TEST: De Bedste Bluetooth Headset i test 2021 - Toppricer

TEST: De Bedste Bluetooth Headset i test 2021

I denne artikel har vi samlet 28 af de bedste Bluetooth Headsets, du kan finde på markedet lige nu. Bluetooth Headsets her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 287572 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Bluetooth Headset. Så er du på udkig efter den helt rigtige Bluetooth Headset til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Bluetooth Headsets her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mikkel Christensen
287572 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
28 Produkter
Sidst opdateret: okt 14, 2021
151 timer Tid brugt
Mikkel Christensen

Mikkel elsker at gaming og underholdning, så han ved alt om elektronik og gamingudstyr. Han er dog heller ikke bleg for at hoppe et smut i haven og fyre op for gasgrillen eller sætte gang i robotplæneklipperen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

JBL Tune 500BT 334.00 kr 299 kr 80
Apple AirPods Pro 2081.14 kr 1783 kr 94
Sony WH-1000XM4 2494.44 kr 2290 kr 91

Vores test af Bluetooth Headsets giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Bluetooth Headset på markedet i 2021
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Bluetooth Headset
  • Fordele og ulemper

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug de 3 ikoner til at sammenligne eller se anmeldelser af produkterne.

Find det bedste bluetooth headset 

Flere og flere er begyndt at benytte sig af bluetooth headset istedet for de traditionelle headset med ledning. Bluetooth headset bliver benyttet på gåturen, i træningscenteret, løbeture, under madlavning, ved mindfulness, en god lydbog og sågar til gaming. Denne trend med bluetooth headset ser ikke ud til at stoppe, tværtimod er den vækstende og med god grund. For bluetooth headset er utrolig smarte.

Vil du ligesom så mange andre også gerne have et bluetooth headset, men er i tvivl om, hvilket du skal vælge. Så vil denne guide hjælpe dig med at se på de vigtigste ting ved bluetooth headset. Om du er en teknologi nørd, eller er helt grøn på markedet. Så vil dette være en god guide, til at hjælpe dig med at finde det perfekte bluetooth headset til dig.

Først vil der kigges på er, hvordan du tilslutter dit bluetooth headset, så du kan høre noget, hvilket er meget essentielt for et headset.

Bluetooth 

På markedet inden for tilslutning af trådløse headset findes der flere forskellige teknologier, men den mest brugt er bluetooth, og derfor vil guiden også tage udgangspunkt i bluetooth headset. Bluetooth kan fås i flere forskellige versioner. Disse forskellige versioner af bluetooth har noget at gøre med anvendelsesområder, men dette har ikke den store betydning for bluetooth headset. Det eneste der dog kan være lidt interessant i forhold til bluetooth versioner, er forskellen mellem to versioner. Disse versioner er A2DP og AptX.

Den første version er A2DP. A2DP handler om muligheden for at kunne downloade og overføre via bluetooth. Alle bluetooth headset har dette, det er dog ikke sikkert at din enhed også gør dette. Et eksempel på dette kan være en PS4. Derfor skal du tjekke om enheden også stemmer overens med bluetooth versionen.

Den anden version er AptX. AptX giver dig mulighed for at opnå en bedre lyd igennem bluetooth, derudover sørger den også for at overførsler går hurtigere. For at denne version dog skal virke, skal du være sikker på bluetooth headset og enheden understøtter AptX, eller er versionerne ligemeget, og du kan ikke gøre brug af den.

Opkobling af bluetooth headset

For at få din bluetooth headset til at virke, er der nogle få ting du skal gøre. Det første er at have batteriet opladet på dit bluetooth headset. Da bluetooth headset kører på batteri, er det nødvendigt at du husker at lade dit bluetooth headset op, eller kan det ikke komme i parringstilstand med din enhed. 

Det næste du skal gøre er at sætte dit bluetooth headset på parringstilstand, for at du kan tilslutte din enhed. Hvordan du helt præcist sætter dit bluetooth headset parringstilstand, er meget forskelligt fra headset til headset. På nogle bluetooth headset skal du trykke på en speciel parringsknap. Andre skal du trykke på tænd knappen eller lydstyrke knappen. For at være helt sikker på at du gør det korrekt, anbefales det at du ser på brugsvejledningen til dit bluetooth headset. Når du har fået tændt for parringstilstand, tager du bluetooth headset på for at kunne høre når din enhed er koblet på bluetooth headset. 

Det sidste du skal gøre er at tilslutte din ønskede enhed med dit bluetooth headset. Da der kan være mange forskellige enheder at vælge mellem, fra alt til din telefon, macbook eller Xbox. Vil der være også forskellige måder at tilsutte enheden med dit bluetooth headset. Grundet denne forskellighed vil der tages udgangspunkt i den enhed, som hyppigst bliver benyttet med bluetooth headsettet nemlig en smartphone. Ønsker du at finde ud hvordan du gør med andre enheder, skal du se på brugsvejledning til din enhed om det så er en macbook eller Xbox.

Når du skal koble et bluetooth headset med en smartphone, skal du åbne bluetooth indstillinger på din smartphone. Herunder vil dit bluetooth headset komme frem over listen af tilgængelige enheder. Du trykker så på den, og nu bør bluetooth headsettet og smartphonen være parret. Du vil kunne høre en lyd eller stemme i headsettet når de bliver parret, og du kan herefter høre musik, podcast eller lydbog fra din smartphone. Indtil enten bluetooth headsettet eller smartphonen løber tør for strøm, eller du ikke vil høre mere.

Den næste ting der vil gennemgås, er de forskellige typer af bluetooth headset.

Typer af bluetooth headset

Indenfor typer af bluetooth headset findes der i alt fire forskellige typer. Disse fire typer er in-ear, in-ear med krog, on-ear og over-ear headset. De har hver deres fordele og ulemper, afhængigt af hvad du skal benytte dem til. 

In-ear

Den første type af bluetooth headset er in-ear, og som navnet antyder så sidder denne type headset i øret. De fås med små gummipropper eller ørekopper, som puttes i øret. Fordelen ved in-ear headsettet er at de er lette at have med sig omkring, samtidigt med at de er diskrete når du har dem på. De leverer også udmærket lyd i forhold til pengene, men vil ikke være det oplagte valg hvis dit fokus er lyd. Til sidst er høretelefonerne gode til løb og gang, hvis gummipropperne er i den rigtige størrelse, som passer til dine øre. Hvis de ikke passer til dine øre, har de dog en tendens til nemt at falde ud, hvilket kan være utrolig irriterende. Dog er der et stort udvalg af gummipropper til alle mulige former for øre.

Når det kommer til ulemper ved in-ear headsettet, så kan de føles meget ubehagelige, hvis du har dem på i længere tid af gangen. Derudover kan lyden ændres meget, alt afhængigt af hvordan de sidder i øret. In-ear headsettet kan også være meget svært at finde igen, hvis du skulle være så uheldigt at få dem væk, da de netop er så små. Derfor kan det være en fordel at få dem i en farve, som springer i øjnene, så de lettere kan ses. 

In-ear med krog

Den næste type af bluetooth headset er in-ear med krog. Denne type bluetooth headset er opbygget på samme måde, som in-ear headsettet, bare der er tilføjet en krog. Krogen sættes bagved øret, hvilket gør at bluetooth headset sidder bedre fast, og ikke falder ud, hvilket gør dem ideelle til træning. In-ear med krog headsettet besidder stort set de samme fordele og ulemper som in-ear headsettet. Dog er in-ear med krog bedre til træning, og svære at få væk, men også visuelt mere kluntet at se på. 

On-ear 

Den tredje type af bluetooth headset er on-ear høretelefoner eller også kaldet hørebøffer. Denne form for bluetooth headset har to ørekopper, der sidde på ørene og forbindes via en bøjle. On-ear headsettet er større end de to andre typer af bluetooth headset, hvilket også gør at der plads til flere tekniske elementer i dem. Disse elementer gør også at du opnår en bedre lyd og baggrundsstøj bliver skåret fra, sammenlignet med de to tidligere. Når det kommer til komforten så er on-ear bluetooth headset også meget komfortabelt at have på i længere tid af gangen, og du oplever ikke irritation i dine øre. Grundet dette gør det også dem formidable til lav intenstræning som gang, da du netop ikke laver nogle pludselig bevægelser, der kan få on-ear headset af dit hoved. 

Ulemperne ved on-ear bluetooth headsettet er at, hvis du ikke får det i god nok kvalitet, kan de ørepuder der skal være på dine øre give give dig nogle meget ømme øre. Hvis du har dem på i længere tid af gangen. En anden ulempe er at de meget større end de to tidligere headset. Dette gør at de let kan komme til at virke lidt mere kluntet end de to andre, hvis du skal bruge dem til sport. Til sidst så er prisen på on-ear bluetooth headset også større end de to andre, så derfor skal du give flere penge hvis du ønsker at erhverve et on-ear bluetooth headset.

Over-ear

Den sidste type af bluetooth headset er over-ear modellen. Denne model besidder to skumpuder, der som navnet antyder omslutter sig rundt om dine øre. Disse puder holdes sammen af en bøjle. Ligesom med on-ear høretelefonerne, er over-ear også større end de to første. Hvilket gør at der er plads til flere tekniske elementer der gør lyden bedre. Og af de fire typer besidder over-ear modellen den bedste lyd. Derudover er de gode til at lukke baggrundsstøj eller andre lyde ude, da de sætter sig fast rundt om dine øre. Hvilket gør at du kan koncentrere dig fuldstændig og få fred og ro. Når det kommer til komforten, er denne model også den bedste. Da der netop er blød skumpuder rundt om dine øre, kan du have denne model på i mange timer af gangen, uden at blive irriterende i dine øre. Det kan dog godt blive lidt hårdt til nakken, hvis du har dem på i længere tid, da de netop er den tungeste af de fire typer bluetooth headset.

Prisen på denne model er også den højeste, og du skal derfor gerne smide lidt flere penge for at få en over-ear bluetooth headset end for de andre typer. Hvordan prisniveauet på bluetooth headset er, vil blive gennemgået senere.

Den sidste ulempe er at over ear modellen, vil være dårlig til hvis du skal træne. Dette skyldes at den nemt vil falde af, hvis du skal lave en hurtig bevægelse.

Dette var en kort gennemgang af de fire typer bluetooth headset, for at finde frem til hvilken der er bedst til dig skal du se på dit behov, og netop dette vil blive gennemgået nu.

Behov

Når det kommer til hvilke type af  bluetooth headset du skal vælge, er det vigtigt at du er klar over hvad du vil have ud af dit headset. Da det nemlig er en god rettesnor, hvilken type du skal vælge.

Noget af det første du skal tage stilling til er hvad der vigtigst for dig, er det komfort og design, lyd, mikrofon og pasform i forhold til aktivitet.

Hvis du gerne vil bruge dit bluetooth headset til når du dyrker motion, om det er crossfit, løb, cykling eller noget helt andet, så skal du tænke på, hvor pludselige bevægelser du laver. Dyrker du motion, hvor der er netop er mange pludselige bevægelser, som disse ovenstående sportsgrene, så er det vigtigt at du får et bluetooth headset der sidder godt fast i dine øre. Så du ikke skal bøvle med at headsettet falder af og går i stykker.

Bruger du istedet dit bluetooth headset til mere lav intense ting, dette kan være gang, styrktæring eller lave mad, så vil fokuset i stedet være på at du får en god lyd. En anden du også skal tænke over, er om du vil have totalt mulighed for at lukke for omverdenen, eller om du stadig godt vil kunne høre lidt fra omverdenen, hvis en skulle snakke til dig. Det kan være hvis du vil meditere, bare koble af, høre lydbog eller arbejde og studere. Her vil det være en god ide, at kunne lukke alt udefrakommende støj væk, og lukke dig ind i dig selv.

En anden ting du også skal tænke over, er om dit bluetooth headset skal have mikrofon eller ej. Igen kommer det an på hvad du vil have ud af dit headset. Skal du bruge det til arbejdsrelaterede ting som Zoom og Teams møder, eller måske spille Xbox og Playstation, sammen med vennerne. Så vil det være optimalt at der også er en mikrofon i dit headset, så du kan snakke med andre.  Du skal dog være opmærksom på at den enhed, som du ønsker at bruge sammen med dit bluetooth headset også understøtter bluetooth, ellers vil det ikke kunne fungere. Så kig efter dette, hvis det er dit behov fra et bluetooth headset.

Skal du derimod ikke dette, vil det være dumt at anskaffe sig et bluetooth headset med denne funktion, da det vil blive dyrer og være overflødigt.

Det sidste du skal tænke over, er hvorvidt komfort og design betyder meget for dig. Har du dit bluetooth headset på meget af tiden i løbet af en dag, er det vigtigt at det ikke føles ubehageligt og irriterende for dine øre. Da det gør at du ikke vil have det på. Bruger du det istedet ikke så meget, vil du med stor sandsynlighed ikke opleve dette og derfor være mere underordnet. En anden ting er det visuelle på dit bluetooth headset. Da du kan få headset i mange forskellige farver og udformninger, kan det være vigtigt at du også synes at det ser visuelt flot ud, specielt hvis du har det på mange timer i løbet af en dag. Dette kan være en meget lille ting, men kan have stor betydning for, hvor ofte du gør brug af bluetooth headset, når du fx. er henne at træne eller ude at gå. Istedet for at du skal “gemme” dit bluetooth headset væk derhjemme. 

Disse var de overordnede ting du skal tænke over når du skal købe et bluetooth headset. For at opsummere, så vil det være mest optimalt at vælge in-ear eller in-ear med krog, hvis du skal være meget aktivt, når du skal bruge headsettet. Dette skyldes at disse typer ikke falder så let af, og gøre at du kan lave pludselig bevægelser, uden at skulle være bange for at dit headset falder af og går i stykker.

Skal du i stedet bruge dem til lav intense ting, der ikke kræver pludselige bevægelser, vil du skulle vælge imellem on-ear og over-ear modellerne. Da de giver dig den bedste lyd, hvilket typisk vil være der fokusset, vil være under lav intense ting som træning og gang.

Søger du dog at lukke omverdenen ude, som kan være tilfældet under meditation, arbejde eller studier. Vil over-ear være at foretrække, da de er bedre til at fjerne udefrakommende støj, og gør at du kan fokusere. 

Det næste der vil blive kigget på er, hvordan prisniveauet er for de forskellige typer af bluetooth headset. 

Pris

En ting du også skal gøre op med dig selv, er hvor mange penge du har i sinde at give for et bluetooth headset. Er bluetooth headsettet et nærmest livsnødvendig ting for dig i forbindelse med arbejde eller træning, så er det en god ide ikke at gå på kompromi med dit headset. Er det istedet en “nice to have” ting, som du kun bruger nogle gange, vil det ikke give mening sprænge banken for et bluetooth headset. 

Da bluetooth headset kan fås i mange forskellige typer og udformning, og med forskellig teknologi og kvalitet spejler prisen også efter dette. Du kan få bluetooth headset til en pris ned til omkring 200-300 kroner, men du kan også få et par til flere tusind kroner. For det meste vil gode in-ear headset med og uden krog være på 500 kroner, men kan også fås dyrer til en bedre kvalitet.

On-ear og over-ear headsettet skal du derimod typisk op at give mindst 700 kroner for at få et ordentlig bluetooth headset. Men de kan også godt være dyrer, hvis headsettet virkelig skal være af kvalitet. Grunden til at prisen på on-ear og over-ear er større end in-ear modellerne, skyldes at kvaliteten og teknologien for det meste er bedre. 

Det næste der vil tages udgangspunkt i, er de ekstra ting som du kan få til dit bluetooth headset. 

Ting til dit headset

Udover at du selvfølgelig kan få en masse forskellige ting som puder osv. til dit bluetooth headset, så er der også nogle ting ved de forskellige ting du kan købe i de enkelte modeller. Det første er en mikrofon. Nogle bluetooth headset modeller kommer nemlig med en mikrofon indbygget, så du kan tage opkald. Du behøver ikke engang at skulle have din mobil fremme, du kan gøre det ved at trykke på en knap på headsettet. Her er CVC teknologien sublim, da den går ind og sikre at forbindelsen på opkaldet bliver stabilt.

En anden ting som nogle modeller har indbygget, er ekstra lang batteritid. Dette kan være utrolig behjælpeligt, hvis du skal være afsted i lang tid eller generelt er dårlig til at huske at lade dit headset op. Sørg derfor at tjekke efter dette, når du skal købe et bluetooth headset.

En sidste teknologi der har vundet frem i de seneste år, er støjreduktion. Nogle modeller har enten en knap, hvor du kan sænke støjniveauet eller også er det indbygget i headsettet. Dette kan være utrolig rart, hvis du skal sidde med dit bluetooth headset på i et støjende sted som fx. en bus eller metro. Da du på den måde kan slippe for at høre på andet end dit musik eller podcast.

Som det sidste i denne guide, vil der kigges på hvad der er det rigtige valg af bluetooth headset er for netop dig

Hvad er så det rigtige bluetooth headset for dig?

Hvad der er det helt rigtige bluetooth headset for dig, kan være utrolig svært at svare på, da det er en personlig præference. Her skal der som det også tidligere er nævnt tænkes over hvad man vil bruge bluetooth headset til, hvor meget man vil betale, om det er komforten eller lyden der er vigtig.

En god tommelfinger regel vil være at købe in-ear eller in-ear med krog, hvis du skal bruge  bluetooth headset under høj intenstræning, mens du skal vælge on-ear og over-ear headset, hvis du ikke skal lave andet end høj intense ting. Dette betyder naturligvis ikke at dette er det korrekte for dig, men er en god rettesnor. 

En sidste ting, som du bør gøre som forbruger er hvis det så vidt er muligt, er at prøve bluetooth headset inden du officielt køber det. Det kan være igennem en prøveperiode, hvis onlineproducetnen giver dig lov til dette eller prøve dem nede i din lokale butik. Grunden til dette, er at du ved bare at have et bluetooth headset på i kort tid, vil have en god ide om bluetooth headset er noget for dig. Da du får fornemmelsen af lyd og pasform, hvilket er meget vigtigt, for et godt bluetooth headset 

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Bluetooth Headset

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange headsets?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes headsets til flere forskellige prisklasser.

Hvilken headset er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste headset på markedet i 2021. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
Apple AirPods Pro 94
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.