og hvor mange penge du vil bruge på en metaldetektor.

Hvad skal du bruge en metaldetektor til?

Det første du bør spørge dig selv om er altså, hvad du skal bruge en metaldetektor til.

Skal du bruge metaldetektoren til at finde mønter og smykker – måske ting du har mistet? Eller skal du bruge metaldetektoren til at finde gamle genstande som relikvier, gamle mønter og lignende fra fortiden?

De fleste metaldetektorer kan fint bruges til at søge efter smykker og mønter, og her er det faktisk en fordel at gå efter de metaldetektorer, som koster under 3-4.000 kroner. Det eneste, du bør sikre dig er, at du vælger en metaldetektor med en ikke for høj frekvens, og at den er på enkeltfrekvens. Gerne under 15 kHz. Desuden bør du heller ikke vælge en PI, eller såkaldt Pulse Induction metaldetektor, da den er lavet til at søge i saltvand, eller til primært guld.

Til relikviesøgning, som gamle mønter og andre metalgenstande fra fortiden, kan en lignende metaldetektor også fint bruges. Men er du mere erfaren og på udkig efter en lidt bedre model, kan du blandt andet overveje at gå efter en med en lidt højere frekvens (op til 20 kHz), og gerne med mulighed for at justere grænseværdierne. Desuden er det også en fordel, at den kan give en lyd, når den finder metal.

Metaldetektor på stranden

Skal du primært bruge metaldetektor på stranden, kan det være godt at kigge lidt på, præcist hvor på stranden, du skal bruge den. Skal du bare søge i tørt sand, kan de almindelige modeller fint bruges – de samme som til søgning efter relikvier, mønter og smykker.

Skal du derimod kunne søge i vådt sand, ved vandkanten og i saltvand, bør du gå efter en metaldetektor som er PI eller med multifrekvens. Med multifrekvens får du en større dybde, der giver dig et bedre søgefelt. Desuden bør du kigge på, om metaldetektoren er vandtæt – især hvis du skal på dybere vand, eller hvis du faktisk har planer om at dykke med den.

Erfaring med metaldetektor

En anden ting du bør overveje, er hvor erfaren du er med en metaldetektor. Har du aldrig prøvet en metaldetektor før, så er det en god idé at gå efter en begyndermaskine. De fleste metaldetektorer til begyndere koster omkring 1.500 til 3.000 kroner. Billigere modeller går i højere grad ind under legetøjskategorien.

Generelt kan det dog siges, at alle metaldetektorer kan finde metal. Forskellen i pris har dog at gøre med funktioner og deres evne til at finde metal.

Budget

Der er efterhånden ikke noget nyt i, at pris og kvalitet hænger sammen – sådan er det oftest. Så hvis du vil investere i en god metaldetektor, skal du nok regne med at smide lidt penge efter den. Du kan ikke regne med at få en særligt god metaldetektor til under 1.500 kroner – så er det nærmere et stykke legetøj.

De bedste begyndermaskiner koster omkring 1.000-3.000 kroner, men du kan også finde en udmærket model til 900-1.000 kroner, hvis du ikke har så meget at gøre med. Er du derimod mere øvet, og vil du gerne gå mere op i søgning med metaldetektor, kan du godt gå efter de dyrere modeller til 4-5.000 kroner. En dyrere metaldetektor giver dig flere funktioner, der kan være en fordel til mere avanceret søgning.

Batteri

Det kan være en fordel at gå efter en metaldetektor med et genopladeligt batteri. De koster selvfølgelig lidt mere, men det vil hurtigt kunne svare sig, fordi du slipper for at skulle købe batterier hele tiden. Du kan også vælge en model med en strømindikator, der fortæller dig, hvor meget batteri, der er tilbage på metaldetektoren – det er især rart, hvis du vil undgå at stå ude i naturen med en metaldetektor, der løber tør for strøm.

Søgning med metaldetektor – en fed hobby i den friske luft

Med en metaldetektor kan de lange gåture i naturen gøres endnu sjovere. Det er selvfølgelig dejligt i forvejen at få masser af frisk luft og motion, men det er bare lidt sjovere, når du kan gå rundt på landområder og strande og søge efter gemte skatte med en metaldetektor.

Af andre gode hobbyer i gåturen kan vi anbefale droneflyvning – en sjov hobby for både børn og voksne. Find de bedste droner her.

Der er stor spænding i at gå rundt og søge, og pludselig begynder metaldetektoren at bippe. Har du mon fundet noget særligt – en sjælden mønt? Eller er det bare et rustent søm eller lignende?

Når du finder gamle mønter, smykker eller lignende relikvier fra fortiden, skal du dog være opmærksom på, at det kan være danefæ. Her har du pligt til at indberette dit fund til et museum, og du må helst ikke fjerne dit fund fra området, da det er vigtigt, at det præcise findested bliver dokumenteret. Både for dokumentationens skyld, men også i tilfælde af at arkæologer eller andre fagkyndige skal ud og lede efter flere relikvier fra området.

En metaldetektor er også et rigtig smart redskab at have ved hånden, hvis du mister din forlovelsesring eller et andet særligt smykke i naturen. Med metaldetektoren kan du nemlig være heldig at finde det, du har tabt igen. Finder du også andre moderne smykker – som altså ikke er danefæ – skal de indleveres til hittegodskontoret.

95
Fisher F44
94
Nokta Simplex+
83
Bosch GMS 120 Professional
Tilføj Produkt
Pris69 kr2595 kr719 kr
DetektorEj-jernholdig metal, Jernholdig metal, Magnetisk metalEj-jernholdig metal, Jernholdig metal, Magnetisk metal-
EnergikildeBatteriBatteri-
Batteritype---
Batterikapacitet---
Antal batterier2 batterier--
Batterispænding---
Antal batterier & batterilevetid---
Egenskaber---
Materiale---
IP Klassificering-IP 68-
Alder (fra)---
Længde-1320 mm-
Højde---
Bredde---
Vægt1.8 kg1.3 kg0.3 kg
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Fisher F44
95
Fisher F44
69 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.