TEST: De Bedste Tøjdamper i test 2022

I denne artikel har vi samlet 70 af de bedste Tøjdampere, du kan finde på markedet lige nu. Tøjdampere her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 15586 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Tøjdamper. Så er du på udkig efter den helt rigtige Tøjdamper til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Tøjdampere her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
15586 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
70 Produkter
Sidst opdateret: jun 1, 2022
63 timer Tid brugt
Mark Thorup Højfeldt

Mark har passion indenfor tech og underholdning, så han ved alt om elektronik.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Tøjdamper i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
Clatronic DB3108B
Clatronic DB3108B Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
80
217.67 kr 160 kr

Bedste pris hos:

Pluus

Vores test af Tøjdampere giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Tefal DT3030 98
PREMIUM VALG
Philips ComfortTouch Plus GC558 90
BEDST TIL PRISEN
Clatronic DB3108B 80
Tilføj Produkt
Pris299 kr1706 kr160 kr
TypeTøjdamperTøjdamperTøjdamper
DampfunktionDampDampDamp, Vertikal
FunktionerAutoslukAutosluk-
Effekt1300 W2000 W880 W
Dampkapacitet19 g40 g-
Vandtank-1800 ml-
Damptryk---
Bredde---
Højde-33 cm-
Vægt-173 cm-

Bedste Tøjdamper under 500 kr. Top 3

Tefal DT3030 Tefal DT3030299 kr
98
Bedste pris hos: Korsør Hvidevarecenter
Philips Handheld Steamer STH3020 Philips Handheld Steamer STH3020374 kr
89
Bedste pris hos: Salling

Hvilket Tøjdamper mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Tøjdamper.

#1
Russell Hobbs
87
#2
Saturn
86
#3
Morphy Richards
86
#4
Grundig
84
#5
ETA
84

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan vælger du den perfekte tøjdamper

Det kan være en vanskelig opgave at vælge den rigtige tøjdamper. Der er så mange muligheder på markedet, at det kan være svært at vide, hvilken der er den rigtige for dig. Denne guide vil hjælpe med at gøre processen lidt lettere ved at skitsere nogle af de vigtigste faktorer, du bør overveje, når du køber en tøjdamper.

Vigtigste faktorer, du bør overveje, når du køber en tøjdamper:

 • Størrelse og bærbarhed:

En af de første ting, du skal overveje, er dampkogerens størrelse og bærbarhed. Hvis du planlægger at bruge den hovedsageligt i hjemmet, kan det være fint med en større enhed. Men hvis du leder efter noget, du kan tage med på tur eller bruge i små rum, så er det ikke mindre end en kompakt tøjdamper der er en bedre løsning.

 • Vandbeholderens kapacitet:

En anden vigtig faktor at overveje er størrelsen af vandtanken. Hvis du skal bruge din damper i længere tid eller til store genstande som f.eks. gardiner, skal du bruge en enhed med en større tank. Men hvis du kun planlægger at bruge den til mindre genstande eller i korte perioder, bør en mindre tank være tilstrækkelig.

 • Opvarmningstid:

Du skal også tage opvarmningstiden i betragtning. Nogle dampere kan tage op til 15 minutter at varme op, mens andre kun tager få minutter. Hvis du er på udkig efter noget, der er hurtigt og nemt at bruge, så er en dampkoger med kortere opvarmningstid nok en bedre løsning.

 • Kontinuerlig damp:

Når du vælger en tøjdamper, skal du også beslutte, om du vil have en med kontinuerlig damp eller ej. En tøjdamper med kontinuerlig damp vil fortsætte med at dampe, så længe du har vand i tanken, hvilket er praktisk, hvis du har planer om at bruge den til store genstande eller i længere tid. De kan dog være dyrere end ikke-kontinuerlige dampere.

 • Pris:

Prisen er naturligvis også en vigtig faktor at overveje. Men lad det ikke være den eneste ting, du baserer din beslutning på. Der findes en masse billige dampere derude, som måske ikke fungerer så godt, som du gerne vil. Så sørg for at læse anmeldelser, før du træffer din endelige beslutning.

Nu hvor du kender nogle af de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du vælger en tøjdamper, burde processen blive lidt nemmere. Husk blot at tage dig god tid og vælge den enhed, der passer til dig.

Sådan bruger du en tøjdamper for første gang

Det kan være en skræmmende opgave at bruge en damper for første gang. Men med lidt forberedelse kan det være nemt og smertefrit. Denne vejledning vil føre dig gennem processen trin for trin, så du kan få dit tøj til at se godt ud på ingen tid!

 • Først skal du samle dine forsyninger. Du skal bruge en damper, destilleret vand og bøjler. De fleste dampere leveres med et målebæger, som er nyttigt til at fylde beholderen. Hvis din damper ikke har en sådan, kan du bruge et hvilket som helst målebæger, der kan rumme mindst 907 gram.
 • Dernæst skal du beslutte, hvor du vil dampe dit tøj. Nogle mennesker kan lide at gøre det på badeværelset, fordi dampen kan hjælpe med at åbne porerne og fjerne giftstoffer fra huden. Andre foretrækker at gøre det i køkkenet, fordi det er lettere at kontrollere temperaturen og undgå at få vand på gulvet. Uanset hvilket rum du vælger, så sørg for, at det er godt ventileret.
 • Nu er det tid til at fylde dampkogeren. Hæld destilleret vand i reservoiret, indtil det når fyldningslinjen. Hvis du ikke har destilleret vand, kan du bruge filtreret vand. Vand fra hanen kan dog indeholde mineraler, som kan ophobes i dampkogeren og beskadige den med tiden.
 • Når damperen er fuld, sæt den i stikket og tænd den. Det tager et par minutter, før dampkogeren er varm. Når den er klar, skal du holde damperen ca. 10 cm væk fra tøjet og bevæge den frem og tilbage for at fordele dampen jævnt.
 • Damp hvert stykke tøj i to til tre minutter, før du går videre til det næste stykke tøj. Vær forsigtig med ikke at overdampe dit tøj, da det kan få det til at krølle.
 • Når du er færdig med at dampe, skal du slukke for damperen og trække stikket ud af stikkontakten. Hæld forsigtigt det vand ud, der er tilbage i beholderen. Tøm derefter vandbeholderen, og lad den lufttørre, inden du opbevarer tøjdamperen.

Nu hvor du ved hvordan du bruger en tøjdamper, kan du nyde fordelene ved friskpresset tøj uden at bruge en masse penge på renseriet. Med lidt øvelse bliver du en dampende professionel på ingen tid!

Sådan får du mest muligt ud af din tøjdamper

Hvis du er som de fleste mennesker, bruger du sandsynligvis ikke din tøjdamper så ofte, som du burde. Måske ved du ikke engang, hvordan du får mest muligt ud af den. I denne guide vil vi skitsere nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af din tøjdamper.

Vi vil give et par eksempler på almindelige fejl, som folk begår når de bruger deres dampere:

1. Dampkogeren må ikke overfyldes:

Dette er en almindelig fejl, som folk begår. De tror, at hvis de fylder dampkogeren helt op til toppen, får de mere damp, og det vil fungere bedre. Dette er dog ikke tilfældet. Hvis du overfylder dampkogeren, vil den tage længere tid at varme op, og dampen bliver ikke så varm.

2. Brug ikke for meget vand:

En anden almindelig fejl er at bruge for meget vand. Det kan medføre, at dampkogeren tager længere tid om at varme op, og det kan også resultere i mindre damp.

3. Brug ikke vand fra hanen:

Hvis du bruger vandhanevand, det kan indeholde mineraler, som ophobes i dampkogeren og til sidst tilstopper den. Det er bedst at bruge destilleret vand.

4. Lad ikke damperen stå på i for lang tid:

Hvis du lader damperen stå på for længe, kan vandet fordampe og damperen overophedes. Hvis dette sker, vil det automatisk slukkes.

5. Brug den ikke på vådt stof:

Hvis du bruger damperen på vådt stof, fungerer den ikke så godt og kan beskadige stoffet.

Husk at undgå disse almindelige fejl, som folk begår, når du bruger dit eget tøjdamper.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Tefal DT3030
98
Tefal DT3030
337.80 kr 299 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.