TEST: De Bedste Røgalarmer i test 2024

Se alle Røgalarmer i testen
18115 Anmeldelser
59 Produkter
54 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

86
Nexa KD-134A Nexa KD-134A Læs mere om produktet
 • God pris
 • Effekt og hurtig
 • Nem opsætning
83 kr. 111.00 kr.
94
E-Line KD-127C E-Line KD-127C Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
 • Nem at opsætte
 • Enkelt design
48 kr. 52.60 kr.
91
Fireangel WST-230 Fireangel WST-230 Læs mere om produktet
 • Premium valg
820 kr.

Bedste Røgalarm
under 300 kr.

Top 3

Hvilket Røgalarme mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Røgalarme.

#1
E-Line
94
#2
Google
94
#3
Kidde
94
#4
Honeywell
94
#5
Ei Electronics
93

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Det bør du vide om røgalarmer

Når de fleste mennesker flytter, tænker de først og fremmest på at få indrettet hjemmet så hurtigt som muligt, så det er beboeligt. Dog bør du også huske at sørge for at købe en røgalarm. Det kan godt være, at det er rart med en aircondition eller en Wi-Fi forstærker. Men en røgalarm er langt vigtigere, da den kan redde dit og din families liv.

En røgalarm er desuden ikke en særlig stor investering, da den ikke koster ret meget. Du kan derfor for meget små penge montere en røgalarm i samtlige rum i din bolig. Hvis uheldet skulle være ude, og der opstår en brand i dit hjem, vil du være taknemmelig for denne lille investering samt den tid, du brugte på at sætte røgalarmerne op.

Hvad er en røgalarm?

En røgalarm til private boliger er et lille apparat, der monteres i loftet i alle eller de fleste rum i et hjem. Røgalarmen er konstrueret således, at den giver besked til beboerne, hvis der er en kraftig røgudvikling. Røgalarmer er derfor med til at redde menneskeliv, da den gør opmærksom på, at der er opstået en brand og en deraf følgende røg.

Vælg mellem to typer røgalarmer

Der findes to forskellige typer røgalarmer, du kan vælge mellem. Den ene type er en ionisk røgalarm, og den anden er en optisk røgalarm. De to typer røgalarmer har hver deres egenskaber, som du bør kende, inden du springer ud i et køb.

Ioniske røgalarmer

En ionisk røgalarm er forsynet med et meget avanceret målesystem, der ”føler” eller ”mærker” røgen i et rum. Denne type røgalarm er effektiv, når det kommer til at reagere på både synlig og usynlig røg.

Falder dit valg på ioniske røgalarmer, bør du have in mente, at de er velegnet til at opdage det, der bliver kaldt for åbne brande med adgang til ilt. Det vil sige, at de er yderst effektive til at give besked, hvis der opstår en brand i eksempelvis:

 • Papirkurve
 • Elektronik
 • Fedtbrand i et køkken eller lignende

Optiske røgalarmer

Optiske røgalarmer er udstyret med infrarødt lys, der kan ”se” røg. Det betyder, at røgalarmen er i stand til at måle, hvor stort et indhold af synlige røgpartikler, der er i det pågældende rum, hvor den er sat op.

Denne type røgalarm er bedst i forbindelse med ulmende brande. Det vil sige brande, der er kendetegnet ved typisk at udvikle sig langsomt. Det kan eksempelvis være:

 • Brande opstået på grund af en cigaret eller cigaretgløder, der har sat ild i eksempelvis møbler.
 • Brande opstået som følge af overophedet elektronik.
 • Brande, hvor årsagen er et overophedet kabel.

Sådan bør du placere dine røgalarmer

Inden du farer ud og køber en masse røgalarmer for at sikre dit hjem og din familie, bør du finde ud af, hvor mange røgalarmer du har brug for. Røgalarmer skal nemlig placeres strategisk, så du får det bedst mulige udbytte af dem.

Placerer du ikke dine røgalarmer korrekt, har du blot en falsk tryghed i forhold til en brand. Og det er ikke formålet med røgalarmer. Derfor bør du følge disse gode råd, når det kommer til placering af dine røgalarmer:

 • Du skal have en røgalarm på alle boligens etager.
 • Du skal være særlig opmærksom på at sætte røgalarmer op i nærheden af alle boligens soveværelser. Herved sikrer du bedre, at boligens beboere bliver vækket, hvis der opstår en brand i løbet af natten.
 • Der må maksimum være højst 10 meter mellem to røgalarmer.
 • En røgalarm skal altid monteres minimum 1 meter væk fra vinduer, døre og udluftningskanaler. Dette er nemlig steder, hvor røgen typisk bliver blæst væk. Herved har alarmen ikke en jordisk chance for at opdage eventuel røg.
 • Alle røgalarmer skal monteres minimum 1 meter væk fra alle vægge, da røg først kommer ud i hjørner sent i et brandforløb.
 • Har du en lang gang, skal du sætte en røgalarm op i begge ender af gangen.
 • Du bør undgå at placere røgalarmer lige ved et køkken, et badeværelse, en pejs eller en brændeovn. Her kan stegeos, vanddamp og røg nemlig sætte røgalarmen i gang.
 • I et trapperum skal du altid montere røgalarmen øverst oppe.
 • Har din bolig loft til kip eller en hems, skal røgalarmen monteres ved det højeste punkt, da det er her, at røgen først samler sig.

Husk at passe godt på dine røgalarmer

Når du har udstyret hele din bolig med det rette antal røgalarmer, skal du efterfølgende sørge for at passe godt på dem. Det bør du gøre, så de virker efter hensigten til alle tider. Er du usikker på, hvordan du passer bedst muligt på dine røgalarmer, finder du nogle tips her.

Fjern støv

Af og til bør du fjerne støv fra dine røgalarmer. Det kan du gøre ved brug af en let fugtig klud eller en poseløs støvsuger. Gør du ikke dette, kan du risikere, at støvet giver falske alarmer. Derudover er der en chance for, at støvet stopper for de kanaler, der skal være åbne, så røg kan nå ind til alarmens sensor.

Mal ikke dine røgalarmer

Selvom du måske synes, at dine røgalarmer passer bedre ind i din indretning med en anden farve, må du aldrig male dem. Derved lukker du nemlig for de kanaler, der skal bane vej for, at røgen kan komme ind til alarmens sensor.

Skift batteriet

Det er en god idé at skifte røgalarmers batterier en gang om året. Du kan eventuelt gøre det på din fødselsdag. På den måde kan du bedre huske dagen i forhold til, hvornår det er tid til at skifte batterier i dine alarmer.

Udskiftning af røgalarmer

Det er nødvendigt at skifte røgalarmer ud en gang imellem. En røgalarm har en levetid på cirka 10 år.

Foretag en test

Du bør altid teste dine røgalarmer lige, når du har sat dem op. Derudover er det en god idé også at gøre det på andre tidspunkter, da det er din sikkerhed for, at de virker. Har du eksempelvis været væk fra din bolig i en længere periode, bør du tjekke om alle røgalarmerne virker, når du har pakket ud. Batterierne kan være løbet tør for strøm, og du har ikke været hjemme til at høre advarselsbippet.

94
E-Line KD-127C
91
Fireangel WST-230
86
Nexa KD-134A
Tilføj Produkt
Pris48 kr820 kr83 kr
Farve Hvid- Hvid
Røgalarm type---
Støjniveau---
Udvendig højde 100 mm--
Udvendig bredde 30 mm--
Udvendig dybde 30 mm--
Alarmpakke---
Antal moduler---
Antal---
Strømkilde Digital--
Højde---
Bredde---
Vægt---
Sensortype---
Alarmsystemer & Overvågning---
Mobil appstyring---
Brandstige bredde---
Kommunikationsprotokol---
Operativsystem---
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. E-Line KD-127C
94
E-Line KD-127C
48 kr 52.60 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.