TEST: De Bedste Strygejern i test 2022 - Toppricer

TEST: De Bedste Strygejern i test 2022

I denne artikel har vi samlet 41 af de bedste Strygejern, du kan finde på markedet lige nu. Strygejern her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 19036 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Strygejern. Så er du på udkig efter den helt rigtige Strygejern til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Strygejern her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Louise Christensen
19036 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
41 Produkter
Sidst opdateret: jan 3, 2022
117 timer Tid brugt
Louise Christensen

Som mor ved Louise lige præcis hvad der hitter på børneområdet. Hun har helt styr på barnevogne, babyalarmer og autostole. Og med små børn skal der også vaskes tøj – tit og ofte, og derfor ved Louise selvfølgelig også alt om vaskemaskiner.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Ariete Travel Chic
Læs mere om produktet
 • Damp
 • Trådløs
 • Rejse kompatibelt
84
189.00 kr 159 kr

Bedste pris hos:

Frishop
Russell Hobbs Supreme Steam Pro 23971
Læs mere om produktet
 • Selvrensende
 • Spray og damp
 • Effekt på 2600 W
96
243.67 kr 199 kr

Bedste pris hos:

Elgiganten
Philips Azur GC4909
Læs mere om produktet
 • Premium valg
94
. 874 kr

Bedste pris hos:

Komplett

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Russell Hobbs Supreme Steam Pro 23971 96
Philips Azur GC4909 94
Ariete Travel Chic 84
Tefal Maestro 2 FV1845 95 Philips Azur GC4537 94
Pris 199 kr 874 kr 129 kr 222 kr 383 kr
Type Dampstrygejern Dampstrygejern Rejsestrygejern Dampstrygejern Dampstrygejern
Dampfunktion Damp, Spray, Vertikal Damp, Spray, Vertikal Damp, Vertikal Damp, Spray, Vertikal Damp, Spray, Vertikal
Funktioner Selvrensende Autosluk Trådløs - -
Effekt 2600 W 3000 W 800 W 2300 W 2400 W
Dampkapacitet 145 % 55 % - 35 % 45 %
Damptryk - - - - -
Vandtank 310 ml 300 ml - 270 ml 300 ml
Bredde - 13 cm - 122 cm 13 cm
Højde - 15 cm - 170 cm 15 cm
Vægt - 1.7 kg - 1.2 kg 1.5 kg

Bliv navigeret sikkert igennem junglen af strygejern

I denne strygejern test vil du få vist fem af de bedste strygejern på markedet, som alle sammen har deres forskellige kvaliteter og priser. Det kan være rigtig svært at finde lige det strygejern, som passer og udfylder dine behov. Derfor kan en test som denne være det, der sætter prikken over i’et, da du vil blive præsenteret for noget i enhver prisklasse og til ethvert behov.

Hvilket strygejern skal jeg købe?

Du har garanteret siddet med dette spørgsmål, inden du klikkede ind på denne test her hos os ved toppricer.dk. Det kunne være nemt og enkelt, hvis der bare fandtes et endegyldigt svar, som man ikke kunne gå galt i byen med. Sådan er det dog desværre ikke, og det handler som sagt rigtig meget om behov og pris. Alt afhængigt af behovet og dit budget kan det være, at du er nødsaget til at gå på kompromis med en af delene, eller det kan være, at du finder et produkt, som bare rammer begge lige på. Her i denne test vil vi i hvert fald gøre vores for, at søgningen efter det helt rette strygejern bliver nemmere for dig.

Sådan bruger du et strygejern mest optimalt

Den kække vil nok sige, at et strygejern vel kun er til strygning af tøj, og i sig selv er det faktisk heller ikke helt forkert. Du kan ikke forvente skjulte features og alverdens teknologi, som kan byde på timevis af sjov som ved for eksempel en sjov gadget som en drone. Du kan dog virkelig forvente kvalitet, når det kommer til et strygejern, da det jo kun har én reel opgave. Når først overvejelserne om det famøse ”strygejern bedst i test” er væk, og du endelig står med det helt rette strygejern, er det dog dejligt at have en lidt mere detaljeret guide til, hvordan du egentlig bruger den til fulde, og det får du her. Der findes rigtig mange guides på nettet, der helt forståeligt og konkret svarer på spørgsmålet ”hvordan bruger man et strygejern bedst muligt?”. Et sted som Imerco har lavet en rigtig god guide, som virkelig går i detaljer, så der ikke hersker nogen tvivl. Nogle af de vigtigste elementer fra de forskellige guides er dog disse:

 • Ikke forhast din strygning.

Strygning tager tid, og hvis man skal gøre det ordentligt, er det altså vigtigt at investere den rigtige tid i det. Vær derfor ikke bange for at planlægge din strygning, og sørg for at det arbejde, du laver med jernet og tøjet, faktisk er noget, man kan være stolt af.

 • Stryg i lige bevægelser.

Det er vigtigt, at dine strøg foregår i lige bevægelser og ikke cirkellignende bevægelser. Hvis du stryger i cirkler, så risikerer du ved hjælp af varmen og din egen kraft at trække stoffet ud af sin form, og det er ikke et ønskescenarie, tro os!

 • Hæng tøjet op med det samme.

Når du har investeret den rigtige tid i strygningen, og du har lavet alle de rigtige bevægelser, er der intet værre end at se tøjet blive krøllet med det samme igen. Sørg derfor for at hænge tøjet op på en bøjle med det samme, så det kan beholde sine flader og flotte facon.

Hvilke funktioner findes der på et strygejern?

Når vi allerede er inde omkring, hvordan man bruger et strygejern mest optimalt, så er det også på sin plads, at vi snakker om de mange forskellige funktioner, der findes på de forskellige strygejern.

Du gik ind til denne strygejern test med spørgsmålet: ”Hvilket strygejern skal jeg købe?”, og måske informationerne omkring de forskellige maskiner endnu ikke har gjort det helt klart for dig. Hvis dette er tilfældet, så lyt godt med her, da vi vil gå endnu mere i dybden med de forskellige funktioner.

Der findes rigtig mange forskellige funktioner, og man kan faktisk dele dem ind i små kategorier, og dette kan altså gøre det nemmere for dig at placere dig i den kategori, du kan se dig selv bedst i. Funktioner såsom anti-kalksystem, cool down-funktion og auto-slukfunktion er alle super fede funktioner. Du slipper for tankerne omkring, om du nu også fik slukket strygejernet, eller hvordan man afkalker et strygejern og mange andre bekymringer. Du betaler dog oftest også lidt ekstra for disse luksuriøse funktioner, men man kan også argumentere for, at det er det værd. Disse funktioner kan samles under en kategori til dem, som ikke ønsker at have de store bekymringer under deres strygning, og som bare vil fokusere på at stryge tøjet.

Modsætningen til dette er selvfølgelig, at man ikke er villig til at betale ekstra for den ”luksus”, som følger med, og man bare ønsker at gøre det hele på den lidt mere gammeldags metode, hvor man selv afkalker, hvor man selv sørger for, at jernet bliver koldt, og man selv pudser og plejer det. Nogle mennesker nyder disse processer, og de befinder sig måske i kategorien for dem, som bare ønsker et strygejern, som kan det helt basale, nemlig blive varmt og stryge, så skal de nok sørge for resten.

Den sidste ”funktion”, vi vil komme ind på, kan man som sådan ikke kalde for en funktion, nærmere en forventning, nemlig noget, man bare forventer er på ens produkter, men som stadigvæk kan være en god ide at tjekke efter. Det er selvfølgelig holdbarheden, vi snakker om.

Det er vigtigt, at du finder en maskine, hvor jernet ikke bliver ridset hurtigt, og hvor knapperne og håndtaget ikke er skrøbeligt. Dette er vigtigt, for lige meget hvad betaler man jo en pris for jernet, og man ønsker selvfølgelig ikke, at de penge skal spildes på noget bras. Der er nogle specifikke ting, du kan se efter, hvis du synes, det er svært at finde ud af, hvad der lige er holdbart, og hvad der ikke er. Et af de mange kvalitetsstempler for god holdbarhed er det, man kalder steamglide-strygestål, som vi blandt andet ser hos Philips Azur-modellen. Dette stål fjerner selv de slemmeste folder, og samtidig undgår den de fleste ridser.

Der er selvfølgelig rigtig mange andre funktioner, som også er lige så vigtige som dem, vi har nævnt. Det kan være svært at finde rundt i, og hvis du ønsker lidt mere detaljerede informationer om, hvad der absolut er vigtigt, og hvad man egentlig godt kan undvære, så har husmoderen.dk lavet en fin ”dette skal du bruge”-liste, så der absolut ikke hersker nogen tvivl om, hvad du skal kigge efter.

Hvordan renser jeg mit strygejern?

De fleste, som har haft et strygejern i længere tid, har garanteret kigget på de grimme belægninger, som der desværre ofte kommer, og stillet sig selv spørgsmålet: ”Hvordan renser jeg mit strygejern?”. Man skulle tro, at det var en hel videnskab i sig selv, men det er faktisk slet ikke så indviklet, som man skulle tro, og de fleste af de remedier, man skal bruge, har man allerede derhjemme. Det er dog vigtigt, at inden du kaster dig over den store renseopgave, at huske, at nogle strygejern altså er skrøbeligere end andre, og derfor er det vigtigt, at du passer på jernet, når du renser. Det er altså ikke her, du skal have den helt vilde højtryksrenser frem, men du skal derimod gøre det hele lidt mere med ynde og kærlige greb.

Som sagt findes rigtig mange af de ting, som rensningen kræver, allerede i hjemmet, og når du ser listen med mulige rensemidler, tænker du måske, at det er en joke til at starte med, men den er faktisk god nok. Listen lyder således:

 • Stearin

Stearin, tænker du nok, er det ikke nærmere noget, man kæmper med at få af diverse ting, fremfor et middel til at få belægning af? Sådan er det faktisk overraskende ikke, stearin kan nemlig være rigtig godt mod belægning. Fremgangsmåden er, at du først varmer jernet op, og herefter gnider du såmænd bare den hvide stearin på stederne med belægning. Det er vigtigt, at du passer på ikke at brænde dine fingre, da smeltet stearin og et varmt strygejern altså begge er ting som kan lave et brændemærke eller to. Når du har gnedet den hvide stearin på belægningen, så aftørrer du nemt og simpelt jernet med en klud efter, og så skulle belægningen altså gerne være røget af.

 • Silikonespray

Silikonespray er måske ikke noget, der findes i ethvert hjem, men det kan købes i de fleste supermarkeder til omkring 30 kr., så altså igen en noget, man ret nemt kan få fingrene i. Fremgangsmåden med silikonesprayen er lidt det samme som ved stearinen, du sprøjter bare silikonen på stederne med belægning. Her er det rigtig vigtigt, at du sørger for at stryge en gammel klud eller måske et viskestykke, inden du går i gang med at stryge din fineste skjorte. Det er vigtigt, da silikonen ved første strygning godt kan lave mærker.

 • Eddike

Ved eddiken har vi en løsning, hvor jernet faktisk skal være koldt, og det her er altså en oplagt løsning til dem, som ikke er trygge ved at rense det varme strygejern. Eddikemetoden fungerer ved, at du fugter et stykke køkkenrulle med eddike, og herefter lægger du det på strygefladen i nogle timer. Efter disse timer er gået, så skulle eddiken gerne have løsnet belægningen, og herefter kan du bare tørre resterne af belægning af med et tørt stykke køkkenrulle.

 • Citronsaft

Citroner kan rigtig mange ting, og en af dem er altså også at fjerne belægninger. Strygejernet skal være halvvarmt, når du gør det, så igen en metode, der ikke emmer af brandfare. Du klemmer bare noget citronsaft ud over det lunkne jern, og herefter tager du en blød klud og tørrer efter. Citronsaften løsner altså belægningen ret hurtigt, så metoden her egner sig også til dem, der ønsker at gøre rengøringen færdig i en fart.

 • Viskelæder

Tilbage ved skolebænken igen til det gode gamle viskelæder, som kunne fjerne enhver krusedulle – og nu også belægninger. Et godt og solidt viskelæder, som ikke smuldrer efter lidt pres, kan altså være det eminente værktøj til at fjerne belægninger. Du behandler bare belægningerne, som om de var et lidt for grimt skrevet ord, og lægger lidt kræft i. Det er dog vigtigt, at jernet er helt koldt, så viskelæderet ikke smelter på jernet.

Disse forskellige metoder er inspireret af ideerne fra bedrelivsstil, som faktisk har endnu flere kreative ideer til at fjerne belægninger og andet snavs og skidt fra vores strygejern

Hvordan afkalker man et strygejern?

I forlængelse af vores besvarelse til ”hvordan renser jeg mit strygejern?” er det oplagt også at svare på spørgsmålet ”hvordan afkalker man et strygejern?”.

Rigtig mange strygejern kommer med et nemt og effektivt anti-kalksystem, som gør hele processen lidt nemmere, da det i rigtig mange tilfælde kræver kun en meget lille afkalkning eller faktisk slet ingen, hvis man har et jern med dette system. Hvis man dog ikke har et strygejern med sådan et smart system, er det altså en fordel at kende et trick eller to til, hvordan man nemt og effektivt afkalker sit strygejern.

Du har helt sikkert før tænkt: Hvordan bruger man et strygejern bedst muligt? Og det første, der er faldet dig ind, er nok at lære at mestre strygningen til perfektion. Det er også ganske rigtigt, det er uhyre vigtigt, at du ved, hvad du laver, efter at du har påbegyndt strygningen. Men alt forarbejdet for et godt stryge-arbejde er ting såsom rensningen og afkalkningen, som altså er det, der gør, at dit strygejern fungerer til perfektion. Derfor kan du med fordel have øjne og ører åbne for de følgende råd, som giver dig en bedre forståelse for, hvordan du afkalker dit strygejern.

Afkalkning af et strygejern – det lyder godt nok lidt kompliceret, når man tænker over det, men det er det faktisk slet ikke, og heldigvis for dét. Afkalkningen kan nemlig klares med nogle af de remedier, du har derhjemme, og uden det store besvær. To ting, som du skal have ved hånden, når du skal til at afkalke dit strygejern, er helt almindeligt vand og så husholdningseddike. Du skal have cirka ni dele vand til én del eddike, så det er faktisk også begrænset, hvor meget eddike du skal bruge.

Inden du går i gang med selve afkalkningen, er det vigtigt, at du tjekker, om dit strygejern tåler eddike, og dette kan du oftest se i brugsanvisningen. Du skal også have in mente, at i nogle tilfælde kan din reklamationsret desværre bortfalde, hvis du bruger dit strygejern på en måde, som er i strid med det pågældende mærkes regler for brug. Det vil altså sige, at hvis nogle mærker fraråder eller direkte er imod afkalkning med eddike, så kan reklamationsretten bortfalde, hvis du gør dette.

Når det så er sagt, så lad os komme i gang med, hvordan du bruger din eddike-og vandblanding til at gøre dit strygejern så godt som nyt. Du skal blot hælde blandingen i strygejernet og lade det stå i en stående position, hvor du skal lade eddikeblandingen dampe igennem. Når først det er dampet igennem, så er afkalkningen faktisk afsluttet. I nogle tilfælde kan der stadig være meget kalk i jernet, og hvis dette er tilfældet hos dig, så laver du bare en ny blanding og gentager processen.

Hvis du har lyst til at blive klogere på afkalkning af strygejern, og hvordan man gør det bedst muligt, så findes der rigtig mange gode guides og processer til dette, blandt andet har Samvirke en guide, som er meget let tilgængelig og simpel.

Vedligeholdelse af dit strygejern

Nu har vi været meget inde på spørgsmålene ”hvordan renser jeg mit strygejern?” og ”hvordan afkalker man et strygejern?”, og du har fået nogle gode råd med på vejen. Men hvorfor er det overhovedet så vigtigt? Som vi var kort inde på, så kan du se ting såsom afkalkning og rensning som forarbejde, altså det, der går forud for et godt strygearbejde. Det er nemlig vigtigt at tænke på, at selvom rigtig mange strygejern kan alverdens ting, så kan snavs, skidt og kalk altså hurtigt sætte en stopper for funktionerne, og forarbejdet er derfor vigtigt.

Det er selvfølgelig ikke kun rensning og afkalkning, der er vigtigt, det er også vigtigt, at du bruger dit strygejern med omtanke og ikke stryger ting med for høj varme eller lader det ligge varmt på flader, som kan smelte og sætte sig på jernet.

På trods af et strygejerns ofte rå og robuste udstråling er det faktisk en relativt skrøbelig maskine, som hurtigt kan gå i stykker, hvis du ikke behandler den med omtanke. Så derfor er rådet til dig at få styr på afkalkning, rengøring og rensning, og så tænk dig om, inden du stryger. Så er du allerede godt på vej til at få mange gode år med dit strygejern.

Strygejern bedst i test, hvordan afgør man, hvilket der er dét?

Essensen af hele denne strygejern test er vel i bund og grund de magiske ord ”Strygejern bedst i test” og det er med god grund, for ville det ikke være vidunderligt at finde den helt klare testvinder? Det strygejern, som er overlegent på både pris, kvalitet, look og alle de andre faktorer. Som sagt er det desværre bare ikke så enkelt, og alle disse kvaliteter er spredt ud på en masse forskellige strygejern, hvor nogle dog er bedre end andre. Bedre i den forstand, at hos nogle hænger pris og kvalitet mere sammen, hvorimod der hos andre er der lagt lidt for meget fokus på prisen, eller lidt for lidt fokus på kvaliteten.

Fordi der er så mange forskellige strygejern, og fordi næsten alle har forskellige kvaliteter, som gør dem helt unikke i forhold til de andre, kan det være rigtig svært at pege på en som den generelt absolut bedste. En blanding af de belyste produkter i denne tekst og viden omkring ens egne behov og budget kan dog resultere i, at man finder det absolut bedste strygejern for én selv. Det er nemlig vigtigt at huske, at det strygejern, som måske er ideelt for dig, måske ikke er lige så godt for mange andre, og omvendt.

Denne individuelle del af strygejernene er det, som gør det så uhyre svært at fortælle andre, hvilket produkt der er overlegent. Det er derfor, at du i denne strygejern test er blevet præsenteret for fem forskellige produkter, som alle fortjener en plads i kapløbet omkring, hvilket strygejern der er bedst i test. Det er så op til dig, efter at du har klargjort dine behov over for dig selv, at vælge det strygejern, som du ønsker kommer i mål. Vores råd og ekspertudtalelser kan dog hjælpe dig på vej, da vi har kogt et helt hav af strygejern ned til fem produkter, hvor du er sikker på at få kvalitet for pengene.

Det skal du overveje, inden du køber et strygejern

Vi har kort været inde på det i løbet af denne strygejern test, men inden du går ud og køber et strygejern, så er der altså visse overvejelser, som der er vigtige at have med. Listen her er nogle af de overvejelser, som man burde gøre sig inden det store køb:

 • Hvad er mine behov?

Du har efterhånden hørt ordet ”behov” ret mange gange i løbet af denne test, og det skyldes, at det er alfa og omega at være helt klar over sine behov, før man går ud og investerer i en maskine som et strygejern. Det er vigtigt, at du præcist ved, hvad det er, du egentlig behøver, i hvilket omfang du behøver det, og hvorfor du behøver det. Hvis du er typen, der et par gange om året stryger den samme hvide skjorte og så smider strygejernet tilbage i skabet, så kan det ikke betale sig for dig at gå ud og købe en af de dyre maskiner på markedet. Hvis du derimod er en som til dagligt stryger adskillige stykker tøj, så kan du her overveje at opgradere til noget af høj kvalitet. Dette er et eksempel på, hvorfor det er så vigtigt, at du er klar over dine behov, da det enten kan spare dig for penge eller spare dig for at købe et produkt, du egentlig ikke er tilfreds med.

 • Hvad kan jeg gå på kompromis med?

Man kan få rigtig meget til en forholdsvis lav pris, men de fleste af os er også nødsaget til at indgå nogle kompromiser. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvad du er klar til at gå på kompromis med, inden du tager ud for at købe dit nye strygejern. Er du villig til at give en lidt højere pris for det helt rigtige strygejern, eller er du derimod klar på at gå lidt ned i kvalitet?

 • Er jeg mærke-orienteret?

Er der et bestemt mærke, som du allerede nu ved, dit næste strygejern skal være fra, så sørg for at undersøge dette marked. Det er okay at have en favoritmærke, det kræver dog også bare, at du virkelig sætter dig ind i det pågældende mærkes produkter.

Hvor mange penge vil du bruge på et strygejern?

Sidst, men ikke mindst, kommer vi til pris, et område, der for nogen er rigtig vigtigt, og for andre faktisk lidt ligegyldig. Prisen, du er villig til at betale for dit strygejern, afhænger selvfølgelig af, hvilket budget du har, men det afhænger altså også af behovsafstemmelse. Har du virkelig brug for den lidt dyrere model, eller kan du egentlig nøjes?

Som du garanteret har lagt mærke til, så er prisforskellen på de forskellige modeller i vores strygejern test meget stor, og det er, fordi der findes alt lige fra den helt billige ende til den dyre ende, hvor man ikke engang troede, at strygejern fandtes. Derfor skal du virkelig gøre klart for dig selv, hvor mange penge du vil bruge på et strygejern. Er du klar til at nedprioritere andre ting, eller er et strygejern bare et område, hvor der skal spares? Begge dele er mulige med de modeller, du har set i vores test her.

Hvad skal du være særligt opmærksom på ved de forskellige modeller?

På trods af at alle produkterne i denne strygejern test er af god kvalitet for pengene og har nogle helt specielle ting, som gør den unikke, er der dog stadig nogle ting, du skal være opmærksom på. Siderne, der sælger produkterne, er rigtig gode til at få ethvert produkt til at lyde som noget helt enestående og banebrydende, uden at det nødvendigvis er det. Produkterne i denne test er som sagt alle sammen nogle, som fortjener at få en plads i kampen om titlen ”strygejern bedst i test”, og det er produkter, som forhåbentligt kan besvare spørgsmålet ”Hvilket strygejern skal jeg købe?”.

Der findes dog også nogle mindre positive ting ved hvert produkt, ligesom der gør ved alle andre produkter, der findes. Vi har prøvet så godt vi kunne at forklare disse ulemper og understrege, at ingen produkter er fejlfrie. Så hvis du vælger et produkt fra denne test, så vær opmærksom dette, da det også vil gøre det nemmere for dig at forventningsafstemme. Nu skal det selvfølgelig ikke lyde, som om der decideret er ulemper ved de forskellige strygejern, men der er dog nogle små ting, som for nogle kan være en ulempe, og for andre er helt ligegyldige.

1. Miele FashionMaster B3847 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Dampstation, Dampstrygejern
 • Dampfunktion: Damp, Vertikal
 • Funktioner: Autosluk, Selvrensende

Flere Specifikationer: Dampkapacitet - 100 %; Damptryk - 4.0 bar; Vandtank - 1250 ml; Bredde - 47 cm; Højde - 97 cm; Læs flere

Se priser
78

Uddybende anmeldelse af Miele FashionMaster B3847

Her har vi for alvor et produkt, som skiller sig ud fra mængden. Det ligner ikke de tre andre produkter det mindste, og det skyldes, at der i dette ”strygejern” faktisk findes tre produkter ét, da man både får strygebræt med og en damper. Det er virkelig den perfekte pakkeløsning til dig, der gerne vil have ufatteligt høj kvalitet, og samtidig vil have alle tre ting på en gang.

I FashionMaster er der en indbygget blæser i strygebrættet, den har til formål for at skåne tøjet, når en luftpude dannes, og ligeledes beskytte fibrene, hvis man kommer til at stryge med for høj varme. Det er altså ikke kun noget af det mest optimale inden for strygning af tøj, her får du også et produkt, der passer yderst godt på dit tøj for dig. Udover dette så er nogle af fordelene ved produktet disse:

 • Anti-kalksystem
 • Auto-sluksystem
 • Anti-drypfunktion
 • Cool down-funktion

Funktionerne og fordelene siger lidt sig selv, men de er alle til, for at du får den nemmeste og bedste oplevelse med dit strygejern og måden, du stryger dit tøj på. Du tænker nok nu, at nu kan dette vel kun være det endegyldige svar på ”hvilket strygejern skal jeg købe?”, men der er dog nogle ting, som du bestemt skal have med i overvejelserne, inden du går ud og køber dette produkt.

I og med at du får flere produkter med i ét, så er prisen altså også langt højere end ved andre strygejern. Det er altså ikke bare noget, du lige går ud og køber, lige efter du er flyttet hjemmefra, for der er virkelig kælet for detaljerne og for kvaliteten af det, du står med i hånden, og det kan man mærke på prisen. Ledningen er igen ikke specielt lang, da den kun måler 1,8 meter. Med den pris, man betaler, og med så meget sans for detaljer, som er lagt i dette produkt, er det svært at komme med specifikke ulemper. Men én ulempe er dog virkelig prisen.

Ved køb af dette produkt siger man som regel også ja til at nedprioritere andre ting, i hvert fald hvis man ikke har et tårnhøjt budget. Derfor henvender dette produkt sig virkelig til dem, som ved præcist, hvad de ønsker, og føler, at FashionMaster fra Miele kan indfri alle behovene. I en test lavet af Choice kigger de også nærmere på, om strygejernets høje pris er det værd, og hvad man eventuelt må ofre. Man kan vælge nedprioritere ting såsom at få et løbebånd til fri afbenyttelse af familien, eller andre ting, som kan kategoriseres som ”luksus” til gengæld for dette strygejern. Men igen handler det om behov.

2. Philips Azur Performer Plus GC4527 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Dampstrygejern
 • Dampfunktion: Damp
 • Funktioner: Autosluk, Selvrensende

Flere Specifikationer: Effekt - 2600 W; Dampkapacitet - 50 %; Vandtank - 300 ml; Bredde - 14 cm; Højde - 16 cm; Læs flere

Se priser
90

Uddybende anmeldelse af Philips Azur Performer Plus GC4527

Her har vi endnu et produkt fra Philips, som i den grad fortjener den sidste plads her i vores test. Som du nok har gennemskuet, så har Philips rigtig meget at byde på, når det kommer til strygejern. Det er dels, fordi de laver nogle rigtig gode produkter, og dels fordi de forstår at få pris og kvalitet til at hænge sammen.

Apropos pris, så har vi her hos Performer Plus fat i noget, hvor næsten alle kan være med. Strygejernet er ikke i den helt billige ende, men er bestemt heller ikke ovre i den prisklasse, hvor det er de færreste, der kan være med. Produktet her har nemlig en fornuftig plads i lige i midten af den billige og dyre ende,

Fordele ved Performer Plus:

 • 2,400 watt
 • Automatisk sluk
 • Anti-kalksystem
 • 2 meter lang ledning

Vi ser mange af de samme fordele gå igen her, både de fordele, som har været ved de lidt dyrere maskiner, og også nogle af de kvaliteter, som de billigere maskiner besad. Alt i alt er dette strygejern ganske fornuftigt til prisen, i og med at du betaler lidt mere end for strygejernene i den helt billige ende, så kan du altså også forvente lidt mere og har mulighed for at sætte lidt højere krav til maskinen.

Igen ser vi, at denne flotte maskine er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, og det har faktisk klaret sig helt udmærket. Som den kvikke læser nok har lagt mærke til, så tester Tænk rigtig mange fornuftige maskiner, og det kan man i nogle tilfælde faktisk bruge som en indikator på, hvornår et produkt overhovedet er overvejelserne værd. Det er dog undtagelser, ligesom der er ved alle andre indikatorer og regler.

Er der så overhovedet noget negativt ved maskinen, tænker du nok, og igen er det meget individuelle ting, men de bør alligevel nævnes. Prisen er stadig for nogen ret høj, idet det jo ”bare” er et strygejern. Derudover er nogle bare ikke fan af Philips og ser mærket som en ulempe i sig selv. Som du nok kan se, så er de direkte ulemper ikke store, men mere det, man ville kalde en smagssag. En mere konkret ulempe kan dog for nogle være, at ledningen kan gå hen og blive for lang med sine hele 2 meter, da man vil kunne føle, at ledningen simpelthen kommer i vejen.

3. Philips Azur GC4537 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Dampstrygejern
 • Dampfunktion: Damp, Spray, Vertikal
 • Funktioner:

Flere Specifikationer: Effekt - 2400 W; Dampkapacitet - 45 %; Vandtank - 300 ml; Bredde - 13 cm; Højde - 15 cm; Vægt - 1.5 kg; Læs flere

Se priser
94

Uddybende anmeldelse af Philips Azur GC4537

Her ser vi endnu et strygejern fra Philips, dog igen i en helt anden prisklasse end vores første i testen. Igen vil der blive taget udgangspunkt i en test, som Forbrugerrådet Tænk har lavet af produktet. Dette strygejern er et rigtig godt allround-strygejern, da det kan bruges til rigtig mange forskellige ting og af rigtig mange forskellige personer med forskellige behov. Igen ser vi, at Philips laver strygejern, som skal ramme en bred målgruppe, men dog i helt forskellige prisklasser, hvilket også er en god grund til at belyse forskellene.

Fordele ved Philips Azur er disse:

 • Maskinen har en rigtig god afkalkningsfunktion.
 • Steamglide-strygestål.
 • Meget svær at ridse.
 • En lang ledning.

Maskinen har som sagt en afkalkningsfunktion, som betyder, at maskinen faktisk renser og afkalker sig selv, i hvert fald til en vis grad. Dette er en kæmpe fordel for dem, som står og kæmper med afkalkningen af strygejern, eller faktisk bare ikke ved, hvordan man gør. Den selvrensende funktion sammen med, at det glatte og holdbare stål glider let og elegant hen over tøjet fjerner altså selv de allerdybeste folder.

Strygejernet her har også et dampskud på helt op til 200 gram, hvilket er rigtig højt, hvis man ser på andre lignende produkter. Udover alle disse lidt mere tekniske fordele, så har prisen altså også meget at sige, da den gør det muligt at bruge lidt ekstra på ting såsom lidt selvforkælelse i form af en ny soundbar eller endda en helt ny tablet.

Ligesom de to andre, så har denne maskine dog også nogle ulemper, selvom man slipper for bekymringen ”hvordan afkalker man et strygejern” og mange andre rengøringsproblemer. Denne maskine har nemlig det, som rigtig mange vil kategorisere som en lidt akavet placering af op til flere knapper. Man kan altså mærke, når man bruger jernet, og når man bare generelt har det i hånden, at nogle af knapperne sidder lidt spøjse steder, og man kan komme til at ramme forkert.

Strygejernet har et meget glat greb, hvilket specielt bliver tydeligt, hvis man bruger meget damp. Dette kan hurtigt komme til at virke ukomfortabelt og være til stor gene, hvis man skal stryge i længere tid. En af de sidste ulemper, som nogle nok ville kategorisere som et luksusproblem, er, at der mangler clips til ledningen. Det lyder ikke af det store, men det kan blive rigtig generende i længden med en lang, hængende ledning.

4. Braun TexStyle 3 SI 3030 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Dampstrygejern
 • Dampfunktion: Damp, Spray, Vertikal
 • Funktioner: Selvrensende

Flere Specifikationer: Effekt - 2300 W; Dampkapacitet - 45 %; Vandtank - 270 ml; Læs flere

Se priser
92

Uddybende anmeldelse af Braun TexStyle 3 SI 3030

Det andet strygejern, vi sammen skal tage et kig på, er denne maskine fra Braun. Igen ser vi et rigtig flot look, hvor der ved denne maskine er satset lidt mere på det moderne og iøjnefaldende look, hvor det specielt er den lilla farve, der spiller ind. Dette strygejern er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, og det har faktisk klaret sig ret godt.

Udover at have et flot look, så har denne maskine altså også nogle ting, som gør, at den helt klart fortjener en plads i denne test. Spørgsmålet ”hvilket strygejern skal jeg købe?”, som er rigtig svært at svare på, kan måske være besvaret her, i hvert fald for dem, som ikke ønsker at bruge et højt beløb på et strygejern. Dette strygejern ligger nemlig i det lave prisleje, hvor der stadig er kælet for kvaliteter, idet det ligger godt i hånden, har en kompakt lille størrelse og har et lækkert anti-kalksystem. Nogle fordele udover de nævnte her er disse:

 • Automatisk sikkerhedssluk.
 • Det har klaret sig fantastisk i diverse ridstest.
 • God holdbarhed i forhold til pris.

Her kan man altså virkelig se, at på trods af prisen lever dette strygejern op til en plads her i vores test.

Der er dog også nogle ulemper, som er vigtige at have med i tankerne. Den lave pris er der selvfølgelig af en grund. Du får rigtig meget kvalitet for pengene ved dette strygejern, men derfor kan du altså stadig ikke forvente den samme kvalitet, som du kan ved den første model fra Philips. Pris og kvalitet går desværre bare hånd i hånd, i hvert fald for det meste. Herudover er den lille størrelse et meget stort minus for nogle, da de føler, at det hele bliver meget skrøbeligt, og dette er simpelthen med til, at de ikke stoler på maskinen.

Strygejernet egner sig måske derfor mere til dem, som ikke har strøget specielt meget tøj i deres liv. Det gør det, fordi dette strygejern kan være et godt begynderstrygejern, hvor du får det, du betaler for, og faktisk lidt mere til, men samtidig får et strygejern, der som sagt ikke har kostet dig alverden. I takt med, at du ikke er en ekspert-stryger endnu, så har du højst sandsynligt ikke de store krav til diverse ”ekstra” ting, som maskinen skal kunne, og derfor vil denne maskine formodentlig fint ramme dine behov.

5. Philips PerfectCare Elite GC9615 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Dampstation
 • Dampfunktion: Damp, Vertikal
 • Funktioner: Autosluk

Flere Specifikationer: Effekt - 2400 W; Dampkapacitet - 150 %; Damptryk - 7.5 bar; Vandtank - 1800 ml; Bredde - 23 cm; Højde - 29 cm; Vægt - 5.1 kg; Læs flere

Se priser
90

Uddybende anmeldelse af Philips PerfectCare Elite GC9615

Det strygejern, vi lægger ud med, er denne skønhed fra Philips. Et kig på dette strygejern, og ordene ”strygejern bedst i test” er måske allerede på vej ud af din mund. Det er helt forståeligt, for udover at det er et flot strygejern at se på, så har dette strygejern et utal af ting, som gør det helt unikt. Nogle af fordelene ved dette strygejern er blandt andet disse:

 • Den rummelige vandtank på 1,8 liter er aftagelig.
 • Kan fyldes op direkte under hanen, uden at du skal frakoble stikket.
 • Har teknologien OptimalTEMP.
 • Forsynet med autosluk.

Som du kan se, er der altså rigtig mange fordele ved denne maskine, den gør det nemt for dig at stryge dit tøj, lige meget om du er garvet eller prøver det for første gang. Philips har så at sige virkelig formået at lave et strygejern, som passer til alle. Som sagt så er dette også et stilrent strygejern at se på, hvor man virkelig kan se, at kvaliteterne går hånd i hånd med looket.

Der er dog også visse ulemper ved dette strygejern. Den første ulempe er, at alle strygejernets fordele altså har en pris. Dette strygejern er helt klart i den dyrere ende, når det kommer til strygejern, og hvilken pris man forventer. Det henvender sig altså derfor til dem, som virkelig nyder glæden ved et godt strygejern, og som måske er klar til at spare på nogle andre ting såsom opvaskemaskinen.

Udover den lidt højere prisklasse, så er ledningen også i den korte ende. For nogle lyder det ikke som et stort problem, men det kan faktisk vise sig at være rigtig belastende i længden. Med en længde på 1,9 meter har det altså nogle begrænsninger for, hvor du kan vælge at stryge dit tøj, og hvor meget plads du egentlig har at gøre godt med. Det er altså ikke sikkert, du kan finde det optimale sted at stryge dit tøj, og slet ikke sikkert, at du har fri bevægelighed til at lave de store armbevægelser, imens du gør det.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Strygejern

Hvorfor er forskellen på priserne så stor?

Prisforskellene imellem nogle produkter er så store fordi, at nogle produkter markedsføres til en målgruppe, som for eksempel ikke ønsker at spare på noget, og andre måske er ment til dem, som ikke har et stort budget. Forskellene er store, fordi der så findes noget til ethvert budget.

Er de forskellige funktioner virkelig nødvendige?

Der er mange forskellige funktioner, såsom anti-kalk og auto-sluk, og nej, funktionerne er som sådan ikke nødvendige, de kan bare være rare og behjælpelige at have, men det er igen en behovssag.

Hvilke andre produkter har jeg brug for til mit strygejern?

Når du har strygejernet, skal du selvfølgelig også have et strygebræt, hvis du ikke vælger at gå med FashionMaster-modellen. Et strygebræt er dog slet ikke så dyrt, og du kan finde mange gode til næsten ingen penge. Det kan dog også være en god ide at købe nogle bøjler, hvis du ikke allerede har nogle, så du kan få dit nystrøgne tøj op at hænge.

Kilder

Som sagt er denne strygejern test ikke en, vi selv har gennemført, så derfor har vi været nødsaget til at søge kilder. Vi har fundet frem til de bedste og mest dybdegående ekspertudtagelser og fundet råd og vejledninger, som vi helt klart kan stå inde for. De forskellige kilder, som vi har brugt, er følgende:

Produkterne

https://www.goodhousekeeping.com/uk/product-reviews/house-garden/a675636/philips-gc9650-80-perfectcare-elite-silence-steam-generator-iron/

 • Dette var vores første produkt ud af de fem, og et produkt, som egner sig til enhver, hvad enten du er en garvet stryger eller du skal til at stryge dit første stykke tøj. Dette skyldes både strygejernets specifikationer, men også dets overkommelige pris.

https://taenk.dk/test/strygejern/braun-si3030

 • Nummer to i vores test var denne flotte maskine fra Braun. Her får du en meget overkommelig pris, samtidig med at der stadig følger nogle gode kvaliteter med.

https://taenk.dk/test/strygejern/philips-gc453770-azur

 • Det andet viste produkt fra Philips var denne Azur-model, som igen er et strygejern, som egner sig til mange forskellige mennesker, dog i en helt anden prisklasse end det første produkt fra Philips.

https://www.choice.com.au/home-and-living/laundry-and-cleaning/ironing/articles/is-the-miele-fashionmaster-steam-station-worth-the-price

 • Her har vi testens wildcard, nemlig hele pakken ved navnet FashionMaster, som virkelig er til dig, der ikke ønsker at spare på noget som helst, og virkelig tør gå all in på strygningen.

https://taenk.dk/test/strygejern-og-dampstationer/philips-gc452200-azur-performer-plus

 • Det tredje og sidste produkt fra Philips var denne Performer Plus, som er i en prisklasse, hvor alle kunne være med, dog uden at nå ned i den helt lave ende, hvor man begynder at se kompromiser med kvaliteten.

Gode råd og guides

Du er også blevet præsenteret for nogle gode råd og guides igennem denne test, og dertil er der blevet søgt inspiration de følgende steder:

https://www.imerco.dk/inspiration/problemloeseren/stryger-du-rigtigt-syv-effektive-tips-til-dit-dampstrygejern

 • Dybdegående guide til, hvordan du perfektionerer din strygning, lavet og udviklet af Imerco.

http://www.husmoderen.dk/hjemmet/sadan-gar-du-til-strygejernet

 • Et bredere overblik over, hvilke funktioner strygejernet egentlig har.

https://bedrelivsstil.dk/7-maader-at-rengoere-dit-braendte-strygejern-paa/

 • Guide til rens af strygejern.

https://samvirke.dk/artikler/saadan-afkalker-du-dit-strygejern

 • Guide til afkalkning af strygejern.
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
Russell Hobbs Supreme Steam Pro 23971 96
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.