TEST: De Bedste Droner i test 2021 - Toppricer

TEST: De Bedste Droner i test 2021

I denne artikel har vi samlet 26 af de bedste Droner, du kan finde på markedet lige nu. Droner her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 9212 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Drone. Så er du på udkig efter den helt rigtige Drone til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Droner her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mikkel Christensen
9212 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
26 Produkter
Sidst opdateret: okt 14, 2021
89 timer Tid brugt
Mikkel Christensen

Mikkel elsker at gaming og underholdning, så han ved alt om elektronik og gamingudstyr. Han er dog heller ikke bleg for at hoppe et smut i haven og fyre op for gasgrillen eller sætte gang i robotplæneklipperen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Vores test af Droner giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Droner på markedet i 2021
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Droner
 • Fordele og ulemper

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug de 3 ikoner til at sammenligne eller se anmeldelser af produkterne.

DJI Mavic 2 Zoom drone 96
DJI Phantom 4 Advanced 92
Ryze Tello 88
DJI Mavic Mini 96 DJI Mavic 2 Pro 96
Pris 8695 kr 11699 kr 49 kr 307 kr 10790 kr
RC Type Drone Drone Drone Drone Drone
Drone Helikopterdrone Helikopterdrone Helikopterdrone Helikopterdrone Helikopterdrone
Kommunikation GLONASS, GPS GLONASS, GPS - GLONASS, GPS GLONASS, GPS
Egenskaber Gimbal støtte, Hukommelseskort læser, Kamera, LED pære, Radiosender Gimbal støtte, Kamera, LED pære, Mobilapp, Radiosender Kamera, LED pære, Radiosender Gimbal støtte, Kamera, Mobilapp Gimbal støtte
Maks. Hastighed 72.0 km/h 72.0 km/h 29.0 km/h 47.0 km/h 72.0 km/h
Batteritype LiPo LiPo LiPo LiPo LiPo
Opladningstype USB USB USB USB -
Batterikapacitet 3850.0 mAh 5870.0 mAh 1100.0 mAh - 3850.0 mAh
Spænding (Volt) 15.4 V 15.2 V 3.8 V - -
Lagringsformat microSD microSD - microSD microSD
Maks. flyvetid 31.0 min 30.0 min 13.0 min 30.0 min 31.0 min
Antal propeller 4 stk 4 stk 4 stk 4 stk 4 stk
Kamerafunktioner HDR, Sekvenstagning, Single Shot Sekvenstagning, Single Shot - Single Shot HDR
Sensorformat 1/2,3" (6,17x4,55) - - 1/2,3" (6,17x4,55) 1/2,3" (6,17x4,55)
Videoegenskaber Videooptagelse, Videostreaming Videooptagelse, Videostreaming - Videooptagelse, Videostreaming Videooptagelse
Opladningstid - 210.0 min - - 90.0 min
Maks. rækkevidde 6000.0 m 6000.0 m 100.0 m - 8000.0 m
Vægt 750.0 g 1368.0 g 80.0 g 249.0 g 907.0 g

Vælge den rigtige drone

Flere og flere benytter sig af droner, om det er til hobby brug derhjemme eller om det er til professionelt arbejde. Så fungerer dronen perfekt, da den kan give nogle helt nye muligheder og perspektiver, i forhold til at filme og tage billeder.

Droner startede ud, som noget kun professionelle eller militære brugte, men da droner er blevet billigere at lave, samtidigt med at de er blevet mindre og letterer at styre, har flere folk fået øjnene op for droner. Som sagt skyldes dette den faldende pris, som gør at droner er kommet ned i et prisleje, hvor de fleste kan være med, uden at skulle sprænge banken, for at få råd til en drone.

Droner er uden tvivl en del af fremtiden for fotografer, da den besidder en store alsidighed, hvilket kan give muligheder for nye perspektiver til fotografen. Derfor er droner, som en del af muligheden for at tage gode billeder, helt klart en del af fremtiden.

Udover at dronen kan benyttes til fotografier, er dronen også utrolig sjov at lege med. Og flere og flere benytter drone flyvning som hobby. Her kan dronen benyttes i modelflyveklubber, hvis man vil have et stort areal at flyve på.

Alle disse ting har gjort at dronen er blevet utrolig populære både som hobby objekt, men også i arbejdssammenhænge. Dette betyder også at der er utrolig mange forskellige typer af modeller, der besidder forskellige egenskaber. Hvis du er på udgik efter en drone, om det er til hobby brug eller i mere professionel sammenhæng, kan drone markedet være en anelse forvirrende at finde rundt i. Denne guide vil gennemgå det vigtigste fra lovgivning, typer af droner og behov. Så du er godt klædt på, når du skal vælge den rigtige drone til dig. 

Regler og lovgivning

Når du skal bruge en drone, er det vigtigt at du har styr på, hvordan lovgivningen er på området. Lovgivningen afhænger af hvilken type af drone du benytter dig af. På trods af reglerne kan virke lidt kompliceret, vil de prøve at blive formidlet i letforståeligt sprog.

Lovgivningen inden for droner kan inddeles i tre kategorier. Kategorierne er den den åbne, den specifikke og den certificerede. Størstedelen af de droner, du som forbruger vil kunne købe vil være i den åbne kategori, derfor vil det også være den lovgivning der vil blive gennemgået. Skulle du have en drone i en anden kategori, kan du tjekke trafikstyrelsens hjemmeside, for at få styr på reglerne. 

Den åbne kategori for droner, dækker over droner under 25 kg, modelfly, modelhelikopter m.m. Droner i denne kategori, vil fra producentens side blive mærket med et A og derefter et tal. Tallet afgøre hvilken “vægtklasse” som dronen er i. Hvordan reglerne er for de forskellige droner i den åbne kategori i forhold til “vægtklasse” vil kigges på nu.

De forskellige “vægtklasser” for droner i den åbne kategori er under 500 gram, under 2 kilo og 25 kilo. Disse vægtklasser er mærket henholdsvis A1, A2 og A3, med A1 som den mindst vægt, A2 som den midterste og A3 som den tunge. Der er mange ligheder i lovgivningen de forskellige vægtklasser imellem, men dog en lille forskel.

A1 droner under 500 gram 

 • Besiddelse af dronetegn. 
 • Ingen overflyvningen af personer.
 • Maksimalt flyvningen 120 meter over jorden.
 • Overholde dronebekendtgørelsen restriktioner.

A2 droner under 2 kilo

 • Besiddelse af dronetegn. 
 • Flyvningen skal foregå mindst 50 meter fra mennesker.
 • Maksimalt flyvningen 120 meter over jorden.
 • Overholde dronebekendtgørelsen restriktioner.

A3 droner under 25 kilo

 • Besiddelse af dronetegn. 
 • Ingen overflyvningen af personer.
 • Minimumsafstand til bygninger og erhverv er 150 meter.
 • Maksimalt flyvningen 120 meter over jorden. 
 • Overholde dronebekendtgørelsen restriktioner.

Udover de forskellige regler der er til hver “vægtklasse” i den åbne kategori, er der også nogle generelle regler, du skal følge.

Forsikring

De generelle regler for flyvning med droner er at din drone skal være ansvarsforsikret. Dog er der undtagelser, hvor det ikke er en nødvendighed. Dette er, hvis din drone vejer under 250 gram og har en topfart under 68 km/t.

Dronetegn

Ønsker du at kunne flyve med din droner i det danske luftrum, er det et lovkrav at du registrere dig som drone pilot på trafikstyrelsen hjemmeside. Det er derudover også et lovkrav at du minimum skal være 15 år gammel, for at kunne flyve i dansk luftrum. Er du medlem af flyveklub og flyver på klubbens område, er aldersgrænsen underordnet. Det samme gælder for brug af drone indendørs.

Privatlivets fred

Når du skal flyve med din drone, er det vigtigt at overholder reglerne for privatlivets fred. Reglerne om privatlivets fred handler om at, hvis en beboelsesejendom har en hæk, mur eller stakit må der ikke overflyves, ved mindre ejeren af ejendommen har givet tilladelse. Derudover skal du holde 2.5 meters afstand til beboelsesejendommen, ved mindre du igen har fået tilladelse af ejeren. Har du fået tilladelse, skal du give ejerne information inden du flyver med din drone over ejendommen.

Droneluftrum

En anden ting du skal være klar over inden du flyver, er at være opdateret på om der er nogle restriktioner mod drone flyvninger i det område du ønsker at flyve. Dette kan du tjekke ved enten at benytte Droneluftrums app eller deres hjemmeside Droneluftrums.dk.

Hvad skal jeg så have med?

Efter denne lange gennemgang kan man godt blive lidt forvirret over, hvad man egentlig skal have med, når man skal ud og flyve med sin drone. Alt du behøver for at være dækket ind, er dronebevis, forsikringspolice og registreringsbevis på dronen. Samtidigt med at du er sikker på, at området du flyver i ikke har nogle restriktioner.

Ændring af lovgivning

Lovgivningen står dog til at blive ændret fra 1. januar 2023. Hvis du gerne vil se, hvilke ændringer der sker inden for området for droneflyvning kan du tjekke trafikstyrelsen bekendtgørelse, som vil komme ud den 1. januar 2023

Typer af droner

Når du skal vælge en drone, er det vigtigt at du vælger en drone der passer til dit behov, da der nemlig er stor forskel på typer af droner. Groft sagt kan man inddele droner i fire kategorier. Kategorierne af droner er legetøjsdroner, FPV/racingdroner, fotodroner og droner til industrielt brug. Hver af disse droner hver deres fordele og ulemper afhængigt af, hvad du skal bruge dronen til. Hvad fordelene og ulemperne er, vil blive gennemgået nu.

Legetøjsdroner

Legetøjsdroner er kendt ved at de er den mindste type af droner, hvor vægten er omkring 250 gram. Grundet dette er legetøjsdroner også mindre end de andre typer af droner. Legetøjsdroner er gode til nybegyndere, der gerne vil lære at flyve med droner. Dette skyldes at grundet deres lave tyngdepunkt er de lettere at styre. Derudover er prisen på legetøjsdroner lavest af det fire typer af droner. Prisen er på omkring 700-1200 kroner. Som tidligere nævnt besidder legetøjsdroner, der er under 500 gram heller ikke de samme krav i forhold til forsikring og tilladelser, hvilket gør det nemt at komme i gang med at flyve med legetøjsdroner.

FPV/racingdroner 

Den næste type af drone er FPV/racingdronen. FPV står for first person view, og betyder at du igennem dronens kamera, kan se det fra dronens perpektiv. Denne form for drone kan opnå høje hastigheder, og kan udføre vilde manøvre ved at flyve gennem små åbninger. Vægten er heller ikke særlig høj, da kameraet er meget småt og typiske levere billeder i dårlig kvalitet. Grundet de realistiske billeder af dronen du oplever gennem FPV teknologien, er denne type af drone blevet utrolig populær. På trods af at prisen ikke er mere end 2000 kroner,  giver dronen en høj underholdningsværdi. Dog kræver det at man som pilot har lidt erfaring med drone flyvning, da dronens fart og pludselige bevægelser kan være svære at styre som nybegynder. 

Videodroner

Den tredje type af drone, er en videodrone. Som navnet også antyder er denne type drone designet til at tage film og fotos. Dronen har derfor et kamera, som er lavet til at kunne lave gode billeder. Grundet at video dronen er lavet til fotos og film, agerer den meget stabilt i luften og laver langsomme bevægelser, der gør det lettere at styre, så du kan tage nogle gode billeder. Videodronen er i besiddelse af en højdemåler og en GPS modtager, disse to ting sørger for at dronen bliver på det samme sted, hvis du slipper kontrollen. Da du som pilot af videodronen har fokus på at tage billeder, hjælper dronens indbyggede sensorer dig også med undgå at flyve ind i andre ting, og derved ødelægge dronen. I forhold til prisen på en videodrone, så koster den i prislejet mellem 7000-13.000 kroner. Denne høje pris kan afskrække nogle, og er betydeligt højere end legetøjsdronen og racingdronen, men da videodronen også opfylder et helt andet behov, er det svært at sammenligne disse typer af droner. 

Droner til industrielle

Den sidste type drone, er dronen til industrielt brug. Dette er typisk ikke en drone, som vil fungere til den “normale” danskers brug. Dette skyldes først og fremmest prisen, som er kan gå fra alt til 20.000 og helt op til 60.000 kroner eller mere. Derudover er denne type af drone også designet til et specifikt behovsområde, disse behovsområder kan være 3D scanning af bygninger, inspektioner, opmåling af jord eller andre industrielle formål.

Hvilken af disse fire typer af droner som passer bedst til dig afhænger meget af dit behov. Netop behov i forhold til brugen af dronen, er det næste der vil blive gennemgået.

Behov

En af de vigtigste ting du skal have styr på for at finde den perfekte drone til dig, er at have styr på hvilket behov din drone skal opfylde. Det første der er relevant at kigge på her, er det rådighedsbeløb du har til at købe, forsikre og forbruge på din drone. Som tidligere gennemgået er den dyreste af de typiske drone typer videodronen, mens legetøjsdronen er den billigste. Udover anskaffelsesprisen skal du også tænke på at du skal betale for forsikring, og på et tidspunkt vil du også skulle betale for vedligeholdelse, reparation og batterier til din drone. En anden ting du skal tænke på i forhold til dit budget, er alle de ekstra ting og funktioner du kan tilkøbe til din drone. Hvilke ekstra ting du kan købe vil blive gennemgået senere, men tænk over at købe en billigere drone. Hvis der er nogle ekstra funktioner, som er et must at have på din drone, men som du ikke har råd til i forhold til dit budget. Derfor er det vigtigt at du køber en drone, som du ikke bare kan betale for nu, men også har råd til i det lange løb.

Udover at du skal holde dig til dit budget, er det vigtigt at vide hvilket behov du vil have opfyldt af dronen. Er du totalt nybegynder indenfor drone flyvninger, og vil gerne lære at flyve med en drone. Så vil en legetøjsdronen, være en god start. Da du for forholdsvis få penge, får oplevelsen af at flyve med en drone. Er du derimod mere erfaren, og flyver i klub eller konkurrerer i løb mod andre droner. Vil det være god ide at købe en racingdrone. Da du vil kunne flere ting i luften med racingdronen, som erfaren drone flyver. Samtidigt med at dine venner i klubben, ikke vil være bedre end dig på grund af at deres drone er af bedre kvalitet.

Er du professionel fotograf eller har en stor passion for fotos og videoer,  vil det være optimalt at købe en videodrone. På trods af denne højere pris, giver videodronen dig en helt ny dimension i forhold til at opnå flotte billeder. Videodronen er som tidligere gennemgået også meget let at styre, så på trods af at du, som fotograf ikke har den store erfaring med drone flyvning. Vil du hurtigt få styr på det, og videodronen vil give dig nogle utrolig flotte billeder.

Har du et meget specifikt behov der skal opfyldes, som fx opmåling af landjord eller inspektion, så vil du kunne erhverve en drone til industrielt brug. Denne type er som tidligere nævnt meget dyr, og derfor vil det typisk være virksomheder eller selvstændige der vil have behov for en sådan type drone.

For at opsummere, hvilken drone du skal vælge i forhold til dit behov, så vil legetøjsdronen være til dig der gerne vil igang med at flyve med droner. Racingdronen er til dig der tager din drone flyvninger lidt mere seriøst og har erfaring med droneflyvning. Går du i stedet efter at få nogle optimale billeder ud af dine drone, vil videodronen være perfekt. Til sidst vil industri dronen være til dig som har et meget specifikt behov. Snak med forhandleren om den specifikke drone, vil kunne udfylde dit meget specifikke behov. 

Ekstra ting

Når det kommer til ekstra ting, du kan få til din drone, er der mange forskellige ting, som du kan købe. Nogle vil blive set som essentielle ting, mens andre bare er en ekstra luksus. Du skal derfor overveje, hvilke egenskaber der er nødvendige for dig. For nogle er billedkvalitet alfa og omega, mens det for andre er fart og størrelse der er det vigtigste. Nedenstående vil de vigtigste egenskaber, som du kan tilkøbe til din drone gennemgås.

Med eller uden kamera 

Den første ting er et kamera til din drone. Nogle droner kan købes med en fastmonteret kamera, mens andre droner kan du tilkøbe et kamera, som du selv skal montere på dronen. Det er typisk de lidt større droner du kan skal tilkøbe kamera til. Her kan du montere systemkameraer eller videokamera. De fleste videodroner besidder et fastmonteret kamera i en 3-akset gimbal der er med til at holde billedet skarpt. Der er dog stor forskel på typerne af kamera der er fastmonteret på dronerne. Det er derfor en god ide at teste dronens kamera kvalitet, inden du købet dronen. For at sikre at den kvalitet kameraet besidder, og er det som du leder efter.

I forlængelse af kameraet, så vil der typisk være nogle sensorer i kameraet det skal hjælpe med at give et skarpt billede. De små droner har typisk en 1/2.3 sensor, mens de større droner har en micro 4/3-sensor, jo større sensoren er, desto skarpere og bedre belysninger får billedet.

Batteri

I forhold til batteritid, så er batteritiden på de forskellige droner ikke en af de ting der adskiller dem fra hianden. Dette skyldes at jo større dronen, jo mere energi kræves der også, så på trods af et større batteri, besidder den ikke længere batteritid end små droner. Derfor er batteritiden meget ens, de forskellige droner i mellem. Batteritiden er typisk på omkring 20 til 30 minutter, inden dronen skal have nye batterier i. Det er derfor at foretrække at have ekstra batterier med, når du skal flyve med din drone, så du undgår den løber tør for strøm. En god ide inden køb af dronen, vil derfor være at have styr på, hvad batterierne til din drone koster. Da du på den måde vil kunne spare penge i det lange løb.

Hastighed og rækkevidde

Når det kommer til hastighed på din drone, så varierer det meget. De små droner vil typisk kunne flyve med en maksimal hastighed på 40-50 km/t, hvorimod de større droner kan nå en hastighed på helt op til 80 km/t. Så afhængigt af om du skal kunne følge med en bil eller motorcykel, så vil det være en god ide at købe en større drone, der kan flyve hurtigt, hvis det er dit behov.

En anden ting der også er stor forskel droner imellem er deres rækkevidde. Nogle droner kan flyve langt, mens andre ikke kan. Typisk vil alle droner kunne klare en afstand på 30 meter, mens andre kan klare op til flere kilometer. Droner der er koblet på WIFI forbindelse, vil typisk få problemer over 100 meter. Jo større end rækkevidde en drone har, jo dyrer plejer dronen også at være.

Størrelse og vægt

Størrelsen og vægten på din drone kan have store fordele og ulemper. Små droner der ikke vejer særligt meget, kan være meget lette at have med, da de kan være i en kameratasken. Dog vil man som også gennemgået gå lidt på kompromi, med dronens andre egensakber, hvis man køber en lille drone. 

Store droner kan på trods af deres bedre kvalitet, være noget mere bøvlet at skulle fragte med omkring kræver mere plads, når alt dronens udstyr skal med. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du vil have en lille fiks drone eller en stor avanceret drone. 

Indbyggede funktioner

Du kan købe droner der besidder mange indbyggede funktioner, der kan være gavnlig. En af disse funktioner er intelligente flyvefunktioner. Denne funktion er smart til dig der tager billeder med dronen. Da du kan bede dronen om at cirkulere om et bestemt motiv. 

En anden smart ting, er antikollisionssensorer der er med til at sørge for, at dronen ikke flyver ind i grene eller andre forhindringer.

Opdater din drone

Noget du skal huske at gøre til en vane inden du drager afsted med din drone, er at sørge for at din drone er opdateret. Dette gælder på både apps og software. Både selve dronen, dronens controller og batterierne har indbygget firmware, der skal holdes opdateres til den nyeste version inden dronen kan flyve. Har du glemt dette, kan det være utrolig træls at skulle bruge en times tid, på at få opdateret det hele inden du kan komme i gang med at flyve. Derfor er det en god ide at få gjort det til en vane at opdatere din drone. Måden du rent teknisk opdaterer din drone, er at tage vingerne af dronen, tænde din drone og controller og herefter følge anvisninger. Hvis du er i besiddelse af flere batterier, skal du huske at opdatere dronen med hver eneste af batteriere, så de også er opdateret

Hvad er så det vigtigste?

Efter denne lange grundige gennemgang, skulle du gerne være klædt på til at kunne vælge den drone der passer bedst til dig og dit behov. For at slå de vigtigste punkter fast så er det, at få fastlagt et budget. Efter at have dette på plads, vil det være at kigge efter type af drone, og hvilke egenskaber som størrelse, rækkevidde, kamera, batteritid og indbyggede funktioner, som du vægter højest.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Droner

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange droner?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes droner til flere forskellige prisklasser.

Hvilken Drone er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste droner på markedet i 2021. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
DJI Mavic 2 Zoom drone 96
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.