TEST: De Bedste Øretermometer i test 2022

I denne artikel har vi samlet 12 af de bedste Øretermometre, du kan finde på markedet lige nu. Øretermometre her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 13664 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Øretermometer. Så er du på udkig efter den helt rigtige Øretermometer til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Øretermometre her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Nanna Møller Jørgensen
13664 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
12 Produkter
Sidst opdateret: aug 3, 2022
85 timer Tid brugt
Nanna Møller Jørgensen

Nanna er vores grafiske designer, og oven i det elsker hun at lave mad og bage. Derfor ved hun selvfølgelig også en hel del om køkkenmaskiner, blendere og foodprocessorer. Hun er ikke bare god til at smide en lækker kage eller lasagne i ovnen, men kan også smække en lækker hjemmeside sammen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Øretermometer i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Braun ThermoScan 6 IRT6515 96
PREMIUM VALG
Braun ThermoScan 7 IRT6520 90
BEDST TIL PRISEN
Valmed Infrarødt Øretermometer 80
Tilføj Produkt
Pris386 kr312 kr140 kr
Egenskaber (Termometer)Infrarød målingHukommelsesfunktionAutomatisk slukning, Beskyttelseshætte, Hukommelsesfunktion, Infrarød måling
Anvendelsesområde (Termometer) Øre Øre Øre
Min. Temperatur34 °C37 °C-
Maks. Temperatur-40 °C-
Testtid-- 1 sec
Temperaturafvigelse-- 0.2 °C
Hukommelsespladser-- 10 stk
Målgruppe Børn Børn, Voksen-
Strømforsyning Batterier Batterier Batterier
Højde---
Bredde---
Længde---
Vægt---
Antal dele---

Bedste Øretermometer under 175 kr. Top 3

Hvilket Øretermometer mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Øretermometer.

#1
Braun
92
#2
Salter
84
#3
Medisana
83
#4
Tommee Tippee
82
#5
Valmed
80

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvad er et øretermometer, og hvad bruges det til.

Et øretermometer bruges til at tage og måle din kropstemperatur. Ved brug af infrarøde teknologier kan du måle temperaturen i øret, hvilket sker tæt på kroppens temperatur center i hjernen. Det er den hurtigste og nemmeste måde at tage kropstemperaturen på. Derved ved om det bare er en varm følelse eller en feber du sidder med. Et øretermometer er en vigtig ting at have i dit medicinskab eller i pusletasken så du hurtigt kan tage temperaturen og dermed om dit barn skal blive hjemme fra børnehave eller skole eller en tur til lægen. Inden køb af øretermometer skal du overveje følgende:
 • Budget – hvor meget vil du bruge?
 • Hvor tit skal øretermometeret bruges?
 • Hvor hurtig skal målingen være?
 • Hvem skal bruge øretermometeret – er det et barn eller voksen?

Hvor nøjagtig er et øretermometer 

Et termometer er det næst mest nøjagtige termometer, efter et endetarms termometer. Du måler temperaturen ved trommehinden og det omkringliggende væv via infrarøds teknologier, hvilket sker tæt på kroppens temperatur center i hjernen.

Øretermometer til babyer 

Hos babyer under et år kan målingen dog være upræcise. Et øretermometer er dog mindre generende for barnet og vil evt. kunne bruges til en pejling på om det er nødvendigt at tage temperaturen i endetarmen eller om et besøg til til lægen er nødvendig eller eller ej.

Hvornår har jeg feber

Din normale kropstemperatur ligger i intervallet på 36,5° – 37,5°C når den måles i endetarmen. Temperaturen kan forekomme lavere når den er målt i øret eller munden. Temperaturen er dog meget individuelt fra person til person. Feber defineres som kerne temperatur over 38°C målt i endetarmen. 

Hvor lang tid skal jeg måle

Det kommer an på hvilken model af øretermometer du bruger. Nogle modeller kan tage helt ned til 1 sekund om at måle din temperatur og andre kan tage op til 30 sek. Øretermometer er den hurtigste metode til at måle kropstemperatur. Det er også den metode du ser mest i praksis på hospitaler og lægehuse. Skal du dog have en helt præcis temperatur er det bedst at bruge et endetarms termometer.

Hvor meget skal man lægge til når man bruger et øretermometer 

Når du måler din temperatur i øret skal du nemlig ofte, lægge en halv varmegrad til. Du skal dog huske at følge vejledningen, for nogle termometre har denne forskel indbygget allerede og ligger det selv til, mens andre kræver du selv lige husker på den regel.
1

Omron GentleTemp 521 Anmeldelse

Omron GentleTemp 521
80
Specifikationer
 • Egenskaber (Termometer): Termometre
 • Anvendelsesområde (Termometer): Automatisk slukning, Batteriindikator, Beskyttelseshætte, Celsius / Fahrenheit, Hukommelsesfunktion, Lydindikator
 • Min. Temperatur: Øre

Flere Specifikationer: Testtid - 1 sec; Hukommelsespladser - 25; Målgruppe - Børn; Strømforsyning - Batterier; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Omron GentleTemp 521

Dette Gentle Temp 521-øretermometer fra OMRON giver hurtige og komfortable temperatur aflæsninger af trommehinden. Den infrarøde teknologi tillader 1 sekunds aflæsninger. Dette er især vigtigt med nyfødte babyer, da de hurtigt kan udvikle høj feber. Med dette Gentle Temp 521-termometer fra OMRON har brugeren tre termometre i ét, da denne Gentle Temp også kan måle overfladetemperaturer på objekter for eksempel på en mælkeflaske eller siden af en babys badekar samt omgivelsestemperaturen. Tjek også vores guide til badelegetøj til badekaret.

Dette touch-termometer har også en hukommelsesfunktion, som opbevarer 25 aflæsninger, så du nemt kan se, om temperaturen falder eller stiger.

 • 1 sekunds aflæsning
 • 3-i-1-anvendelse: I øret, på overflader og omgivelsestemperatur
 • velegnet til små børn
 • Nem at aflæse, stor, baggrundsbelyst skærm
 • Hukommelsesfunktion til 25 aflæsninger
 • Valg af temperaturdisplay i °C eller °F
 • Slukker automatisk
2

Braun ThermoScan 7 IRT6520 Anmeldelse

Braun ThermoScan 7 IRT6520
80
Specifikationer
 • Egenskaber (Termometer): Termometre
 • Anvendelsesområde (Termometer): Hukommelsesfunktion
 • Min. Temperatur: Øre

Flere Specifikationer: Testtid - 3 sec; Hukommelsespladser - 9; Målgruppe - Børn, Voksen; Strømforsyning - Batterier; Højde - 37.0 °C; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Braun ThermoScan 7 IRT6520

Øretermometer er udstyret med en Age Smart funktion der nemt giver dig dit barns reelle temperatur, farvekodet display til at aflæse resultat (grøn-gul-rød), pre-opvarmet tip som giver præcis aflæsning, hurtig, nem og rar at bruge for alle aldre, med udskiftelig linse filter. Braun Thermoscan 7 er også mange foretrukket blandt mange læger, hvilket i sig selv siger meget om kvaliteten

 • Age smart funktion
 • Farvekode display
 • Slukker automatisk efter 60 sekunder uden aktivitet
 • Braun ThermoScan har hukommelsesfunktion for 9 målinger.
 • Temperaturskala: 34 – 42,2 °C
 • Inkludere Probe Omslag x 20
 • Inkludere AA-batteri x 2
3

Chicco Infrarødt Øretermometer Anmeldelse

Chicco Infrarødt Øretermometer
80
Specifikationer
 • Egenskaber (Termometer): Feber alarm, Hukommelsesfunktion, Infrarød måling, Lydindikator
 • Anvendelsesområde (Termometer): Øre
 • Min. Temperatur:

Flere Specifikationer: Hukommelsespladser - 25 stk; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Chicco Infrarødt Øretermometer

Infrarød øretermometer fra Chicco. Hurtigt, nemt og brugervenligt termometer i fint design. Giver hurtig og præcis måling. Kommer med praktisk opbevaringsæske samt 20 engangs-kapsler der sikrer optimal hygiejne ved brug. Gemmer de sidste 25 målinger. Temperatur alarm ved målinger over 37,5 grader C. 

 • Nem og hurtig at anvende
 • Bipper ved temperatur over 37,5 grader C (99,5 grader F)
 • Bipper ved afsluttet måling
 • Måler hurtigt temperaturen
 • Inkluderer en praktisk holder

Kilder

sundhed.dk 

Bag sundhed.dk står regionerne, kommunerne og Sundhedsministeriet. Sundhed.dk er den samlede indgang til det digitale sundhedsvæsen. Bag indgangen står de offentlige parter på sundhedsområdet. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/undersoegelser/undersoegelser/oevrige-undersoegelser/temperaturmaaling/

apotektets.dk

apotekets er udviklet med faglighed og omtanke. På apoteket har de altid fulgt med, analyseret og vurderet. De ved, hvad der virker. 

https://www.apotekets.dk/raad-og-vejledning/feber/hvilken-type-termometer-skal-jeg-vaelge/

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Braun ThermoScan 6 IRT6515
96
Braun ThermoScan 6 IRT6515
389.80 kr 386 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.